-
...για την ακρίβεια τα Ζ ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 99 με το ΖΥΑ και το
Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς τα ΖΖ*. Έφτασαν μόνο μέχρι το ΖΜΧ. Τα
ΖΝ*,ΖΡ*,ΖΤ* προορίζονται μάλλον για τον Πειραιά (ΖΝ* και ΖΡ* μετά τα
ΥΝ*) και τη Δυτική Αττική (ΖΤ* μετά τα ΥΡ* και ΥΤ*), αν γίνει ότι και στις
μοτοσυκλέτες, ενώ τα ΖΥ* συνεχίζουν κανονικά στην Ανατ. Αττική (ΖΥΤ
τώρα) και θα ακολουθήσουν τα ΖΧ*. -
Ο χρήστης ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Σε κάποιο άλλο μήνυμά μου θα σας εξηγήσω, αν θέλετε, το ελληνικό
σύστημα και τι κυκλοφορεί από που, όσο μπορώ να ξέρω από τις
παρατηρήσεις μου.Διψάω για να μάθω! Πάντα είχα το βίτσιο να παρατηρώ τις πινακίδες, δεν μπόρεσα όμως ποτέ να βγάλω άκρη πώς ακριβώς δουλεύει το σύστημα. Τώρα όμως καταλαβαίνω το γιατί... Δημήτρη είσαι το ίνδαλμα των ελλήνων registration freaks, συνέχισε να μας ενημερώνεις!
Η Καρδίτσα φαίνεται να γυρνάει στα κανονικά της διακριτικά. Μετά τις εισαγώμενες ΚΗΑ-****, έκανε νέα εμφάνιση το ΚΑΗ-59** τυπωμένο σε χαρτί.
-
Μήπως αυτό σημαίνει πως και η Καρδίτσα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις νέου τύπου (και μεγέθους... ) πινακίδες;
-
Στο Αργος δινουν χαρτινες πινακιδες ΑΡΗ 9*** .Εχουν σφραγιδα και υπογραφη απο το Υ.Σ. .
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Μήπως αυτό σημαίνει πως και η Καρδίτσα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις νέου τύπου (και μεγέθους... ) πινακίδες;I guess so...
-
Εγώ εχω πινακίδες ΖΜΝ-**** και μου αρεσουν οι νεου τυπου.. και θελω να αντικαταστησω τις ηδη υπαρχουσες ,εχει κανεις καμια ιδέα πως γινεται αυτό??
Φαντάζομαι αν δηλωσεις οτι σου τις κλεψαν αλλα τι κοστος να εχει δεν ξερω..... -
Υποθέτω οτι εκτός από κόστος έχει και φασαρία γιατί μάλλον μπλέκεις με την Διεύθυνση Συγκοινωνιών της νομαρχίας σου και τα καλόπαιδα που δουλεύουν εκεί...
-
ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ?ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΚΑΛΙΜΠΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ?
-
Κίτρινη είναι αυτή που μπαίνει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και λευκή αυτή που μπαίνει μπροστά. Και όχι, κανείς δεν μας αναγκάζει να τις αλλάξουμε...
-
Ο χρήστης kida έγραψε:
Κίτρινη είναι αυτή που μπαίνει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και λευκή αυτή που μπαίνει μπροστά.Βρε μανία να αντιγράφουν τους άγγλους...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Κίτρινη είναι αυτή που μπαίνει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και λευκή αυτή που μπαίνει μπροστά.
Βρε μανία να αντιγράφουν τους άγγλους...
Μην angrίζεσαι Νικόλα
-
Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει, έστω και από έναν, τόσο θερμή
ανταπόκριση. Όταν έχω χρόνο θα σας δώσω πολλά στοιχεία που θα σας
διαφωτίσουν για το θέμα 'Ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας'. Πριν
συνεχίσω σχετικά, δίνω τις τελευταίες μου παρατηρήσεις:- Φρέσκιες νέου τύπου πινακίδες κυκλοφορούν ήδη σε Κορινθία
(ΚΡΚ-300* είδα σήμερα) και Λακωνία (ΑΚΖ-330* επίσης σήμερα) και
ήταν 'γερμανικού' τύπου, όπως δηλαδή τα ΙΒΙ,ΙΒΚ,ΙΒΜ,ΝΖΧ και ΤΡΕ που
έχω ήδη δει. Δεδομένου ότι οι παρατηρήσεις μου περιορίστηκαν στην
Πελοπόννησο, σίγουρα περιμένω νέες πινακίδες σύντομα και από άλλες
περιοχές.
2)Αντίθετα στη Μεσσηνία υπάρχει ακόμα χαρτί, από το ΚΜΗ-8600 ως το
90** που είδα εκεί αυτές τις μέρες. Το ίδιο απ' ότι φαίνεται ισχύει και
για την Αργολίδα, την Καρδίτσα και αρκετούς άλλους νομούς που
προφανώς θα πάρουν πινακίδες νέου τύπου από τη δεύτερη 'ελληνική'
( ; ) παρτίδα που αργεί ακόμη. - Εν τω μεταξύ σε νομούς με έλλειψη κυκλοφόρησε για λίγα νούμερα ο
'προσωρινός' παλιός τύπος με τη διαφορετική γραμματοσειρά στη μικρή
πινακίδα, είδα στη Μεσσηνία ΚΜΗ-83 ως 85, στην Αργολίδα ΑΡΗ-89
ως που; (περιμένω σχετική ανταπόκριση από όποιον κυκλοφορεί εκεί:
που σταματούν οι παλιού τύπου, στο 9099 ή στο 9199; και που ξεκινούν
αντίστοιχα τα χαρτιά, στο 9100 ή το 9200; ), στη Δράμα ΡΜΚ-76 ως 78
τουλάχιστον, στην Κορινθία ΚΡΚ-26 (ή 25; ) ως που;, στην Πιερία
πολλές: ΚΝΚ-34 ως 46 τουλάχιστον, στις Σέρρες ΕΡΚ-71 ως 72
τουλάχιστον, στην Καστοριά ΚΤΒ-86, στη Λιβαδειά ΒΙΖ-90, και αλλού που
δεν έχω δει ακόμα.
(παραλείπω τα δύο τελευταία ψηφία που δεν έχουν (συνήθως... )
σημασία στην 'αλλαγή' παρτίδας ).
Λοιπόν αυτά από το μέτωπο των παρατηρήσεων από όπου φαίνεται πάντως
μία τάση για ομαλοποίηση της κατάστασης.Και το κερασάκι για σήμερα: τι κυκλοφορεί (γενικά, με χρονολογική σειρά
και μη λαμβάνοντας προς το παρόν τις τελευταίες αλλαξοπινακιδιές) και
που- μιλάμε για πινακίδες αυτοκινήτων, φορτηγών ΙΧ και λεωφορείων,
όχι μοτοσυκλέτες:Αλφαβητικά ως προς τους συνδυασμούς:
- ΑΗΑ,ΑΗΒ,ΑΗΕ,ΑΗΖ στην Ξάνθη (επόμενος συνδυασμός: ΑΗΚ)
- ΑΙΑ,ΑΙΒ,ΑΙΕ,ΑΙΖ,ΑΙΚ στο Αγρίνιο (επόμενος συνδυασμός: ΑΙΜ)
- ΑΚΑ,ΑΚΒ,ΑΚΕ,ΑΚΖ στη Λακωνία (επόμενος συνδυασμός: ΑΚΗ)
- ΑΜΑ στην Άμφισσα (επόμενος συνδυασμός: ΑΜΒ)
- ΑΝΑ,ΑΝΒ,ΑΝΕ,ΑΝΖ,ΑΝΗ στον Αγ. Νικόλαο (επόμενος συνδυασμός: ΑΝΚ)
- ΑΡΑ,ΑΡΒ,ΑΡΕ,ΑΡΗ στην Αργολίδα (επόμενος συνδυασμός: ΑΡΚ)
- ΑΤΑ,ΑΤΒ,ΑΤΕ στην Άρτα (επόμενος συνδυασμός: ΑΤΖ ή ΑΤΗ)
8 ) ΑΧΑ,ΑΧΒ,ΑΧΕ,ΑΧΖ,ΑΧΗ,ΑΧΚ,ΑΧΜ,ΑΧΝ,ΑΧΡ,ΑΧΤ,ΑΧΧ,ΑΧΙ στην
Αχαϊα (επόμενος συνδυασμός: ΑΧΟ) - ΒΙΑ,ΒΙΒ,ΒΙΕ,ΒΙΖ στη Βοιωτία (με ξεχωριστούς κλάδους για Λιβαδειά και
Θήβα) (επόμενος συνδυασμός: ΒΙΗ ή πιο πιθανό ΒΙΚ) - ΒΟΑ,ΒΟΒ,ΒΟΕ,ΒΟΖ,ΒΟΗ,ΒΟΚ,ΒΟΜ,ΒΟΝ στον Βόλο (επόμενος
συνδυασμός: ΒΟΡ-κυκλοφορούν ήδη τα ΒΟΡ-1* ως 3* στα Τρίκαλα) - ΕΒΑ,ΕΒΕ,ΕΒΖ,ΕΒΗ στο μισό Έβρο (Αλεξανδρούπολη κλπ- Ορεστιάδα
έχει (ξέρει κανείς; ) δικές της) (επόμενος συνδυασμός: ΕΒΚ) - ΕΕΑ,ΕΕΒ,ΕΕΖ,ΕΕΗ,ΕΕΚ στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά (ξεχωριστοί
κλάδοι) (επόμενος συνδυασμός: ΕΕΜ)
Θα συνεχίσω σε επόμενο μήνυμα!
- Φρέσκιες νέου τύπου πινακίδες κυκλοφορούν ήδη σε Κορινθία
-
Πράσινες πινακίδες (ολυμπιακές τις ονομάζουν πολλοί) εκδίδονται από την ΔΙΠΕΑ γιά όλα τααυτοκινητα που δικαιούνται να κυκλοφορούν στη χώρα χωρίς να έχουν εκτελωνισθεί. Η ημερομηνία ληξης υποδηλώνει τον μήνα που πρέπει να επανεξετασθεί η κάθε περίπτωση για την χορήγηση νέας πινακίδας. Φαίνονται φθηνές γιατί είναι.... τις φτιάχνουν σε 'ταμπελά' (πινακιδοποιό;;) με πολύ χαμηλό κόστος.
Όσον αφορά τις νέες... ωραίες φαίνονται σαν ποιότητα αλλά δεν ταιριάζουν με την παρούσα διάταξη του περιεχομένου.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Κίτρινη είναι αυτή που μπαίνει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και λευκή αυτή που μπαίνει μπροστά.
yes, indeed...
-
Ο χρήστης kida έγραψε:
yes, indeed...
Ti καλά που θα'τανε να τους είχαμε αντιγράψει και εμείς...
BTW....έχετε δεί τους αυτοκινητόδρομους στην Κύπρο τελευταία?
-
Οι αυτοκινητόδρομοι μας καλοί είναι, αλλά η οδηγική μας συμπεριφορά πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο...
'Σβήνουν στην άσφαλτο τα όνειρα των νέων
ΟΥΤΕ οι συσκέψεις στο Προεδρικό ούτε οι εκστρατείες δεν φαίνεται να είναι ικανές να ανακόψουν το ατέλειωτο αιματοκύλισμα στην άσφαλτο. Χθες μια 17χρονη από τη Λεμεσό βρήκε οικτρό θάνατο μετά τη διασκέδαση ανεβάζοντας τη μακάβρια λίστα των νεκρών από τροχαία ατυχήματα στους 83(εννοεί για το 2004). ήδη δέκα περισσότερους από το 2003. Άλλοι πέντε νεαροί βρίσκονται στο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, ενώ για άλλη μια φορά η ταχύτητα φαίνεται να είναι η αιτία που στέλλει στο θάνατο οδηγούς ή επιβάτες. Είναι το δεύτερο θανατηφόρο που συμβαίνει στη Λεμεσό τις πρωινές ώρες στο οποίο νεαροί σβήνουν στην άσφαλτο μαζί και τα όνειρά τους. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι πως σχεδόν καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές, με τη Λεμεσό να έχει τη θλιβερή πρωτιά στους νεκρούς. Το Τμήμα Τροχαίας που βλέπει τις ελπίδες του για μείωση των νεκρών να εξανεμίζονται, αντιδρά με παγκύπρια εκστρατεία που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου, ενώ επισπεύδονται τα σκληρά μέτρα για τους οδηγούς.'(Απόσπασμα από σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ο Φιλελέυθερος)
Συγνώμη που παραθέτω κάτι άσχετο με το θέμα μας εδώ, αλλά είπα να το γράψω για να μην νομίζετε ότι διαφέρουμε και τόσο πολύ σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς.
-
Ο χρήστης ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
- ΕΒΑ,ΕΒΕ,ΕΒΖ,ΕΒΗ στο μισό Έβρο (Αλεξανδρούπολη κλπ- Ορεστιάδα
έχει (ξέρει κανείς; ) δικές της) (επόμενος συνδυασμός: ΕΒΚ)
Ορεστιάδα: ΟΡΑ και ΟΡΒ. Δεν θυμάμαι ακριβώς σε πια παρτίδα είναι, αλλα έχω την εντύπωση οτι βρίσκεται κάπου στο 8***.
Όταν η Αλεξ/πολη θα φτάσει στο ΕΒΟ, θα έχω μαζέψει αρκετά χρήματα (λέμε τώρα...) για να παραγγείλω απο τον τοπικό αντιπρόσωπο το Mitsu μου με πινακίδες ΕΒΟ-8000, ή ΕΒΟ-9000 ή σε όποια έκδοση έχει φτάσει μέχρι τότε...
- ΕΒΑ,ΕΒΕ,ΕΒΖ,ΕΒΗ στο μισό Έβρο (Αλεξανδρούπολη κλπ- Ορεστιάδα
-
Μια ερωτηση προς τον Δημητρη Παπαχριστοπουλο ή οποιον αλλο ξερει;
Υπαρχει λογικη στο μπαχαλο; Δηλαδη ειδα οτι στην Αχαϊα δωθηκε το ΑΧΗ, μετα δεν δωθηκε το ΑΧΙ, το οποιο δωθηκε μετα το ΑΧΧ. Και ενδιαμεσα λειπουν και αλλοι συνδυασμοι οπως αλλωστε και στους περισσοτερους νομους πλην Αττικης, Θεσσαλονικης (χθες ειδα ΝΖΧ με νεες πινακιδες, αλλα και ΝΖΧ χαρτι)Και μια ιστορικη ερωτηση. Ειχα τη τρελα σου στα μαθητικα και φοιτητικα μου χρονια (τωρα τις παρατηρω αλλα χωρις αρχειο). Για ποιο λογο απο τους συνδυασμους γραμματων χωρις ηχητικη αναφορα στο νομο και το νουμερο στο πλαϊ (1 αθηνα, 12 θεσσαλονικη, 27 αμφισσα), ηρθαμε στο σημερινο συστημα; Ποτε δωθηκε η τελευταια πινακιδα με 2 γραμματα και που; (Λευκαδα;, Σαμο; )
Συνεχισε παντως, οι ενδιαφερομενοι ειναι τουλαχιστον 2!!!
-
Στην Σάμο καθυστέρησαν όντως πολύ αυτές που μόλις αντικαταστάθηκαν!
Είχαν το νουμέρο 12 αν δεν κάνω λάθος και τα γράμματα 'ΑΤ' (Απέναντι Τουρκίας )
Πέρσι που ήμουν εκεί φαντάρος δεν θυμάμαι να είδα πινακίδα ΜΟΒ, πρέπει όλες να είναι ΜΟΑ, πράγμα που υποδηλώνει πόσο αργή πινακίδα είναι, ίσως και πόσο αργά άρχισε... -
Πολύ ενδιαφέροντα τα τελευταία μηνύματα, δυστυχώς δεν έχω χρόνο να
απαντήσω, θα το κάνω σύντομα και με αρκετές λεπτομέρειες!
Car Plate Spotting!!!