-
Να πω και εγω μια ιδεα ;Αν εχεις δευτερο καπακι για το δοχειο φρενων το τρυπας και βαζεις μια βαλβιδα αερα απο ζαντα(χωρις την βελονα).Συνδεεις την ρεζερβα σου ,η το κομπρεσερ αν εχεις,με ενα λαστιχο με την βαλβιδα στο καπακι (αν βαλεις και ενα διακοπτακι ενδιαμεσα ακομα καλυτερα) και ετσι εχεις αρκετη πιεση (απο τον αερα) για να φυγει το υγρο φρενων.Προσπαθω τωρα να σκεφτω τροπο να πρεσσαρουμε αντι για αερα υγρο φρενων .
Τι λετε να παω να κανω αιτηση για πατενταρισμα ; -
Καλά δεν παιζόμαστε. Πάμε να ξανά ανακαλύψουμε την πυρίτιδα!!!!
Γιατί τρελαινόμαστε να κάνουμε πολύπλοκή μια τόσο απλή διαδικασία;
Φαντάσου να ήταν το θέμα μας αλλαγή υδραυλικού υγρού τιμονιού!!!!!! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να πω και εγω μια ιδεα ;Αν εχεις δευτερο καπακι για το δοχειο φρενων το τρυπας και βαζεις μια βαλβιδα αερα απο ζαντα(χωρις την βελονα).Συνδεεις την ρεζερβα σου ,η το κομπρεσερ αν εχεις,με ενα λαστιχο με την βαλβιδα στο καπακι (αν βαλεις και ενα διακοπτακι ενδιαμεσα ακομα καλυτερα) και ετσι εχεις αρκετη πιεση (απο τον αερα) για να φυγει το υγρο φρενων.Προσπαθω τωρα να σκεφτω τροπο να πρεσσαρουμε αντι για αερα υγρο φρενων .
Τι λετε να παω να κανω αιτηση για πατενταρισμα ;Tη παντέτα την έχεις χάσει
Οι μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με φρένα , πχ. ΑΤΕ , έχουν τέτοια συσκευή. Με διαφορετικά 'καπάκια' για να ταιριάζουν σε όλες τις δεξαμενές , πίεση με αέρα , και στέλνουν απευθείας υγρό μέσα στο κύκλωμα - με ανοιχτά τα εξαεριστικά.
Εκανα αλλαγή στο Υ πριν ένα μήνα με τέτοιο μηχανάκι σε 5 λεπτά !!! -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
ΑΛΛΑ!!!
Αν βρω κάποια βαλβίδα και την βάλω στο άκρο του διαφανή σωλήνα και αυτή η βαλβίδα αφήνει μόνο προς μια μεριά αέρα και υγρά φρένων να περνάνε, τότε δεν μπορώ να έχω συνέχεια τον εξαερωτήρα ανοιχτό και απλά να πατάω και να αφήνω φρένο?
Δεν πρόκειται να γυρνάει πίσω υγρό φρένων ή αέρας και γλιτώνουμε το άνοιξε-κλείσε του εξαερωτήρα.
Τι λέτε?
Είμαι ο νέος McGyver ή το έχει σκεφτεί και άλλος?Φαγώθηκες με αυτή τη βαλβίδα !!!!
Αφού θες να το κάνεις , παίρνεις μια βαλβίδα μη επιστροφής (check valve) και σωληνάκι σιλικονούχο που να εφαρμόζει απόλυτα για να μην έχεις διαροές και το δοκιμάζεις. Ομως η βαλβίδα καλό είναι να είναι βυθισμένη μέσα στο ποτηράκι με το υδραυλικό υγρό ώστε σε περίπτωση διαροής να ρουφήξει υγρό - έστω παλιό - παρά αέρα.Επιμένω στη λύση της βαρύτητας με τα ποτηράκια , τη χρησιμοποιώ 20 χρόνια με απόλυτη επιτυχία ..... και δεν είναι δικιά μου ιδέα , από τα αεροπλάνα την έμαθα
-
Βασίλη μην τα ψάχνεις!!!
Άμα μπλέξεις με τον sirgus δεν σε σώζει τίποτα.
Ξέρεις τι τράβηξα μέχρι να βάψει το Ami του; Ο θεός να σε φιλάει!!!! -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Οι μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με φρένα , πχ. ΑΤΕ , έχουν τέτοια συσκευή. Με διαφορετικά 'καπάκια' για να ταιριάζουν σε όλες τις δεξαμενές , πίεση με αέρα , και στέλνουν απευθείας υγρό μέσα στο κύκλωμα - με ανοιχτά τα εξαεριστικά.
Εκανα αλλαγή στο Υ πριν ένα μήνα με τέτοιο μηχανάκι σε 5 λεπτά !!!Μας εφαγαν οι πολυεθνικες .Την τυχη μου γ@μοτω
Αληθεια τα LHM τι διαφορες εχουν απο τα κοινα υγρα φρενων;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα LHM έχουν σαν βάση το ορυκτέλαιο και είναι ασύμβατα με όλα τα υπόλοιπα DOT . Tα χρησιμοποιούν οι Citroen και οι Rolls ... στα κυκλώματα φρένων- αναρτήσεων.
Δεν αντέχουν τόσο πολύ σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά έχουν πιο σταθερή συμπεριφορά στο χρόνο με μικρή απορόφηση υγρασίας. -
Τα LHM έχουν σαν βάση το ορυκτέλαιο και είναι ασύμβατα με όλα τα υπόλοιπα DOT . Tα χρησιμοποιούν οι Citroen και οι Rolls ... στα κυκλώματα φρένων- αναρτήσεων.
Δεν αντέχουν τόσο πολύ σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά έχουν πιο σταθερή συμπεριφορά στο χρόνο με μικρή απορόφηση υγρασίας.Κάτι παραπάνω απο ..... ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ !
Γειά σου Βασίλη
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι λετε να παω να κανω αιτηση για πατενταρισμα ;Ναι είχα βρει και εγώ αυτά με ένα τυχαίο ψάξιμο...
Καλά δεν παιζόμαστε. Πάμε να ξανά ανακαλύψουμε την πυρίτιδα!!!!
Γιατί τρελαινόμαστε να κάνουμε πολύπλοκή μια τόσο απλή διαδικασία;
Φαντάσου να ήταν το θέμα μας αλλαγή υδραυλικού υγρού τιμονιού!!!!!!Τέτοια απορία δεν βλέπω να έχω σύντομα!
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εκανα αλλαγή στο Υ πριν ένα μήνα με τέτοιο μηχανάκι σε 5 λεπτά !!!Πριν ένα μήνα? Και δεν φαντάστηκες ότι θα το χρειαστώ και εγώ??
ΑΛΛΑ!!!
Αν βρω κάποια βαλβίδα και την βάλω στο άκρο του διαφανή σωλήνα και αυτή η βαλβίδα αφήνει μόνο προς μια μεριά αέρα και υγρά φρένων να περνάνε, τότε δεν μπορώ να έχω συνέχεια τον εξαερωτήρα ανοιχτό και απλά να πατάω και να αφήνω φρένο?
Δεν πρόκειται να γυρνάει πίσω υγρό φρένων ή αέρας και γλιτώνουμε το άνοιξε-κλείσε του εξαερωτήρα.
Τι λέτε?
Είμαι ο νέος McGyver ή το έχει σκεφτεί και άλλος?Φαγώθηκες με αυτή τη βαλβίδα !!!!
Αφού θες να το κάνεις , παίρνεις μια βαλβίδα μη επιστροφής (check valve) και σωληνάκι σιλικονούχο που να εφαρμόζει απόλυτα για να μην έχεις διαροές και το δοκιμάζεις. Ομως η βαλβίδα καλό είναι να είναι βυθισμένη μέσα στο ποτηράκι με το υδραυλικό υγρό ώστε σε περίπτωση διαροής να ρουφήξει υγρό - έστω παλιό - παρά αέρα.Επιμένω στη λύση της βαρύτητας με τα ποτηράκια , τη χρησιμοποιώ 20 χρόνια με απόλυτη επιτυχία ..... και δεν είναι δικιά μου ιδέα , από τα αεροπλάνα την έμαθα
Ανάσταση!!!
Αυτό ρώταγα τόσο καιρό!
Αν σου φαίνεται σωστή ή όχι αυτή η μέθοδος!!!!!
Ρε σωστό αυτό με τη βαρύτητα αλλά σου λέω ότι δεν θα πετύχει στα εμπρός που είναι πολύ ψηλά!!!Βασίλη μην τα ψάχνεις!!!
Άμα μπλέξεις με τον sirgus δεν σε σώζει τίποτα.
Ξέρεις τι τράβηξα μέχρι να βάψει το Ami του; Ο θεός να σε φιλάει!!!!Άσε ξέρει ο βασίλης....ξεχνάει το γράσσο???
Τα LHM έχουν σαν βάση το ορυκτέλαιο και είναι ασύμβατα με όλα τα υπόλοιπα DOT . Tα χρησιμοποιούν οι Citroen και οι **Rolls **... στα κυκλώματα φρένων- αναρτήσεων.
Δεν αντέχουν τόσο πολύ σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά έχουν πιο σταθερή συμπεριφορά στο χρόνο με μικρή απορόφηση υγρασίας.ΠΠΣσσσσσσσ!!!!
Δεν αντέχουν τόσο πολύ σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά έχουν πιο σταθερή συμπεριφορά στο χρόνο με μικρή απορόφηση υγρασίας.Κάτι παραπάνω απο ..... ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ !
Γειά σου Βασίλη
Σωστός αλλά την απορία με τον αυτόματο στο 'Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!' δεν την έλυσε!!!
-
Φαγώθηκες με αυτή τη βαλβίδα !!!!
Αφού θες να το κάνεις , παίρνεις μια βαλβίδα μη επιστροφής (check valve)Hey!!!
Με ξεχάσατε!!
Που θα βρω κάτι τέτοιο?? Τουλάχτιστον στον φρενά του βασίλη δεν το βρήκα...
Bill έχεις e-mail !
-
Δηλαδή to xantia εχει κοινά υγρα με τη Rolls??? καλή φάση@@!!!!
-
Πλέον είμαι ένας μηχανικός..
Άλλξα τα LHM με επιτυχία νομίζω και η πατέντα με την βαλβίδα δούλεψε...
Φυσικά έγινε το λάθος στην αρχή (πρώτη φορά το έκανα!!!) και ξεχάστικα να γεμίσω το κουτάκι...
Οπότε καταλαβαίνετε πόση ώρα μου πήρε όλη η δουλειά....
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Πλέον είμαι ένας μηχανικός..Άλλξα τα LHM με επιτυχία νομίζω και η πατέντα με την βαλβίδα δούλεψε...
Φυσικά έγινε το λάθος στην αρχή (πρώτη φορά το έκανα!!!) και ξεχάστικα να γεμίσω το κουτάκι...
Αν δεν παιδευτεις δεν μαθαινεις! Μπραβο!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν δεν παιδευτεις δεν μαθαινεις! Μπραβο!!!
Βέβαια επειδή είμαι ψείρας και μου έχει κολήσει ότι έχει μείνει αέρας μέσα λόγω της βλακείας που έκανα...με βλέπω αύριο πάλι να κάνω εξαέρωση..
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Πλέον είμαι ένας μηχανικός..Άλλξα τα LHM με επιτυχία νομίζω και η πατέντα με την βαλβίδα δούλεψε...
Είδες τι κάνει η επιμονή !!!
-
Είδες τι κάνει η επιμονή !!!
Το θέμα είναι ότι ένας άγγλος με είχε προειδοποιήσει
Αρχικά είχε πει :
*To bleed the brakes you need:
two people, a girl is good for this :-D*
και στο τέλος δεν τον άκουσα...
Doing the rear brakes is tricky because you need another person to keep an eye on the reservoir and keep it topped up. Maybe another girl if you can find one because nothing looks cooler than an Ami with lots of girls working on it.
-
Μπράβο μπράβο!!!! Έτσι που πας σε λίγα χρόνια θα ανοίξεις και συνεργείο.
Τρέμετε μαστόρια. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μπράβο μπράβο!!!! Έτσι που πας σε λίγα χρόνια θα ανοίξεις και συνεργείο.
Τρέμετε μαστόρια.Προσφέρω αλλαγή υγρών φρένων σε πολύ καλή τιμή!
Για να το βάλω στις αγγελίες -
Όλα καλά...αλλάξαμε και τα LHM και ο θόρυβος παραμένει...
Όμως πολύ λιγότερο!
Το πιο παράξενο πρόβλημα που είχα ποτέ...Εχθές δεν έκανε τίποτα και μετά από 30 χλμ διαδρομής το έκανε...
Μιλάω για ένα θόρυβο που έχω αναφέρει που μοιάζει με ένα πάρα πολύ μπάσο μουγκριτό.
Σαν να ακούς ένα τρομπόνι να παίζει μέσα στο καπό !! καμία διαφορά δεν έχει !! (Να πάω το αυτοκίνητο σε καμιά ορχήστρα λέτε? )Το κάνει όταν το αυτοκίνητο (προφανώς για φρενάρισμα μιλάμε) κοντεύει να σταματήσει.
Πατάω δηλαδή φρένο και μετά τα 20 χαω θα ακούσω το θόρυβο...Καινούργια τακάκια... καινούργια LHM παρακαλώ !!!! Δισκόπλακες φθαρμένες λίγο αλλά όχι σε σημείο που να θέλουν αλλαγή, στραβές δεν νομίζω, δεν θα το ένιωθα στο πόδι μου??
Σώστε με αδέρφια!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά, έκανες την αλλαγή υγρών χρησιμοποιώντας κιτ με βαλβίδα αντεπιστροφής;
Αν ναι, που το αγόρασες; Και περίπου πόσο κάνει (αν θυμάσαι!).
Αναζητηση βοηθειας (περι φρενων)