-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θυμηθειτε πριν λιγα χρονια τον ντορο που ειχε γινει για τον αριστουχο μαθητη που ειταν σε αναπηρικο αμαξιδιο για το αν μπορει να ειναι σημαιοφορος(δεν θυμαμαι το ονομα του ).Μηπως το προβλημα μας ειναι στην διαφορετικοτητα του καθε ενος και ποσο αισθανομαστε οτι μας 'απειλει';Από πού κι ως πού μας απειλεί ένα παιδί σε αναπηρικό καροτσάκι; Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θυμάμαι κανέναν να είπε ότι δεν έπρεπε να πάρει τη σημαία αυτό το παιδί.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σου το είπα ήδη. Εμμέσως πλην σαφώς, το είχε πει ο catalyst. Ψάξε στο θέμα 'Ένα συνταρακτικό ντοκυμαντέρ...' και θα το βρεις.
Α, τώρα άρχισαν τα 'εμμέσως πλην σαφώς'. ΟΚ...
Αυτό που είχε πει αρχικά ήταν ότι τα τραγούδια της Βέμπο δεν πρέπει να παίζονται στα σχολεία στις εθνικές επετείους, γιατί είναι ρατσιστικά. Μετά, όταν του την είπα, άρχισε να τα μπαλώνει.
-
Δεν ξερω αν ειναι νομος ή προεδρικο διαταγμα, παντως σαφως αναφερει οτι για να σηκωσεις τη σημαια πρεπει να εχεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ!!!
Εγω δεν μπορω να καταλαβω την υποκρισια και το θρασσος καποιων πολιτικων οι οποιοι **ζητουν ευθεως να καταργησουμε το νομο ** και να σηκωσει τη σημαια ο συγκεκριμενος μαθητης!!!!
Αληθεια, πρωτη φορα ακουω βουλευτες να ζητουν να καταπατηθει ο νομος!
Οσο για τον προεδρο της Δημοκρατιας, κανενας δεν ειναι στο απυροβλητο, εκτος αν εχουμε χουντα και δεν το εχω παρει ειδηση! Ποσο μαλιστα οταν οι ιδιοι οι πολιτικοι εχουν ξεφτυλισει αυτον το θεσμο στα πλαισια της κοματικης σκοπιμοτητας. Για να μη ξεχνιομαστε ο συγκεκριμενος προεδρος της Δημοκρατιας ειχε εκλεγει με ΚΥΡΙΟ κριτηριο το να ΜΗΝ οδηγηθουμε σε εκλογες!!!! Αυτο το λεω ανεξαρτητα απο το αν κανει κανει τη 'δουλεια' του ή οχι ο Στεφανοπουλος.
-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=210
Ιδού τι είχε γράψει ο catalyst:
Πέστα...
Επίσης, το ποιηματάκι ωραίο, γραμμένο βέβαια σε καιρό πολέμου. Δεν είδαμε τι έγραφαν οι ελληνικές εφημερίδες την ίδια ημέρα (πιθανώς όχι ποιήματα αδελφοσύνης). Tο γεγονός ότι σε καιρό ειρήνης (και επί μερικές δεκαετίες) τα ελληνόπουλα μαθαίνουν να τραγουδάνε στο σχολείο το τραγουδάκι που λέει 'εσύ κι Ιταλία η πατρίδα σου η γελοία' δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, ε;;
Η απάντησή μου:
Άντε πάλι τα ίδια...
Το τραγούδι αυτό της Σοφίας Βέμπο δεν αποτελεί επίσημη ιδεολογία. Διδάσκεται ως ιστορικό στοιχείο και ως μέρος της αναπαράστασης/αναβίωσης/υπενθύμισης των όσων έγιναν τότε. Μήπως θα έπρεπε, για να σε ικανοποιήσουμε, να αφαιρέσουμε ως 'ρατσιστικό' κάθε αρνητικό/επιθετικό χαρακτηρισμό που απηύθυναν οι ΉΡΩΕΣ του '21 στους τούρκους γιατί 'προάγει το ρατσισμό';
Άντε τώρα.
Η απάντηση του AlfaRomeo:
Τί σχέση μπορεί να έχει το αθώο αυτό ποιηματάκι με τη φράση 'Το έβδομο κεφάλι του θηρίου είναι η Ελλάς' ή 'Οι εβραίοι αποκαλούνται ανθρώπινα όντα, αλλά οι μη-εβραίοι δεν είναι άνθρωποι. ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΗ'..........
Απάντηση του adis4gr:
εγω δε θυμαμαι να χω ακουσει γερμανους να διαμαρτυρονται για τις ταινιες που περιγραφουν το ολοκαυτωμα και τους παρουσιαζουν χειροτερους απο φιδια...η ταινια απ'οτι φαινεται θα βγει στα αραμαικα και στα λατινικα...
Απάντηση δική μου:
Άσε βρε Θοδωρή. Λυπηρά και νοσηρά φαινόμενα, των οποίων η συχνότητα έχει παρααυξηθεί μ'αυτήν τη δυσκοιλιότητα που λέγεται 'πολιτική ορθότης'.
Δηλαδή, σε λίγο ρε catalyst θα μας πεις, ορμώμενος από αυτό το τραγούδι που γράφτηκε για να τονώσει το ηθικό των εμπόλεμων Ελλήνων ότι οι παππούδες μας που πολέμησαν το '40 για να είσαι ΕΣΥ ελεύθερος και να λες αυτές τις ανοησίες ήταν ρατσιστές, φασίστες και μισούσαν τους Ιταλούς.
Ε να στο κάνω 'φραγκοδίφραγκα':
ΝΑΙ, εκείνη την ώρα ΜΙΣΟΥΣΑΝ τον ιταλικό στρατό. Ίσως στην έξαψη της μάχης να μισούσαν και το φουκαρά τον Ιταλό στρατιώτη που ήταν απέναντί τους και ίσως να μην ήξερε καλά-καλά γιατί πολεμούσε. Αλλά ξέρεις κάτι; Αυτοί πάλευαν για την ελευθερία τους. Για να μην πέσουν στο φασισμό - ή τουλάχιστον σε κατάσταση ακόμα χειρότερη κι από τη χούντα του Μεταξά. Γι'αυτό ΛΙΓΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΥΣΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Βλέπεις, ο παππούς μου πολέμησε στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των Ιταλών και των Γερμανών, σήμερα δεν είναι εν ζωή και αυτά που λες εγώ τα θεωρώ προσβολή προσωπική αλλά και κατά της μνήμης ενός ανθρώπου που πολέμησε ΓΙΑ ΜΕΝΑ που δεν είχα γεννηθεί τότε, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.
Εκτός αν σου αρέσει πιο πολύ η νοοτροπία των δωσίλογων: 'οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας'.
Και μάθε επίσης, αν το έχεις κιόλας ξεχάσει, ότι η Ελλάς ήτο αμυνόμενη χώρα και μαχόταν για να διατηρήσει τα εδάφη της.
Απάντηση του catalyst:
Τα πράγματα εγώ τα βλέπω απλά. Σε εμάς διδάσκεται η αντιπάθεια (μίσος, ή όπως αλλιώς θέλεις) προς τους Τούρκους, στους Τούρκους διδάσκεται η αντιπάθεια προς εμάς. Το ποιος τη διδάσκει καλύτερα μου είναι αδιάφορο. Αν σταματούσε να διδάσκεται εκατέρωθεν η αντιπάθεια, σε 2 γενιές οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα ήταν σε εντελώς άλλο επίπεδο. Οπως έγινε και με τους Βούλγαρους.
Απάντηση του AlfaRomeo:
Έχει απόλυτο δίκιο μεγάλεεε.... Να σταματήσει η αντιπάθειά μας προς τους Τούρκους, αλλά να συνεχίσουν οι παραβιάσεις, οι προκλήσεις και οι διεκδικήσεις από πλευράς Τπύρκων.... Αυτό δεν θες να πεις αγόρι μου...;;;
Απάντηση του adis4gr:
catalyst οταν εννοεις διδασκεται τι ακριβως εννοεις?
τωρα, αν δεν διδασκονταν οι σχεσεις μας με τους Τουρκους τοτε η Ιστορια μας θα ηταν πετσοκομενη...Και μετά τα μάζεψε...
-
Μπράβο που το βρήκες... Και που λοιπόν κατηγόρησε ο catalyst τους πολεμιστές του '40 ως ρατσιστές και φασίστες ? Μόνο ΕΣΥ έδωσες αυτή την ερμηνεία στα λεγόμενά του.
Σύνελθε... Μη βλέπεις φαντάσματα...
-
Για να καταλάβω κάτι βρε παιδιά.
Έχετε κυρήξει τον πόλεμο επειδή ο νόμος ορίζει ότι η υπηκοότητα του φέροντος τη σημαία πρέπει να είναι ελληνική. Από την άλλη μιλάτε για ιδεώδη, εθνικά σύμβολα κ.λπ. Αν λοιπόν μία ημέρα πριν την παρέλαση ο Οδυσσέας έπαιρνε την υπηκοότητα, όλα θα ήταν μέλι-γάλα;;; Καταλάβατε τώρα γιατί μιλώ για διαστροφή;
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είμαι της άποψης ότι ο Τσενάι θα έπρεπε να σηκώσει τη σημαία, για έναν και μόνο λόγο: Οι στρατιωτικές παρελάσεις με εμβατήρια, ομοιόμορφες εμφανίσεις και συντονισμένο βήμα δεν ταιριάζουν ΚΑΘΟΛΟΥ στο σκοπό του σχολείου. Πρέπει να καταργηθούν το συντομότερο δυνατόν (όχι διά νόμου, αλλά στην ίδια τη συνείδηση των πολιτών), καθώς τα παιδιά μας προετοιμάζονται για ένα εποικοδομητικό και ειρηνικό αύριο και όχι για να ταϊσουν κανόνια. Αν πρέπει να πολεμήσουν θα το κάνουν, αλλά όχι από το σχολειό!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
....Που σημαίνει πως δεν μπορείς να διαφωνείς με τον Πρόεδρο με τον ίδιο τρόπο που διαφωνείς με οποιονδήποτε... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν ξερω αν ειναι νομος ή προεδρικο διαταγμα, παντως σαφως αναφερει οτι για να σηκωσεις τη σημαια πρεπει να εχεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ!!!Μα που το ξέρεις αν δεν το έχεις καν δει ?
Αν η πηγή σου είναι εφημερίδες ή άλλο ΜΜΕ, δεν το θεωρώ αξιόπιστο. Ο αριθμός του νόμου ή του ΠΔ ή τουλάχιστον κάποια παράθεση από το κείμενό και τον τίτλο ('ΠΔ περί ...') είναι πολύ πειστικότερα.
(Προσοχή, δεν λέω πως δεν υπάρχει ο νόμος, λέω πως η μόνη αξιόπιστη πηγή για την ύπαρξή του είναι ο ίδιος ο νόμος, όχι κάποιος που λέει πως τον έχει δει ή διαβάσει)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπράβο που το βρήκες... Και που λοιπόν κατηγόρησε ο catalyst τους πολεμιστές του '40 ως ρατσιστές και φασίστες ? Μόνο ΕΣΥ έδωσες αυτή την ερμηνεία στα λεγόμενά του.Σύνελθε... Μη βλέπεις φαντάσματα...
Αυτό που είπε ήταν ότι το να παίζονται αυτά τα τραγούδια στις εθνικές επετείους, τα οποία εξύψωναν το φρόνημα των αμυνομένων Ελλήνων, αποτελεί διδασκαλία του μίσους και του ρατσισμού. Δηλαδή μας λέει ότι αυτά τα τραγούδια είναι ρατσιστικά! Επίσης, διαστρέβλωσε την πραγματικότητα αφήνοντας να εννοηθεί ότι διδάσκονται συνεχώς στα σχολεία, ενώ το ξέρει κι ο ίδιος ότι αυτό δεν ισχύει.
Μετά όμως, αφού τ'άκουσε απ'όλους, τα μάζεψε.
Εγώ όμως θέλω να μάθω από τους... 'προοδευτικούς διεθνιστές' τι πρέπει να κάνουμε για να τους ικανοποιήσουμε. Μήπως να αφαιρέσουμε τη σημαία; Να πάψουν οι εθνικές εορτές; Να βγει νόμος που να απαγορεύει την ύψωση της σημαίας σε οποιοδήποτε σπίτι; Να σβήσουμε από την ιστορία τις γενοκτονίες κατά των Ελλήνων από Τούρκους, Γερμανούς, Ιταλούς και εκχριστιανισθέντες Ρωμαίους, Γότθους, Σάξονες κι απλώς να λέμε ότι 'αγνώστου ταυτότητος ανθρώπινα όντα υποτίθεται ότι έσφαξαν Έλληνες';
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είμαι της άποψης ότι ο Τσενάι θα έπρεπε να σηκώσει τη σημαία, για έναν και μόνο λόγο: Οι στρατιωτικές παρελάσεις με εμβατήρια, ομοιόμορφες εμφανίσεις και συντονισμένο βήμα δεν ταιριάζουν ΚΑΘΟΛΟΥ στο σκοπό του σχολείου. Πρέπει να καταργηθούν το συντομότερο δυνατόν (όχι διά νόμου, αλλά στην ίδια τη συνείδηση των πολιτών), καθώς τα παιδιά μας προετοιμάζονται για ένα εποικοδομητικό και ειρηνικό αύριο και όχι για να ταϊσουν κανόνια. Αν πρέπει να πολεμήσουν θα το κάνουν, αλλά όχι από το σχολειό!!!Πετρο οι μαθητες δεν κανουν παρελαση φοροντας παραλαγη, μαθητικες στολες φορανε! Στην εξεδρα των επισημων δεν καθεται ο συνταγματαρχης της 'πολης', αλλα πολιτικοι αρχοντες...
Διαφωνω στο οτι πρεπει να καταργηθουν οι παρελασεις, θα συμφωνησω οτι καποιοι τις εχουν ξεφτυλισει σαν 'εκδηλωση'. ΜΕΧΡΙ να καταργηθουν ομως (αν γινει αυτο), θα πρεπει να ισχυσει ο νομος! Ετσι δεν ειναι?
Βλεπω οτι καποιοι ειναι τοσο 'φανατισμενοι' με τον Τσεναι, που μου κανει μεγαλη εντυπωση! Απορω αν με την ιδια θερμη υπερασπιζονται τα δικαιωματα των πατριωτων μας στη Β. Ηπειρο και αλλου Ή μηπως εκεινοι δεν εχουν δικαιωματα?
Αληθεια ποιο δικαιωμα του Τσεναι καταπατηθηκε? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πετρο οι μαθητες δεν κανουν παρελαση φοροντας παραλαγη, μαθητικες στολες φορανε! Στην εξεδρα των επισημων δεν καθεται ο συνταγματαρχης της 'πολης', αλλα πολιτικοι αρχοντες...Αλλοίμονο βρε Σπύρο αν φόραγαν και παραλλαγές. Το ύφος όμως είναι σαφέστατα στρατιωτικό και βέβαια θυμίζει σκοτεινές εποχές παράτας και τυμπανοκρουσίας, μίας Ελλάδας που την κατοικούσαν 'μιάσματα' και 'εθνικόφρονες'...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν ξερω αν ειναι νομος ή προεδρικο διαταγμα, παντως σαφως αναφερει οτι για να σηκωσεις τη σημαια πρεπει να εχεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ!!!
Μα που το ξέρεις αν δεν το έχεις καν δει ?
Αν η πηγή σου είναι εφημερίδες ή άλλο ΜΜΕ, δεν το θεωρώ αξιόπιστο. Ο αριθμός του νόμου ή του ΠΔ ή τουλάχιστον κάποια παράθεση από το κείμενό και τον τίτλο ('ΠΔ περί ...') είναι πολύ πειστικότερα.
(Προσοχή, δεν λέω πως δεν υπάρχει ο νόμος, λέω πως η μόνη αξιόπιστη πηγή για την ύπαρξή του είναι ο ίδιος ο νόμος, όχι κάποιος που λέει πως τον έχει δει ή διαβάσει)
Σαφως και υπαρχει ο νομος ή Π.Δ. τελος παντων. Εσυ διαβασες ή ακουσες πουθενα οτι δεν υπαρχει? Εγω ακουσα πολιτικους να το λενε, οπως το διαβασα και στις εφημεριδες αλλα φυσικα δεν συγκρατησα τον αριθμο του.
Γιατι τοση μεγαλη αμφισβητηση βρε παιδια?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Βλεπω οτι καποιοι ειναι τοσο 'φανατισμενοι' με τον Τσεναι, που μου κανει μεγαλη εντυπωση! Απορω αν με την ιδια θερμη υπερασπιζονται τα δικαιωματα των πατριωτων μας στη Β. Ηπειρο και αλλου Ή μηπως εκεινοι δεν εχουν δικαιωματα?Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και άλλων χαμένων πατρίδων είναι ψιλά γράμματα για τους νεογαβριλάκους μας. Γι'αυτούς (που ξέρουμε όλοι σε ποιους 'προοδευτικούς' πολιτικούς χώρους θα τους βρούμε), αν τολμήσεις να μιλήσεις υπέρ της Ελλάδος, είσαι φασίστας, εθνικιστής, σταγονίδιο της χούντας και πρέπει να σε καλύψουν με πίσσα και πούπουλα.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αλλοίμονο βρε Σπύρο αν φόραγαν και παραλλαγές. Το ύφος όμως είναι σαφέστατα στρατιωτικό και βέβαια θυμίζει σκοτεινές εποχές παράτας και τυμπανοκρουσίας, μίας Ελλάδας που την κατοικούσαν 'μιάσματα' και 'εθνικόφρονες'...Εγω γιατι ειχα την εντυπωση οτι οι παρελασεις αυτες εχουν σαν σκοπο να τιμησουν αγωνες του Εθνους και να μας θυμησουν καποιες παλιο-αξιες που οδηγησαν καποιους στο θανατο για να μπορουμε να γραφουμε εμεις τις μαλακιες μας σημερα??
Μαλλον ζω σε αλλη εποχη ε?
-
Φίλε Ολαστακαρβουνίξ μία παράκληση: μη γενικεύεις... δε σε τιμά σα συνομιλητή αν μη τι άλλο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αυτοί σε λίγο θα βγουν και θα μας πουν ότι οι παππούδες μας που πολέμησαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ήταν ρατσιστές και φασίστες! Αλλά τι λέω; Μας το έχουν ΗΔΗ πει.
Μπα ? Ποιός και πότε ?
Σε παρακαλώ! Η επιλεκτική αμνησία σ'εμένα δεν περνάει, όπως δεν περνά και στο δικαστήριο η δικαιολογία της 'άγνοιας νόμου'. Ο catalyst είχε βγει στο θέμα του ντοκυμαντέρ κι έλεγε ότι... τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο δεν πρέπει να παίζονται στις εθνικές επετείους, γιατί, λέει, 'διδάσκουν το ρατσισμό στα παιδιά'!
Σα δε ντρεπόμαστε λίγο λέω'γω!
Οποιος βρει ότι το είπα εγώ αυτό τον κερνάω μια pizza έναν espresso και ένα μπουκάλι κρασί της Τοσκάνης.
Δημιουργείς φανταστικούς εχθρούς που στη συνέχεια τους προσαρμόζεις στα μέτρα σου και τους μάχεσαι. Δεν είναι κακό, απλά μπορείς να περνάς και πιο εποικοδομητικά το χρόνο σου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εγω γιατι ειχα την εντυπωση οτι οι παρελασεις αυτες εχουν σαν σκοπο να τιμησουν αγωνες του Εθνους και να μας θυμησουν καποιες παλιο-αξιες που οδηγησαν καποιους στο θανατο για να μπορουμε να γραφουμε εμεις τις μαλακιες μας σημερα??
Άλλο σκοπός (πρόθεση), άλλο... ύφος και χαρακτήρας
Άλλωστε ως γνωστόν, ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αλλοίμονο βρε Σπύρο αν φόραγαν και παραλλαγές. Το ύφος όμως είναι σαφέστατα στρατιωτικό και βέβαια θυμίζει σκοτεινές εποχές παράτας και τυμπανοκρουσίας, μίας Ελλάδας που την κατοικούσαν 'μιάσματα' και 'εθνικόφρονες'...
Εγω γιατι ειχα την εντυπωση οτι οι παρελασεις αυτες εχουν σαν σκοπο να τιμησουν αγωνες του Εθνους και να μας θυμησουν καποιες παλιο-αξιες που οδηγησαν καποιους στο θανατο για να μπορουμε να γραφουμε εμεις τις μαλακιες μας σημερα??
Κι εγώ την ίδια εντύπωση είχα... Ότι οι παρελάσεις γίνονται για να τιμήσουν αυτούς που πολέμησαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να λέμε ό,τι μαλακία μας κατέβει ελεύθερα.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Άλλο σκοπός (πρόθεση), άλλο... ύφος και χαρακτήρας
Άλλωστε ως γνωστόν, ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
Πού το βρήκες το στρατιωτικό ύφος; Εγώ το μόνο που βλέπω σήμερα να έχει γίνει είναι ευκαιρία για επίδειξη του καθενός, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το περιεχόμενο της εκδήλωσης!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
H 28η Οκτωβρίου είναι ΕΘΝΙΚΗ εορτή των ΕΛΛΗΝΩΝ.
Οι οποίοι Ελληνες ορίζονται πως ? Είναι οι Ελληνες στην ιθαγένεια ? Αρα τα παιδιά των Φιλιπιννέζων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και οι γονείς τους είναι εδώ 25 χρόνια (περίπτωση στη Μυτιλήνη) είναι ΟΚ να σηκώνουν τη σημαία ? Είναι οι Ελληνες στην υπηκοότητα ? Οπότε γιατί ο Στογιάκοβιτς (Γιουγκοσλάβος αλλά με Ελληνικό διαβατήριο, υπενθυμίζω) δικαιούται να σηκώσει τη σημαία και ο Τσενάι όχι ? Ή είναι κάποιος άλλος ορισμός των Ελλήνων ? Και γιατί όχι ο ορισμός του Ισοκράτη ?
Ορίζονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Οσο για τον Ισοκράτη που τον έχετε κάνει σημαία σου προτείνω να τον διαβάσεις ολόκληρο. Επίσης ο τσεναι μετέχει της Ελληνικής Παιδείας αλλά δηλώνει πρώτα Αλβανός, οπότε αφήστε τον Ισοκράτη ήσυχο.Οταν στην Ολυμπιάδα σηκώνεται η σημαία μας στον υψηλότερο ιστό και ακούμε τον εθνικό ύμνο εξαιτίας του Κάχι (συμπαθέστατος άνθρωπος και κορυφαίος αθλητής, αλλά όχι Ελληνας, ελπίζω να μην το αμφισβητεί κανείς αυτό), είναι ΟΚ, έτσι ? Αλλά ξέχασα, υπάρχουν λόγοι εθνικής σκοπιμότητας (όπως ανέφερε κάποιος παραπάνω), σωστά. Αν όμως δεν είναι εθνική σκοπιμότητα να κάνουμε ένα έξυπνο και ικανό (αν δεχθούμε πως οι βαθμοί στο σχολείο είναι μέτρο εξυπνάδας και ικανότητας) 'ξένο' παιδί να αισθανθεί Ελληνας και να βάλει την εξυπνάδα και την ικανότητά του στην υπηρεσία της Ελλάδας (όπως κάνουν εδώ και 100 χρόνια στις ΗΠΑ), δεν ξέρω τι είναι...
Ο αθλητισμός πλέον είναι δυστηχώς επαγγελματικός, ακόμα και στους Ολυμπιακους. Επίσης προβλέπεται από το καταστατικό των Ολυμπιακών να υψώνεται η σημαία του κράτους που αντιπροσωπεύει ο κάθε αθλητης. Αν θα έρθει οποιοσδήποτε και μου πεί ότι αισθάνομαι πρώτα Ελληνας και αγωνιστεί για την Ελλάδα φυσικά και θα τον δεχτώ, οπότε ξεκαθαρίζεται αυτό το θέμα. Ο τσεναι όμως αισθάνεται πρώτα Αλβανός.
Για την ιστορία ο συγκεκριμένος μαθητής είναι περίπου δύο χρόνια μεγαλύτερος από τους συμμαθητές του.
(Υπονοούμενο #1) Που σημαίνει τι ? Οτι δεν κέρδισε με δίκαιο τρόπο το δικαίωμα να σηκώσει τη σημαία ?
Δηλαδή ίδια αντίληψη έχει ένας 17χρονος με έναν 15χρονο?, φυσικά και είναι άδικο για τους συμμαθητές του.
Επίσης σε ερώτηση για τις εδαφικές διεκδικήσεις των Αλβανών, ως απάντηση είπε 'αυτά είναι λεπτά θέματα'. Ο πατέρας του ήταν στις Αλβανικές μυστικές υπηρεσίες.
(Υπονοούμενο #2 και 'χοντρότερο') Ωπ! Δηλαδή είναι τι ? Πράκτορας ? Ενεργούμενο των Αλβανικών μυστικών υπηρεσιών (ναι, σιγά μην ήταν ο πατέρας του πράκτορας και εμείς θα το ξέραμε...) ? 5η φάλαγγα των Αλβανών για εδαφικές διεκδικήσεις τους στην Ελλάδα ?
Εκτίθεσαι, το ότι ήταν στις μυστικές υπηρεσίες το έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο πατέρας του σε δηλώσεις του.
Τώρα αν δεν αναγνωρίζεις τον κίνδυνο το να έχεις στην χώρα σου μειονότητα που διεκδικεί εδάφη σου και έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογη συμπεριφορά σε γειτονικές χώρες, τότε δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο.Θεωρώ πως αυτά τα 'κτυπήματα κάτω από τη ζώνη' δεν αρμόζουν στο Ελληνικό ήθος.
Τα χτυπήματα που λές είναι γεγονότα. Τα περί ήθους στα επιστρέφω.
Η ΣΗΜΑΙΑ μας δεν είναι βραβείο, είναι τιμή, υποχρέωση και καθήκον. Οταν έχει βαφτεί με αίμα για να μπορούμε να την κρατάμε σήμερα ελεύθεροι δεν έχουμε το δικαίωμα να της συμπεριφερόμαστε ως τελετουργικό εξάρτημα.
Σωστά τα λες. Ομως ο ίδιος ο νόμος της συμπεριφέρεται έτσι, ως τελετουργικό εξάρτημα και ως βραβείο, με το να τη δίνει στα χέρια του κάθε αριστούχου μεν, ανώριμου δε μαθητή (ακόμα και του Δημοτικού! και μην μου πείτε πως ο σημαιοφόρος του Δημοτικού καταλαβαίνει τα νοήματα της σημαίας).
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου και να διαφωνήσω με τον νόμο.
Ολοι αυτοί που 'νοιάζονται' για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών είναι στην ουσία οι ρατσιστές, αυτοί όταν χτίζουν σπίτια και οικοδομές χρησιμοποιούν παράνομους λαθρομετανάστες και τους συμπεριφέρονται σαν αντικείμενα δίνοντάς τους ένα κομμάτι ψωμί.
Δεν καταλαβαίνω πως συνδέεις αυτούς που νοιάζονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών με τους εκμεταλλευτές. Και οι δύο κατηγορίες υπάρχουν, προφανώς, δεν αντιλαμβάνομαι όμως με ποιά επιχειρηματολογία καταλήγεις στο συμπέρασμα αυτό. Διότι εμένα μου φαίνεται ως υπεραπλουστευτική προσπάθεια απαξίωσης της πρώτης κατηγορίας.
Οταν μπαίνει στη μέση το οικονομικό συμφέρον άθρωποι από όλες τις κατηγορίες ταυτίζονται. Εχω παραδείγματα γι' αυτό το λέω.
Ναι οι λαθρομετανάστες ωφέλησαν την οικονομία της χώρας στα χαρτιά, έχουν βυθίσει όμως ολόκληρες περιοχές στην ανεργία. Μην ακούσω την γελοιότητα ότι κάνουν δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Ελληνες, αυτά τα λένε αυτοί που έχουν το σπίτι τους τα αυτοκίνητά τους και επιθυμούν για τον κανακάρη τους 'κάτι καλύτερο', δεν τα λένε μεροκαματιάρηδες εργάτες, οικοδόμοι, ναυπηγοί που επαιτούν για λίγα μεροκάματα τον μήνα.
Ξανά υπεραπλουστεύεις. Και κυρίως, ξεχνάς τον τρόπο που λειτουργεί η καπιταλιστική μας οικονομία: οι μετανάστες δεν ήρθαν εδώ για τουρισμό, ήρθαν επειδή γέμισαν κενά της οικονομίας μας. Σε όλες τις χώρες υποδοχής μεταναστών στο παρελθόν έτσι έγινε (ΗΠΑ, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστραλία κοκ.), έτσι και στην Ελλάδα (εξελιχθήκαμε!). Η οικονομία τους κάλεσε, το απλό γεγονός πως εδώ υπήρχε 'ψωμί' (ζήτηση) και ήρθαν να φάνε (προσφορά). Και όπως οι μετανάστες βοήθησαν όλες τις χώρες στις οποίες πήγαν, μέσω φτηνού ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού, έτσι και στην Ελλάδα. Το κόλπο βέβαια είναι να ξέρει η χώρα πότε δεν χρειάζεται άλλους και να 'κλείσει την πόρτα' και ελπίζω αυτό να το κάνει και η Ελλάδα (ήδη το προσπαθούμε μέσω της πράσινης κάρτας, της ασφάλισης κοκ.).
Στο κάτω-κάτω, στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο πατέρας μου (υδραυλικός) παρατηρούσε πως δεν 'μπαίνουν' στο επάγγελμα νέοι. Αυτό το κενό γέμισαν οι μετανάστες (υδραυλικοί, εργάτες, στο μάζεμα της ελιάς κοκ.), και φτάσαμε σήμερα να ψάχνω για πλακά για το σπίτι και από τους 3 που βρήκα οι 2 ήταν Αλβανοί, ο δε Ελληνας ήταν τελείως μη διαθέσιμος (έδινε ραντεβού μετά από 3 μήνες!). Ε λοιπόν, την ανάγκη μου (ζήτηση) την ικανοποίησα με Αλβανό (προσφορά) και ήταν μάλιστα τόσο καλός και προσεκτικός μάστορας που εντυπωσίασε τον πατέρα μου που ήταν 40 χρόνια στην οικοδομή. Και ερωτώ: γιατί να προτιμήσω τον Ελληνα αν κάνει χειρότερη δουλειά, είναι ακριβότερος ή δεν είναι διαθέσιμος ? Αυτό δεν είναι το νόημα της 'ελεύθερης οικονομίας' ? (μην ανησυχούν οι φιλύποπτοι, το ΙΚΑ του το πλήρωσα κανονικά...)
Η ισότητα 'μετανάστης = ανεργία' δεν είναι τελείως λανθασμένη. Εχει όμως χρησιμοποιηθεί τόσες φορές για δημιουργία συναισθημάτων ξενοφοβίας (βλ. Λεπέν στη Γαλλία, ή και ψήγματα της παρούσας συζήτησης) που, ΙΜΗΟ, είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την ουσία της. Η οποία είναι πως η περίφημη εν λόγω 'ανεργία' (στο βαθμό βέβαια που οφείλεται στους μετανάστες, διότι η ανεργία του εργάτη του ναυπηγείου οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, πχ. στην παγκόσμια κρίση της ναυτιλίας) είναι προσωρινό φαινόμενο που οφείλεται στη μεταβατική κατάσταση της οικονομίας μας (μετάβαση στην 'ανεπτυγμένη' ζώνη). Οπως σε όλες τις μεταβατικές καταστάσεις (βιομηχανική επανάσταση, για παράδειγμα), υπάρχει μια περίοδος εργασιακής αναταραχής, μέχρι να υπάρξει μετακίνηση του εργατικού δυναμικού προς θέσεις μεγαλύτερης εξειδίκευσης (πχ. χειριστές μηχανημάτων στο εργοστάσιο, μηχανικός ή καπετάνιος στο βαπόρι με τους Φιλιπιννέζους ναύτες. Εχετε δει πολλούς Αλβανούς μηχανικούς ή γιατρούς ή δικηγόρους ?), οι οποίες δημιουργούνται λόγω της εξέλιξης της οικονομίας και της τεχνολογίας.
Πήγαινε να τα πεις αυτά στο πέραμα και σε όποιον οικοδόμο δεν βρίσκει δουλειά, εξήγησέ του πως λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα.Πες του πως δεν πρέπει να παραπονιέσαι γιατί παίρνουν τον Αλβανό και όχι εσένα γιατί θα σε πουν ξενόφοβο.
Εχω δει Αλβανούς να παίρνουν περίπτερα, φούρνους, κρεοπωλεία, μανάβικα κ.α. ακριβώς αυτήν την έλειψη είχαμε.
Α! και σε λίγο θα δούμε και Αλβανούς αστυνομικούς!!! (Δεν κάνω πλάκα)Οι Ελληνες μετανάστευαν σύμφωνα με διακρατικές συμφωνίες και υπήρχε απόλυτος έλεγχος. Δεν ήταν ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, οι χώρες που δεχόντουσαν τους μετανάστες δεν είχαν τα σύνορά τους ξέφραγκο αμπέλι για να μπαίνει όποιος θέλει και όποτε θέλει.
Αν νομίζεις πως στην καπιταλιστική οικονομία (και μάλιστα παγκοσμιοποιημένη) μπορείς να εμποδίσεις την ικανοποίηση κάποιας ζήτησης με την αντίστοιχη προσφορά με ...διακρατικές συμφωνίες, είσαι γελασμένος.
Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι η καπιταλιστική οικονομία καταλύει την νομιμότητα? Μάλιστα.
Η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο και οι υπόλοιπες χώρες που υποδέχτηκαν Ελληνες μετανάστες δεν είχαν να αντιμετωπίσουν εδαφικές διεκδικήσεις των Ελλήνων σε βάρος ους.
Τί θα εμποδίσει δηλαδή τους αλβανούς να διεκδικήσουν την περιοχή της Πρέβεζας, όπως έγινε και με το Κόσσοβο?
A, ναι ? Οι ΗΠΑ ήταν σε πόλεμο με το Μεξικό μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Αλλά τώρα οι Μεξικανοί είναι οι #1 μετανάστες στις ΗΠΑ. Ο Β' ΠΠ ξεκίνησε (ΟΚ, αφορμή ήταν) εξαιτίας της διαμάχης Γερμανίας-Πολωνίας. Ομως η Γερμανία είναι τώρα γεμάτη με Πολωνούς.
Ναι μπράβο, η Ελλάδα έχει την ίδια αποτρεπτική δύναμη σε στρατιωτικό και σε διπλωματικό επίπεδο με την Αμερική και την Γερμανία.
ΕΤΣΙ επιτυγχάνεται η ειρήνη, όχι με F16. Πρέπει να καταλάβουμε πως ο καλύτερος τρόπος ελέγχου μιας ξένης χώρας δεν είναι ο στρατός αλλά η οικονομία και η μέσω αυτής εξάρτηση. Να ανήκουν σε Ελληνες οι επιχειρήσεις στα Σκόπια, να εξαρτάται από την καλή οικονομική πορεία της Ελλάδας η επιβίωση της οικογένειας του Αλβανού. Η εξάρτηση λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις, φυσικά, αλλά είναι πάντοτε οι ισχυροί (και στην περίπτωση της οικονομίας εμείς είμαστε αυτοί) που επιβάλλουν τους όρους τους.
Η Τουρκία δηλαδή μας ξεφτιλίζει με την οικονομία της ή με τα όπλα της?
'Αν θέλεις την ειρήνη πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο'Κάποιοι μιλήσανε για μνήμες, ας ρωτήσουν τον παππού ανάπηρο πολέμου -που θυσιάστηκε για να μπορούμε να φιλοσοφούμε σήμερα και να ξεπουλάμε την Ελλάδα στο όνομα της 'προόδου' και του 'εκσυγχρονισμού'- πώς αισθάνεται όταν βλέπει έναν αλβανό να παρελαύνει μπροστά του με την Ελληνική Σημαία.
Σου προτείνω, αντί να στοχεύεις στο θυμικό, να προσπαθήσεις να στοχεύσεις στη λογική. Οι λαοί που το έκαναν βγήκαν κερδισμένοι.
Στην λογική στοχεύω και βλέπω πόσο κερδισμένοι βγήκαν οι Γιουγκοσλάβοι.
ΑΙΣΧΟΣ στον Χολαργό ανήμερα της 28/10/1940 !