-
Έχω ένα Almera 1.4 GX '96 και χρειάζεται και εμένα τακάκια. Γνωρίζετε εναλλακτικές επιλογές για αυτό το μοντέλο;
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος γνωρίζει τα spring rates από το 1.4-1.6 και 2.0 (Gti) για το ίδιο μοντέλο. Σκέφτομαι να τοποθετήσω τα ελατήρια και τα αμορτισέρ από το δίλιτρο.
Επίσης μήπως γνωρίζετε κάποια καλή λύση για ελατήρια και αμορτισέρ για το μοντέλο αυτό αλλά με μία πιο σπορ κατέυθυνση;Ευχαριστώ
-
scientist αλλά και οι υπόλοιποι απλά να ξέρετε ότι το στράβωμα των δίσκων επηρρεάζεται άμεσα από την πάστα του τακακιού αλλά και από τις κυκλοφοριακές-καιρικές συνθήκες!Αν εγώ κάνω καμιά ειδική για να φάω κάνα γαλλικό να πούμε(συνήθεια πλέον) και ξαφνικά μετά από 5 χλμ πάτα-άσε το φρένο πέσω σε 1 τετραγωνικό νερά,πάει ο δίσκος!Το ίδιο και αν είναι βρεγμένος και πατήσω π.χ. από υψηλή ταχύτητα δυνατά φρένο!
Επίσης αν το τακάκι είναι σκληρό μην περιμένετε μακροζωία αλλά όμως απόδοση!Από την άλλη τα χλμ που αναφέρεις scientist στα 80000+χλμ για αλλαγή δίσκων είναι φυσιολογικά αν τα συγκρίνεις με τα δικά μου...20000, όπου οι δίσκοι με τα τακάκια OMP Group-N είχαν γίνει σα δίσκος από γραμμόφωνο!
Αναφορικά με τη δεύτερη τοποθέτηση δίσκου έβαλα τους διάτρητους Brembo από χρωμιούχο νικέλιο νομίζω μαζί με το άπιαστο τακάκι DS3000 Ferodo και αν και ξυπνώ τη μισή Θήβα όταν λιγάκι ζεσταθούν, φρενάρω από 200 κοντερίσια και μετά από 3-4 δεύτερα το φρένο εξακολουθεί να είναι εκεί,ανεπηρέαστο΄από θερμότητα και γενικά υπάρχει αυτό που οι Γερμανοί χαρακτηρίζουν Standfestigkeit στο φρένο!Βέβαια μαζί με υγρά Dot 5.1 Ferodo racing...310 βαθμών και σωληνάκια υψηλής!Μην ψάχνετε και ασχολείστε με το σύστημα φρένων περιφερειακά αλλά σαν σύνολο για να δείτε αποτέλεσμα και να ξεφύγετε των εργοστασιακών 'καραγκιοζιλικιών' ορισμένες φορές!
Φιλικά -
Λοιπον, εχουμε στην οικογενεια ενα nissan primera 1.6 μοντ. '93 και απο τοτε που το εχουμε εχει ή μαλλον δεν εχει φρενα!!!
Λοιπον, κανονικα εχει δισκους μπροστα και ταμπουρα πισω. Το εχουμε παει σε διαφορους μαστορες, απο γνωστους μας μηχανικους μεχρι φρεναδες και ο καθενας λεει τα δικα του. Μετα απο διαφορα μικροεξοδα αλλαξαμε τους δισκους με καινουργιους χαρακτους διατρητους μαζι με τακακια. Αποτελεσμα: 0!
Συγκεκριμενα πατας το πενταλ και κοβει αλλα οχι οσο θα επρεπε (αλλα πολυ λιγοτερο). Αν πατησεις περισσοτερο, το πενταλ υποχωρει περισσοτερο και δεν σταματαει. Οι διαφοροι μαστορες λενε, ο ενας
φταιει η τρομπα. Απαντηση της αντιπροσωπειας: 'Αποκλειεται, δεν την εχουμε αλλαξει ποτε'. Ο καθενας παντως λεει τα δικα του και αποτελεσμα δεν ειδαμε. Εχει καποιος καμμια παρομοια εμπειρια ή γνωση τι να κανουμε??? Επισης μηπως γνωριζετε καποιον πραγματικα καλο τεχνικο φρενων?υγ. Για να φανταστειτε την ισχυ των φρενων, μια φορα το πηρα για λιγο και παταω φρενo να στριψω σε ενα στενο με αποτελεσμα ...να προσπερασω το στενο χωρις να καταφερω να στριψω, λογω ταχυτητας!
-
αυτο που θα επρεπε να κανεις ειναι να πας απο την πρωτη στιγμη που καταλαβες οτι κατι δεν παει καλα με τα φρενα σε ενα εξειδικευμενο συνεργειο φρενων που να διαθετει φρενομετρο και να μετρησεις το αν και κατα ποσο φρεναρει η οχι το αυτοκινητο σου ωστε εχοντας μια τεκμηριωμενη γνωμη να αναζητησεις την αιτια του προβληματος.
επειδη ειναι μοντ.93 σιγουρα εχει περασει ΚΤΕΟ.....τι μετρησαν στον ελεγχο φρεναρισματος;;;;;
παντως δεν νομιζω οτι φταινε δισκοι ή τακακια αλλα μαλλον καποιο απο τα υπολοιπα μερη του κυκλωματος [σεβρο-υγρα-εξαερωση-μαρκουτσια]
-
καλα και τοσο καιρο αυτο το αμαξι οδηγηται ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΑ??? η εστω με τα φρενα στην κατασταση που τα περιγραφεις??? ε εαν ειναι σε 10 χρονια να μην εχετε σκοτωθει ακομα ετσι οπωσ τα περιγραφεις μαλλον καλο θαναι να παιξεις κανα λοττο...
-
Τελικά παιδιά το εξουσιοδοτημένο που πηγαίνω συνήθως αρνήθηκε να μου βάλει τα τακάκια που δεν ήταν μαμά και τα έβαλα στο συνεργείο που συνεργαζόταν το μαγαζί που μου τα πούλησε.
Πλήρωσα για τα ferodo fdb-1300 84ευρώ. Πολλά ή λίγα?
Με τσάντισε πολυ το εξουσιοδοτημένο αλλά και το συνεργείο που μου τα έβαλε γιατι δεν είχε να μου αλλάξει και τον αισθητήρα από τα τακάκια και το λαμπάκι δεν έχει σβήσει.
Μήπως μπορείτε να προτείνετε κανα καλό μη εξουσιοδοτημένο (όχι κλέφτη δηλαδή) για να φτιάχνω την e46 μου, στην Αθήνα?
Ευχαριστώ,
Μιχάλης -
Να πάς στο συνεργείο (Διεγράφη διαφημηση συνεργείου)Σχετικά ακριβός αλλά καλός και ετοιμάζει αγωνιάρικα αμάξια!Καί το δικό μου!
(σ.σ. η διαφήμιση δεν γράφεται με 3 'η'!!!Για όνομα!Ποιός άχρηστος ,ανορθόγραφος παρεμβαίνει και διαπράττει εγκλήματα στη γλώσσα μας?) -
Καλησπέρα.Συμφωνώ με τον RGBEFT.Τόσο καιρό έτσι?Δεν σκέφτεστε τους υπόλοιπους στο δρόμο?
Αναφορικά με το καταπληκτικό για την εποχή του Πριμέρα αναφέρω τα εξής:
Επειδή τύχαινε να ήμουν κάτοχος τέτοιου αμαξιού αλλά με τον MPi κινητήρα και με δίσκους καί πίσω και ABS,μόνο καλά λόγια έχω να πώ για τα φρένα πλην της ξύλινης αίσθησης.Για ένα αμάξι 1150 κιλών σταματά ικανοποιητικά,το ABS της Bosch δουλεύει θετικά και τα φρένα δεν κουράζονται εύκολα.Μπροστά έχει δίσκους 257' νομίζω.
Τα πρώτα Πριμέρα με ταμπούρα πίσω και με ηλεκτρονικό καρμπυρατέρ ήθελαν αυτή την αλλαγη΄με δίσκους πίσω.Παρόλο που δεν κατανοώ το πρόβλημά σου και μ΄΄αλλον οφείλεται στα υλικά τριβής,δοκίμασε άξονα πίσω με δίσκους και θα με θυμηθείς!
Φιλικά -
ΦΙΛΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΩ ΔΗΛ.LANTRA ΤΟΥ 99,ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΛΙΝΔΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΙΑΓΟΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΠΟΤΕ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΚΑΚΟΤΡΑΧΑΛΟ ΔΡΟΜΟ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΤΥΠΑΝΕ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΚ.ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΟ ΓΡΑΣΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΤΥΠΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.[/quote][/list]
-
[list:2lvvx10c]Για το Primera, το ποιο πιθανο ειναι, να ενει κομενη η μεμβρανη του σερβο[/list:u:2lvvx10c]
-
φιλε μου δε ξερω τι μπορει να συμβαινει αλλα ξερω ενα μαστορα φρενα ο οποιος ειναι μανουλα δε παιρνω ποσοστα δεν εχω κανενα κερδος απο το τυπο το μονο που εχω να πω οτι πηγα το δικο μου ενα τζιπ εποχης με ταμπουρα χωρις σεβρο και στους τεεσερις 1,5 τονους βαρος χωρις εμενα μεσα με 31χ10,5 λαστιχο και το αυτοκινητο εκει που δε σταματαγε τωρα πατας το πενταλ και κολας στο παρμπριζ. αν θελεις πας και τον βλεπεις αν εισαι απο τα μερη του η δε βαριεσαι να τραβηχτεις
-
Ο χρήστης RGBEFT έγραψε:
καλα και τοσο καιρο αυτο το αμαξι οδηγηται ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΑ??? η εστω με τα φρενα στην κατασταση που τα περιγραφεις??? ε εαν ειναι σε 10 χρονια να μην εχετε σκοτωθει ακομα ετσι οπωσ τα περιγραφεις μαλλον καλο θαναι να παιξεις κανα λοττο...Δεν το εχουμε απο το '93. Το πηραμε μεταχειρισμενο. Η κατασταση ειναι λιγο τραγικη, αλλα οπως καταλαβες (ή οχι), το ψαχνουμε αρκετο καιρο...
-
Ο χρήστης Zeitmesser έγραψε:
Καλησπέρα.Συμφωνώ με τον RGBEFT.Τόσο καιρό έτσι?Δεν σκέφτεστε τους υπόλοιπους στο δρόμο?Εχεις δικιο, επρεπε να το καψουμε στο συνταγμα και να χρησιμοποιουμε λεωφορειο...
-
Ο χρήστης crawler έγραψε:
φιλε μου δε ξερω τι μπορει να συμβαινει αλλα ξερω ενα μαστορα φρενα ο οποιος ειναι μανουλα δε παιρνω ποσοστα δεν εχω κανενα κερδος απο το τυπο το μονο που εχω να πω οτι πηγα το δικο μου ενα τζιπ εποχης με ταμπουρα χωρις σεβρο και στους τεεσερις 1,5 τονους βαρος χωρις εμενα μεσα με 31χ10,5 λαστιχο και το αυτοκινητο εκει που δε σταματαγε τωρα πατας το πενταλ και κολας στο παρμπριζ. αν θελεις πας και τον βλεπεις αν εισαι απο τα μερη του η δε βαριεσαι να τραβηχτειςΑν μπορεις, στειλε 1 pm με τα στοιχεια του, thanks...
-
αν ειναι ευκολο και σε εμενα μια διευθυνση ή ενα τηλεφωνο ευχαριστω.
μια ερωτηση.αν βαλω τρομπα φρενων μεγαλυτερη απο αυτη που φοραει απο τη μανα του.τι επιπτωσεις θα εχω και τι ενεργειες πρεπει να κανω για να λειτουργουν σωστα τα φρενα?ρυθμιση κατανεμητη?
το σεβρο θελει καποια ρυθμιση?ρυθμίζεται απο καπου?
λογικα βαζοντας μεγαλυτερης διαμετρου τρομπα ασκεις λιγοτερη δυναμη στο πενταλ αλλα δεν εχεις την ιδια δυναμη στα φρενα ειναι ετσι?
-
Αν θεωρήσουμε ότι η τρόμπα δεν αλλάζει την κατανομή της πέδησης αυτό που θα πετύχαινε κανείς με άλλη τρόμπα είναι αυτό ακριβώς. Έχεις μεγαλύτερη υποβοήθηση και συνεπώς φρενάρεις περισσότερο με την ίδια δύναμη.
Δεν θα συνιστούσα να βάλει κανείς απλά μεγαλύτερη τρόμπα, διότι ναι μεν μπορείς να φρενάρεις με λιγότερη δύναμη, αλλά μάλλον θα χάσεις σε αίσθηση και ακρίβεια φρεναρίσματος. Επιπλέον θα το μπλοκάρεις πιο εύκολα χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Στα καινούρια αυτοκίνητα που φρενάρουν με λιγότερ δύναμη στο πετάλι ευθύνονται τα μεγαλύτερα φρένα και όχι η υποβοήθηση. Απλά με λιγότερη δύναμη το αυτοκίνητο φρενάρει διότι υπάρχει καλύτερη κατανομή της πίεσης στους δίσκους και μεγάλύτερη επιφάνεια επαφής. -
Έχετε ακούσει μάρκα για τακάκια (για ταμπούρα) MOPROD??
Βρήκα κάτι τέτοια στο ebay σε γελοία τιμή και απλά δεν ξέρω την μάρκα...
Είναι καλή?
-
Πατώντας το πενταλ του φρένου ακούω φσσσσςςςςς
Επίσης η αίσθηση είναι σπογγώδης ...
Φρενάρει παρά τάυτα!!
Τί λέτε να φταίει ? Άλλαξα τα υγρά φρένων και τίποτα δεν άλλαξε.
Νά ΄ναι το σερβό??? -
παιδια σε προσφατο ταξιδι με εγκατελειψαν τα τακακια μου και πιθανοτατα οι δισκοι γιατι διαμαρτυρονται ελαφρως! λογω αναγκης εβαλα ρενω τακακια και τωρα σκεφτομαι σοβαρα να μη βαλω στο σερβις μαμα δισκους...αν αλλαξω δισκους δε θα συνεργαζονται τα τακακια που χω τωρα?θα υπαρχει δηλαδη καποιο προβλημα αποδοσης? εσεις τι προτεινετε σαν λυση?
-
Ο χρήστης fabia100 έγραψε:
:-? Πατώντας το πενταλ του φρένου ακούω φσσσσςςςςς
Επίσης η αίσθηση είναι σπογγώδης ...
Φρενάρει παρά τάυτα!!
Τί λέτε να φταίει ? Άλλαξα τα υγρά φρένων και τίποτα δεν άλλαξε.
Νά ΄ναι το σεβρό???Μπορείς να προσδιορίσεις την χροιά του θορύβου ?
Είναι μεταλλικός , σαν να ακουμπάει μεταλλο σε μέταλλο ?Αποστόλης.
Αναζητηση βοηθειας (περι φρενων)