-
Τους «οικονομικούς» μετανάστες τους εκμεταλλεύτηκαν όλοι τα τελευταία 12 χρόνια ή και λίγο παραπάνω, προσπαθώντας να τους εγκλωβίσουν στο μαντρί τους, είτε με υποσχέσεις πριν έρθουν είτε με τον μπαμπούλα του επαναπατρισμού τους αν δεν μπουν στη σωστή γραμμή. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά για κανένα. Πάντως κατηγορίες σαν αυτές που αναφέρεις είναι πολύ σοβαρές για να καταθέτονται τόσο εύκολα και χωρίς αποδείξεις. Αυτό που γράφεις συνιστά αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος. Αυτοί που έμειναν απέξω δεν θα το έψαξαν λες? Θα το δέχονταν έτσι χωρίς αντιδράσεις. Η πίτα είναι πολύ μεγάλη για να την χαρίσουν αμαχητί.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κάποιοι κακοί επηρεάζουν ολόκληρη την Ευρωπαική πολιτική ή ακόμα την περιθωριοποιούν (δεν νομίζω να χρειάζεται να επεκταθώ) και θα διστάσουν στην Ελλαδίτσα μας? Εκστρατεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα όταν τους καλεί το συμφέρον (Ιράκ) και θα κολλήσουν στο προτεκτοράτο τους? Ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις παντού στην υφήλιο και την Ελλάδα την αφήνουν να έχει την δική της πολιτική βούληση? Μα καλά τόσο 'βλάκες' είμαστε επιτέλους σαν λαός?
Πολύ σωστά. Το να αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν πλευρές που σε επιβουλεύονται και προωθούν τα δικά τους συμφέροντα εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδας σου δεν είναι παράνοια ούτε ρατσισμός ούτε φασισμός ούτε εθνικισμός. Το να μη δίνεις μάχες σε όλα τα επίπεδα για να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα της πατρίδας σου είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟΣ. Το αυτό ισχύει και για το χλευασμό εις βάρος όσων επισημαίνουν τις εχθρικές προς εμάς κινήσεις και όσων μάχονται για την Ελλάδα.
Έρρωσθε.
Μήπως είναι κι αυτό άραγε ΣΥΜΠΤΩΣΗ;
[list:s3pb8lio]Μα για καποιους, φυσικα και ειναι, οπως πχ.....................[/list:u:s3pb8lio][list:s3pb8lio]4/4/2003 ημερα Παρασκευη ο καιρος στη χωρα μας ηταν ανοιξιατικος με ανοδο της θερμοκρασια και στις ειδησεις ακουγαμε για τον πολεμο του Ιρακ, οτι οι θερμοκρασιες θα φτασουν τους 35 βαθμους, δυσκολευοντας πολυ τις επιχειρησεις του εισβολεα.Και ξαφνικα απ τα μεσανυχτα της Κυριακης προς Δευτερα συνεχεις χιονοπτωσεις απ τη Βορεια μεχρι την Κεντρικη Ελ΄λαδα αλλαξαν το τοπιο απο καταπρασινο πασχαλινο σε κατασπρο χριστουγενιατικο ριχνοντας τη θερμοκρασια κατω απ το μηδεν.Ημερα Τριτη και οι ειδησεις μιλουν για υποχωρηση του φαινομενου και μετακινηση των κρυων μαζων νοτιοανατολικα, σε μια κατευθυσνη που ωωω τι συμπτωση οδηγει στη Βαγδατη[/list:u:s3pb8lio][list:s3pb8lio]Ειδατε τι γινεται οταν ο στρατος ειναι κυριαρχος του καιρου?!![/list:u:s3pb8lio][list:s3pb8lio]Ισως για μερικους ειναι συμπτωση, οπως συμπτωση ειναι και η υπαρξη του HAARP(Ερευνητικο προγραμα υψηλης συχνοτητας Ιονοσφαιρας) στην Αλασκα για τον σκοπο τον οποιο εηυπηρετει.Οχι παντος για δικο μας καλο [/list:u:s3pb8lio]
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Όταν στις τελευταίες εκλογές τα δυο μεγάλα κόμματα μάζεψαν το 80% των ψήφων, τι ελπίδες υπάρχουν να σπάσει ο δικομματισμός στη χώρα μας? Όσο για την απλή αναλογική ούτε λόγος βέβαια. Τι θα γίνει αν εμφανιστεί κόμμα με αρχηγό αλλοδαπής καταγωγής που να ζητά την ψήφου των οικονομικών μεταναστών που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο και τους έχουμε παραχωρήσει αφειδώς το προνόμιο του εκλέγειν και εκλέγεστε?Μανώλη,
Συγνώμη , αλλά είσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρος για το :' ... έχουμε παραχωρήσει αφειδώς το προνόμιο του εκλέγειν και εκλέγεστε'
Δέν νομίζω πως ισχύει , και μακάρι να έχω δίκιο .....
Διαφορετικά , συγνώμη για την έκφραση , δεν νομίζω πώς είμαι έξω από
το λέγόμενο 'κοινό αίσθημα' , Γαμ@@@τε γιατί χανόμαστε !!!!ΓΙΑΤΙ , ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ , ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΟΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ , ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ μειονότητα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ
ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .Προειδοποίηση : Τα περί μή ... επιδότησης των παιδιών απο το κράτος,
εκτός του ότι είναι φαιδρά , καθ' ότι ο τρόπος ζωής μας είναι αυτός πού μας φταίει , έρχονται σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την υπεργεννητικότητα(σε σχέση με εμάς) των οικονομικών μεταναστών , εξ ορισμού μειονεκτούντωνΑποστόλης.
-
Μήπως να μας εξηγήσεις τι είναι το HAARP γιατί μου φαίνονται λίγο υπερβολικά αυτά που λες. Δεν δηλώνω ειδικός αλλά μου φαίνεται δύσκολο να έχουμε φτάσει σε σημείο να ελέγχουμε τον καιρό και τις κατευθύνσεις των ανέμων.
-
Το είχα δει σε ένα ντοκυμαντέρ στη ΝΕΤ Μανώλη. Εξηγούσε πώς το σύστημα αυτό είναι ικανό να προκαλέσει ακόμα και σεισμούς και σοβαρές κλιματολογικές αλλαγές κατά βούληση.
Μερικά links με πληροφορίες...
http://www.earthpulse.com/haarp/
http://www.nexusmagazine.com/HAARP.html
Αν οι Αμερικάνοι έχουν τέτοιες δυνατότητες να παρεμβαίνουν και στα φυσικά φαινόμενα κατά το δοκούν για να εξυπηρετήσουν τα στρατιωτικά, πολιτικά, διπλωματικά και οικονομικά τους συμφέροντα, θα είναι βλάκες να μην τις χρησιμοποιήσουν, δε συμφωνείς;
Μήπως άραγε κι αυτά είναι... 'σύμπτωση';
-
Οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν πλέον την Ελληνική υπηκοότητα είναι πολλές δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες. Για τους υπόλοιπους έχει γίνει το πρώτο βήμα δίνοντας τους την πράσινη κάρτα και τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου (υπηκοότητα και υποχρέωση ψήφου). Μήπως να παντρευόμαστε αλλοδαπές που δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν πολλά παιδιά? Γιατί αν περιμένουμε από τις δικές μας, άστα βράστα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μήπως να μας εξηγήσεις τι είναι το HAARP γιατί μου φαίνονται λίγο υπερβολικά αυτά που λες. Δεν δηλώνω ειδικός αλλά μου φαίνεται δύσκολο να έχουμε φτάσει σε σημείο να ελέγχουμε τον καιρό και τις κατευθύνσεις των ανέμων.[list:3re9t1t9]Φιλε μου, να μη σου φαινονται καθολου υπερβολικα.Μαλλον δεν εχουμε καταλαβει ποσο διεστραμενα λειτουργει το Εβραικο λομπι [/list:u:3re9t1t9][list:3re9t1t9]Το ερευνητικο κεντρο HAARP ειναι μια απ τις μυστικες ερυνες των ΗΠΑ για τον ελεγχο των καιρικων φαινομενων.Εντελως περηλιπτικα, ηδη το 1977 η Αμερικανοι μπορουσαν να ελεγχξουν τον καιρο.Ο Ολεγκ Κλουγκιν ενας υψηλοβαθμος ανωτερος υπαλληλος της Κα Γκε Μπε καυχηθηκε σε μια εφημεριδα του Λονδινου τη συμετοχη του στην ερευνα 'γεωφυσικων οπλων' [/list:u:3re9t1t9][list:3re9t1t9]Εαν ειστε δυσπιστοι εκτος απ το να το ψαξετε ι ιδιοι στο ιντενρνετ η οπου αλλου(και να το ψαξετε ) θελω λιγο χρονο να μεταφρασω τα σχεδιαγραματα που εχω και ολη τη φιλοσοφια κατασκευης[/list:u:3re9t1t9]
-
Το είχα δει σε ένα ντοκυμαντέρ στη ΝΕΤ Μανώλη. Εξηγούσε πώς το σύστημα αυτό είναι ικανό να προκαλέσει ακόμα και σεισμούς και σοβαρές κλιματολογικές αλλαγές κατά βούληση.Μερικά links με πληροφορίες...
http://www.earthpulse.com/haarp/
http://www.nexusmagazine.com/HAARP.html
Αν οι Αμερικάνοι έχουν τέτοιες δυνατότητες να παρεμβαίνουν και στα φυσικά φαινόμενα κατά το δοκούν για να εξυπηρετήσουν τα στρατιωτικά, πολιτικά, διπλωματικά και οικονομικά τους συμφέροντα, θα είναι βλάκες να μην τις χρησιμοποιήσουν, δε συμφωνείς;
Μήπως άραγε κι αυτά είναι... 'σύμπτωση';
[list:3l7a5epu]Μπραβο ρε Κωνσταντινε, με γλυτωσες τουλαχιστον απο μια ωρα γραψιμο [/list:u:3l7a5epu][list:3l7a5epu]Καλα ρε συ, στο πορτ μπαγκαζ τα εχεις τα link? [/list:u:3l7a5epu]
-
Όχι, στο τσεπάκι. Ας είναι καλά το Google και η Τ2 σύνδεση που έχω εδώ και πετάει!
-
Όχι, στο τσεπάκι. Ας είναι καλά το Google και η Τ2 σύνδεση που έχω εδώ και πετάει![list:xn565i7f]T2? Tι ειναι αυτο?Αυτοκινητο? [/list:u:xn565i7f][list:xn565i7f]Αντε να δω εγω τους δυσπιστους τωρα.Πλακα πλακα, να σου πω μια σκηνοθεσια απ τις πολλες που γινονται και περνανε στα ψιλα γραμματα και ανωδυνα?[/list:u:xn565i7f][list:xn565i7f]Θες πχ να εξωντωσεις οικονομικα μια χωρα την οποια θελεις να εμπλεξεις σε πολεμο γιατι πχ προτιμαει ως προμηθετη της Ρωσια?[/list:u:xn565i7f][list:xn565i7f]Την ταραζεις τρεις μηνες σε κακοκαιριες και καταστρεφεις γεωργια και τουρισμο [/list:u:xn565i7f][list:xn565i7f]Απιστευτο εε?Κι ομως πραγματικο οπως τοοοοσα παλλα [/list:u:xn565i7f][list:xn565i7f]Εκτος κι αν το στησανε απο χομπι [/list:u:xn565i7f]
-
Σιγά μη χρηματοδοτούσαν οι αμερικάνοι στρατιωτικοί ένα τόσο ακριβό πρόγραμμα για πλάκα...
Βέβαια, για να μην είμαστε και δύσπιστοι απέναντί τους...
Κατά σύμπτωση, τους ήρθε μια ωραία πρωία η ιδέα 'βρε συ, τι θα'λεγες να μπορούσαμε να αλλάζουμε το κλίμα κάποιας περιοχής ή ακόμα και να προκαλούμε σεισμούς όποτε μας γουστάρει;' και το κάνανε... Έτσι, για να περάσει η ώρα βρε αδερφέ!
Να έχουν κάτι να κάνουν και να μη βαριούνται οι επιστήμονες! Έτσι, χάριν παιδιάς! Άλλωστε, οι αμερικάνοι και οι εβραίοι είναι ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολύ καλοί... Υπερασπιστές της ελευθερίας, της ηθικής, της δικαιοσύνης, με τη Βίβλο στο χέρι, με τον καλό θεούλη, θέλουν το καλό μας, να'μαστε καλοί, ηθικοί, ποτέ δε σφάξανε αμάχους, ποτέ δεν εγκατέστησαν χούντες, ποτέ δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ μεμπτό! Ε, τώρα για λίγες ψωροναπάλμ, λίγα ψωροπυρηνικά, λίγα εκατομμύρια αμάχους, μερικές χιλιάδες άπιστους AKUM Παλαιστινίους θα μιλάμε; Αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στην απέραντη κι ανείπωτη καλωσύνη των αμερικάνων και των εβραίων... Κατά λάθος... Συμπτώσεις είναι! Καθαρές συμπτώσεις!
Ας τραγουδήσουμε λοιπόν όλοι μαζί...
Η-ΖΩΗ-ΜΑΣ-ΓΕ-ΛΑ-ΕΥ-ΤΥ-ΧΙ-ΣΜΕ-ΝΑ!!!
Και το άλλο...
Τα χριστιανόπουλα θα πάνε σινεμά να δούνε πράκτορα μηδέν-μηδέν-επτά!
-
Πραγματικά είναι πολύ σοβαρά αυτά που αναφέρονται στο πρόγραμμα αυτό. Αλλά αν τα είχαν καταφέρει τόσο καλά, γιατί δεν έχουν κάνει τη χώρα τους παράδεισο σωστού καιρού (βροχή όταν χρειάζεται ή ήλιος όταν πρέπει). Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί με τις δυνατότητες τους. Άλλο ερευνητικό πρόγραμμα και άλλο απόλυτος κυρίαρχος στον καιρό του πλανήτη. Δεν συμφωνείται?
-
Σίγουρα... Κανονικά θα έπρεπε οι ηπα να είναι ένας κλιματολογικός παράδεισος.
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
-
Να το χρησιμοποιούν μόνο σε σημαντικές στρατιωτικές αποστολές για να βοηθήσουν τα στρατεύματά τους
-
Να αποτελεί μέρος κάποιας εκστρατείας παραπληροφόρησης, όπως αυτές τις οποίες πολλάκις διεξήγαν ανέκαθεν και η CIA και η KGB.
-
-
Θα μπορούσαν όμως αν όχι να καταστρέφουν τις γεωργικές παραγωγές που είναι ανταγωνιστικές στα προϊόντα τους (θα ήταν πολύ χτυπητό) να τις υποβαθμίζουν ποιοτικά και να έχουν πάντα το καλύτερο προϊόν στην παγκόσμια αγορά.
Επίτρεπε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου στο ποσό τα έχουν καταφέρει.
Ότι θα το ήθελαν ούτε λόγος! Μη φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι αποφάσισαν να φτιάξουν τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας κάνοντας σεισμούς εναλλάξ. -
Το σενάριο αυτό για τους σεισμούς το έχω ακούσει κι εγώ. Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω καθόλου στις συμπτώσεις και, σίγουρα, αν ήταν τόσο πολύ αποφασισμένοι, θα στρώνανε και την Ελλάδα και την Τουρκία να τα βρούνε με το πιστόλι στον κρόταφο.
Να υποβαθμίσουν ποιοτικά τις ανταγωνιστικές καλλιέργειες... Το ξέρεις ότι οι καρποί από φυτά που δεν έχουν ποτιστεί παρά ελάχιστα είναι πιο νόστιμοι. Δύσκολο να το πετύχουν κλιματολογικά. Πείθοντας όμως τους αγρότες να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένους (δηλαδή ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ) σπόρους, να τους πλακώνουν στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα κλπ, το καταφέρνουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ και μπαίνει και ρευστό στο ταμείο τους από πάνω, αφού πουλάνε κιόλας όλο το σκατό. Βέβαια, μη νομίζεις ότι και οι δικές τους καλλιέργειες είναι καλύτερες. Εκεί είναι που γίνεται της κακομοίρας από μεταλλάξεις... Οπότε μάλλον είναι όπως η κοψονούρα αλεπού που έπεισε τις άλλες να κόψουν τις ουρές τους...
-
Γιατί να αποδέχονται το τεράστιο κόστος από φυσικές καταστροφές όπως τυφώνες, ανεμοστρόβιλους πυρκαγιές (μια τυχαία αλλά σωτήρια βροχή θα βοηθούσε τους πυροσβέστες ή το λιγότερο μια βολική άπνοια ώστε να μην τρέχει η φωτιά και να μην την προλαβαίνουν).
Όσων αφορά τι τρώμε και πως παράγονται, μην τη ψάχνεις.
Νομίζεις ότι ο καλός συμπολίτης μας αγρότης που του λέει ο γεωπόνος να βάλει ένα κιλό λίπασμα στη ρίζα ή να διαλύσει ένα λίτρο φυτοφάρμακο στο κυβικό νερό και λέει «Δεν βάζω δέκα , καλό του κάνει, κακό δεν του κάνει» είναι καλύτερος? -
Τα φυτοφάρμακα είναι μια τεράστια πληγή, άστο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν υποστηρίζω χωρίς στοιχεία πως δεν μας αφήνουν να εξορύξουμε τον εθνικό μας πλούτο αλλά προβληματίζομαι και προσπαθώ να με κοινή λογική να ερμηνεύσω κάποια φαινόμενα. Απ' ότι βλέπω υπάρχουν δύο θέσεις, η μία είναι ότι η κυβερνησή μας εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα με αντάλαγμα την παραμονή της στην εξουσία (μα καλά γίνονται αυτά τα πράγματα? ) και η άλλη θέση ότι η κυβέρνησή μας και ο επιχειρηματικός μας κόσμος αποτελείται από άσχετους, βλάκες, που δεν μπορούν να δουν το συμφέρον τους (εθνικό αλλά πιο πολύ ιδιωτικό).
Δε νομίζω πως είπα αυτό, αυτή είναι η δική σου ερμηνεία Η άποψή μου (αφού ρωτάς) είναι πως οι επιχειρηματίες το συμφέρον τους (το ιδιωτικό) το βλέπουν και γιαυτό δεν κάνουν τίποτα, διότι ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ (εκτός και αν γίνει με μεθόδους TVX, δηλ. 'μπάτε σκύλοι αλλέστε' ). Δηλαδή αυτό ακριβώς που λέει και το άρθρο της Ελευθεροτυπίας και το άλλο του Επενδυτή/Αγγελιοφόρου, πως κοιτάσματα (πετρελαίου, ουρανίου, οτιδήποτε) υπάρχουν αλλά δεν αποτελούν συμφέρουσα επένδυση (από 'καπιταλιστικής' άποψης, δηλ. ROI). Και όπως είναι προφανές, εφόσον μια καθαρά ιδιωτική επένδυση δεν συμφέρει, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, τόσο απλό. Ούτε 'δεν μας αφήνουν', ούτε τίποτα τέτοια ευφάνταστα σενάρια συνομωσίας. Αν συνέφερε ιδιώτη θα είχε γίνει από ιδιώτη, σε καπιταλιστική οικονομία ζούμε Παράδειγμα: αν το πετρέλαιο πάει $50 το βαρέλι, να δεις πως θα μας κουβαληθεί η Exxon...
Από εκεί και πέρα μπαίνει το θέμα του κράτους: θεωρεί το κράτος την επένδυση στη συγκεκριμένη περιοχή στρατηγική, ώστε είτε να την κάνει το ίδιο (κρατικές επενδύσεις... καλά ) είτε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (για να αποφύγει τους σκοπέλους της ΕΕ) να επιδοτήσει κάποιον ιδιώτη να την κάνει ? Προφανώς μέχρι στιγμής η απάντηση είναι ΟΧΙ. Ωστόσο ομολογώ πως δεν έχω άποψη για το αν είναι 'προδότες' ή 'ρεαλιστές', διότι δεν θεωρώ πως έχω επαρκή πληροφόρηση.
Για κάποιον που δεν έχει επαρκή πληροφόρηση (όπως ομολογείς) έχεις πολύ ξεκαθαρισμένες απόψεις για τα παραπάνω γεγονότα. Θεωρείς την μία άποψη ευφάνταστο σενάριο και την άλλη απλή πραγματικότητα. Απορώ πως μπορείς να είσαι τόσο απόλυτος έχοντας ανεπαρκή πληροφόρηση, δηλαδή δεν αφήνεις ούτε το παραμικρό περιθώριο στην άλλη άποψη και άς έχουμε ιστορικά παραδείγματα για άλλες χώρες. Σκέψου το λίγο.
Κάποιοι κακοί επηρεάζουν ολόκληρη την Ευρωπαική πολιτική ή ακόμα την περιθωριοποιούν (δεν νομίζω να χρειάζεται να επεκταθώ) και θα διστάσουν στην Ελλαδίτσα μας?
Οταν είχε σημασία για αυτούς (1948-1974, βάσεις, σύνορα με ανατολικό 'μπλοκ' κτλ.) το έκαναν. Δεν έχει σημασία πια, δεν το κάνουν (εκτός και αν είναι να ασκήσουν πίεση να πάρουν κανένα συμβόλαιο για όπλα ή συστήματα ασφάλειας ) Μην υπερτιμάς όμως τη στρατηγική σημασία που (δεν...) έχει τώρα η (σωστά την ανέφερες) 'Ελλαδίτσα μας'.
Μάλιστα, τώρα ισχυρίζεσαι πως ξέρεις τί έχει και τί δεν έχει σημασία γι' αυτούς. Οσο για την Ελλαδίτσα μας το μόνο που έχω να πώ είναι πως θα παραμείνει μικρή όσο υπάρχουν 'μικροί Ελληνες'.
Εκστρατεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα όταν τους καλεί το συμφέρον (Ιράκ) και θα κολλήσουν στο προτεκτοράτο τους? Ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις παντού στην υφήλιο και την Ελλάδα την αφήνουν να έχει την δική της πολιτική βούληση? Μα καλά τόσο 'βλάκες' είμαστε επιτέλους σαν λαός? στο μικρό υποσύνολο του παρόντος φόρουμ βλέπουμε τις σωστές κινήσεις και αυτοί που μας κυβερνάνε είναι τόσο βλάκες που δεν έχουν δει ούτε μία? Ολοί? Σε όλες τις χρονικές περιόδους?
Είναι γνωστό πως η συλλογική εξυπνάδα ή συμπεριφορά ενός συνόλου ανθρώπων δεν έχει σχέση με την αντίστοιχη μεμονωμένη (ή μικρού στατιστικού δείγματος) εξυπνάδα ή συμπεριφορά
Δηλαδή είμαστε βλάκες σαν λαός ή όχι?
Και που όλοι 'βλέπουμε τις σωστές κινήσεις' ? Αφού και σε αυτό διαφωνούμε (εσύ μπορεί να θεωρείς έγκλημα τη μη εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου, εγώ μπορεί να το θεωρώ πολιτικό και οικονομικό ρεαλισμό).
Πότε έγραψα ότι θεωρώ έγκλημα την μή εκμετάλευση των πετρελαίων του Αιγαίου? Σε παρακαλώ να αναφέρεσαι σε αυτά που γράφω τα οποία νομίζω ότι τα γράφω ξεκάθαρα. Είπα ότι δεν υποστηρίζω χωρίς στοιχεία πως κάποιοι δεν μας αφήνουν να εξορύξουμε τον ορυκτό μας πλούτο. Το έγκλημα θα ήταν να υπάρχει, να ήταν συμφέρουσα η εκμετάλευσή του και να το κρύβουν από τον Ελληνικό λαό. Οικονομικός ρεαλισμός θα ήταν να υπάρχει πετρέλαιο και να μήν ήταν συμφέρουσα η άντλησή του. Υπερμάχεσαι με τόση σιγουριά την δεύτερη πιθανότητα που προσπαθώντας να αποφύγεις το ένα άκρο παρασύρεσαι στο ακριβώς αντίθετο. Κανείς μας δεν φαίνεται να έχει επαρκή πληροφόρηση αλλά εσύ δογματικά υποστηρίζεις την άποψή σου.
Πες μου σε παρακαλώ την γνώμη σου για την δήλωση του R. Burns που ανέφερα στο προηγούμενο μύνημά μου.
Τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω που το πας...
Προς άρση πάσας παρανόησης, η άποψή μου είναι απλή: η εξάρτηση της Ελλάδας αυτή την περίοδο δεν είναι σε πολιτικό επίπεδο, μπορούμε να διαλέξουμε για κυβέρνηση όποιο κόμμα (άλλες πλευρές του ίδιου νομίσματος είναι εξάλλου τα 'κόμματα εξουσίας' ) θέλουμε. Και έχουμε περιθώρια ελιγμών και εθνικής στρατηγικής σε πολλά θέματα (παράδειγμα: Κύπρος και ΕΕ). Η εξάρτηση είναι μέσω του παγκόσμιου οικονομικού καπιταλιστικού συστήματος, του οποίου είμαστε μέρη και στο οποίο οι κυβερνήσεις οποιασδήποτε χώρας που συμμετέχει (πλην ίσως του Ισραήλ εννοείται και Κίνας και λοιπών αντίστοιχων περιπτώσεων) μικρό ρόλο παίζουν.
Περιγράφεις δηλαδή πως στην Ελλάδα έχουμε μια εικονική δημοκρατία και ψευδαίσθηση πολιτικής επιλογής, ότι είμαστε οικονομικά εξαρτημένοι αλλά δεν είμαστε πολιτικά εξαρτημένοι? Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο? Για να σε βοηθήσω θα ξυπνήσω τον κομμουνιστή μέσα μου και θα πώ πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Μπορεί να οργανωθεί όμως και εφ' όσον κατορθώσει να έχει υπό οικονομική εξάρτηση ολόκληρες χώρες, τί σε κάνει να νομίζεις πως δεν θα επηρεάσει τις πολιτικές αποφάσεις αυτών? Αν κάπου δεν σε κατάλαβα θα χαρώ να μου το επισημάνεις.
Α και κάτι τελευταίο, η Βουλγαρία πραγματοποιεί εξορύξεις ουρανίου στην δική της πλευρά της Ροδόπης και επεκτείνεται υπογείως προς την Ελληνική πλευρά.
Ενδιαφέρον. Link ? (Μάλλον η Βουλγαρία βλέπει στρατηγική αξία σε αυτό. ΟΚ. Αυτό δε σημαίνει πως εμείς είμαστε 'βλάκες' ή 'προδότες' που δεν βλέπουμε. Εξάλλου, πως γίνεται να 'αφήνουν' τη Βουλγαρία και να 'μην αφήνουν' εμάς ? )
Αναφερόταν στο ίδιο άρθρο του Αγγελιοφόρου. Στην Βουλγαρία δηλαδή είναι συμφέρουσα η εξόρυξή του και λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω όχι?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δυστυχώς ..............
'Τρίτη παγκόσμια συνάντηση προσφύγων απο το Αιγαιατικό τμήμα της
Μακεδονίας ' , Φλώρινα , 20 με 24 Αυγούστου 2003http://www.in.gr/news/article.asp?IngEn ... gDtrlD=244
Δυστυχώς ............
Αποστόλης.
Αποστολη εσυ το εχεις πει και γω το ξαναλεω.ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΟ. Και ας το υπενθυμισουμε το γεγονος αυτο σε ολους τους τριγυρω οταν θα ερθει η στιγμη της καλπης.
Δεν θα γινει τιποτα, αλλα για το γμτ.Ενδιαφέρον θα είχε να κάναμε στο παρόν φόρουμ μια ψηφοφορία πρόθεσης ψήφου. Αν απαντούσαν όλοι ειλικρινά θα βλέπαμε πόσο μνήμη έχουμε και πως πραγματικά σκεφτόμαστε.
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Δυστυχώς ..............
'Τρίτη παγκόσμια συνάντηση προσφύγων απο το Αιγαιατικό τμήμα της
Μακεδονίας ' , Φλώρινα , 20 με 24 Αυγούστου 2003http://www.in.gr/news/article.asp?IngEn ... gDtrlD=244
Δυστυχώς ............
Αποστόλης.
Αποστολη εσυ το εχεις πει και γω το ξαναλεω.ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΟ. Και ας το υπενθυμισουμε το γεγονος αυτο σε ολους τους τριγυρω οταν θα ερθει η στιγμη της καλπης.
Δεν θα γινει τιποτα, αλλα για το γμτ.Ενδιαφέρον θα είχε να κάναμε στο παρόν φόρουμ μια ψηφοφορία πρόθεσης ψήφου. Αν απαντούσαν όλοι ειλικρινά θα βλέπαμε πόσο μνήμη έχουμε και πως πραγματικά σκεφτόμαστε.
Δεν νομιζω οτι πρεπει να το φτασουμε μεχρι εκει.Πρωτον γιατι οι πολιτικες πεποιθησεις ειναι τελειως προσωπικο θεμα του καθενος μας και δεν χρειαζονται διαφημηση και δευτερον εχουμε τοσα και τοσα να τσακωνομαστε εδω μεσα,μην βαλουμε και τα πολιτικα.Αστο καιει,τσουρουφλιζει.
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ