-
Ο χρήστης SCHUMANIA έγραψε:
Δείτε κι αυτό :
http://www.greekmurderers.net
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας...Θα ήθελα να μου εξηγήσεις που βρίσκεται η αντίρρησή σου.
Είναι πασιφανές ότι οι εμπνευστές αυτού του site υποκινούνται από τα ίδια χαμηλά εθνικιστικά ένστικτα όπως και διάφοροι δικοί μας. Όπως και εκείνοι, υπερβάλλουν σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, ενώ χρησιμοποιούν τις ιστορικές πηγές κατά το συμφέρον τους.
Αλλά...
Αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα.
Οι σφαγές στην Τριπολιτσά για παράδειγμα, είναι ιστορικά βεβαιωμένο γεγονός. Ο ίδιος ο Κολωκοτρώνης το παραδέχεται όταν λέει ότι 'το άλογο του πατούσε κορμιά, από την είσοδο της πόλης ως το μέγαρο'. Οι σφαγές στην Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας είναι επίσης γεγονός.
Όπως είναι και οι σφαγές που έκαναν οι Τούρκοι και οι πρόγονοί τους (πολύ μεγαλύτερες τουλάχιστον σε αριθμό και αγριότητα), οι Εβραίοι και οι πρόγονοί τους (παινεύονται μάλιστα γι'αυτό και στο 'Ιερό' τους βιβλίο), οι Εγγλέζοι, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί... ο κατάλογος της ανθρώπινης αγριότητας είναι ατελείωτος.
Αλλά το να νομίζουμε ότι καταγόμαστε από αγίους είναι τουλάχιστον αφελές. Και το να προσπαθούμε να κρύψουμε την πραγματικότητα είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
Υ.Γ. Θα προτιμούσα το 1000ο μου post να είχε διαφορετικό θέμα... ας είναι.
-
Δεν αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα Βασίλη. Οι Έλληνες ΠΟΤΕ δεν έκαναν γενοκτονία. Όντως, το εξαγριωμένο πλήθος των επαναστατημένων προέβη σε σφαγές αμάχων. Αυτές όμως δεν είχαν το χαρακτήρα ούτε των εθνικών εκκαθαρίσεων ούτε των θρησκευτικών διωγμών ούτε της γενοκτονίας.
Δε λέμε σε καμία περίπτωση ότι είμαστε άγιοι, αλλά η γενοκτονία δεν ήταν ΠΟΤΕ πρακτική που οι Έλληνες προτιμούσαν.
Έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει πάντα να είμαστε καχύποπτοι με τους ισχυρισμούς των Τούρκων. Αυτοί είχαν φτάσει να μας λένε ότι ο Όμηρος ήταν... 'προτούρκος' από αυτούς που οι... 'Ινδοευρωπαίοι' Έλληνες έσφαξαν!
Και μην ξαναρχίσουμε την κουβέντα για τον 'ινδοευρωπαϊσμό'. Τον έκανα κομμάτια σε άλλες σελίδες αυτού του θέματος.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δεν αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα Βασίλη. Οι Έλληνες ΠΟΤΕ δεν έκαναν γενοκτονία. Όντως, το εξαγριωμένο πλήθος των επαναστατημένων προέβη σε σφαγές αμάχων. Αυτές όμως δεν είχαν το χαρακτήρα ούτε των εθνικών εκκαθαρίσεων ούτε των θρησκευτικών διωγμών ούτε της γενοκτονίας.Αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα. Το αν θα τα ονομάσεις γενοκτονία ή όχι δεν αναιρεί την αλήθεια. Τις περισσότερες δε φορές δεν επρόκειτο απλώς για εξαγριωμένο πλήθος, αλλά για υποκινούμενο πλήθος, ξέρεις από ποιους, έτσι? Πράγμα που το κάνει τι? Θρησκευτικές διώξεις?
Δε λέμε σε καμία περίπτωση ότι είμαστε άγιοι, αλλά η γενοκτονία δεν ήταν ΠΟΤΕ πρακτική που οι Έλληνες προτιμούσαν.
Το πως το ονομάζεις ή ποιες είναι οι προθέσεις δεν μετράνε μπροστά στο αποτέλεσμα.
Έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει πάντα να είμαστε καχύποπτοι με τους ισχυρισμούς των Τούρκων. Αυτοί είχαν φτάσει να μας λένε ότι ο Όμηρος ήταν... 'προτούρκος' από αυτούς που οι... 'Ινδοευρωπαίοι' Έλληνες έσφαξαν!
Προσωπικά είμαι καχύποπτος με τους ισχυρισμούς οποιουδήποτε, ειδικά αν έχει να εξυπηρετήσει κάποιο 'σκοπό'. Αυτό δεν δίνει συγχωροχάρτι όμως σε κανέναν. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μάθαμε αυτά τα πράγματα στο σχολείο, επομένως μπορεί ο κάθε καραγκιόζης να έρθει και να τα παρουσιάσει όπως τον συμφέρει. Ποιός χάνει σε αυτή την περίπτωση όμως?
-
Και δε μου λες Βασίλη, με καραμέλες θα τους πολεμούσαμε; Ή μήπως ήταν κάτι που γινόταν οργανωμένα και συστηματικά; Μη μπαίνουμε στο ίδιο τσουβάλι τώρα με τους Τούρκους! Στην Τριπολιτσά τους σφάξανε. Κι αλλού τους σφάξανε. Και λοιπόν; Μας έπιασε τώρα όψιμος πόνος και για τους Τούρκους; Αυτούς πότε τους έπιασε πόνος για μας; ΠΟΤΕ. Άσε τώρα...
-
Και δε μου λες Βασίλη, με καραμέλες θα τους πολεμούσαμε; Ή μήπως ήταν κάτι που γινόταν οργανωμένα και συστηματικά; Μη μπαίνουμε στο ίδιο τσουβάλι τώρα με τους Τούρκους! Στην Τριπολιτσά τους σφάξανε. Κι αλλού τους σφάξανε. Και λοιπόν; Μας έπιασε τώρα όψιμος πόνος και για τους Τούρκους; Αυτούς πότε τους έπιασε πόνος για μας; ΠΟΤΕ. Άσε τώρα...Δηλαδή, για να καταλάβω...
Δεν κάνανε οι Έλληνες σφαγές στην ιστορία τους, ή δεν πειράζει που κάνανε σφαγές?
Για να ξέρουμε επί ποιας βάσης μιλάμε...
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Δείτε κι αυτό :
http://www.greekmurderers.net
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας...Θα ήθελα να μου εξηγήσεις που βρίσκεται η αντίρρησή σου.
Είναι πασιφανές ότι οι εμπνευστές αυτού του site υποκινούνται από τα ίδια χαμηλά εθνικιστικά ένστικτα όπως και διάφοροι δικοί μας. Όπως και εκείνοι, υπερβάλλουν σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, ενώ χρησιμοποιούν τις ιστορικές πηγές κατά το συμφέρον τους.
Αλλά...
Αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα.
Οι σφαγές στην Τριπολιτσά για παράδειγμα, είναι ιστορικά βεβαιωμένο γεγονός. Ο ίδιος ο Κολωκοτρώνης το παραδέχεται όταν λέει ότι 'το άλογο του πατούσε κορμιά, από την είσοδο της πόλης ως το μέγαρο'. Οι σφαγές στην Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας είναι επίσης γεγονός.
Όπως είναι και οι σφαγές που έκαναν οι Τούρκοι και οι πρόγονοί τους (πολύ μεγαλύτερες τουλάχιστον σε αριθμό και αγριότητα), οι Εβραίοι και οι πρόγονοί τους (παινεύονται μάλιστα γι'αυτό και στο 'Ιερό' τους βιβλίο), οι Εγγλέζοι, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί... ο κατάλογος της ανθρώπινης αγριότητας είναι ατελείωτος.
Αλλά το να νομίζουμε ότι καταγόμαστε από αγίους είναι τουλάχιστον αφελές. Και το να προσπαθούμε να κρύψουμε την πραγματικότητα είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
Υ.Γ. Θα προτιμούσα το 1000ο μου post να είχε διαφορετικό θέμα... ας είναι.
ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ 1000στό post σου .
Στ' αλήθεια , το site που παρατέθηκε το 'είδες' όλο ????
Και , εάν ναί , το σχόλιο που μπόρεσες να κάνεις , ήταν αυτό ????
Λυπάμαι , αλλά όταν διαβάζω απο ΕΛΛΗΝΑ τέτοια σχόλια , αναρωτιέμαι
ΝΑ ΜΕΙΝΩ Ή ΝΑ ΦΥΓΩ ?????????????????????????????????????Δηλαδή , ούτε λίγο , ούτε πολύ , άν κατάλαβα καλά , στην διάρκεια των
αιώνων , οι Έλληνες έχουν διαπράξει όσα και οι Τούρκοι .
Αυτό μας λές , και μάλιστα , προσπαθείς να κρατήσεις Πολιτική ίσων αποστάσεων, σάν να βλέπει τα πράγματα ένας .... Βραζιλιάνος.Λυπάμαι............
Αποστόλης Κ. Νούσιας
-
Σφαγές κάνανε.
Γενοκτονίες ΟΧΙ.
Κατηγορηματικά.
Για το αν πειράζει... ΟΚ, πάντα πειράζει να πεθαίνουν άμαχοι. Από την άλλη όμως, ποτέ δεν είδα κανέναν τα τελευταία χρόνια να λέει έστω ΜΙΑ κουβέντα για όσους Έλληνες σφαγιάσθηκαν ή έπεσαν θύματα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.
Κι έχουμε μπόλικες:
Σκυθόπολη (γενοκτονία Ελλήνων από τους χριστιανούς)
Ελληνική επικράτεια επί Αλάριχου (15.000.000 θύματα επειδή δε γίνονταν χριστιανοί με το καλό)
Ολόκληρη η περίοδος του Βυζαντίου (για τον ίδιο λόγο)
400 χρόνια τουρκοκρατίας
Μικρά Ασία (ΚΑΙ πριν το '22)
γερμανική Κατοχή
Και μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια θύματα.
Για τα οποία ΚΑΝΕΙΣ δε λέει κουβέντα.
Θεωρώ λοιπόν, μπροστά σ'αυτόν τον τεράστιο σωρό πτωμάτων Ελλήνων, για τον οποίον ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει τίποτα (κι αν πει τον λένε 'εθνικιστή' και 'γραφικό' και 'ακροδεξιό'), τουλάχιστον υποκρισία να μας πιάνει και καλά ο πόνος για κάτι εκατοντάδες τούρκους και αλβανούς που σφάχτηκαν κατά την Επανάσταση του '21.
Να στο πω ωμά λοιπόν: ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ για κανέναν τούρκο ή αλβανό ή εβραίο που σκοτώθηκε στην Επανάσταση του '21. ΚΑΘΟΛΟΥ. Όπως κι αυτοί ποτέ δε λυπήθηκαν για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αφανίστηκαν, αλλά αντίθετα ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ κι ακονίζουν τα μαχαίρια τους για ν'αρχίσουν εκ νέου.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Βλέπω ότι συνεχίζεις την παράδοση να μου 'μπαίνεις', χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να διαβάσεις καν προσεκτικά τα όσα έγραψα. Φίλε Αποστόλη, αναρωτιέμαι μήπως σου διεγείρω κάποιο βαθύτερο εξαρτημένο αντανακλαστικό. Ελπίζω τουλάχιστον να απαντήσεις σε αυτό το post μου, γιατί στο παρελθόν έκανες ένα σχόλιο και απαξιούσες να συνεχίσεις στην απάντησή μου.
Αλήθεια, τα κεφαλαία γράμματα στην παραπάνω πρόταση, μήπως υποκρύπτουν την πραγματική ουσία της πρότασης? 'Αν περνούσε από το χέρι μου δεν θα σου επέτρεπα να κάνεις τέτοιο post'? Γιατί αντιθέτως εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορούμε να συζητάμε ελεύθερα, αλλά στη βάση της κατανόησης του τι λέει ο άλλος... Χωρίς παρωπίδες.
Είδα όσο χρειάστηκε για να κάνω τα σχόλια που έκανα. Τα διάβασες? Σου φάνηκε ότι το επικροτώ?
ΝΑ ΜΕΙΝΩ Ή ΝΑ ΦΥΓΩ ?????????????????????????????????????Κατάλαβα...
Ένας Έλληνας πρέπει να διαμαρτύρεται που οι Εβραίοι σφάζουν τους Παλαιστίνιους και να κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο για εγκλήματα που έκαναν ομόφυλοί του, και για τα οποία εκείνοι δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται Έλληνες...
Πολύ Ελληνική αντίληψη αυτή... ό,τι δεν μας συμφέρει ας το κρύψουμε κάτω από το χαλί...
Και τι εννοείς 'να φύγεις'?
Δηλαδή , ούτε λίγο , ούτε πολύ , άν κατάλαβα καλά , στην διάρκεια των
Αυτό μας λές , και μάλιστα , προσπαθείς να κρατήσεις Πολιτική ίσων αποστάσεων, σάν να βλέπει τα πράγματα ένας .... Βραζιλιάνος.Συγνώμη, έχει σημασία αν διαπράξαμε όσα οι Τούρκοι? Και βέβαια δεν διαπράξαμε! Αυτό έλειπε! Ούτε όσα οι Εβραίοι, ούτε όσα όλοι οι άλλοι που ανέφερα στο post μου. Και έχουμε κάνει και 10 φορές περισσότερα καλά για την Ανθρωπότητα απ'όλους μαζί. Αυτό όμως τι σημαίνει φίλε Αποστόλη? Θα κρύψεις εσύ από το παιδί σου την ιστορική αλήθεια, για να προβάλεις την ανωτερότητα της φυλής? Σε τι σε κάνει αυτό να διαφέρεις από τον μέσο Εβραίο εθνικιστή? Ή από τον μέσο Τούρκο εθνικιστή?
Αν αυτή είναι η θέση σου, τότε για το μόνο πράγμα που πρέπει να λυπάσαι είναι γιατί μένεις στο γράμμα και όχι στο πνεύμα του Ελληνισμού.
-
Επειδή το θέμα ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ και ΠΟΛΥ μάλιστα , ΠΡΟΚΑΛΩ ΕΥΘΕΩΣ τον
'Vasillios' να αποδείξει την πραγματικότητα των όσων αναφέρονται στο
περί ού ο λόγος site .Επιτέλους , ας μήν δολοφονούμε την ΙΣΤΟΡΙΑ παραδεχόμενοι τις ανήκουστες εικασίες που οι 'γείτονες' παρουσιάζουν .
Επιτέλους , ας προσπαθήσουμε να ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ότι οι Αρμένιοι !!!
ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.
Επιτέλους , ας καταλάβουμε πως δέν διδαχτήκαμε ΛΑΘΟΣ την Ιστορία.
Αποστόλης Κ. Νούσιας.
-
Σφαγές κάνανε.Γενοκτονίες ΟΧΙ.
Κατηγορηματικά.
Για το αν πειράζει... ΟΚ, πάντα πειράζει να πεθαίνουν άμαχοι. Από την άλλη όμως, ποτέ δεν είδα κανέναν τα τελευταία χρόνια να λέει έστω ΜΙΑ κουβέντα για όσους Έλληνες σφαγιάσθηκαν ή έπεσαν θύματα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.
Κι έχουμε μπόλικες:
Σκυθόπολη (γενοκτονία Ελλήνων από τους χριστιανούς)
Ελληνική επικράτεια επί Αλάριχου (15.000.000 θύματα επειδή δε γίνονταν χριστιανοί με το καλό)
Ολόκληρη η περίοδος του Βυζαντίου (για τον ίδιο λόγο)
400 χρόνια τουρκοκρατίας
Μικρά Ασία (ΚΑΙ πριν το '22)
γερμανική Κατοχή
Και μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια θύματα.
Για τα οποία ΚΑΝΕΙΣ δε λέει κουβέντα.
Ποιος σου το είπε αυτό? Επειδή το παπαδαριό κάνει ό,τι γουστάρει σ'αυτό το Θεοκρατικό καθεστώς που ονομάζεται Σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία, κανείς δεν τα ξέρει αυτά? Μόνο εσύ? Η Αλήθεια έχει την ενοχλητική συνήθεια να εμφανίζεται όσο περισσότερο προσπαθείς να την κρύψεις...
Θεωρώ λοιπόν, μπροστά σ'αυτόν τον τεράστιο σωρό πτωμάτων Ελλήνων, για τον οποίον ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει τίποτα (κι αν πει τον λένε 'εθνικιστή' και 'γραφικό' και 'ακροδεξιό'), τουλάχιστον υποκρισία να μας πιάνει και καλά ο πόνος για κάτι εκατοντάδες τούρκους και αλβανούς που σφάχτηκαν κατά την Επανάσταση του '21.
Καταπληκτικό!
Η θεώρηση της ιστορίας με οικονομοτεχνικά κριτήρια ('μας σφάξατε 100 σας σφάξαμε 10 άρα εμείς είμασταν άψογοι').
Τσκ, τσκ, τσκ...
Να στο πω ωμά λοιπόν: ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ για κανέναν τούρκο ή αλβανό ή εβραίο που σκοτώθηκε στην Επανάσταση του '21. ΚΑΘΟΛΟΥ. Όπως κι αυτοί ποτέ δε λυπήθηκαν για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αφανίστηκαν, αλλά αντίθετα ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ κι ακονίζουν τα μαχαίρια τους για ν'αρχίσουν εκ νέου.
Κωνσταντίνε, αν αυτός είναι ο Ελληνισμός σου να τον χαίρεσαι. Εγώ δεν θα πάρω!
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Επειδή το θέμα ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ και ΠΟΛΥ μάλιστα , ΠΡΟΚΑΛΩ ΕΥΘΕΩΣ τον
'Vasillios' να αποδείξει την πραγματικότητα των όσων αναφέρονται στο
περί ού ο λόγος site .Επιτέλους , ας μήν δολοφονούμε την ΙΣΤΟΡΙΑ παραδεχόμενοι τις ανήκουστες εικασίες που οι 'γείτονες' παρουσιάζουν .
Επιτέλους , ας προσπαθήσουμε να ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ότι οι Αρμένιοι !!!
ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.
Επιτέλους , ας καταλάβουμε πως δέν διδαχτήκαμε ΛΑΘΟΣ την Ιστορία.
Αποστόλης Κ. Νούσιας.
Αν ενδιαφέρεσαι για τις πηγές δεν χρειάζεται να ψάξεις περισσότερο από τα απομνημονεύματα των οπλαρχηγών του '21, τα επίσημα στοιχεία του Στρατού από τη Μικρά Ασία, και πλήθος άλλων επίσημων ντοκουμέντων. Αυτά ακριβώς χρησιμοποίησαν και οι ατσίδες που έφτιαξαν αυτό το site-έκτρωμα. Βάλανε και μπόλικη σάλτσα και το σερβίρανε όπως τους συμφέρει. Και το γεγονός ότι εμείς συνεχίζουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα και να μην παραδεχόμαστε τίποτα, μας εκθέτει.
Και μη μου κάνεις εμένα κήρυγμα για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Η γιαγιά μου από που νομίζεις ότι εκδιώχθηκε? Μόνο αυτή και ο αδελφός της γλύτωσαν από ολόκληρη την οικογένεια. Ο παππούς μου ήταν κι'αυτός Πόντιος από την Μαύρη Θάλασσα. Ξέρει κανείς για τους διωγμούς της Μ. Αικατερίνης εναντίον των Ελλήνων της Ρωσίας και της Ουκρανίας? Είναι πολλά που δε λέει η πουτάνα η Ιστορία Αποστόλη, ειδικά αυτή που διδαχτήκαμε στα εθνοχριστιανικά σχολεία μας.
Κάποιος είχε πει: η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει. Εβραιός ήταν, νομίζω...
-
Βασίλη, να ακριβολογούμε. Σφαγές έγιναν. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΟΧΙ.
Η σφαγή είναι μέρος του πολέμου, είτε το θέλουμε είτε όχι. Οι πιστόλες δε βγάζουν γαρύφαλλα ούτε τα αρκεβούζια καραμέλλες. Και, όσο και αν σήμερα μιλάμε για τη Συνθήκη της Γενεύης και φρίττουμε με τις σφαγές αμάχων, αυτά ποτέ δεν τηρούνται. Αν είσαι ο ισχυρός της υπόθεσης, όχι απλά δεν θα τιμωρηθείς, αλλά θα πεις και τους αμάχους 'τρομοκράτες' και θα τελειώσει εκεί η όλη ιστορία.
Εγώ προσωπικά, ως Έλληνας και ως έχων μνήμη για τα όσα έχουν γίνει, δεν τρέφω καμία απολύτως ευαισθησία ούτε κανέναν οίκτο για τους τούρκους (αμάχους ή όχι) που σκοτώθηκαν στην Επανάσταση. Αυτό μας έλειπε! Ήρθαν καλά-καλά (με τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Εκκλησίας - και επ'αυτού τα στοιχεία που υπάρχουν δεν σηκώνουν κουβέντα), συνεργάστηκαν με το παπαδαριό και υποδούλωσαν/εξαθλίωσαν τους Έλληνες για 400 χρόνια και μιλάνε κι από πάνω;
Και λίγα τους κάναμε, να στο πω κι έτσι. Πόλεμος ήταν Βασίλη. Και στα μάτια του υπόδουλου ραγιά, που τον είχαν υποχρεώσει οι τούρκοι και οι παπάδες σε 400 χρόνια εξευτελισμών, σφαγών, πείνας, αγραμματοσύνης, ΔΕΝ υπήρχε διαφορά μεταξύ αμάχου και εμπόλεμου.
Όπως και στα μάτια του Παλαιστινίου καμικάζι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ εβραίου πολίτη και στρατιώτη.
Είναι οι δυνάστες, οι καταπιεστές. Και ο δυναστευόμενος πρέπει να τους βγάλει απ'τη μέση. Αν δεν τους βγάλει αυτός πρώτος απ'τη μέση - και μάλιστα με τρόπο τέτοιο που να τους τσακίσει το ηθικό - , θα τον βγάλουν αυτοί οριστικά.
Όχι λοιπόν Αποστόλη, δεν ήταν ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, όπως έχουν το θράσος να λένε τα... 'αδέρφια' μας (είναι, αν όχι επικίνδυνος, τουλάχιστον των βλακών βλακίστατος όποιος μιλά για 'ελληνοτουρκική φιλία'). Σφαγή ήταν στα πλαίσια επανάστασης. Σφαγή από εξαθλιωμένους. Από ανθρώπους που δε λογάριαζαν πια ούτε τη δική τους ζωή.
Κι αυτά τελικά συγχωρούνται. Ο αδύνατος, που παλεύει για να ελευθερωθεί απ'τον κατακτητή, που τον έχει φέρει στο επίπεδο του κτήνους, συγχωρείται. Ο κατακτητής όμως ΠΟΤΕ. Και μην αρχίσει κανείς να λέει τις γνωστές μπαρούφες για τον Αλέξανδρο του Φιλίππου, γιατί θα είναι ντιπ καταντίπ άσχετος.
Και όσον αφορά αυτήν την ιστοσελίδα, την 'greekmurderers.net', της αξίζει ένα ωραίο χάκεμα να κάνει redirect στις πιο βρωμερές πορνοσελίδες.
Ακούς εκεί... 'Οι Έλληνες διέπραξαν γενοκτονία εις βάρος των τούρκων στη Χίο'!!!
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας...
Κι εμείς ακόμα έχουμε ευαισθησίες γι'αυτήν τη βρωμοφάρα.
-
Σκέφτηκες ποτέ, ότι **αυτό ακριβώς **είναι που μας κάνει ανώτερους?
Έχεις δει το Ηρώο των Σαμίων? Αν το δεις θα καταλάβεις...
Είμαστε ο μόνος λαός που χύνει δάκρυα για τον εχθρό του Κωνσταντίνε. Και που γράφει ακόμα και Τραγωδίες για να τιμήσει το πένθος τους (βλ. Πέρσες).
**Αυτό **μας κάνει ανώτερους, όχι η επιλεκτική αμνησία.
-
Ποιος σου το είπε αυτό? Επειδή το παπαδαριό κάνει ό,τι γουστάρει σ'αυτό το Θεοκρατικό καθεστώς που ονομάζεται Σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία, κανείς δεν τα ξέρει αυτά? Μόνο εσύ? Η Αλήθεια έχει την ενοχλητική συνήθεια να εμφανίζεται όσο περισσότερο προσπαθείς να την κρύψεις...Στα ΜΜΕ κανένας δε λέει τίποτα, ούτε μιλάει στον κόσμο. Και να βγει κάποιος και να πει κάτι, βγαίνουν οι 'έγκυροι' και 'έγκριτοι' δημοσιογράφοι, τα 'μάστερ της ευαισθησίας' και τον λένε εθνικιστή, τον λένε ακροδεξιό, τον λένε αντισημίτη, τον κατηγορούν ότι βλάπτει την ελληνοτουρκική φιλία (να τη βράσω κι αυτήν και τους θιασώτες της)...
Για πες, άκουσες ποτέ καμία ενέργεια της ρωμέικης κυβέρνησης για να αναγνωρισθούν αυτές οι γενοκτονίες;
ΟΧΙ.
Η θεώρηση της ιστορίας με οικονομοτεχνικά κριτήρια ('μας σφάξατε 100 σας σφάξαμε 10 άρα εμείς είμασταν άψογοι').
Τσκ, τσκ, τσκ...
Πρώτα-πρώτα, δεν ήταν 100 προς 10, αλλά μάλλον 10.000 προς 5. Αυτά που τράβηξαν οι τούρκοι και αλβανοί άμαχοι στα χέρια των επαναστατημένων Ελλήνων ήταν ΧΑΔΙ μπροστά σ'αυτά που οι ίδιοι κάνανε. Και θυμάσαι ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν αντίθετος στη σφαγή των αλβανών. Τους ήθελε ζωντανούς, για να τους χρησιμοποιήσει πολιτικά, αλλά οι εξαγριωμένοι επαναστάτες τους πέρασαν λεπίδι.
Κωνσταντίνε, αν αυτός είναι ο Ελληνισμός σου να τον χαίρεσαι. Εγώ δεν θα πάρω!
Δε σου ζήτησα να σ'αρέσουν οι απόψεις μου. Μάλιστα, δεν θυμάμαι ποτέ να έχω ζητήσει από κανέναν να του αρέσουν οι απόψεις μου.
-
Σκέφτηκες ποτέ, ότι **αυτό ακριβώς **είναι που μας κάνει ανώτερους?
Έχεις δει το Ηρώο των Σαμίων? Αν το δεις θα καταλάβεις...
Είμαστε ο μόνος λαός που χύνει δάκρυα για τον εχθρό του Κωνσταντίνε. Και που γράφει ακόμα και Τραγωδίες για να τιμήσει το πένθος τους (βλ. Πέρσες).
**Αυτό **μας κάνει ανώτερους, όχι η επιλεκτική αμνησία.
Το έχω σκεφτεί, και κάποτε παρηγοριόμουν μ'αυτό. Έλεγα, ναι, είμαστε πάντα οι χαμένοι, αλλά είμαστε ευαίσθητοι, είμαστε καλοί... Και τι καταλάβαμε που είμαστε καλοί και χύνουμε δάκρυα για τον εχθρό μας βρε Βασίλη; Μας χτυπάνε φιλικά στην πλάτη 'μπράβο, είστε ανώτεροι, είστε καλά παιδιά' και μετά μας καρφώνουν, στην ίδια πλάτη που χτυπήσαν πριν λίγες στιγμές φιλικά, μερικές δεκάδες μαχαιριές... Τη μάθαμε πια την ιστορία πώς πάει, το'χουμε δει το έργο πιο πολλές φορές κι απ'της επαναλήψεις των 'Τριών Χαρίτων', των 'μεν και δεν' και του 'Ακάλυπτου'...
Για μας, έχυσε ποτέ κανένας τούρκος, αλβανός, βούλγαρος ή εβραίος ένα δάκρυ;
-
Το έχω σκεφτεί, και κάποτε παρηγοριόμουν μ'αυτό. Έλεγα, ναι, είμαστε πάντα οι χαμένοι, αλλά είμαστε ευαίσθητοι, είμαστε καλοί... Και τι καταλάβαμε που είμαστε καλοί και χύνουμε δάκρυα για τον εχθρό μας βρε Βασίλη; Μας χτυπάνε φιλικά στην πλάτη 'μπράβο, είστε ανώτεροι, είστε καλά παιδιά' και μετά μας καρφώνουν, στην ίδια πλάτη που χτυπήσαν πριν λίγες στιγμές φιλικά, μερικές δεκάδες μαχαιριές... Τη μάθαμε πια την ιστορία πώς πάει, το'χουμε δει το έργο πιο πολλές φορές κι απ'της επαναλήψεις των 'Τριών Χαρίτων', των 'μεν και δεν' και του 'Ακάλυπτου'...
Για μας, έχυσε ποτέ κανένας τούρκος, αλβανός, βούλγαρος ή εβραίος ένα δάκρυ;
... και παρ'όλα αυτά τα μαχαιρώματα, το συμπέρασμα παραμένει: 'Ο Ελληνισμός είναι Ανεξολόθρευτος'.
Την ημέρα που θα γίνουμε όπως είναι σήμερα η άρχουσα τάξη του Ισραήλ, θα σημάνει το τέλος μας. Γιατί, είτε το κατανοείς είτε όχι, αυτό προτείνεις.
Ειλικρινά πιστεύω αυτά που γράφεις να είναι προϊόν (δικαιολογημένης από μένα) αγανάκτησης και πατριωτικού οίστρου. Πρέπει κάποια στιγμή όμως να πάμε και πέρα απ'αυτά. Δεν θ'αλλάξει τίποτα σ'αυτό τον τόπο αν δεν αλλάξουμε εμείς... και όχι προς το χειρότερο...
-
Να γίνουμε σαν τους ισραηλινούς... Δύσκολο. ΠΟΛΥ δύσκολο. Ακόμα κι αν καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε σ'όλον τον πλανήτη, θα'ναι μάλλον δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.
Όμως, καλός ο ανθρωπισμός, αλλά στην πολιτική και στη διπλωματία δε χωράνε, όπως έχουν αυτήν τη στιγμή τα πράγματα, καλωσύνες. Πρέπει να υπερασπιστούμε ψυχρά και ωμά τα συμφέροντά μας.
Είμαστε, δυστυχώς, περικυκλωμένοι από θηρία - που μερικά τα'χουμε και πολύ κοντά μας (και δε μιλώ για τους μετανάστες, αλλά για τους ρασοφόρους) - και δεν βλέπω πώς θα τα ημερέψουμε... Αντίθετα, μάλλον για λυσσασμένα τα κόβω...
Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν ο Αλέξανδρος, σεβόμενος τους εβραίους ενήργησε λίγο όπως ο Ισίλντουρ...
Υ.Γ. Όσο για αγανάκτηση... Άσε, μη συζητάς.
-
Βλέπω ότι συνεχίζεις την παράδοση να μου 'μπαίνεις', χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να διαβάσεις καν προσεκτικά τα όσα έγραψα. Φίλε Αποστόλη, αναρωτιέμαι μήπως σου διεγείρω κάποιο βαθύτερο εξαρτημένο αντανακλαστικό. Ελπίζω τουλάχιστον να απαντήσεις σε αυτό το post μου, γιατί στο παρελθόν έκανες ένα σχόλιο και απαξιούσες να συνεχίσεις στην απάντησή μου.
Αλήθεια, τα κεφαλαία γράμματα στην παραπάνω πρόταση, μήπως υποκρύπτουν την πραγματική ουσία της πρότασης? 'Αν περνούσε από το χέρι μου δεν θα σου επέτρεπα να κάνεις τέτοιο post'? Γιατί αντιθέτως εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορούμε να συζητάμε ελεύθερα, αλλά στη βάση της κατανόησης του τι λέει ο άλλος... Χωρίς παρωπίδες.
Είδα όσο χρειάστηκε για να κάνω τα σχόλια που έκανα. Τα διάβασες? Σου φάνηκε ότι το επικροτώ?
ΝΑ ΜΕΙΝΩ Ή ΝΑ ΦΥΓΩ ?????????????????????????????????????Κατάλαβα...
Ένας Έλληνας πρέπει να διαμαρτύρεται που οι Εβραίοι σφάζουν τους Παλαιστίνιους και να κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο για εγκλήματα που έκαναν ομόφυλοί του, και για τα οποία εκείνοι δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται Έλληνες...
Πολύ Ελληνική αντίληψη αυτή... ό,τι δεν μας συμφέρει ας το κρύψουμε κάτω από το χαλί...
Και τι εννοείς 'να φύγεις'?
Δηλαδή , ούτε λίγο , ούτε πολύ , άν κατάλαβα καλά , στην διάρκεια των
Αυτό μας λές , και μάλιστα , προσπαθείς να κρατήσεις Πολιτική ίσων αποστάσεων, σάν να βλέπει τα πράγματα ένας .... Βραζιλιάνος.Συγνώμη, έχει σημασία αν διαπράξαμε όσα οι Τούρκοι? Και βέβαια δεν διαπράξαμε! Αυτό έλειπε! Ούτε όσα οι Εβραίοι, ούτε όσα όλοι οι άλλοι που ανέφερα στο post μου. Και έχουμε κάνει και 10 φορές περισσότερα καλά για την Ανθρωπότητα απ'όλους μαζί. Αυτό όμως τι σημαίνει φίλε Αποστόλη? Θα κρύψεις εσύ από το παιδί σου την ιστορική αλήθεια, για να προβάλεις την ανωτερότητα της φυλής? Σε τι σε κάνει αυτό να διαφέρεις από τον μέσο Εβραίο εθνικιστή? Ή από τον μέσο Τούρκο εθνικιστή?
Αν αυτή είναι η θέση σου, τότε για το μόνο πράγμα που πρέπει να λυπάσαι είναι γιατί μένεις στο γράμμα και όχι στο πνεύμα του Ελληνισμού.
Φίλε Βασίλη ,
πίστεψέ με , δεν προσπαθώ να τηρήσω καμμία παράδοση γράφοντας έτσι,
αυτό που αποκαλείς 'μπάσιμο'.Η ικανότητα μου να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο γύρω μου φτάνει έως του σημείου να με κάνει να αντιδρώ ΕΝΤΟΝΑ σε εμμετικά κατασκευάσματα ,
σαν αυτά που παρατίθενται στο περιβόητο site, και να δυσανασχετώ ,επίσης
ΕΝΤΟΝΑ, με αντιλήψεις σαν την δική σου .Σε ότι αφορά τις δύο κόρες μου, δεν έχω και δεν θέλω να τους κρύψω κάτι,
αντίθετα έχουν να μάθουν πως ο πατέρας της μητέρας μου ήταν απο το Αϊβαλί και ήλθε πρόσφυγας στην Ελλάδα το '22, αλλά , και να να διαβάσουν (απο το πρωτότυπο....) το ημερολόγιο που κρατούσε ο πατέρας του πατέρα μου , σαν στρατιώτης της Μικρασιατικής Εκστρατείας.
Είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ η ίδια , πίστεψέ με ...........Χωρίς διάθεση στείρας αντιπαράθεσης ,
Χωρίς κανένα 'βαθύτερο εξαρτημένο αντανακλαστικό', ώς σύ είπας,Αποστόλης Κ. Νούσιας.
-
-
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ