-
Καλη θα ειναι αλλα δεν εχει ψηλη αναλυση.Παντος δεν αξιζει για 50-60 ευρω να παρεις την απλη.
-
Κανα καρτακι θα κανουμε, τωρα που το Σαββατο θα εχει καλο καιρο?
ΑΓΓΕΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!! -
Στις 28-31 Οκτ.η ομαδα της ...CRG...κατεβαινει στην Αιγυπτο για τον τελευταιο της αγωνα στο WSK WORLD SERIES,στους δυο προηγουμενους αγωνες στη Πορτογαλια και Αμερικη στην KZ2,KF3,με J.THONON -VERSTAPEN, πηρε και στους δυο αγωνες την νικη. Ελπιζόυμαι και τωρα να κανουμαι χατ τρικ.Ο τιτλος στο WSK EYRO SERIES πηγε στους δυο αντιστοιχα.Υπαρχει ενα μικρο βιντεο on board του τρεις φορες παγκοσμιου πρωταθλητη J,THONON που ελπιζω συντομα να το εχουμαι στο φορουμ.
-
Καλη τυχη Βασιλη στο νησι,σου ευχομαι σε λιγα χρονια να σε δουμαι στα PADDOK μιας ομαδος F1.Που ξερεις ολα γινονται αρκει να το πιστεψεις.
-
Ευχαριστώ!
Άντε, λίγες μέρες μείνανε...
-
Τι γκαντεμιά είναι αυτή ρε γμτ!
Πάω πριν 4 εβδομάδες, μπαίνει ο Βασίλης (bro) πρώτα...του φεύγει η ρόδα στο warmup. ...ευτυχώς όλα καλά. Δεν χτύπησε και δε πάθαμε ζημιά. Το φτιάχνουμε...μετά έκανε διακοπές στο γκάζι. ...το αφήνουμε για φτιάξιμο.
Τελικά φτιάξαμε το καλώδιο, το στηρίξαμε και όλα καλά.
Πάω τη προηγούμενη εβδομάδα (Δευτέρα) για προπόνηση, φτάνω στη πίστα κατά τις 18:30, μετά το γραφείο. Αδειάζω τη βενζίνη όλη γιατί την είχα μέσα 2 εβδομάδες...φτιάχνω καινούρια, 8λτ. Πάω να βάλω μπροστά...δεν έδινε ρεύμα στο μπουζί. Το αφήνω. Μετά σκέφτομαι να αλλάξω το μπουζί...έδωσε, πήρε...αλλά δε προλάβαινα να τρέξω γιατί είχε event που ξεκινούσε στις 8.
Πάω την επομένη...Τρίτη, τρέχω ένα 10λεπτο...τρέχει και ο αδερφός μου άλλο τόσο...πάμε για το δικό μου run, δεν έπαιρνε πάλι μπροστά
Το αφήνω για φτιάξιμο.
Από τη Τετάρτη, σήμερα με ενημέρωσαν ότι όλα τα ηλεκτρονικά caput
Πάμε για όλη τη καλωδίωση, ηλεκτρονική ανάφλεξη, πολλαπλασιαστής, μπουτόν start/stop, πίπα, καλώδια...όλα! Έσκασε η ηλεκτρονική και τα αλλάζουμε όλα. Γιαυτό και έκανε διακοπές, γιαυτό και μια έπαιρνε και μια όχι. Δεν έφταιγε το μπουζί ή οτιδήποτε άλλο. Κόστος...250 ευρώ
Τώρα που θέλω να τρέξω έχει κωλόκαιρο και αν δε τρέξω αύριο και πάω για Δευτέρα (αν είναι καλά ο καιρός και τότε) θα πετάξω ΠΑΛΙ και τα 8λτ βενζίνης που έχω μέσα
Αν αυτά τα βγάλω...βάλω καινούριο λαδάκι και τα ξαναβάλω πίσω στο ρεζερβουάρ...πειράζει?
-
Μην τρελαίνεσαι με τις 2 εβδομάδες. 'Αστο και 3, δεν παθαίνει τίποτα...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Μην τρελαίνεσαι με τις 2 εβδομάδες. 'Αστο και 3, δεν παθαίνει τίποτα...Σίγουρα?
Ο Κωνσταντίνος μου είπε να τη πετάω μετά από 2 εβδομάδες γιατί 'τρώει' το λάδι.
-
Τα 5-10ευρω που λυπασαι της βενζινης προσεξε μην τα πληρωσεις επι 10 η 20 φορες.Εγω προσωπικα ποτε δεν την κραταω πανω απο 3 -4 ημερες, μετα απο καθε προπονηση τουλαχιστον φυσα αναποδα τα σωληνακια να αδειζουν αυτα, και το καρμπυρατερ.Οσο για τον καιρο το Σ/Κ δινει βροχες.
-
Υπαρχει αλλη μια λυση για να μην πεταξεις την βενζινη σου να κανεις με βροχη .Αν ενδιαφερεσαι εχω μια τετραδα βροχινα κουτα απατητα 50ευρω,ειναι BRIGESTON.
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Υπαρχει αλλη μια λυση για να μην πεταξεις την βενζινη σου να κανεις με βροχη .Αν ενδιαφερεσαι εχω μια τετραδα βροχινα κουτα απατητα 50ευρω,ειναι BRIGESTON.Ζάντες έχεις να τα βάλουμε πάνω?
Σκέφτομαι να έχω μια τετράδα στην άκρη.
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Τα 5-10ευρω που λυπασαι της βενζινης προσεξε μην τα πληρωσεις επι 10 η 20 φορες.Εγω προσωπικα ποτε δεν την κραταω πανω απο 3 -4 ημερες, μετα απο καθε προπονηση τουλαχιστον φυσα αναποδα τα σωληνακια να αδειζουν αυτα, και το καρμπυρατερ.Οσο για τον καιρο το Σ/Κ δινει βροχες.Σεβομαι την εμπειρια σας αλλα τεκμηριωμενη-επιστημονικη απαντηση εχουμε????
Οσα χρονια κανω ερασιτεχνικα καρτακι ουδεποτε με απασχολησε η 'μπαγιατικη' μπενζινα. Μαλιστα με ενοχλουσε αφανταστα το γεγονος που πεταγαν την βενζινα οπου ναναι. Παντα λοιπον την εβαζα στο καρτακι η στο μπετονι. Εφοσον ειχε την σωστη αναλογια λαδιου. Εχει τυχη το διαστημα αναμεσα σε δραση να ειναι και μηνες ομως ακομη και τοτε, αφου συμπληρωνα 'φρεσκια ' εκανα καρτακι χωρις προβλημα.Αυτα......
Το ποσο δεν ειναι αμελητεο, ειδικα σημερα, τουλαχιστον για μενα.Ετσι ή αλλιως KEEP KARTING........
-
Λενε οι πιο παλαιοι οτι πας 100 φορες στη βρυση να φερεις νερο αλλα η σταμνα μια φορα θα πεσει και θα σπαση, και εγω αυτη τη μια φορα παω να γλιτωσω .Και εγω εχω κανει με παλαια βενζινη το πολυ εβδομαδας. Το θεωρω βλακεια να κολληση το μοτερ απο χαλασμενη βενζινη, που ξερω οτι εχει γινει ,ειδηκα αν ενα μοτερ ειχει πολλες ωρες λειτουργιας τοτε ειναι πιο επιφοβο να σπασει.Πολυ απλα φροντιζουμαι στιν τελευταια φορα που κανουμαι να μην εχουμαι πολυ βενζινη ,και ετσι ενα-δυο λιτρα τα τελευταια πολυ σωστα ειπες τα μαζευουμαι σε ενα δοχειο και πλενουμαι το μοτερ και την πολυ μπιχλα απο τα πλαστικα αφου μετα τα ξεπληνουμαι με νερο.
-
Τι μπορεί να κάνει η παλιά βενζίνη και γιατί τη πετάμε?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τι μπορεί να κάνει η παλιά βενζίνη και γιατί τη πετάμε?Νομίζω ότι 'σπάει' η μίξη με το λάδι και μπορεί το καρμπ να ρουφήξει μόνο βενζίνη και να μας κολλήσει το μοτέρ.
-
Νομίζω ότι 'σπάει' η μίξη με το λάδι και μπορεί το καρμπ να ρουφήξει μόνο βενζίνη και να μας κολλήσει το μοτέρ.
Αν βγάλω τη βενζίνη, βάλω ξανά 6% λάδι και τη ξαναβάλω πίσω?
Είναι κακό?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Νομίζω ότι 'σπάει' η μίξη με το λάδι και μπορεί το καρμπ να ρουφήξει μόνο βενζίνη και να μας κολλήσει το μοτέρ.
Αν βγάλω τη βενζίνη, βάλω ξανά 6% λάδι και τη ξαναβάλω πίσω?
Είναι κακό?
Θα έχεις επικίνδυνα πολύ λάδι στο μίγμα σου. Αν και προσωπικά έχω κάνει πολλές φορές με παλιά βενζίνη (κάτω από μήνα σίγουρα), το σωστό είναι να την πετάξεις.
-
Τεκμηριωμενη απάντηση για το πόσο καιρό μετά μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καύσιμο αφού γίνει η μίξη της βενζίνης με το λάδι δεν έχω.
Παρόλα αυτά, κάποια συστατικά της βενζίνης με πολύ μεγάλη πτητικότητα ατμοποιούνται με τον καιρό έτσι η ικανότητα της εναπομείνουσας βενζίνης να ατμοποιείται και να καίγεται μειώνεται. Οπότε έχουμε μειωμένη απόδοση του κινητήρα.
Ένα άλλο θέμα είναι η οξείδωση καθώς οι υδρογονάνθρακες γενικά έχουν την τάση να αντιδρούν με το οξυγόνο. Κατά συνέπεια σχηματίζονται νέες ενώσεις αλλάζοντας την σύσταση του καυσίμου και μπορούν να δημιουργηθούν διάφορα κατάλοιπα στο σύστημα καυσίμου του κινητήρα του καρτ.
Αν επιπλέον υπάρχουν αλλαγές θερμοκρασίας εκεί που είναι αποθηκευμένο το καρτ (κατά συνέπεια και το καύσιμο μέσα σε αυτό) μπορεί να υπάρξει συμπύκνωση υδρατμών μέσα στο τεπόζιτο και το καύσιμο να ''μολυνθεί'' με νερό.
Επίσης η Kawasaki για το μοντέλο της KX 125 αναφέρει ότι 'οι λιπαντικές ικανότητες του μίγματος λαδιού-βενζίνης μειώνονται πολύ γρήγορα' γι αυτό φτιάξτε καινούριο μίγμα για κάθε μέρα χρήσης' (The lubricative quality of gasoline-oil mixture deteriorates rapidly; therefore, prepare a fresh mixture for each day of operation.) Να σημειώσω ότι ο κινητήρας που φέρει αυτή η μοτοσυκλέτα είναι δίχρονος, 125 κυβικά εκατοστά και αποδίδει ισχύ 41 ίππων στις 11500rpm με αναλογία βενζίνης/λαδιού 32:1
Τέλος, παραθέτω τι αναφέρει η motul στο site της :
'According to the tests performed, oil do not separate from the gasoline during roughly one month but this depends on gasoline and storage conditions. Therefore the best is to prepare premix just before use and shake before use.
The most important problem should be that gasoline is loosing its burning properties when exposed to the air. This can cause ignition problems.' πηγή :http://www.motul.fr/uk/conseils/faq/reponses.htmlΕγώ το συμπέρασμα που βγάζω από όλα αυτά είναι να επιδιώκουμε να φτιάχνουμε το μίγμα μας και να τρέχουμε με το καρτάκι μας την ίδια μέρα. Αν δεν γίνεται αυτό, και να μείνει και 2-3 εβδομάδες μέσα το καύσιμο δεν χάλασε και ο κόσμος.(Επισημαίνω ότι αυτό είναι δική μου άποψη που δεν βασίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο )
-
Αν ο άνθρωπος έχει Megane cc, ξέρει τα πάντα...
-
...... το σωστό είναι να την πετάξεις.ΠΟΥ?????
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ