-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Κωστα τι εγινε, εχεις τιποτα νεοτερο για το regularite στην Ναξο;
Ναι…απλά επειδή βρισκόμαστε σε «δημόσιο» χώρο ας πω ευγενικά ότι περίπου 800 ευρώ όπως άκουσα για 3 μέρες για 2 άτομα ...δεν δείχνει ιδιαίτερη αγάπη για το κλασσικό αυτοκίνητο από την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ λέσχη.
Τα υπόλοιπα από κοντά.
Πουλάω το 2CV και βούρ για το νησί
-
Εδω και αρκετο καιρο εχουμε ενα προβλημα με ενα C3.
Περυσι καποια στιγμη αρχισε να αναβει το λαμπακι των λαδιων. Λαδια το αυτοκινητο δεν χρειαζοταν παρολα αυτα το πηγαμε στη Citroen. Το συδεσαν στον υπολογιστη για να δουν τι φταιει αλλα τελικα δεν μπορεσαν να κανουν κατι για να το σταματησουν. Απο οτι φανηκε μελλον ηταν καποια βλαβη στον υπολογιστη του αυτοκινητου που νομιζε οτι εχει προβλημα. Τελικα το προβλημα σταματησε οταν εγινε αποσυνδεση και απανασυνδεση της μπαταριας. Για αρκετους μηνες δεν ειχε ξαναπαρουσιαστει μεχρι πριν λιγο. Αρχισε παλι να βαραει ασταματητα στην Ε.Ο. (το αμαξι σιγουρα δεν χρειαζεται λαδια). Καθως οδηγουσα παρατηρησα οτι οταν το αμαξι κινιοταν σε κατηφορα και γενικα οπου δεν πατουσα πολυ γκαζι το λαμπακι δεν χτυπουσε. Αντιθετα σε ανηφορες και οπου ηθελα να κινηθω γρηγορα ξαναρχιζε. Επισης φαινεται οτι υπηρχε και μια ταση να παρουσιαζεται μετα τις 3000 στροφες ανεξαρτητα απο ταζυτητα που ειχα στο κιβωτιο.Τιποτα ιδεες εχει κανεις;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Περυσι καποια στιγμη αρχισε να αναβει το λαμπακι των λαδιων. Λαδια το αυτοκινητο δεν χρειαζοταν παρολα αυτα το πηγαμε στη Citroen. Το συδεσαν στον υπολογιστη για να δουν τι φταιει αλλα τελικα δεν μπορεσαν να κανουν κατι για να το σταματησουν. Απο οτι φανηκε μελλον ηταν καποια βλαβη στον υπολογιστη του αυτοκινητου που νομιζε οτι εχει προβλημα. Τελικα το προβλημα σταματησε οταν εγινε αποσυνδεση και απανασυνδεση της μπαταριας. Για αρκετους μηνες δεν ειχε ξαναπαρουσιαστει μεχρι πριν λιγο. Αρχισε παλι να βαραει ασταματητα στην Ε.Ο. (το αμαξι σιγουρα δεν χρειαζεται λαδια). Καθως οδηγουσα παρατηρησα οτι οταν το αμαξι κινιοταν σε κατηφορα και γενικα οπου δεν πατουσα πολυ γκαζι το λαμπακι δεν χτυπουσε. Αντιθετα σε ανηφορες και οπου ηθελα να κινηθω γρηγορα ξαναρχιζε. Επισης φαινεται οτι υπηρχε και μια ταση να παρουσιαζεται μετα τις 3000 στροφες ανεξαρτητα απο ταζυτητα που ειχα στο κιβωτιο.Τιποτα ιδεες εχει κανεις;
Αν τα έχεις ελέγξει και είσαι σίγουρος ότι είναι ΟΚ, βγάλε τον πόλο της μπαταρίας όπως σου κάναν στην Σιτροέν να δεις αν φτιάξει.
Αν και νομίζω οτι το πρόβλημα βρίσκεται στον αισθητήρα του λαδιού ή σε κάποια φίσα που κάνει κακή επαφή. Κάποιος από το φόρουμ με 206 νομίζω είχε το ίδιο πρόβλημα και ήταν ο αισθητηρας -
ακριβως το ίδιο προβλημα στο xantia μας αλλα και σε πολλα αλλα xantia... λύση;;;;
ελέγχεις συχνα τα λάδια και......get used to it...
(το λαμπακι αναβοσβηνει 12-13 φορες και μετα σταματαει σωστα;;))
-
H Peugeot το αντιμετωπίζει πάντα με αλλαγή αιοσθητήρα λαδιού. Άποψη μου πιεσε για αλλαγή του αισθητήρα εφόσον το αμάξι είναι εντός εγγύησης.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
ακριβως το ίδιο προβλημα στο xantia μας αλλα και σε πολλα αλλα xantia... λύση;;;;ελέγχεις συχνα τα λάδια και......get used to it...
(το λαμπακι αναβοσβηνει 12-13 φορες και μετα σταματαει σωστα;;))
Στην xantia αναβοσβήνει αυτό το λαμπάκι συνεχώς απο τότε που την αγόρασα.Εδω και 11 χρόνια
-
Καλημέρα κ καλή εβδομάδα σε όλους!
κάτι παρόμοιο είχα με το clio που έχει δείκτη ποσότητας λαδιού που έδειχνε διάφορα κ μερικές φορές ότι δεν έχει λάδι!
Η αντιπροσωπεία δεν ήξερε τίποτα ή θα έπρεπε να αλλάξει τα πάντα για να δει πως θα φτιάξει!Οι μηχανικοί μου απλά έβγαλαν την βαλβίδα που μετράει την ποσότητα, την καθάρισαν καλά (όλο κ κάποια 'μούργα' είχε πιάσει...), καθάρισαν τις επαφές κ έριξαν κ λίγο αντισκωριακό (εξωτερικά), δεν χρέωσαν τίποτα κ έφτιαξαν (5 χρόνια + τώρα) το πρόβλημα
Μακάρι να είναι κάτι ανάλογο
Φιλικά
Νικόλας -
Καποιος αισθητηρας θα εχει προβλημα μαλλον. Στην Xantia αναβοσβηνει οποτε του καπνισει το λαμπακι του αεροσακου. Απ' οτι ειπαν στην αντιπροσωπεια ειναι αισθητηρας.
-
απο οσο μπορω να θυμηθω,δεν εχει υπαρξει κανενα προβλημα ποτε με αλλο λαμπακι... αυτο με τον αεροσακο μηπως να το εψαχνες;;
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
Καποιος αισθητηρας θα εχει προβλημα μαλλον. Στην Xantia αναβοσβηνει οποτε του καπνισει το λαμπακι του αεροσακου. Απ' οτι ειπαν στην αντιπροσωπεια ειναι αισθητηρας.Παρόμοιο πρόβλημα έχουν αντιμετωπίσει πολλοί με renault κ για όλα ευθύνεται η 'φύσα' για τον πλαϊνό αερόσακο κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού!
Έτσι όποιος έβαζε οτιδήποτε κάτω από το κάθισμα κ ακούμπαγε πάνω στην φύσα, άναβε το εν λόγο φωτάκι!Η αντιπροσωπεία τελικά έκανε το κορυφαίο! έκοβε κ κόλαγε μόνιμα τα καλώδια
Πάντως αν έχεις χρόνο κ γνώσεις κοίτα λίγο όλες τις επαφές σε φύσες κλπ μήπως κ είναι κάτι τόσο απλό!
-
Kατι τετοιο μου ειπαν και στην Citroen. Καπου καποιος αισθητηρας ή καποια φυσα κανει επαφη και αναβει το λαμπακι.
Δεν το κανει συνεχεια αλλα αρεα και που. Δεν αναβει οταν κινουμε αλλα μολις βαλω μπροστα. Μερικες φορες οταν σβησω και ξαναναψω τη μηχανη, δεν αναβει.
-
Μπορεί να μου δώσει κάποιος συγκεντρωτικά επιδόσεις για το C4 1,6...;
(αναλυτικές ρεπρίζ, 0-100, τελική, 0-1000μ, 0-400μ, 0-160Km/h κτλ)Ευχαριστώ
-
Εσυ δε θα επρεπε να ξερεις καλυτερα;
Τα ειχα γραψει αρκετεεεες σελιδες πισω αν θυμαμαι καλα
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
0-60....4.9
0-100..11.1
0-160..34.4400μ απο σταση
δλ/χλμ........17.8/1271000μ απο σταση
δλ/χλμ........32.8/158επυταχυνση με 3η
30-50......4.0
50-80......5.8
80-110....6.0..................4η
40-60.....5.4
80-110...8.3
120-140..6.4..................5η
50-70......7.8
80-110.....12.6
120-140....10.7Φρεναρισμα 120-0......58.5μ
καταναλωση 7.1/100
επισης δες και στο: http://www.citroen.com/CWW/en-US/RANGE/ ... Engine.htm
Ελπιζω να βοηθησα
Nα πω κι αλλα;
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
0-60....4.9
0-100..11.1
0-160..34.4400μ απο σταση
δλ/χλμ........17.8/1271000μ απο σταση
δλ/χλμ........32.8/158επυταχυνση με 3η
30-50......4.0
50-80......5.8
80-110....6.0..................4η
40-60.....5.4
80-110...8.3
120-140..6.4..................5η
50-70......7.8
80-110.....12.6
120-140....10.7Φρεναρισμα 120-0......58.5μ
καταναλωση 7.1/100
επισης δες και στο: http://www.citroen.com/CWW/en-US/RANGE/ ... Engine.htm
Ελπιζω να βοηθησα
Nα πω κι αλλα;
11.1 το 1.6;;;;!!!! μόνο;;;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τελικα ηταν ο αισθητηρας του λαδιου. Μου φανηκε ομως λιγο περιεργο οτι δεν ειχαν ανταλακτικο και επρεπε να το παραγγειλουν.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
11.1 το 1.6;;;;!!!! μόνο;;;
Τι εννοείς μόνο...;
Eνδεικτικά σου αναφέρω μερικά 0-100 ανταγωνιστικών 1600 :
A3 1,6 FSi (115hp) 11,3'
BMW 116 (115hp) 11,9'
Ford Focus II (των 120+ ίππων) 10,9'
VW Golf 1,6 FSi (115hp) 11'
Opel Astra 1,6 (105hp) 12,3'
Μazda 3 1,6 (105hp) 11,1'
Renault Megane 1.6 (110hp) 11'Αυτά που ξεφεύγουν λιγάκι είναι τα Corolla & 147 τα οποία παίζουν στα ~10,5'.
Δεν τα πάει και τόσο άσχημα, νομίζω;
Δεν μετράει για μένα το 0-100 αλλά οι ρεπρίζ.Δεν στήνεις ούτως ή άλλως αυτής της κατηγορίας τα αυτοκίνητα...Χρήστο, είμαι owner αλλά δεν είμαι κ τόσο ψαγμένος!
Δεν είναι κ αμάξι των απόλυτων επιδόσεων για να τα ξέρω απ' έξω! -
Καλημέρα,
τελικά κατάφερα για 2η φορά να κόψω τα 'ζαμφοράκια' (δεν ξέρω την ακριβή ονομασία τους ) στο GSA!
Την πρώτη φορά πριν 1.5 χρόνο (είχε τα μαμά ακόμα) όπου αντικαταστάθηκαν με μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση, μιας κ καινούργια δεν κατάφερα να βρω
Τώρα δεν βρήκα ούτε εγώ ούτε οι μηχανικοί μου μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση κ έτσι μπήκαν μεταχειρισμένα από ένα GSA που πάει για πέταμα (λίγα πράγματα έχουν μείνει πάνω του) κ τα οποία δεν μουφαίνονται πολύ σοϊ.....Επειδή είναι θέμα χρόνου να τα ξανακόψω, κ επειδή δεν μπορώ να πληρώνω 100 ευρώ κάθε λίγο κ λιγάκι για το ίδιο πράγμα, γνωρίζει κανείς που μπορώ να ψάξω (ότι τηλ. είχα τα εξάντλησα, αλλά μέσω internet δεν μπορώ να ψάξω χωρίς να ξέρω πως ακριβώς λέγονται!), πως να τα ζητήσω, καθώς και μήπως κατά τύχη έχει κανείς κωδικούς από παλιά ανταλλακτικά Citroen?
Για τα Renault κάποιος είχε βρει CD (να δω πότε θα κάνω κόπια...) κ βολευόμασταν, αλλά για Citroen δεν έχω καταφέρει να βρώ ούτε CD ούτε βιβλίο ούτε τίποτα..... (για το GSA μιλάω πάντα!)
Ευχαριστώ όλους σας εκ των προτέρων
Φιλικά
Νικόλας -
Νέκρααααααααααααααααααααααααααααα
-
Άστααααααα να πααααααανε αδερφε
CITROËN FORUM