-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
παιδια σε προσφατο ταξιδι με εγκατελειψαν τα τακακια μου και πιθανοτατα οι δισκοι γιατι διαμαρτυρονται ελαφρως! λογω αναγκης εβαλα ρενω τακακια και τωρα σκεφτομαι σοβαρα να μη βαλω στο σερβις μαμα δισκους...αν αλλαξω δισκους δε θα συνεργαζονται τα τακακια που χω τωρα?θα υπαρχει δηλαδη καποιο προβλημα αποδοσης? εσεις τι προτεινετε σαν λυση?Λίγο περισσότερα στοιχεία , και πιστεύω πώς ο ikar ή η αφεντομουτσουνάδα
μου , κάτι θα έχουμε να πούμε .Αποστόλης.
-
Oxi ακούγεται σαν ξεφούσκωμα...σα να διαφεύγει αέρας από κάπου.
-
Ο χρήστης fabia100 έγραψε:
Oxi ακούγεται σαν ξεφούσκωμα...σα να διαφεύγει αέρας από κάπου.αύριο
-
εννοω αμα παω και βαλω τρυπητους χαρακτους δισκους θα χρειαζεται να αλλαξω τα καινουρια μαμα τακακια που εβαλα πριν λιγο?το κλιο ειναι 2001...μαλλον οι δισκοι μου ταλαιπωρηθηκαν απο τα φρεναρισματα που εκανα σε ανοιχτο δρομο απο μεγαλες ταχυτητες...μετα μου πεθαναν και τα τακακια και το κλιο μεχρι να το παω στο συνεργειο 10 χιλιομετρα πιο περα φρεναρε σαν 747..τοσο θορυβο δηλαδη μαλλον με τους δισκους κατευθειαν...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εννοω αμα παω και βαλω τρυπητους χαρακτους δισκους θα χρειαζεται να αλλαξω τα καινουρια μαμα τακακια που εβαλα πριν λιγο?το κλιο ειναι 2001...μαλλον οι δισκοι μου ταλαιπωρηθηκαν απο τα φρεναρισματα που εκανα σε ανοιχτο δρομο απο μεγαλες ταχυτητες...μετα μου πεθαναν και τα τακακια και το κλιο μεχρι να το παω στο συνεργειο 10 χιλιομετρα πιο περα φρεναρε σαν 747..τοσο θορυβο δηλαδη μαλλον με τους δισκους κατευθειαν...Παντα με νεους δισκους και νεα τακακια.Αν τα τακακια εχουν αποκτησει καποιες γραμμωσεις απο του παλιους δισκους θα σου κανουν γραμμες και στους νεους.Μονο καινουργια τακακια θα πατησουν σωστα πανω στους δισκους (μετα απο 200-300χιλ μαλακου φρεναρισματος βεβαιως).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παντα με νεους δισκους και νεα τακακια.Αν τα τακακια εχουν αποκτησει καποιες γραμμωσεις απο του παλιους δισκους θα σου κανουν γραμμες και στους νεους.Μονο καινουργια τακακια θα πατησουν σωστα πανω στους δισκους (μετα απο 200-300χιλ μαλακου φρεναρισματος βεβαιως).Και εγώ αυτό επιζητούσα, μαλακό φρενάρισμα για να πατήσουν σωστά τα τακάκια. Δυστυχώς όμως οι υπόλοιποι οδηγοί που κινούνται μαζί μου στους δρόμους δεν είχαν την ίδια άποψη!!
-
Γενικά καλό είναι να αλλάζονται πακέτο δίσκοι τακάκια μιας και το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό και σίγουρα είναι χαμηλότερο από μία 'ατυχή' στιγμή.
Κατά την αλλαγή πρέπει να καθαρίζεται το όλο σύστημα από σκόνες, υπολείμματα υγρών, υλικών τριβής, σκουριές κλπ γιατί πολλές φορές οι θόρυβοι οφείλονται και σε ακαθαρσίες και εννοείται ότι θα γίνει και εξαέρωση.
Οι διάφοροι θόρυβοι που ακούγονται μετά την αλλαγή οφείλονται κυρίως στα τακάκια και στην πάστα τους. Ειδικά το σφύριγμα και το στρίγγλισμα είναι πολλές φορές ενοχλητικά, αλλά το θέμα είναι να φρενάρουν -όπως οι αγωνιστικές πάστες, που κάνουν πολύ θόρυβο, αλλά έχουν τεράστια διαφορά από τις απλές.
Πολλά τακάκια έχουν στο πίσω μέρος τους μία ηχομονωτική μεμβράνη, αλλά παρ' όλα αυτά σφυρίζουν. Έλεγχος πρέπει να γίνεται όταν οι θόρυβοι συνοδεύονται και από κραδασμούς, όταν παρατηρείται πτώση στην απόδοση και όταν τα φρένα κάνουν μόνο θόρυβο, χωρίς να φρενάρουν
-
Μπήκα σε ενα Καρίνα ταξί και όποτε φρέναρε, σφύριζε ! τον ρωτάω... γιατί σφυρίζει; θέλουν άλλαγμα; και μου απαντάει: σφυρίζουν για να σε αναγκάζουν να πας να τα αλλάξεις, αλλά δε θα τους κάνω τη χάρη!!!!
Επειδή κάποια στιγμή θα αλλάξω και εγώ, θέλω να βάλω καλύτερα, αλλά να μη σφυρίζουν!!! είναι πολυ ενοχλητικό!!!!
Αν και τα φρένα του είναι καλά για μένα, άμα έρθει η ώρα να αλλάξω και δισκόπλακες, θα βάλω άλλες με άλλα τακάκια αφού όπως λέτε είναι καλύτερες και φθηνότερες!!! τώρα έχει Λούκας επάνω τακάκια...
εγώ ξέρω για καλά τα brembo, tarox ενώ για τακάκια τα ferodo...
Τι προτείνετε;
Αποστόλη, ή όποιος άλλος μπορεί να δώσεις τα φώτα του... το αυτοκίνητο ειναι primera 2001, w11 νομίζω...ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια σε όλους για την καλή δουλειά
Σπύρος -
Ο χρήστης spy237 έγραψε:
Αν και τα φρένα του είναι καλά για μένα, άμα έρθει η ώρα να αλλάξω και δισκόπλακες, θα βάλω άλλες με άλλα τακάκια αφού όπως λέτε είναι καλύτερες και φθηνότερες!!! τώρα έχει Λούκας επάνω τακάκια...
εγώ ξέρω για καλά τα brembo, tarox ενώ για τακάκια τα ferodo...
Τι προτείνετε;
Αποστόλη, ή όποιος άλλος μπορεί να δώσεις τα φώτα του... το αυτοκίνητο ειναι primera 2001, w11 νομίζω...ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια σε όλους για την καλή δουλειά
ΣπύροςΔίσκοι:
Brembo απλοί αεριζόμενοι: 09.5449.10
σε tarox δεν βρήκα κάτι
Bosch: 0986478567
Lucas: DF2591
Τακάκια:
Ferodo: FDB604 ή FCP604H (σφυρίζουν, αλλά φρενάρουν!)
Lucas: GDB848Υπάρχουν και σε άλλες μάρκες, ανέφερα τις κυριότερες
-
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Λεωνίδα !!!
-
:-? Πατώντας το πενταλ του φρένου ακούω φσσσσςςςςς
Επίσης η αίσθηση είναι σπογγώδης ...
Φρενάρει παρά τάυτα!!
Τί λέτε να φταίει ? Άλλαξα τα υγρά φρένων και τίποτα δεν άλλαξε.
Νά ΄ναι το σεβρό??? -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Παντα με νεους δισκους και νεα τακακια.Αν τα τακακια εχουν αποκτησει καποιες γραμμωσεις απο του παλιους δισκους θα σου κανουν γραμμες και στους νεους.Μονο καινουργια τακακια θα πατησουν σωστα πανω στους δισκους (μετα απο 200-300χιλ μαλακου φρεναρισματος βεβαιως).
Και εγώ αυτό επιζητούσα, μαλακό φρενάρισμα για να πατήσουν σωστά τα τακάκια. Δυστυχώς όμως οι υπόλοιποι οδηγοί που κινούνται μαζί μου στους δρόμους δεν είχαν την ίδια άποψη!!
Εχεις δικιο αλλα αν τα τακακια και οι δισκοι δεν στρωθουν καλα (μαλακο φρεναρισμα, αποφυγη νερων οσο ειναι ζεστοι)τοτε μπορει να και να γινουν δυο κομματια μεταλλο το οποιο μονο θορυβο θα κανει και δεν θα φρεναρει καθολου ή θα στραβωσουν οι δισκοι απο την υπερβολικη θερμοκρασια(πέρνουν ενα μελιτζανι χρωμα και ειναι μετα αχρηστοι).Γιαυτο οδηγηση με μεγαλη συνεση και διορατικοτητα (για να προλαμβανεις τις κινησεις των αλλων οδηγων).
Η βγες εθνικη , δεξια λωριδα, και με μικρη ταχυτητα φρεναρε σε τακτα χρονικα διαστηματα για να τα στρωσεις. -
Φρενάρει παρά τάυτα!!
Νά ΄ναι το σεβρό???Μπορεί να έχει φύγει το σωληνάκι της υποπίεσης που συνδέει την εισαγωγή με το σερβο (όχι σεβρο) ?
-
Φρενάρει παρά τάυτα!!
Νά ΄ναι το σεβρό???βλέπεις αυτό το 'φςςςςςςς' δεν είναι διαφωτιστικό!
-
Να ρωτήσω κάτι τους πιο ειδικούς από μενα....
τι σημαίνει το DOT στα υγρά φρένων;
στο δικό μου γράφει υγρά DOT 4. Νομίζω έχουν βγει και 5 εδώ και καιρό...Πειράζει να τα βάλω;
-
Oxi ακούγεται σαν ξεφούσκωμα...σα να διαφεύγει αέρας από κάπου. -
Ο χρήστης spy237 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι τους πιο ειδικούς από μενα....τι σημαίνει το DOT στα υγρά φρένων;
στο δικό μου γράφει υγρά DOT 4. Νομίζω έχουν βγει και 5 εδώ και καιρό...Πειράζει να τα βάλω;
*BRAKE-FLUID SPECIFICATION
Dot-3 and dot-4 fluid are glycol based while Dot-5 is silicone based.
DOT fluid must meet 2 specifications. A dry boiling point and a wet boiling point. The dry boiling point is for fresh fluid from a new container while wet boiling point is the same fluid that have absorb moisture.
DOT 3 DOT 4 DOT 5
Dry boiling point (deg F) 401 446 500
Wet boiling point (deg F) 284 311 356Note that fluid boiling point drops after it is exposed to water. DOT 4 fluid meet DOT 3 requirement. You may buy in store 500F DOT 3 fluid and 450F DOT 4. The temperature shown on the containers are always dry boiling point. The 500F DOT 3 meet the dry boiling point requirement of DOT 4 but is not DOT 4 because it does not meet the DOT-4 wet boiling point.
For a racer which bleed is brakes before his race, a 500F DOT 3 is better than a 450F DOT 4. But for a long term use, the DOT 4 while be better after a few month.
SWITCHING TO SILICONE
If you change to silicone brake fluid, you must first clean all of the old fluid from the brake system to get the maximum benefit of the silicone-based fluid.
If you merely bleed out and install new fluid, you will have a mixture of the two fluids. This will work, but it won't be as good as it could be.*
-
Πέτρο,ισχύει ότι τά DOT-5 είναι πιό υγροσκοπικά από τά DOT-4;
Ισχύει επίσεις ότι θέλουν αλλαγή κάθε ένα (περίπου) χρόνο; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πέτρο,ισχύει ότι τά DOT-5 είναι πιό υγροσκοπικά από τά DOT-4;
Ισχύει επίσεις ότι θέλουν αλλαγή κάθε ένα (περίπου) χρόνο;Τα DOT (από το Department of Transportation) 5 δεν είναι υγροσκοπικά, διότι αποτελούνται από σιλικόνη. Τα Dot 3,4 και 5.1 είναι υγροσκοπικά, διότι αποτελούνται από γλυκόλη.
Κατά συνέπεια τα DOT 5 αντέχουν περισσότερο, αφού δεν μαζεύουν υγρασία, αλλά το μειονέκτημα τους είναι η σπογγώδης αίσθηση σε σχέση με τα υπόλοιπα. Από την άλλη τα DOT 3,4 και 5.1 μπορεί καινούργια να έχουν ψηλότερο σημείο βρασμού από ένα DOT5, αλλά στην πορεία αυτό χαμηλώνει εξ'αιτίας του νερού που τα 'μολύνει'.
Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αναμιγνύονται DOT5 με DOT3,4 και 5.1. Επίσης δεν πρέπει να βάζουμε DOT 5 όταν δεν το συνιστά ο κατασκευαστής, διότι μπορεί να προκύψουν προβλήματα λίπανσης, σκουριά και συσσωματώματα από αντίδραση με κατάλοιπα υγρών γλυκόλης.
ΥΓ. Καλή σαιζόν Αντρέα...
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Φρενάρει παρά τάυτα!!
Νά ΄ναι το σεβρό???Μπορείς να προσδιορίσεις την χροιά του θορύβου ?
Είναι μεταλλικός , σαν να ακουμπάει μεταλλο σε μέταλλο ?Αποστόλης.
ακούγεται σαν ξεφούσκωμα...σα να διαφεύγει αέρας από κάπου
Αναζητηση βοηθειας (περι φρενων)