-
Την τελευταία φορά που κωλόπουλο αποπάτησε στο δικό μου, το έτριψα με ντουκόχαρτο για να βγει.
Το βερνίκι είχε γίνει σαγρέ
Ήλπιζε να είσαι πιο τυχερός, και με ψιλή αλοιφή να φύγουν. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Την τελευταία φορά που κωλόπουλο αποπάτησε στο δικό μου, το έτριψα με ντουκόχαρτο για να βγει.
Το βερνίκι είχε γίνει σαγρέ
Ήλπιζε να είσαι πιο τυχερός, και με ψιλή αλοιφή να φύγουν.Μηπως εγινε σαγρε απο το γυαλοχαρτο;
-
Όχι, με το γυαλόχαρτο (2000 νομίζω) έτριψα πολύ ελαφρά για να φύγει το χαλασμένο βερνίκι και μετά με αλοιφαδόρο την γυάλισα.
amazing δεν μπορώ να σου προτείνω κάποια, γιατί μπορεί να ξοδευτείς και δουλειά να μην κάνεις.
Συνήθως χρησιμοποιείται μια χοντρή αλοιφή για να φύγει το βερνίκι και μετά μια ψιλή για να γυαλίσει.
Έτσι ήταν:
Τρίψιμο δευτερολέπτων:
Τελικό αποτέλεσμα:
-
Νομιζα οτι ετριψες την κουτσουλια με το γυαλοχαρτο.
-
Σπρευ χρώματος πώς μπορούμε να το βγάλουμε χωρίς να πειράξει το χρώμα/βερνίκι; Δοκίμασα σε μια κρυφή γωνιά με καθαριστικό καρμπιρατέρ και φεύγει, αλλά μάλλον δεν είναι σωστή μέθοδος αυτή.
-
Δοκίμασε με νέφτι και αν δεν βγεί πλήρως, με διαλυτικό νίτρου .**Πάντα τα διαλυτικά αραιωμένα 50-50 με νερό ** και όχι δυνατά τρίψιμο.
Ρίξε το διάλυμα σε ένα πετσετέ πανάκι και ... δώστου ! Και μετά, πέρασμα με αλοιφή γυαλίσματος, τριψιματάκι και ΟΚ !@ leonp ==> Τό ΄χουμε ξαναπεί, αλλά .... 'στου κουφού την πόρτα .... ' !
-
Πέσαμε και στη μέρα σήμερα που όλα είναι κλειστά. Από αύριο, αν και μάλλον θα το πάω στον μηχανικό μου να το δούμε. Δοκίμασα με ένα σπρέυ για αφαίρεση κουτσουλιών κλπ, έκανε δουλειά αλλά τέλειωσε. Το καινούριο που πήρα από το πλυντήριο δυστυχώς δεν έκανε δουλειά.
Αν ευχηθώ τα χείριστα στα κωλόπαιδα θα φταίω, έτσι;
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια καλή αλοιφή ή κάποιο κερί για τις θαμπάδες από κουτσουλιές (για να μειωθεί όσο γίνεται η ''έντασή'' τους)? Και αν γνωρίζει κάποιο ηλεκτρονικό ελληνικό κατάστημα από όπου μπορώ να κάνω την παραγγελία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνάλλο το κερί άλλο η αλοιφή...
πέρνα από μαγαζί με έιδη αυτοκινήτου και πάρε μια της 3μ... δεν είναι κορυφή αλλά την δουλειά της την κάνει...
αν δεν έχεις λεφτά για άλλα έξοδα βάλε λίγο σε λίγο μπαμπάκι και ξεκίνα κυκλικές κινήσεις μέχρι να καλύψεις όλη την περιοχή... μην βάλεις πολύ αλοιφη... έπειτα με καθαρό μπαμπακι περνας από επάνω και σκουπίζεις...το κερί κανονικά θέλει αλοιφαδορο χαμηλών στροφών (όχι την μλκ που αγόρασα εγώ από το λιντλ με 2000ρπμ... ) αλλιώς ειδικά πανάκια και ώρες , πολλές ώρες...
-
σήμερα το πέρασα με το χέρι και αλοιφή και κερί.
περιττό να πω ότι έγινε σαν καινούριο αλλά πάνε τα χεράκια μου...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
σήμερα το πέρασα με το χέρι και αλοιφή και κερί.περιττό να πω ότι έγινε σαν καινούριο αλλά πάνε τα χεράκια μου...
οι ώρες που έλεγα πιο πάνω...
όντως σου βγαίνει η παναγία, και αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά με χαρτοταινίες κλπ θες μια μέρα
-
Πονάν ωρέ τα παλικάρια;!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πονάν ωρέ τα παλικάρια;!Ωρέ πονάν΄ , και δεν το μαρτυράν' !
Μπελαλίδικη δουλειά το κερω-γυάλισμα, αλλά ...
-
Πφφφ
πως κανει μπαμ η ηλικία σας... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Πονάν ωρέ τα παλικάρια;!
Ωρέ πονάν΄ , και δεν το μαρτυράν' !
Μπελαλίδικη δουλειά το κερω-γυάλισμα, αλλά ...
+πλύσιμο, στέγνωμα που είναι το χειρότερό μου.
-
Βοηθός πιστολάκι κομμώτρια...
-
Εχουν δημιουργηθει 2-3 θαμπαδες στην οροφη απο το ρετσινι λογικα των δεντρων που εχουμε στην αυλη,γινεται δουλεια με καποια αλοιφη η μονο βαψιμο?γιατι ειναι σαν να εχει φυγει το βερνικι
-
άλλο το κερί άλλο η αλοιφή...
πέρνα από μαγαζί με έιδη αυτοκινήτου και πάρε μια της 3μ... δεν είναι κορυφή αλλά την δουλειά της την κάνει...
αν δεν έχεις λεφτά για άλλα έξοδα βάλε λίγο σε λίγο μπαμπάκι και ξεκίνα κυκλικές κινήσεις μέχρι να καλύψεις όλη την περιοχή... μην βάλεις πολύ αλοιφη... έπειτα με καθαρό μπαμπακι περνας από επάνω και σκουπίζεις...το κερί κανονικά θέλει αλοιφαδορο χαμηλών στροφών (όχι την μλκ που αγόρασα εγώ από το λιντλ με 2000ρπμ... ) αλλιώς ειδικά πανάκια και ώρες , πολλές ώρες...
Το ξέρω ότι άλλο κερί και άλλο αλοιφή αλλά δεν ήξερα ποιο από τα 2 χρησιμεύει για τη δουλειά αυτή ή αν χρειάζονται και τα 2 (τελείως άσχετος δηλαδή ).Τώρα όμως κατάλαβα τι πρέπει να κάνω .Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
η αλοιφή είναι για αυτή την δουλειά.
-
http://www.smart-magic.gr/index.php?page=shop.product_details&product_id=12&category_id=23&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=48&lang=el
Αυτή πιστεύω κάνει,έτσι?δεν το ξέρω το προιο αλλά φαντάζομαι κάνει...
-
Πρεπει να περασεις κερι για προστασια.Ειδικοτερα τα τμηματα που περασες με αλοιφη ,μιας και εχει αφαιρεθει βερνικι.
Προτεινω αυτο για αρχη και καλη προστασια και για αρκετο χρονικο διαστημα.
http://www.collinite.com/ -
Απο τις κουτσουλιες δεν σωζεσαι με τιποτα.
Τι τρωνε τα ατιμα ενας θεος ξερει...
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ