-
Ο χρήστης HatmanMotorsport έγραψε:
Hatman ελπιζω να μην πηρες easykart..το θεμα των τιμων στα ανταλλακτικα της birel το εχεις σκεφτει;
Το 30αρι S3 (2011) του Σαββα πηρα. Αυτο που ηταν μισο κοκκινο μισο μπλε. Σε κανα δυο χρονια θα αλλαξω σιγουρα (σασι-μοτερ). Απο του χρονου θα βγαλω αγωνιστικη lisence και θα τρεξω σε καποιο πρωταθλημα για εμπειρια. Αν ειναι να συνεχισω αγωνιστικα το 2015 θα παρω ενα φρεσκο και δυνατο καρτ για να ειμαι ανταγωνιστικος. Αν ειναι να συνεχισω για χομπυ τοτε θα κρατησω το σασι (μεχρι να λιωσει) και θα βαλω ενα αεροψυκτο μοτερακι πανω για να το σπασω. Το θεμα ειναι ομως να βρω ενα τετοιο που να στροφαρει ανετα πανω απο τις 18000. Υπαρχουν ακομα τετοια αραγε? Ζωντανα εννοω..
Edit : ποιος τα και τα ανταλλακτικα της birel.. xexe
Ναι,υπάρχουν τέτοια μοτέρ.ΥΠαρχουν τέτοια κάρτ και υδροψυκτα που κατεβάζουν άνετα 18000
Υπάρχει και κάποιο κάρτ που πωλείται με προίκα 1 ακόμη μοτέρ .ειναι τα παλαιότερα rl pop125 και κυκλοφορεί και σε αγγελία σε γνωστό siteΠρόσφατα έπεσε στην διακριτική μου ευχέρεια απόκτησης μέσω φίλου ένα Sudam 125.
Στην τρομερή τιμή των 1000 euro!
Στην Ελλάδα υπάρχει 1 μοναδικό Sudam .αυτο ήταν το 2 που θα μπορούσε να ειναι στην Ελλάδα.Φιλικά
Δημητρης -
Σημερα παιδια ειχα την ευκαιρεια να δοκιμασω ενα εξαταχυτο tm k9 στην πιστα του Νεου Ρυσιου Θεσσαλονικης. Το μοτερ απλα πυροβολαγε στην ευθεια και στις στροφες ηταν τοσο αγριμι στο γκαζι που ενοιωθες οτι σε βαρανε απο ολες τις μεριες. Ηταν η πρωτη μου φορα με εξαταχυτο σημερα και εχω να πω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο να καταφερεις να το οδηγησεις στα ορια και εκτος απο αριστη οδηγικη καταρτιση χρειαζεται και πολυ μυικη ενδυναμωση για να αντεξει κανεις τις πλευρικες επιταχυνσεις και την οδηγηση με το ενα χερι στο τιμονι, ειδικα στο φρεναρισμα οπου χανεται πισω η προσφυση και κυριολεκτικα προσπαθεις να τιθασευσεις το πισω μερος αυτου του θηριου. Μπορω να πω πως με το εξαταχυτο τερας ημουν κατα μεσο ορο 1-2 δευτερολεπτα πιο αργος σε συγκριση με το rotax senior (fr125 max). Αποψη μου, οπως προειπε και ο Νικος, καλυτερα να ξεκινησεις με αυτοματο παρα με 6ταχυτο. Σιγουρα το δευτερο θα σου προσφερει μεγαλυτερη συγκινηση αλλα θελει πολυ εμπειρια που δεν χτιζεται ευκολα, πιστεψε με. Και μην ξεχνας οτι ενα 6ταχυτο σε συγκριση με ενα αυτοματο θελει πολυ συχνοτερα σερβις, λαστιχα και την βενζινη την πινει για νερο..
-
Σημερα παιδια ειχα την ευκαιρεια να δοκιμασω ενα εξαταχυτο tm k9 στην πιστα του Νεου Ρυσιου Θεσσαλονικης. Το μοτερ απλα πυροβολαγε στην ευθεια και στις στροφες ηταν τοσο αγριμι στο γκαζι που ενοιωθες οτι σε βαρανε απο ολες τις μεριες. Ηταν η πρωτη μου φορα με εξαταχυτο σημερα και εχω να πω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο να καταφερεις να το οδηγησεις στα ορια και εκτος απο αριστη οδηγικη καταρτιση χρειαζεται και πολυ μυικη ενδυναμωση για να αντεξει κανεις τις πλευρικες επιταχυνσεις και την οδηγηση με το ενα χερι στο τιμονι, ειδικα στο φρεναρισμα οπου χανεται πισω η προσφυση και κυριολεκτικα προσπαθεις να τιθασευσεις το πισω μερος αυτου του θηριου. Μπορω να πω πως με το εξαταχυτο τερας ημουν κατα μεσο ορο 1-2 δευτερολεπτα πιο αργος σε συγκριση με το rotax senior (fr125 max). Αποψη μου, οπως προειπε και ο Νικος, καλυτερα να ξεκινησεις με αυτοματο παρα με 6ταχυτο. Σιγουρα το δευτερο θα σου προσφερει μεγαλυτερη συγκινηση αλλα θελει πολυ εμπειρια που δεν χτιζεται ευκολα, πιστεψε με. Και μην ξεχνας οτι ενα 6ταχυτο σε συγκριση με ενα αυτοματο θελει πολυ συχνοτερα σερβις, λαστιχα και την βενζινη την πινει για νερο..Νταξει μονο με την τελευταια σου σειρα με επεισες!!
-
Σημερα παιδια ειχα την ευκαιρεια να δοκιμασω ενα εξαταχυτο tm k9 στην πιστα του Νεου Ρυσιου Θεσσαλονικης. Το μοτερ απλα πυροβολαγε στην ευθεια και στις στροφες ηταν τοσο αγριμι στο γκαζι που ενοιωθες οτι σε βαρανε απο ολες τις μεριες. Ηταν η πρωτη μου φορα με εξαταχυτο σημερα και εχω να πω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο να καταφερεις να το οδηγησεις στα ορια και εκτος απο αριστη οδηγικη καταρτιση χρειαζεται και πολυ μυικη ενδυναμωση για να αντεξει κανεις τις πλευρικες επιταχυνσεις και την οδηγηση με το ενα χερι στο τιμονι, ειδικα στο φρεναρισμα οπου χανεται πισω η προσφυση και κυριολεκτικα προσπαθεις να τιθασευσεις το πισω μερος αυτου του θηριου. Μπορω να πω πως με το εξαταχυτο τερας ημουν κατα μεσο ορο 1-2 δευτερολεπτα πιο αργος σε συγκριση με το rotax senior (fr125 max). Αποψη μου, οπως προειπε και ο Νικος, καλυτερα να ξεκινησεις με αυτοματο παρα με 6ταχυτο. Σιγουρα το δευτερο θα σου προσφερει μεγαλυτερη συγκινηση αλλα θελει πολυ εμπειρια που δεν χτιζεται ευκολα, πιστεψε με. Και μην ξεχνας οτι ενα 6ταχυτο σε συγκριση με ενα αυτοματο θελει πολυ συχνοτερα σερβις, λαστιχα και την βενζινη την πινει για νερο..Έτσι είναι!
Σχεδόν παντού στρίβω με το ένα χέρι και αλλάζω με το άλλο.
Το εξατάχυτο (ΚΖ) θέλει καλή φυσική κατάσταση (την οποία δεν έχω) και πολύ προπόνηση (την οποία κάνω πολύ συχνά). Με τη προπόνηση όμως βλέπεις να σφίγγει πλάτη, χέρια κλπ και σιγά-σιγά βελτιώνεσαι.
Το ΚΖ έχει λίγο διαφορετικό οδήγημα από το αυτόματο και πολύ κοντά σε αυτό μονοθεσίου/αυτοκινήτου. Θέλει προσοχή, υπομονή (στο γκάζι) και @@
Πάντως για το πίσω μέρος που λες, μάλλον είχες τα φρένα πολύ πίσω...ήθελαν γύρισμα προς τα μπροστά.
Και για το καλήμερα, δυο βιντεάκια μου. Ένα από το Καρτόδρομο (το Σάββατο γύρισα μισό κάτω από εδώ και δεν το έχω σε βίντεο:)
Και Μέγαρα με τον καλύτερο προσωπικό μου, 41,9 μερικά δέκατα από τους πρώτους
-
Νικο σε παρακολουθω αρκετο καιρο τωρα και βλεπω οτι εχεις γινει πολυ γρηγορος με το KZ
Ισως να ηθελε λιγο περισσοτερη κατανομη μπροστα αλλα δεν μπηκα στον κοπο να το κοιταξω καν καθως το καρτ ηταν του Ρομπερ (του παικτη του Παοκ) και μου το εδωσε για 5 γυρους να το τρεξω. Ομολογω οτι στους 5 γυρους με το tm κουραστηκα περισσοτερο απο τους 15 που ειχα κανει λιγα λεπτα πριν με το rotax. Γενικα η οδηγηση ενος 6ταχυτου ειναι πολυ δυσκολη απο καθε αποψη, προσομοιαζει θα ελεγα αυτη των WRC (λογω του μοχλου ταχυτητων) αλλα με το νευρο ενος μονοθεσιου F1.
Edit : αν τους δειχνεις τετοια βιντεακια Νικο, πως να μην θελουν 6ταχυτο μετα ? χαχα
-
Τωρα διαβαζα ενα αρθρο που ελεγε μεσα για τον schumi οτι ετοιμαζεται για το παγκοσμιο πρωταθλημα 6ταχυτων και μου΄ρθε η απορια,εχετε κατεβει ποτε σε αγωνες ή θα θελατε?
-
Αυριο να ειστε συντονισμενοι με το http://www.kartinfo.gr οπου θα παρουσιασουμε τον Ελληνα ''ΒΑΣΙΛΙΑ'' του καρτ on board, εναν απο τους καλυτερους οδηγους καρτ ολων των εποχων. Να δειτε πως οδηγειται ενα θηριο 6ταχυτο καρτ 46-47hp.
-
Ο χρήστης lee22leo έγραψε:
Τωρα διαβαζα ενα αρθρο που ελεγε μεσα για τον schumi οτι ετοιμαζεται για το παγκοσμιο πρωταθλημα 6ταχυτων και μου΄ρθε η απορια,εχετε κατεβει ποτε σε αγωνες ή θα θελατε?Δήλωσε συμμετοχή αλλά περισσότερο για να κάνει κάποιες δοκιμές στη προπόνηση του αγώνα τη Πέμπτη. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούσε να τρέξει τη Πέμπτη, αν δηλαδή είχε δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα.
Δε νομίζω να ακολουθήσει κάποιο πρωτάθλημα ΚΖ.
Νικο σε παρακολουθω αρκετο καιρο τωρα και βλεπω οτι εχεις γινει πολυ γρηγορος με το KZ
Ισως να ηθελε λιγο περισσοτερη κατανομη μπροστα αλλα δεν μπηκα στον κοπο να το κοιταξω καν καθως το καρτ ηταν του Ρομπερ (του παικτη του Παοκ) και μου το εδωσε για 5 γυρους να το τρεξω. Ομολογω οτι στους 5 γυρους με το tm κουραστηκα περισσοτερο απο τους 15 που ειχα κανει λιγα λεπτα πριν με το rotax. Γενικα η οδηγηση ενος 6ταχυτου ειναι πολυ δυσκολη απο καθε αποψη, προσομοιαζει θα ελεγα αυτη των WRC (λογω του μοχλου ταχυτητων) αλλα με το νευρο ενος μονοθεσιου F1.
Edit : αν τους δειχνεις τετοια βιντεακια Νικο, πως να μην θελουν 6ταχυτο μετα ? χαχα
Ευχαριστώ, το προσπαθώ ναι.
-
Απλως καθηστε και απολαυστε τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ οδηγο καρτ στην Ελλαδα on board.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΜΙΤΣΑΚΗΣ. -
Δε στραβωνεσαι με τόσα emoticons;
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με τις ζάντες freeline. Θα ήθελα να κάνω μία ερωτηση ακόμα. Είμαι πρό των πυλών να αγοράσω ένα Maranello RS9.Ο σωλίνας είναι σχεδόν καινούριος (20 ώρες) .Ποιά η άποψή σας για το συγκεκρίμένο μοντέλο πία είναι τα + και τα - του. Πρόφανώς και ο καθένας λέει την άποψή του.
Προσωπικά θα επέλεγα κάτι μεταξύ Birel, Tony, Gillard και CRG λόγω αντιπροσώπων.
Για τον Maranello ακούγονται τα χειρότερα.
Καλησπέρα σε όλους, για όσους δεν με ξέρουν είμαι ο Γιώργος Παπαμιχάλης, αντιπρόσωπος της MARANELLO KART, κλπ. περισσότερα για εμένα και την εταιρία μου στο http://www.maranellokart.gr. Διάβασα κάποιες ανακρίβειες για το πρόσωπο μου από τον Nikos και επιβάλεται να του απαντήσω αλλά δυστυχώς πέφτοντας στο χαμηλότατο επίπεδο του. Και αυτό μόνο για να τα ακούσει στην γλώσσα του!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με τις ζάντες freeline. Θα ήθελα να κάνω μία ερωτηση ακόμα. Είμαι πρό των πυλών να αγοράσω ένα Maranello RS9.Ο σωλίνας είναι σχεδόν καινούριος (20 ώρες) .Ποιά η άποψή σας για το συγκεκρίμένο μοντέλο πία είναι τα + και τα - του. Πρόφανώς και ο καθένας λέει την άποψή του.
Προσωπικά θα επέλεγα κάτι μεταξύ Birel, Tony, Gillard και CRG λόγω αντιπροσώπων.
Ti ακριβώς εννοείς για τον maranello? Τον αντιπροσωπό? Μπορείς να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες? Για το σασί υπάρχεί κάποια πληροφορία?
Τον αντιπρόσωπο, ναι. Έχω ακούσει τα χειρότερα και τα σασί είναι πιο παλιά CRG.
Λοιπόν Nikos λυπάμαι που θα πέσω στο επίπεδο σου αλλά ίσως αυτά που ακούσεις σε κάνουνε πιο άνθρωπο. Δεν ξέρω καν ποιος είσαι αλλά συνέχεια για εσένα ακούω. Πολλοί φίλοι σου, γνωστοί σου ακόμα και συγγενείς σου (που μέχρι πρόσφατα κάνανε καρτ) λένε τα χειρότερα για εσένα. Ονόματα δεν λέμε γιατί θα πέσεις από τα σύννεφα και θα εκθέσουμε κόσμο. Η γνώμη που έχω σχηματίσει είναι ότι είσαι ένα κομπλεξικό ανθρωπάκι, με παιδικά τραύματα που βρήκες το άθλημα του καρτ για να ξεφύγεις από την μίζερη καθημερινή σου ζωή και τα προβλήματα σου. Δεν κάνεις καρτ γιατί το αγαπάς σαν σπορ αλλά για να ικανοποιείς την ανάγκη σου για δημιουργία κουτσομπολιών, συγχήσεων και ψευδών κατηγοριών. Η ίντριγκα είναι μια ανάγκη για εσένα για να μπορείς να ικανοποιείς τις ψευδαισθήσεις σου! Επίσης η δήθεν βοήθεια/συμβουλές και κατευθύνσεις σε νέους στον χώρο και σε υποψήφιους αγοραστές αποσκοπούν και μόνο σε προμήθειες και εκπτώσεις που παίρνεις για εσένα από επαγγελματίες που τους στέλνεις πελάτες. Δεν θα αναφέρω γεγονότα και καταστάσεις που θα σε εκθέσουνε ανεπανόρθωτα γιατί θα εκθέσω κόσμο. Σίγουρα εαν ανέβω Κιούρκα για προπόνηση θα έρθω να σε δω από κοντά, να πιούμε ένα καφεδάκι και να μου πεις ρε παιδάκι μου ποιά είναι αυτά τα χειρότερα που έχεις ακούσει για εμένα. Και ίσως σου κάνω και μια ψυχανάλυση γιατί σίγουρα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Ανθρώποι σαν εσένα στον χώρο μόνο κακό κάνουνε. Ίσως είναι καλύτερα να αλλάξεις άθλημα. Σκέψου το!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ti ακριβώς εννοείς για τον maranello? Τον αντιπροσωπό? Μπορείς να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες? Για το σασί υπάρχεί κάποια πληροφορία?
Τον αντιπρόσωπο, ναι. Έχω ακούσει τα χειρότερα και τα σασί είναι πιο παλιά CRG.
edit mod Nikos, που δεν ξέρεις τι σου γίνεται και το παίζεις ειδήμων.
Μάθε την ιστορία της Maranello Srl.
Η Maranello ιδρύθηκε το 1996 ως εμπορική εταιρία διανομής περιφερειακών ανταλλακτικών και αξεσουάρ karts υψηλής ποιότητας. Μέσα στο 1998 αρχίσανε τις έρευνες και τον σχεδιασμό karts και το 1999 ομολογκάρανε το πρώτο σασί homologation 2000 - 2002. Όλα τα σασί από το 2000 μέχρι και σήμερα είναι αποκλειστικά και μόνο σχεδιασμένα από το τμήμα εξέλιξης της Maranello και τα κατασκευάζει η CRG. Η μόνη κατηγορία που ποτέ δεν ομολόγκαρε σασί είναι η MINI και ναι χρησιμοποιεί το HERO της CRG αλλά βαμμένο κόκκινο και με αυτοκόλλητα Maranello.
Η μόνη διαφορά που έχουνε τα Maranello με τα CRG είναι οι διαφορετικοί σχεδιασμοί σωλήνων (σασί), το κόκκινο χρώμα αντί το μαύρο και η ονομασία Maranello αντί CRG. Δεν έχουνε καμμία μα καμμία άλλη διαφορά σε ποιότητα κατασκευής.
Το εργοστάσιο της Maranello είναι δίπλα στο εργοστάσιο της CRG. Το 2009 η Maranello επένδυσε στην αγορά μηχανήματων και πλέον κατασκευάζει μόνη της αρκετά περιφεριακά μέρη όπως, κολώνες τιμονιού, τσοκ τροχών, θήκες ρουλεμάν, μπαράκια άκρων, κ.α.
Τα σασί συνεχίζει και τα κατασκευάζει η CRG. Ζάντες, άξονες, πλαστικά, αυτοκόλλητα, τιμόνια, καθίσματα κ.α. κατασκευάζονται από τρίτους, οι οποίοι προμηθεύουνε με αυτά την Maranello, την CRG, την Zanardi, την Danillo Rossi, την LH και άλλες της οικογένειας.
Το 50% των μετοχών της Maranello το έχει η Vania Tinini, κόρη του βασικού μετόχου της CRG Giancarlo Tinini και το υπόλοιπο 50% το έχει ένας ιταλός επενδυτής, ονόματι Giancarlo Jiusti.
Η Maranello δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ποιότητα υλικών από την CRG.
Αντιθέτως αξιοζήλευτες είναι οι διακρίσεις και αυτά που έχει καταφέρει η Maranello με πολύ μικρότερο budget σε σχέση με αυτό της CRG. Το μόνο που δεν έχει είναι η ιστορία της CRG, οι διακρίσεις της, το budget της και τα έσοδα της.
Η εξέλιξη των σασί της Maranello γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την ομάδα εξέλιξης της Maranello. Κάνουνε δοκιμές, αποφασίζουνε για τις όποιες αλλαγές και έπειτα πάνε στην CRG που έχει τα ανάλογα μηχανήματα και τις λένε φτιάξε μου αυτό το σασί, έτσι , έτσι και έτσι.
Φέτος έχουνε κατασκευάσει παράλληλα και κάποια κομμάτια από το νέο μοντέλο RS7, εκτός CRG. Την άλλη εβδομάδα θα παραλάβω το 1ο και θα το δοκιμάσουμε. Την παράλλη εβδομάδα, έλα εαν θες να σου κάνω μια καλή τιμή, να το δοκιμάσεις στην πίστα του Αγίου Κοσμά, να μας πεις την γνώμη σου δημοσίως, που τα ξέρεις όλα, edit mod. Και εαν δεν σου αρέσει, θα το στείλω πίσω στην Ιταλία και θα πω στην Μaranello να μην ξαναφτιάξει κάτι εκτός CRG. edit mod
Την επόμενη φορά εαν θέλεις να ενημερωθείς για κάτι σχετικά με την Maranello, πριν γράψεις πάλι καμμιά ανακρίβεια, κάνε μου αναπάντητη ή στείλε μου μήνυμα και θα σε πάρω πίσω αμέσως να σου λύσω τις όποιες απορίες έχεις.
Το μόνο που μπορεί να σε δικαιολογεί για την προκατειλημένη χαζομάρα σου και την άγνοια σου σχετικά με την ιστορία της Maranello είναι η παραπληροφόρηση που μπορεί να σου έδωσε κάποιος κακός επαγγελματίας και εσύ σαν παιδάκι τον πίστεψες.
Λοιπόν[b]edit mod Nikos σταμάτα την παραπληροφόρηση γιατί εκτίθεσε και γίνεσε αρρωστημένα επικίνδυνος για αυτούς που πραγματικά απολαμβάνουνε το καρτ.[/b] -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πρότασή μου μην 'ακούς'. Να ψάχνεις πρότού μεταφέρεις μία άποψη.
Έχω ψαχτεί αγαπητέ και ξέρω πολύ καλά τι σου γράφω.
Αν θες να πάρεις, πάρε.
Επίσης δεν φτιάχνονται στο εργοστάσιο της CRG, έχουν δικό τους εργοστάσιο. Απλά η τεχνογνωσία της CRG από τους αγώνες δεν περνάει την ίδια χρονιά στη Maranello όσον αφορά τα σασί, αλλά κάποια χρόνια μετά. Τα περιφερειακά είναι CRG (φρένα δηλαδή).
Βρες μου την επίσημη αγωνιστική ομάδα της Maranello εδώ (WSK, La Conca KZ1):
Ή εδώ (WSK, Zuera KZ1):
Μάλλονedit mod, έχεις ψαχτεί σε λάθος μέρος.
Ενημερωτικά η Maranello έχει κατασκευάσει από το 2000 μέχρι και σήμερα, 9 διαφορετικές ολόδικες της homologation σασί. Τις έχουνε φανταστεί,σχεδιάσει, εξελίξει, δοκιμάσει, μόνοι τους.
Kαι όλες έχουνε κατασκευαστεί μέσα στην CRG, με τα ίδια υλικά, με τα ίδια μηχανήματα, με την ίδια τεχνογνωσία, με τους ίδιους εργαζόμενους.Και επειδή δημοσιεύεις μόνο ότι σε συμφέρει, γιατί η Maranello κατεπιλογήν δεν τρέχει στην KZ1 στο WSK αλλά στην KZ2 απόλαυσε παρακάτω μερικές από τις φετινές διακρίσεις και φωτογραφίες οδηγών της Maranello.
WSK Euro Series La Conca 2013 KZ2
WSK Euro Series Zuera 2013 KZ2
Margutti Cup Lonato 2013 KZ2
Βλέπεις επικίνδυνε και άσχετε τι παραπληροφόρηση κάνεις.
Παρόλο που δεν συνηθίζω να έρχομαι δημοσίως σε αντιπαράθεση για το καρτ γιατί ο καθένας έχει την γνώμη του που την σέβομαι εσύ ξεπέρασες τα όρια γιατί απλώς δεν έχεις επίπεδο. Έπρεπε κάποιος να σε βάλει στην θέση σου.
Το εαν παίρνεις χαρτζηλίκι ή προμήθειες από τις όποιες δημοσιεύσεις ή προωθήσεις που κάνεις άλλαξε τον τρόπο γιατί εκτίθεσαι.
Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να σε ξεμπροστιάσω και σίγουρα θα στα πω και ένα χεράκι από κοντά όταν γνωριστούμε.
Απλώς θα σε συμβουλέψω edit mod, κοίτα και ασχολήσου με την παρέα σου, τον χώρο σου, τους ομοίους σου και μην μας ενοχλείς γιατί μας είστε αδιάφοροι! Εμείς δεν ενοχλούμε, ούτε κατηγορούμε κανέναν χωρίς τεκμηριωμένα επιχειρήματα, οπότε μην μας ενοχλείτε! Μάθε θεμιτά να κάνεις καρτ και μόνο καρτedit mod, γιατί το καρτ είναι μια υγιής δραστηριότητα διαπαιδαγώγησης, κοινωνικοποίησης, εκτόνωσης και και όχι μέσο για να ικανοποιείς τα αρρωστημένα σου προβλήματα και αναζητήσεις. edit mod -
Ο χρήστης Jean-Paul έγραψε:
^^^^^^^^^^+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
-
Γεια σας παιδια μετα απο καιρο..
Να μου επιτρεψετε να πω και εγω την γνωμη μου περι του θεματος 'σασι'. Το πρωτο που κοιτας ειναι οπως σωστα ξερετε ολοι το θεμα του αντιπροσωπου, δηλαδη να υπαρχει ενας αντιπροσωπος στην Ελλαδα για να μπορεις να παιρνεις τα ανταλλακτικα που ενδεχομενως θα χρειαστεις απο αυτον. Τωρα το επομενο θεμα ειναι να κοιταξει τι σασι σε βολευει. Και εκει ειναι που αρχιζει να γινεται λιγο περιπλοκο για τον αρχαριο (διαμετροι σωληνα, παχος, επιλογες στησιματος κτλ.). Αν ειναι να ριξεις κοντα στο 3χιλιαρο για σασι θα πρεπει να τα κοιταξεις και αυτα, με το σκεπτικο οτι αργοτερα θα σε βοηθησουν να ριχνεις δεκατα στους γυρους σου. Ενα συμβατικο σασι θα το εξαντλησεις σχετικα γρηγορα και οι χρονοι σου θα σταθεροποιηθουν και δυσκολα θα φτασουν τους ανταγωνιστικους. (θυμησου πως το σασι παιζει το σπουδαιοτερο ρολο στο καρτ, μετα τον οδηγο) Τριτο και τελευταιο για εμενα που θα πρεπει να κοιταξεις ειναι το αισθητικο κομματι, δηλαδη αν σου αρεσει εξωτερικα. Τα μαρανελλο ειναι ομορφουλικα, οπως και τα birel. Αλλα γουστα ειναι αυτα. Πχ ο Νικος δεν θα μπορουσε να κανει σωρις CRG, οπως και εγω χωρις birel. Πριν λιγους μηνες ειχα κατεβει Αθηνα και γνωρισα εναν εξαιρετο ανθρωπο, τον Αντωνη που εχει τα CRG. Οταν ειχα παει στο συνεργειο του μου εδειξε πολλα και διαφορα σασι, απο το Kalifornia μεχρι και το Road Rebel του Palou που ετρεχε πριν λιγες εβδομαδες. Οσο κι αν τον ειχα εκτιμησει τελικα με κερδισε το birel και πηγα στον Ξηνταβελονη και το πηρα. Αν και τον Αντωνη προσωπικα τον 'παω' περισσοτερο απο τον Σταθη (birel), μου αρεσει περισσοτερο το στυλ του, η νοοτροπια του, το οτι ειναι 3-4 παιδια μια ομαδα και πηγαινουν καθε Σ/Κ για καρτ.. Ο Σταθης ειναι λιγο πιο ψυχρος, δεν θα σου μιλησει τοσο ευκολα οσο θα το κανει ο Αντωνης, δεν ειναι αμειληκτος βεβαια αλλα εχει να κοιταξει και τον υιο του που ηδη τρεχει στα μινι. Ο Σταθης ηταν ο πρωτος που ειχα γνωρισει οταν πρωτοπηγα στο Καρτοδρομο και θυμαμαι που μου ειχε δωσει να δοκιμασω και ενα αγωνιστικο. Τοτε ημουνα σε φαση 'ουαου' γιατι δεν ειχα ξανακανει με τετοιο, ουτε ειχα ξαναφορεσει αγωνιστικη στολη κτλ. Και οι δυο τους (Αντωνης, Σταθης) ειναι πολυ καλα παιδια και αν τα μπλεξεις μαζι τους θα σε βοηθησουν αρκετα πιστευω. Ειναι και οι δυο τους επαγγελματιες στον χωρο και ξερουν πολυ καλα τι κανουν, πιστεψε με. Προσωπικα δεν θα επερνα maranello γιατι πιστευω ειναι αρκετα υπερτιμημενα σασι. Το να εχεις καλες σχεσεις με τον αντιπροσωπο ειναι πολυ καλο, προσωπικα δεν τον γνωριζω τον ανθρωπο οποτε δεν μπορω να κρινω υποκειμενικα. Καλο ειναι ωστοσο να παιρνεις και μια πιο εμπειρη γνωμη και απο τα αλλα παιδια που εχουν 10(?) χρονια στον χωρο. Εχουν δει αρκετα τα ματια τους σε αυτα τα χρονια και εχουν σχηματισει μια αποψη. Αν μενεις Αθηνα και πηγαινεις Καρτοδρομο τοτε πανε στον Αντωνη, παρε ενα καλο σασι και ορμα στην πιστα. Οι γνωριμιες και το κυνηγητο που θα κανεις με τους CRGακηδες θα σε βοηθησουν να γυριζεις την πιστα πολυ γρηγορα σε σχετικα συντομο χρονικα διαστημα και ταυτοχρονα θα το απολαμβανεις γιατι θα ειστε ολοι μια καλη παρεα.Synopsis:
Maranello και Tony Kart : πολυ ακριβα σασι, το μισο σασι της Μαρανελο ειναι CRG, το θεμα με την Tony ειναι το marketing (Schumi - Vettel), επισης εχω ακουσει πως τα Tony σασι δεν κρατανε πολυ καιρο και 'λυγιζουν' σχετικα γρηγορα. Ειναι αυτο που λεμε πολυ καλο αλλα για λιγο καιρο. Αν τρεχεις αγωνες ειναι καλη επιλογη.CRG : εδω εχεις πολλες επιλογες, απο φθηνες εως αρκετα ακριβες. Εγγυημενη ποιοτητα και το καλο ειναι το οτι υπαρχει πολλη υποστηριξη, καθως πολλα παιδια τρεχουν με CRG στην Αθηνα. Πολυ καλος αντιπροσωπος (απο πειρα).
Birel : εδω καλως η κακως δεν εχεις και πολλες επιλογες, βασικα εχεις 4. Ειτε πας σε αυτοματο (ενα 30αρι και ενα 32αρι- ειτε καινουργιο ειτε μετ/μενο) σε KZ αλλες δυο επιλογες. Εδω δεν υπαρχουν φθηνες επιλογες αν πας σε καινουργιο, παρα μονο αν βρεις μια καλη ευκαιρεια σε μετ/μενο. Πολυ καλος αντιπροσωπος (απο πειρα).
Φίλε HatmanMotorsport, λυπάμαι που δεν έκανες τον κόπο αφού κατέβηκες Αθήνα να ερχόσουνε μια βόλτα από Άγιο Κοσμά να γνωριζόμασταν, να συζητάγαμε και να δοκίμαζες ένα Maranello. Είμαι σίγουρος ότι θα άλλαζες αρκετές προτάσεις στην δημοσίευση σου. Το όσο για το έαν είναι υπερτιμημένα τα Maranello έχουνε ακριβώς την ίδια τιμή με αυτήν στην Ιταλία + τα μεταφορικά τους και το επιπλέον ΦΠΑ. Με ποια κριτήρια τα λες υπερτιμημένα? Το θέμα είναι απλό, κάποιοι οδηγοί ομαδικοποιήστε, φανατίζεστε και υπερβάλλετε καμμιά φορά. Λίγο προσοχή εαν δεν έχετε τεκμηριωμένα επιχειρήματα γιατί δημιουργούνται αναίτια κακές εντυπώσεις για όλους μας!
-
Είμαι πρό των πυλών να αγοράσω ένα Maranello RS9.Ο σωλίνας είναι σχεδόν καινούριος (20 ώρες) .Ποιά η άποψή σας για το συγκεκρίμένο μοντέλο πία είναι τα + και τα - του. Πρόφανώς και ο καθένας λέει την άποψή του.
Για να απαντησουμε ομως πιο συγκεκριμενα στην ερωτηση του φιλου μας, το συγκεκριμενο σασι βγαινει και σε μια εκδοση που αναγραφεται ως RS9 'LS' (Long-Short). Με την LS εκδοση θα εχεις την δυνατοτητα να αλλαζεις το μεταξονιο (αποσταση του μπροστινου με τον πισω τροχο) απο το καρτ και μαλιστα πολυ ευκολα. Πολλα σασι δεν εχουν αυτη την δυνατοτητα ξερεις, οποτε ειναι ενα πλεονεκτημα. Αλλαζοντας το μεταξονιο θα σε βοθαει στο να βρισκεις λιγο παραπανω κρατημα οταν θα το χρειαζεσαι. Οταν η πιστα ας πουμε καποια μερα δεν εχει κρατημα (ειτε βρεχει ειτε δεν εχει αρκετη γομα ειτε κανει κρυο κτλ) μπορεις να μικρυνεις το μεταξονιο και οταν εχει αρκετο κρατημα να το αυξησεις.
Βασικες ρυθμισεις camber, caster, toe που τις εχουν ολα τα συγχρονα καρτ..
Το RS9 βγαινει με 30αρι σωληνα, θεωρειται σχετικα γλιστερο και λιγο δυσκολο στο να βρεις το τελειο setup.
Το RS9 παιρνει μπροστινη μπαρα (κατι που ισχυει σε ολα τα καινουρια σασι) αλλα δεν παιρνει πλαινη και πισω! Αυτο ειναι πολυ κακο γιατι σε περιοριζει αρκετα στο στησιμο του σασι. Οι μπαρες εχουν μεγαλη σημασια στην ακαμψια, κατι που εχει αμεση επιδραση στην οδηγικη συμπεριφορα του σασι. Απο κει και περα μπροστα-πισω φρενα, μαγνησιου ζαντες, οχι τιποτε ιδιαιτερο σε συγκριση με τα αλλα.
Αλλο ενα μειονεκτημα (αν θεωρειται) η μικρη χωρητικοτητα του ντεποζιτου βενζινης, μολις 8,5 λιτρα. Αλλα σασι ερχονται με 10λιτρο ντεποζιτο.
Απ'οτι εχω ακουσει απο αλλους που εχουν δοκιμασει τα σασι της Μαρανελο ειπαν πως το καλυτερο ηταν το RS7, το οποιο ηταν σχετικα ευκολοδηγητο σασι για τους αρχαριους καθως δεν χρειαζοταν να πετυχεις το τελειο στησιμο για να συγχωρεσει τα λαθη σου. Αν δηλαδη το RS7 ειχε βαθμο δυσκολιας 6/10, το RS9 εχει 8/10.
Το RS9 δεν αξιζει εκτος αν παρεις την εκδοση 'LS' η οποια θα σου προσφερει την δυνατοτητα ρυθμισεις του μεταξονιου. Παντως να ξερεις οτι γενικα μπορεις να επεμβεις και στο μπροστινο μερος για να αλλαξεις μεταξονιο. Σε ολα τα καρτ γινεται μεχρι ενα βαθμο.
Δυστυχως δεν γνωριζω και πολλα για το συγκεκριμενο σασι για να σου πω κι αλλα, δεν το εχω δοκιμασει στην πιστα για να εχω δικη μου γνωμη αλλα γενικα απότι εχω ακουσει απο αλλα παιδια (απο το εξωτερικο) δεν εχουν σχηματισει και την καλυτερη γνωμη για το συγκεκριμενο. Απο κει και περα ψαξτο λιγο και μονος σου και ζυγισε τα για να δεις που θα καταληξεις.Στην διαθεση σου..
ΔημητρηςΦίλε HatmanMotorsport, ωραία τα λες, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Και τις γνώμες από το εξωτερικό περιόρισε τες, γιατί εδώ δεν είναι Lonato. Eδώ είναι Ελλαδίτσα και τρέχουμε σε πίστες χωρίς γόμα και με σκληρής/μέτριας γόμας ελαστικά, με 50 karts το πολύ ακόμα και σε αγώνες.
-
Χαίρομαι που με τα ποστ σου επιβεβαιώνεις το επίπεδό σου και τα λεγόμενά μου.
Εγώ ούτε σε έβρισα, ούτε μίλησα κατά τον τρόπο που κάνεις εσύ.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Χαίρομαι που με τα ποστ σου επιβεβαιώνεις το επίπεδό σου και τα λεγόμενά μου.Εγώ ούτε σε έβρισα, ούτε μίλησα κατά τον τρόπο που κάνεις εσύ.
Nikos! Ακόμα δεν σε έχω βρίσει!
Ο τρόπος που μιλάω πάντα είναι αντάξιος σε αυτόν που απευθύνομαι!
Για επίπεδα μην μιλάς, γιατί δεν ακούγεσαι από το υπόγειο!Έχουμε γνωριστεί μήπως?
Έχουμε κάνει κάποια συναλλαγή?
Έχω μήπως εκτεθεί απένταντι σου με κάποια ενέργεια μου?
Έχω μήπως κοροιδέψει σε συναλλαγή κάποιον φίλο σου?
Έχεις μήπως οδηγήσει Maranello και σέρνεται ή δεν στρίβει?
Σε πήρανε μήπως από την Maranello για να σε ρωτήσουνε πως να οργανώσουνε την εταιρία?
Σε πήρανε μήπως από την CRG για να σου παραπονεθούνε ότι η Maranello δεν αντιγράφει τα παλιά τους σασί?Απάντησε μου στα παραπάνω και θα σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη!
Εαν δεν έχεις απαντήσεις ζήτησε μου εσύ συγγνώμη. Θα σε συγχωρέσω και ίσως σε καλέσω να δοκιμάσεις ένα Maranello.
edit mod
Όξω ρε! Λες και την γνώμη σου σε νέους καρτίστες! Επικίνδυνε! Ουστ! -
Διαβάζοντας προσεκτικά όλες τις δημοσιεύσεις σου edit mod και επικίνδυνε Nikos! Αλεξιάδης σου προτείνω να αλλάξεις χόμπυ για πολλούς λόγους. Εισαι το λιγότερο επικίνδυνος και πολύ περισσότερο αναξιόπιστος για όποιον σε διαβάζει με αυτά που γράφεις.
Όπου και να σε πετύχω βγάζεις απίστευτο κόμπλεξ και δυστηχώς για σένα έχω κρατήσει τον πρόσφατο 'οργασμό' σου στο Facebook για ιστορικούς λόγους και σαν παράδειγμα προς αποφυγήν και προς επίδειξη σε όποιον ενδιαφέρεται.
Το χειρότερο από όλα είναι ότι είσαι και ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ-Συνεργάτης σε περιοδικό για το καρτ που προσπαθει να κάνει τα πρωτα του βήματα στο χώρο.
Όσον αφορά το θέμα των σασί που αναπτύχθηκε ακόμα και γω που έχω καβαλήσει σχεδόν όλες τις μάρκες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα λόγο της ιδιότητας μου και έχοντας επαφή με όλους σχεδόν τους αντιπροσώπους, δεν μπορώ να προτείνω σε κάποιον νέο τι σασί να πάρει όχι γιατι δεν ξέρω τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα αλλά γιατι δεν μπορώ να ξερω τι του ταιριάζει οδηγικά και τι απαιτησεις έχει.
Αν δω κάποιον να οδηγάει στην πίστα και μάθω και τις απιτήσεις του, ΙΣΩΣ μπορώ να του προτείνω...
Το γεγονός ότι έχω επιλέξει Maranello σημαίνει ότι απλά μου ταιριάζει και όχι ότι όλοι θα πρέπει να αγοράζουν Maranello!! και ότι όλα τα άλλα είναι άχρηστα ή ακριβά ή δεν ξέρω τι άλλο..
Τέλος για κάποιον που απευθύνεται στην Ελλάδα με πίστες που οι συνθήκες τους δεν εχουν καμμία σχέση με το εξωτερικό είναι το λιγότερο σφάλμα να κάνεις συγκρίσεις με το τι χρησιμοποιεί ο Fore, o Kozlinski, o Thonon, o ...
καθώς ακόμα και τα σασί που χρησιμοποιούν θα πρεπε να ξέρεις ότι δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά που οδηγάμε εμείς.Και πριν κλαψεις πάλι για το ότι σε βριζω.. και πριν αναφερθείς στο ανεβασμένο επίπεδό σου θα σου αναφέρω ότι άτομα σαν και εσένα που edit modτων ομάδων τους έχουν φέρει το καρτ στην Ελλάδα να έχει 200 ενεργούς οδηγούς σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα.
Μην απαντήσεις γιατι θα με εκνευρίσεις και αύριο έχω προπόνηση με ένα πολύ δυνατό και νευρικό εξατάχυτο Maranello RS-9LS - TM K9C !
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ