-
Επιμένω ότι στο VW group τα έχουν χαμένα.
Ας δούμε καταρχάς το διαχωρισμό στις μάρκες του group μεταξύ sport και classic.
Sport: Audi, Lamborghini, Seat, Bugatti
Classic: VW, Bentley, SkodaΚλασικό δείγμα νηπιακού μάρκετινγκ.
Τι δουλειά έχει η Seat ανάμεσα στις άλλες;
Η τοποθετησή της στο sport group είναι εντελώς αναίτια. Ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει τα Seat πιο σπορ από τα αντίστοιχα Skoda.Η Skoda δίπλα στην Bentley μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.
Υπόδειγμα σωστού διαχωρισμού είναι το Premier Automotive group της Ford, στο οποίο εντάχθηκαν Aston Martin, Lincoln, Land Rover, Jaguar.
Αλλά και γενικά η Ford με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο με την διαχειριστική της πολιτική απέναντι στις θυγατρικές της. Άφησε, ας πούμε την mazda, τελείως ελεύθερη να αναπτύξει το δικό της project (ρχ-8) το οποίο δεν μοιράζεται καμία πλατφόρμα, κανένα κινητήρα, τίποτα, με τα μοντέλα της Ford.
Η πολιτική της κοινής πλατφόρμας της VW (που δεν είναι κάτι νέο σαν ιδέα, θυμηθείτε πλατφόρμα tipo ή πολυμορφικά peugeot, citroen, fiat),
είναι ό,τι πιο γελοίο έχουν δει τα μάτια μου τα τελευταία χρόνια.Για έναν λάτρη της μοναδικότητας στα αυτοκίνητα, η στρατηγική της κοινής πλατφόρμας, η οποία μεταλλάχτηκε αργότερα σε στρατηγική κοινών μηχανικών μερών (μας έπεισαν), είναι κατακριτέα.
Και να σας πω και κάτι άλλο:
Δεν αποκλείω, τα προβλήματα αξιοπιστίας, που έβγαλαν πολλά μοντέλα του γκρουπ τα τελευταία χρόνια, να οφείλονται ακριβώς σε αυτού του είδους την οικονομία κλίμακος.Aκόμα και το grouppo Fiat αναπτύσσει πιο λογική πολιτική. Θεωρητικά και σε αυτό το θέμα μόνο.
Maserati και Alfa Romeo είναι πλέον μαζί. Μένει να δούμε κατά πόσο θα υπάρχει ανταλλαγή τεχνολογίας από τη μία (Maserati) στην άλλη (Alfa).
Ήταν το σωστό βήμα, προκειμένου η Alfa να ανταγωνιστεί στα ίσα τη BMW. Aλλά ας περιμένουμε. -
Για μενα παντως ειναι το πιο ομορφο roadster στη κατηγορια του και οι 'κακες γλωσσες' ας συνεχιζουν να δειχνουν το κομπλεξ τους...
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Για μενα παντως ειναι το πιο ομορφο roadster στη κατηγορια του και οι 'κακες γλωσσες' ας συνεχιζουν να δειχνουν το κομπλεξ τους...ποια θεωρείς ότι είναι η κατηγορία του? Με ποια μοντέλα θα είναι άμεσα συγκρίσιμο?
-
Κι εγώ το βρίσκω πολύ όμορφο. Βέβαια αν για golf πληρώνεις τα κέρατά σου για συντήρηση, για τούτο εδώ θα πληρώνεις τα κέρατά σου Χ 3.
Αν η VW το δίνει σε τιμολογιακά επίπεδα 307 CC, Megane CC, Focus II CC ή Astra CC (όταν βγει), έχει ελπίδες να πουλήσει καλά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν η VW το δίνει σε τιμολογιακά επίπεδα 307 CC, Megane CC, Focus II CC ή Astra CC (όταν βγει), έχει ελπίδες να πουλήσει καλά.με 3,2 εξακύλινδρο???
noway!
(γι'αυτό ρωτάω εγώ σε ποια κατηγορία θα παίζει) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι εγώ το βρίσκω πολύ όμορφο. Βέβαια αν για golf πληρώνεις τα κέρατά σου για συντήρηση, για τούτο εδώ θα πληρώνεις τα κέρατά σου Χ 3.Αν η VW το δίνει σε τιμολογιακά επίπεδα 307 CC, Megane CC, Focus II CC ή Astra CC (όταν βγει), έχει ελπίδες να πουλήσει καλά.
γι' αυτά θα βγει -κάποια στιγμή - το Concept C, μηχανικά μέρη Golf V με αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή
Το Concept R με κινητήρα στο κέντρο και 250 ίππους -αν ποτέ βγει και αυτό- προς Boxster κοιτά βάσει τεχνικών προδιαγραφών. Δεν υπάρχουν και πολλά κεντρομήχανα πισωκίνητα με 200+ ίππους.
και μην πει κανείς αν συγκρίνεται ένα 'VW' με μία 'Porsche' γιατί υπάρχουν και τα Cayenne-Touareg
-
3,2; Δεν το πρόσεξα. Το ΤΤ roadster quattro DSG 3,2 κοστίζει 60 χιλιάρικα. Νομίζω ότι δύσκολα θα το πουλήσει κάτω από 45-50.000 η VW. Ή μάλλον δύσκολα θα το πουλήσει γενικά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
3,2; Δεν το πρόσεξα. Το ΤΤ roadster quattro DSG 3,2 κοστίζει 60 χιλιάρικα. Νομίζω ότι δύσκολα θα το πουλήσει κάτω από 45-50.000 η VW. Ή μάλλον δύσκολα θα το πουλήσει γενικά.Γι' αυτό και είναι Concept Του αλλάζει σήμα βέβαια και το πουλά σαν Audi στα 60Κ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γι' αυτό και είναι Concept Του αλλάζει σήμα βέβαια και το πουλά σαν Audi στα 60Κκαι φώτα, γιατί Audi με φώτα από Passat δεν θα πουλήσει και τόσο...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γι' αυτό και είναι Concept Του αλλάζει σήμα βέβαια και το πουλά σαν Audi στα 60Κ
και φώτα, γιατί Audi με φώτα από Passat δεν θα πουλήσει και τόσο...
μαζί με το σήμα πάνε και τα φώτα και η τραπεζοειδής μάσκα
βέβαια το Passat με το καλημέρα θα βρεθεί πολύ ψηλά
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
3,2; Δεν το πρόσεξα. Το ΤΤ roadster quattro DSG 3,2 κοστίζει 60 χιλιάρικα. Νομίζω ότι δύσκολα θα το πουλήσει κάτω από 45-50.000 η VW. Ή μάλλον δύσκολα θα το πουλήσει γενικά.
Γι' αυτό και είναι Concept Του αλλάζει σήμα βέβαια και το πουλά **σαν **Audi στα 60Κ
Από αύριο κιόλας ?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για μενα παντως ειναι το πιο ομορφο roadster στη κατηγορια του και οι 'κακες γλωσσες' ας συνεχιζουν να δειχνουν το κομπλεξ τους...
ποια θεωρείς ότι είναι η κατηγορία του? Με ποια μοντέλα θα είναι άμεσα συγκρίσιμο?
Γυρω στα 50 χιλιαρικα θα ειναι η τιμη του...
-
Εντελως παρωχημένη σχεδίαση, απο κανα σκονισμένο ντουλάπι το βγάλανε;Πως ειναι δυνατον να σταθει αναμεσα σε S2000,Z3,Z4 κτλ;
Ακόμα και το παλιο mx-5 ειναι πιο σύγχρονο απο αυτο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εντελως παρωχημένη σχεδίαση, απο κανα σκονισμένο ντουλάπι το βγάλανε;Πως ειναι δυνατον να σταθει αναμεσα σε S2000,Z3,Z4 κτλ;
Ακόμα και το παλιο mx-5 ειναι πιο σύγχρονο απο αυτο.Tι αλλο θ'ακουσουμε????
-
Γούστα είναι αυτά! Εμένα μου φαίνεται εντυπωσιακότατο!
Αν και γενικώς η κατηγορία βγάζει Π Α Ν Ε ΜΟ Ρ Φ Α αυτοκίνητα! Οτι και αν πάρεις απο αυτήν την κατηγωρία θα είναι και καλό και όμορφο! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ακόμα και το παλιο mx-5 ειναι πιο σύγχρονο απο αυτο.Γιατι ρε φίλε το λες αυτο? τι παραπάνω έχει το καινουργιο MX-5 ή το παλιό S2000 ή το χάλια ΜR2? είσαι σοβαρος ανθρωπος τωρα?
Το αυτοκινητο της VW στηην φωτο είναι ένα premium roadster κ μην ρωτησει κανενας τι και πως ειναι Premium, γιατι ειναι, όσο για ανταγωνισμο πάει προς Z4 k SLK sports coupe.εκει βρίσκεται κ θα θα δείτε που θα πουλησει. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ μουρη το αυτοκινητο δεν μπορει να πει κανενας το αντιθετο.
γυρω στα 50χιλιαρικα θα στοιχιζει, αποτι εμαθα!
Προσωπικα δεν έχω τα λεφτά για να πάρω τετοιο αμάξι.έχω το γκολφακι μου κ ειμαι ευτυχισμενος -
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
Ακόμα και το παλιο mx-5 ειναι πιο σύγχρονο απο αυτο.Γιατι ρε φίλε το λες αυτο? τι παραπάνω έχει το καινουργιο MX-5 ή το παλιό S2000 ή το χάλια ΜR2? είσαι σοβαρος ανθρωπος τωρα?
Το αυτοκινητο της VW στηην φωτο είναι ένα premium roadster κ μην ρωτησει κανενας τι και πως ειναι Premium, γιατι ειναι, όσο για ανταγωνισμο πάει προς Z4 k SLK sports coupe.εκει βρίσκεται κ θα θα δείτε που θα πουλησει. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ μουρη το αυτοκινητο δεν μπορει να πει κανενας το αντιθετο.
γυρω στα 50χιλιαρικα θα στοιχιζει, αποτι εμαθα!
Προσωπικα δεν έχω τα λεφτά για να πάρω τετοιο αμάξι.έχω το γκολφακι μου κ ειμαι ευτυχισμενοςθεε τι δινεις σημασια?το του του ειναι κουκλι θα παει πολυ καλα,θα πηγαινε ακομη καλυτερα αν ειχε το σημα της audi,σε αυτην την κατηγορια θελει και λιγο μουρη
-
Παίδες ευχηθύτε μου καλορίζικο! Το πήρα το αυτοκίνητο! (Golf 1.4fsi, Sportline, μαύρο). Έχω λιώσει στους δρόμους! Το γούστάρω πολύ! Και πιο πολύ όταν μου είπε ο πωλητής (φίλος του πατέρα μου) πως ότι προβλήματα έβγαζε μέχρι τώρα το V έχουν διορθωθεί (όπως παράθυρα πχ). Είδομεν... Πάντως αν μπορούσα θα κοιμώμουν κι εκεί μέσα!
-
Πολλά ορθογραφικά λάθη μαμοτι μου! Ρεζιλι γιναμε παλι Golfooooo!
-
Ο χρήστης alpan έγραψε:
Πολλά ορθογραφικά λάθη μαμοτι μου! Ρεζιλι γιναμε παλι Golfooooo!ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ
VW FORUM