-
Ο χρήστης apav έγραψε:
νομίζω ότι σκότωσα την πιτσιρίκα.Αμ δε, κακό σκυλί ψόφο δεν έχει.
Εμενα ή για μπαταρια μου ακουγετια ή για μπουτον μιζας. Το τακ ειναι σαν απο μπουτον μιζας αφου δεν γεφυρωνει για να ακουστει ο ηχος της περιστροφης εστω και της μιζας που δεν την σπρωχνει το μπουτον. Μην το βαζεις μπρος σπρωχτο, θα παρεις τα ηλεκτρονικα και την ασφαλειωθηκη στο χερι.
Αυτό με την μπαταρία δεν μπορώ να το καταλάβω. Βραχυκυκλώνει η μπαταρία; Αφού λειτουργούν κανονικά όλα τα ηλεκτρικά του. Το μόνο που δεν έκανε ήταν «να δώσει σήμα» / «να γυρίσει» την μίζα. Αυτό νομίζω ότι ελέγχεται από το BSI (Built-in Systems Interface).
Επειδή όμως μου άρεσε η αρχαία τακτική του γέροντα ότι έχει κολλήσει η μίζα, ενώ για το BSI δεν μπορώ να κάνω κάτι, κατέβηκα το πρωί να την σπρώξω για να ακουστεί το κρακ και να ξαναδοκιμάσω. Πριν κάνω το οτιδήποτε, γύρισα την μίζα για να νευριάσω με το κλικ που κάνει, μόνο που δεν το έκανε και πήρε μπροστά. Μπέρδεψε για ένα δευτερόλεπτο στην αρχή και μετά δούλεψε κανονικά.
Το άφησα να δουλέψει για 1 λεπτό (και αν) και το έσβησα. Νομίζω ότι θα δουλέψει. Θα δείξει η νεκροψία το βράδυ. Με το σπρώξιμο νόμιζα ότι μόνο ο καταλύτης θα επιβαρυνθεί. Εάν είναι να κάνει ζημιά και στα ηλεκτρικά την πατήσα αλλά δεν έχω και κάτι άλλο να δοκιμάσω. Θα έπαιρνε με καλώδια εάν τα είχα; Τα καλώδια μόνο για πεθαμένη μπαταρία δεν είναι; Πώς αλλιώς θα μπορούσα να το βάλω μπροστά;
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω προληπτικά; Να το αφήσω έτσι και εάν είναι να το ξανακάνει, θα το κάνει; Δεν νομίζω ότι είναι φρόνιμο να αλλάξω μπαταρία και μίζα προληπτικά.
@apav
Τώρα τρολλάρουν και τ' αμάξια μας! -
σημερα πηγα το Saxo για επισκευη στα φρενα, εχανε καργα υγρα απο τον πισω τροχο. Αλλαχτηκαν και και οι δυο σιαγωνεσ, δεξια αριστερα. 135 €. Πολλα?
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
σημερα πηγα το Saxo για επισκευη στα φρενα, εχανε καργα υγρα απο τον πισω τροχο. Αλλαχτηκαν και και οι δυο σιαγωνεσ, δεξια αριστερα. 135 €. Πολλα?Λογικα και το κυλινδρακι καθως απο εκει χανει.
Για το ποσο επρεπε να πληρωσεις δεν εχω αποψη. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
σημερα πηγα το Saxo για επισκευη στα φρενα, εχανε καργα υγρα απο τον πισω τροχο. Αλλαχτηκαν και και οι δυο σιαγωνεσ, δεξια αριστερα. 135 €. Πολλα?
Λογικα και το κυλινδρακι καθως απο εκει χανει.
Για το ποσο επρεπε να πληρωσεις δεν εχω αποψη.ναι κυλινδρακι, σιαγωνες, υγρο. Καπου τοσα ειχα πληρωσει και για σερβις
-
Ο χρήστης apav έγραψε:
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω προληπτικά; Να το αφήσω έτσι και εάν είναι να το ξανακάνει, θα το κάνει; Δεν νομίζω ότι είναι φρόνιμο να αλλάξω μπαταρία και μίζα προληπτικά.Εαν πηρε, παρατηρα τον ηχο της μιζας αν ειναι πιο θορυβωδης απο αλλες φορες. Αν ναι τοτε θες μαλλον καθαρισμα και καρβουνα. Αν κανει πιο εντονο τακ κατα το οπλισμα του μπουτον ή κανει το τακ χωρις τιποτε αλλο και καποια στιγμη δουλευει τοτε θες και μπουτον. Προληοτικα για να εξαλειψωεις την πιθανοτητα μπαταριας, οταν σου κανει το τακ και συνεχιζει χωρις να 'ξεκολλαει' και να δουλευει σωστα, τοτε βαλε καλωδια και προσπαθησε να μιζαρεις. Αν συνεχισει πηγαινε απλα φτιαξε την μιζα σου. Εξακριβωσε βεβαια αν πατανε καλα τα βοηθητικα καλωδια, και να εχεις καθαρους πολους και εσυ και ο αλλος.
-
Πάρε ένα ξύλο και χτύπα την μίζα, μετά δοκίμασε αν παίρνει... αν πάρει τότε είναι θέμα μίζας.
-
Ξαναπήρε και το βράδυ.
Η μίζα λειτουργεί κανονικά, χωρίς παραπάνω θόρυβο. Η μπαταρία έχει καθαρούς και γρασαρισμένους πόλους.
Το ρελαντύ έπαιζε από 200 έως 900 στροφές. Έδωσα γκάζι και έδειξε να σταθεροποιείται.
Όταν έβαλα τρίτη έσβησε. Άναψαν τα λαμπάκια και ξαναπήρε.
Έκανα 20 χλμ και δεν παρουσιάσε κάποια άλλη δυσλειτουργία.
Οι τοπικοί κάγκουρες επιμένουν ότι πρέπει να αλλάξω την μίζα (£45) και ότι δεν παθαίνει ζημία με το σπρώξιμο.
Θα δείξει η νεκροψία το βράδυ.
-
Καλημερα,μηπως γνωριζει καποιος σε πoια αντιπροσωπεια υπαρχει test drive C4 hdi 90 η 110 στην Αττικη?
-
Σε μια συζητηση που ειχα με τον Αλχια μου, μου ανεφερε για την διαφημιση της Σιτροεν σχετικα με τις προσφορες που τρεχει με τα πετρελαιοκινητα μοντελα της. Για πειτε τι γνωριζετε για το C4 . Δινει μεχρι 20.000€, αν αυτο βοηθαει.
Ευχαριστω εκ των προτερων. -
Θωμα, απο αλλο τοπικο του φορουμ:
Το νεό C4 e-Hdi 110 MCP SST (attraction) βγαίνει στα 16.700€ + 320€ ζάντες αλουμινίου περίπου με την προσφορά της Citroen Diesel Now
Αυτη ειναι με το αυτοματο κιβωτιο, χωρις το αυτοματο τιμη καταλογου ειναι 1100 κατω.
Για μια πρωτη ιδεα απλα ολα αυτα...
-
Η τιμη της απλα τα σπαει. Απο θεμα εξοπλισμου το ιδιο. Ο κινητηρας δεν ειναι και ο δυνατοτερος της κατηφοριας, αν σκευτει κανεις την ηλικια του, και οτνα η Renault εχεισ τα ιδια κυβικα 130+ αλογα, με 5 κιλα ροπης σχεδον παραπανω, ξεπερνωντας τα 31! Βεβαια ο 110αρης εχει καπου στα 27, και ο 90αρης εχει 24 και κατι. Κινητηρες ψωνιζει και η ford, ή τουλαχιστον ψωνιζε για τα επιβατικα της πριν ελαχιστα χρονια (δεν θυμαμαι αν συνεχιζεται ακομα) και τα ονομαζε με αλλο ονομα.
-
Παίζει από τον Μάρτιο να συμπαθήσουμε περισσότερο τα Οπελ . Τουλάχιστον όσο συμπαθούμε τα Πεζώ .
-
Ξέρει κανείς αν το C3 το προηγούμενο από μαμά φοράει τα KYB EXCEL G και αν υπάρχει καμιά πιο ενδιαφέρουσα ή πιο φθηνή πρόταση;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Θωμα, απο αλλο τοπικο του φορουμ:Το νεό C4 e-Hdi 110 MCP SST (attraction) βγαίνει στα 16.700€ + 320€ ζάντες αλουμινίου περίπου με την προσφορά της Citroen Diesel Now
Αυτη ειναι με το αυτοματο κιβωτιο, χωρις το αυτοματο τιμη καταλογου ειναι 1100 κατω.
Για μια πρωτη ιδεα απλα ολα αυτα...
Πες κι'αλλα !
Ξεχασα να αναφερω το υπαρχων αμαξι ειναι Μαζντα 6 1.8, αν βοηθαει. -
Ο χρήστης apav έγραψε:
Η πιτσιρίκα έχει αυτόματο κλείδωμα όταν δεν ανοίξεις κάποια πόρτα για 30 δευτερόλεπτα μετά το ξεκλείδωμα, και κλειδώνει τον χώρο αποσκευών όταν βρίσκεται εν κινήσει. Αυτό ποτέ δεν το έχω ακούσει να το κάνει αλλά ίσως αυτή η κλειδαριά να μην κάνει τόση φασαρία για να ακουστεί.Xsara trivia: δεν το έχεις ακούσει κι ούτε πρόκειται, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάτι για να κάνει θόρυβο. Το 'κλείδωμα' της πόρτας του χώρου αποσκευών ουσιαστικά απενεργοποιεί το - ηλεκτρονικό - μπουτόν.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ξέρει κανείς αν το C3 το προηγούμενο από μαμά φοράει τα KYB EXCEL G και αν υπάρχει καμιά πιο ενδιαφέρουσα ή πιο φθηνή πρόταση;Excel-G εδώ και εδώ Bilstein B4 (κοινώς 'μαύρα' ...). Η διαφορά είναι απειροελάχιστη για να βάλεις τα Bilstein !
-
Παιδια συγγνωμη για την ενοχληση,εχει κανεις οδηγικη εμπειρια απο DS3???Είναι ενα απο τα υποψηφια αμαξια για αγορα!Μιλαμε για 1.4 95 ή 1.6 155 αλογα!Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
-
Καλημερα!
Πριν πουμε για εμπειριες, αποψεις κλπ, καλυτερα να αποφασισεις ποιο απο τα δυο ειναι το υποψηφιο. Για ποιον λογο θες το αυτοκινητο, τι χρηματα δινεις, ποιες ειναι οι οδηγικες σου αναζητησεις κλπ; -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Xsara trivia: δεν το έχεις ακούσει κι ούτε πρόκειται, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάτι για να κάνει θόρυβο. Το 'κλείδωμα' της πόρτας του χώρου αποσκευών ουσιαστικά απενεργοποιεί το - ηλεκτρονικό - μπουτόν.Έτσι λοιπόν εξηγείται γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του χώρου αποσκεύων με αποσυνδεμένη την μπαταρία. Ευχαριστώ.
Νεώτερα με την μικρή δεν έχω, Τρίτη και Τετάρτη έμεινε τιμωρημένη, αλλά το βράδυ θα έχει μπουγάδα-ξαλάτισμα (υπό βροχή ) και μετά το καλόπιασμα ελπίζω να πάρει μπροστά. Εάν πάρει σήμερα και αύριο, νομίζω ότι ήταν μούτρα της στιγμής για το φρενάρισμα-δοκιμή και το σαββατοκύριακο θα δοκιμάσουμε την τύχη μας. Για καλό και για κακό στάσεις θα γίνονται μόνο σε μέρη με ικανοποιητική κλίση και δεν θα γίνουν φρεναρίσματα-δοκιμές για να βγει μία φωτογραφία η οποία στο τέλος δεν βγήκε.
-
Εκτός θέματος: Πώς γίνεται να κάνω δημοσίευση στις 23/2 και η τελευταία επίσκεψη μου να είναι στις 21/2;
CITROËN FORUM