-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Που χάθηκες Giuseppe ; Μιας και περι tiguan ο λόγος γράψε μας τις εντυπώσεις σου για το tiguan μετά από λίγους μήνες κατοχής. Αν είσαι ευχαριστημένος, τι σε χαλάει κλπΛίγος ελεύθερος χρόνος, κάτι η βαρεμάρα και το επίπεδο των δημοσιεύσεων και των αντιπαραθέσεων με έκαναν να απέχω....
Γενικά δεν είμαι ο αναποφάσιστος αγοραστής, δεν είμαι ψείρας οπότε δεν έχω και αρνητικά σχόλια για το Tiguan.
Eίμαι ευχαριστημένος 110% ενώ έφτασα στο σημείο να πω ότι ορθώς δεν προχώρησα στην αγορά της 159 1750 ΤΙ (ή στη 2κίνητη BMW X1). Το Τig είναι εκπληκτικό το πως κάνει τα πάντα τόσο καλά. Αν οπωσδήποτε ήθελα να αναφέρω ένα μειονέκτημα αυτό θα ήταν για την τραχιά λειτουργία του κινητήρα και τον αδιάφορο ήχο. 'Ομως τώρα το καλοκαίρι που τα παράθυρα είναι ανοιχτά, τα δεδομένα αλλάζουν καθώς αυτό το γλυκό σφύριγμα γλυκαίνει τα αυτιά....
Αύριο μάλιστα θα πάω για 13χιλιόμετρα off road πέριξ των Αθηνών.
Πάντως αυτή η ποιότητα κύλισης και απόσβεσης των ανωμαλιών είναι εκπληκτική. Οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις είναι μονίμως στο comfort ενώ απορίας άξιο είναι το πως ένας κινητήρας 1.4 λίτρων και 150 ίππων κινεί τόσο σβέλτα το βαρύ σώμα των 1655 κιλών του γερμανικού SUV.....
Proud Tiguan owner κανονικά δηλαδή -
Ο χρήστης mel23 έγραψε:
Καλοριζικο!! Και προσεξε μη σου πασαρουν κανα αυτοκινητο που εκτελουσε πριν χρεη test drive!
Ευχαριστώ, πως καταλαβαίνεις το τελευταίο?? Από τα χλμετρα στο χλμετρητή??
Ειναι κι αυτος ενας τροπος.. (αν κι αυτα τα αυτοκινητα τα πουλανε μετα ως ελαφρως μεταχειρισμενα...)
Εδω παντως στην αντιπροσωπεια της Κομοτηνης ειχε ενα Golf το οποιο εκτελουσε χρεη test drive ( ) και τωρα το εχει αγορασει καποιος. Οποτε αν ηταν καποιο αυτοκινητο που ηταν καιρο στην αντιπροσωπεια, μπορεις να υποψιαζεσαι...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
To 'manhattan' μας του '91 (απο τα τελευταια, με διπλοφαναρα και μασκα με κοκκινη ριγα) εχει... 0!Οποτε ηταν μαλλον προαιρετικα, στο μανιουελ παντως υπαρχει εικονα με 5 (!) διακοπτες
Λογικά οι 4 διακόπτες (2 αριστερά-2 δεξιά)είναι για τ ηλεκτρικά παράθυρα και ο κεντρικός για τις ηλεκτρικές κλειδαριές..
Το λεω γτ έχω δει Golf mk2 f/l 5θυρα με 2 ηλεκτρικά παράθυρα και άλλα με 4 ηλεκτρικά παράθυρα..
Μάλλον ήταν στα εξτρά όπως και οι ηλεκτρικές κλειδαρίες..
-
Γεια σας,
είμαι σε άλλο topic απλα θα ηθελα τη βοήθεια σας σε κατι..
ο αδελφος μου έχει ενα Golf 1.4 Αγορά Μάρτιος 2010.
Το αυτοκίνητο εδώ και περίπου 6 μήνες κάνει έναν θόρυβο όταν είναι κρύο.
Μετά από αλλεπάληλες φορές που επισκέφτηκε την εδώ αντιπροσωπεία ΔΕΛΤΑ CAR και
αφού δεν έβρισκαν τι φταίει αποφάσισε να το πάει για έλεγχο-λόγω του θορύβου-στο
Αγρίνιο-Καψιώχας ΑΕΒΕ.Η απάντηση της αντιπροσωπείας μετά από το έλεγχο ήταν οτι το
αυτοκίνητο χρειάζεται δίσκο-πλατώ.
Το κόστος μιας και από οτι του είπαν δεν καλύπτεται από την εγγύηση είναι κάπου στα
900 ευρώ.
1)Πως είναι δυνατόν να εμφανίσει δίσκο-πλατώ ένα αυτοκίνητο 6 μηνών, οδηγούμενο από
έναν έμπειρο οδηγό, και αυτό να μην οφείλεται σε αστοχία υλικών?Τα συνολικά χλμ του
αυτοκινήτου είναι 20000.
Γράφω 6 μηνών μιας και όπως σας είπα έχει πάει για έλεγχο
αρκετές φορές.Έστειλα e-mail στην kosmocar και τον πηραν τηλεφωνο οπου του ειπαν οτι στην αρχη
του αλλαξαν κατι σωληνακια-στη ΔΕΛΤΑ- αλλα δεν διορθωθηκε το προβλημα και τελικα
χρειαζεται δισκο πλατο..
επειδη οπως καταλαβαινετε δεν ειναι δυνατό να το χωνεψει αυτο σκεφτεται να το κυνηγησει..
εγω συνδραμω στο οτι εχω προσβαση σε forum internet κτλ...
θα ηθελα να ρωτησω τι μπορω να κανω?να αρχισω δημοσιευσεις σε blog?
να επικοινωνησω με Γερμανια?υπαρχει καποια διαυθυνση που μπορω να απευθυνθω?Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!!
-
Εάν πάντως δεν βγάλεις άκρη, άλλαξε τον έξω με τα μισά χρήματα, μη διανοηθείς να σκάσεις 900 ευρώ. Άλλαξέ γνωστός μου σε Golf GTi 2005 μοντέλο πρόσφατα, γι αυτό στο λέω
-
Ο χρήστης spirospatra έγραψε:
Γεια σας,
αφού δεν έβρισκαν τι φταίει αποφάσισε να το πάει για έλεγχο-λόγω του θορύβου-στο
Αγρίνιο-Καψιώχας ΑΕΒΕ.Η απάντηση της αντιπροσωπείας μετά από το έλεγχο ήταν οτι το
Το κόστος μιας και από οτι του είπαν δεν καλύπτεται από την εγγύηση είναι κάπου στα
900 ευρώ.
1)Πως είναι δυνατόν να εμφανίσει δίσκο-πλατώ ένα αυτοκίνητο 6 μηνών, οδηγούμενο από
έναν έμπειρο οδηγό, και αυτό να μην οφείλεται σε αστοχία υλικών?Τα συνολικά χλμ του
αυτοκινήτου είναι 20000.
αρκετές φορές.Έστειλα e-mail στην kosmocar και τον πηραν τηλεφωνο οπου του ειπαν οτι στην αρχη
του αλλαξαν κατι σωληνακια-στη ΔΕΛΤΑ- αλλα δεν διορθωθηκε το προβλημα και τελικα
χρειαζεται δισκο πλατο..
επειδη οπως καταλαβαινετε δεν ειναι δυνατό να το χωνεψει αυτο σκεφτεται να το κυνηγησει..
να επικοινωνησω με Γερμανια?υπαρχει καποια διαυθυνση που μπορω να απευθυνθω?Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!!
900 € σετ συμπλεκτη δεν παιζει... κατι καταλαβε λαθος.
αν το προβλημα προερχεται απο πλατο, καλυπτεται ολο το σετ σε εγγυηση γιατι παει σετ
-
δυστυχώς δεν κατάλαβε λάθος...του το είπαν και από κοντά όταν πήγε να το πάρει το αυτοκίνητο..
1080 και με κάποια έκπτωση που κάνουν 900 ευρώ για δίσκο πλατό μιας και δεν καλύπτεται από εγγύηση..
περιμένω την απάντηση της κοσμοκαρ και μετά θα στείλω mail Γερμανία μπας και βγάλω άκρη.. -
Ο χρήστης amazing έγραψε:
θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με το πρβλημα που αντιμετωπιζει φιλος με το αμαξι του.εχει το polo 1.4 16v με τους 101 ιππους,μοντελο του 2001.προχθες σε βολτα στην παραλιακη υπερθερμαινοταν ο κινητηρας.τηλεφωνησε στο συνεργειο οπου το πηγαινει για σερβις,περιγραφοντας αναλυτικα το τι συμβαινει,και του ειπαν οτι χρειαζεται εξαερωση.του ειπαν ακομη οτι μπορει να την κανει και μονος του μεσω καποιας βαλβιδας.επειδη ειμαι ομως ασχετος σε ο,τι εχει να κανει με το συγκεκριμενο θεμα,γνωριζει κανεις τι ακριβως πρεπει να κανει?Εάν δεν γνωρίζετε, να πάτε στο συνεργείο.
-
Ο χρήστης spirospatra έγραψε:
Γεια σας,
900 ευρώ.
αυτοκινήτου είναι 20000.
χρειαζεται δισκο πλατο..
Πολλάαααα λεφτά για δίσκο πλατώ... Για ρώτα σε κανένα άλλο συνεργείο (εκτός του δικτύου της VW)
-
Οσοι ψαχνετε λογους για να υποστηριξετε οτι η VW δεν φτιαχνει καλα αυτοκινητα, οριστε κι αλλος ενας
http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=2 ... volkswagenΜου φαινεται περιεργο παντως η Greenpeace να ισχυριζεται τετοιο πραγμα. Μια εταιρια με τεχνολογιες tsi και tdi (και λοιπα αλλα κολπα) που ενας εκ των στοχων τους ειναι να μειωσουν τις εκπομπες ρυπων, να λενε στο τελος οτι καθυστερει να τους μειωσει.. Δηλαδη τι θελουν? Να ξυπνησουν μια μερα και να μην παραγουν καθολου ρυπους?
-
πρωτη φορα εκαναν κατι καλο οι χιπηδες
παντως η vw εχει γελοιους δισκους , αυτο ειναι γνωστο και τελικα λαχειο ειτε ειναι χειροκινητο ειτε dsg , μπορει να μεινεις για πλακα απο δισκο και μετα κανουν τους κινεζους, ενω ξερουν οτι το προβλημα σκαει σε αρκετο κοσμο
-
Επειδή το τοπικ του ψιροκο είναι κλειδωμένο κάνω την ερώτηση εδώ.
Παράγγειλε ο κολλητός μου ένα εταιρικό 120άρι με leasing και η προσφορά της εταιρείας λέει ότι έχει sport and style package. Ξέρει κάποιος τι περιλαμβάνει αυτό?sent from a universe far far away
-
Έκλεισα 4 χρόνια με το tsi 140, χωρίς να χρειαστώ την εγγύηση Δεν είχα κάνει την επέκταση και έβαζα στοίχημα με φίλους που μου λέγανε ότι θα το μετανιώσω πικρά και θα έχω πληρώσει ένα κινητήρα ακόμα μέχρι να λήξει η 4ετία
Βέβαια τα χλμ είναι λίγα (25.000) αλλά εξακολουθεί να μην έχει κάνει κιχ και να μην καίει καθόλου λάδι μεταξύ των αλλαγών (ανά 7.000χλμ)Μη το γρουσουζέψει κανείς τον έφαγα
-
Κοιτα φιλε και εγω golf εχω και ειχα.. 5(tsi 140) και τωρα 6αρι 160 ... Τα χιλιομετρα σου ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ ελαχιστα ..εγω εκανα καπου στα 27 το χρονο ...το 140αρι πουληθηκε στα 90.000 με αρκετα προβληματακια μικρα μεν αλλα...
Το 6αρι τωρα...εχω αλλαξει 2 δισκο πλατο στην εγγυηση...μια φορα κρεμαγιερα ,σινεμπλοκ και 3 αντλιες νερου ... και να πεις οτι το τρεχω ...ουτε μια φορα δεν εχω πατησει κοφτη κτλ κτλ... και οσα εχω οδηγησει...golf 6 160 ...φιλων ...ολα θα εχουν προβλημα με την δευτερα σκληρες ταχυτητες...ηχους κατα το στριψιμο (ειδικα απο 30.000 χιλ και πανω) Το αριστερο πανελ με τους διακοπτες τριζει... προβληματα με τα τζαμια..με ηλεκτρομαγνητικες αντλιες κομπρεσσορα κτλ κτλ...Εγω καταφερα και τα αντικατεστησα ολα με τα τελευταια ανταλλακτικα ολα εγγυηση...και τωρα στα 50.000 ουτε κιχ...επειδη προνοησα...δυστηχως τα vw ειναι να τα αγοραζεις τουλαχιστον 1.5 χρονο μετα αφου βγουν...παρε παραδειγμα το νεο polo gti ..και το θεμα που εχει προκυψει με τους κινητηρες οπου απο οτι φενεται θα παει για ανακληση ...γιατι και σε ιταλια και σε ελλαδα και σε γερμανια πολλα αυτοκινητα υπεστησαν αντικατασταση εντοσθιων και μετα παρεδωσαν πνευμα....η αρχικη βλαβη ειναι οτι καινε τρελα λιτρα λαδι ΝΑΙ λιτρα.... μπορειτε να δειτε τι εχει γινει στο vwclub polo section-προβληματα ... παει νομικα το θεμα απο οτι φενεται... τα ιδια και στα γερμανικα φορουμ ..Δυστηχως βγαζουν αρκετες βλαβες....
-
Στραφειτε στους Ιταλους..
Τι επαθε ο κινητηρας του Polo GTI?
-
Και να 'ταν μόνο οι βλάβες ?? Το πρόβλημα είναι οι αναπάντεχες εκρήξεις κινητήρων με άγνωστα για τους επιβάτες αποτελέσματα. Το λέγε και ο φίλος qsis πριν χρόνια..
-
Ο χρήστης thanos.k έγραψε:
Κοιτα φιλε και εγω golf εχω και ειχα.. 5(tsi 140) και τωρα 6αρι 160 ... Τα χιλιομετρα σου ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ ελαχιστα ..εγω εκανα καπου στα 27 το χρονο ...το 140αρι πουληθηκε στα 90.000 με αρκετα προβληματακια μικρα μεν αλλα...
Το 6αρι τωρα...εχω αλλαξει 2 δισκο πλατο στην εγγυηση...μια φορα κρεμαγιερα ,σινεμπλοκ και 3 αντλιες νερου ... και να πεις οτι το τρεχω ...ουτε μια φορα δεν εχω πατησει κοφτη κτλ κτλ... και οσα εχω οδηγησει...golf 6 160 ...φιλων ...ολα θα εχουν προβλημα με την δευτερα σκληρες ταχυτητες...ηχους κατα το στριψιμο (ειδικα απο 30.000 χιλ και πανω) Το αριστερο πανελ με τους διακοπτες τριζει... προβληματα με τα τζαμια..με ηλεκτρομαγνητικες αντλιες κομπρεσσορα κτλ κτλ...Εγω καταφερα και τα αντικατεστησα ολα με τα τελευταια ανταλλακτικα ολα εγγυηση...και τωρα στα 50.000 ουτε κιχ...επειδη προνοησα...δυστηχως τα vw ειναι να τα αγοραζεις τουλαχιστον 1.5 χρονο μετα αφου βγουν...παρε παραδειγμα το νεο polo gti ..και το θεμα που εχει προκυψει με τους κινητηρες οπου απο οτι φενεται θα παει για ανακληση ...γιατι και σε ιταλια και σε ελλαδα και σε γερμανια πολλα αυτοκινητα υπεστησαν αντικατασταση εντοσθιων και μετα παρεδωσαν πνευμα....η αρχικη βλαβη ειναι οτι καινε τρελα λιτρα λαδι ΝΑΙ λιτρα.... μπορειτε να δειτε τι εχει γινει στο vwclub polo section-προβληματα ... παει νομικα το θεμα απο οτι φενεται... τα ιδια και στα γερμανικα φορουμ ..Δυστηχως βγαζουν αρκετες βλαβες....
Εσύ δηλαδή 2 Golf έχεις αγοράσει, 3 έχεις αλλάξει στην ουσία
Τι να πω, εν καιρό θα μάθω από πρώτο χέρι αν είναι αλήθεια τα περί καταστροφής/σκορπίσματος/αποσύνθεσης του αυτοκινήτου μετά τα 30.000χλμ.
Θα μου πάρει όμως καμιά 3ετία ακόμα, αν σκεφτείς το ρυθμό με τον οποίο γράφει χλμ και ότι για 1 χρόνο θα μείνει ακίνητο καθώς θα λείπωΠάντως αν δεν υπήρχε καλή συναρμογή θα φαινόταν από τα χρόνια και μόνο, δεν τρίζει κάτι ακόμα ούτε ξεβάφει-ξεθωριάζει-ξεφτίζει κανένα πλαστικό οπότε θεωρώ ότι είναι καλοφτιαγμένο.
-
Μη μασάς. Εμένα (TFSI 200 άλογα, ο 'παλιός') άρχισε να θέλει λάδι μετά τα 100.000. Και όταν λέω λάδι, εννοώ 1 λίτρο για 10.000 χλμ.
Βέβαια η VW θεωρεί 'φυσιολογικό' για αυτόν τον κινητήρα μέχρι και 1 λιτρό ανά ... 1.000 ΧΛΜ .
Ο τρόπος που οδηγεί και συντηρεί ο καθένας μας πιστεύω ότι διαμορφώνει κατά κύριο λόγο την 'ποιότητα' του αυτοκινήτου. Να το χαίρεσαι χωρίς σκέψεις ότι θα 'χαλάσει'. Και να πάθει κάτι όλα φτιάχνονται !
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Μη μασάς. Εμένα (TFSI 200 άλογα, ο 'παλιός') άρχισε να θέλει λάδι μετά τα 100.000. Και όταν λέω λάδι, εννοώ 1 λίτρο για 10.000 χλμ.Βέβαια η VW θεωρεί 'φυσιολογικό' για αυτόν τον κινητήρα μέχρι και 1 λιτρό ανά ... 1.000 ΧΛΜ .
Ο τρόπος που οδηγεί και συντηρεί ο καθένας μας πιστεύω ότι διαμορφώνει κατά κύριο λόγο την 'ποιότητα' του αυτοκινήτου. Να το χαίρεσαι χωρίς σκέψεις ότι θα 'χαλάσει'. Και να πάθει κάτι όλα φτιάχνονται !
Το συντηρώ εκτός αντιπροσωπείας σε ένα συνεργείο που δεν είναι τυπικά 'εξειδικευμένο' σε vw και το έχει φίλος. Το παλικάρι μου λέει ότι τα tsi, τόσο τα μονά όσο και τα διπλά, δεν έχουν εμφανίσει προβλήματα πέραν ψιλικατζίδικων πραγμάτων του τύπου N75 και σκάστρας που λύνονται με κάτω από 100άρικο αν εμφανιστούν και χωρίς να σε αφήνουν στο δρόμο. Συντηρεί μερικές δεκάδες tsi κινητήρες σε πελάτες του απ τους οποίους λέει ότι κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα,πέραν ενός που έκαψε τουρμπίνα αλλά μένει 2 στενά πάνω απ το συνεργείο και το μαστόρι τον βλέπει κάθε πρωί να κατεβαίνει το στενό με κοφτιασμένη πρώτη (αυτός πλέον έχει Auris )
Δεν έχω λόγο να μην ακούω το μηχανικό αντί για τις εκάστοτε ποσταρίες των ανά την Ελλάδα φόρουμζ
Τώρα όπως έχουμε ξαναπεί, αν τύχει κάτι στραβό και ακριβό εκτός εγγύησης, Life's a bitch! -
Έγινε με μια μικρή καθυστέρηση (400km ) το service των 45k. Κόστος πάνω κάτω 80 ευρώ(εκτός αντιπροσωπίας).
Μέχρι σήμερα το κακόμοιρο δεν μ έχει απασχολήσει για τίποτα, πέραν μιας αντικατάστασης ενός αεραγωγού που ίσως προκαλούσε τριγμούς για την οποία υπήρχε εντολή και μιας διαδρομής σκορταρισμάτων στις πρώτες αλλαγές του dsg που εξαφανίστηκαν την επομένη πριν από 4-5 μήνες. Λαδάκι ούτε αυτή την φορά είχε φάει οπότε ίσως του κάνω μια περιποιησούλα αύριο για να το συγχαρώ:lol:
Σ'έναν μήνα κλείνει 2 χρόνια, οπότε βγαίνοντας εκτός εγγύησης ελπίζω να συνεχίσει την απροβλημάτιστη πορεία του γιατί δυσκολεύουν οι καιροί
Αυτά τα λίγα
VW FORUM