-
τα εχω δοκιμασει ολα. Και υγρα αλλαξα 2 φορες και εξαερωση εκανα, αλλαξα τακακια μετα αλλαξα και δισκους αλλα το συνολικο αποτελεσμα ηταν ελαχιστα διαφορετικο απο πριν.
Μονο ενα απογευμα καθισα με γυαλοχαρτο και ετριψα ελαφρα τους δισκους μπρος και πισω. μετα απο αυτη την ενεργεια και για 500 χιλιομετρα μεσα στη πολυ τα φρενα δουλευαν ιδανικα.
Απλως σκεφτομουν αντί να δωσω λεφτα σε νεους δισκους και τακακια να δωσω τα ιδια λεφτα για μεταχειρισμενα απο καποιον που εκανε αναβαθμιση σε Brembo.
-
Μηπως εχεις 'καψει ή γυαλισει' τα τακακια ή τους δισκους;Μπορει να εχει συμβει απο οχι καλο στρωσιμο οταν τα αλλαξες.Πρεπει να πατας το φρενο με πολυ προσοχη και για μικρα διαστηματα για να στρωσουν σωστα ,για περιπου 300 με 400 χιλιομετρα.
-
Πιστευω πως εκανα καλο στρωσιμο γιατι πανω απο 600 χλμ προσεχα παρα πολυ τον τροπο φρεναρισματος και δεν τα καταπονουσα καθολου.
Την απωλεια της αποτελεσματικοτητας των φρενων την αντιμετωπιζω κυριως στα ταξιδια με το αυτοκινητο και σε φρεναρισμα απο ταχυτητες 150-170 χλμ οπου νιωθω το αυτοκινητο να μην φρεναρει καθολου.
Στο Service που το πηγα 2 φορες για ελεγχο του κυκλωματος των φρενων μου ειπαν πως ολα ηταν ενταξει.
Επισης τα λάστιχα ειναι καινουργια και επειδη εχω 2 τετραδες ζαντες 1 με Michelin Εχalto και αλλη μια me Bridgestone S-03 δεν εχω δει μεγαλες διαφορες
-
Επειδή τα δισκοφρενάκια μου (μαμά) δέν αντέχουν τήν πίεση τής πίστας καί 'καίγονται' εύκολα,σκέφτομαι να τα αλλάξω μέ μεγαλύτερης διαμέτρου.
Εχετε κάτι να προτείνετε;
εχετε τίποτα λίνκς να ρίξω καμμιά ματιά; -
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
http://www.godspeedbrakes.fsnet.co.uk/frameset.htmΑυτό μάλλον ξέχνα το αν δεν μπορείς να πας Αγγλία. Του έστειλα email εδώ και δύο βδομάδες και ούτε καν απάντησε.
-
Σκέφτηκα να βάλω μεγαλύτερα (256χιλ αντί γιά 236) τής όπελ.
Τί λέτε;Βασίλη,στά σάιτ πού δίνεις,πώς μπορώ να βρώ τί ταιριάζει στό καντέτ;
(είμαι καί λίγο...σκράπας στά Αγγλικά)
-
Ανδρέα , αν μπορείς να ταιριάξεις από κάποιο άλλο μοντέλο της Opel θα είναι η πιο οικονομική λύση.
Αλήθεια ,τα Calibra τι φρένα έχουν ... μπαίνουν ;;Αυτά τα set είναι παραγγελίες , πρέπει να ξέρεις το offset του δίσκου , το καρέ και τη διάμετρο της κεντρικής τρύπας. Αυτοί σου φτειάχνουν κεντρική αλουμινένια 'καμπάνα' που πάνω της βιδώνει ο δίσκος. Παρότι είναι μεγαλύτερα συνήθως ζυγίζουν λιγότερο απο τα εργοστασιακά.
Η max διάσταση για 15' ζάντα είναι μεταξύ 285 και 300 mm (εξαρτάται απο τη ζάντα και το offset )
Aπ'ότι είδα υπάρχει στην hispec set για Vauxhall 4-τρυπες- μετατροπή σε δίσκους 285/24 mm 210-250 λίρες
- δίσκοι 285/24 μαζί με δαγκάνες billet4 (ελαφριές 4πίστονες) 480 λίρες
Κώστα κι εμένα δεν είχε απαντήσει εδώ και μήνες
-
Μόλις μίλησα μέ τόν Αποστόλη στό τηλέφωνο,καί μού πρότεινε να κρατήσω τήν ίδια διάμετρο δίσκου,καί να βάλω τρυπητές δισκόπλακες BREMBO
Μού φαίνονται όμως...'λίγα' τα φρένα ρε γμτ.
Νά ψάξω γιά τούς δίσκους τής όπελ τών 256χιλ καί κατόπιν να αλλάξω δισκόπλακες;Τό Καλίμπρα,πιθανόν να φοράει αυτούς τών 256χιλ,αλλά δέν είμαι σίγουρος Βασίλη.
-
Κάτσε να ψάξω ... και θα επανέλθω
-
Επανερχόμαι στο topic για να σας ενημερωσω πως τελικά τοποθετηθηκαν δισκοι και δαγκάνες απο AUDI S3 και μεταλλικα σωληνάκια Goodridge, με συνολικο κοστος ανταλλακτικων και εργατικων 450€ ολα καινουργια.
Το αυτοκινητο ειναι πλεον απιστευτο στο σταματημα απο τσαρουχωματα 180χλμ ή φρεναρισματα πανικου μεσα στη πολη.
Πολλες φορες κοιταω πισω μου μηπως και κανένα μηχανακι κολλησει απο πισω μου.
Σαν μετατροπη το συστηνω ανεπιφυλακτα σε οσους εχουν Golf 4, A3, Leon, Octavia και θελουν καλα φρενα χωρις να μπλεξουν με ακριβα συστηματα BREMBO κ.λ.π.
-
Μέ γειές.
-
Λοιπόν ..
Το GSi , τα Astra και το Calibra 16v φορούν τα ίδια μπροστινά δισκόφρενα
256/24 με 41 mm offset
To Calibra turbo μέχρι το 95 φόραγε 284/24 με 41 mm offset ... μετά φόραγε άλλα που δεν κάνουν.Αν μπορούσες να βρεις κάποιο από τα παραπάνω θα είχες σοβαρή βελτίωση (με το 284 να είναι ιδανικό για πίστα)
Η αλλαγή της δισκόπλακες με άλλη πιο καλής ποιότητας (μόνο σε χαρακτή γιατί οι τρυπητές σπάνε με χρήση πίστας) , θα βελτιώσει λίγο την αντοχή στη θερμοκρασία αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι θα δεις διαφορές στη πίστα. -
Πού τα βρίσκεις όλα αυτά ρε θηρίο.
Μέ δίσκους 284 χιλ,τί ζάντα θα πρέπει να χρησιμοποιήσω;
Θά είναι αρκετές οι δεκαπεντάρες μου;edit ο.κ.,τό είδα στό προηγούμενο πόστ σου Βασίλη.
Θένκς. -
Bασίλη,ψάχνοντας στό νέτ,βρίσκω ότι,όλα τα καλίμπρα από τό 91 μέχρι τό 95,φοράνε πενταμπούλονους δίσκους 284Χ24.
Τό δικό μου είναι τετραμπούλονο. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Bασίλη,ψάχνοντας στό νέτ,βρίσκω ότι,όλα τα καλίμπρα από τό 91 μέχρι τό 95,φοράνε πενταμπούλονους δίσκους 284Χ24.
Τό δικό μου είναι τετραμπούλονο.Χμμμμ ... άρα ούτε αυτοί κάνουν
Οπότε μένουν οι 256 του GSi .... ή οι 285/4πίστονες των Αγγλων (480 λίρες) -
Η ψάχνω να βρώ μόνο δαγκάνες από τό καλίμπρα,καί αγοράζω ξεχωριστά δίσκους 284Χ24 τετραμπούλονα Ε.Τ.41
Τί λές;
Θα ταιριάξουν οι δαγκάνες; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η ψάχνω να βρώ μόνο δαγκάνες από τό καλίμπρα,καί αγοράζω ξεχωριστά δίσκους 284Χ24 τετραμπούλονα Ε.Τ.41
Τί λές;
Θα ταιριάξουν οι δαγκάνες;Mάλλον θα χρειάζονται και οι πλήμνες του Calibra
Αλλη λύση είναι δίσκοι 284/24 με ΕΤ 41 και αντάπτορες για να ταιριάξουν οι δαγκάνες του Calibra , με την προυπόθεση ότι χωράνε σαν μέγεθος γιατί οι εργοστασιακές είναι ογκώδης. Χρειάζεσαι μια δαγκάνα , να την βάλεις περίπου στη θέση που θα μπει , να μετρήσεις την απόσταση που βγαίνει προς στη ζάντα (για να μην βρίσκει) και να υπολογίσεις τις διαστάσεις από την προέκταση που πρέπει να φτειαχτεί για να στερεωθεί στην πλύμνη. -
Μάλλον δύσκολο έ;
Εχω ένα φιλαράκι πού θα ρωτήσει καί σέ γερμανικό οπελ-φόρουμ άν ταιριάζουν,οπότε είμαι στήν αναμονή.
Αν δέν ταιριάξουν,θα μπορέσουμε να παραγγείλουμε από Αγγλία;
480 λίρες,πόσα ευρώ είναι; -
480 Χ 1.5 περίπου ... γύρω στα 750 ευρω
Ακούγονται πολλά αλλά για τέτοιας ποιότητας μετατροπή δεν είναι .
Εδώ ζητάνε 1500+
Βελτιωση Φρενων