-
Προσωπικά, έχω οδηγήσει και 316 και 156 1.6
Άποψή μου είναι πως η 156 είναι καλύτερη.
Μου αρέσει η 3άρα (Ε46), δε θα αγόραζα ποτέ όμως (στην παρούσα φάση τουλάχιστον, ούτε και 156 ;))
Όσον αφορά τη σύγκριση 156 1.6 vs 316:
Η 316 μου φάνηκε αρκετά αργή (αν και μέσα στην πόλη δεν είναι σε καμία περίπτωση τραγικά τα πράγματα, αλλά άποψή μου είναι πως δεν αξίζει να την πάρεις για πόλη κυρίως, γιατί είναι πολύ μεγάλη.)
Η 156 μου φάνηκε πιο ζωντανή και πιο ψυχωμένη, και έχει ίσως το πιο τέλειο τιμόνι στην κατηγορία. Φοβερό! Eπίσης μου έδωσε την εντύπωση πως με όσα και να μπω σε στροφή, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα.. ενώ η bmw δεν είναι ότι με ανησυχούσε (σε καμία περίπτωση).. αλλά πως να το πω.. δεν με εμπνέει ρε παιδί μου, πιο πολύ σε εμπνέει για πιο κουλ ρυθμούς.
Επίσης το design της 156 είναι πολύ μπροστά σε σχέση με την ξενέρωτη 3άρα, και μέσα ακόμα χειρότερα με το βαρετό γερμανικό μουντό και άχρωμο εσωτερικό.
Σίγουρα είναι πιο καλοφτιαγμένη η 3άρα, και φαίνεται πιο στιβαρή, σου δίνει καλύτερη αίσθηση, πιο δεμενου αυτοκινήτου, και πιθανότατα είναι γενικά 'καλύτερο' αυτοκίνητο από την 156 .. εκτός του κινητήρα (και το τιμόνι που μου πήγαινε γάντι στην 156).
Αυτά προς το παρόν -
Υπερβαλεις λίγο όταν λες μουντή , ξενέρωτη και αδιάφορη σχεδιαστικά την Ε46!
Εμένα μου αρέσουν το ίδιο και η Ε46 και η 156 σχεδιαστικά, με την 156 άνα κλικ πιο πάνω!
Και τα δύο πιστεύω είναι διαχρονικά και ενδιαφέροντα σχήματα!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Υπερβαλεις λίγο όταν λες μουντή , ξενέρωτη και αδιάφορη σχεδιαστικά την Ε46!Εμένα μου αρέσουν το ίδιο και η Ε46 και η 156 σχεδιαστικά, με την 156 άνα κλικ πιο πάνω!
Και τα δύο πιστεύω είναι διαχρονικά και ενδιαφέροντα σχήματα!
Είπα, προσωπική άποψη.
Αδιάφορη σχεδιαστικά τη θεωρώ όπως έγραψα στο εσωτερικό ειδικά, και σε σύγκριση με την 156. Εξωτερικά, η coupe (ε46) μου αρέσει, κυρίως η facelifted.
Από την άλλη, δε λέω ότι ο καθένας είναι υποχρεωμένος να ταυτιστεί με την άποψή μου
Το γούστο είναι προσωπικό θέμα.
Πάντως, επειδή την ε46 την έχουν δύο άτομα στον πολύ στενό μου κύκλο, και έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα, είναι πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο. Το έγραψα και πιο πάνω, είναι το καλύτερο (overall έτσι) στην κατηγορία, με εξαίρεση το τιμόνι που θεωρώ της 156 ανώτερο (προσωπική εκτίμηση), το νωχελικό κινητήρα αν μιλάμε για 1600 (αλλιώς μια χαρά, ακόμα και ο 1.9 με τα 118 (νομίζω) έχει αρκετή ροπή, και όπως και η 156 δεν έχει μεγάλους χώρους για τους πίσω. Επίσης πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει καλύτερο design (προσωπικά τη θεωρώ βαρετή).
Επίσης και στους δύο έχουν παρουσιαστεί τα ίδια πρόβληματα, πχ είχαν χαλάσει τα ηλ. παράθυρα και έκαναν έναν ήχο προς το τέλος της διαδρομής και φεύγαν απ'τη θέση τους.. -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Βρε Lkar να πάρεις και ενα ωραίο καλούπι λέμε τώρα
(με αρχισουν και μπούνε και η Citroenαδες τώρα θα γίνει της Πόπης)ωραίο καλούπι; για τους περισσότερους η σημερινή 3άρα είναι άθλια και είναι κάτι εντελώς ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ!
Πάντως μπορώ να σου βρώ ΠΟΛΛΑ πράματα οπου αν τα βάλεις ευρώ ευρώ θα δείς κάποια αξιολογη διαφορά στην τιμή. Και ας μην ξεχνάμε το μεροκάμματο του Γερμανού και το μεροκάμματο του Ιταλού...
για βάλτα κάτω ευρώ ευρώ να δεις καλύτερα Ναι, Γερμανοί δουλεύουν στα εργοστάσια ΜΟΝΟ ή μήπως σε άλλα εργοστάσια στη Γερμανία δεν υπάρχουν μεροκάματα; μόνο οι BMW είναι 'γερμανικές';
ΘΕΛΩ πολυ να ξεχάσω πόσο αγορασα την 156 και πόσο την 'χάρισα'..
Όπως τα τριξίματα επίσης και το ρημάδι το πρόβλημα της με το variator που έκανε σαν diesel το μοτέρ της.. Η Βαυαρή 3 χρόνια ουτε ΚΙΧ!
Ο λαός ειναι σοφός που λέει οτι πληρώνεις παίρνεις ..ενώ την BMW πόσο θα τη δώσεις και φυσικά πόσο την αγόρασες;
από τους μεγαλύτερους μύθους είναι αυτό που λέει ο λαός, ειδικά στα 'κύρους' αυτοκίνητα. Άλλωστε ο λαός αγοράζει Hyundai και Toyota
και να στο θέσω με VS παράδειγμα 'γερμανικό' Passat 1.6/115 (ίδια κυβικά/ισχύς για να μην φωνάζει ο Babbis) με 20.200 και 316/115 με 28.500. Δικαιολόγησε τα επιπλέον ευρώ, που αν υπολογίσεις και εξοπλισμό είναι ακόμα περισσότερα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
από τους μεγαλύτερους μύθους είναι αυτό που λέει ο λαός, ειδικά στα 'κύρους' αυτοκίνητα. Άλλωστε ο λαός αγοράζει Hyundai και Toyota
και να στο θέσω με VS παράδειγμα 'γερμανικό' Passat 1.6/115 με 20.200 και 316/115 με 28.500. Δικαιολόγησε τα επιπλέον ευρώ
Και η toyota δεν είναι και τόσο φθηνή πλέον..
όσο για το vs..
h ΒΜW είναι πισωκίνητη
να λοιπόν -
Ο χρήστης skye έγραψε:
και να στο θέσω με VS παράδειγμα 'γερμανικό' Passat 1.6/115 με 20.200 και 316/115 με 28.500. Δικαιολόγησε τα επιπλέον ευρώ
Και η toyota δεν είναι και τόσο φθηνή πλέον..
όσο για το vs..
h ΒΜW είναι πισωκίνητη
να λοιπόνφοβερός λόγος!
και το άλλο έχει 6άρι κιβώτιο
-
και να στο θέσω με VS παράδειγμα 'γερμανικό' Passat 1.6/115 με 20.200 και 316/115 με 28.500. Δικαιολόγησε τα επιπλέον ευρώ[/quote]
Ikar μετά από εμπειρία κατοχής δύο 316 (η μία του 92 Ε36 με 330.000 χιλ. -την έχω ακόμη και είναι μηχανολογικά σαν καινούργια) και η άλλη 316ci (Ε46 κουπέ 8V 105 ps!) τι να πω? Ότι διαφωνώ? Περιττό, τα έχουμε ξαναπεί.
Η ''γριούλα'' μου διαμαρτύρεται με αυτά που γράφειςΜε ρωτάει χαμηλοφώνα ''Δεν έχεις αποσβέσει με αυτά που σου έχω προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματά σου? Δεν σε έχω αφήσει ούτε μία φορά στο δρόμο, ενώ αντιθέτως σου προσφέρω απολαυστικά χιλ. όσο μπορώ χωρίς προβλήματα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου. Ασε που ακόμα και σήμερα η σιλουέττα μου δεν περνά απαρατήρητη, αλλά παραμένει διαχρονική''
Και εγώ της απαντώ ''αστους να λένε καλή μου. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τη σχέση μας '' -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Ikar μετά από εμπειρία κατοχής δύο 316 (η μία του 92 Ε36 με 330.000 χιλ. -την έχω ακόμη και είναι μηχανολογικά σαν καινούργια) και η άλλη 316ci (Ε46 κουπέ 8V 105 ps!) τι να πω? Ότι διαφωνώ? Περιττό, τα έχουμε ξαναπεί.
Η ''γριούλα'' μου διαμαρτύρεται με αυτά που γράφειςΜε ρωτάει χαμηλοφώνα ''Δεν έχεις αποσβέσει με αυτά που σου έχω προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματά σου? Δεν σε έχω αφήσει ούτε μία φορά στο δρόμο, ενώ ατιθέτως σου προσφέρω απολαυστικά χιλ. όσο μπορώ χωρίς προβλήματα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου. Ασε που ακόμα και σήμερα η σιλουέττα μου δεν περνά απαρατήρητη, αλλά παραμένει διαχρονική''
Και εγώ της απαντώ ''αστους να λένε καλή μου. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τη σχέση μας ''ναι, τα μοναδικά αυτοκίνητα που μπορούν να κάνουν τα παραπάνω είναι οι BMW
με γριές δεν ασχολούμαι
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
με γριές δεν ασχολούμαι
Ο καθένας με τα γούστα και τα βίτσια του!
-
φιλοι μου τι κανετε καλα?
βρε παιδια μην επαναλαμβανουμε τα ιδια...
Βαββις τι χρωμα το αλφα ?
ζαντικο 17?ποιο ειναι το 1,8?
οταν το παρηγγειλα εβαλα στο 320ι(Ε90) 17αρες (Ν160 κλασσικη με πολλες ακτινες)και παει καλα ως τωρα...
οσον αφορα την 159 ειπαμε πολυ πολυ καλο αλλα οχι τοσο ολοκληρωμενο.(βλεπε χωρους αισθηση κινησης...αλλο μπρος αλλο πισω...).αυτο ειναι προσωπικη αποψη...ειδικα σε κλειστο χωρο(πιστα) με το DSC κλειστο ειναι κορυφη...
την εχω αυτες τις μερες Μπολωνια και πηγα Ιμολα...
βεβαια ηταν κατι τερατα εκει αλλα τι να κανουμε...ο καθενας οπως μπορει...(κατι F430 550M gallardo GT3 elise klp..)
χθες πηγα και στο μοτορ σοου...πανικος.....ολα εκει (zonda murcielago slr Db5 Vanquish Enzo MC12 ....αρρωστησαμε...)
ειχε και κατι μωρα...
επαθα πλακα...
καθε χρονο και πιο ομορφες...μα τι τις ποτιζουν...?γυρνωντας στα οχηματα και οι αλπινα απο κοντα ειναι πολυ ωραιες...
αλλα αυτη η Hartge μου εχει καθησει στο στομαχι και στη καρδια...πολυ τερας .....
αντε τα λεμε....
-
Καταρχήν Babbis, ο πατήρ μου οικογένεια δεν κουβαλάει αφού έχουμε μεγαλώσει πλέον και το 90% στην πόλη κινείτε.
Νομίζεις δεν τον έψηνα για 320?Τώρα οποιανού του αρέσει το VW, ΑR κτλ, όπως τον φωτίσει τον καθενα και εγώ ευχομαι ο καθένας να πάρει οτι επιθυμεί. Εμείς τα βάλαμε κάτω, τα ζυγίσαμε και ειμαστε ευχαριστημένοι 100% απο την επιλογή μας.
Και αν ημασταν τώρα στο δίλλημα πάλι, πάλι την BMW θα επέλεγα..
Γούστα ειναι και αν σε όλους μας άρεσαν τα ίδια, ο κόσμος θα ήταν ένα πολυ βαρετό μέρος να ζούμε. Πάντως δυσκολό να αγοράσω προσωπικά ο ίδιος μπροστοκίνητο αυτοκίνητο πλέον.. δεν πάς πίσω αν έχεις μάθει να οδηγάς με το 'σπρώξιμο' απο τον πίσω άξονα.Κάτι αλλο θελω να ρωτήσω..
Η νέα 318 βλέπω εχει το 2λιτρο μοτέρ αλλα με λιγότερα αλογα απο την 320. Αλλη χαρτογράφηση και φύμωμα ή αλλο μοτέρ εντελώς? -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Κάτι αλλο θελω να ρωτήσω..
Η νέα 318 βλέπω εχει το 2λιτρο μοτέρ αλλα με λιγότερα αλογα απο την 320. Αλλη χαρτογράφηση και φύμωμα ή αλλο μοτέρ εντελώς?Νομίζω πως είναι detuned έκδοση του 'καλού' δίλιτρου...
-
Το ιδιο μοτερ ειναι... Αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το αν εχουν και μηχανολογικες αλλαγες μεταξυ τους η αν μιλαμε απλα για software!?!?
-
εδώ σας θέλω..
κάτι τέτοια κάνει η BMW και μου την σπάει..
τα ιδια και στο Mini. 110 το Cooper, 90 το One αλλα υπάρχουν κάποιες εταιρείες στην Αγγλία που μπορούν και αλλάζουν το mapping στο Οne και με 500λιρόνια εχεις ωραια 110 αλογάτα..Ισως κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και με το 318? (αν φοράνε το ίδιο κινητήρα)
-
Ερώτηση προς μοντερέιτορς:
Με ποια λογική το θέμα της 159 από τα νέα μοντέλα πέρασε στην αυτοκίνηση, τη στιγμή που το θέμα της νέας 3άρας είναι ακόμα στα νέα μοντέλα; (που η 3άρα κυκλοφόρησε πριν την 159, ήδη είδα την στέησιον 3άρα στο δρόμο)
Δε διαφωνώ να μεταφέρονται τα θέματα στην αυτοκίνηση αν παρουσιαστεί το μοντέλο (αν και πλέον η ενότητα θα μείνει με 20 θέματα συν τα πρωτότυπα που ποτέ δεν κυκλοφορούν...), αλλά να γίνεται γενικότερα (με 15 σελίδες θέματα, εκ των οποίων τα περισσότερα μοντέλα κυκλοφόρησαν, θα πρέπει να γίνει επιχείρηση-σκούπα!! )
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ερώτηση προς μοντερέιτορς:Με ποια λογική το θέμα της 159 από τα νέα μοντέλα πέρασε στην αυτοκίνηση, τη στιγμή που το θέμα της νέας 3άρας είναι ακόμα στα νέα μοντέλα; (που η 3άρα κυκλοφόρησε πριν την 159, ήδη είδα την στέησιον 3άρα στο δρόμο)
Δε διαφωνώ να μεταφέρονται τα θέματα στην αυτοκίνηση αν παρουσιαστεί το μοντέλο (αν και πλέον η ενότητα θα μείνει με 20 θέματα συν τα πρωτότυπα που ποτέ δεν κυκλοφορούν...), αλλά να γίνεται γενικότερα (με 15 σελίδες θέματα, εκ των οποίων τα περισσότερα μοντέλα κυκλοφόρησαν, θα πρέπει να γίνει επιχείρηση-σκούπα!! )
μήπως γιατί παρουσιάστηκε 1 από τις 5 εκδόσεις και μένουν ακόμα 4?
-
Ο χρήστης DAN έγραψε:
Ερώτηση προς μοντερέιτορς:
Με ποια λογική το θέμα της 159 από τα νέα μοντέλα πέρασε στην αυτοκίνηση, τη στιγμή που το θέμα της νέας 3άρας είναι ακόμα στα νέα μοντέλα; (που η 3άρα κυκλοφόρησε πριν την 159, ήδη είδα την στέησιον 3άρα στο δρόμο)
μήπως γιατί παρουσιάστηκε 1 από τις 5 εκδόσεις και μένουν ακόμα 4?
Ποιά μία και για ποιο αμάξι μιλάμε;
Αν μιλάμε για την 159, όντως μία παρουσιάστηκε και ακολουθεύν GTA και σαφέστατα Σπορτβάγκον.Αν μιλάμε για την 3άρα, ήδη έχω δει πινακιδάτες στο δρόμο και την 4θυρη, κι την στέησιον, άσε που σαν μοντέλο παρουσιάστηκε νωρίτερα, οπότε 100% είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΕΟ μοντέλο...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ερώτηση προς μοντερέιτορς:Με ποια λογική το θέμα της 159 από τα νέα μοντέλα πέρασε στην αυτοκίνηση, τη στιγμή που το θέμα της νέας 3άρας είναι ακόμα στα νέα μοντέλα; (που η 3άρα κυκλοφόρησε πριν την 159, ήδη είδα την στέησιον 3άρα στο δρόμο)
Γιώργο μάλλον επειδή το θέμα της 159 δεν μίλαγε για την 159 αλλά ήταν ένα (ακόμα) θέμα AR vs all..
-
Κι εγώ εκεί τείνω, αλλά τότε έπρεπε να γίνει κλείδωμα του θέματος (μόνο για 1-2 μέρες για συνετσμό), ή απόσχιση των ασχέτων ή και και διαγραφή τους αν μετά από συστάσεις συνεχίζει εκεί το τροπάριο, αλλά σε καμία περίπτωση η 'αλλαγή γηπέδου'...
Πάντως θα έχει ενδιαφέρον η άποψη και των μοντερέιτορς που σίγουρα ζύγισαν τους λόγους πριν γίνει η μεραφορά.
-
geia sas paidia, thelo na paro tin bmw seira 3 tin 320,aksizei ta lefta?
merikoi lene oti i 320 den trabaei,mono i 325 kai pano,kai kati allo
mipos kserete i ksulini ependisi poso kostizei?
euxaristo.
Νέα BMW Σειρά 3