-
Φιλος μου ψαχνει για μεταχειρισμενο 1-3 χρονων στη μικρομεσαια κατηγορια και με κοστος περι τα 12000 -13000 ευρω.΄
Με κριτηριο την αξιοπιστια, αντοχη, ποιοτητα τις καλες επιδοσεις και την αξιοπρεπη οδικη συμπεριφορα, του προτεινα την νεα Corolla στην εκδοση 1600 (αντε και την 1400).
Θα ηθελα τη γνωμη σας πανω στο συγκεκριμενο αυτοκινητο, καθως και αν αξιζει τα λεφτα του σαν μεταχειρισμενο. Σαν καινουργιο νομιζω οτι ειναι πολυ ακριβο!
Ο ιδιος δινει μεγαλη σημασια στην αξιοπιστια και στην εγγυηση που οντως ειναι σημαντικος παραγοντας οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο αυτοκινητο.
Θα ηθελα να μεινει το θεμα στην Corolla και να μην αρχισουμε να γραφουμε τα γνωστα: 'γιατι να μην παρει το χψζ' κτλ....
-
Φιλος μου ψαχνει για μεταχειρισμενο 1-3 χρονων στη μικρομεσαια κατηγορια και με κοστος περι τα 12000 -13000 ευρω.΄
Με κριτηριο την αξιοπιστια, αντοχη, ποιοτητα τις καλες επιδοσεις και την αξιοπρεπη οδικη συμπεριφορα, του προτεινα την νεα Corolla στην εκδοση 1600 (αντε και την 1400).
Θα ηθελα τη γνωμη σας πανω στο συγκεκριμενο αυτοκινητο, καθως και αν αξιζει τα λεφτα του σαν μεταχειρισμενο. Σαν καινουργιο νομιζω οτι ειναι πολυ ακριβο!
Ο ιδιος δινει μεγαλη σημασια στην αξιοπιστια και στην εγγυηση που οντως ειναι σημαντικος παραγοντας οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο αυτοκινητο.
Θα ηθελα να μεινει το θεμα στην Corolla και να μην αρχισουμε να γραφουμε τα γνωστα: 'γιατι να μην παρει το χψζ' κτλ....
-
-
Ειναι καλη αγορα!
Ειναι ενα αξιοπιστο αμαξακι με καλο κινητηρα καλο σερβις και θα εχει 3 χρονακια ακομα εγγυηση στην χειροτερη περιπτωση.
Για μενα εχει ενα μειον: την αδιαφορη σχεδιαση η πιο λιανα ειναι ενα αυτοκινητο χωρις προσωπικοτητα!
Αν αυτο δεν μετραει ειναι μια πολυ καλη αγορα! -
καλη ειναι αλλα θα τη βρει σε αυτη τη τιμη? προσωπικα δεν με ενθουσιαζει το αυτοκινητο, αλλα φανταζομαι οτι οποιος τη θελει ξερει γιατι τη θελει...
-
βασικα πολλα ατομα που την εχουν και ειχαν προβληματα αξιοπιστας και τριγμων σκεφτονταν να την πουλησουν......μην πεσει σε καμια τετοια περιπτωση
-
νομιζω οτι η τελευταια κορολλα δεν ειναι ασχημη (δεν λεω για τη sedan βεβαια!).
Για τους τριγμους εχω ακουσει και εγω αλλα νομιζω οτι οι περισσοτεροι μαλλον τους εχουν λυσει μεσω εγγυησης, ετσι δεν ειναι?
οταν λες για προβληματα αξιοπιστιας σε τι αναφερεσαι?
-
Κι εγω ρε Σπυρο νομιζω οτι αν μη τι αλλο τα Τογιοτα και δη οι Corolla φημιζονταν για την αξιοπιστια τους!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κι εγω ρε Σπυρο νομιζω οτι αν μη τι αλλο τα Τογιοτα και δη οι Corolla φημιζονταν για την αξιοπιστια τους!
Aυτο πιστευω και εγω, και φυσικα τα 3-4 χρονια εγγυησης που θα εχει ακομη σαν 'καβατζα' ειναι σημαντικα.
Το μονο αρνητικο που μπορω να σκεφτω ειναι η δυσκολια μετατροπων που εχουν τα corolla, αλλα νομιζω οτι ενα 1600 με ενα σετ καλυτερα ελατηρια- αμορτισερ, θα ειναι πολυ αξιοπρεπες στο δρομο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
νομιζω οτι η τελευταια κορολλα δεν ειναι ασχημη (δεν λεω για τη sedan βεβαια!).Για τους τριγμους εχω ακουσει και εγω αλλα νομιζω οτι οι περισσοτεροι μαλλον τους εχουν λυσει μεσω εγγυησης, ετσι δεν ειναι?
ενος φιλου η 1400 σε 20.000 χλμ εσπασε μοτερ
του πατερα μου η TS στα 7500 χλμ ηθελε αλλαγη τεντωτηρα και στεγανοποιηση σασμαν γιατι εχανε βαλβολινες
επισης κατι πηρε το αυτι μου οτι ολες εχουν ελαττωματικες βασεις μηχανης οι οποιες κανουν θορυβο και αυτο θα φτιαχτει στις corolla απο τον σεπτεμβριο και μετα -
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
ενος φιλου η 1400 σε 20.000 χλμ εσπασε μοτερ
του πατερα μου η TS στα 7500 χλμ ηθελε αλλαγη τεντωτηρα και στεγανοποιηση σασμαν γιατι εχανε βαλβολινες
επισης κατι πηρε το αυτι μου οτι ολες εχουν ελαττωματικες βασεις μηχανης οι οποιες κανουν θορυβο και αυτο θα φτιαχτει στις corolla απο τον σεπτεμβριο και μεταολα αυτα σε corolla???
μηπως ηταν μεμονομενα περιστατικα ή οντως οι καινουργιες εχουν προβληματα???
Σαν 'στησιμο' στο δρομο, τι λενε??? (μη μου πεις για την TS!)
-
στησιμο?????????????
μπουαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχα
μετριο
βασικα ειναι ενα καθημερινο αυτοκινητο το οποιο ειναι φιλικο αλλα δε σε προδιαθετει για σπορ οδηγηση σε στροφες.....ουτε καν η TS....μια περιεργη θεση οδηγησης νταλικας και ενα παναλαφρο τιμονι με μηδεν πληροφορηση.....παντως με σκληροτερα αμορτισερ χαμηλωμα με ελατηρια και θολομπαρα εχει γινει αρκετα καλη στις ανοιχτες καμπες αλλα θελει οπωσδηποτε ζαντολαστιχα
που πας ρε καραμητρο να περασεις 200 αλογα με 195/55/16 και 6χ16 ζαντα?
οσο για τις βλαβες
μεμονωμενα περιστατικα?????
για κανε μια βολτα απο μερικες αντιπροσωπειες tοyota να δεις -
Βαγγελη, τα παραλες...
Η θεση οδηγησης ειναι μεν περιεργη αλλα συνηθιζεται. Civic, Corolla, 307 κλπ. λογω σχεδιασης εχουν δυστυχως ψηλη θεση οδηγησης.
Το τιμονι ειναι μεν ελαφρυ αλλα εχει αρκετα καλη πληροφορηση . Δεν ξερω αν στο 106 εχεις υδραυλικο αλλα αν δεν εχεις ειναι λογικο το τιμονι της TS να σου φαινεται 'περιεργο'. Για καθημερινη χρηση και για οδηγηση στην πολη η σε ταξιδι το τιμονι ειναι μια χαρα. Το αυτοκινητο γενικα ειναι πολυ φιλικο και πολιτισμενο. Δε νομιζω ο φιλος του Σπυρου να ψαχνει καθαροαιμο εργαλειο αναβασεων!
Οσο για τις βλαβες, ειναι μεμονωμενα περιστατικα. Οπως και να εχει παντως η αντιπροσωπεια ειναι παντα προθυμη να λυσει το οποιοδηποτε προβλημα.
-
[list:1nlilvfz]Ε βεβαια, αν σπασει ΜΟΤΕΡ απο toyota η σαζμαν, ειναι απολυτα φυσιολογικο και αυτο δεν θιγει το image της εταιριας, καθως ειναι μεμμονωμενα περιστατικα.Ο γρυλος του golf ομως, ειδατε ποσο εξεφτελιστοκη βλαβη ειναι μπροστα σε ενα σπασμενο μοτερ? [/list:u:1nlilvfz][list:1nlilvfz]Ετσι απο περιεργεια, ιεδατε πολλα σπασμενα μοτερ απο VAG? [/list:u:1nlilvfz][list:1nlilvfz]Κεφαλες honda και στροφαλα, σας πληροφορω οτι εχω δει πολλα [/list:u:1nlilvfz][list:1nlilvfz]Απλα το προβλημα ειναι οτι τα μεν ειναι δικαιολογημενα και δε καταδικαστεα!!!![/list:u:1nlilvfz][list:1nlilvfz]ΥΓ.Α και κατι που θυμηθηκα..............πηγα να παρω λαστιχι πορτας απο hi-ace 92 μοντελο και ο ιαπωνας ζηταγε................300 ευρα [/list:u:1nlilvfz][list:1nlilvfz]Με αυτα τα χρηματα παιρνεις 4 λαστιχα για T4 η sprinter Αν θελει ο φιλος σου να πλρωνει τα ανταλλακτικα χρυσο ας παρει ιαπωνα [/list:u:1nlilvfz]
-
λοιπον
ενας φιλος πηγε σε μια αντιπροσωπεια toyota και ειδ¨ε
2 corolla
1 new avensis
1 mr2 & 1 rav4
με σπασμενα μοτερ????
ολα τα σπασμενα μοτερ της ελλαδας λετε να πηγαν στο ιδιο συνεργειο?στην τελικη λευτερη την συγκρινω με τα 2 αυτοκινητα που ειχα (punto gt & rallye) τα οποια ειχαν και τα 2 υδραυλικο τιμονι
-
Το παιδι δεν ψαχνει να βρει το απολυτο εργαλειο αναβασεων αυτο ειναι σαφες! Στους 4Τ ειχαν πει καλα λογια για την οδικη συμπεριφορα (πλην της TS που δεν ανταποκρινεται στον χαρακτηρα της).
Εγω πιστευα οτι η αξιοπιστια της ηταν το δυνατο σημειο της μαζι με την ποιοτητα και τις καλες επιδοσεις! Σαφως η αντιπροσωπια ειναι κορυφαια στην Ελλαδα στο aftersales, αλλα για σπασμενα μοτερ σε corolla πρωτη φορα ακουω!!!
Με βαλατε σε σκεψεις τωρα
-
Γιατί κάποιος που είχε Corolla τελευταίας γενιάς (δηλ. το πολύ 3 ετών αυτοκίνητο) να την πουλήσει ? (Δεν έχει καν αλλάξει το μοντέλο, που είναι μερικές φορές λόγος πώλησης) Δε νομίζω πως είναι το είδος του αυτοκινήτου που αγοράζεται από εκείνους που αλλάζουν αυτοκίνητο κάθε 2-3 χρόνια... Αδιάφορη σχεδίαση και οδηγική συμπεριφορά το κάνουν 'μη ερωτεύσιμο', αξιοπιστία (ή 'αξιοπιστία' ), υψηλή αρχική τιμή και εγγύηση το κάνουν ελκυστικό ακριβώς στους ανθρώπους εκείνους που δεν θα το άλλαζαν τόσο σύντομα.
Οπότε... μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα ?
-
δεν εχει βρει ηδη καποιο, οποτε δεν υπαρχει 'λακος'! Καταλαβαινω τι λες, αλλα υπαρχουν ηδη μεταχειρισμενα που πωλουνται σε τσιμπημενες τιμες βεβαια...
Τωρα γιατι καποιος να πουλησει ενα αυτοκινητο 1-2 ετων ειναι αλλο θεμα, παντως μιλωντας γενικα, υπαρχουν πολλα μοντελα 1-2 ετων που μπορεις να βρεις σα μεταχειρισμενα!
-
Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για μεταχειρισμένο 1 έως 2 ετών, δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται από πίσω. Φίλος μου επισκεύασε το αμάξι του μετά από χαλαζόπτωση που το έκανε σαν μπαλάκι του γκολφ όσο μπορούσε ποιο γρήγορα ώστε να μην αρχίσει να σκάει ο στόκος που γέμισε τις λακκούβες. Πάντως όταν το έβλεπες νόμιζες ότι θα έκανες την αγορά του αιώνα!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για μεταχειρισμένο 1 έως 2 ετών, δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται από πίσω. Φίλος μου επισκεύασε το αμάξι του μετά από χαλαζόπτωση που το έκανε σαν μπαλάκι του γκολφ όσο μπορούσε ποιο γρήγορα ώστε να μην αρχίσει να σκάει ο στόκος που γέμισε τις λακκούβες. Πάντως όταν το έβλεπες νόμιζες ότι θα έκανες την αγορά του αιώνα!!Ειναι δηλ ρε Μανωλη απιθανο καποιος να αλλαζει αμαξι καθε 2 με 3 χρονια?
Ο πατερας μου αλλαζει σχεδον καθε 3 χρονια αμαξι!Οι λογοι πολλοι:
Δεν τον βολεψε!
Το βαρεθηκε!
Βγηκε καποιο νεοτερο!
Και αλλοι πολλοι βεβαια!
Δηλ ο ελληνας δεν μπορει να αλλαξει νοοτροπια στην αγορα αυτοκινητου?Πρεπει να το κραταει 10 χρονια τουλαχιστο για να το πουλησει μεταχειρισμενο???
Καλη η αγορα της νεας Corolla σαν μεταχειρισμενο?