-
Ο χρήστης HatmanMotorsport έγραψε:
Χαιρετω την παρεα μετα απο καιρο..!Δυστυχως δεν ειχα την ευκαιρεια να κατεβω Αθηνα για μια βολτα μαζι στο Καρτοδρομο αλλα πολλα ωραια συνεβησαν αυτον τον καιρο που εμεινα πανω.. και το ενα απο αυτα ειναι οτι εγω μαζι με τον αδερφο μου πηραμε ενα μεταχειρισμενο Top Kart σασι με κινητηρα KT100 της Yamaha..! Ναι, επιτελους το πρωτο μας αεροψυκτο σκαστο καρτακι και τωρα εχω εναν-δυο λογους να το χαιρομαι παραπανω αυτο το αθλημα
ΥΓ : Δημητρης (creep) ακους..? Ξερεις ποια το ειχε το Sudam.. Αυτο που ισως δεν ξερεις ειναι οτι το εδωσε για 2000 σε ενα φιλαρακι απο την Παραλια που πηγαινουμε και κανουμε καρτ μαζι..! Το αγορασε πριν 2-3 βδομαδες..!!!
Ακουσα κατι φημες για το καρτ.Τελικα ειναι αληθεια Ευχομαι να το ευχαριστηθει το παιδι που το πηρε.Πρεπει να παει Ρυσιο το καρτ ομως, Παραλια ειναι μικρη η πιστα και ειναι σκοτωμα
Στα επομενα 2 σαββατοκυριακα η πιστα καρτ Σερρων θα ειναι απασχολημενη με drift challenge και time attacks.Κρατηστε την ορεξη σας για τελος του μηνα
-
-
-
Ο χρήστης creep έγραψε:
Χαιρετω την παρεα μετα απο καιρο..!
Δυστυχως δεν ειχα την ευκαιρεια να κατεβω Αθηνα για μια βολτα μαζι στο Καρτοδρομο αλλα πολλα ωραια συνεβησαν αυτον τον καιρο που εμεινα πανω.. και το ενα απο αυτα ειναι οτι εγω μαζι με τον αδερφο μου πηραμε ενα μεταχειρισμενο Top Kart σασι με κινητηρα KT100 της Yamaha..! Ναι, επιτελους το πρωτο μας αεροψυκτο σκαστο καρτακι και τωρα εχω εναν-δυο λογους να το χαιρομαι παραπανω αυτο το αθλημα
ΥΓ : Δημητρης (creep) ακους..? Ξερεις ποια το ειχε το Sudam.. Αυτο που ισως δεν ξερεις ειναι οτι το εδωσε για 2000 σε ενα φιλαρακι απο την Παραλια που πηγαινουμε και κανουμε καρτ μαζι..! Το αγορασε πριν 2-3 βδομαδες..!!!
Ακουσα κατι φημες για το καρτ.Τελικα ειναι αληθεια Ευχομαι να το ευχαριστηθει το παιδι που το πηρε.Πρεπει να παει Ρυσιο το καρτ ομως, Παραλια ειναι μικρη η πιστα και ειναι σκοτωμα
Στα επομενα 2 σαββατοκυριακα η πιστα καρτ Σερρων θα ειναι απασχολημενη με drift challenge και time attacks.Κρατηστε την ορεξη σας για τελος του μηνα
Παρεπιπτοντως καλοταξιδο το καρτακι σας , που το βρηκατε το ΚΤ? πολυ αμερικανιά ειναι
Ποια εκδοση βρηκατε? Υπαρχουν αν δεν κανω λαθος 2 εκδοσεις , μια βγαζει 5 ιππους παραπανω.
Οπως και να εχει μπραβο μπραβο . Μεγια! -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.. Έχω ενα σασι maranello rs10 στο οποίο έχω ενα rotax μοτέρ. Θα θέλατε να μ πει οποιοΣ γνωρίζει αν το σασι Αυτο ειναι το ίδιο που χρησιμοποιούν τα kz γιατί σκέφτομαι να βάλω εξαταχυτο μοτερ. Η αν και το maranello ειναι σαν το tony kart που ειναι διαφορετικό το kz σασι απο το kf.
Όλα τα σασί μέχρι 2012 είναι διαφορετικά για KF και ΚΖ. Δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό των tony αυτό.
Από το 2012 και μετά οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν την ίδια σωλήνα για ΚΖ και KF.
Το KF σασί δεν έχει τα εμπρός φρένα στο πόδι, αλλά στο χέρι με μανέτα και έχουν ένα επιπλέον δέσιμο στο πίσω μέρος τους.
Συνεπώς σε KF σασί δε μπορείς να βάλεις εξατάχυτο μοτέρ. Θα πρέπει να αλλάξεις τη σωλήνα και να βάλεις μπροστινά φρένα ΚΖ (είναι άλλα από τα KF) και διαφορετική τρόμπα με κατανεμητή πέδησης εμπρός/πίσω.
Επειδή λοιπόν δε συμφέρει τέτοια μετατροπή, καλύτερα να το πουλήσεις και να πάρεις εξατάχυτο πακέτο.
Nick1908 γεια σου. Δυστυχώς εδώ μέσα κάποιοι άσχετοι συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται και να το παίζουνε σχετικοί χωρίς μάλλον να έχουν ιδέα.
Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που λέει ο Nikos και ξαφνιάζομαι με τις ανακρίβειες που λέει και την ασχετοσύνη του. Ίσως το πρόβλημα του να είναι αλλού.Σχετικά με την ερώτηση σου εαν μπορείς το Maranello RS10 που έχεις να το κάνεις 6τάχυτο φυσικά και μπορείς μιας και το σασί Maranello RS10 για αυτόματα μοτέρ δεν διαφέρει πουθενά, μα πουθενά, με το Maranello RS10 σασί για τα 6τάχυτα μοτέρ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις μπροστινά φρένα για 6τάχυτο και να πάρεις έναν λεβιέ ταχυτήτων που θα τον τοποθετήσεις στις ήδη υπάρχουσες αναμονές για λεβιέ που υπάρχουνε. Kαι φυσικά συμφέρει αυτή η λύση για να το μετατρέψεις σε 6τάχυτο από το να το πουλήσεις και να πάρεις κάποιο έτοιμο 6τάχυτο σασί.
Επίσης ενημερωτικά, η αναφορά του Νikos ότι ' Όλα τα σασί μέχρι 2012 είναι διαφορετικά για KF και ΚΖ' δεν ισχύει, είναι ανυπόστατη και δεν καταλαβαίνω πως κάποιος βγαίνει και απαντάει σε τεχνικά ερωτήματα χωρίς να ξέρει.
Nikos καλύτερα γιατί μόνο μπούρδες λες όταν μιλάς. Ανέβασε κάνα videaki μόνο και μην απαντάς σε τεχνικά θέματα όταν δεν ξέρεις γιατί μας έχεις καραφλιάσει με τις φανταστικές θεωρίες σου.
-
Ο χρήστης Γιώργος Παπαμιχάλης έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.. Έχω ενα σασι maranello rs10 στο οποίο έχω ενα rotax μοτέρ. Θα θέλατε να μ πει οποιοΣ γνωρίζει αν το σασι Αυτο ειναι το ίδιο που χρησιμοποιούν τα kz γιατί σκέφτομαι να βάλω εξαταχυτο μοτερ. Η αν και το maranello ειναι σαν το tony kart που ειναι διαφορετικό το kz σασι απο το kf.
Όλα τα σασί μέχρι 2012 είναι διαφορετικά για KF και ΚΖ. Δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό των tony αυτό.
Από το 2012 και μετά οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν την ίδια σωλήνα για ΚΖ και KF.
Το KF σασί δεν έχει τα εμπρός φρένα στο πόδι, αλλά στο χέρι με μανέτα και έχουν ένα επιπλέον δέσιμο στο πίσω μέρος τους.
Συνεπώς σε KF σασί δε μπορείς να βάλεις εξατάχυτο μοτέρ. Θα πρέπει να αλλάξεις τη σωλήνα και να βάλεις μπροστινά φρένα ΚΖ (είναι άλλα από τα KF) και διαφορετική τρόμπα με κατανεμητή πέδησης εμπρός/πίσω.
Επειδή λοιπόν δε συμφέρει τέτοια μετατροπή, καλύτερα να το πουλήσεις και να πάρεις εξατάχυτο πακέτο.
Nick1908 γεια σου. Δυστυχώς εδώ μέσα κάποιοι άσχετοι συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται και να το παίζουνε σχετικοί χωρίς μάλλον να έχουν ιδέα.
Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που λέει ο Nikos και ξαφνιάζομαι με τις ανακρίβειες που λέει και την ασχετοσύνη του. Ίσως το πρόβλημα του να είναι αλλού.Σχετικά με την ερώτηση σου εαν μπορείς το Maranello RS10 που έχεις να το κάνεις 6τάχυτο φυσικά και μπορείς μιας και το σασί Maranello RS10 για αυτόματα μοτέρ δεν διαφέρει πουθενά, μα πουθενά, με το Maranello RS10 σασί για τα 6τάχυτα μοτέρ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις μπροστινά φρένα για 6τάχυτο και να πάρεις έναν λεβιέ ταχυτήτων που θα τον τοποθετήσεις στις ήδη υπάρχουσες αναμονές για λεβιέ που υπάρχουνε. Kαι φυσικά συμφέρει αυτή η λύση για να το μετατρέψεις σε 6τάχυτο από το να το πουλήσεις και να πάρεις κάποιο έτοιμο 6τάχυτο σασί.
Επίσης ενημερωτικά, η αναφορά του Νikos ότι ' Όλα τα σασί μέχρι 2012 είναι διαφορετικά για KF και ΚΖ' δεν ισχύει, είναι ανυπόστατη και δεν καταλαβαίνω πως κάποιος βγαίνει και απαντάει σε τεχνικά ερωτήματα χωρίς να ξέρει.
Nikos καλύτερα γιατί μόνο μπούρδες λες όταν μιλάς. Ανέβασε κάνα videaki μόνο και μην απαντάς σε τεχνικά θέματα όταν δεν ξέρεις γιατί μας έχεις καραφλιάσει με τις φανταστικές θεωρίες σου.
Καταρχάς τους χαρακτηρισμούς και τα εικονίδια στα επιστρέφω.
Μάθε λοιπόν, ότι στα CRG -που σε παλαιότερη δημοσίευσή σου είχες αναφέρει ότι είναι ολόιδια με τα Maranello κι ότι μόνο το χρώμα αλλάζει- μέχρι το 2012 έβγαιναν από το εργοστάσιο δυο διαφορετικές σωλήνες. Μια για αυτόματα (KF) κι άλλη για εξατάχυτα (ΚΖ). Οι διαφορές τους ήταν ότι οι ΚΖ σωλήνες είχαν κολλημένη στο σασί τη βάση για το λεβιέ και πίσω, κάτω από την αριστερή χούφτα ένα επιπλέον, διαγώνιο δέσιμο.
Σωλήνα KF:
Σωλήνα ΚΖ:
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα σασί.
Υπέθεσα λοιπόν, βάσει των γραφώμενών σου παλαιότερα, ότι έχουν κι εκεί ομοιότητες...τελικά προφανέστατα δεν έχουν ούτε κι εκεί.
Προσωπικά λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι δεν χρειαζόταν να άλλαζα σωλήνα αλλά έπρεπε όμως να αλλάξω εμπρός δίσκους, δαγκάνες, άκρα (αν δεν έχει ήδη μπροστινά φρένα), τρόμπα και λεβιέ...θα προτιμούσα να το πάρω έτοιμο, μεταχειρισμένο.
Απ'εκεί και πέρα ο καθένας ας πράξει όπως αυτός επιθυμεί.
-
Nikos φαίνεται πως δεν έβαλες μυαλό από το πρόσφατο ξεμπρόστιασμα σου.
Είσαι μεγάλη περίπτωση τελικά και χρήζεις ιδιαίτερης παρακολούθησης.Για θύμησε μου σε ποιά δημοσίευση μου είχα αναφέρει ότι τα σασί της CRG είναι ολόιδια με της Maranello?
Εδώ περιμένω οπωσδήποτε απάντηση γιατί κάποιοι πάλι θα σε πούνε ψεύτη και θα παρεξηγηθείς, και θα μου κάνει πάλι παρατηρήσεις ο admin!Θα σου θυμήσω τι ακριβώς ρώτησε ο Nick1908 γιατί σίγουρα έχει πρόβλημα ο σκληρός σου :
Ο χρήστης Nick1908 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.. Έχω ενα σασι maranello rs10 στο οποίο έχω ενα rotax μοτέρ. Θα θέλατε να μου πει οποιοΣ γνωρίζει αν το σασι Αυτο ειναι το ίδιο που χρησιμοποιούν τα kz γιατί σκέφτομαι να βάλω εξαταχυτο μοτερ. Η αν και το maranello ειναι σαν το tony kart που ειναι διαφορετικό το kz σασι απο το kf.Δεν ρώτησε εαν έβγαζε διαφορετικά σασί η CRG για τα ΚF και τα KZ αλλά πολύ απλά εαν μπορεί να μετατρέψει ένα σασί Maranello RS10 KF που ήδη έχει σε ΚΖ.
Kαι εσύ του απάντησες:
Επειδή λοιπόν δε συμφέρει τέτοια μετατροπή, καλύτερα να το πουλήσεις και να πάρεις εξατάχυτο πακέτο.**Άσχετη απάντηση στο ερώτημα και μεγάλη ανακρίβεια/παραπληροφόρηση.
**
Φιλικά, γιατί έχεις καταντήσει γραφικός και κουραστικός:
Εαν δεν ξέρεις δεν είναι ντροπή να παραπέμπεις τον κόσμο σε κάποιον σχετικό, καλό θα κάνεις.
Κακό κάνεις όταν απαντάς με ανακρίβειες χωρίς να γνωρίζεις και παραπληροφορείς τον κόσμο. -
Είσαι μεγάλη περίπτωση τελικά και χρήζεις ιδιαίτερης παρακολούθησης.Κοίτα να δεις, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου απευθύνεις το λόγο κατ'αυτόν τον τρόπο.
Όταν αποκτήσεις τρόπους, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε κουβέντα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Είσαι μεγάλη περίπτωση τελικά και χρήζεις ιδιαίτερης παρακολούθησης.Κοίτα να δεις, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου απευθύνεις το λόγο κατ'αυτόν τον τρόπο.
Όταν αποκτήσεις τρόπους, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε κουβέντα.
Nikolaki για το καλό σου τα είπα, μην παρεξηγιέσαι, αφού έχεις θέμα ρε παιδάκι μου.
Όσο για την ερώτηση μου:
Για θύμησε μου σε ποιά δημοσίευση μου είχα αναφέρει ότι τα σασί της CRG είναι ολόιδια με της Maranello?
περιμένω ακόμα μια απάντηση, δεν σου έβαλα και δύσκολα.
Εαν δεν έχεις απάντηση στο ερώτημα μου πάρε την βοήθεια του κοινού ή πάρε με τηλέφωνο.Κακώς το γυρνάς στο προσωπικό, αν έχεις πρόβλημα με το Nikos! στείλε του ΡΜ. Εδώ δεν είναι επιστημονικό συνέδριο αλλά Forum, οπότε ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει την άποψή του, οι χαρακτηρισμοί και τα προσβλητικά emoticons είναι εκ του περισσού. [Mod]
-
Κοίτα να δεις, τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει να διαβάζει κόντρες, τσακωμούς και τα όποια προσωπικά έχεις μαζί μου.
Εγώ δεν έχω τίποτα μαζί σου, εσύ προφανώς έχεις τα θέματά σου (για να το γυρίζεις συνεχώς εκεί) και το δέχομαι.
Για οτιδήποτε αφορά λοιπόν κάτι προσωπικό, μη καρτικό -όπως σου αναφέρουν παραπάνω- στείλε μου ΡΜ.
Ενημερωτικά και για όλα τα υπόλοιπα, υπάρχουν δυο τρόποι να απαντήσεις. Ο λάθος (που κάνεις παραπάνω, τον γνωρίζεις καλά) κι ο σωστός που θα μπορούσε να ήταν μια επιμορφωτική, κόσμια κι ευγενέστατη απάντηση, χρήσιμη για όλους.
Ο κόσμος διάβασε αυτά που γράψαμε κι ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
-
Κύριε Παπαμιχάλη, καταλαβαίνω ότι έχετε διαφορετική άποψη (ή η αλήθεια είναι διαφορετική, οπότε απλά αναφέρετε τα γεγονότα), αλλά δεν βλέπω πώς οι χαρακτηρισμοί στον συνομιλητή ενισχύουν την εγκυρότητα όσων γράφετε. Γιατί δεν αφήνετε απλά τον αναγνώστη να διαβάσει όλες τις απόψεις και να σκεφτεί μόνος του ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι, αντιπαραβάλλοντας κιόλας με άλλες αναφορές στο internet? Ευτυχώς στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολλές πηγές για να διασταυρώσει κάποιος πληροφορίες αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις...
-
Κακώς το γυρνάς στο προσωπικό, αν έχεις πρόβλημα με το Nikos! στείλε του ΡΜ. Εδώ δεν είναι επιστημονικό συνέδριο αλλά Forum, οπότε ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει την άποψή του, οι χαρακτηρισμοί και τα προσβλητικά emoticons είναι εκ του περισσού. [Mod]
Mod δεκτή η τοποθέτηση σου!
Ειλικρινά δεν θέλω να δημιουργήσω ένταση αλλά επειδή είμαι επαγγελματίας ξεφεύγω όταν ακούω ανακρίβειες και τυχαίες ανυπόστατες απόψεις.Ναι, εδώ δεν είναι επιστημονικό συνέδριο αλλά Forum αλλά μερικοί εδώ μέσα το παίζουνε επιστήμονες στους νέους εμπλεκόμενους χωρίς να έχουνε ιδέα από τεχνικά και κατασκευαστικά θέματα και παραπληροφορούνε τον κόσμο ίσως λόγω αγνωμοσύνης ή λόγω συμφερόντων.
Το θέμα εδώ είναι ότι το μέλος Nikos είχε υποπέσει και στο πρόσφατο παρελθόν σε συκοφαντικές ανακρίβειες προς το πρόσωπο μου και με το τελευταίο θέμα που δημιουργήθηκε πάλι δημιουργεί, ηθελημένα ίσως, εντυπώσεις με ψευδείς και φανταστικές αναφορές.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Κύριε Παπαμιχάλη, καταλαβαίνω ότι έχετε διαφορετική άποψη (ή η αλήθεια είναι διαφορετική, οπότε απλά αναφέρετε τα γεγονότα), αλλά δεν βλέπω πώς οι χαρακτηρισμοί στον συνομιλητή ενισχύουν την εγκυρότητα όσων γράφετε. Γιατί δεν αφήνετε απλά τον αναγνώστη να διαβάσει όλες τις απόψεις και να σκεφτεί μόνος του ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι, αντιπαραβάλλοντας κιόλας με άλλες αναφορές στο internet? Ευτυχώς στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολλές πηγές για να διασταυρώσει κάποιος πληροφορίες αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις...Phaethon ευχαριστώ για την υπόδειξη σου και την δέχομαι.
Το συγκεκριμένο μέλος με βγάζει έξω από τα ρούχα μου διότι χρήζει ιδιαίτερης έρευνας.
Έχει υποπέσει πρόσφατα ξανά σε ανακρίβειες και ψευδείς αναφορές και σε λίγο θα μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.
Δεν γίνεται συνέχεια να παραπληροφορεί τον κόσμο χωρίς ποτέ να έχει επιχειρήματα για τις φανταστικές του ανυπόστατες απόψεις.
Φοβάμαι ακόμα και να φανταστώ τι τερατουργήματα μπορεί να έχει γράψει σε προσωπικά μηνύματα.Το καρτ έχει 4 ρόδες και πάντα 4 θα έχει!
Θα προσπαθήσω να κάνω έναν εποικοδομητικό διάλογο μαζί του μήπως αντιδράσει θετικά και τελικά τον έχω παρεξηγήσει.
Φιλικά!
-
Νikos θα ήθελα να σε παρακαλέσω σε μελλοντικές σου απαντήσεις σε τεχνικές/κατασκευαστικές ερωτήσεις μελών να κάνεις πιο εμπεριστατωμένη έρευνα, να διασταυρώνεις τις πηγές σου και να επιβεβαιώνεις την υπόσταση των αναφορών σου προτού απαντήσεις για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις και σε παρεξηγήσει κανένας.
Σχετικά με την απάντηση που έδωσες στον φίλο Nick1908 έχω να σε ενημερώσω τα εξής:
Ξεκίνησα να κάνω καρτ από το 1995 και παρακολουθούσα τις τεχνολογικές εξελίξεις μέχρι και το 2000 όπου ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το καρτ σε υψηλό επίπεδο και μέχρι σήμερα να αντιπροσωπεύω στην Ελλάδα τα Maranello karts.
H Μaranello από το 2000 μέχρι και σήμερα όσα σασί έχει κατασκευάσει κάνουν και για KF(αυτόματο) και για KZ(6τάχυτο) και όλα έχουνε τις αναμονές για να μπει λεβιές ταχυτήτων εκτός από μια παρτίδα 150 σασί RS9 για το Rotax World Finals το 2008 και κάποιες άλλες μεμονομένες ελάχιστες περιπτώσεις που αφορούσανε ειδικές παραγγελίες. Οπότε όλα τα Maranello RS10 ΚF μετατρέπονται σε ΚΖ.Δεν συμφωνώ που είπες ότι δεν συμφέρει τον φίλο Nick1908 να μετατρέψει το Maranello RS10 σε 6τάχυτο εφόσον το θελήσει.
Αντιθέτως διότι ένα κόστος μετατροπής του σασί σε ΚΖ κυμαίνεται μόνο στα 1000€.Όπως ανέφερες παραπάνω δεν είναι όλα τα σασί διαφορετικά για ΚF και KZ μέχρι το 2012, είναι λανθασμένη η πληροφορία σου. Aντιθέτως, οι περισσότερες εταιρίες έβγαζαν κοινό σασί για ΚF και KZ. Φυσικά έχουνε κατασκευαστεί και κάποια σασί μόνο για KF αλλά αυτά είναι ελάχιστα.
Nikos εαν στο μέλλον θελήσεις να σε πληροφορήσω ή να σε συμβουλέψω για οτιδήποτε είμαι στην διάθεση σου!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Καταρχάς τους χαρακτηρισμούς και τα εικονίδια στα επιστρέφω.
Μάθε λοιπόν, ότι στα CRG -που σε παλαιότερη δημοσίευσή σου είχες αναφέρει ότι είναι ολόιδια με τα Maranello κι ότι μόνο το χρώμα αλλάζει- μέχρι το 2012 έβγαιναν από το εργοστάσιο δυο διαφορετικές σωλήνες. Μια για αυτόματα (KF) κι άλλη για εξατάχυτα (ΚΖ). Οι διαφορές τους ήταν ότι οι ΚΖ σωλήνες είχαν κολλημένη στο σασί τη βάση για το λεβιέ και πίσω, κάτω από την αριστερή χούφτα ένα επιπλέον, διαγώνιο δέσιμο.
Σωλήνα KF:
Σωλήνα ΚΖ:
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα σασί.
Υπέθεσα λοιπόν, βάσει των γραφώμενών σου παλαιότερα, ότι έχουν κι εκεί ομοιότητες...τελικά προφανέστατα δεν έχουν ούτε κι εκεί.
Προσωπικά λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι δεν χρειαζόταν να άλλαζα σωλήνα αλλά έπρεπε όμως να αλλάξω εμπρός δίσκους, δαγκάνες, άκρα (αν δεν έχει ήδη μπροστινά φρένα), τρόμπα και λεβιέ...θα προτιμούσα να το πάρω έτοιμο, μεταχειρισμένο.
Απ'εκεί και πέρα ο καθένας ας πράξει όπως αυτός επιθυμεί.
Nikos, εαν έχεις την καλοσύνη θα ήθελα να μου υποδείξεις την δημοσίευση που όπως λες είχα αναφέρει ότι τα σασί Maranello είναι ολόιδια με τα CRG και ότι μόνο το χρώμα αλλάζει, γιατί εαν όντως έχω αναφέρει κάτι τέτοιο είναι λάθος. Πάντως όσο και εαν έψαξα δεν βρήκα πουθενά τέτοια αναφορά από εμένα. Σε παρακαλώ εκεί που το διάβασες κάνε ένα copy και στείλτο μου διότι μου φαίνεται πολύ περίεργο να υποστήριξα ποτέ κάτι τέτοιο.
Επίσης πάλι λες:
'Υπέθεσα λοιπόν, βάσει των γραφώμενών σου παλαιότερα, ότι έχουν κι εκεί ομοιότητες...τελικά προφανέστατα δεν έχουν ούτε κι εκεί',
συγγνώμη μα τελικά που είναι εκείνα τα γραφόμενα μου που δεν συμβαδίζουνε με την πραγματικότητα?Σε παρακαλώ πολύ, θέλω να απαντήσεις στα 2 παραπάνω ερωτήματα μου και να μου υποδείξεις τις ανάλογες αναφορές μου γιατί στο τέλος θα θεωρήσω ότι θες να βάλεις λόγια που δεν είπα στο στόμα μου, και δεν είναι καθόλου ωραίο αυτό γιατί έτσι διαψεύδονται παραπλανητικά οι τοποθετήσεις μου με όσους έχω κάνει ανάλογες τεχνικές συζητήσεις, χρόνια τώρα, και θα εκτεθώ απέναντι τους χωρίς λόγο και αιτία
Τώρα εκεί που λες: 'Οι διαφορές τους ήταν ότι οι ΚΖ σωλήνες είχαν κολλημένη στο σασί τη βάση για το λεβιέ και πίσω, κάτω από την αριστερή χούφτα ένα επιπλέον, διαγώνιο δέσιμο', συγχώρεσε με αλλά είναι λάθος η πληροφορία σου ή δεν στα είπανε σωστά γιατί φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό που ισχύει σχετικά με τον ίσιο ή τον διαγώνιο σωλήνα του σασί πίσω από το κάθισμα είναι ότι τον ίσιο τον βάζανε σε σασί για κινητήρες που είχανε αριστερά το γρανάζι μετάδοσης ή όταν θέλανε να δημιουργήσουνε ένα πιο άκαμπτο σασί που προοριζόταν για χρήση σκληρών ελαστικών.
Μετά λες:
'Προσωπικά λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι δεν χρειαζόταν να άλλαζα σωλήνα αλλά έπρεπε όμως να αλλάξω εμπρός δίσκους, δαγκάνες, άκρα (αν δεν έχει ήδη μπροστινά φρένα), τρόμπα και λεβιέ...θα προτιμούσα να το πάρω έτοιμο, μεταχειρισμένο',
μάλιστα προσωπική σου επιλογή και σεβαστή αλλά κράτησε την για τον ευατό σου και μόνο και άσε τους άλλους να αποφασίσουνε για αυτούς σύμφωνα με την πραγματικότητα και χωρίς να παραπλανούνται. -
Σε παρακαλώ πολύ, θέλω να απαντήσεις στα 2 παραπάνω ερωτήματα μου και να μου υποδείξεις τις ανάλογες αναφορές μου γιατί στο τέλος θα θεωρήσω ότι θες να βάλεις λόγια που δεν είπα στο στόμα μου, και δεν είναι καθόλου ωραίο αυτό γιατί έτσι διαψεύδονται παραπλανητικά οι τοποθετήσεις μου με όσους έχω κάνει ανάλογες τεχνικές συζητήσεις, χρόνια τώρα, και θα εκτεθώ απέναντι τους χωρίς λόγο και αιτίαΔεν διέψευσα όσα είπες σχετικά με τα Marenello. Προφανώς εσύ γνωρίζεις καλύτερα αφού τα εισάγεις.
Τον συνειρμό μου σου περιέγραψα.
Ανέφερες λοιπόν ότι το KF γίνεται KZ (αυτόματο --> εξατάχυτο δηλαδή για όσους δε καταλαβαίνουν) αγοράζοντας μπροστινά φρένα και κάποια άλλα παρελκόμενα, όσον αφορά τα Maranello.
Δε χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο και να κουράζουμε το κόσμο, με ΡΜ μετά χαράς να σου εξηγήσω.
Παρ'όλα αυτά, δεν ισχύει για όλα τα σασί το ίδιο, όπως στο Maranello που αναφέρεις.
Μετά λες:
'Προσωπικά λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι δεν χρειαζόταν να άλλαζα σωλήνα αλλά έπρεπε όμως να αλλάξω εμπρός δίσκους, δαγκάνες, άκρα (αν δεν έχει ήδη μπροστινά φρένα), τρόμπα και λεβιέ...θα προτιμούσα να το πάρω έτοιμο, μεταχειρισμένο',
μάλιστα προσωπική σου επιλογή και σεβαστή αλλά κράτησε την για τον ευατό σου και μόνο και άσε τους άλλους να αποφασίσουνε για αυτούς σύμφωνα με την πραγματικότητα και χωρίς να παραπλανούνται.Η φιλοσοφία και η αξία του φόρουμ περιστρέφεται γύρω από την ανταλλαγή απόψεων και επιλογών. Γιαυτό και χρειάζεται να ακούγονται όλες οι απόψεις.
Ο καθένας διαβάζει, βγάζει τα συμπεράσματά του και επιλέγει.
-
Νikos λυπάμαι πάρα πολύ που δεν απαντάς στο απλά μου ερωτήματα σχετικά με τις ανύπαρκτες αναφορές μου που κάπου εσύ στον δικό σου κόσμο ανακάλυψες.
Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ότι ο κόσμος σίγουρα κουράζεται αλλά θα πω ότι είναι καλύτερα να κουράζεται παρά να ενημερώνεται με ψευδή στοιχεία, ανυπόστατα τεχνικά θέματα και να παραπληροφορείται με υποκειμενικές απόψεις.
Απλά την επόμενη φορά να διασταυρώνεις καλύτερα τις πηγές σου γιατί ίσως και αυτοί που σε ενημερώνουνε σχετικά να μην γνωρίζουνε καλά.
Επίσης θα σε παρακαλέσω την επόμενη φορά που θα αναφέρεις το όνομα μου και όποιες δηλώσεις μου να προσέχεις τι λες και να διαβάζεις καλύτερα τα γραφόμενα μου. Εαν πάλι δεν καταλαβαίνεις καλά τι γράφω πάρε με τηλέφωνο να στα εξηγήσω.Δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση μαζί σου εδώ μέσα.
Στην διάθεση σου για οποιαδήποτε τεχνική/οικονομική πληροφορία ή συμβουλή θελήσεις σχετικά με το καρτ.
-
κυριακη καρτ
-
Ο χρήστης Jean-Paul έγραψε:
κυριακη καρτΣάββατο το βλέπω...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Καλησπέρα. Φέτος μετα απο πολυ ψάξιμο για ενα καλό Καρτ αγόρασα ενα dr- kf2. Οταν λέω πολυ ψάξιμο εννοώ ότι ήθελα ενα σασι που να μπορω να το μετατρεψω εύκολα σε εξαταχυτο κάποια στιγμή. Οι πληροφορίες που έδωσε ο χρήστης nikos! δεν ισχύουν χωρίς να χω κάτι μαζί του. Τα σασι crg maranello και το δικό μου δεν ξέρω αν ειναι Ιδια η όχι γνωριζω ομωσ οτι ο σωληνασ που εχουν ειναι ακριβώς ίδιος σε kf και kz. ΣΤα tony όπως και στα kosmic δεν ισχύει αυτο. Για να πάρεις ενα καλό σασι μεταχειρισμένο μετα του 2010 με εξαταχυτο μοτέρ θα σ παει απο 4500εως 5500 η 6000 ενώ ενα μοτερ με όλα τα περιφερειακά θα ρθει περιπου λίγο πάνω απ τα μισά. Επεμβαίνω γιατί μετα το καλοκαίρι σκέφτομαι κ εγω να δώσω το υπάρχων μοτέρ και να βάλω εξαταχυτο. Φίλε nikos! Το σασι σου ειναι ακριβώς ίδιο με kf κ το μόνο που αλλάζει ειναι τα φρένα κ ίσως ο άξονας. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούσαν τον ίδιο σωλήνα για kf-kz το κάνουν ακόμα οι υπόλοιπες συνεχίζουν κ μετα το 2012 να χρησιμοποιούν διαφορετικό.
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ