-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Λέτε να βάψω τίς δαγκάνες,ή να πάρω τό αεροπλάνο γιά Αυστραλία κατευθείαν;Βάψτ' τες και θα δώσω το τηλέφωνό σου σ' έναν τύπο που οδηγεί αυθεντικό Focus ST (πρώτης γενιάς) με 16άρες ζάντες (όλα είχαν στάνταρ 17άρες) και πίσω ταμπούρα, για να κάνετε παρέα...
Πέρα από την πλάκα, γιατί όχι; Σιγά την καγκουριά...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Χτές παρέλαβα μόνο τίς δισκόπλακες (σωστά θηρία),ενώ τίς δαγκάνες καί τα τακάκια μού τα έστειλε σέ ξεχωριστό δέμα τα οποία θα παραλάβω μάλλον εντός τής εβδομάδας.
Τό κακό είναι ότι ο τύπος μού έστειλε τίς τρυπητές δισκόπλακες αντί τών λείων,οί οποίες,άν καί σάν αγορά θά ήταν ακριβότερες (μού τίς έχει χρεώσει σάν απλές-λάθος στό πακετάρισμα δηλαδή),πιθανόν να μού δημιουργήσουν προβλήματα σέ υψηλές θερμοκρασίες.
Τό να τού τίς ξαναστείλω πίσω δέν τό συζητώ όμως,μιάς καί τό βάρος τους (17 κιλά καί εκατό γρμ) έχει πολλά μεταφορικά έξοδα,οπότε θα πάει μακρυά η βαλίτσα.Λέτε να βάψω τίς δαγκάνες,ή να πάρω τό αεροπλάνο γιά Αυστραλία κατευθείαν;
λιγότερα προβλήματα θερμοκρασίας θα χεις με τις τρυπητές
-
Τού κυρ-πούστη!!!
Μού έχει στείλει δαγκάνες άνευ ανακατασκευής (όπως έλεγε) καί χωρίς τακάκια.
Θα γίνει τής ανωμαλίας άν δέν επανορθώσει. -
Ο χρήστης speculator έγραψε:
Επανερχόμαι στο topic για να σας ενημερωσω πως τελικά τοποθετηθηκαν δισκοι και δαγκάνες απο AUDI S3 και μεταλλικα σωληνάκια Goodridge, με συνολικο κοστος ανταλλακτικων και εργατικων 450€ ολα καινουργια.Το αυτοκινητο ειναι πλεον απιστευτο στο σταματημα απο τσαρουχωματα 180χλμ ή φρεναρισματα πανικου μεσα στη πολη.
Πολλες φορες κοιταω πισω μου μηπως και κανένα μηχανακι κολλησει απο πισω μου.
Σαν μετατροπη το συστηνω ανεπιφυλακτα σε οσους εχουν Golf 4, A3, Leon, Octavia και θελουν καλα φρενα χωρις να μπλεξουν με ακριβα συστηματα BREMBO κ.λ.π.
Με τα άκρα τι έκανες; Νομίζω πως χρειαζόσουν και τα άκρα του S3 έτσι δεν είναι; Πόσο τα βρήκες; Καινούργια ή μεταχειρισμένα;
Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα σε ατμοσφαιρικό Leon και σκέφτομαι αναβάθμιση στα φρένα του 20VT. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τού κυρ-πούστη!!!
Μού έχει στείλει δαγκάνες άνευ ανακατασκευής (όπως έλεγε) καί χωρίς τακάκια.
Θα γίνει τής ανωμαλίας άν δέν επανορθώσει.Ωπ , τι έγινε Αντρέα ;;
-
Τί να γίνει,μού τά'κανε μαντάρα.
Εγώ πάντως,πήγα σήμερα καί τα πέρασα πάνω.
Τακάκια αγόρασα άλλα (55 ευρώ-πάλι καλά) τίς δαγκάνες τίς άφησα όπως ήταν,καί βγήκα βόλτες.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές πάντως.
Μπλοκάρισμα ούτε γιά ανέκδοτο,αν καί γιά τήν ώρα τό πεντάλ πιάνει πολύ χαμηλά καί ίσως στρώσει μετά από λίγα χιλιόμετρα.Τό μόνο πού με τρώει τώρα,είναι όταν θα χρειαστώ ξανά δισκόπλακες πού θα βρω.
Εντιτ: νά συμπληρώσω ότι,οι δίσκοι είναι τόσο μεγάλοι,ώστε σχεδόν γεμίζουν ολόκληρο τό εσωτερικό τής δεκαπεντάρας ζάντας,μέ αποτέλεσμα να φαίνονται σάν ψεύτικα πλαστικά ομοιώματα δίσκων πού βάζουν κάποιοι πάνω στά ταμπούρα τους.
-
Πάλι καλά που μπήκαν χωρίς προβλήματα.
Η διατομή των εμβόλων της καινούργιας δαγκάνας είναι μεγαλύτερη ;;
Αν είναι , τότε αυτή ευθύνεται για την μεγαλύτερη διαδρομή. Για να επανέλθει πρέπει να μπεί και ανάλογα μεγαλύτερη ανλία φρένων. -
Nαί,τό έμβολο είναι σαφώς μεγαλύτερο Βασίλη.
Λές να μπορώ να ταιριάξω αντλία από άλλο αυτοκίνητο;
Η δική μου είναι 22 χιλιοστά,γιά πόσα χιλιοστά νά ψάξω; -
αν μιλατε για οπελ επειδη ειχα κορσα και ειχα βαλει φρενα απο αστρα δεν ειχα προβλημα κανενα με τρομπες κλπ κλπ...
ισως φταιει κατι αλλο...
και σημειωση ειχα και πισω δισκους απο βεκτρα -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Nαί,τό έμβολο είναι σαφώς μεγαλύτερο Βασίλη.
Λές να μπορώ να ταιριάξω αντλία από άλλο αυτοκίνητο;
Η δική μου είναι 22 χιλιοστά,γιά πόσα χιλιοστά νά ψάξω;Mπορείς να ψάξεις τι αντλία φοράει το Calibra - Vectra , από αυτά δεν είναι και η δαγκάνα ;;
Αν φοράνε ίδια αντλία ίσως να θέλουν λίγο στρώσιμο ακόμα. -
O.K.
Θένκς.Εχω τήν εντύπωση ότι φοράνε τήν ίδια μέν,αλλά θα τό ξαναψάξω.
-
Τελικά τα βέκτρα καί καλίμπρα φοράνε μεγαλύτερη αντλία (23,5 χιλιοστά),αλλά είναι γιά ABS οπότε δέν μου ταιριάζουν.
Από ότι ξέρω όμως,καί όσοι από Γερμανία προχωρήσανε στήν ίδια μετατροπή,μείνανε μέ τήν 22άρα. -
Καλημέρα παιδιά.
Λοιπόν, αλλαζοντας τα αμορτισερ μου ειπαν οτι εχω τακακια για ακομα 2-3.000κμ.
Ερωτηση 1η...
Τακακια μπροστα άλλαξα πριν 10 μήνες και απο τοτε εχω κανει κατι παραπανω απο 22.000κμ. Ειναι λογική η διάρκειά τους για χρήση πόλης και λίγα ταξίδια και επαρχιακούς;; (μιλάμε για κόρσα c 1.000cc)Eρώτηση 2η...
Αν δεν ειναι λογική η αντοχή τους, τι αφτερμαρκετ να βάλω που να μη μου δημιουργήσουν προβλήματα στους δίσκους, να κρατήσουν λίγο παραπάνω και να μην πληρώσω τα κέρατά μου;;;(Μήπως ζητάω πολλά;;Θανξ γκαϊζ!!!
-
Να κρατήσεις φυσικά τα ίδια.
Οι δίσκοι σου έχουν παραμείνει σέ καλή κατάσταση;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Να κρατήσεις φυσικά τα ίδια.Οι δίσκοι σου έχουν παραμείνει σέ καλή κατάσταση;
Από οτι είπε ο μηχανικος (εστειλα τον πατερα μου με το αυτοκινητο λόγω γραφείου) είναι οκ. Δηλαδή είναι οκ η διαρκεια που εχουν τα μαμα;
-
Παραπάνω ήθελες να κρατήσουν;
Εγώ νομίζω ότι είναι πολύ καλά. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Παραπάνω ήθελες να κρατήσουν;
Εγώ νομίζω ότι είναι πολύ καλά.Δεν εχω ιδέα πόσο κρατάνε. Παντως ειχα την εντυπωση οτι με την οδηγηση που του κάνω κρατανε παραπάνω... Τελοσπαντων, αλλη μια ερωτηση και δεν ξαναενοχλω..
Τα θερμουι πισω, στα ταμπουρα τι διαρκεια εχουν;; Δεν εχουν αλλαχθεί ποτε!
-
Αν θέλεις να κρατάνε πάνω από 20.000 χλμ. να οδηγάς πιο σιγά, να αφήνεις μεγαλύτερες αποστάσεις.
Τα ταμπούρα σε μερικά αυτοκίνητα ξεχνάς την ύπαρξή τους.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν θέλεις να κρατάνε πάνω από 20.000 χλμ. να οδηγάς πιο σιγά, να αφήνεις μεγαλύτερες αποστάσεις.Τα ταμπούρα σε μερικά αυτοκίνητα ξεχνάς την ύπαρξή τους.
Σε ευχαριστω για τη συμβουλή, αλλά πιστευω οτι οδηγάω ετσι όιπως λες. Χρησιμοποιώ πολυ το μοτερ σαν φρένο και ετσι στο ξαντια εχω πετυχει πολλα περισσοτερα κμ...Για αυτό μου εκανε εντυπωση,,,
-
Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ!!!
Χτές τό απόγευμα,τά φρένα μου έβγαλαν τά χιλιοπλάσια αυτών πού κοστίσανε.
Μικρό κοριτσάκι πετάχτηκε μπροστά μου αφού ξέφυγε από τήν προσοχή τής μάνας του καί τό αυτοκίνητό μου σταμάτησε Α-ΚΑ-ΡΙ-ΑΙ-Α.
Δέν θα γλύτωνε ούτε αυτό ούτε καί εγώ άν είχα ακόμα τα παλιά μου.(φυσικά μού πάγωσε τό αίμα εκείνη τή στιγμή)
Βελτιωση Φρενων