-
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Makari !!!
Einai pragmatika poly ma para poly epikindinh!!!Νομίζω δεν κατάλαβες το νόημα του Post μου.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι:
α. υπάρχει εναλλακτική επιλογή
β. η γέφυρα δεν έχει κατασκευαστεί για κίνηση οχημάτων επομένως είναι περίεργο να την κατακρίνουμε.Πάντως εγώ δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα πρόπερσι που πήγα και τη χρησιμοποιούσα καθημερινά. Η απόσταση είναι πολύ μικρή και -όπως υποδεικνύεται από πινακίδες- με μικρή ταχύτητα δύο οχήματα περνούν χωρίς πρόβλημα
-
Ο χρήστης axios έγραψε:
Μόλις επέστρεψα από τις πρώτες μου διακοπές (Πάργα). Λοιπόν στην Εθνική οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενιτσας πέρασα από 3 κόμβους. Πρώτος η διασταύρωση για Άρτα-Ηγουμενίτσα,Πρέβεζα , Δεύτερος διασταύρωση για Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα,Πάργα και Τρίτος η διασταύρωση για Ηγουμενίτσα-Πάργα. Κοινό στοιχείο και των τριών..... η έλλειψη φαναριών. Και μιλάμε για κόμβους που καθημερινα περνάνε χιλιάδες αυτοκίνητα. Σε μία μόνο διασταύρωση υπήρχε τροχαία (στην τρίτη) και σ'αυτήν καθόταν απέναντι στα διαζώματα και έβλεπε απλός την κίνηση. Φυσικά σε περίπτωση ατυχήματος θα ήταν αυτόπτης μάρτυρας......Μάλλον λάθος ... Εθνική οδός ή λάθος περιγραφή ,
γιατί εάν όντως πέρασες απο την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας -Ιωαννίνων (ο Θεός
να την πεί Ε.Ο. ...) άλλα θα έγραφες , τέτοια που ο νόμος περί ......
ασέμνων να είχε δουλειά να κάνει !!!Αποστόλης.
Υ.Γ. Μένω μόνιμα στα Γιάννενα , και για επαγγελματικούς λόγους , ταξιδεύω στην Β.Δ. Ελλάδα συχνά.
Υ.Γ.2 Μήπως , πρέπει να γράψουμε ΟΛΑ τα μέλη του forum τον τόπο
διαμονής μας , έτσι ώστε , οι φίλοι που ταξιδεύουν στα μέρη μας , να
έχουν , σε περίπτωση έστω ανάγκης , πού την κεφαλή κλείναι ???
Δεν νομίζω να 'κοστίζει' τίποτε . -
Πολύ καλή ιδέα φίλε Αποστόλη να πούμε όλοι το τόπο διαμονής μας.
Δεν πιστεύω να μας κυνηγήσει η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Θα ανοίξεις το σχετικό θέμα ή να σε ξεκουράσω? -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πολύ καλή ιδέα φίλε Αποστόλη να πούμε όλοι το τόπο διαμονής μας.
Δεν πιστεύω να μας κυνηγήσει η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Θα ανοίξεις το σχετικό θέμα ή να σε ξεκουράσω?Φίλε Μανώλη ,
Πιστεύοντας ότι η ...Αρχή που μνημόνευσες δέν θα μας κυνηγήσει , νομίζω πώς οι καταλληλότεροι να ξεκινήσουν την διαδικασία αυτή είναι οι mod's , οι οποίοι όμως θα πρέπει να γνωρίζουν τα περί ... 'πνευματικών δικαιωμάτων' , όπως επίσης και τα περί ίσης κατά το 1/2
απόδοσης .Πρός mod's : Συγχωρέστε μου το κακό μου χιούμορ , αλλά πάμεεεεεεεε,
έτσι θα γίνουμε ΠΑΡΕΑ , ΦΙΛΟΙ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ blind dated !!!Aποστόλης.
-
εγώ φέτος χωρίς να το έχω προγραμματίσει έκανα σε 5 ημέρες 2.000 Km...
το τι είδα τόσο απο οδηγούς όσο και απο δρόμους δεν περιγράφετε, σκέφτομαι να γράψω κανα βιβλίο να βγάλω και το κόστος των ελαστικών που χάλασα...
απο όλα τα μέρη που επισκέφτηκα μου έκανε μεγάλη εντύπωση το στροφιλίκι προς Πάπιγκο...τρομερό για ανάβαση...[εκτός αν πραγματοποιείτε κάτι ήδη!!!], δυστυχώς κάτι οι 3 συνεπιβάτιδες μου, κάτι τα λάστιχα που ήταν στα τελειώματα τους, ήμουν αρκετά συγκρατημένη...αλλά όπως λέει και ο Arni στο Τ3...she'll be back
απο πλευράς 'ακαταλληλότητος δρόμου', νομίζω οτι η διαδρομή απο Ιωάννινα-Μέτσοβο-Καλαμπάκα [146Km αν θυμάμαι καλά] έχει την τιμητική της στο roadbook μου καθώς ενώ είναι ενδιαφέρουσα διαδρομή έχει πολλά επικίνδυνα σημεία και άνετα μπορείς να αποκλειστείς πίσω απο αυτοκίνητο μεγάλου μεγέθους [φορτηγό/λεωφορείο] και να πείς το δεσπότη=παναγιώτη!!! -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
εγώ φέτος χωρίς να το έχω προγραμματίσει έκανα σε 5 ημέρες 2.000 Km...
το τι είδα τόσο απο οδηγούς όσο και απο δρόμους δεν περιγράφετε, σκέφτομαι να γράψω κανα βιβλίο να βγάλω και το κόστος των ελαστικών που χάλασα...
απο όλα τα μέρη που επισκέφτηκα μου έκανε μεγάλη εντύπωση το στροφιλίκι προς Πάπιγκο...τρομερό για ανάβαση...[εκτός αν πραγματοποιείτε κάτι ήδη!!!], δυστυχώς κάτι οι 3 συνεπιβάτιδες μου, κάτι τα λάστιχα που ήταν στα τελειώματα τους, ήμουν αρκετά συγκρατημένη...αλλά όπως λέει και ο Arni στο Τ3...she'll be back
απο πλευράς 'ακαταλληλότητος δρόμου', νομίζω οτι η διαδρομή απο Ιωάννινα-Μέτσοβο-Καλαμπάκα [146Km αν θυμάμαι καλά] έχει την τιμητική της στο roadbook μου καθώς ενώ είναι ενδιαφέρουσα διαδρομή έχει πολλά επικίνδυνα σημεία και άνετα μπορείς να αποκλειστείς πίσω απο αυτοκίνητο μεγάλου μεγέθους [φορτηγό/λεωφορείο] και να πείς το δεσπότη=παναγιώτη!!!Ρένα ,
τώρα εάν μάθεις πως πέρασες απο την περιοχή ' ο κάμπος του ........
......Δεσπότη' τί έχεις να πείς ???
(είναι μετά τον αυχένα της Κατάρας ,13-15 km, πρός Καλαμπάκα)
Πληροφοριακά , εντελώς ,
για την γαστριμαργική ενημέρωση των μελών , εκεί λειτουργεί ΣΥΝΕΧΕΙΑ
εστιατόριο με πατσά , έδεσμα βεβαίως με αμφιλεγόμενη καθαριότητα αλλά
και φανατικούς λάτρεις.Ο, έφυγα για καταφύγιο, Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Ρένα , τώρα εάν μάθεις πως πέρασες απο την περιοχή ' ο κάμπος του ..............Δεσπότη' τί έχεις να πείς ???
(είναι μετά τον αυχένα της Κατάρας ,13-15 km, πρός Καλαμπάκα)ααααα.....καλοοοοοοο
δεν το έλεγες βρε πιο νωρίς να περάσουμε να του πούμε και ένα γειά!!!!
να πέρναμε και ένα κομμάτι πατσά για τον πρόεδρο...
άσχετο, αν ζεστάνεις τον πατσά στο φούρνο μικροκυμάτων, θα διαπιστώσεις διαφορά στη γεύση???ΥΣ...Συγνώμη που παρεκτράπηκα της συζήτησης, αλλά έπρεπε να μου λυθεί η απορία
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
απο πλευράς 'ακαταλληλότητος δρόμου', νομίζω οτι η διαδρομή απο Ιωάννινα-Μέτσοβο-Καλαμπάκα [146Km αν θυμάμαι καλά] έχει την τιμητική της στο roadbook μου καθώς ενώ είναι ενδιαφέρουσα διαδρομή έχει πολλά επικίνδυνα σημεία και άνετα μπορείς να αποκλειστείς πίσω απο αυτοκίνητο μεγάλου μεγέθους [φορτηγό/λεωφορείο] και να πείς το δεσπότη=παναγιώτη!!!Μα πως αγαπητή Kamil, η διαδρομή Ηγουμενίτσα-Ιωάννινα-Μέτσοβο-Καλαμπάκα είναι εξέχον δείγμα του εθνικού μας οδικού δικτύου. Ειδικά με χιονοθύελλες στην Κατάρα. Απορώ γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στα ασφάλτινα ράλλυ της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Τέτοιο στροφιλίκι σε τόσο στενούς δρόμους επί τόσα χιλιόμετρα ούτε ο καλύτερος σχεδιαστής πίστας δεν θα μπορούσε να συλλάβει. Καλύτερη πάντως εποχή διέλευσης ο Αύγουστος με τα άπειρα TIR και τους ανεκδιήγητους Τούρκους (ειλικρινά κανένα εθνικιστικό συναίσθημα αλλά πρέπει να τους δείτε στο δρόμο σε ομάδες 4-5 οχημάτων. Μην τολμήσετε να τους προσπεράσετε.)
Α ρε Εγνατία, είμαι 40 χρονών πια και φοβάμαι πως δεν θα προλάβω να σε δω ολοκληρωμένη. Και για μια και μιλάμε για το σύγχρονο αυτό δρόμο στο κομμάτι Γρεβενά-Καστανιά δεν υπάρχει ούτε ένα (1) πάρκινγκ.!!!!!!!!! Προσοχή στις σωματικές σας ανάγκες.
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Ρένα , τώρα εάν μάθεις πως πέρασες απο την περιοχή ' ο κάμπος του ..............Δεσπότη' τί έχεις να πείς ???
(είναι μετά τον αυχένα της Κατάρας ,13-15 km, πρός Καλαμπάκα)ααααα.....καλοοοοοοο
δεν το έλεγες βρε πιο νωρίς να περάσουμε να του πούμε και ένα γειά!!!!
να πέρναμε και ένα κομμάτι πατσά για τον πρόεδρο...
άσχετο, αν ζεστάνεις τον πατσά στο φούρνο μικροκυμάτων, θα διαπιστώσεις διαφορά στη γεύση???ΥΣ...Συγνώμη που παρεκτράπηκα της συζήτησης, αλλά έπρεπε να μου λυθεί η απορία
Στην παράκαμψη (παρεκτροπή) της συζήτησης , και ως test event ,
έχω την αίσθηση πως ανιχνεύτηκαν ΠΛΕΟΝ του ενός φανατικοί λάτρεις
του εν λόγω εδέσματος !!!!
Τώρα , μικροκύματα , υπάρχει στο Γαλλατικό ??? ή θα δουλέψει τζάκι
για να ζεσταθεί η μπ............ (σστ, μας πήρε χαμπάρι ο πρόε.....ς) -
Βρε παιδιά εγώ ζω τα τελευταία 8 χρόνια στην Κέρκυρα (μετά από 31 χρόνια στην Αθήνα) και θέλω να απευθύνω μια παράκληση προς όλους τους φίλους οδηγούς που ζουν σε μεγαλουπόλεις : Όταν έρχεσθε για διακοπές αφήστε έξω από τις βαλίτσες σας το άγχος, τις νευρώσεις και τους τρελλούς ρυθμούς που επικρατούν στα αστικά κέντρα. Εδώ είναι αλλοιώς τα πράγματα. Δεν κορνάρουμε στα φανάρια, δεν προσπερνάμε στις διασταυρώσεις, δε βιαζόμαστε να πάμε στον προορισμό μας, δεν προσπερνάμε χωρίς ορατότητα, δεν παρκάρουμε σε σημεία που εμποδίζουν την κυκλοφορία.
Ή τουλάχιστον έτσι ονειρεύομαι εγώ πως είναι τα πράγματα.
Η αλήθεια είναι ότι ειδικά τον Αύγουστο οι συνθήκες στους δρόμους μας είναι τραγικές λόγω της κυκλοφοριακής φόρτισης. Γενικά οι δρόμοι είναι στενοί με πολύ κακό ασφαλτοτάπητα και συνεχόμενες στροφές χωρίς ορατότητα. Πολλοί δε ορεινοί. Φανταστείτε λοιπόν τέτοιους δρόμους γεμάτους με συνταξιούχους 'οδηγούς του Σαββατοκύριακου' όπως λέγαμε κάποτε ή θερμόαιμους νεαρούς, ή γενικότερα ανθρώπους χωρίς οδηγική παιδεία. Προσθέστε το μεγάλο αριθμό ξένων που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει οδήγηση στην Ελλάδα και ειδικότερα αυτών με τα μηχανάκια. Συνδυάστε αυτά με το αυξημένο αλκοόλ (ή άλλες ουσίες) που συνοδεύει τις διακοπές των περισσοτέρων και έχετε στα χέρια σας ένα πολύ πολύ εκρηκτικό μείγμα.
Σας μιλώ ειλικρινά ότι τα ασθενοφόρα του τοπικού (ανεπαρκούς) νοσοκομείου δεν προλαβαίνουν να διακομίζουν θύματα τροχαίων. Μην κοιτάτε που δε γίνονται γνωστά τα ατυχήματα-δυστηχήματα στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Είναι τόσα πολλά που θα ήταν αδύνατον να καλυφθούν δημοσιογραφικά.
Γι αυτό λέω βρε παιδιά, ελάτε στην Κέρκυρα και αράξτε (δεν απευθύνομαι στα μέλη του board μιλώ γενικότερα). Απολαύστε τις υπέροχες διαδρομές που προσφέρει το νησί είτε αυτές είναι ανάμεσα σε δένδρα είτε δίπλα στη θάλασσα. Δεν υπάρχει κανένας χρονομέτρης όταν κάνετε διακοπές.
Και για να μην αδικώ κανέναν θα τονίσω ότι η υποδομή του νησιού δεν μπορεί επουδενί να αντέξει τόσα οχήματα. Ούτε οι δρόμοι ούτε οι χώροι στάθμευσης. Κάποιων τα ήδη φορτισμένα από το Χειμώνα νεύρα σπάνε. Λένε : 'Τα ίδια στην πόλη, τα ίδια κι εδώ ρε γαμώτο'
Όμως νομίζω ότι όταν πάμε διακοπές πρέπει να χαλαρώνουμε λίγο. Άλλο η Ομόνοια ή ο Βαρδάρης και άλλο το Σαρόκο (κεντρική πλατεία της Κέρκυρας, όπου αν τη διασχίσεις σε χρόνο τριών λεπτών θεωρείται απίστευτη κίνηση από τους Κερκυραίους).
Κάποιες φορές η κατάσταση μου θυμίζει τα σχόλια των γερόντων για το γρήγορο άρμα του θερμόαιμου Γιεγιεδίξ στο 'Αστερίξ και οι Νορμανδοί'
Φιλικότατα
Άρης
-
[quote='kamil']απο όλα τα μέρη που επισκέφτηκα μου έκανε μεγάλη εντύπωση το στροφιλίκι προς Πάπιγκο...τρομερό για ανάβαση...[εκτός αν πραγματοποιείτε κάτι ήδη!!!], δυστυχώς κάτι οι 3 συνεπιβάτιδες μου, κάτι τα λάστιχα που ήταν στα τελειώματα τους, ήμουν αρκετά συγκρατημένη..quote]
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
απο όλα τα μέρη που επισκέφτηκα μου έκανε μεγάλη εντύπωση το στροφιλίκι προς Πάπιγκο...τρομερό για ανάβαση...[εκτός αν πραγματοποιείτε κάτι ήδη!!!], δυστυχώς κάτι οι 3 συνεπιβάτιδες μου, κάτι τα λάστιχα που ήταν στα τελειώματα τους, ήμουν αρκετά συγκρατημένη..Μήπως εννοείς αυτό το στροφιλίκι??
Βοήθησε πάρα πολύ(μετά απο 70000 χλμ)στην αλλαγή των μπροστινών φρένων του golf(δίσκοι+τακάκια).
-
17 (δεκαεπτά) στο σύνολο φουρκέτες σε μια διαδρομή 6-7 χιλιομέτρων δεν είναι αστείο πράγμα... Άσχετα αν στο τέλος της διαδρομής -με καλό αυτοκίνητο- το χαμόγελο έχει καρφωθεί στο στόμα σου!
-
αυτό, αυτό είναι...πω-πω, άλλο πράγμα...
και το χαμόγελο όπως λέει και ο πέτρος είναι εγγυημένο...
μήπως να κάνουμε την επόμενη συνάντηση προς τα εκεί???το έχω φωτογραφήσει κι εγώ απο μακρυά, αλλά δεν φαίνεται τόσο καλά
-
γυρνουσα χθες απο τη λαρισα οπου εκανα μια επισκεψη στα ΤΕΙ εκει...μπαινω στα τεμπη και ανεβαινα προς θεσσαλονικη με το λεον τουρμπο και τον αδελφο μου συνοδηγο. μετα την αγια παρασκευη ειχα μπροστα μου 3 νταλικες μεγαλες...μπαινουμε σε μια ευθειουλα οχι πανω απο 400μετρα και τοτε ενα αουντι 80 που βρισκοταν και αυτο στο κονβοι αποφασιζει να περασει χωρις αυριο τις δυο μπροστινες νταλικες και μαντεψτε ποιος αλλος αποφασισε να το παιξει fast and the furious...η τριτη νταλικα βγαινει στο αντιθετο ρευμα και ακολουθει το αουντι. φυσικα η νταλικα δεν ειναι φερραρι και εμεινε πανω απο 20 δευτερα (και παραπανω) στο αλλο ρευμα ενω ακολουθουσε τυφλη δεξια...η νταλικα καποια στιγμη τους προσπερασε ολους, εμεις καραφλιασαμε με αυτον τον τυπο και ουτε 5 δευτερολεπτα μετα απο τη τυφλη δεξια ηρθε το κτελ λαρισης...μεγαλη ηταν η τυχη τους...και δε το ξερουνε κιολας...μεσα στα τεμπη ειδα 3 περιπολικα αλλα κανενα δεν ηταν τη σωστη στιγμη εκει...τρωγομουν να τον καρφωσω σε κανα περιπολικο αλλα βιαζομουν και δε θα γινοταν και τιποτα...οταν τον προσπερασα το ζωον ετρωγε κιολας...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μεσα στα τεμπη ειδα 3 περιπολικα αλλα κανενα δεν ηταν τη σωστη στιγμη εκει...τρωγομουν να τον καρφωσω σε κανα περιπολικο αλλα βιαζομουν και δε θα γινοταν και τιποτα...οταν τον προσπερασα το ζωον ετρωγε κιολας...Την επόμενη φορά μπορείς να παρεις το 100 από το κινητό σου (εαν έχεις φυσικά, και παντοτε με Handsfree) και θα τον σταματήσουν. Eχει ξαναγίνει.
Δεν πρέπει να αφήνουμε τετοιους 'επαγγελματίες' ελεύθερους.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΔΗΓΗΚΑ ΚΑΙ ΜΗ...)