-
Citroen zx monte carlo '96 ,1400cc, με 76000km για ανταλλακτικα ή αποσυρση.
Τσεκαρετε το θεμα των μικρων αγγελιων...Ευχαριστω και συγγνωμη για το off topic.
-
Αμα δεν γρασσαρουν και ρυθμισουν σωστα τις ντίζες (ειδικα τα μικρα ντιζακια που παντα τα περνανε στο ντουκου ) φυσικό είναι μετα από καμια 10αρια χιλιαδες χλμ οι ντιζες σου να θελουν πάλι αλλαγη γιατι τις κουμπωνουν στεγνες . Μπορει καν να μην σου είχαν αλλαξει τις ντιζες βεβαια...
Στο xsara που έχω εχω κανει 130000 χλμ κι επειδη γρασσαρω τις ντιζες του καθε 25000 χλμ το κιβώτιο του είναι και μαλακο και σαφεστατο όπως την πρώτη στιγμη που το πήρα. Το κάθε πραγμα έχει το κουμπι του -
εγω επειδη ειμαι ασχετος με τοσο λεπτομερη πραγματα πώς μπορω να το διαπιστωσω??
πες οτι σκαω στο συνεργειο και τους λεω:ρε αλητες δε μου γρασαρατε τις ντιζες!!!αυτοι φυσικα θα το αρνηθουν,αλλα αν ζητησω να μου τις δειξουν θα μπορεσω να βγαλω ακρη??
παντως η τελευταια παρεμβαση στο κιβωτιο πρεπει να εγινε πριν απο καμια 20αρια χιλ χλμ,θες να μου πεις οτι υπαρχει περιπτωση το γρασο να θελει ανανεωση,συνεπως να ειναι δικη μου η αμελεια??
δε μου ειπε ποτε κανεις για κατι τετοιο, ουτε σε καποιο αλλο αυτοκινητο μας εχει χρειαστει να γινει κατι τετοιο -
Αυτο το βλέπεις μόνο όταν βγάζεις την ντίζα, βλεπεις στις ακρες τις (τα πλαστικα κουμπωματα που είναι μεσα σε μεταλλικες θηκες) αν είναι γρασσαρισμενη ή όχι. Τωρα αν μπορεις να τις δεις στο C2 πρέπει να είναι απευθειας πάνω στο σασμαν με στηριγμα (κατω από το φιλτροκούτι) δες αν έχει ξεκουμπωθει κάτι ή παιζει και κάτι στο μοχλο κάτω από την φουσκα(Α) και τσεκαρε τις ντιζες(8) και το ντιζακι με το αντιβαρο(9)
Πάντως αν δεν είναι γρασσαρισμενη το πλαστικο αυτο τρώγεται πολυ ποιο ευκολα με αποτέλεσμα σιγα σιγα να αυξάνονται οι ανοχές και αρχιζουν τα γρατζουνισματα και η δυστροπια του κιβωτιου μέχρι αστοχιας μιας ντίζας ή πολυ κακου κουμπώματος του σασμαν. Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι δικη σου αμελεια απλα εγω για σιγουρια όπως είναι κουμπωμενες οι ντιζες πάνω στο κιβωτιο τις ''στουμπωνω'' στο γρασσο για να μην ''στεγνωσουν''. Παντως 20000 χλμ μαλλον δεν θα μπηκαν στο κοπο να σου βάλουν γρασσο (κανονικα αντεχουν το λιγοτερο 100.000 χλμ με μονο μια φορα γρασσαρισμα).Αλλαξε συνεργειο, αν δεν είσαι στην εγγυηση πήγαινε σε κάποιο εξειδικευμενο όχι σε αντιπροσωπια.
-
σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες
-
GeZ
Λες να φταίει κ σε εμένα αυτό...
Οταν είναι κρύο δεν παίρνει με τιποτα την 1η ...βάζω 2α για να βάλω 1η κ γενικά κρύο είναι πολύ δύστροπο.
Μολις ζεσταθεί μπαινουν όλες χωρίς πρόβλημα.
Εχω αλλάξει 2 φορές βαλβολίνες ενώ έβαλα την τελευταία φορά και ενισχυτικό. Εχω μόλις 40.000 χλμ σε 4 χρόνια με περισσότερο δρόμους όπως η Λεωφόρος Μαραθώνος, η Μεσογείων κτλ. -
Τι αμαξι έχεις?
-
C4 1.6 με ΜΑ κιβώτιο
-
Να υποθεσω αυτο άρχισε κοντά στις 25000 χλμ? ή απο νωρις (10000 χλμ )?
-
δεν θυμάμαι....μάλλον ~20-25.000 χλμ...γιατί;
-
Τι έγινε; Που χάθηκες ρε γιατρέ;
-
εδω είμαι χαζευα αλλού προς στιγμην Αυτο δεν είναι απο τις ντίζες τόσο όσο από τις βαλβολινες πιστευω γιατι εφοσον όταν είναι ζεστο είναι οκ τότε μάλλον κατι παίζει με τις βαλβολινες σου. Τσεκαρε όμως και τον ''πυργο'' του λεβιε και δες αν είναι κατι σχετικα χαλαρο. δες και την στηριξη των ντιζων στο σασμαν μπορει να έχει χαλαρώσει κάτι αλλα και πάλι πιστευω οτι αυτο είναι από βαλβολινες (είτε δεν είναι σωστες είτε δεν στο ''γέμισαν'' καλα το σασμαν είτε δεν στις άλλαξαν καν ).
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
εδω είμαι χαζευα αλλού προς στιγμην Αυτο δεν είναι απο τις ντίζες τόσο όσο από τις βαλβολινες πιστευω γιατι εφοσον όταν είναι ζεστο είναι οκ τότε μάλλον κατι παίζει με τις βαλβολινες σου. Τσεκαρε όμως και τον ''πυργο'' του λεβιε και δες αν είναι κατι σχετικα χαλαρο. δες και την στηριξη των ντιζων στο σασμαν μπορει να έχει χαλαρώσει κάτι αλλα και πάλι πιστευω οτι αυτο είναι από βαλβολινες (είτε δεν είναι σωστες είτε δεν στο ''γέμισαν'' καλα το σασμαν είτε δεν στις άλλαξαν καν ).Στοιχειωμένα γαλλικά ρε...όταν τα λέω!
Οχι οι βαλβολίνες μπήκαν μπροστά μου. Μάλιστα την πρώτη φορά έβαλα τις TRP της Elf.
Τώρα είμαι με Agip και ενισχυτικό της Wurth (το κόκκινο).
Ζεστό δουλεύει μια χαρά. Κρύο ...γάματα...Τι να πεις....
-
Οταν απόφασισεις να τις αλλαξεις δοκίμασε και τις μανίσιες τις Total. Συνήθως του εμπορίου έχουν ανώτερη ποιότητα απ'ότι αυτες που βαζουν στην γραμμη παραγωγής + η όποια περιοδος ακινήσιας του αυτοκινητου μεχρι την παραδοση στον πελατη μειουνουν την αποδοτικοτητα τους γι'αυτο πιστευω οτι θα δεις διαφορα προς το καλυτερο στις αλλαγες ταχυτήτων.
-
Ωραία σελίδα!
-
Σ' αυτή την σελίδα αξίζει να ποστάρω μετά από τόσο καιρό
-
βρε βρε βρε
-
TRP είπαμε.
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Σ' αυτή την σελίδα αξίζει να ποστάρω μετά από τόσο καιρό -
το c2 μπηκε παλι στον κυριακοπουλο(ο πατερας αποφασιζει),δε ομως βρισκουν τι εχει το σασμαν
οι ντιζες τους φαινονται μια χαρα,ο δισκος τους φαινεται οκ(σε μια παλιοτερη εγγυηση βεβαια δεν τους φαινοταν οκ και το χρησιμοποιησαν ως επιχειρημα για να μη με καλυψουν ).το μονο 'παραξενο' που παρατηρησαν ειναι οτι οι βαλβολινες ειναι καταμαυρες
οι βαλβολινες τις οποιες αυτοι εβαλαν,ή τουλαχιστον ετσι ισχυριζονται , πριν απο 20-25000 χλμαρα δυο οι πιθανοτητες:ή δε τις αλλαξαν ποτε, ή εβαλαν βαλβολινες του πεους..
επειδη οπως προανεφερα δε μπορουν να βρουν τι εχει θα του αλλαξουν βαλβολινες,θα τους κανουν το πανακριβο σερβις των 60.000 χλμ (περι τα 800 ευρω..) και θα δουμε πώς θα παει
ακομα δε μπορω να καταλαβω με ποια λογικη συνεχιζει ο πατερας μου να τους τα σκαει...
το λιγοτερο που μπορω να πω για αυτους, ειναι οτι ειναι αχρηστοι και το περισσοτερο, νομιζω πως εννοειται.. + μαζι!δε θα το προτεινα παντως σαν συνεργειο στον υπολοιπο κοσμο,αυτο ειναι το μονο που μπορω να κανω και να πω για αυτη τη παρανοια που ζω τα τελευταια χρονια
CITROËN FORUM