-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Παντως ειναι λαχειο τελικα τι θα σου τυχει. εμενα στη δικια μου 200.000 το μοτερ δεν εχει κανενα προβλημα και το μονο που εβγαλε χοντρο τον τελευταιο καιρο ειναι η τρομπα υψηλής που ειναι και πανακριβη οπως αναφερθηκε και πιο πανω, και η αντικατασταση του διακοπτη καθως ειχε χαλασει... αυτα.. ελπιζω να μην χρειαστει τιποτε αλλο και να ειμαι περισσοτερο τυχερος!Προς ενημέρωση κατόχων XANTIA :
Η τρόμπα υψηλής πίεσης της ανάρτησης σας είναι πιθανόν να έχει διαρροή (η οποία πιθανόν να σας κάψει το δυναμό αφού στάζει εκεί επάνω - Γαλλική πατέντα).
ΝΟΜΟΣ (όπως μου είπαν στο συνεργείο που την επισκέυασαν) :
Αν η τρόμπα δεν έχει χαλασμένο κέλυφος (δηλαδή να είναι κάπου σπασμένη-ραγισμένη) ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΕ και μάλιστα με φυσιολογικό κατ' εμέ κόστος συγκρίνοντας το ειδικά με την αγορά νέας τρόμπας υψηλής πίεσης το οποίο αν θυμάμαι καλά έφτασε στο ύψος των περίπου 50 Ευρώ (+-10 γιατί δεν θυμάμαι) με την εργασία και τα υγρά ανάρτησης που θα χρειαστούν.Η ιστορία έχει ως εξής : Η τρόμπα μου έχανε (έγλειφε αρκετά θα έλεγα) απο όταν αγόρασα την Ξανθούλα μου προ 4ετίας με 60.000 χλμ και όταν μου το επισήμανε ο μηχανικός, μου είπε ότι καινούργια έχει κάπου 120.000 δρχ + ΦΠΑ + Εργασία (προ 3ετίας) και ότι να προσέχω θα χαλάσει το δυναμό αν δεν την αλλάξω.
Το δυναμό μετά απο λίγα χιλιόμετρα παρέδωσε το πνέυμα (το οποίο φτιαχνόταν με ένα καλό καθάρισμα απο τα λάδια στα πηνία του αλλά είχα συγχιστεί τόσο πολύ που έσκασα 350 Ευρώ για καινούργιο μια και δεν ήθελα να τρέχω απο συνεργείο σε ηλεκτρολόγο κτλ κτλ - ΒΛΑΚΕΙΑ)Η τρόμπα συνέχισε να τρέχει και ξάφνου μια μέρα στο inernet κάπου ανακάλυψα ότι η Citroen προτείνει καιρό τώρα (χρόνια) κιτ επισευής τρόμπας με αλλαγή τσιμούχες κτλ κτλ .
Ρώτησα 3 συνεργεία (2 εξουσιοδοτημένα και 1 εξειδικευμένο) αλλά κανείς δεν ήξερε ΤΙΠΟΤΕ. Αποφάσισα ότι θα πληρώσω τρόμπα κάποια στιγμή αφού και να παράγγελνα το κιτ ποιος θα την επισκέυαζε ; (ταυτόχρονα είχα συγχιστεί με τα ακριβά ανταλλακτικά της Xantia)
Ξάφνου μια ωραία ηλιόλουστη ημέρα (σαν όνειρο ήταν ) έχω πάει για το καθηερωμένο service που γίνετε κάθε 7500 χλμ σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο που πήγαινα για 2η φορά γιατί την 1η πήγα κατά τύχη για ένα πρόβλημα A/C και έμεινα εντυπωσιαζμένος απο την εξυπηρέτηση τους και την χαμηλή χρέωση (μου χρέωσαν μόνο 2 ευρώ ! ένα σπρέϊ καθαρισμού μιας βαλβίδας και δεν με ήξεραν καν - έξυπνοι ξέρουν να πιάνουν πελάτες και όχι να διώχνουν).Εκεί λοιπόν μου λέει ο μηχανικός που κοιτούσε το αυτοκίνητο 'Ξέρεις η τρόμπα χάνει' και του απαντώ το ξέρω αλλά τι να κανουμε αυτά έχει η ζωή κτλ κτλ. και μου απαντά 'Στο λέω γιατί αν θές με ένα χαμηλό κόστος θα την επισκευάσουμε'. Μένω λίγο και τον κοιτάω σαν βλάκας και του λεώ 'Πως θα την επισκευάσετε δηλαδή ;' και μου απαντά εντελως φυσιολογικά 'Με το κιτ επισκευής της Citroen με τσιμούχες κτλ κτλ'
Μου έρχετε ένα πρόχειρο εγκεφαλικό και του λέω ξεκίνα.
Η τρόμπα ένα χρόνο σχεδόν τώρα μια χαρά είναι !Επρεπε να το μάθετε και οι υπόλοιποι γιατί νομίζω ότι σκέφονται ως εξής οι περισσότεροι μηχανικοί 'Ασε μωρέ τώρα μην τα κάνουμε και όλα καλά να του χαλάσει και τίποτα να πληρώνει, κλέφτες θα γίνουμε ;'
Απο τότε αυτό το συνεργείο (όποιος θέλει ας στείλει pm να μην νομίζετε ότι κάνω και διαφήμηση δηλαδή) είναι το κύριο συνεργείο μου και μου έχουν αποδείξει με κανα δύο μικροπράγματα ακόμα απο τότε ότι είναι έτσι η νοοτροπία τους. Εξυπηρετούμε τον πελάτη και του βρίσκουμε την οικονομικότερη λύση όχι την ακριβότερη !
-
scientist εγω πληρωσα 130 ευρω και μου την επισκευασαν.καινοθργια εχει 600 ευρω. το θεμα ειναι οτι αυριο ξαναπαει συνεργειο, καθως χανει υγρα¨:(
-
Χθές που πήγα στο σπίτι του φίλου που ήταν μαζί μου συνοδηγός οταν κόπηκε μου λέει : 'πάλι με την σκοτώστρα ήρθες?'
Για πλάκα στο είπε ή όχι?
Mετα απο 3 χρονια που οδηγω τη ξανθουλα εχω μαθει να ακουω χαρακτηρισμους οπως:
-Ερχεται ο Ηλιας με τη μαούνα του
-Ερχεται ο μαουνιερης
-Ο Ηλίας σαν ασφαλιτης ειναι μεσα σε αυτο το ασπρο ξανθια
-Καλώς τον πολυτεκνο..!!Αλλα δεν πτοουμαι!! απλα ζηλεύουν~!!!!!
Μια CITROEN είναι το ακριβώς αντίθετο της σκοτώστρας και αν στο είπε για ένα αυτοκίνητο με 275.000 χλμ που έπαθε 2-3 σημαντικές βλάβες τότε οι συμπαθείς φίλοι μας με ιταλικά μοντέλα (έστω κάποια απο αυτά) τι να πουν που απο τα πρώτα χιλιόμετρα βγάζει και βγάζει και βγάζει; Το χειρότερο είναι κάποιο με Γερμανικά μοντέλα που το παθαίνουν πάντως (ολο και πιο συχνά τελευταία) γιατί αυτοί δεν το περιμένουν κιόλας !
Για τους χαρακτηρισμούς και εγώ ακούω πολλά όπως :
-Τι μαούνα είναι αυτή ρε Γιώργο ;
-Καλά που το παρκάρεις ; (μήκος 4,44 όταν όλα τα νέα μικρομεσαία έχουν μήκος 4,20 περίπου, εκείνοι που παρκάρουν; )
-Να ο οικογενειάρχης (είμαι ανύπαντρος και κοροϊδεύουν)
-Καλώς το sport το όχημα (λόγο αεροτομής και ζάντας)Ενας φίλος μου πάντως που χάρην πλάκας τελικά τα λέει αυτά αγόρασε το 307 1,6 και μου λέει. Ρε συ καλό το 307 δεν το συζητώ, αλλά σαν το Xantia στο δρόμο δεν πάει, είναι αλλιώς τα μεσαία!
Συν ότι έχει πάθει πλάκα με το πως συμπεριφέρετε η υδροπνευματική σε απότομες αλλαγές λωρίδας.Χαρακτηριστικά μου λέει το 307 ούτε στον ύπνο του δεν το κάνει αυτό!Α! Επίσης η Ξανθούλα παρόλα τα 137.500+ χλμ δεν τρίζει κύριοι γιατί κάτι άλλα με το 1/3 ή και 1/4 των χιλιομέτρων και ηλικίας τρίζουν !
Ας λένε, εκείνοι λένε εμείς απολαμβάνουμε την κλασσική γαλλική ποιότητα κύλισης, την απόλυτη ποιότητα κύλισης δηλαδή !
ΟΚ η S Class είναι πιο καλή αλλά κάνει και 5-20 φορές επάνω. -
scientist εγω πληρωσα 130 ευρω και μου την επισκευασαν.καινοθργια εχει 600 ευρω. το θεμα ειναι οτι αυριο ξαναπαει συνεργειο, καθως χανει υγρα¨:(Μήπως μιλάς για τρόμπα υδραυλικού τιμονιού ;
Τόσο θυμάμαι πέρυσι έκανε η τρόμπα που χάλασε στου θείου μου την 1800άρα (ίδια με 1600 είναι η τρόμπα υφραυλικού)
Αν πάντως είναι για υψηλής πίεσης ανάρτησης σου προτείνω να επισκευθείς το συνεργείο που σου λέω. Δεν κοροϊδεύουν θα σου πουν φτιάχνει ή δεν φτιάχνει και θες άλλη. -
Kατσε να παει αυριο συνεργειο ο πατερας μου, εγω ειμαι μυτιληνη και να δουμε τι εχει γινει. αν δεν βγαλουμε ακρη θα σου κανω πμ..!!
ΑΣΧΕΤΟ: μολις ολοκληρωσα την πτυχιακή μου!!!!!!! την αλλη βδομαδα παρουσιαζω και φοιτητικη ζωή τέλος..... (να χαρω η να στεναχωρηθω???)
-
ΑΣΧΕΤΟ: μολις ολοκληρωσα την πτυχιακή μου!!!!!!! την αλλη βδομαδα παρουσιαζω και φοιτητικη ζωή τέλος..... (να χαρω η να στεναχωρηθω???)Να χαρείς εγώ λέω.
Εδώ κάτι άλλοι (ονόματα δεν λέμε και ανθρώπους δεν θίγουμε αλλά μιλάω για εμένα) θυμήθηκαν στα 27 τους να πιάσουν το πανεπιστήμιο και τώρα μαζί με την δουλειά έχουν και αυτή την υποχρέωση. Ευτυχώς μου αρέσει το αντικείμενο και έτσι τα αμέτρητα ξενύχτια που έχω κάνει δεν τα μετανιώνω. -
scientist εγω πληρωσα 130 ευρω και μου την επισκευασαν.καινοθργια εχει 600 ευρω. το θεμα ειναι οτι αυριο ξαναπαει συνεργειο, καθως χανει υγρα¨:(Ενημέρωσε μας γρήγορα γιατί νιώθω άσχημα...
-
Για χαρά παιδιά μόλις γύρισα απο τις διακοπές μου στην Κέρκυρα,οπου είχα πάει με την ξανθούλα του πατέρα μου(1.8 16v μοντέλο 99).Αριστες οι εντυπώσεις απο το αυτοκίνητο στο ταξίδι,όμως παρατήρησα κάτι που με ανησύχησε.Συγκεριμένα όταν επιτάχυνα γρήγορα με 2α απο χαμηλές στροφές,τότε το κιβώτιο παρουσίαζε έντονους κραδασμούς,χωρίς συνέπειες στην επιτάχυνση.Τι μπορεί να είναι???
-
Ο χρήστης scientist έγραψε:
scientist εγω πληρωσα 130 ευρω και μου την επισκευασαν.καινοθργια εχει 600 ευρω. το θεμα ειναι οτι αυριο ξαναπαει συνεργειο, καθως χανει υγρα¨:(
Μήπως μιλάς για τρόμπα υδραυλικού τιμονιού ;
Τόσο θυμάμαι πέρυσι έκανε η τρόμπα που χάλασε στου θείου μου την 1800άρα (ίδια με 1600 είναι η τρόμπα υφραυλικού)
Αν πάντως είναι για υψηλής πίεσης ανάρτησης σου προτείνω να επισκευθείς το συνεργείο που σου λέω. Δεν κοροϊδεύουν θα σου πουν φτιάχνει ή δεν φτιάχνει και θες άλλη.Να κάνω μία ερώτηση η Χάντια έχει ξεχωριστή αντλία για το υδραυλικό τιμόνι και ξεχωριστή για τα υδραυλικά?? ή κατάλαβα κάτι λάθος?
-
Καλό μήνα, παιδιά!
Διαβάστε αυτό που 'έκλεψα' από ένα άλλο forum.
Signs that you are a Citroen Owner.
1.You know your mechanic better than your mother in-law.
2. You can spell and pronounce names like pur-flux, valeo, hydraurincage correctly.
3. You frequently turn off the radio and wind down the windows to listen to unusual noises from your car.
4. You become handy with super glue.
5. You complain of backaches after traveling in other cars.
6. You always check if the oil stain on the garage floor has changed shape or size since yesterday.
7. You always renew your AAM membership on time.
8. The spare parts dealer gives you a frequent shopper discount.
9. You know all the scrap yards that stock french car parts.
10. Your wife threatens separation if you spend your weekend thinkering with your car.
11. You can joke and boast about your last break down.
12. You never worry about car theft.
13. You have bottles of LHM in your boot.
14. No matter how expensive repair charges are, you still claim it's cheaper than Alfa or Fiat.
15. Pray before long journeys for the car not to breakdown.
16. You hang around forums like this and post messages like 'Re: signs that you are a Citroen owner'.
17. Your phone bills look as though you are having an affair with the mechanic.
18. You've got the Haynes Manual even though you're not a DIY person.
19. ....and you study all 300 pages.
20.You greet fellow Citroen owners like long lost buddies.
21.Home is where the Citroen is most of the time and therefore you go home to the workshop and visit the house that you bought or rent for a bath and change of clothes then go back to work.
22.Your total mileage in the Citroen is made up of generally a major part the distance it takes to get to the workshop... the rest is half way to work/home or half way to an urgent meeting/appointment.
23.You have a room specifically set aside in your house/apt for Citroen spare parts and a large cabinet of files/references etc which are Citroen related.
24.When you go to a bookshop, the first thing you do when you see a magazine on the shelf is to look for a Citroen article, if none you'd move onto the next magazine....
25. Wife wakes up alone in bed on a Saturday morning only to find husband in the garage under another babe's 'hood'
26. You use the phrase 'Nothing Moves You Like A Citroen' as the welcome note on your Nokia phone.
27. You give your car a French name.
28. Your car maintenance records are more complete and in order than your income tax returns.
29. You are strongly against street racing, but you considered it a duty to prove yourself at the traffic lights that your car can holds its own.
30. Always keeping an eye out for another Citroen on the road, and feel damned happy to see one.
31. The first thing you do when you get online is visit this forum to check what's new.
32. You get worried when your car doesn't give you problems for more than 2 months in a row.
33. You are called an idiot for buying a Citroen and you smile.
34. Your 'mates' regularly take the piss out of your 'giant mechano set'
35. you have a list of what parts or still original on the car, and try to remove as many as possible.
36. You have an extension on the garage for spares bought 'for when it goes' rather than if it goes.
37. you have a diary of when you expect your next major job to be (burst pipe, sticky brakes etc)
38. you no longer buy 1litre cans of LHM but 50 litre drums
39. you cant fit anything in the boot for all the tools
40. you have TWO copies of the haynes, one for the garage and one for the house.
41. you buy 500mb of internet space just to put manuals into (maybe thats just me)
42. Your typing skills have gone from 1word per minute to 200 words per minute from over use of forums.
43. when ever you drive off you always stop after 2 metres, jump out and check the oil stains
44. you have break down cover with Home Start
45. the brake down people no longer send a van to fix the car, but a flat bed to trailer it home
46. you know most of the brake down service operators
47. you happily pay more for brake down cover than insurance
48. You pay £200 a year to the RAC for breakdown cover for the family's cars (2 Cits and 2 Renaults) and lose your 'no claims bonus' every year because your daughter's Renault has broken down on the motorway and your son's Renault refuses to start in the winter.
49. You flog your old BX RD for £350 'cos you think that after 170k miles it is going to cost you a fortune to maintain and 5 years later he tells you that it has given faultless service and he has just flogged it for £400 to a mate even though it now has cracked 200 k.
50. You flog your old BX TGD with 'all bills for recent work' and the buyer refuses to believe there are no bills for the last two years.
51. After doing nothing to the car for 2 years you take it for an MOT and it fails. Heart in mouth you anticipate a huge bill for repiping, new front struts, welding of rear subframe, new boots needed on drive shafts and probably a new octopus etc, etc to be told that one of the rear number plate light bulbs has gone.
52. Everybody takes the piss out of your old BX until they take a ride and say how much smoother and more comfortable it is than their brand new Honda Civic, Jazz, HRT etc.
53. You go to every car boot sale/vide grenier/antiques fair you can find on your holiday in France looking for Citroen pin badges/ posters/ postcards/ adverts/keyrings.
54. You spend hours listening to your mates telling you of all the 'luxury extras' his new car has like electric windows, tilt-slide sunroofs/remote locking/alarm systems/6 speaker stereo systems etc and then say yes my 12 year old BX has those too.
55. You piss youself laughing as you pass the 4x4 stuck in flood water by lifting the suspension on your BX.
56. You listen to stories of the exceptional economy of new diesel Fords which now do 35 to the gallon and remember that BXs have been doing 45 - 50mpg for 20 years (and a hell of a lot faster)
57. you smile as the MG sports car starts sliding off the road trying to follow your activa round a corner
58. you stop telling your firends how much you payed for your 'luxury' citroen because you dont like making them cry.
59. On the day you finally decide it has to be replaced, your old Citroen runs like a dream.
60. After it has run like a dream, you kiss the steering wheel as you park for the night (or is that just me??? )
61. on scrapping the cit you have an hour long conversation about why you have to do it with the car.
62. once you have fixed 2 hydrolic promlems on your car the main dealer starts to call you an expert and askes your advice!
63. you pull into the local dealer with either an activa or BX 4x4 and they take the keys off you and put it on the 4 post lift so that they can see what the diferences are!
64. you no longer trust citroen to look at your car because its your baby and it always comes back wrong
65. You tell your mates at the pub that you can ride your GS with only three wheels, they laugh at you, then they stop laughing seein' you doin' that trick later at the street...
66. You can swear in fluent French.
67. You play aerobics in traffic jams to baffle the driver behind.
68. You don't slow down for speedbumps .
69. You seek out fords and streams.Στο μαγικό αριθμό σταματάμε, προσθέστε τα δικά σας κατά βούληση.
Και όχι, δεν το βάζω στα ανέκδοτα.
-
Τσσσ,κακοηθειες
-
Sorry για τα άπειρα post αλλά μάλλον το προσωρινό πρόβλημα με το forum έφταιγε
ΟΚ τα επιπλέον posts διαγράφηκαν! [moderator]
-
Πολλές αλήθειες....αλλά και πολλές υπερβολές.
Αλλά η Citroen είναι μια υπερ-βολική επιλογή!!! -
Χιχιχι σήμερα αγόρασα καινούριο Citroen !
Συγκεκριμένα Citroen Xsara WRC !!!
Μάλιστα! WRC κύριοι!!Εντάξει τι πειράζει που είναι σε κλίμακα 1:12 (αν δεν κάνω λάθος) και είναι και τηλεκατευθυνόμενη; Citroen είναι πάνω από όλα!
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Αν πάντως είναι για υψηλής πίεσης ανάρτησης σου προτείνω να επισκευθείς το συνεργείο που σου λέω. Δεν κοροϊδεύουν θα σου πουν φτιάχνει ή δεν φτιάχνει και θες άλλη.Να κάνω μία ερώτηση η Χάντια έχει ξεχωριστή αντλία για το υδραυλικό τιμόνι και ξεχωριστή για τα υδραυλικά?? ή κατάλαβα κάτι λάθος?
Aπο οσο εχω καταλαβει εχει μια τρομπα υψηλης πιεσης που ελεγχει σιγουρα φρενα και τιμονι. Νομιζω οτι ελεγχει και την αναρτηση..
Λοιπον πηγε συνεργειο ο father και αντικατεστησε μια τσιμουχα στην τρομπα και ολα ειναι οκ τωρα...
Εκανε και το σερβις:Λάδια Τοταλ συνθετικα (4,5 μπουκαλια)
Φιλτρο Λαδιού
τακάκια εμπρος και πισω
ιμάντα εκκεντροφόρουΣυνολο 300 και κατι ευρώ... Πως το βλέπεται;
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Aπο οσο εχω καταλαβει εχει μια τρομπα υψηλης πιεσης που ελεγχει σιγουρα φρενα και τιμονι. Νομιζω οτι ελεγχει και την αναρτηση..
Λοιπον πηγε συνεργειο ο father και αντικατεστησε μια τσιμουχα στην τρομπα και ολα ειναι οκ τωρα...
Εκανε και το σερβις:Λάδια Τοταλ συνθετικα (4,5 μπουκαλια)
Φιλτρο Λαδιού
τακάκια εμπρος και πισω
ιμάντα εκκεντροφόρου
(εφτιαξε και κατι στο παραθυρο του οδηγου-ενω κατεβαινε εκανε ενα μικρο μπαμ οταν εφτανε στο τελος)Συνολο 300 και κατι ευρώ... Πως το βλέπεται;
-
Έτσι είναι η αντλία υωηλής είναι και για το τιμόνι και για τα φρένα αλλά και για τις αναρτήσεις.
Απλώς κάτι κατάλαβα λάθος
τα 300€ καλά μου φαίνοντε συγκρινόμενα με τα 65.000δρχ που είχα δώσει το 1997 για να αλλάξω μόνο ιμάντα στο ΑΧ την μόνη φορά που πήγε στην αντιπρωσοπία!! -
Μια βοηθεια pls
Σε saxo 01 στο ρελαντι χτυπάει ένας θόρυβος κάτω/πισω από το ντουλαπάκι ???????? Κάτι σα ντίζα να χτυπάει κάπου? μήπως κανάς αγωγός του air condition? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μια βοηθεια pls
Σε saxo 01 στο ρελαντι χτυπάει ένας θόρυβος κάτω/πισω από το ντουλαπάκι ???????? Κάτι σα ντίζα να χτυπάει κάπου? μήπως κανάς αγωγός του air condition?Κλασική περίπτωση βλάβης: το μοτεράκι που ενεργοποιεί το κλαπέτο της ανακύκλωσης του κλιματισμού.
Δυστυχώς για να αλλαχθεί πρέπει να βγει το ταμπλώ -
Εμένα σήμερα μου άναψε το λαμπάκι του check engine όταν βρισκόμουν στην ΑΟ.
Οι ενδείξεις ήταν νορμάλ, δεν το ζόρισα καθόλου και ο κινητήρας ακούγονταν υγιέστατος.
Σταμάτησα για λίγο, αλλά τελικά συνέχισα στον προορισμό μου αφού έσβησε το λαμπάκι μετά από 15 δεύτερα!
Μάλλον κάποιος κ@λοσένσορας ήταν που τα βρήκε ζόρια από το ταρακούνημα των κ@λοδρομων...
Μεχρις στιγμής είναι μια χαρά αφού έκανα 90 χλμ απροβλημάτιστα.
Πήρα μία τρομάρα...
CITROËN FORUM