-
Μόλις έφαγα λιγάκι τη ζάντα μου (μια ωραία 17άρα) ακουμπώντας το πεζοδρόμιο Η φθορά είναι πολύ μικρή αλλά αναρωτιέμαι αν μπορεί κανείς αν επιδιορθώσει τέτοιου είδους ζημιές. Και επίσης αναρωτιέμαι γιατί τα λάστιχα δεν είναι φαρδύτερα ώστε να προστατεύουν τις ζάντες...
-
Μόλις έφαγα λιγάκι τη ζάντα μου (μια ωραία 17άρα) ακουμπώντας το πεζοδρόμιο Η φθορά είναι πολύ μικρή αλλά αναρωτιέμαι αν μπορεί κανείς αν επιδιορθώσει τέτοιου είδους ζημιές. Και επίσης αναρωτιέμαι γιατί τα λάστιχα δεν είναι φαρδύτερα ώστε να προστατεύουν τις ζάντες...
-
-
Ο χρήστης gfotopou έγραψε:
Και επίσης αναρωτιέμαι γιατί τα λάστιχα δεν είναι φαρδύτερα ώστε να προστατεύουν τις ζάντες...Κάποια καινούργια λάστιχα όπως τα Pirelli P-Zero Nero έχουν ένα εξόγκωμα στο χείλος του πλαϊνού τους εκεί που ξεκινά η ζάντα ώστε να την προστατεύουν από kerbing.
-
Και επίσης αναρωτιέμαι γιατί τα λάστιχα δεν είναι φαρδύτερα ώστε να προστατεύουν τις ζάντες...Ισχύει ότι μερικά λάστιχα έχουν έναν προεξέχοντα δακτύλιο που ίσως φτάνει πιο έξω από τη ζάντα με σκοπό να την προστατεύσει από πεζοδρόμια.
Τα λάστιχα όπως και οι ζάντες βγαίνουν σε διάφορα πλάτη! Αν βάλεις τη φαρδύτερη δυνατή ζάντα με κάποιο λάστιχο κινδυνεύεις περισσότερο από ότι αν βάλεις το φαρδύτερο δυνατό λάστιχο σε μια ζάντα.
Στην πρώτη περίπτωση το όλο κατασκεύασμα θα είναι πιο άκαμπτο άρα πιο σκληρό, πιο νευρικό και πιο άμεσο σε αντιδράσεις και με πιο ψηλά όρια. Στη δεύτερη θα είναι λίγο πιο γλυκό με λιγότερο απότομες αντιδράσεις και λιγότερο απόλυτη συμπεριφορά. Διαλέγεις και παίρνεις.
Η απάντηση λοιπόν στην ερώτησή σου είναι ότι τα λάστιχά σου δεν είναι φαρδύτερα γιατί δεν έβαλες φαρδύτερα!!! (ή δεν έβαλες στενότερες ζάντες) -
Μόλις έφαγα λιγάκι τη ζάντα μου (μια ωραία 17άρα) ακουμπώντας το πεζοδρόμιο Η φθορά είναι πολύ μικρή αλλά αναρωτιέμαι αν μπορεί κανείς αν επιδιορθώσει τέτοιου είδους ζημιές. Και επίσης αναρωτιέμαι γιατί τα λάστιχα δεν είναι φαρδύτερα ώστε να προστατεύουν τις ζάντες...υπαρχουν πολλοι .....απο απλα μηχανουργεια μεχρι εξειδικευμενα με μηχανηματα ακριβειας για καθε ειδους επισκευη-ισιωμα-γεμισμα σπασμενης-αμμοβολη-βαψιμο και οτι τελος παντων χρειαζεται.
ενα απο αυτα [τα εξειδικευμενα] οπου και εγω εχω επισκευθει ειναι ο Πεττας στην Καβαλας στο ρευμα προς Αθηνα δεξια λιγο πριν βγεις στο φαναρι στο ποταμι.
παντως εγω ελυσα το προβλημα [οσο ειναι δυνατον] με τα πεζοδρομια [και οχι μονον]βαζοντας μικρους ευρυγωνιους καθρεπτες στους καθρεπτες του αυτοκινητου ωστε οταν παρκαρω [παντα με την οπισθεν] να βλεπω την αποσταση του τροχου απο αυτα............βεβαια οταν ειναι νυχτα δυσκολευουν λιγο τα πραγματα αλλα τι αλλο να κανει κανεις!!!!!
-
Μια άλλη λύση για την όπισθεν είναι οι λασπωτήρες που βρίσκουν στο πεζοδρόμιο πολύ πριν βρει οποιοδήποτε λάστιχο, ζάντα, κλπ!
-
Φιλε gfotopou μην το ψαχνεις καθολου με τις ζαντες....Υπαρχουν χιλιοι τροποι να τις στραβωσεις και να τις χαλασεις (εγω παντως διαλεξα ενα απο τους χειροτερους) οποτε το μονο που σε σωζει ειναι να αποδεχτεις το γεγονος και να εχεις προχειρο ενα τηλεφωνο για να τις επισκευαζεις!!!!
Σε αυτο το πλαισιο λοιπον παρε ενα τηλ απο μενα που μου τις επισκευασαν και ειναι πραγματι σαν καινουργεις(17 εχω και γω)
210/5762917-210/5752115 και ζητας την κυρια Κατερινα που θα σου πει τι θα κανεις(Εγω επειδη τις πηρα απο κει ανελαβε και μου τις εφιαξε ισως κανει το ιδιο και σε εσενα η σου πει που θα πας)
Καλη επιτυχια. -
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά. Να απαντήσω συνολικά Η ζημιά που έκανα είναι πολύ μικρή (μόνο εγώ ο υποχόνδριος τη βλέπω, αλλά βλέπεις είναι μόνο 2 εβδομάδων το αυτοκίνητο) οπότε δεν αξίζει ακόμα η επισκευή (πραγματικά μπορείς να επισκευάσεις chipped ζάντα, θα θέλει προσθήκη υλικού?). Βέβαια εδώ στας Ελβετίας ( ) που μένω μου φαίνεται αδύνατο να βρώ κάποιο εργαστήριο να επισκευάσω ζάντες. Εδώ δεν επισκευάζουν τίποτα. Όλα τα αλλάζουν για καινούργια... δυστυχώς. Ίσως όταν ξανακατέβω Ελλάδα. Τώρα για τα λάστιχα και τις ζάντες. Εγώ προσωπικά θα αγόραζα φαρδύτερα λάστιχα... Αλλά το αυτοκίνητο ήρθε από τον κατασκευαστή (Fiat Stilo 1.8 Dynamic) με τη συγκεκριμένη ζάντα και λάστιχο. Και το λάστιχο που φοράσει (ενα Good Year δεν ξέρω ακριβώς ποιο μοντέλλο) έχει μεν ένα κυκλικό εξόγκωμα που το ονομάζει rim protector) αλλά δεν προεξέχει αρκετά, για την ακρίβεια ζάντα και λάστιχο βρίσκονται ακριβώς στην ίδια ευθεία. Όταν τα λάστιχα φθαρούν θα βάλω φαρδύτερα.
Επισκευή ζάντας αλουμινίου