-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Ιωάννη κάτι δεν πάει καλά 14000 και κάτι έχει κόφτη απο την μαμά του.
Τόσο πολύ γαργάλημα του έχεται κάνει.Για αύριο το πρόγραμμα τι λέει ?????
Μάλλον μιλάει για 100ρι καρτ 18000 στροφές και βάλε...
-
Τόσο πολύ γαργάλημα του έχεται κάνει.Φιλε ANGEL,το μοτερακι μου ειναι 100αρι.οχι περιστροφικο δυστηχως.ουτε βεβαια αυτο με χαλαει.Ασπροπυργο ειχα δει και 18700 αλλα θελει πολυ προσοχη με το καρμπυρατερ και τις κολοβιδες του στο ρυθμισμα.
StAz,τι νοημα εχει να το φτανεις τοσο ψηλα το μοτερ απο την στιγμη που δεν εχει αλλα δυναμη να δωσει?ΔΕν θα σε συμφερε να το μακρυνεις?Για να παει το ροταξ απο 13500 στις 14460 πιστευω οτι θελει αρκετα μετραΑν καποιος με ροταξ σου κατσει διπλα στην ευθεια και ειναι κανονικα τα γραναζια του,δεν θα σε περασει επειδη εχει περισσοτερα χιλιομετρα?Δεν νομιζω να κερδιζεις τοσο πολυ στα κλειστα κομματια για να κανεις διαφορα.
Ελπιζω να πηγατε για καρτ ολοι σας και να το χαρηκατε αν σας αφησει ο καιρος τελικα.δεν θα σας κανο παρεα.
-
Γεια σας! Θα ηθελα να ακουσω γνωμες για το παρακατω. Ειχα ενα Τεκνο- Παριλα κ το πουλησα πριν μερικα χρονια.Τωρα σκεφτομαι να ξαναπαρω καρτακι.Οδηγησα ενα Τεκνο-2003 με ροταξ σημερα.Η αληθεια ειναι οτι μου φανηκε λιγο περιεργη η αποδοση του μοτερ μαλλον λογω του power valve.Ενω κανει το μπαμ μετα νιωθεις οτι δεν εχει κ την τρομερη δυναμη.Για το σασι τι αποψη εχετε.Απο το παλιο ημουν ικανοποιημενος.Αυτο μου αφησε καλες εντυπωσεις αν κ δεν πιστευω οτι ηταν πολυ καλα στημενο.Αφηστε που λογω χρονιας απουσιας ψαχνομουν αρκετα για να θυμηθω τα σωστα πατηματα.
Για το IAME 125 τι εχετε ακουσει?Ειμαι γενικα σε διλλημα κ για σασσι κ μοτερ οποτε σας ακουω. -
Παίδες δεν παίζεστε με τίποτε.StaZ(Στάθη) είσαι αρχηγός μαζί με τον 'ψηλό' που απουσιάζει και όταν θα γυρίσει θα γράψει κατεβατά.Γιάννη οκ κατάλαβα οτι μίλαγες για το 100άρι.
Speedaddict καλώς ήρθες οτι απαντήσεις θέλεις εδώ θα τις βρείς στα σίγουρα και αυθεντικές.
Αν θυμάμαι καλά στις πρώτες σελίδες υπάρχει μία τέτοια κουβέντα.Αν δεν σου κάνει κόπο ρίξε μιά ματιά.Αν δεν θα τα πούμε και τώρα.Ερώτηση στην παρέα μήπως θα βόλευε να ανοίξουμε και άλλο θέμα μόνο με πληροφορίες-εντυπωσεις-**καρτοανακοινώσεις **και να μείνει το εδώ θέμα για πιο πολλά τεχνικά και επιστημονικά ???
Καλή υπόλοιπη εβδομάδα και θα επανέλθω σύντομα.
Ευχαριστώ για την παρέα σας. -
Κοιταξα τα αρχικα αλλα θα ηθελα να ακουσω γνωμες μεταξυ Rotax κ IAME.Η αληθεια ειναι οτι οδηγησα κ τα δυο αλλα σε διαφορετικες πιστες κ με διαφορα 10 ημερων.....οποτε αν καποιος εχει εμπειρια απο τα μοτερ ισως βοηθησει.
-
Ο χρήστης Speedaddict έγραψε:
Κοιταξα τα αρχικα αλλα θα ηθελα να ακουσω γνωμες μεταξυ Rotax κ IAME.Η αληθεια ειναι οτι οδηγησα κ τα δυο αλλα σε διαφορετικες πιστες κ με διαφορα 10 ημερων.....οποτε αν καποιος εχει εμπειρια απο τα μοτερ ισως βοηθησει.Kαλή μας μέρα.
Οι πιο ειδικοί απο μένα λένε πως τα Σασί Tecno για τις πίστες που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι πρέπει.Βέβαια ανάλογα τι χρήματα διαθέτουμε,που τρέχουμε,πως τρέχουμε και τι περιμένουμε υπάρχουν και τα λοιπά γνωστά με 'κορυφή' τα tony και trully.
Εγώ πάντως όλα αυτά τα βάζω κάτω απο την ζυγαριά των χρημάτων που διαθέτω.Πάντα λέω καρτ νάναι και ότι νάναι.Όσο για τους κινητήρες οι βασικές διαφορές που εγώ έχω καταλάβει έχοντας οδηγήσει πολλά χρόνια Rotax max και λίγο το Parilla,είναι στην τροφοδοσία τους,νομίζω πως το Parilla θέλει 6-7% λάδι,ενώ το RMAX θέλει 2%,στο ότι το Parilla εχει δυναμό για την μπαταρία του,και κυρίως οτι το Parilla συμπεριφέρεται σαν τα 100άρια .Θα έλεγα γενικά οτι το Rmax είναι πιο 'χομπίστικο'απο το Parilla,αν μπορεί να ειπωθει κάτι τέτοιο για δύο κινητήρες φτιαγμένους για την ίδια απροβλημάτιστη και κυρίως χωρίς ΣΠΡΩΞΙΜΟ,για μας τους 'έχοντα κάποια έτη'. ευχαρίστηση. Να διασκεδάζουμε θέλουμε και όταν προκύπτει σβούρα να φεύγουμε κύριοι
Βέβαια το Parilla μου φαίνεται και πιο απλό σαν μοτερ.Λιγότερα εξαρτήματα.
Απο κάλυψη μετά σε ότι χρειαστείς δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα.Οπότε ?????????????? θα μου πείς τι κάνουμε ??????????
Απλό, τι χρήματα έχω ?Τόσα βλέπω δυό τρία,όσα μπορώ,οδηγάω ακόμη περισσότερα και όποιο είναι πιο καινούργιο το πέρνω.
Αν αυτό με την ποσότητα του λαδιού στη μίξη είναι έτσι και δεν κάνω λάθος,για μας τους 'βενζινοφάγους',είναι θέμα Ετσι Rotax max.
Εδω μέσα βέβαια έπεσες σε 'επιστήμονες' στην ανάλυση του Rotax οπότε μάλλον είναι ένα συν αυτό.Οτι απορία υπάρχει και δεν υπάρχει οι εδω φανατικοί απαντούν σε χρόνο dt Ασε που έτσι όπως πάμε το βλέπω το ενιαίο Rotax τηα παρέας μας.Δώσε λίγο χρόνο στους πιο φανατικούς να σου απαντήσουν.Ομολογώ πως εγώ είμαι πιο πολύ του στησίματος και της οδήγησης.
Εδώ είμαστε και θα τα λέμε.Μόνο νάμαστε καλά.
Για να ετοιμαζόμαστε το ΣαββατοΚύριακο ο καιρός θα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ
Εχεται καμμιά καλή ιδέα ????????????????Αγγελος.
-
Κοιταξα τα αρχικα αλλα θα ηθελα να ακουσω γνωμες μεταξυ Rotax κ IAME.Η αληθεια ειναι οτι οδηγησα κ τα δυο αλλα σε διαφορετικες πιστες κ με διαφορα 10 ημερων.....οποτε αν καποιος εχει εμπειρια απο τα μοτερ ισως βοηθησει.Λοιπόν,το ΙΑΜΕ σε γενικές γραμμές είναι ένα 'υπερκυβισμένο' ιντερά(100αρι).Έξάτμιση,φίλτρο αέρος από 100αρι,το καρμπυρατέρ είναι tillotson αν δεν κάνω λάθος,οπότε με λίγα λόγια βρίσκεις ποιό εύκολα ανταλλακτίκα από ότι στο ρόταξ(αν και αυτό είναι σχετικό).Όσο για την δύναμη,αυτό που οδήγησα φάνηκε ποιό δυνατό σε όλο τα φάσμα των στροφών από το ρόταξ..Στα χρονομετρημένα πάντος στις Αφιδνες,γυρίζουν 1-1.5 δευτ ποιό αργά από τα ρόταξ.Προσωπικά,όταν πούλησα το 100αρι,ήμουν ανάμεσα σε ΙΑΜΕ,ΡΟΤΑΞ,ΚΑΙ ΜΠΙΛΑΝΤ.Τελικά κατέληξα σε ΡΟΤΑΞ
Διάλεγεις και παίρνεις..... -
Ο χρήστης sjx έγραψε:
Τόσο πολύ γαργάλημα του έχεται κάνει.Φιλε ANGEL,το μοτερακι μου ειναι 100αρι.οχι περιστροφικο δυστηχως.ουτε βεβαια αυτο με χαλαει.Ασπροπυργο ειχα δει και 18700 αλλα θελει πολυ προσοχη με το καρμπυρατερ και τις κολοβιδες του στο ρυθμισμα.
StAz,τι νοημα εχει να το φτανεις τοσο ψηλα το μοτερ απο την στιγμη που δεν εχει αλλα δυναμη να δωσει?ΔΕν θα σε συμφερε να το μακρυνεις?Για να παει το ροταξ απο 13500 στις 14460 πιστευω οτι θελει αρκετα μετραΑν καποιος με ροταξ σου κατσει διπλα στην ευθεια και ειναι κανονικα τα γραναζια του,δεν θα σε περασει επειδη εχει περισσοτερα χιλιομετρα?Δεν νομιζω να κερδιζεις τοσο πολυ στα κλειστα κομματια για να κανεις διαφορα.
Ελπιζω να πηγατε για καρτ ολοι σας και να το χαρηκατε αν σας αφησει ο καιρος τελικα.δεν θα σας κανο παρεα.
Το καρτ για την συγκεκριμένη πίστα ήταν στημένο να βγάζει 13400 πριν τα φρένα.Τώρα,πως έβγαλε 14460 εκείνη την μέρα,ακόμα δεν το έχω καταλάβει(δεν ξανάγινε από τότε)....
-
Παίδες δεν παίζεστε με τίποτε.StaZ(Στάθη) είσαι αρχηγός μαζί με τον 'ψηλό' που απουσιάζει και όταν θα γυρίσει θα γράψει κατεβατά.Γιάννη οκ κατάλαβα οτι μίλαγες για το 100άρι.
Speedaddict καλώς ήρθες οτι απαντήσεις θέλεις εδώ θα τις βρείς στα σίγουρα και αυθεντικές.
Αν θυμάμαι καλά στις πρώτες σελίδες υπάρχει μία τέτοια κουβέντα.Αν δεν σου κάνει κόπο ρίξε μιά ματιά.Αν δεν θα τα πούμε και τώρα.**Ερώτηση στην παρέα μήπως θα βόλευε να ανοίξουμε και άλλο θέμα μόνο με πληροφορίες-εντυπωσεις-[b]καρτοανακοινώσεις **και να μείνει το εδώ θέμα για πιο πολλά τεχνικά και επιστημονικά ???[/b]
Καλή υπόλοιπη εβδομάδα και θα επανέλθω σύντομα.
Ευχαριστώ για την παρέα σας.Άποψη μου είναι να μείνει το θέμα όπως έχει(να φτάσουμε κανα 30σελίδες και βλέπουμε )
Υ.Γ
Τι μου κάνατε,από το πολύ διάβασε-γράψε πορώθηκα και έκανα γενικό service στο 'εργαλείο'(τέσσερις μήνες ακίνητο ήταν)....
-
Eμπαινε Στάθη έμπαινε.!!!!!!!!!!!!!! Μαζί σου είμαστε.
Καλά έκανες και το ξεσκόνησες. Λέμε 25 Μαρτίου να ανέβουμε βόρεια για test drive στην ΠΙΣΤΑ των Σερρών με αυτοκίνητο.Μήπως παίζει και test drive στην διπλανή πίστα Ξέρεις εσύ.
Θα τα πούμε απο κοντά στα σίγουρα.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που γράφεις για το πάθος μας και βέβαια ευχαριστίες και στην υπόλοιπη παρέα που μας κάνει την τιμή και ακούμε τις απόψεις της.
ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ................... ΚΑΙ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Παντως StAz με μπερδεψες.......ενω σου φανηκε πιο δυνατο το IAME γυριζει πιο αργα στις Αφιδνες.Σπαζοκεφαλια!Δυστυχως τα Τονυ ειναι πολυ ακριβα θα ελεγα οποτε ξεφευγει απο τα μετρα μου αν κ το συζηταω κ γι αυτο......διλλημα το μοτερ διλλημα κ το σασσι αντε να δω πως θα ξεμπλεξω τωρα!!!!
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Παντως StAz με μπερδεψες.......ενω σου φανηκε πιο δυνατο το IAME γυριζει πιο αργα στις Αφιδνες.Σπαζοκεφαλια!Δυστυχως τα Τονυ ειναι πολυ ακριβα θα ελεγα οποτε ξεφευγει απο τα μετρα μου αν κ το συζηταω κ γι αυτο......διλλημα το μοτερ διλλημα κ το σασσι αντε να δω πως θα ξεμπλεξω τωρα!!!!Μάλλον θέμα οδηγών είναι οι καλύτεροι χρόνοι.Είναι γνωστό πως στο max challenge τρέχουν πολύ καλόι οδηγοί λόγο και του παγκοσμιού τελικού..πήγαινε μια βόλτα στις Αφιδνές και μίλα με τον πιστάρχη,νομίζω πως αυτός διοργανώνει το ΙΑΜΕ challenge....για tony..οδήγησα ένα 2003 με ρόταξ..κορυφαίο σασί με 50αρι άξονα αλλά και 3000 εύρω...πολλά....
-
Eμπαινε Στάθη έμπαινε.!!!!!!!!!!!!!! Μαζί σου είμαστε.Καλά έκανες και το ξεσκόνησες. Λέμε 25 Μαρτίου να ανέβουμε βόρεια για test drive στην ΠΙΣΤΑ των Σερρών με αυτοκίνητο.Μήπως παίζει και test drive στην διπλανή πίστα Ξέρεις εσύ.
Θα τα πούμε απο κοντά στα σίγουρα.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που γράφεις για το πάθος μας και βέβαια ευχαριστίες και στην υπόλοιπη παρέα που μας κάνει την τιμή και ακούμε τις απόψεις της.
ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ................... ΚΑΙ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Χεχε..έχω πάρει φόρα και δεν σταματάω(ο πολυλογάς του θέματος έχω γίνει)..Αν βρεθούμε στις Σέρρες θα σας δείξω και την 'πατέντα' τροχοσκηνή που έκανα για το καρτ...με 300 ευρώ έτοιμο τράιλορ
-
Οποτε Rotax ή Iame???????????????????????????????
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Στα υπόλοιπα συμφωνώ,και θα προσθέσω το εξής:Για μένα το ποιό σημαντικό πράγμα στο καρτ,είναι το ΚΑΘΙΣΜΑ.Αν δεν έχεις κάθισμα στα μέτρα σου και ΣΩΣΤΑ τοποθετημένο,δεν κάνεις δουλειά......
εχμ.. ξερεις κανεναν να τοποθετει 'ΣΩΣΤΑ' το καθισμα στο σασσι ???
Μια βολτα στα διαφορα on-line καταστηματα, εχουν συγκεκριμενα οργανα για την τοποθετηση του καθισματος παντα με μπουσουλα τις προδιαγραφες του σασσι!!
(δηλαδη εγω που δεν εχω καθισμα στα μετρα μου και κανω τους χρονους που κανω, ειμαι ηρωας ?? - Οχι για να ακουν, μερικοι - μερικοι!)Θα απαντησω στα μηνυματα σιγα σιγα, γιατι τωρα επεστρεψα σπιτι και απαντω οπως διαβαζω!!!
Κυριε 'ειμαι ο κοκκινος στο avatar', με το πιστονι τι εγινε ??
Παιδια, εγω εχω δουλεια να κανω στο καρτακι, το ομολογω, αλλα αυτη τη βδομαδα θα φορτσαρω! Σαββατο - κυριακη δυστυχως θα ειμαι παλι εκτος, λογω εορτης που θα με κρατησει μακρυα απο αθηνα, αλλα ευελπιστω, να μονταριστει το μοτερακι, και να μενει μονο το καθισμα το οποιο θα παρει ουτως ή αλλως λιγο χρονο παραπανω!! (ακομα περιμενουμε κατι οδηγιες, ψησιματος ) -
Ο χρήστης sjx έγραψε:
Τελειωσα την εξεταστικη και ετοιμαζω και δευτερο σασι(το πρωτο μου).Εχει κανεις υποψην του αν πουλιεται κανενα μοτερ 100αρι?Φθηνα γιατι παει για χαβαλε.μεχρι 450€
υπαρχουν πολλα μοτερακια μεταχειρισμενα!
Μαλιστα αν δεν με απατα η μνημη μου εχει ενα σαν αυτο που ηδη εχεις (Fox) του 1995 το οποιο το δινουν 500 εουρος...Ασχετο... Με βαζετε στην πριζα για MyChron και οταν με ρωτησει η μαμα μου που πανε τα λεφτα, θα σας 'δωσω' στεγνα, να το ξερετε!!
-
Τόσο πολύ γαργάλημα του έχεται κάνει.Για αύριο το πρόγραμμα τι λέει ?????
χμ....
δευτερη φορα που δεν προσεχεις στην παραδοση...
Biese σασσι με κατοσταρι μοτερακι εχει!! Μας εχει δωσει την ταυτοτητα οταν πεσαν τα πολλα τα χιονια!!! -
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Χεχε..έχω πάρει φόρα και δεν σταματάω(ο πολυλογάς του θέματος έχω γίνει)..Αν βρεθούμε στις Σέρρες θα σας δείξω και την 'πατέντα' τροχοσκηνή που έκανα για το καρτ...με 300 ευρώ έτοιμο τράιλορ
παρακαλω, ψηφιακες φωτογραφιες, να ποσταριστουν, μαζι με τα blue prints γιατι το θεμα 'καιει'!!
(πολυλογας ???)Ερωτηση για 'συνεργιοπαιδια' σα και του λογου μας και αφηστε τον Αγγελο να ειναι του στησιματος και της οδηγησης:
ΠΩΣ αποφασισω τι μεγεθος αλυσιδα να παρω αναλογα με τα γραναζια που χρησιμοποιω ??
Σε συζητηση με φιλο (μηχανοβιος) κατεληξα στο συμπερασμα οχι σε o-ring, παντως! Οσο για το λαδι στην αλυσιδα καθε φορα που βγαινουμε απο την πιστα, στην περιπτωση μας δεν παιζει, γιατι το καρτ βγαινει για 2 λογους..- Αλλαγη οδηγου (κανουμε endurance races - του καρτ και των ελαστικων εννοειται)
- Συμπληρωμα βενζινης
- Για να φυγουμε
(δυο ειναι οι λογοι.. ο τριτος ειναι το ... τζοκερ!!)
Δεδομενου οτι το λαδακι το συγκεκριμενο που εχουμε στα χερια μας αυτη τη στιγμη, πρεπει να μεινει 10΄ πανω για να αρχιζει να 'κολλαει', καταλαβαινετε οτι γινεται σε μονο περιπτωση τζοκερ!! Αλλιως παει ... τζακ ποτ!!
(πως τα λεω ο ατιμος... εχω κεφια!!!) -
Λοιπον, γραναζια στη συγκεκριμενη πιστα στα σπατα για ροταξ μαξ εχω
11 - 85 ... Αφου λεει ο αγγελος οτι ειδε 13800, ειδε 13800.. εγω παιρνω τα ματια μου απο το οργανο λιγο νωριτερα (κοντα στις 12,800 - 13,000) γιατι μετα ερχεται η στροφη!
Στο ερωτημα ροταξ ή iame, εκτιμησε το κοστος χρησης - συντηρησης του ενος και του αλλου (αν τα οικονομικα ειναι θεμα) και αποφασισε, αλλιως παρε αυτο που σε ικανοποιει περισσοτερο.. Αν και το να δεις δυο διαφορετικα μοτερ σε δυο διαφορετικες πιστες δεν λεει κατι κατα τη γνωμη μου!
Εγω ασχολουμε με τα μαστορεματα, γιατι μεχρι να φτασω τον αγγελο στον χρονο, εχω μελλον... Και δυστυχως εχω καλυτερη αναλογια κιλων - ιππο, οποτε δεν υπαρχουν δικαιολογιες! Οταν τον φτασω, τοτε θα μπω και εγω στο τριπ των ρυθμισεων
Μεχρι τοτε... 'Εμπρος, λοιπον, καλα μου χεεεεερρριιιααααααααα'Υ.Γ. Χασαμε τον gogonatio να μας πει γραναζια για Αφιδνες ρε γαμωτο, να το εχουμε υπ' οψιν μας...
Υ.Γ.2 Παλαιοτερα εγραφε το φορουμ και το ονομα, τωρα το βγαλαν.. Εγω ειμαι ο τριανταφυλλος -
Ρε παιδια,1 μερα δεν μπηκα και διαβαζα 5 λεπτα τι εχετε γραψει.Καλα παμε.
Τον εχετε μπερδεψει τον φιλο μου.Εγω εχω να του προτεινω το PARILLA για λογους που του εξηγησα και τους οποιους εχετε αναλυσει στις προηγουμενες σελιδες.Αποφασισε γρηγορα για να σε δουμε το Σαββατο στην πιστα.Την Κυριακη εχει Ριτσωνα.
Κυριακη AT THE PISTA λοιπον και ανοιχτη προσκληση για ολους/
Ερωτηση:γυρναει κανενας κατω απο 27 στα Σπατα?tm κοιταξα στο site αυτο και βρηκα κατι ενδιαφερον.Ψαχνομαι και εγω για καθισμα και θα παω να φιαξω ενα στα μετρα μου γιατι αντιμετοπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα.Φευγω απο το καθισμα και κρατιεμαι απο το τιμονι με αποτελεσμα να το εχω στραβωσει. Το προβλημα θα λυθει την επομενη εβδομαδα με το καλο.
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ