Kαλησπέρα σε όλους!
Επιστρέφω για να βοηθήσω τους νέους καρτίστες του χώρου, που πάντα χρειαζόμαστε.
Βασικά σε όσα λέει ο tuners συμφωνώ μέχρι κεραίας.
Το μεταχειρισμένο καρτ θέλει πολύ προσοχή και πολύ ψάξιμο και προτάσεις από γνωστούς.
Έχω στο μυαλό μου δυο καρτ που ίσως ενδιαφέρον τον φίλο μας, το ένα δε ξέρω αν υπάρχει ακόμα.
Ο χρήστης kargr έγραψε:
Χαιρεται,
πολυ νεκρα εχει πεσει στο karting ![:/ 😕](https://forum.4troxoi.gr/plugins/nodebb-plugin-emoji/emoji/android/1f615.png?v=8a0hrunh66i)
Σκεφτομαι (δηλαδη ξανα-σκεφτομαι) μετα απο αρκετα χρονια να αγορασω ενα καρτακι. Κοιταω προς μεταχειρισμενο crg, birel, tonykart αυτοματο φυσικα μιας και αρχαριος.
Yπαρχει καμια προταση; Με 3500-4000€ βρισκω καρτ και τον βασικο εξοπλισμο(γαντια, φορμα, παπουτσια, τρειλερ κτλ); Επισης τι κοστος χρησης ανα προπονηση εχει ενα τετοιο καρτ.
Ευχαριστω!
Με 3,500-4 θα βρεις ένα καλό καρτ σε καλή κατάσταση.
Το συγκεκριμένο είναι ενός πολύ καλού φίλου και παλιού συμφορουμίστα: https://www.car.gr/9451651-tonykart-401
Δε ξέρω αν αξίζει άλλο καρτ, δεν έχω ψάξει αλλά για το συγκεκριμένο μπορώ να σου πω να το πάρεις με κλειστά μάτια.
Για εξοπλισμό θα χρειαστείς τα εξής:
-Κράνος, Arai περίπου 600 ευρώ. ΜΗΝ ψωνίσεις μηχανής από το σωρό, ΜΗΝ τσιγκουνευτείς κάτι στο οποίο βάζεις το κεφάλι σου.
-Balaclava, ένα 10άκο
-Φόρμα, ένα 150άρι
-Γάντια, ένα 60άρι
-Παπούτσια, ένα 60άρι
Τρέιλερ, εξαρτάται τι βρίσκεις αλλά νομίζω με ένα 300άρι θα βρεις κάτι σχετικά καλό. Σε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Για προπόνηση τώρα, αν ψάξεις στο τοπικό είχα κάνει μια ανάλυση του κόστους. Εξαρτάται όμως πόσο θέλεις να ασχοληθείς και πόσες προπονήσεις θα κάνεις. Δηλαδή το κόστος δεν είναι αναλογικό με τη προπόνηση και μεταβάλλεται με τη συχνότητα αυτών.
Πολύ χοντρικά:
-Κόστος πίστας: 25 ευρώ
-Βενζίνη: η κατανάλωση είναι περίπου 2-3λτ στο σκέλος (κάθε σκέλος είναι 15λεπτο), εξαρτάται από την οδήγηση και τη πίστα (πχ τα Μέγαρα καίνε περισσότερο γιατί έχουν μεγαλύτερες flat-out ευθείες)
-Λάδι: το rotax θέλει 2% λάδι, κόστος συσκευασίας 12 ευρώ το λτ.
-Λάστιχα: 150 ευρώ το σετ και η φθορά είναι ανάλογη με τους χρόνους σου. Αν αρχίζεις να ασχολείσαι και να κάνεις προπονήσεις θα χρειάζεσαι ένα σετ το μήνα τουλάχιστον. Για αρχή ένα σετ θα σε βγάλει ένα 2μηνο
-Συντήρηση: για rotax πιστόνι κάθε 20 ώρες (κόστος 80 ευρώ), μπιέλα κάθε 60 (150 ευρώ), rebuild κάθε 2η/3η μπιέλα...εξαρτάται. Για 6τάχυτο τα νούμερα και η συντήρηση είναι διαφορετική.
Έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν με το αγωνιστικό καρτ? Πρέπει να σου δείξει κάποιος 1-2 πράγματα για το μοτέρ, ρυθμίσεις, σασί, στήσιμο κλπ αλλά εδώ είμαστε/είμαι να βοηθήσουμε πάντως.