-
Ρε μάγκες το αυτοκίνητο μου έχει γεμίσει με πιτσιλιές από μπογιά.Μάλλον βάφανε σε καμιά οικοδομή και το έχουν γεμίσει.Πωσ να τις βγάλω.Τις έκανα με πίεση αλλά δεν φεύγουνε.Αν τις τρίψω θα χαλάσει το χρώμα τοπικά??Ασπρες πιτσιλιές σε μαύρο χρώμα καταλαβαίνετε πως φαίνονται
-
Πιθανόν να υπάρχει ειδικό καθαριστικό που να αφαιρεί τη μπογιά, αλλά να μη βλάπτει το βερνίκι. Στα φαναρτζίδικα θα το έχουν.
Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, με μια χοντρή αλοιφή πάνω σε απλό βαμβάκι θα φύγουν σίγουρα χωρίς θαμπώματα στο χρώμα - την πουλάνε στα Autoplus και σε καταστήματα χρωμάτων αυτοκινήτων, μάλλον και στα Praktiker. Μη δοκιμάσεις διαλυτικά ή οινόπνευμα (θα θαμπώσει το χρώμα), ούτε τρίψιμο γιατί στο μαύρο θα φαίνονται λεπτές χαρακιές. -
η λυση ειναι AUTOGLYM...
-
Καλησπέρα σε όλους
Την ίδια 'ζημιά' έπαθα κ εγω πριν 2 μέρες, κάτι σαν μπογιά, σαν καποιος να έβαφε με σπρέυ καπου παραδίπλα. Εγινε ολο το αμαξι χαλια μαζι κ τα τζάμια, όσο και αν ετριψα τα τζάμια δεν εφευγε με τίποτα.
Πέρασα απο την αντιπροσωπεία και ο φαναρτζής μου είπε πως θελει γυάλισμα ολοκληρο. Μπορουσα να επιλεξω να το γυαλίσω εκει ή σε εξωτερικό μαγαζί χωρις να έχω πρόβλημα στην εγγύηση χρώματος, τελικά το έκανα στην αντιπροσωπεία και 300Ε το κοστουμάκι. Καπου κοντά στα 200 είναι οι τιμές σε εξωτερικά μαγαζιά.
Μπορείς να πάρεις κ μόνος σου αυτα τα υλικά που θα βάλουν αλλα θα σου πάρει παρα πολυ χρόνο να το κάνεις με το χέρι.Πέρνα απο κάποιο μαγαζί να κάνουν εκτίμηση, δεν είναι μεγάλη ζημιά αλλα όσο να'ναι ειναι ενα έκτακτο έξοδο.
-
Το θέμα ρε παιδιά είναι οτι κάνει άλλος την ζημιά και πρέπει να πληρώσεις εσύ.Τέλος πάντων τι να κάνουμε.Αφου δεν έχουμε γκαραζ δικό μας θα το υποστούμε και αυτό
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
η λυση ειναι AUTOGLYM...Ναι μόνο μη σε ακούσει ο 'PaiMei'.
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... ght=paimei
-
Για Autolygmούς και κουστούμια ακούω. Πάρε doom την αλοιφή και ξεμπέρδευε. Γερό τρίψιμο με βαμβάκι βγάζει μέχρι και χρώματα από ακουμπήματα άλλων αυτοκινήτων.
-
Η αλοιφή είναι πολύ δραστικό μέτρο, δεν έχει γρατζουνιές. Καλύτερα να δοκιμάσει με διαλυτικό πρώτα αν φεύγουν και μετά ένα κέρωμα. 200
-
Πιαδια ολα καλα με τις πισσες η τα μυγακια μετα απο ενα ταξιδι. Με το τσιμενο ομως τις γινεται? Μη γελατε! Σας βλεπω! Ειχα αφησει ο μ@...ς το αυτοκινητο για καμια εβδομαδα απεναντι απο μια οικοδομη και οταν πηγα να το παρω το βρηκα πιτσιλισμενο με τσιμενο! Και ενταξει οι πολυ μικρες πιτσιλιες φευγουν με ξυσιμο με το νυχι. Οι πιο μεγαλες (μεγεθος φακης) πως φευγουν? Τι μπορω να κανω ρε παιδια (εκτος απο το να γ@...ω τον εργολαβο της οικοδομης, κριμα ειναι!
-
Το ξύδι γνωρίζω οτι διαλύει το τσιμέντο !
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν αλλοιώνει και το χρώμα
-
θα δοκιμασω το ξυδι φιλε digilef σε καποιο σημειο που να μην φαινεται πολυ και θα σου πω. Παντως αν εχει κανεις καμια αλλη ιδεα σας ακουω
-
Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ (4-12%). Οξύ περιέχουν επίσης οι κουτσουλιές όπως και η όξινη βροχή που βλάπτουν το βερνίκι.
-
και τι αλλο μπορω να κανω ρε παιδια; Να παπαριασω τα σημεια που εχει τσιμεντο για καμια ωρα με καυτο νερο μπας και μαλακωσουν;
-
Δοκίμασε αλλά κάνε το γρήγορα. Πιθανόν να έχει ήδη αφήσει στάμπα, γιατί ο σοβάς περιέχει ασβέστη. Αν μαλακώσει λίγο, βγάλτο με το (χμμ) νύχι προσεκτικά για να μην κάνεις χαρακιές. Από την άλλη, αν το ξύδι όντως διαλύει το τσιμέντο, μπορείς να δοκιμάσεις και μ' αυτό αλλά χωρίς να το τρίψεις και χωρίς να το αφήσεις για ώρα, ξεπλένοντας γρήγορα με καθαρό νερό.
-
Ο χρήστης subsonic έγραψε:
και τι αλλο μπορω να κανω ρε παιδια; Να παπαριασω τα σημεια που εχει τσιμεντο για καμια ωρα με καυτο νερο μπας και μαλακωσουν;Βρεγμενη πετσετα για να παπαριασει και να μαλακωσει.Αν ομως εχει μεινει καιρο μαλλον το θαμπωμα δεν το γλυτωνεις.
-
Κρούστα τσιμέντου/λάσπης από μαρσπιέ την είχα βγάλει με το turbo του πλυστικού.
Το μαρσπιέ πλαστικοποιημένο... -
Τι βασανο ειναι αυτο ρε παιδια να μην βρισκεις ελευθερο πλυντηριο καθε φορα που θελεις να πλυνεις το αυτοκινητο σου ??? Τρια τεταρτα γυριζα το απογευμα και παντου ηταν γεματα...
Μου ειπε η γυναικα μου οτι πριν ενα μηνα περιπου σε καποια πρωινη εκπομπη στην TV ηταν καποιος με εδρα το Μαρουσι νομιζει που ειχε τον καταλληλο εξοπλισμο και ερχοταν στο χωρος μας και επλενε το αυτοκινητο....Θα ηταν μια πολυ καλη λυση...Μηπως ξερετε κατι παραπανω ????
-
Εβαλα κουκούλα στο αυτοκίνητο. Λόγω του πρόσφατου βαψίματος (3 εβδομάδες) μήπως θα έπρεπε να περιμένω και άλλο πριν το κουκουλώσω?
Φοβάμαι μήπως η θερμοκρασία επηρεάσει το χρώμα!
Η πρώτη μου πάντως τοποθέτηση κουκούλας (αφου το ξεσκόνισα) δεν ήταν και η καλύτερη εμπειρία. Είναι πρακτικά αδύνατο να περάσεις την κουκούλα χωρίς να αφήσεις σημάδια (ίχνη από το πέρασμα πλαστικού, σαν σκιές) πάνω στο χρώμα! Η αυτό οφείλεται στο ότι το χρώμα είναι ακόμα φρέσκο?
-
Η κουκουλα για μενα ειναι μια πονεμενη ιστορια.Και δυσκολο να την βαλει καποιος μονος του και την δικη μου την εφαγαν τα σκυλια στη γειτονια...
-
Ελπίζω να μην μου τη φάνε και εμένα!!!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ