-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Σε ποια περιοχη θα σε εξυπηρετουσε εσενα?Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk
ξέρεις κάποιο ?
-
Στα βενζινάδικα αυτό που προέχει, είναι η ταχύτητα στο πλύσιμο.
Όταν έχουν τους πελάτες στην ουρά, δεν θα κάτσουν να ξεπλύνουν το σφουγγάρι 10-15-20 φορές, ώστε να αποφευχθεί το καθάρισμα της βρωμιάς να γίνει με.. βρωμιά (αφού μόλις ξεπλυθεί το σφουγγάρι μέσα στον κουβά, η σκόνη/χώμα ξανακολλάει και γδέρνει).
Καλά, δεν μιλάμε για τις βούρτσες στο αυτόματο που είναι μέσα στη μπίχλα.Ούτε για τα πανιά που κρατάνε οι Πακιστανοί που μόλις περάσουν τα τζάμια τα κάνουν χειρότερα.
Αμφιβάλλω αν έχουν επίγνωση της ζημιάς που κάνουν.Είναι τραγικό να βλέπεις αυτοκίνητα, που οι ιδιοκτήτες τους νομίζουν πως είναι γυαλισμένα και πεντακάθαρα, οι γρατσουνιές και οι να κλέβουν την παράσταση.
-
Τελικα που κάνουν καλό βιολογικό για το εσωτερικο του αυτοκινήτου??
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Αν και απ'ότι διάβαζω αυτή η συζήτηση δεν είναι τόσο για μένα, ψάχνω να βρω εύκολο τρόπο να πλένω το καινούργιο αμάξι μας.
Σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο φτηνό πλυστικό μηχάνημα με δοχείο για σαπούνι ώστε να κάνω τη δουλειά μου (ξέπλυμα, πλύσιμο με σαπούνι και ξέβγαλμα). Είναι ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος πλυσίματος; Σαμπουάν διαλέγω οποιοδήποτε για αμάξι;
Θα πλένω 2 αμάξια, μια φορά το μήνα. Δεν με απασχολούν κερώματα κλπ, απλά θέλω να διατηρήσω το αμάξι σε μια καλή κατάσταση.Για να σας τρομοκρατήσω λίγο, το παλιό αμάξι μέχρι τώρα το πλένω με κοινή σκούπα βουτηγμένη σε κουβά με σαπουνόνερο, το σαπούνι δε, είναι Fairy .
Αυτό θέλω να το αποφύγω με το καινούργιο για να μη χαλάσει.Ο σωστός τρόπος πλυσίματος του αυτοκινήτου περιγράφεται εδώ:
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... ?f=23&t=64
Επίσης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε πανιά microfiber και όχι σφουγγάρια.
-
Ο χρήστης alroad87 έγραψε:
Καλησπερα παιδια, εχει κανει κανεις βιολογικο καθαρισμο στο αυτο/το του ?
Ρωταω επειδη αγορασα ενα αυτο/το (μεταχειρισμενο) κι θελω να του κανω βιολογικο καθαρισμο στο εσωτερικο του (ισως κι εξω-αναλογος την τιμη) κι επειδη δεν εχω κανει ποτε στα προηγουμενα αυτο/τα - δεν εχω ιδεα που μπορω να το κανω καθως κι ισως θα ξερετε (οσοι θα εχετε κανει) που κανουν την καλη δουλεια για να αξιζει τα λεφτα του.
Επισης ποσο περιπου στοιχιζει ? εχω ακουσει απο 65-100 ευρω μονο το εσωτερικο..
(αν παιζει ρολο το μεγεθος του αυτο/του - αγορασα ενα Suzuki Grand Vitara 3door)
Ευχαριστω παιδες**προσοχή, γιατί έχω ακούσει περιπτώσεις που μετά τον β.καθαρισμό .... κατέστρεψαν τις επενδύσεις σε πόρτες **.....
Συνέβη με το αυτοκίνητο του πάτερα μου. Πριν από ένα χρόνο περίπου το πήγαμε για καθαρισμό του εσωτερικού και τώρα έχουν ξεκολλήσει οι επενδύσεις στις πόρτες. Προσοχή που θα το πας.
-
Ψώνισα αυτά, με 6,5€ και 4€ αντίστοιχα:
http://i.imgur.com/6Xf26.jpg
Το praktiker είχε πολλά σετ πανιών οπότε διάλεξα στη τύχη.
Είχε ένα άλλο της ίδιας μάρκας, ίδιο αριθμό και μέγεθος πανιών αλλά πιο ψιλής υφής (λιγότερο πετσετέ) με 1 ευρώ παραπάνω, αλλά πήρα αυτό γιατί έμοιαζε περισσότερο σ'αυτό που θυμόμουν από τις φωτογραφίες και απ'ότι φαίνεται διάλεξα σωστά.Edit:
Μόλις τελείωσα το πλύσιμο, μου πήρε μία ώρα και δεν το κόβω να το κάνω συστηματικά.
Χρησιμοποίησα ένα πανί για το πλύσιμο, ένα για τις ζάντες, ένα για το σκούπισμα του αυτοκινήτου για να πάρω τα νερά και ένα για το εσωτερικό. Μου βγήκε η πίστη και πάγωσαν τα χέρια μου, αλλά το αμάξι είναι πεντακάθαρο. -
Το ίδιο σαμπουάν χρησιμοποιώ και γω τελευταία, και κάνω πρόπλυση με πολύ καλό αφρό, με το παρακάτω εξάρτημα:
Επίσης, έχω πάρει και αυτά τα πανάκια.
Δεν ξέρω πως τα καθάρισες μετά, αλλά πολύ καλός τρόπος είναι, με σαπούνι που το τρίβεις πάνω στη βρωμιά σαν γομολάστιχα.
Δεν χρησιμοποίησες σφουγγάρι; -
Ο χρήστης dd_surfer έγραψε:
Συνέβη με το αυτοκίνητο του πάτερα μου. Πριν από ένα χρόνο περίπου το πήγαμε για καθαρισμό του εσωτερικού και τώρα έχουν ξεκολλήσει οι επενδύσεις στις πόρτες. Προσοχή που θα το πας.Μα γιαυτο ρωτησα κι γω, για να το παω καπου που να εχει κανει καποιος απο εδω μεσα κι να εμεινε ευχαριστημενος...
αλα απο οτι βλεπω δεν εχει παει κανεις για βιολογικο καθαρισμο..
απλα πηρα ενα μεταχειριμενο αμαξι κι θα ηθελα να του κανω ενα βιολογικο. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ψώνισα αυτά, με 6,5€ και 4€ αντίστοιχα:
http://i.imgur.com/6Xf26.jpg
Το praktiker είχε πολλά σετ πανιών οπότε διάλεξα στη τύχη.
Είχε ένα άλλο της ίδιας μάρκας, ίδιο αριθμό και μέγεθος πανιών αλλά πιο ψιλής υφής (λιγότερο πετσετέ) με 1 ευρώ παραπάνω, αλλά πήρα αυτό γιατί έμοιαζε περισσότερο σ'αυτό που θυμόμουν από τις φωτογραφίες και απ'ότι φαίνεται διάλεξα σωστά.Edit:
Μόλις τελείωσα το πλύσιμο, μου πήρε μία ώρα και δεν το κόβω να το κάνω συστηματικά.
Χρησιμοποίησα ένα πανί για το πλύσιμο, ένα για τις ζάντες, ένα για το σκούπισμα του αυτοκινήτου για να πάρω τα νερά και ένα για το εσωτερικό. Μου βγήκε η πίστη και πάγωσαν τα χέρια μου, αλλά το αμάξι είναι πεντακάθαρο.Δυστυχώς το πλύσιμο του αυτοκινήτου θέλει το χρόνο του. Προτιμώ όμως να το κάνω μόνος μου γιατί δεν εμπιστεύομαι τα πλυντήρια αυτοκινήτων και γιατί είναι πολύ πιο οικονομικό.
-
Ο χρήστης alroad87 έγραψε:
Συνέβη με το αυτοκίνητο του πάτερα μου. Πριν από ένα χρόνο περίπου το πήγαμε για καθαρισμό του εσωτερικού και τώρα έχουν ξεκολλήσει οι επενδύσεις στις πόρτες. Προσοχή που θα το πας.
Μα γιαυτο ρωτησα κι γω, για να το παω καπου που να εχει κανει καποιος απο εδω μεσα κι να εμεινε ευχαριστημενος...
αλα απο οτι βλεπω δεν εχει παει κανεις για βιολογικο καθαρισμο..
απλα πηρα ενα μεταχειριμενο αμαξι κι θα ηθελα να του κανω ενα βιολογικο.Πιστεύω πως αρκετοί έχουν κάνει βιολογικό, απλά δεν έχουν κάτι περίεργο να εξιστορήσουν.
Έκανα το καλοκαίρι σε όλο (εκτός ουρανού) και μάλλον δεν θα το ξαναπάω, γιατί δεν το είχε ιδιαίτερη ανάγκη.
Τώρα, αν το αυτοκίνητο είναι πολύ βρώμικο, μπαίνουν καπνιστές, μικρά παιδιά που τρώνε κλπ, ίσως να είναι πιο αναγκαίος
αυτός ο καθαρισμός. -
Εννοείται οτι θα έβρεχε καταρακτωδώς αφού το έπλυνα.
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Το ίδιο σαμπουάν χρησιμοποιώ και γω τελευταία, και κάνω πρόπλυση με πολύ καλό αφρό, με το παρακάτω εξάρτημα:
http://www.cleanyourcar.co.uk/php/image ... prayer.jpg
Δεν ξέρω πως τα καθάρισες μετά, αλλά πολύ καλός τρόπος είναι, με σαπούνι που το τρίβεις πάνω στη βρωμιά σαν γομολάστιχα.
Δεν χρησιμοποίησες σφουγγάρι;Δε χρησιμοποίησα σφουγγάρι, τα πανάκια έκαναν όλη τη δουλειά, και πολύ καλή απ'ότι είδα.
Τα πανάκια τα ξέπλυνα απλά, πρέπει να τα πλύνω κανονικά; Σχετικά καθαρά είναι.Δυστυχώς το πλύσιμο του αυτοκινήτου θέλει το χρόνο του. Προτιμώ όμως να το κάνω μόνος μου γιατί δεν εμπιστεύομαι τα πλυντήρια αυτοκινήτων και γιατί είναι πολύ πιο οικονομικό.
Και εγώ προτιμώ να το κάνω μόνος μου λόγω κόστους, αλλά η μέθοδος της σκούπας θέλει μόνο μισή ώρα και είναι πολύ πιο ξεκούραστη από τα πανάκια που πρέπει να σκύβεις για να καθαρίσεις το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Προφανώς αυτό κάνει κακό στο χρώμα και δεν θα το κάνω.
Μάλλον θα κοιτάξω να κάνω τη δουλειά μου με πλυστικό. -
Πιστεύω πως αρκετοί έχουν κάνει βιολογικό, απλά δεν έχουν κάτι περίεργο να εξιστορήσουν.
Έκανα το καλοκαίρι σε όλο (εκτός ουρανού) και μάλλον δεν θα το ξαναπάω, γιατί δεν το είχε ιδιαίτερη ανάγκη.
Τώρα, αν το αυτοκίνητο είναι πολύ βρώμικο, μπαίνουν καπνιστές, μικρά παιδιά που τρώνε κλπ, ίσως να είναι πιο αναγκαίος
αυτός ο καθαρισμός.Η αληθεια ειναι οτι παρα πολυ καθαρο το αμαξι, δεν εχει ουτε λεκεδες ουτε τιποτε, απλα επειδη αγορασα ενα μεταχειρισμενο αμαξι, ελεγα να του κανω ενα βιολογικο για αυτο το λογο..
αλλα ισως το κανω απο μονος μου μιας κι βρηκα μεσα στο φορουμ οδηγιες απο καποιον..
τις παραθετω παρακατω:ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
υλικα
ενα ξεσκονοπανο ή πανακι swiffer
ενα vettex (πανακι αποροφητικο γενικης χρήσης)
2 μαλακα σφουγγαρια ή 2 βαμβακερα υφασματα
1 καθαριστικο δερματων autoglym ( 15e - αρκετο για 10 χρήσεις)
1 ενυδατικο δερματων autoglym (15e - αρκετο για 10 χρήσεις)
(οι τιμες ειναι ενδεικτικες καθότι εχει περάσει καιρός από τοτε που τα αγορασα)χρόνος
5-7 λεπτά το καθε καθισμαβημα 1o
ξεσκονιζουμε την δερματινη επιφανια με το swiffer (πολυ αποτελεσματικο γιατι αποροφα την σκονει και δεν την μεταφερει)βημα 2o
βρέχουμε το vettex και το στραγγιζουμε πολυ πολυ καλα. στην συνεχεια ασκόντας αρκετη πίεση
(μην το παρακανετε και τσακισει το δερμα) τριβουμε ολο την επιφανεια του καθίσματος για 1-2 λεπταβημα 3o
βαζουμε πανω στο σφουγγαρι ή στο βαμβακερο υφασμα περίπου ένα καπακι απο την κρεμα καθαρισμού και τριβουμε την δερματινη επιφάνεια.
αν χρειαστεί προσθέτουμε και αλλη κρεμα. Αν η κρεμα που βαλαμε ειναι πολύ αφιερώνουμε παραπανω χρόνο στρο τρίψιμο.
Στην συνεχεια με το βαμβακερο υφασμα ή με την καθαρη μερια του σφουγγαριου περναμε παλι το καθισμα για να τραβηξουμε οτι εχει απομεινει.
Χρόνος καθαρισμού 2-3 λεπτα.Βημα 4o
επαναλαμβάνουμε την διαδικασία του τρίτου βήματος αλλα αυτή τη φορά χρησιμοποιούμε την κρέμα ενυδάτωσης.
Εννοειται πως χρησιμοποιούμε καθαρο σφουγγαρι ή υφασμαΒημα 5o
προσωπικα περιμένω τουλαχιστον 12 ωρες πριν ξαναχρησιμοποιησω το αμαξι αν και δεν ειναι απαραίτητο αν εχει γινει καλη δουλεια (αρκεί 1-2 ώρες)TIP τα παραπανω βηματα πρεπει να γινουν σε χώρο με καλο φωτισμο (κοινως όχι βραδυ) και με καλο εξαερισμό
αν εχετε δερματινο τιμονι λεβιε χειροφρενο τοτε αν τα περιποιηθείτε και αυτα βεβαιωθειτε ότι μετά την ενυδατική κρέμα τα ριψατε πολυ πολυ καλα
ετσι ωστε η επιπλεον κρεμα να εξαλειφθει και να μην γλυστρανε η ολη διαδικασια καλο ειναι να γινεται κατελαχιστο 2 φορες το χρονο.\εχει κανεις ιδεα ποια προ'ι'οντα ακριβος (ονομαστικα) να αγορασω ?
-
Δεν χρησιμοποίησες σφουγγάρι;Που το βρηκες αυτο?Ελλαδα 'η απο internet?
-
Το πήρα από CleanYourCar.Com, αλλά υπάρχει και σε αμαζόνες κλπ.
Δυστυχώς όμως, είχε διαρροή το μπουκάλι στο λαιμό και έβαλα ένα από Αζαξ που ταίριαζαν οι βόλτες (μαζί με δυό φλάντζες για βρύση) -
Kαλημερα σας
Πηγα τις προαλλες σε μαγαζι και οχι βενζιναδικο ,που αναλαμβανει πλυσιμο και ολα τα σχετικα
Λοιπον αναφερει οτι εκτελει ακολουθως αντικερωμα - γυαλισμα - κερωμα
Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι διαδικασια ειναι το αντικερωμα??(Κοστος ολου αυτου του συνολου 80 Ε)
-
Αφαίρεση παλαιού κεριού (αν υπάρχει).
-
-
αν και διάβασα την περιγραφή του εξαρτήματος στο site
http://www.cleanyourcar.co.uk/washing-a ... d_335.htmlμπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς κάνεις με αυτό και αν λειτουργεί σαν χαμηλής πίεσης πιεστικό?
ευχαριστώ! -
Χρησιμοποιείται για πρόπλυση ρίχνοντας αφρό.
Δεν βγάζει βέβαια, το παχύ στρώμα στρώμα που βλέπουμε στα βενζινάδικα, αλλά ανάλογα με το σαμπουάν και τη δοσολογία που βάζουμε, είναι καλό υποκατάστατο.
Ίσως να είναι το πιο φθηνό μαραφέτι για τέτοια δουλειά, και συνδέεται στο λάστιχο, όχι σε πιεστικό.Εννοείται πως δεν αντικαθιστά το τρίψιμο με το σφουγγάρι, αν και αρκετές φορές έχω πλύνει μόνο με αυτό και μετά ξέβγαλμα, όταν δεν είχα χρόνο για πολλά-πολλά.
-
μια βοήθεια ρε παιδιά!
πως βγάζουμε εύκολα μελάνι στυλό ή χρώμα από ξεβαμμένη ναύλον σακούλα από δέρμα και δερματίνη?
δεν ξέρω το ίδιο είναι? γενικά η δερματίνη θέλει καμιά περιποίηση σαν το γνήσιο δέρμα?
Ευχαριστώ!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ