-
Για μένα αν και το θέμα μου φαίνεται πολύ φιλολογικό (καθώς δεν μπορώ να αποκτήσω αυτοκίνητο τέτοιας αξίας) πιστεύω ότι το Porsche είναι περισσότερο αυτοκίνητο δρόμου, ενώ το S2000 περισσότερο αυτοκίνητο πίστας.
Και εξηγούμαι. Η εντύπωση που έχω είναι ότι το Porsche έχει σε όλες τις εκδόσεις του καλύτερο σασί από κινητήρα και δεν υπάρχει κάποια έκδοση που ο κινητήρας να φέρνει σε δύσκολη θέση το πλαίσιο. Γι'αυτό και πουθενά δεν σημειώνει κανείς ότι το Porsche είναι δύσκολο στο όριο αν και κεντρομήχανο.
Το αντίθετο συμβαίνει όπως ξέρουμε όλοι για το S2000.
Η διαφορά είναι ακριβώς αυτή πιστεύω. Τα Porsche είναι σπορ αυτοκίνητα κύρους που μπορούν να σταθούν πολύ αξιοπρεπώς και σε πίστα (εξαιρούνται βέβαια οι GT3,GT2). Έχουν σχεδιαστεί για να κινείσαι ταχύτατα χωρίς να προβληματίζεσαι ιδιαίτερα (οδηγείς)
Οι extreme εκδόσεις των Ηonda έχουν φτιαχτεί για να τσουλάνει στο δρόμο και να προσφέρουν απόλαυση στην πίστα (μεγαλύτερη συμμετοχή του οδηγού).
Αν παρατηρήσει κανείς την συμπεριφορά τους θα δει ότι to Porsche δυσανασχετεί όταν ξεκολλάει, ενώ αντίθετα το Honda πάει καλά μόνο ξεκολλημένο.
Αποψή μου, της στιγμής και χωρίς εμπειρία από τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
Εγώ πάντως θέλω Porsche για το δρόμο και S2000 για την πίστα. -
Φίλος και καλός οδηγός που έχει οδηγήσει το S2000 του βρήκε ένα σοβαρό (κατά την γνώμη του) μειονέκτημα: αργό τιμόνι.
Αυτοί που το έχουν οδηγήσει ας μας πουν την γνώμη τους.
S2000 vs Boxster 204 ps