-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σήμερα είχα τήν ευκαιρία νά οδηγήσω ένα ΒΧ 1.9 GTI (oχταβάλβιδο).
ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ τό 'στρίβειν' του.
Καταπληκτική η υδροπνευματική ανάρτηση,πού εκτός από κρατήματα δίνει καί μεγάλη άνεση.Σέ λακούβες πού τό καντέτ μου απογειώνεται,τό ΒΧ περνούσε αθόρυβα.
Τό μοναδικό 'κακό' του,είναι ότι η ποιότητά του,είναι εντελώς γιά κλάμματα.Σκάσανε τά πάντα,τρίζουν τα πάντα καί κρέμονται τα πάντα.
Αλλά,οι 'ψύλλοι στ'αυτιά μου'...μπήκανε!!!Πω πω με έφτιαξες, σκέψου ΑΝΕΣΗ το C five...
Aπλά άνεση? μαγικό χαλί κ κάτι παραπάνω! είναι μάγοι αυτοί οι Γάλλοι
Εδώ με το GSA του '86 (χρονομηχανή κατ' εμέ) στην καθημερινή μου κίνηση στην Αθήνα (ναι ναι αυτό χρησιμοποιώ!) ισιώνει τις ανωμαλίες κ τις λακούβες η C5 φαντάσου τι κάνει!!!
Την απόλυτη ήταν την παθαίνεις με τις γραμμές του τρένου!!!
Πότε με το καλό??? εγώ λέω καλορίζικο από τώρα
Όσο για την ΒΧ 1.9 GTi την είχε φίλος κ είναι πολύ καλή! χώρια που πρόσφατα άνοιξα με μία 1.9 (εγώ με το clio 1.6 16v δυναμομετρημένο 115.6hp κ 15,6 κιλά ροπής κ πολύ κοντό κιβώτιο) κ δυσκολεύτηκα να του ξεφύγω .... τι να λέμε τώρα?
-
Επειδή θα την παραγγείλω με κάποια εξτρά, θα γίνει παραγγελία στην Γαλλία και υπολογίζω ένα 3μηνο μου είπανε.
Εντός του Μαρτίου θα κάνω την παραγγελία, καθυστερώ για να φιξάρω κάποιες λεπτομέρειες...Ευχαριστώ πολύ, πω πω με έχετε καρα-φτιάξει με την ΑΝΕΣΗ!
6 χρόνια με VTS 1600άρι και 5 εκ χαμήλωμα είναι πολλά για την μέση μου;
Με σκέφτομαι τι σοκ θα πάθω στην 1η λακκούβα!
-
Ηρθα!
Λοιπόν, η διαφορά των αναρτήσεων μεταξύ της 1.8 και της 2.0 είναι πολύ απλή. Η δίλιτρη έχει ένα μαγικό κουμπάκι με την ένδειξη 'Sport' ανάμεσα στα κουμπιά για τη ρύθμιση του ύψους. Αυτό αλλάζει διάφορες συντεταγμένες στη λειτουργία του αυτοκινήτου, όπως τη σκληρότητα της ανάρτησης (γέρνει λιγότερο/δε βυθίζεται στα φρεναρίσματα), την απόκριση του γκαζιού (πολύ πιο άμεσο), την αμεσότητα του τιμονιού. Επίσης η ανάρτηση στο δίλιτρο αλλάζει αυτόματα το ύψος του αυτοκινήτου ανάλογα με την ταχύτητα. Διαφορές στην άνεση δεν υπάρχουν με την 1.8 όταν είναι στη νορμάλ θέση, αλλά στη Sport γίνεται πιο σκληρό και κοπανάει λίγο στις ανωμαλίες (για τα γαλλικά δεδομένα πάντα ).
To πρώτο σοκ θα το πάθεις όταν συνειδητοποιήσεις ότι πλέον δε χρειάζεται να αποφεύγεις τις λακούβες.
Ρεαλιστικά, η Xantia Activa ήταν πιο οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο από τη C5. Είχε πιο απόλυτο χαρακτήρα και η ροπή του turbo ήταν πραγματικά απόλαυση. Από την άλλη, από πλευράς άνεσης η C5 είναι καλύτερη, από πλευράς χώρων είναι απλά διπλάσια, και από πλευράς εξοπλισμού... Τι να λέμε τώρα...
Την περασμένη εβδομάδα είδα και μια λευκή νέα C5 και μου άρεσε πολύ. Χρειάζεται όμως οπωσδήποτε φυμέ τζάμια (τον πρώτο τόνο).
http://www.psa-peugeot-citroen.com/en/p ... php?id=428
Φαντάζεστε SUV με υδροπνευματικές?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οπότε Νίκο περιμένουμε μερικά σου σχόλια για την C5 (από την πείρα σου)..Οδηγικά είναι ευχάριστη, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο evolving, που λέγαν κι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Αυτό που εκτιμάς είναι η ροπή και η γραμμικότητα του κινητήρα, που για ατμοσφαιρικός 16βάλβιδος είναι αρκετά καλός. Αυτό που χαρακτήριζε την πρώτη γενιά ήταν μια τραχύτητα στη λειτουργία του, αλλά ο κινητήρας της MkII είναι εντελώς διαφορετικός (δεν είναι μόνο τα επιπλέον άλογα, 138-143), και δεν πάσχει από αυτό πλέον. Επίσης στα πρώτα μοντέλα ο πίσω άξονας αντιδρούσε απότομα σε εγκάρσιες ανωμαλίες, δεν έχω οδηγήσει το καινούριο ακόμα αλλά μου έχουν πει ότι έχει εξαλειφθεί εντελώς το φαινόμενο.
Αν συνηθίσεις το μέγεθός της μπορείς να κινηθείς πολύ γρήγορα, με ρυθμούς που σίγουρα δεν θα ταίριαζαν σε λιμουζίνα. Αν τη συγκρίνεις βέβαια με το Saxo ή ακόμα και με το Xsara σε αμεσότητα ή ευελιξία, έχασες, αλλά κι από την άλλη είναι καλύτερη απ'ό,τι θα περίμενες από το μήκος της.
Ενδεικτικά θα σας πω ότι αν γλυστράει ο δρόμος, μπορείς να κινηθείς άνετα με ανάποδα (αν το επιθυμείς).
Αν το οδόστρωμα είναι καλό, τότε είναι ουδέτερη, με μια ελαφρά υποστροφική τάση στο (αρκετά ψηλό) όριο.
Εκεί που δεν έχει αντίπαλο είναι στο ταξίδι. Κινείσαι με ταχύτητες από 140-220 και δεν καταλαβαίνεις τίποτα, ούτε από οδόστρωμα, ούτε από θορύβους. Και βέβαια έχει χώρους να βάλεις 5 άτομα με τις αποσκευές τους. Φανταστείτε, χωράει τις αποσκευές της μητέρας μου για ταξίδι 10 ημερών, και τη βαλίτσα του πατέρα μου, χωρίς να χρειαστεί να μπει κάτι στο πίσω κάθισμα.
-
Να και το μικρό. Τετράπορτο παρακαλώ.
Και για να μη ξεχνιόμαστε,
-
Ωχ και άλλο μοντέλο, τι οργασμός είναι αυτός στην Citroen;
Η πίσω πόρτα των επιβατών όλα τα λεφτά, δεν έχει άλλο χώρο στην λαμαρίνα...Ευχαριστώ monsieur Νicola
Στο χρώμα παίζεται μεταξύ λευκού και (τι άλλο) ασημί...
-
Για να δούμε, με τη δεύτερη θα πετύχει?
Ο κινητήρας της νέας C5
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η πίσω πόρτα των επιβατών όλα τα λεφτά, δεν έχει άλλο χώρο στην λαμαρίνα...Ευχαριστώ monsieur Νicola
αυτό δεν είναι το αδελφάκι του αυγού???
-
θαρώ πως η καμπύλη της ροπής είναι όλα τα λεφτά!!!
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
θαρώ πως η καμπύλη της ροπής είναι όλα τα λεφτά!!!είναι δυνατόν να είναι τόσο επιπεδη???
θαρρώ πως ένα δυναμόμετρο άλλα πράγματα θα μας πει... χωρίς βέβαια να αμφισβητώ ότι το μοτέρ θα είναι πολύ καλό
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
θαρώ πως η καμπύλη της ροπής είναι όλα τα λεφτά!!!
είναι δυνατόν να είναι τόσο επιπεδη???
θαρρώ πως ένα δυναμόμετρο άλλα πράγματα θα μας πει... χωρίς βέβαια να αμφισβητώ ότι το μοτέρ θα είναι πολύ καλό
Σίγουρα θα έχει ομαλοποιηθεί λίγο για λόγους διαφημιστικούς κ ... καλαισθησίας, αλλά εγώ σχολίασα την βασική της μορφή κ κυρίως τα 20 ΝΜ στις 4.000rpm κ κυρίως ότι δεν πέφτει κάτω από τα 18ΝΜ από τις 2-6.000!!!
Οπότε έχοντας εμπειρία από τον παλιό που ήταν πολύ ελαστικός κ ενώ δεν έβαζε φωτιά στο δρόμο, εντούτοις μπορούσε να κρατήσει με ιδιαίτερη ευκολία ηψηλή Μ.Ω.Τ. τότε είμαι σίγουρος ότι κ η νέα θα είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο αντάξιο του ονόματος citroen!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
αυτό δεν είναι το αδελφάκι του αυγού???
Αυτό είναι!
-
Αδερφάκι του αυγού, όντως. Τουλάχιστον έσωσαν κάπως το τεράστιο στόμα... Είναι σαν να φοράει σιδεράκια!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αδερφάκι του αυγού, όντως. Τουλάχιστον έσωσαν κάπως το τεράστιο στόμα... Είναι σαν να φοράει σιδεράκια!μασελάκι του μποξέρ είπα εγώ όταν το είδα
-
Τώρα τι συζητάμε? Αν είναι και πόσο άνετο είναι το C5 όταν το Ami χωρίς υδροπνευματικές είναι η απόλυτη άνεση? Δεν έχω καταλάβει ποτέ λακκούβα...
Εδώ έχω κάνει ίδια διαδρομή σε μια μέρα με ένα Xsara και μετά με Ibiza…και νόμιζα (χωρίς πλάκα…) ότι με πήγαν από άλλο δρόμο!
(Το μόνο που σημείο που καταλαβαίνει λακκούβες είναι οι ζάντες που διαπίστωσα ότι οι εμπρός έχουν και από ένα μικρό στράβωμα)
-
είναι το αντίστοιχο του πεζω μα την συρόμενη πόρτα?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το αντίστροφο του smart δηλαδή...
-
Να μαι πάλι
Κατ΄αρχήν εδώ χιονίζει πολύ και τώρα που το σκέφτομαι θέλω εκείνο το SUV με το λογχιόσημο και την τετρακίνηση Μίτσου ΤΩΡΑ
Ερώτηση 1η : Ο 2.0 της C5 είναι ο HPi ή ο παλιός καλός αλλά βελτιωμένος στα σημεία???
Ερώτηση 2η : Τι έξτρα θα βάλεις Σάββα????
Ερώτηση 3η : Γιατί δεν παίρνεις την wagon έκδοση? ( Αφού σε πείσαμε για το αμάξι μπας και σου αλλάξω και τα μυαλά για το wagon )
Και μια πρόταση δες και το Γκρι Iceland σαφώς καλύτερο από το ασημί πιστεύω -
http://www.ami8.com/picturebook/index.p ... attest.jpg
-
CITROËN FORUM