-
Φιλε angel έχεις ενημέρωση σίγουρα, ξέρεις που θα έχουμε κανένα αγώνα όπεν για νέα παιδιά και πότε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατί όσο κι αν έψαξα δεν είδα πληροφορίες..
-
δεν ξερω κατα ποσο σωστο ειναι να εκδηλωσω εδω το ενδιαφερον μου,το οποιο ειναι η αγορα μεταχειρισμενου καρτ(πωλουνται αποσο ξερω αρκετα) απο εμενα κ καποια ατομα που ισως ενδιαφερονται ακομα ουτως ωστε να μειωθει το κοστος αγορας κ συντηρησης.βρισκομαι ανατολικη θεσσαλονικη κ αν υπαρχουν ατομα τα οποια ενδιαφερονται για κατι τετοιο θα μπορουσαν να μου στειλουν ενα πμ.
εγω προσωπικα κανω αραια κ που ,αν βρεθω κοντα σε πιστα(υπαρχει βεβαια μια πολυ καλη στο ρυσιο θεσσαλονικης που ειναι κ κοντα στη κατοικια μου)κ εχω μπριζωθει να κανω καθε μερα που λεει κ ο λογος!!!
αν υπαρχει καποιος ειναι ευπροσδεκτος να το συζητησουμε.
ευχαριστω
-
Πολύ σωστές και κατατοπιστικές οι παρατηρήσεις σας παιδιά, σημασία έχει ότι το άθλημα πρέπει να ενισχυθεί αλλά η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται όπως στο εξωτερικό, υπάρχουν νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν αλλά κολλάνε στο κόστος με την δύσκολή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας. Απο ότι μου έλεγε φίλος του αθλήματος μόνο όσοι έχουν γερό και βαθύ πορτοφόλι μπορούν να προχωρήσουν παραπάνω και στο εξωτερικό. Αφήστε που τα αληθινά ταλέντα όπως και σε ολα τα σπόρ χάνονται τελικά σε αυτή την χώρα...
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
δεν ξερω κατα ποσο σωστο ειναι να εκδηλωσω εδω το ενδιαφερον μου,το οποιο ειναι η αγορα μεταχειρισμενου καρτ(πωλουνται αποσο ξερω αρκετα) απο εμενα κ καποια ατομα που ισως ενδιαφερονται ακομα ουτως ωστε να μειωθει το κοστος αγορας κ συντηρησης.βρισκομαι ανατολικη θεσσαλονικη κ αν υπαρχουν ατομα τα οποια ενδιαφερονται για κατι τετοιο θα μπορουσαν να μου στειλουν ενα πμ.εγω προσωπικα κανω αραια κ που ,αν βρεθω κοντα σε πιστα(υπαρχει βεβαια μια πολυ καλη στο ρυσιο θεσσαλονικης που ειναι κ κοντα στη κατοικια μου)κ εχω μπριζωθει να κανω καθε μερα που λεει κ ο λογος!!!
αν υπαρχει καποιος ειναι ευπροσδεκτος να το συζητησουμε.
ευχαριστω
Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα blade , άλλωστε αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των διάφορων forum -γνώμη μου – θα σου συνιστούσα όμως την αγορά να την κάνεις μόνος για πολλούς και διαφορετικούς λόγους που λόγου χρόνου δεν μπορώ να αναλύσω ,
-
καταλαβαινω τους λογους που αναφερεις...το κυριως θεμα ειναι οτι ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το ποιον εκεινου που θα εμπιστευτεις..
εχω προσπαθησει με φιλους ομως πολλοι ειναι σε δυσμενη οικονομικη καταταση κ εγω ειμαι τρελαμενος κ το γουσταρω τρελα...γι αυτο κ ψαχνομαι
ετσι κ αλλιως δε θα μπορω να το χαρω το καρτ αν το παρω μονος ενω αν εχω ακομα ενα 2 ατομα θα το διασκεδαζουμε καλυτερα..
-
Πίστεψε με υπάρχουν πολλοί λόγοι περισσότεροι απ΄ όσους νομίζεις , θα πρέπει να ξέρεις ότι το κάρτ «στήνεται» γύρω απ’ τον οδηγό του πράγμα που σημαίνει ότι και οι δύο οδηγοί θα πρέπει να έχουν τον ίδιες αναλογίες –ύψος και κιλά δλδ- ακόμη να έχουν ίδιο τρόπο οδήγησης , ακόμη όταν λέμε «κάνω κάρτ» εννοούμε και την όποια φροντίδα που χρειάζεται να κάνει κάποιος πριν κυλήσουν οι ρόδες στη πίστα αλλά και αμέσως μετά (έλεγχος αλυσίδας , λίπανση ,κ.α.) αλλά πολύ περισσότερο οι ρυθμίσεις που χρειάζεται να κάνεις για να κρατάει καλύτερα ………είναι μεγάλο σχολείο το καρτ και δεν σταματάει μόνο στο οδηγηκό κομμάτι …..ελπίζω να έχουμε το χρόνο να τα λέμε εδώ μέσα όπως και να βρεθούν και άλλα άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα
Υ.Γ. καλά που ήταν κρυμμένο τόσο καιρό αυτό το θέμα !!!!!!!!!!!!!!!!!
-
στο σωματοτυπο δεν εχεις αδικο..
οσο για τη συντηρηση,υπαρχει εδω μια πιστα στο ρυσιο η οποια αναλαμβανει εναντι ποσου,τη συντηρηση του το σερβις του κ φυσικα τρεχεις δωρεαν στη πιστα..
κ επειδη αν το παρουν 2-3 ατομα το κοστος μοιραζεται αρκετα...εκει στοχευω εγω..
κ το κυριοτερο θα μπορω να αλωνιζω ολη μερα..
εσυ ασχολεισαι καιρο?εχεις δικο σου?
-
Ναι αλλά έτσι όπως τα λες όλα τα λεφτά θα πηγαίνουν στη συντήρηση /ρύθμιση του καρτ , αφού θα χρειάζεσαι ένα άτομο συνέχεια δίπλα σου ,-και να το κόστος στα ύψη - χώρια του ότι αυτή ακριβώς είναι όλη η μαγεία στο καρτ . ένα απλό όχημα δλδ που μπορεί ο καθένας να το συντηρεί και να το βελτιώνει -εκτός κινητήρα και ίσως αλλαγή ελαστικών .
Και μια και μιλάμε για κόστος έχουμε και λέμε …μεταχειρισμένα καρτ έχει για όλα τα βαλάντια και ξεκινάνε από 1500 ίσως και ποιο χαμηλά -και υποθέτω πως όλο και κάποιον θα έχεις ρωτήσει – αυτό που έχει σημασία είναι α) το σασί να μην είναι στραβό και β) να μπορείς να βρεις τυχόν ανταλλακτικά , Για τον κινητήρα τώρα τα πράγματα είναι λίγο ποιο απλά !! αυτή τη στιγμή οι καλύτεροι κινητήρες για χόμπι αλλά και αγώνες είναι οι κινητήρες της εθνικής κατηγορίας (εδώ έχει επικρατήσει ο ROTAX 125 σε όλες του τις μορφές ) είναι αξιόπιστοι κινητήρες με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στα σέρβις .Σε καμιά περίπτωση όμως μην μπλέξεις με 100αρια αγωνιστικά
Τώρα όσο για το «θα μπορώ να αλωνίζω όλη μέρα» αχχαχχα αν καταφέρεις και κάνεις καρτ για μισή ώρα συνέχεια και την επόμενη μέρα δεν πονάς θα είσαι ο σούπερ φυσική κατάσταση (έχω καιρό να κάνω καρτ αυτά)
-
σπανια κανω φιλε κ αυτος ειναι ο λογος που θελω να εμπλακω λιγακι παραπανω..
οσο για την αντοχη τα χερια μου κουραζονται κ εκει βγαινω...ξεκουραζομαι κ ξαναμπαινω...
κ γω για 125 το βλεπω...οταν λες μακρυα απο αγωνιστικο..τι εννοεις?εχουν διαφορες?
-
Αν κουράζεσαι με νοικιάρικο φαντάσου τη γίνετε με αγωνιστικό , βέβαια είναι θέμα προπόνησης όσο περισσότερο οδηγάς τόσο λιγότερο κουράζεσαι , όταν λέω «100 αγωνιστικό» εννοώ τα μοτέρ της κατηγορίας intercontinental A , είναι ταχύτατα αλλά δυστυχώς έχουν πολύ λίγες ώρες λειτουργίας ανάμεσα στα σέρβις -περίπου στις 7 με 8 λειτουργίας - αντίθετα με τα rotax - αλλά και τα περισσότερα της εθνικής κατηγορίας – όπου το όριο είναι περίπου στις 50 ώρες ………….καλό είναι να βρεις κάποιο βιβλίο για το καρτ θα σε βοηθήσει αρκετά . (είχε κυκλοφορήσει παλιότερα το «Τα μυστικά του καρτ» θα σου στείλω περισσότερες λεπτομέρειες με π.μ )
-
καταλαβα ποιο εννοεις...ειναι κ παλια γειτονια ξερεις..
ευχαριστω για τις πληροφοριες κ το ενδιαφερον κ ελπιζω να τα καταφερω συντομα..
-
Να είσαι καλά , εύχομαι να το βρεις .
αλλά δεν υπάρχει κανένας κόπος από μέρος μου , μακάρι να βρεθούν και άλλα άτομα με ίδια ενδιαφέροντα για να τα λέμε από ‘δω
-
οντως..γιατι νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο...ετσι για να ξεδινουμε..
-
Θέλει προσοχή στην επιλογή του μοτέρ κυριώς. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα 125άρι αυτόματο.Τα λεγόμενα TAG .Δηλ 125άρι αυτόματο , μιζάτο για να μη σπρώχνεις. Αν είναι και υδρόψυκτο , αν και πλέον εκτός από τα easy ,όλα υδρόψυκτα είναι, ακόμα καλύτερα. Το σασί για την αρχή δεν είναι το Α και το Ω.Ειδικά αν υπολογίσεις ότι στην αρχή λόγω απειρίας θα φας και μερικές σβούρες εκτός πίστας... . Όλοι το παθαίνουμε Το μοτέρ χρειάζεται να είναι αξιόπιστο και ταυτόχρονα όσο γίνεται λιγότερο απαιτητικό σε συντήρηση, λέγε με ROTAX. Αυτά λένε ότι θέλουν service κάθε 50 ώρες και τα υπόλοιπα tag κάθε 30 πχ. Βέβαια το κόστος του service του είναι ανάλογο....
Επίσης σημαντικότατο ότι μπορείς να φυλάς το καρτ σε πίστες και έτσι δε χρειάζεται να το κουβαλάς. Έχουν ειδικούς χώρους και προς το παρόν δεν έχει ακουστεί περίπτωση κλοπής κτλ.
Αν με το καλό αγοράσεις πρόσεχε πάρα πολύ τα πλευρά σου γιατί είναι πολύ εύκολο να τα διαλύσεις έστω και προσωρινά.Εγώ έχω ενα pcr 125 εδώ και 8 μήνες. Από αυτούς τους 8 τουλάχιστον 3 φορές για 1-2 βδομάδες δε μπορούσα να γυρίσω πλευρό το βράδυ. Τη βρήκα βέβαια τη λύση με κάτι πλαϊνά προστατευτικά ( πέρα από τη ζώνη πλευρών, που δε κάνει και πολύ δουλειά) .
-
ωραιες συμβουλες φιλε!!οταν λες μοτερ τακγ,αφορα καποια μαρκα η απλα ειναι περιγραφη αυτοματου μοτερ?
οταν λεμε οτι δεν εχει ταχυτητες,σημαινει οτι ανεβαζει μονο του χωρις καμια παρεμβαση απο εμενα?οσο για τα πλευρα τωρα το χειμωνα θα πηγαινουμε παντα φασκιωμενοι οποτε ειμαστε τζετ!!
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
ωραιες συμβουλες φιλε!!οταν λες μοτερ τακγ,αφορα καποια μαρκα η απλα ειναι περιγραφη αυτοματου μοτερ?
οταν λεμε οτι δεν εχει ταχυτητες,σημαινει οτι ανεβαζει μονο του χωρις καμια παρεμβαση απο εμενα?οσο για τα πλευρα τωρα το χειμωνα θα πηγαινουμε παντα φασκιωμενοι οποτε ειμαστε τζετ!!
TAG= T(ouch) A(nd) G(o).
Koinws ta moter me tis enswmatomenes mizes.
Einai aytomato = einai monotaxyto.
To poly faskioma me ta royxa den kanei kalo ka8ws prepei na stribeis (topo8eteis) to kart kai me to swma
opote prepei na to noiw8eis.... -
εξαρταται φανταζομαι κ απο τις θερμοκρασιες...δε μιλαμε για μπουφαν βεβαια,αλλα για μια φορμιτσα κ καμια ισοθερμικη απο μεσα για να τη παλευεις..
-
Σε γενικές γραμμές υπάρχουν τρεις κατηγορίες μοτέρ για καρτ με τις διαφορές να εντοπίζονται στο σύστημα μετάδοσης , στη πρώτη δεν μεσολαβεί τίποτε ανάμεσα στο στρόφαλο και το τελικό γρανάζι (αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς να κινείται το καρτ ) η δεύτερη είναι με ταχύτητες (τα γνωστά 6τάχυτα) και τα δύο παίρνουν μπροστά με σπρώξιμο και απευθύνονται σε έμπειρους οδηγούς τα τελευταία χρόνια όμως έκαναν την εμφάνιση τους και μοτέρ με φυγοκεντρικό συμπλέκτη (σαν τα σκούτερ δλδ) έχουν μάλιστα και μίζα και γενικά είναι ποιο εύκολα στην οδήγηση τους
Και ερχόμαστε στα πλευράκια !!! σωστός ο Hannibal ! δεν φοράμε πολλά ρούχα ένα φανελάκι -αυτό μπορεί να είναι και ισοθερμικό- φορμίτσα και στα πολλά κρύα μια μπλούζα , αυτό σημαίνει ότι το κάθισμα πρέπει να είναι ακριβώς στα μέτρα του οδηγού να αγκαλιάζει το σώμα δλδ –όπως και το κράνος –χωρίς να το αφήνει «χτυπιέται» -ωσάν χταπόδι – γιατί πονάειιιιιιιιιι , ακόμη πολύ σημαντικό είναι ο τρόπος που οδηγά κανείς όσο ποιο στρωτές είναι οι κινήσεις τόσο λιγότερα προβλήματα έχει με τα πλευρά …………
-
τα κενα ειναι δηλαδη που κανουν τη ζημια...το περιθωριο του σωματος να 'φρεναρει' οταν αντιμετωπιζει στροφες κ g.
οσο για το κρανος εννοειται οτι ειναι προσωπικο,τωρα για το καθισμα εαν γινει η αγορα του καρτ μαζι με αλλο ατομο,λυνεται το προβλημα με την αγορα δυο καθισματων η προσθηκες σε αυτο που εχουμε?
-
Η αλλαγή του καθίσματος δεν είναι κάτι εύκολο –τέσσερις βίδες θα μου πεις αλλά……….) οπότε το ξεχνάς
Τώρα όσον αφορά την αγορά ……………δεν ήθελα να το αναφέρω και μην το πάρεις σαν αγγελία –αν και υπάρχει αγγελία στην αντίστοιχη ενότητα του φόρουμ – πουλάω το δικό μου καρτ ……..τεσπα αν και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον τα λέμε (ελπίζω να μην δημιουργώ πρόβλημα στο θέμα μας αλλά και στο φόρουμ γενικότερα )
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ