-
Αυτο που λες οτι εσταξε δες απο που ειναι..Ψαξτο λιγο, ειναι σημαντικο..Ελα και απο gcc που μπαινει ο billaras να σου λυσει καθε απορια για καθε βιδα του αυτοκινητου..
Το πμ που σου ειχα στειλει σχετικα με το τι θα πρεπει να προσεξεις στην αγορα ριχτου μια ματια..Την αλλη Τριτη βαζουμε κι εμεις τη ξανθουλα για service ιμαντες μεσα-εξω ,τακακια,υγρα,φιλτρα,μπουζι ,lhm..Αγοραστηκαν ηδη ολα τα ανταλλακτικα..Πλησιαζει τα 185.000km το μωρο..
Ντινο την οδηγησες? Σε σχεση με το 406 ποιες οι εντυπωσεις σου?
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
:yikes: OMG Δεν ήξερα ότι είχε BREAK edition!!!
Τι αηδία είναι όμως καμία σχέση με το αρκετά όμορφο πεντάθυροΕμένα μ' αρέσει! Μάλιστα την ώρα που το χάζευα (έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε) ήρθε και ο ιδιοκτήτης και μου λέει ''χωράει πολύυυυυυυ πράγμα μέσα''...
-
Ναι, την έβαλα χέρι χθες το βράδυ. Eπιτέλους ολοκληρωμένη εικόνα από Xantia γιατί είχα οδηγήσει μόνο μια 1600αρα mk1 με τελειωμένες σφαίρες κάπου στο 2004 και δεν θυμόμουν και πολλά.
Εν συντομία:
Έτσι πως ήταν με τα παλιά LHM ήταν μεν πιο μαλακή από το 406, όχι κάτι το συνταρακτικό όμως δεδομένου ότι το 406 έχει σφίξει λίγο με τα decarbon. Λογικά πλέον πρέπει να είναι πολύ μαλακή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Άρη. Επιφυλάσσομαι
Τιμόνι σαφώς πιο αναίσθητο και μάλλον πιο αδιάφορο μπροστινό γενικότερα, δεν ξέρω όμως αν η ευθυγράμμιση είναι καλή ή κουκουρούκου.
Φρένα πολύ δυνατά, δεν με προβλημάτισε καθόλου το πεντάλ, εντύπωση μου έκανε πως δεν νιώθεις ιδιαίτερους κραδασμούς από το ABS.
Μάρεσαν τα καθίσματα, άνετα και καλή πλευρική στήριξη στον κορμό.
Το μοτέρ φυσικά καμία σχέση με τον XU5 μου, θέλει βέβαια στροφές για να κουνηθείς. Χαμηλά είναι άδειο σε σχέση με τα 8βου όπως είναι λογικό.
4διεύθυνση
Σας έχω πει πόσο μαρέσει να γέρνω με τα μεγάλα γαλλικά ε; Σε αυτό μοιάζει πολύ με το 406, γέρνεις, γέρνεις, γέρνεις λίγο ακόμα και τσουπ, αρχίζεις να νιώθεις την ουρά να παίζει. Παντόφλα το γκάζι και γειαααααααα σας.
Άρη, θέλω ξανά βόλτα
-
XU5 το 406; TU δεν είχε;
Φρένα πολύ δυνατά
Συνδεδεμένα με το κύκλωμα της ανάρτησης... (πάει κι αυτό, μας το απαγόρψε η Ε.Ε. ... )
-
Nope, XU (πλαγιαστά) φορούσε... ΤU μέχρι μικρομεσαία.
-
Καλύτερα, δεν καίει και φλάντζες...
-
Σήμερα έκλεισε γνωστός μου μία από τις C4 της προσφοράς. 5πορτη, μπορντό 120άρα με 13.000,παραλαμβάνει σε μία βδομάδα! Πραγματικά πολύ καλή αγορά!
sent from my E10i using Tapatalk while doing 230km/hr
-
Τον ξερουμε τον γνωστο σου?
Θα μου πεις και να μην τον ξερουμε, με εσενα που εμπλεξε θα τον μαθουμε.. -
Ο θείος και νονός του μαλλιά είναι Χρήστο!
sent from my E10i using Tapatalk while doing 230km/hr
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ενα ιπτάμενο χαλί με όμορφη σχεδίαση! Η Xantia διδάσκει οδική συμπεριφορά και άνεση ακόμα και τώρα.Που να την οδηγήσεις και τώρα. Καλά μη φανταστείς τρομακτικες διαφορές, απλά ο τροχός πλέον προσαρμόζεται πιο γρήγορα στην κάθε ανωμαλία, αυτό είναι όλο.
Το αυτοκίνητο πήρε το δρόμο της επιστροφής δυστυχώς
Λοιπόν μαζί με τον ντίνο, με τα πρίμιουμ κόντακτ στις σέρρες.
Πλάκα κάνω
Ή μήπως όχι;
Πλάκα, πλάκα..
Ήήή ..όχι;Εγώ ακόμα να συνηθίσω τα φρένα.
Το έχω ρίξει στο 1abs/ βόλτα πλέον.Χρήστο, στείλε πάλι, αν μπορείς
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
XU5 το 406; TU δεν είχε;Φρένα πολύ δυνατά
Συνδεδεμένα με το κύκλωμα της ανάρτησης... (πάει κι αυτό, μας το απαγόρψε η Ε.Ε. ... )
-
Μάλλον εννοεί την C5 που με υδροπνευματική βγαίνει στα 2 λίτρα...
Αλλά η συγκεκριμενη είναι οπως παλιά που είχε και τα φρένα το κύκλωμα; ή τα φρενα εχουν δικό τους όπως σε ολα τα άλλα αμάξια; -
Η C5 και γενικά οτι φοράει Hydractive 3 έχει ξεχωριστό κύκλωμα φρένων και υδραυλικό τιμονιού. Εγώ ήξερα πως αυτό έγινε για να βελτιωθεί η αίσθηση και των δύο υποσυστημάτων που επηρεαζόταν αρκετά απο την υψηλή πίεση με την οποία λειτουργεί η υδροπνευματική ανάρτηση. Αυτό με την ΕΕ πρώτη φορά το ακούω.
BTW χτες έβαλα μετά απο καιρό σωστές πιέσεις στα λάστιχα μου και απέκτησα πάλι ανάρτηση μαγικό χαλί -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η C5 και γενικά οτι φοράει Hydractive 3 έχει ξεχωριστό κύκλωμα φρένων και υδραυλικό τιμονιού. Εγώ ήξερα πως αυτό έγινε για να βελτιωθεί η αίσθηση και των δύο υποσυστημάτων που επηρεαζόταν αρκετά απο την υψηλή πίεση με την οποία λειτουργεί η υδροπνευματική ανάρτηση. Αυτό με την ΕΕ πρώτη φορά το ακούω.
BTW χτες έβαλα μετά απο καιρό σωστές πιέσεις στα λάστιχα μου και απέκτησα πάλι ανάρτηση μαγικό χαλίέτσι, να ετοιμαζόμαστε για τον πλου
ιμάντα άλλαξες?
-
Έβαλα και κάρμπον κοτσαδούρα τι να λέμε. Σημερα αναχωρούμε για τον πρώτο σταθμό
Περιμένω το mail -
Aυτο που εννοουσε ειναι οτι στα παλιοτερα υδροπνευματικα (μεχρι και την Xantia) το υδραυλικο κυκλωμα της αναρτησης περιελαμβανε και τα φρενα με την φοβερη αποτελεσματικοτητα αλλα και την περιεργη αισθηση on/off.
Απο την C5 Ι και μετα λογω και των κανονισμων της ΕΕ τα φρενα αποτελουν ξεχωριστο κυκλωμα αφου στα παλαιοτερα αυτοκινητα σε περιπτωση τεραστιας διαρροης ειχες το πολυ 1-2 φρεναρισματα και μετα τελος- γι'αυτο και επιανε το χειροφρενο μπροστα βεβαια, αν και σε GS φιλου που εκανε το ''μπαμ'' με καμια 130αρα χιλιομετρα και τα αμολησε ολα προλαβε να σταματησει και μετα πεθανε.(το αμαξι ε!?! ) -
Κατάλαβα τι εννοούσε τον κανονισμό της ΕΕ που το υπαγορεύει δεν ξέρω και θα ήθελα να τον μάθω.
-
Αρη το πμ θα στο στειλω απο Μαη..Το εχω σωσει σε ενα .txt στην Πατρα..
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Aυτο που εννοουσε ειναι οτι στα παλιοτερα υδροπνευματικα (μεχρι και την Xantia) το υδραυλικο κυκλωμα της αναρτησης περιελαμβανε και τα φρενα με την φοβερη αποτελεσματικοτητα αλλα και την περιεργη αισθηση on/off.
Απο την C5 Ι και μετα λογω και των κανονισμων της ΕΕ τα φρενα αποτελουν ξεχωριστο κυκλωμα αφου στα παλαιοτερα αυτοκινητα σε περιπτωση τεραστιας διαρροης ειχες το πολυ 1-2 φρεναρισματα και μετα τελος- γι'αυτο και επιανε το χειροφρενο μπροστα βεβαια, αν και σε GS φιλου που εκανε το ''μπαμ'' με καμια 130αρα χιλιομετρα και τα αμολησε ολα προλαβε να σταματησει και μετα πεθανε.(το αμαξι ε!?! )Ακριβώς αυτό...!
-
Πάσο, εγώ νόμιζα για τα τέλη
CITROËN FORUM