-
Ιδού τα ανδραγαθήματα του αββά Fourmont, ο οποίος κατέστρεφε Ελληνικές αρχαιότητες. Δεν ήταν βέβαια ο πρώτος χριστιανός ιερωμένος που επιδιδόταν σε τέτοιες δραστηριότητες. Από το βιβλίο του Κυρ. Σιμόπουλου 'Λεηλασία και Καταστροφή των Ελληνικών Αρχαιοτήτων' παραθέτω επιστολή που έστειλε γεμάτος υπερηφάνεια και χαρά για το έργο του ο αββάς αυτός από τη Σπάρτη το 1730:
Τα ισοπέδωσα, τα ξεθεμέλιωσα όλα. Από την μεγάλη αυτή πολιτεία δεν απόμεινε λίθος επί λίθου. Εδώ κι ένα μήνα συνεργεία από 30, 40 και 60 εργάτες γκρεμίζουν, καταστρέφουν, εξολοθρεύουν την αρχαία Σπάρτη. Ο βρόντος από την κατεδάφιση των τειχών κι από το κατρακύλισμά τους ως τις όχθες του Ευρώτα, ακούγεται όχι μόνο στην Λακωνία αλλά και σ'ολόκληρο τον Μωριά... Έψαξα να ανακαλύψω τις αρχαίες πόλεις αυτής της χώρας και κατέστρεψα μερικές. Την Ερμιόνη, την Τίρυνθα, τη Φενεό... Εδώ και έξι εβδομάδες είμαι απασχολημένος με τον ολοκληρωτικό όλεθρο της Σπάρτης. Γκρεμίζοντας τα τείχη και τους ναούς της θα κάνω αγνώριστο αυτόν τον τόπο... Η Σπάρτη είναι η πέμπτη πόλη της Πελοποννήσου, που ξεθεμελιώθηκε... Τώρα καταστρέφω τον ναό του Απόλλωνα στις Αμύκλες. Βρίσκω κάθε τόσο θαυμαστά πράγματα. Δεν μετανοιώνω. Θα εξαφανίσω και άλλους... , αν με αφήσουν... Στην Τροιζήνα ισοπέδωσα και τα τελευταία λείψανα τειχών και ναών.
Όπως προανέφερα, δεν ήταν ο μόνος. Αυτές οι καταστροφές και λεηλασίες Ελληνικών αρχαιοτήτων από Χριστιανούς έχουν κρατήσει ως τώρα 17 αιώνες και συνεχίζονται ακόμα. Εγώ θέλω να μάθω ένα και μόνο πράγμα:
ΓΙΑΤΙ;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ιδού τα ανδραγαθήματα του αββά Fourmont, ο οποίος κατέστρεφε Ελληνικές αρχαιότητες. Δεν ήταν βέβαια ο πρώτος χριστιανός ιερωμένος . . . .Πριν από 3 χρόνια περίπου, ο Γιώργος . . ., φίλος μέχρι τότε αλλά όχι από τότε και μετά, ανέσυρε από τα θεμέλια νέας οικοδομής του ΥΠΕΡΟΧΗ κολώνα μαρμάρινη, λεπτή, περίπου 1,5 μέτρο σε ύψος. Την επόμενη ημέρα την είχε καταστρέψει ολοκληρωτικά (με σφυριά και καλέμια) και είχε ήδη ρίξει το μπετόν καθαριότητας και μέρος των θεμελίων. Και δεν έγραψε και βιβλίο.
-
Χθες παραλίγο να σκοτώσω έναν ταρίφα, γιατί σ'όλη τη διαδρομή έβριζε τους αρχαιολόγους, γιατί λέει 'όπου βρουν μια κοτρόνα αμέσως σκάβουν τα πάντα και μένει σκαμμένο το μέρος χρόνια και γεμίζει βρωμιές και σκουπίδια και, αν βρουν αρχαία στο χωράφι ή στην οικοδομή σου, δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσεις να το εκμεταλλευτείς' και 'όλη η Ελλάδα γεμάτη αρχαία είναι! Δε θα μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας, να χτίσουμε σπίτια, να πάμε μπροστά για τις ΚΩΛΟΠΑΛΙΑΤΖΟΥΡΕΣ;'.
Ειλικρινά, τα πήρα στο κρανίο με το συγκεκριμένο δίποδο.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ιδού τα ανδραγαθήματα του αββά Fourmont, ο οποίος κατέστρεφε Ελληνικές αρχαιότητες. Δεν ήταν βέβαια ο πρώτος χριστιανός ιερωμένος . . . .
Πριν από 3 χρόνια περίπου, ο Γιώργος . . ., φίλος μέχρι τότε αλλά όχι από τότε και μετά, ανέσυρε από τα θεμέλια νέας οικοδομής του ΥΠΕΡΟΧΗ κολώνα μαρμάρινη, λεπτή, περίπου 1,5 μέτρο σε ύψος. Την επόμενη ημέρα την είχε καταστρέψει ολοκληρωτικά (με σφυριά και καλέμια) και είχε ήδη ρίξει το μπετόν καθαριότητας και μέρος των θεμελίων. Και δεν έγραψε και βιβλίο.
Προφανώς ο φίλος σου ο Γιώργος δεν θα είχε καμμία όρεξη να έρθει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και να του γκρεμίσει τη νέα του οικοδομή...
-
Χθες παραλίγο να σκοτώσω έναν ταρίφα, γιατί σ'όλη τη διαδρομή έβριζε τους αρχαιολόγους, γιατί λέει 'όπου βρουν μια κοτρόνα αμέσως σκάβουν τα πάντα και μένει σκαμμένο το μέρος χρόνια και γεμίζει βρωμιές και σκουπίδια και, αν βρουν αρχαία στο χωράφι ή στην οικοδομή σου, δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσεις να το εκμεταλλευτείς' και 'όλη η Ελλάδα γεμάτη αρχαία είναι! Δε θα μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας, να χτίσουμε σπίτια, να πάμε μπροστά για τις ΚΩΛΟΠΑΛΙΑΤΖΟΥΡΕΣ;'.Ειλικρινά, τα πήρα στο κρανίο με το συγκεκριμένο δίποδο.
Μέσα από την άγνοιά του για το ποιός ευθύνεται, πού είχε άδικο;
Και γιατί να τον σκοτώσεις; -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Πριν από 3 χρόνια περίπου, ο Γιώργος . . ., φίλος μέχρι τότε αλλά όχι από τότε και μετά, ανέσυρε από τα θεμέλια νέας οικοδομής του ΥΠΕΡΟΧΗ κολώνα μαρμάρινη, λεπτή, περίπου 1,5 μέτρο σε ύψος. Την επόμενη ημέρα την είχε καταστρέψει ολοκληρωτικά (με σφυριά και καλέμια) και είχε ήδη ρίξει το μπετόν καθαριότητας και μέρος των θεμελίων. Και δεν έγραψε και βιβλίο.
Προφανώς ο φίλος σου ο Γιώργος δεν θα είχε καμμία όρεξη να έρθει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και να του γκρεμίσει τη νέα του οικοδομή...
Δεν έχεις κι άδικο.
Μπορούσε, όμως, να κρατήσει αυτό που βρήκε και να το χαρίσει σε δεύτερο χρόνο σε κάποιο μουσείο (π.χ. της Αρχαίας Ήλιδας) λέγοντας πως το είχε ο παππούς του σε κάποια παλαιά αποθήκη (το έχει κάνει κι άλλος). Θα αναγραφόταν μάλιστα και το όνομά του στους δωρητές. Αλλά να το καταστρέψει. . . . -
Δεν έχεις κι άδικο.
Μπορούσε, όμως, να κρατήσει αυτό που βρήκε και να το χαρίσει σε δεύτερο χρόνο σε κάποιο μουσείο (π.χ. της Αρχαίας Ήλιδας) λέγοντας πως το είχε ο παππούς του σε κάποια παλαιά αποθήκη (το έχει κάνει κι άλλος). Θα αναγραφόταν μάλιστα και το όνομά του στους δωρητές. Αλλά να το καταστρέψει. . . .Ε, όντως, να το καταστρέψει πάει πολύ. Δεν είχε δικαίωμα να το καταστρέψει εφόσον το βρήκε, ας το κράταγε ή ας το δώριζε...
Αλλά όχι ότι έφταιγε κιόλας επειδή βρέθηκαν αρχαία κάτω από το οικόπεδό του. Και γιατί να μη χτίσει; Ας δίνει η Πολιτεία γερές αποζημιώσεις και ανάλογης αξίας οικόπεδα ως αντάλλαγμα για να αποχωρεί κάποιος από την περιουσία του και να γίνονται ελεύθερα ανασκαφές!
-
Δεν έχεις κι άδικο.
Μπορούσε, όμως, να κρατήσει αυτό που βρήκε και να το χαρίσει σε δεύτερο χρόνο σε κάποιο μουσείο (π.χ. της Αρχαίας Ήλιδας) λέγοντας πως το είχε ο παππούς του σε κάποια παλαιά αποθήκη (το έχει κάνει κι άλλος). Θα αναγραφόταν μάλιστα και το όνομά του στους δωρητές. Αλλά να το καταστρέψει. . . .Σίγουρα είναι κατακριτέα η πράξη του. Ίσως όμως να σκέφτηκε πως αν το κρατούσε, έστω και αν το έκρυβε, θα έπεφτε γρήγορα σύρμα... Τί να σου λέω τώρα...Στην περιοχή μου έχουμε πήξει στο αρχαίο. Να βλέπεις τώρα φίλο μου να μου δείχνει κάτι τρομερά ψηφιδωτά πίσω από το σπίτι του και να με παρακαλάει να μη μου ξεφύγει λέξη... Όπως και να το κάνουμε δεν μπορείς να παίξεις κορώνα γράμματα το σπίτι σου το οποίο το έχεις φτιάξει με τόσο κόπο...
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Δεν έχεις κι άδικο.
Μπορούσε, όμως, να κρατήσει αυτό που βρήκε και να το χαρίσει σε δεύτερο χρόνο σε κάποιο μουσείο (π.χ. της Αρχαίας Ήλιδας) λέγοντας πως το είχε ο παππούς του σε κάποια παλαιά αποθήκη (το έχει κάνει κι άλλος). Θα αναγραφόταν μάλιστα και το όνομά του στους δωρητές. Αλλά να το καταστρέψει. . . .Ε, όντως, να το καταστρέψει πάει πολύ. Δεν είχε δικαίωμα να το καταστρέψει εφόσον το βρήκε, ας το κράταγε ή ας το δώριζε...
Αλλά όχι ότι έφταιγε κιόλας επειδή βρέθηκαν αρχαία κάτω από το οικόπεδό του. Και γιατί να μη χτίσει; Ας δίνει η Πολιτεία γερές αποζημιώσεις και ανάλογης αξίας οικόπεδα ως αντάλλαγμα για να αποχωρεί κάποιος από την περιουσία του και να γίνονται ελεύθερα ανασκαφές!
Τί να δώσει; Αν δίνει η πολιτεία γερές αποζημιώσεις και οικόπεδα να μου το πεις και εγώ θα αγοράσω ένα αρχαίο, θα το χώσω κάτω από το σπίτι μου και μετά θα φωνάξω την Αρχαιολογική...
-
ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΡΜΕΝΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ, ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΗΤΩΝ. ΑΝ Ο ΠΟΛΗΤΗΣ ΘΕΛΕΙΣΗ ΝΑ ΑΞΙΟΠΗΟΙΗΣΗ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΕΙΤΕ ΣΕΙΚΟΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΜΠΑΖΩΝΟΥΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΙΑ ΟΜΩΣ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΗΣ. ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΚΑΛΦΘΙΚΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΗ ΑΙΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ Η ΕΝΑ ΚΤΙΣΜΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΝΑΟΣ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΓΗ ΣΟΥ Η ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΚΟΚΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. -
Ένα λεπτό, δηλαδή η αρχαιολογική υπηρεσία δεν δίνει εύρετρα για τα αρχαία που βρίσκει τυχαία κάποιος ιδιώτης; Αν, μάλιστα, στο οικόπεδό του βρουν κάτι πολύ σημαντικό, κανονικά θα πρέπει να πάρει αμοιβή ο άνθρωπος για το θησαυρό που υπήρχε στη γη του. Νομίζω ότι αυτά λέει ο νόμος.
-
Αλήθεια, το κοντάρι της σημαίας στο Χολαργό ποιος το έσπασε; Τη σημαία ποιος την έσκισε; Πάλι ο... προβολέας που ΕΙΠΑΝΕ ότι έκαψε την εξέδρα των επισήμων;
Εύχομαι να βρεθούν οι αλήτες που διέπραξαν αυτήν την ιεροσυλία και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
-
Αλήθεια, το κοντάρι της σημαίας στο Χολαργό ποιος το έσπασε; Τη σημαία ποιος την έσκισε; Πάλι ο... προβολέας που ΕΙΠΑΝΕ ότι έκαψε την εξέδρα των επισήμων;Εύχομαι να βρεθούν οι αλήτες που διέπραξαν αυτήν την ιεροσυλία και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Και χθες στη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία η τηλεόραση έδειξε κάποιον καθαρά να βάζει μια Ελληνική σημαία πάνω από εστία φωτιάς...
Σίγουρα όμως αυτοί είναι βαλτοί και προβοκάτορες για να αμαυρώσουν τη μνήμη του Πολυτεχνείου.
-
Δεν είναι πάντα βαλτοί. Έχω την ατυχία, στο χώρο που βρίσκομαι, να ξέρω αρκετούς που, αν μπορούσαν, θα κάνανε τη σημαία προσάναμμα για τις μολότοφ τους.
-
ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΛΟΙ. 200 ΣΠΑΓΑΝΕ 4 ΠΙΑΣΑΝΕ 42 ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, 150 ΚΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΣΠΑΣΑΝΕ 1 ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ? ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΑ? ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ ΤΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ? ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ.
ΤΣΙΡΑΚΙΑ!!! -
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Αλήθεια, το κοντάρι της σημαίας στο Χολαργό ποιος το έσπασε; Τη σημαία ποιος την έσκισε; Πάλι ο... προβολέας που ΕΙΠΑΝΕ ότι έκαψε την εξέδρα των επισήμων;
Εύχομαι να βρεθούν οι αλήτες που διέπραξαν αυτήν την ιεροσυλία και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Και χθες στη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία η τηλεόραση έδειξε κάποιον καθαρά να βάζει μια Ελληνική σημαία πάνω από εστία φωτιάς...
Σίγουρα όμως αυτοί είναι βαλτοί και προβοκάτορες για να αμαυρώσουν τη μνήμη του Πολυτεχνείου.
Και ευτυχώς , που η τηλεόραση , το STAR συγκεκριμένα , έδειξε έναν
τεχνικό του καναλιού , που πήγε και έσβησε την φωτιά και πήρε την μισοκαμμένη Σημαία !!! και μετά ο φακός ζουμάρισε στον αχαρακτήριστο
κουκουλοφόρο που είχε βάλει την φωτιά να φεύγει σαν ..........Ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο αυτόν , τον Ανώνυμο , που έσωσε
το Εθνικό μας Σύμβολο απο την πυρά των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται
με ότι έχει να κάνει με το ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ άλφα.Αποστόλης.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Τί να δώσει; Αν δίνει η πολιτεία γερές αποζημιώσεις και οικόπεδα να μου το πεις και εγώ θα αγοράσω ένα αρχαίο, θα το χώσω κάτω από το σπίτι μου και μετά θα φωνάξω την Αρχαιολογική...
Α, ρε Ελληνάρα απίθανε...
Με το πρώτο, το μυαλό μας στο κόλπο.Χωρίς παρεξήγηση, έτσι; Αυτό θα κάναμε όλοι
-
Α, ρε Ελληνάρα απίθανε...
Με το πρώτο, το μυαλό μας στο κόλπο.Χωρίς παρεξήγηση, έτσι; Αυτό θα κάναμε όλοι
Δεν υπάρχει παρεξήγηση... Άλλωστε το σχόλιό μου είχε σαρκαστική-ειρωνική διάθεση αφού αν περιμένεις από το κράτος να σου κάνει αποζημιώσεις και μάλιστα γερές όπως λες, τότε χάθηκες... Γι' αυτό κάνε τον Ιάπωνα και προχώρα...μόνον έτσι μπορεί κάπιος να επιβιώσει στην Ελλάδα σήμερα, καλώς ή κακώς.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Και ευτυχώς , που η τηλεόραση , το STAR συγκεκριμένα , έδειξε έναν
τεχνικό του καναλιού , που πήγε και έσβησε την φωτιά και πήρε την μισοκαμμένη Σημαία !!! και μετά ο φακός ζουμάρισε στον αχαρακτήριστο
κουκουλοφόρο που είχε βάλει την φωτιά να φεύγει σαν ..........Ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο αυτόν , τον Ανώνυμο , που έσωσε
το Εθνικό μας Σύμβολο απο την πυρά των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται
με ότι έχει να κάνει με το ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ άλφα.Αποστόλης.
Το όνομά του είναι Χρήστος Κολώνης
-
Την ταξιδιωτική οδηγία που έβγαλε το εβραϊκό πνευματικό κέντρο Σιμόν Βίζενταλ εις βάρος της Ελλάδας την ακούσατε; Επειδή τους την είπε ο Θεοδωράκης για τη γενοκτονία που κάνουν εις βάρος των Παλαιστινίων, μας λένε αντισημίτες... Οι γελοίοι.
Εγώ προτείνω αντίποινα: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ/ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ. Αφού οι... περιούσιοι μας εκβιάζουν με ταξιδιωτικές οδηγίες, επιχειρώντας να μας υποτάξουν και να μας αναγκάσουν να μην φέρνουμε αντίρρηση στα βορβορώδη σχέδιά τους με τον τουριστικό στραγγαλισμό, ας στραγγαλίσουμε εμείς επιχειρηματικά τους ομόθρησκούς τους. Πώς; Απλά! Αν κάποια επιχείρηση ανήκει σε Εβραίο, μην γίνεστε πελάτες της και πείτε και σ'άλλους να προτιμήσουν Έλληνα επιχειρηματία για τις συναλλαγές τους. Έχετε ασφαλιστεί σε Εβραίο; Σπάστε το συμβόλαιο και μεταφέρετέ το σε Έλληνα ασφαλιστή. Εφαρμόστε αυτήν την τακτική για 15 χρόνια και θα δείτε για πότε σταματάνε και τις 'ταξιδιωτικές οδηγίες' και τις άλλες εξυπνάδες. Επίσης, προτού συνεχίσετε να έχετε έστω και 'καλημέρα' με Εβραίο, απαιτείστε να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες του Σαρόν και του κέντρου Βίζενταλ και να αποκηρύξει όλες τις μισελληνικές, ρατσιστικές και φιλοφασιστικές αναφορές/προτροπές της Βίβλου έγγραφα και ενυπόγραφα με επιστολή του στις εφημερίδες. Αλλιώς, ας υποστεί τις συνέπειες, μαζί με τα άλλα ομόθρησκά του καλά παιδιά: κοινωνικό στιγματισμό, απομόνωση και οικονομικό/επιχειρηματικό μαρασμό.
Άντε, γιατί έχουν ξεφύγει. Το ότι υποφέρανε από τον Χίτλερ (και πάλι, είχαν πολύ λιγότερες απώλειες απ'όσες είχαμε εμείς στα χέρια των Κεμαλικών, με τους οποίους εκείνοι ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ - βλέπε Σφαγή της Φώκαιας ) δεν τους δίνει το δικαίωμα να γίνονται εξίσου φασίστες μ'αυτόν, ούτε να εκβιάζουν κανέναν, ούτε να αρνούνται σε οποιονδήποτε το δικαίωμα της γνώμης, ή ακόμα και της ύπαρξης.
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ