Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Aύξηση στα 2.5 ή και τα 2.8 ευρώ τα διόδια στην Αττική οδό
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Aύξηση στα 2.5 ή και τα 2.8 ευρώ τα διόδια στην Αττική οδό
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 6 / 8
    Περί αυτοκίνησης
    37
    145
    1367
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      georgetabs last edited by

Ο χρήστης aleng έγραψε:
      Εμένα με βάση την κατανάλωση της βενζίνης που κερδίζω (και έχω υπολογίσει με το trip computer), συν λάδια, λάστιχα κλπ. συν την αξία του χρόνου μου (που είναι υποκειμενική), με συμφέρει.

Ο χρόνος είναι όντως αγαθό ανεκτίμητο, αλλά και 200 ευρώ το πέρασμα να ερχόταν πάλι το ίδιο θα λέγαμε, οπότε πάμε παρακάτω.

Λάδια ξύδια δεν υπολογίζονται έτσι απλά... Οπότε τουλάχιστον το κέρδος από την βενζίνη πρέπει απλά να αντισταθμίσει την κατανάλωση βενζίνης.

Πάω λοιπόν Κινέττα από το Μαρούσι (άπειρες φορές λόγω σπιτιών). Ξεκινάω με τίγκα βενζίνη και ξαναγεμίζω στον προορισμό (και τα 2 σπίτια έχουν βενζινάδικο στα 50 μέτρα. Μέση κατανάλωση 8,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα και απόσταση 70 χιλιόμετρα. Κόστος βενζίνης 75 λεπτά το λίτρο, οπότε στο σύνολο λιγότερο από 4,5 Ευρώ, ήτοι λιγότερο από 6 λίτρα βενζίνης.

Από Αττική Οδό το Κομμάτι Ελευσίνα - Κινέττα μένει απαράλλαχτο. Πρέπει να είναι το 50% της διαδρομής, οπότε θα ξοδέψω ούτως ή άλλως 2,25 ευρώ. Για να φτάσω λοιπόν να είμαι χρηματικά 'στα λεφτά μου' θα πρέπει να κάψω στην Α.Ο. 25 λεπτά βενζίνης (0,35 λίτρα) για το Μαρούσι - Ελευσίνα.

Όπως λέει η διαφήμιση: Καλώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G

Ο χρήστης cmarin έγραψε:
        Ποιος μπορεί να κάνει μία απλή πράξη?
        Τα αυτοκίνητα που περνάνε την ημέρα επί τα 2€, επί 365.
        Πόσο ήταν το κόστος?
        Τι λειτουργικά έξοδα έχει?
        τι κερδίζει η εταιρία?

Όποιος ξέρει τα νούμερα τα γράφει. Θα δείτε τρελλά ποσά.

Σκέψου τώρα αυτά τα αυτοκίνητα να ΓΥΡΙΣΟΥΝ κιόλας από την Α.Ο....

• G

Ο χρήστης aleng έγραψε:
          Για μια διαδρομή εκτός ΑΟ έχεις μια κατανάλωση Κ1. Αν για την ίδια εντός ΑΟ έχεις κατανάλωση Κ2, και προκύπτει ότι Κ2+κόστος διοδίων

• G

Ο χρήστης aleng έγραψε:

Ξερεις τι μισθο παιρνουν?

Πάντως η αναλογία των τιμών των διοδίων είναι μεγαλύτερη από αυτή των μισθών.Για να μην αναφέρω τιμές βενζίνης, ασφάλειας κτλ.Τέλος πάντων προσωπικά νομίζω ότι έχω ξεφύγει από τα θέματα που ήθελα να θίξω.

Αμ δε!
            Και ασφάλεια δίνουν μεν, αλλά και παίρνουν δε! Όχι απεργίες μία μέσα μία έξω σαν το στρατό...

Άσε που στη Γερμανία δεν έχει καθόλου διόδια, στην Ελβετία με 9.000 (ξεχασμένες) δρχ κυκλοφορείς ένα χρόνο, στην Αυστρία πάλι με το έτος (έχει και βδομάδα και μέρα, αλλά μόνο για τουρίστες, αλλιώς βγαίνει ακριβά), και πλέον με την Α.Ο. δείχνουμε το δρόμο και στους Ιταλούς... (ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!!)

• G

Ο χρήστης DAP έγραψε:
              Για το υψος των διοδιων τωρα να μερικες ενδεικτικες τιμες.
              Σλοβενια.Διοδια καθε 25-30 χιλιομετρα.Τα ποσα ηταν μεταξυ 0.80 και 3.00 Ευρω.
              Σλοβακια.100 κορωνες δηλαδη 14.40 Ευρω και η εκταση της ειναι δεν ειναι σαν την Μακεδονια.
              Παντου τα ιδια λοιπον και μη γκρινιαζουμε ολο για την πατριδα μας.

Επίσης υπάρχει και ο δολοφόνος με το αλυσοπρίονο, μπροστά στον οποίο ο Jack the Ripper είναι απλώς μια Κοκκινοσκουφίτσα!!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • G

Ο χρήστης TGD έγραψε:
                Νομίζω ότι διόδια δεν έχει ούτε η Γερμανία, ούτε η Ελβετία ούτε οι Σκανδιναβικές χώρες.

Νομίζω ότι η Αυστρία και η Ελβετία έχουν πρόσθετο τέλος κυκλοφορίας για τους αυτοκινητόδρομους, αλλά μπορεί κάποιος να μας πει πόσο είναι αυτό το χρόνο;

Σωστά νομίζεις για Γερμανία, Λάθος για Ελβετία.

Η Ελβετία ΔΕΝ έχει τέλη κυκλοφορίας μέχρι και για εθνικές οδούς (όριο μέχρι 100), αλλά αν θες να χρησιμοποιήσεις αυτοκινητόδρομους (συνήθης ασφαλτοτάπητας τόσο καλύτερος από την Α.Ο. όσο η Α.Ο. από τη Μεσογείων...) καλείσαι να πληρώσεις ένα αυτοκόλλητο (βινιέτα) σαν τα δικά μας τέλη σε μορφή, κόστους 40 Ελβετικών (έμεινε και κανένα άλλο με το ευρώ; ) Φράγκων, ή λιγότερο από 9.000 δρχ. Εδώ αξίζει να τονίσω πως δεν έχει ακριβύνει διψήφιο αριθμό ετών, και το πληρώνεις με το μισθό 80 λεπτών εργασίας αν είσαι φοιτητής πρακτικής. Μάλιστα φέτος μου είπε η Λάρα πως κάποιο μαγαζί το δίνει με 35 Φράγκα. Το σήμα του 2004 ισχύει άπό 1/12/2003 μέχρι 31/1/2005 για διευκόλυνση των τουριστών (έκλαψε κανείς; Εδώ είναι η Ντιάνα! )

Στην Αυστρία έχει το ίδιο σύστημα, αν και ακριβότερο. Υπάρχουν κάρτες 10 ημερών, 2 μηνών και ετήσια (τα παραπάνω που έγραψα για Αυστρία είναι λάθος, τώρα βρήκα φωτογραφία που ο πυροβολημένος τράβηξα με τις τιμές!! ). Πάλι οι μικρές για τους τουρίστες, ή για κατοίκους πόλεων σε άδεια. Προσοχή: Η διάρκεια μετράει από τρην έκδοσή της, δεν μπορείς να το κάνεις σπαστά (λογικό). Για αυτοκίνητο λοιπόν, ή αυτοκίνητο με τρέηλερ το κόστος είναι αντίστοιχα 7,60 21,80 72,60.

Ο χαζοαυστριακός λοιπόν με 72,60 πηγαίνει στην αντίστοιχη Α.Ο. (αυστριακή οδό) ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ και ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!!! Α! Και σαν μπόνους πηγαίνει με το ίδιο διόδιο στο χωριό το καλοκαίρι και το Πάσχα...

Φυσικά και είναι ΧΑΖΟαυστριακός, αφού σε σχέση με τον καλύτερα πληρωμένο Ελβετό πλήρώνει τα ΤΡΙΠΛΑ!!!

Όμως ο ραγιάς ακόμα πληρώνει φόρο κεφαλής. 20 εργάσιμες το μήνα πες επί 2 διελεύσεις = 80 ευρώ μηνιαία, δηλαδή το 12πλάσιο του Αυστριακού, ή το 36πλάσιο του Ελβετού. Και μόνο για ΕΝΑ δρόμο! Α! Και αν θες εκδρομή το Σαββατοκύριακο από την 'ξηρά τροφή' που λέει ο DAP, ή δώσε και κάτι στην κοινοπραξία. Δώστους και κάτι και αυτούς! ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ;;

• S
                  syele last edited by

Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:

Με τον απλό παραπάνω υπολογισμό μου δεν αξίζει καθόλου οικονομικά το κομμάτι που μόλις παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Συμφέρουν τα 2€ στην τσέπη και από ποτάμι...

Αλήθεια, τόσο λιγότερο κόστισε το ποτάμι και δεν έβαλαν κι εκεί χαράτσι; Βάζω ιδέες μου φαίνεται...

Από το ποτάμι;;;;;;;
                  ΧΑ!
                  Αυτό πολύ θα ήθελα να το δώ

Για ρώτα και μας τους ταλαίπωρους

Πάντως τις 3 τελευταίες ημέρες αρχίζει και διορθώνει η κατάσταση στον Κηφισό. Περιμένουμε τη σταθεροποίηση

• elteo
                    elteo last edited by

Όμως ο ραγιάς ακόμα πληρώνει φόρο κεφαλής. 20 εργάσιμες το μήνα πες επί 2 διελεύσεις = 80 ευρώ μηνιαία, δηλαδή το 12πλάσιο του Αυστριακού, ή το 36πλάσιο του Ελβετού. Και μόνο για ΕΝΑ δρόμο! Α! Και αν θες εκδρομή το Σαββατοκύριακο από την 'ξηρά τροφή' που λέει ο DAP, ή δώσε και κάτι στην κοινοπραξία. Δώστους και κάτι και αυτούς! ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ;;

ΑΠΛΑ ΑΨΟΓΟΣ!
                    ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ 100%!!!
                    Αυτο θα πει ενημερωση!
                    Αυτο θα πει ΑΚΡΙΒΕΙΑ στην Ελλαδα..εμεις οι ευρωπαιοι!!!

• L
                      lkar last edited by

ΑΠΛΑ ΑΨΟΓΟΣ!
                      ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ 100%!!!
                      Αυτο θα πει ενημερωση!
                      Αυτο θα πει ΑΚΡΙΒΕΙΑ στην Ελλαδα..εμεις οι ευρωπαιοι!!!

Oι ποιοι;

• J
                        jarjap last edited by

Νομίζω ότι διόδια δεν έχει ούτε η Γερμανία, ούτε η Ελβετία ούτε οι Σκανδιναβικές χώρες.

Νομίζω ότι η Αυστρία και η Ελβετία έχουν πρόσθετο τέλος κυκλοφορίας για τους αυτοκινητόδρομους, αλλά μπορεί κάποιος να μας πει πόσο είναι αυτό το χρόνο;

Σωστά νομίζεις για Γερμανία, Λάθος για Ελβετία.

Η Ελβετία ΔΕΝ έχει τέλη κυκλοφορίας μέχρι και για εθνικές οδούς (όριο μέχρι 100), αλλά αν θες να χρησιμοποιήσεις αυτοκινητόδρομους (συνήθης ασφαλτοτάπητας τόσο καλύτερος από την Α.Ο. όσο η Α.Ο. από τη Μεσογείων...) καλείσαι να πληρώσεις ένα αυτοκόλλητο (βινιέτα) σαν τα δικά μας τέλη σε μορφή, κόστους 40 Ελβετικών (έμεινε και κανένα άλλο με το ευρώ; ) Φράγκων, ή λιγότερο από 9.000 δρχ. Εδώ αξίζει να τονίσω πως δεν έχει ακριβύνει διψήφιο αριθμό ετών, και το πληρώνεις με το μισθό 80 λεπτών εργασίας αν είσαι φοιτητής πρακτικής. Μάλιστα φέτος μου είπε η Λάρα πως κάποιο μαγαζί το δίνει με 35 Φράγκα. Το σήμα του 2004 ισχύει άπό 1/12/2003 μέχρι 31/1/2005 για διευκόλυνση των τουριστών (έκλαψε κανείς; Εδώ είναι η Ντιάνα! )

Στην Αυστρία έχει το ίδιο σύστημα, αν και ακριβότερο. Υπάρχουν κάρτες 10 ημερών, 2 μηνών και ετήσια (τα παραπάνω που έγραψα για Αυστρία είναι λάθος, τώρα βρήκα φωτογραφία που ο πυροβολημένος τράβηξα με τις τιμές!! ). Πάλι οι μικρές για τους τουρίστες, ή για κατοίκους πόλεων σε άδεια. Προσοχή: Η διάρκεια μετράει από τρην έκδοσή της, δεν μπορείς να το κάνεις σπαστά (λογικό). Για αυτοκίνητο λοιπόν, ή αυτοκίνητο με τρέηλερ το κόστος είναι αντίστοιχα 7,60 21,80 72,60.

Ο χαζοαυστριακός λοιπόν με 72,60 πηγαίνει στην αντίστοιχη Α.Ο. (αυστριακή οδό) ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ και ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!!! Α! Και σαν μπόνους πηγαίνει με το ίδιο διόδιο στο χωριό το καλοκαίρι και το Πάσχα...

Φυσικά και είναι ΧΑΖΟαυστριακός, αφού σε σχέση με τον καλύτερα πληρωμένο Ελβετό πλήρώνει τα ΤΡΙΠΛΑ!!!

Mε ένα post, τα είπες όλα, δεν έχω κάτι να συμπληρώσω...

• S
                          spiros last edited by

Με βαση το οτι ειπε ο εκπροσωπος της εταιριας, οταν η εταιρια του καλυψει τα εξοδα που εδωσε για το εργο (μεσω των δανειων που πηρε) + το συμφωνηθεν κερδος , το εργο θα παραδοθει στο Ελληνικο Δημοσιο.

Υπολογιζεται οτι αυτο θα συμβει σε 18 χρονια, ενω φυσικα μπορει να χρειαστει περισσοτερος ή λιγοτερος χρονος....

Κριμα παντως να μην εχω και εγω κανενα γνωστο να μου δωσει ενα τετοιο εργο για να εχω σιγουρο τεραστιο κερδος και μηδεν ρισκο!!

• N
                            nass last edited by

Η Ελβετία ΔΕΝ έχει τέλη κυκλοφορίας μέχρι και για εθνικές οδούς (όριο μέχρι 100), αλλά αν θες να χρησιμοποιήσεις αυτοκινητόδρομους (συνήθης ασφαλτοτάπητας τόσο καλύτερος από την Α.Ο. όσο η Α.Ο. από τη Μεσογείων...) καλείσαι να πληρώσεις ένα αυτοκόλλητο (βινιέτα) σαν τα δικά μας τέλη σε μορφή, κόστους 40 Ελβετικών (έμεινε και κανένα άλλο με το ευρώ; )

Θα είμαι λοιπόν εικονοκλάστης και θα πω πως το μοναδικό σημείο στο οποίο το παραπάνω σύστημα είναι σωστό είναι το μικρό όντως ποσό. Ομως, επειδή είναι μικρό το ποσό δεν σκεφτόμαστε πως το σύστημα είναι επί της αρχής ΑΔΙΚΟ. Και είναι άδικο επειδή πληρώνεις ένα πάγιο ποσό ανεξαρτήτως του πόσο χρησιμοποιείς το δρόμο. Τα ίδια θα πληρώσω εγώ που θα περάσω από Ιταλία να βγώ Γερμανία, δηλ. 500 χλμ., τα ίδια και ο Ελβετός που χρησιμοποιεί τους αυτοκινητόδρομους κάθε μέρα. Θα έπρεπε όμως τα έξοδα χρήσης να κατανέμονται δίκαια στους πραγματικούς χρήστες του δρόμου και όχι πάγιο για όλους. Οπότε πιστεύω πως το σωστό σύστημα είναι είτε διόδια με χρέωση ανάλογα με την απόσταση (όπως στη Γαλλία) είτε καθόλου διόδια και τέλη κυκλοφορίας και λοιπές αηδίες και ενσωμάτωση όλων των σχετικών φόρων στη φορολογία των καυσίμων, όπως συμβαίνει πχ. στη Γερμανία.

Λιγότερο άδικο από την Ελβετία αλλά και πάλι 'κεφαλικός φόρος' είναι

Όμως ο ραγιάς ακόμα πληρώνει φόρο κεφαλής.

Κάνεις λάθος, φόρος κεφαλής είναι η Ελβετία και η Αυστρία, όπου το ποσό είναι άσχετο με τη χρήση του δρόμου. Στην Ελλάδα είναι ακριβό, συμφωνώ, αλλά τουλάχιστον αν δεν χρησιμοποιείς την ΑΟ δεν πληρώνεις, δηλ. είναι ανάλογο με τη χρήση του δρόμου, δηλ. επί της αρχής δίκαιο. Και θα ήταν πραγματικά δίκαιο (ασχέτως τιμής, η τιμή δεν έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας των διοδίων) αν ήταν ανάλογα με την απόσταση.

Και αν θες εκδρομή το Σαββατοκύριακο από την 'ξηρά τροφή' που λέει ο DAP, ή δώσε και κάτι στην κοινοπραξία. Δώστους και κάτι και αυτούς! ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ;;

Ελα μωρέ, άσε τους εύκολους εντυπωσιασμούς. Πλην ενδεχομένως εξαιρέσεων (πάντοτε θα υπάρχουν), δεν πιστεύω να υπάρχει διαδρομή η οποία να μην μπορεί να γίνει εκτός ΑΟ και μάλιστα (λόγω της ΑΟ) σε χρόνο μικρότερο απ΄ ό,τι γινόταν πριν την ΑΟ:

ο Αεροδρόμιο ? Από τα νότια προάστεια είναι έτσι και αλλιώς το ίδιο, Βάρης-Κορωπίου, από αλλού, λεωφόρος Λαυρίου (τι ? είναι χάλια ? Γιατί, πριν την ΑΟ ήταν εντάξει ? Χειρότερα ήταν)
                            ο Από ΕΟ Λαμίας προς ΕΟ Κορίνθου ? Ποτάμι και Καβάλας. Μια χαρά
                            ο Από ΕΟ Λαμίας προς Κηφισίας ? Από γέφυρα Βαρυμπόπης. Μια χαρά επίσης
                            ο Από Κηφισίας Πεντέλης (αφού το ανέφερες). Πριν την ΑΟ δεν πήγαινες από την οδό που ενώνει το Μαρούσι με τα Μελίσσια ? (δεν θυμάμαι πως λέγεται) Ε, ιδού και τώρα (έχει και ένα ωραίο κομματάκι στο ρέμα )

Και τα λοιπά και τα λοιπά. Απλά θέλουμε ΚΑΙ να έχουμε τον ωραίο δρόμο ΚΑΙ να μην πληρώνουμε τίποτα (λογικό θα μου πεις, συμφωνώ. Ομως 'δεν βγαίνει' διότι 'το ταμείο είναι μείον'). Και το 'τίποτα' το εννοώ την ίδια συζήτηση θα κάναμε αν τα διόδια ήταν 1 ευρώ.

Και θα ήθελα να είχαν σχολιαστεί εξίσου τα διόδια της ΑΟ, με τα εξίσου υψηλά διόδια του ΔΗΜΟΣΙΟΥ (αλλά είπαμε, οι 'κακοί ιδιώτες' αναρωτιέμαι αν δεν ήταν αυτοχρηματοδοτούμενος ο δρόμος αν θα γινόταν τόση συζήτηση...) Κορίνθου-Τριπόλεως (ίδια πάνω-κάτω απόσταση, 65 Km η ΑΟ, 70 χλμ. ο άλλος), για να μην πω τα 1.8 ευρώ για την ΔΗΜΟΣΙΑ καρμανιόλα Κορίνθου-Πάτρας (κατά την άποψή μου τα ακριβότερα διόδια της Ελλάδας σε σχέση με τις 'παροχές' του δρόμου).

• N
                              nass last edited by

Για να μην παρεξηγηθώ, ας μου επιτραπεί να κάνω σαφή τη στάση μου απέναντι στην ΑΟ:

ο Αν ο μόνος τρόπος να γίνει το έργο (λόγω έλλειψης πόρων) ήταν η αυτοχρηματοδότηση, δεν έχω κανένα πρόβλημα, τόσα μεγάλα έργα δεν θα γίνονταν χωρίς αυτοχρηματοδότηση (αεροδρόμιο, μετρό, γέφυρα Ρίου κτλ.). Στο κάτω-κάτω, γιατί δεχόμαστε ιδιωτικά νοσοκομεία (δηλ. σχετιζόμενα με το μεγαλύτερο αγαθό, την υγεία) και δεν δεχόμαστε ιδιωτικούς δρόμους (ουδεμία σύγκριση ως προς τη σημαντικότητα...) ? Και στις δύο περιπτώσεις εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν.

ο Τα διόδια είναι υπερβολικά ακριβά και γίνονται ακόμα ακριβότερα από το γεγονός πως δεν υπάρχει χρέωση ανάλογα με την απόσταση.

ο Το έργο σχεδιάσθηκε τη δεκαετία του '80 και είναι ήδη παρωχημένο: περνάει σε μεγάλο βαθμό μέσα από κατοικημένες περιοχές, μόνο δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση σε πολλά σημεία (και αυτός είναι βασικός λόγος που δεν θέλουν την τοπική κίνηση, απλά ο δρόμος δεν τη σηκώνει), έλλειψη χώρου (= $$$ για απαλλοτριώσεις) για επέκταση (+ 1-2 λωρίδες) αλλά και για διόδια ανάλογα με την απόσταση κα. Βέβαια είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα! Και έχει και το χώρο για το τρένο στη μέση.

(Πάντως και η περιφερειακή στο Παρίσι, πόλη 2.5 φορές μεγαλύτερη από την Αθήνα, 2 ή το πολύ 3 λωρίδες έχει. Απλά εκεί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο τα ΜΜΜ)

ο Πρόταση: η χρέωση ανάλογα με την απόσταση ας γίνει μόνο για το e-Pass (που δεν θέλει πολύ χώρο στις εξόδους), οπότε όποιος έχει e-Pass να έχει αυτό το σημαντικό όφελος και άρα να ενθαρρύνεται η χρήση e-Pass (και αν θέλουν να αποθαρρύνουν την τοπική κυκλοφορία λόγω ανεπάρκειας του δρόμου, ας βάλουν ένα ελάχιστο ποσό, πχ. 1 ευρώ και κλιμακωτά από εκεί και πάνω)

ο Αν όποιος κρίνει πως δεν τον συμφέρει να χρησιμοποεί την ΑΟ δεν τη χρησιμοποεί, έχουμε τουλάχιστον την ελπίδα να λειτουργήσει στο τέλος η οικονομία της αγοράς (ακριβώς επειδή είναι μέσα στο έργο ιδιώτες). Ας αποκτήσουμε κάποτε οι Ελληνες καταναλωτική συνείδηση!

• P
                                petros last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:
                                ο Αν όποιος κρίνει πως δεν τον συμφέρει να χρησιμοποεί την ΑΟ δεν τη χρησιμοποεί, έχουμε τουλάχιστον την ελπίδα να λειτουργήσει στο τέλος η οικονομία της αγοράς (ακριβώς επειδή είναι μέσα στο έργο ιδιώτες). Ας αποκτήσουμε κάποτε οι Ελληνες καταναλωτική συνείδηση!

Αυτό ισχύει για τα καταναλωτικά αγαθά και όχι για τα κοινωφελή έργα. Εναλλακτικές το ξαναλέω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Εκτός κι αν συγκρίνεις χαρούπια με χαβιάρι (το μόνο κοινό τους ότι αρχίζουν και τα δύο από 'χ').
                                Μη με βάζεις να επαναλαμβάνω τι έγινε με τις διόδους που κόπηκαν για να περάσει η Α.Ο. καθώς και για την εξαθλίωση του γύρω δικτύου από τα βαρυφορτωμένα φορτηγά των έργων.

Επιπλέον, μία περιφερειακή λεωφόρος στην Αττική των 4 εκατ. κατοίκων είναι καθήκον του κράτους προς τους πολίτες του (όχι το 2000, αλλά από το 1980). Άρα οποιαδήποτε κατασκευή με γνώμωνα το κέρδος είναι απαράδεκτη.

• G

Ο χρήστης syele έγραψε:

Με τον απλό παραπάνω υπολογισμό μου δεν αξίζει καθόλου οικονομικά το κομμάτι που μόλις παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Συμφέρουν τα 2€ στην τσέπη και από ποτάμι...

Από το ποτάμι;;;;;;;
                                  ΧΑ!
                                  Αυτό πολύ θα ήθελα να το δώ

Για ρώτα και μας τους ταλαίπωρους

Να σου υπενθυμίσω πως είμαι μόνιμος κάτοικος Αμαρουσίου και επί συντάξιμα έτη φοιτητής ΤΕΙ Αθηνών; Όταν ξεκίνησα υπήρχε η Κολοκυνθού και η Ροσινιόλ ακόμα, πριν τα φανάρια της Ρενώ (που τότε υπήρχαν) είχε παράκαμψη 2 λωρίδων με ΤΡΕΛΛΟ σικέην αντί του κόμβου της Α.Ο., και μετά τα φανάρια στη Ρενώ είχε και άλλα παρακάτω, όπου τώρα υπάρχει κόμβος!! Και έξω από τη λάιον είχε 17 λωρίδες, ενώ το 'βούτηγμα' από την απέναντι μεριά δεν είχε αρχίσει καν να σκάβεται... Έχει υπάρξει περίοδος που ο ΜΕΣΟΣ χρόνος Λυκόβρυση - Καβάλας ήταν σκάρτη μία ώρα (ΜΕΣΟΣ χρόνος!!) έργα πέτυχα, και ολοκληρωνόντουσαν παράλληλα με τα μαθήματά μου!!

Παρόλα αυτά τα 2 ευρώ είναι ΠΟΛΛΑ! Φυσικά Παρασκευές - Κυριακές του Ιούνη και Σεπτέμβρη αξίζει με τα χίλια, αλλά πλέον κάνουμε κουβέντα για 10-20 φορές το χρόνο και όχι τακτική - 'ημιτακτική' χρήση...

• G

Ο χρήστης spiros έγραψε:
                                    Με βαση το οτι ειπε ο εκπροσωπος της εταιριας, οταν η εταιρια του καλυψει τα εξοδα που εδωσε για το εργο (μεσω των δανειων που πηρε) + το συμφωνηθεν κερδος , το εργο θα παραδοθει στο Ελληνικο Δημοσιο.

Υπολογιζεται οτι αυτο θα συμβει σε 18 χρονια, ενω φυσικα μπορει να χρειαστει περισσοτερος ή λιγοτερος χρονος....

Εδώ δεν μπορούμε ουσιαστικά να υπολογίσουμε το κόστος, μεγάλο μέρος του οποίου εμείς πληρώσαμε, το κέρδος θα καταφέρουμε να δούμε; εγώ σου λέω πως μπορεί να είναι ΟΚ σε 10 χρόνια και να μας πούνε πως χρειάστηκε 32...

• G

Ο χρήστης nass έγραψε:

Η Ελβετία ΔΕΝ έχει τέλη κυκλοφορίας μέχρι και για εθνικές οδούς (όριο μέχρι 100), αλλά αν θες να χρησιμοποιήσεις αυτοκινητόδρομους (συνήθης ασφαλτοτάπητας τόσο καλύτερος από την Α.Ο. όσο η Α.Ο. από τη Μεσογείων...) καλείσαι να πληρώσεις ένα αυτοκόλλητο (βινιέτα) σαν τα δικά μας τέλη σε μορφή, κόστους 40 Ελβετικών (έμεινε και κανένα άλλο με το ευρώ; )

Θα είμαι λοιπόν εικονοκλάστης και θα πω πως το μοναδικό σημείο στο οποίο το παραπάνω σύστημα είναι σωστό είναι το μικρό όντως ποσό. Ομως, επειδή είναι μικρό το ποσό δεν σκεφτόμαστε πως το σύστημα είναι επί της αρχής ΑΔΙΚΟ. **Και είναι άδικο επειδή πληρώνεις ένα πάγιο ποσό ανεξαρτήτως του πόσο χρησιμοποιείς το δρόμο. **Τα ίδια θα πληρώσω εγώ που θα περάσω από Ιταλία να βγώ Γερμανία, δηλ. 500 χλμ., τα ίδια και ο Ελβετός που χρησιμοποιεί τους αυτοκινητόδρομους κάθε μέρα. Θα έπρεπε όμως τα έξοδα χρήσης να κατανέμονται δίκαια στους πραγματικούς χρήστες του δρόμου και όχι πάγιο για όλους. Οπότε πιστεύω πως το σωστό σύστημα είναι είτε διόδια με χρέωση ανάλογα με την απόσταση (όπως στη Γαλλία) είτε καθόλου διόδια και τέλη κυκλοφορίας και λοιπές αηδίες και ενσωμάτωση όλων των σχετικών φόρων στη φορολογία των καυσίμων, όπως συμβαίνει πχ. στη Γερμανία.

Το ίδιο κάνει και η Α.Ο. ως προς το κοινό βαλάντιο ανεξάρτητα πόσο θα κινηθείς στο δρόμο. Και μάλιστα με μεγάλο βαλάντιο... 13 πηγαινε-έλα στην Α.Ο. ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ το ετήσιο για ΟΛΟΥΣ τους αυτοκινητόδρομους των Ελβετών.
                                      Το ίδιο κάνει και το ελληνικό κράτος, με τα τέλη κυκλοφορίας...
                                      Συμφωνώ πως το Γερμανικό σύστημα είναι το καλύτερο, δικαιότερο και το οικολογικότερο!!

• G

Ο χρήστης nass έγραψε:

Όμως ο ραγιάς ακόμα πληρώνει φόρο κεφαλής.

Κάνεις λάθος, φόρος κεφαλής είναι η Ελβετία και η Αυστρία, όπου το ποσό είναι άσχετο με τη χρήση του δρόμου. Στην Ελλάδα είναι ακριβό, συμφωνώ, αλλά τουλάχιστον αν δεν χρησιμοποιείς την ΑΟ δεν πληρώνεις, δηλ. είναι ανάλογο με τη χρήση του δρόμου, δηλ. επί της αρχής δίκαιο. Και θα ήταν πραγματικά δίκαιο (ασχέτως τιμής, η τιμή δεν έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας των διοδίων) αν ήταν ανάλογα με την απόσταση.

Στάσου, φάουλ!
                                        Έτσι όπως το θέτεις κεφαλικός φόρος είναι τα ελληνικά τέλη κυκλοφορίας, που πληρώνεις την χρήση ακόμα και αν θέλεις απλά να το παρκάρεις στον δημόσιο δρόμο στην μέση του κάμπου δίπλα στο χωράφι σου.

Αν δεν θεα Α.Ο. δεν πληρώνεις, αλλά και σε Αυστροελβετία ΠΑΛΙ δεν πληρώνεις αν δεν θες αυτοκινητόδρομους. Και πίστεψέ με, οι εναλλακτικές τους οδοί δεν έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με τις δικές μας... Για να μην πω τις εναλλακτικές λύσεις αν δεν θες να πας καν με αυτοκίνητο... (οι οποίες όμως είναι σημαντικά ακριβότερες από τις δικές μας = τρένα λεωφορεία κλπ)

Επίσης 1 χιλιόμετρο στην αττική οδό πληρώνει το ίδιο με τα 60. Οπότε ποια η διαφορά ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ που λες; Τα ίδια είναι, με τους Αυστροελβετούς να κυμαίνονται από 1 έως άπειρα χιλιόμετρα ενώ τους έλληνες από 1-60, και τους Αυστροελβετούς σε σταθερό ποσό (βινιέτα), ενώ τους Έλληνες από 2 έως άπειρα ευρώ...

• G

Ο χρήστης nass έγραψε:

Και αν θες εκδρομή το Σαββατοκύριακο από την 'ξηρά τροφή' που λέει ο DAP, ή δώσε και κάτι στην κοινοπραξία. Δώστους και κάτι και αυτούς! ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ;;

Ελα μωρέ, άσε τους εύκολους εντυπωσιασμούς. Πλην ενδεχομένως εξαιρέσεων (πάντοτε θα υπάρχουν), δεν πιστεύω να υπάρχει διαδρομή η οποία να μην μπορεί να γίνει εκτός ΑΟ και μάλιστα (λόγω της ΑΟ) σε χρόνο μικρότερο απ΄ ό,τι γινόταν πριν την ΑΟ [...] Απλά θέλουμε ΚΑΙ να έχουμε τον ωραίο δρόμο ΚΑΙ να μην πληρώνουμε τίποτα (λογικό θα μου πεις, συμφωνώ. Ομως 'δεν βγαίνει' διότι 'το ταμείο είναι μείον'). Και το 'τίποτα' το εννοώ την ίδια συζήτηση θα κάναμε αν τα διόδια ήταν 1 ευρώ.

Δεν είναι εύκολοι εντυπωσιασμοί. Ασχέτως που το κάνεις πολύ ταχύτερα, είναι πανάκριβο. Και το 1 ευρώ που λες πάλι αρκετό είναι, αλλά ΜΙΣΟ! Ακριβό μεν, λογικό δε... Σκέψου πως οι Αλπικές χώρες είχαν μεγαλύτερα προβλήματα από τα δικά μας και φτηνότερα επί της ουσίας διόδια. Μη μου πεις για κόστος βενζίνης, δε θα το δεχτώ! Με πολλαπλάσιους μισθούς είναι ουσιαστικά και πρακτικά φτηνότερη η 50% ακριβότερη βενζίνη. Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πατέρα μου όταν δούλευα στην Γερμανία του ανέφερα τα ταξίδια που έκανα τα ΠΣΚ, και μου είπε να τα περιορίσω γιατί η εκεί βενζίνη είναι πολύ ακριβή (στην Ελλάδα τότε είχε 250 δρχ και εκεί 1,95 μάρκα, ήτοι 340 δρχ περίπου). Έπιασα τον εαυτό μου να του απαντάει ασυναίσθητα πως εκεί η βενζίνη είναι ΤΖΑΜΠΑ (επί λέξη...). Με μία ώρα δουλειάς ως φοιτητής εκεί αγόραζα πάνω από 12 λίτρα, ενώ εδώ ούτε 5...

Και θα ήθελα να είχαν σχολιαστεί εξίσου τα διόδια της ΑΟ, με τα εξίσου υψηλά διόδια του ΔΗΜΟΣΙΟΥ (αλλά είπαμε, οι 'κακοί ιδιώτες' αναρωτιέμαι αν δεν ήταν αυτοχρηματοδοτούμενος ο δρόμος αν θα γινόταν τόση συζήτηση...) Κορίνθου-Τριπόλεως (ίδια πάνω-κάτω απόσταση, 65 Km η ΑΟ, 70 χλμ. ο άλλος), για να μην πω τα 1.8 ευρώ για την ΔΗΜΟΣΙΑ καρμανιόλα Κορίνθου-Πάτρας (κατά την άποψή μου τα ακριβότερα διόδια της Ελλάδας σε σχέση με τις 'παροχές' του δρόμου).

Συμφωνώ απόλυτα και εδώ έχεις μέγα δίκιο. Όμως καλώς ή κακώς μου χτυπάει λιγότερο να δώσω 10 φορές το χρόνο ή 20 που θα ταξιδέψω, άλλωστε γιαυτό είπα στον DAP πως για εκδρομή η Α.Ο. αξίζει, και άλλο για να πάω στη δουλειά μου, στον θείο μου, στον κολλητό μου πράγμα που θα γίνεται πολλές φορές τη βδομάδα... Οπότε και θα γκρινιάζω κάθε μέρα, όχι λίγες φορές το χρόνο (μιλάω γενικά, όχι προσωπικά. )

• G

Ο χρήστης nass έγραψε:

Αυτός είσαι! Το ίδιο μάλιστα κάνω και όπου με παίρνει και στα δημόσια που λέγαμε!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 6 / 8