-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με τις ζάντες freeline. Θα ήθελα να κάνω μία ερωτηση ακόμα. Είμαι πρό των πυλών να αγοράσω ένα Maranello RS9.Ο σωλίνας είναι σχεδόν καινούριος (20 ώρες) .Ποιά η άποψή σας για το συγκεκρίμένο μοντέλο πία είναι τα + και τα - του. Πρόφανώς και ο καθένας λέει την άποψή του.
Προσωπικά θα επέλεγα κάτι μεταξύ Birel, Tony, Gillard και CRG λόγω αντιπροσώπων.
Για τον Maranello ακούγονται τα χειρότερα.
Ti ακριβώς εννοείς για τον maranello? Τον αντιπροσωπό? Μπορείς να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες? Για το σασί υπάρχεί κάποια πληροφορία?
Τον αντιπρόσωπο, ναι. Έχω ακούσει τα χειρότερα και τα σασί είναι πιο παλιά CRG.
Τον αντιπρώσοπο τον ξερώ και είναι πολύ καλος τύπος.Προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ . Αυτό που μου πεσ για το σασί δεν το έχω ξανακούσει και πραγματικά μου φένεται παράξενό. Ξέρω ότι τα μαρανέλο φτιάχνονται στο εργοστάσιο της CRG. Θα το ψάξω όμως όπως και νά χει. Πρότασή μου μην 'ακούς'. Να ψάχνεις πρότού μεταφέρεις μία άποψη. Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση
-
Ο χρήστης apostoleas έγραψε:
Πρότασή μου μην 'ακούς'. Να ψάχνεις πρότού μεταφέρεις μία άποψη.Έχω ψαχτεί αγαπητέ και ξέρω πολύ καλά τι σου γράφω.
Αν θες να πάρεις, πάρε.
Επίσης δεν φτιάχνονται στο εργοστάσιο της CRG, έχουν δικό τους εργοστάσιο. Απλά η τεχνογνωσία της CRG από τους αγώνες δεν περνάει την ίδια χρονιά στη Maranello όσον αφορά τα σασί, αλλά κάποια χρόνια μετά. Τα περιφερειακά είναι CRG (φρένα δηλαδή).
Βρες μου την επίσημη αγωνιστική ομάδα της Maranello εδώ (WSK, La Conca KZ1):
Ή εδώ (WSK, Zuera KZ1):
-
^^^^^^^^^^
+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
-
Ο χρήστης Jean-Paul έγραψε:
^^^^^^^^^^+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
-
Δεν μίλησα για την γνώση σου πάνω στο αντικείμενο φιλε. Εκει μάλιστα ζητησα την βοήθειά σου γιατι δεν γνωρίζω όσα εσύ. Εγώ απλά αντέδρασα για το ότι άμεσα έχωσες στον αντιπρόσωπο που από ότι κατάλαβα δεν τον ξέρεις απλά 'έχεις ακούσε'. Αυτό είπα. Όλοι φαντάζομαι ανάλογα με ποιόν συνεργαζόμαστε έχει αόύσει για άλλους όμως δεν είναι σωστό να λέμε για κάποιον χωρίς να ξέρουμε οι ίδιοι. Αυτή ήταν η ένστασή μου
-
Γεια σας παιδια μετα απο καιρο..
Να μου επιτρεψετε να πω και εγω την γνωμη μου περι του θεματος 'σασι'. Το πρωτο που κοιτας ειναι οπως σωστα ξερετε ολοι το θεμα του αντιπροσωπου, δηλαδη να υπαρχει ενας αντιπροσωπος στην Ελλαδα για να μπορεις να παιρνεις τα ανταλλακτικα που ενδεχομενως θα χρειαστεις απο αυτον. Τωρα το επομενο θεμα ειναι να κοιταξει τι σασι σε βολευει. Και εκει ειναι που αρχιζει να γινεται λιγο περιπλοκο για τον αρχαριο (διαμετροι σωληνα, παχος, επιλογες στησιματος κτλ.). Αν ειναι να ριξεις κοντα στο 3χιλιαρο για σασι θα πρεπει να τα κοιταξεις και αυτα, με το σκεπτικο οτι αργοτερα θα σε βοηθησουν να ριχνεις δεκατα στους γυρους σου. Ενα συμβατικο σασι θα το εξαντλησεις σχετικα γρηγορα και οι χρονοι σου θα σταθεροποιηθουν και δυσκολα θα φτασουν τους ανταγωνιστικους. (θυμησου πως το σασι παιζει το σπουδαιοτερο ρολο στο καρτ, μετα τον οδηγο) Τριτο και τελευταιο για εμενα που θα πρεπει να κοιταξεις ειναι το αισθητικο κομματι, δηλαδη αν σου αρεσει εξωτερικα. Τα μαρανελλο ειναι ομορφουλικα, οπως και τα birel. Αλλα γουστα ειναι αυτα. Πχ ο Νικος δεν θα μπορουσε να κανει σωρις CRG, οπως και εγω χωρις birel. Πριν λιγους μηνες ειχα κατεβει Αθηνα και γνωρισα εναν εξαιρετο ανθρωπο, τον Αντωνη που εχει τα CRG. Οταν ειχα παει στο συνεργειο του μου εδειξε πολλα και διαφορα σασι, απο το Kalifornia μεχρι και το Road Rebel του Palou που ετρεχε πριν λιγες εβδομαδες. Οσο κι αν τον ειχα εκτιμησει τελικα με κερδισε το birel και πηγα στον Ξηνταβελονη και το πηρα. Αν και τον Αντωνη προσωπικα τον 'παω' περισσοτερο απο τον Σταθη (birel), μου αρεσει περισσοτερο το στυλ του, η νοοτροπια του, το οτι ειναι 3-4 παιδια μια ομαδα και πηγαινουν καθε Σ/Κ για καρτ.. Ο Σταθης ειναι λιγο πιο ψυχρος, δεν θα σου μιλησει τοσο ευκολα οσο θα το κανει ο Αντωνης, δεν ειναι αμειληκτος βεβαια αλλα εχει να κοιταξει και τον υιο του που ηδη τρεχει στα μινι. Ο Σταθης ηταν ο πρωτος που ειχα γνωρισει οταν πρωτοπηγα στο Καρτοδρομο και θυμαμαι που μου ειχε δωσει να δοκιμασω και ενα αγωνιστικο. Τοτε ημουνα σε φαση 'ουαου' γιατι δεν ειχα ξανακανει με τετοιο, ουτε ειχα ξαναφορεσει αγωνιστικη στολη κτλ. Και οι δυο τους (Αντωνης, Σταθης) ειναι πολυ καλα παιδια και αν τα μπλεξεις μαζι τους θα σε βοηθησουν αρκετα πιστευω. Ειναι και οι δυο τους επαγγελματιες στον χωρο και ξερουν πολυ καλα τι κανουν, πιστεψε με. Προσωπικα δεν θα επερνα maranello γιατι πιστευω ειναι αρκετα υπερτιμημενα σασι. Το να εχεις καλες σχεσεις με τον αντιπροσωπο ειναι πολυ καλο, προσωπικα δεν τον γνωριζω τον ανθρωπο οποτε δεν μπορω να κρινω υποκειμενικα. Καλο ειναι ωστοσο να παιρνεις και μια πιο εμπειρη γνωμη και απο τα αλλα παιδια που εχουν 10(?) χρονια στον χωρο. Εχουν δει αρκετα τα ματια τους σε αυτα τα χρονια και εχουν σχηματισει μια αποψη. Αν μενεις Αθηνα και πηγαινεις Καρτοδρομο τοτε πανε στον Αντωνη, παρε ενα καλο σασι και ορμα στην πιστα. Οι γνωριμιες και το κυνηγητο που θα κανεις με τους CRGακηδες θα σε βοηθησουν να γυριζεις την πιστα πολυ γρηγορα σε σχετικα συντομο χρονικα διαστημα και ταυτοχρονα θα το απολαμβανεις γιατι θα ειστε ολοι μια καλη παρεα.Synopsis:
Maranello και Tony Kart : πολυ ακριβα σασι, το μισο σασι της Μαρανελο ειναι CRG, το θεμα με την Tony ειναι το marketing (Schumi - Vettel), επισης εχω ακουσει πως τα Tony σασι δεν κρατανε πολυ καιρο και 'λυγιζουν' σχετικα γρηγορα. Ειναι αυτο που λεμε πολυ καλο αλλα για λιγο καιρο. Αν τρεχεις αγωνες ειναι καλη επιλογη.CRG : εδω εχεις πολλες επιλογες, απο φθηνες εως αρκετα ακριβες. Εγγυημενη ποιοτητα και το καλο ειναι το οτι υπαρχει πολλη υποστηριξη, καθως πολλα παιδια τρεχουν με CRG στην Αθηνα. Πολυ καλος αντιπροσωπος (απο πειρα).
Birel : εδω καλως η κακως δεν εχεις και πολλες επιλογες, βασικα εχεις 4. Ειτε πας σε αυτοματο (ενα 30αρι και ενα 32αρι- ειτε καινουργιο ειτε μετ/μενο) σε KZ αλλες δυο επιλογες. Εδω δεν υπαρχουν φθηνες επιλογες αν πας σε καινουργιο, παρα μονο αν βρεις μια καλη ευκαιρεια σε μετ/μενο. Πολυ καλος αντιπροσωπος (απο πειρα).
-
Ωραίος μαν!!! Σωστός σε όλα!!
Sent from a mobile device
-
Hatman ελπιζω να μην πηρες easykart..το θεμα των τιμων στα ανταλλακτικα της birel το εχεις σκεφτει;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Hatman ελπιζω να μην πηρες easykart..το θεμα των τιμων στα ανταλλακτικα της birel το εχεις σκεφτει;Το 30αρι S3 (2011) του Σαββα πηρα. Αυτο που ηταν μισο κοκκινο μισο μπλε. Σε κανα δυο χρονια θα αλλαξω σιγουρα (σασι-μοτερ). Απο του χρονου θα βγαλω αγωνιστικη lisence και θα τρεξω σε καποιο πρωταθλημα για εμπειρια. Αν ειναι να συνεχισω αγωνιστικα το 2015 θα παρω ενα φρεσκο και δυνατο καρτ για να ειμαι ανταγωνιστικος. Αν ειναι να συνεχισω για χομπυ τοτε θα κρατησω το σασι (μεχρι να λιωσει) και θα βαλω ενα αεροψυκτο μοτερακι πανω για να το σπασω. Το θεμα ειναι ομως να βρω ενα τετοιο που να στροφαρει ανετα πανω απο τις 18000. Υπαρχουν ακομα τετοια αραγε? Ζωντανα εννοω..
Edit : ποιος τα και τα ανταλλακτικα της birel.. xexe
-
Ο χρήστης apostoleas έγραψε:
Είμαι πρό των πυλών να αγοράσω ένα Maranello RS9.Ο σωλίνας είναι σχεδόν καινούριος (20 ώρες) .Ποιά η άποψή σας για το συγκεκρίμένο μοντέλο πία είναι τα + και τα - του. Πρόφανώς και ο καθένας λέει την άποψή του.Για να απαντησουμε ομως πιο συγκεκριμενα στην ερωτηση του φιλου μας, το συγκεκριμενο σασι βγαινει και σε μια εκδοση που αναγραφεται ως RS9 'LS' (Long-Short). Με την LS εκδοση θα εχεις την δυνατοτητα να αλλαζεις το μεταξονιο (αποσταση του μπροστινου με τον πισω τροχο) απο το καρτ και μαλιστα πολυ ευκολα. Πολλα σασι δεν εχουν αυτη την δυνατοτητα ξερεις, οποτε ειναι ενα πλεονεκτημα. Αλλαζοντας το μεταξονιο θα σε βοθαει στο να βρισκεις λιγο παραπανω κρατημα οταν θα το χρειαζεσαι. Οταν η πιστα ας πουμε καποια μερα δεν εχει κρατημα (ειτε βρεχει ειτε δεν εχει αρκετη γομα ειτε κανει κρυο κτλ) μπορεις να μικρυνεις το μεταξονιο και οταν εχει αρκετο κρατημα να το αυξησεις.
Βασικες ρυθμισεις camber, caster, toe που τις εχουν ολα τα συγχρονα καρτ..
Το RS9 βγαινει με 30αρι σωληνα, θεωρειται σχετικα γλιστερο και λιγο δυσκολο στο να βρεις το τελειο setup.
Το RS9 παιρνει μπροστινη μπαρα (κατι που ισχυει σε ολα τα καινουρια σασι) αλλα δεν παιρνει πλαινη και πισω! Αυτο ειναι πολυ κακο γιατι σε περιοριζει αρκετα στο στησιμο του σασι. Οι μπαρες εχουν μεγαλη σημασια στην ακαμψια, κατι που εχει αμεση επιδραση στην οδηγικη συμπεριφορα του σασι. Απο κει και περα μπροστα-πισω φρενα, μαγνησιου ζαντες, οχι τιποτε ιδιαιτερο σε συγκριση με τα αλλα.
Αλλο ενα μειονεκτημα (αν θεωρειται) η μικρη χωρητικοτητα του ντεποζιτου βενζινης, μολις 8,5 λιτρα. Αλλα σασι ερχονται με 10λιτρο ντεποζιτο.
Απ'οτι εχω ακουσει απο αλλους που εχουν δοκιμασει τα σασι της Μαρανελο ειπαν πως το καλυτερο ηταν το RS7, το οποιο ηταν σχετικα ευκολοδηγητο σασι για τους αρχαριους καθως δεν χρειαζοταν να πετυχεις το τελειο στησιμο για να συγχωρεσει τα λαθη σου. Αν δηλαδη το RS7 ειχε βαθμο δυσκολιας 6/10, το RS9 εχει 8/10.
Το RS9 δεν αξιζει εκτος αν παρεις την εκδοση 'LS' η οποια θα σου προσφερει την δυνατοτητα ρυθμισεις του μεταξονιου. Παντως να ξερεις οτι γενικα μπορεις να επεμβεις και στο μπροστινο μερος για να αλλαξεις μεταξονιο. Σε ολα τα καρτ γινεται μεχρι ενα βαθμο.
Δυστυχως δεν γνωριζω και πολλα για το συγκεκριμενο σασι για να σου πω κι αλλα, δεν το εχω δοκιμασει στην πιστα για να εχω δικη μου γνωμη αλλα γενικα απότι εχω ακουσει απο αλλα παιδια (απο το εξωτερικο) δεν εχουν σχηματισει και την καλυτερη γνωμη για το συγκεκριμενο. Απο κει και περα ψαξτο λιγο και μονος σου και ζυγισε τα για να δεις που θα καταληξεις.Στην διαθεση σου..
Δημητρης -
Δημήτρη σε ευχαριστώ πάρα πολυ για την εμπεριστατωμένη απάντηση σου. Αν γνωρίζεις και φυσικά αν έχεις το χρόνο εσυ ή καποιος άλλος θα μπορούσες να μου πεις ποιο είναι το/τα αντιστοιχο σασι που θα πρότεινες και ποιά η άποψή σου για την intrepid σαν φίρμα. Η χρήση που κάνω είναι για να περνάω καλά. Δεν πάω και για πρωταθλητής
-
Φιλοι του forum ολα τα σασι ειναι ''ΚΑΛΑ'' αλλα υπαρχει ενα μεγαλο ΑΛΛΑ
Καποια σασι τα βρισκεις πολυ ευκολα και απο το εργοστασιακο standard στησημο φτανει το top στησημο πολυ ευκολα, και σε αλλα το βρισκεις πολυ δυσκολα και μετα απο πολυ ψαξιμο.
Τα τεσσερα κορυφαια εργοστασια ΕΙΝΑΙ TONY, CRG, BIREL, INTREPID. (η σειρα ειναι τυχαια).Απο εκει και περα ολα τα αλλα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ
Οταν πραγματικα στησετε μονοι σας σασι, και ξερετε τι κανει στην πιστα ανα πασα στιγμη τοτε θα ειστε σε ενα αλλο επιπεδο, αυτο απαιτει εμπειρεια και πολλα μιλια πλευσης......... -
Χαιρετω ολους στο φορουμ!
Τωρα πια που εχω τελειωσει με πανελληνιες αγχοι κλπ ειπα να ξαναρχισω το ψαξιμο για να ξεκινησω και γω το χομπι μου Καταρχιν θαθελα να ξερω ποσα χρειαζομαι για να ξεκινησω (καρτ,μοτερ,χρονομετρα,στολη δεν ξερω ποια αλλα ειναι τα βασικα) και ποσο κυμενεται η συντηριση του απο βενζινη μεχρι ανταλακτικα κλπ ασπουμε μηνιαια.Ειμαι ας πουμε ασχετος απ'ολα μονο καποια σασι ξερω και να ανεβαινω πανω να τρεχω.
To badget ειναι ας πουμε οσο πιο χαμηλο γινεται για ενα σωστο καρτ.
Φενονται πολλα ετσι.. -
Ο χρήστης lee22leo έγραψε:
Τωρα πια που εχω τελειωσει με πανελληνιες αγχοι κλπ ειπα να ξαναρχισω το ψαξιμο για να ξεκινησω και γω το χομπι μου Καταρχιν θαθελα να ξερω ποσα χρειαζομαι για να ξεκινησω (καρτ,μοτερ,χρονομετρα,στολη δεν ξερω ποια αλλα ειναι τα βασικα) και ποσο κυμενεται η συντηριση του απο βενζινη μεχρι ανταλακτικα κλπ ασπουμε μηνιαια.Ειμαι ας πουμε ασχετος απ'ολα μονο καποια σασι ξερω και να ανεβαινω πανω να τρεχω.
Φενονται πολλα ετσι..Καλώς τον!
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ καλό κομμάτι του 2007 απ'όσο γνωρίζω στα 1.900 με σούπερ μοτεράκι (rotax), μιζάτο...ό,τι πρέπει για να αρχίσεις.
Η συντήρησή του εξαρτάται από τη συχνότητα της προπόνησης. Πες μας λίγο αυτό.
Κάθε προπόνηση σε λάδια/βενζίνες/πίστα χωρίς λάστιχα κοστίζει 60-70 ευρώ. Μια 4άδα λάστιχα κοστίζει 150 ευρώ αλλά στην αρχή θα αλλάζεις κάθε 3μηνο.
Πιστόνι 80 ευρώ κάθε 20 ώρες ή 20 προπονήσεις χοντρικά.
Μετά υπάρχουν κι άλλα αναλώσιμα όμως τακάκια (30 ευρώ) και ζημιές.
-
Φενονται πολλα ετσι..Τα απαραιτητα για να ξεκινησεις ειναι :
Καρτ (σασι) = απο 2000
Μοτερ = απο 1500
Κρανος = απο 300
Στολη = απο 150
Διαφορα εργαλεια = 50
Συνολο = 4000Βασικα/Προεραιτικα :
Θωρακας = 30
Παππουτσια / Γαντια = 100
Χρονομετρο-Τηλεμετρια = 300
Συνολο = 4430Εξοδα ανα μηνα :
(45' - μια φορα την εβδομαδα)1 Σετ λαστιχα = 150
Εξοδα ανα 3μηνο :
Αλλαγη φιλτρων = 15
Αλλαγη υαλοβαμβακα = 10
Καινουρια παξιμαδια = 3
Σωληνακια βενζινης = 5
Καινουρια αλυσιδα = 25
Αλλαγη τακακια = 30
Καινουριες ντιζες = 5Εξοδα ανα 6μηνο :
Αλλαγη μπουζι = 16
Αλλαγη πιστονι = 90Αλλα εξοδα :
Βενζινη super100 = 2 euro / 1 lt.
Λαδι συνθετικο = 20 euro / 1 lt.
Διαφορα σπρευ = 10
Τρολευ εργασιας = 100- Το καλυτερο μοτερ για να ξεκινησεις ειναι το rotax fr125 (senior). Εχει μεγαλο ευρος λειτουργιας (45-85 βαθμους C.) και γενικα ευκολο καρμπυρατερ στη ρυθμιση. Παρε και μερικα ζιγκλερ (απο τον Γαλατση) για το καρμπυρατερ να εχεις να αλλαζεις γιατι θα τα χρειαστεις.
Αντε με το καλο
-
Niko και hatmanmotosport ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
Σχετικα με την αγορα να προτιμισω ετοιμο καρτ μαζι με μοτερ η να τα παρω ξεχωριστα?Απο σασι αποτι εχω διαβασει στο φορουμ να CRG ειναι πιο οικονομικα να το πω πιο γνωστα δε ξερω ακριβως:Ρ Και 6ταχυτο η αυτοματο?Προσωπικα θα προτιμουσα 6ταχυτο γιατι εχεις πιο πολλα να κανεις. -
Σχετικα με την αγορα να προτιμισω ετοιμο καρτ μαζι με μοτερ η να τα παρω ξεχωριστα?Απο σασι αποτι εχω διαβασει στο φορουμ να CRG ειναι πιο οικονομικα να το πω πιο γνωστα δε ξερω ακριβως:Ρ Και 6ταχυτο η αυτοματο?Προσωπικα θα προτιμουσα 6ταχυτο γιατι εχεις πιο πολλα να κανεις.Να πάρεις πακέτο σασί/μοτέρ προτείνω και αυτόματο, όχι εξατάχυτο.
Άσε το εξατάχυτο για αργότερα. Μάθε πρώτα να κάνεις καρτ.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σχετικα με την αγορα να προτιμισω ετοιμο καρτ μαζι με μοτερ η να τα παρω ξεχωριστα?Απο σασι αποτι εχω διαβασει στο φορουμ να CRG ειναι πιο οικονομικα να το πω πιο γνωστα δε ξερω ακριβως:Ρ Και 6ταχυτο η αυτοματο?Προσωπικα θα προτιμουσα 6ταχυτο γιατι εχεις πιο πολλα να κανεις.Να πάρεις πακέτο σασί/μοτέρ προτείνω και αυτόματο, όχι εξατάχυτο.
Eυχαριστω και θα σας εχω ενημερους ισως ηρθω και κανενα σαββατο καρτοδρομο να μπω στο κλιμα
-
Eυχαριστω και θα σας εχω ενημερους ισως ηρθω και κανενα σαββατο καρτοδρομο να μπω στο κλιμα
Αυτό το Σάββατο θα είμαστε Μέγαρα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αυτό το Σάββατο θα είμαστε Μέγαρα.
Εκτος της βενζινης για το καρτ θα χρειαζομαι και 20 ευρω για το αμαξι
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ