-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Θέμη, αν στο PC το κράτημα το δίνει η CPU (και όχι η ανάρτηση, τα ελαστικά, το πλαίσιο, ο αερδυναμικός συντελεστής, κλπ, κλπ) τότε είναι οξύμωρο να μιλάς για ΡΕΑΛΙΣΜΟ!θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι εννοώ με ένα παράδειγμα:
Βλέπεις ένα μινι στην πραγματικότητα, ΟΚ; Τι σου δίνει την εικόνα; Το ΣΑΣΙ του.
Βλέπεις ένα μίνι στο παιχνίδι. Τι σου δίνει την εικόνα; Η CPU (οκ, και ένα σωρό άλλα μέρη του υπολογιστή, αλλά you get my point). Στη δεύτερη περίπτωση αυτό που βλέπεις είναι σασί; Όχι. Είναι όμως ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ;;; Σίγουρα είναι. ΔΕΝ είναι 100% ρεαλιστικό, καθότι το πραγματικό είναι λίγο διαφορετικό, αλλά ακόμα δεν έχουν φτάσει οι υπολογιστές σε σημείο που να βλέπεις γραφικά που να τα μπερδεύεις με αληθινή φωτο (παραλληρισμός με αυτό που λέγαμε νωρίτερα για αδυναμία των υπολογιστών). Ενώ όμως δεν είναι 100% ρεαλιστικό, ΕΙΝΑΙ αρκετά ρεαλιστικό. Είναι οξύμωρο λοιπόν να μιλάω για ρεαλιστική εικόνα, τη στιγμή που το είδωλο δεν προέρχεται από το αληθινό σασί; Νομίζω πως όχι.
Με τον ίδιο τρόπο νομίζω πως μπορούμε να μιλήσουμε και για ρεαλιστική οδήγηση. Εσύ πιστεύεις ότι το 15% του νετκαρ του είναι και πολύ! Guess what!!!! Κι εγώ το ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!! Απλά εμένα αυτό το 15% με ενθουσιάζει και πιστεύω ότι κανένα άλλο παιχνίδι δεν το έχει φτάσει.
-
Θέμη, το να συγκρίνεις εικόνα με οδηγική συμπεριφορά μου ακούγεται σαν να συγκρίνεις πηρούνι με μαχητικό Stealth.
ANOMOIA (ΕΝΤΕΛΩΣ) ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
[snip]Εσύ πιστεύεις ότι το 15% του νετκαρ του είναι και πολύ! Guess what!!!! Κι εγώ το ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!! Απλά εμένα αυτό το 15% με ενθουσιάζει και πιστεύω ότι κανένα άλλο παιχνίδι δεν το έχει φτάσει.
Nope, δεν πιστέυω ότι το netKar είναι 15% ρεαλιστικό. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα του πόσο ρεαλιστικό είναι το οπιοδήποτε SIM (και όχι μόνο το netKar). Απλά είπα πως νομίζω κανένα δεν μπορεί να φτάσει ούτε καν το 15% της πραγματικότητας.
-
Παιδιά δε χρειάζεται να κάνουμε αναφορά σε νούμερα κτλ. Το 15% Migf1, είναι υποκειμενική άποψη και είναι δεκτή φυσικά, αλλά κατά την άποψή μου από τη στιγμή που δε ξέρουμε πόσο ρεαλιστικό είναι ένα παιχνίδι, είναι λογικό να μην γνωρίζουμε και το ποσοστό αυτού του 'ρεαλισμού'. Δεν έχω πρόβλημα με τους 'αριθμούς', απλά αυτό το 15% 'ακούγεται' πολύ λίγο και είναι και αυτό υποκειμενική άποψή. Η ουσία είναι ότι κανένα παιχνίδι είναι απόλυτα ρεαλιστικό, απλά συγκρίνοντας τα, μεταξύ τους, μπορείς να πεις πιο είναι το πιο ρελαστικό πιο φτάνει δηλ. πιο κοντά στην πραγματικότητα. Στο κάτω κάτω αυτά τα παιχνίδια φτίαχτηκαν για να μας ψυχαγωγούν και όχι να μας κάνουν 'οδηγούς'*.
- (πάντως τα δικά μου αντανακλαστικά έχουν βελτιωθεί πολύ σε πραγματικές συνθήκες χάρη σε αυτά τα παιχνίδια )
-
ωπ ναμαι και εγω....
Τι βλεπω... το αιωνιο 8εμα εε?Λοιπον πρωτα απ'ολα και ο migF1 και ο οpterios εχουν δικιο σε καποια 8εματα ωποτε δεν τι8εται 8εμα...
αναλυτικοτερα- Το νετκαρ ειναι βετα. δηλαδη το δουλευουμε και θα συνεχισουμε για ακομη τουλαχιστον ενα χρονο (αν οχι δυο)
- δεν μπορεις να εχεις 100% ρεαλισμο. Αυτο ειναι η πραγματικοτητα. (η το ματριξ )
- το νετκαρ προχωραει καποια πραγματα παραπερα απο αλλα σιμς. Αλλα λοιπουν και πολλα δεδομενα ακομη.
Απο εκει και περα. Το μεγαλυτερο πραγμα που αλλαζει ειναι η νοοτροπια. Ενα παιχνιδι σαν το NFS εχει σχεδιαστει γιαυτο ακριβως το πραγμα, δηλαδη να ειναι παιχνιδι και αρα να ειναι FUN και να μας κανει να αισθανομαστε 'χεραδες'!!
Ενα σιμ σαν το νετκαρ εχει σχεδιαστει απ την αρχη ωστε να μπορει να κανει υπολογισμους ΦΥΣΙΚΗΣ οσο καλυτερα γινεται και σε πραγματικο χρονο βεβαια.Ειναι δεδομενο οτι τα σημερινα PC δεν μπορουν να κανουν σε πραγματικο χρονο ΟΛΟΥΣ τους απαραιτητους υπολογισμους. Ταυτοχρονα ομως δεν χρειαζεται κι'ολας. Δηλαδη:
Στην πραγματικοτητα ο κινητηρας λειτουργει (ξερετε πως) και παραγει ενα γραφημα ιπποδυναμης και ροπης μαζι με καποιες δυναμεις στο αμαξωμα. Εμεις 8ελουμε να εξωμοιωσουμε την δυναμη του κινητηρα και ΑΡΑ μας υπερεπαρκει το γραφημα και δεν χρειαζεται να εξωμοιωσουμε κα8ε βιδα του κινητηρα. Προσοχη! σιγουρα κα8ε βιδα του κινητηρα επιδρα στο αυτοκινητο. Αλλα αν επιδρα κατα 0.005% μπορουμε με σιγουρια να πουμε οτι αν ΔΕΝ την εξωμοιωσουμε (την βιδα) δεν 8α βγουμε απ τη στροφη εξαιτιας τις...Επεκτεινωντας το παραδειγμα:
To netkar χρησιμοποιει διπλα ψαλιδια. Καποιος πολυ σωστα 8α παρατηρησει οτι 'υπαρχουν και μακφερσον και πολλαπλοι συνδεσμοι κλπ κλπ'. Εδω χρειαζεται λιγο θεωρια κινηματικης. Οι κατασκευαστες ΑΝ μπορουσαν θα χρησιμοποιουσαν ΠΑΝΤΑ διπλα ψαλιδια. Αλλα δεν μπορουν για λογους, χωρου, οικονομικους κλπ κλπ. Ευτυχως για μας στο virtual χωρο δεν μας νοιαζει αν το ψαλιδι χτυπαει στο ιμιαξονιο. απλα σταματαμε το collision detection!!! Επισεις αυτο που μας νοιαζει ειναι σε κα8ε 8εση της αναρτησης ο τροχος να εχει τα συγκεκριμενα χαρακτιρηστικα (δηλαδη σε 20mm βυ8ιση ο τροχος πρεπει να παει απο -1.0 camber σε -1.3) Και αφου (προσοχη εδω) τα διπλα ψαλιδια μπορουν να ρυ8μιστουν και να εξωμοιωσουν ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κινηση μιας αναρτησης (αρκει να εχεις χωρο να τα στηριξεις!) τα χρησιμοποιουμε για ολες την αναρτησεις ΕΚΤΟΣ απο τον ακαμπτο αξονα (GTO) οπου εξωμοιωνεται σαν... ακαμπτος αξωναςΑπο εκει και περα... Ευχαριστω ολους οσους εξημνισαν τις οδηγικες μου ικανοτητες αλλα δεν το σεταρουμε ετσι τα αυτοκινητα. Οσο μπορουμε περνουμε αληθινες τιμες απο τα πραγματικα αυτοκινητα και τις εφαρμουζουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι στο σιμ. Δηλαδη παιρνουμε το spring rate του ελατηριου της 360 και το βαζουμε στον εξωμοιωτη. Εκει ειναι τα ομορφα πραγματα γιατι για παραδειγμα βαζεις το ελατηριο στο αμαξωμα (που εχει ηδη το σωστο βαρος και κατανομη και αναρτηση) και το σωστο preload και το αυτοκινητο κα8εται στο σωστο υψος (!χειροκροτηματα στο βετα τεαμ!)
Βεβαια πολλες τιμες δεν τις ξερουμε παντα και εκει ερχεται μια απο τις υποχρεωσεις μου. Δηλαδη προσπαθω να συνδιασω τα δεδομενα που εχω και απο τα αλλα αυτοκινητα, να δω ΠΟΛΛΑ βιντεο απο δοκιμες, να μετρησω καρε καρε κλισεις και γωνιες, ταχυτητες και επιταχυνσεις (πλευρικες κυριως) και να βγαλω καποια συμπερασματα τα οποια μετα θα προσπαθισω να εφαρμωσω στο σεταρισμα του αυτοκινητου. Με βασει οχι τις προτιμησεις μου αλλα πως πραγματικα συμπεριφερεται το αυτοκινητο.
Κλεινοντας το θεμα να πω οτι σιγουρα λοιπουν ακομη αρκετα δεδομενα. και κυριως το μεγαλο ερωτιματικο τα λαστιχα. Εκει χρησιμοποιουμε την εξισωση του pacjeka η οποια χρησιμοπειητε και απο τους κατασκευαστες ελαστικων για εξωμοιωσεις σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ. Δεν ειναι το τελειο αλλα το καλυτερο για πραγματικο χρονο...αλλα λοιπουν δεδομενα τα οποια ευτηχως ενα πανεπιστημιο μας εδωσε και καποια απο τις επομενες εκδοσεις του νετκαρ 8α ειναι πολυ βελτειωμενη στα ελαστικα!
Επισεις βρηκα και το εγχειριδιο της LOLA Formula3000 με ΟΛΑ (!) τα δεδομενα οπωτε σε επομενη εκδοση ελπιζουμε να εχουμε την πιο καλα εξωμοιωμενη F3k με την βοη8εια πραγματικων πιλοτων οπως ο georgio pantano (!)
αυτα για τωρα και συχγωρεστε την ορθογραφια μου. Δεν εχω word εδω και μετα απο 13 χρονια εξω ντρεπομαι αλλα δεν θυμαμαι πια καλη ορθογραφια
-
α! και κατι ακομη.
Το να οδηγεις γενικα (οχι στο οριο χρονων) ενα ρεαλιστικο σιμ ειναι ΣΑΦΩΣ πιο δυσκολο απο την πραγματικοτητα για 3 βασικους λογους
- δεν υπαρχουν φυσικες δυναμεις!
- δεν υπαρχει περιφερειακη οραση
- δεν υπαρχει ο παραγοντας φοβος (ξεπερναμε τα ορια μας και του αυτοκινητου συνεχως χωρις προβλημα)
Το να οδηγεις στην πραγματικοτητα στο οριο χρονων οπως στο σιμ ειναι ακομη πιο δυσκολο!
- νιωθεις επιταχυνσεις που σε ενοχλουν στο να εισαι ακριβεις στους χειρισμους
- ΦΟΒΑΣΑΙ!
αυτα...
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Παιδιά δε χρειάζεται να κάνουμε αναφορά σε νούμερα κτλ. Το 15% Migf1, είναι υποκειμενική άποψη και είναι δεκτή φυσικά, αλλά κατά την άποψή μου από τη στιγμή που δε ξέρουμε πόσο ρεαλιστικό είναι ένα παιχνίδι, είναι λογικό να μην γνωρίζουμε και το ποσοστό αυτού του 'ρεαλισμού'. Δεν έχω πρόβλημα με τους 'αριθμούς', απλά αυτό το 15% 'ακούγεται' πολύ λίγο και είναι και αυτό υποκειμενική άποψή. Η ουσία είναι ότι κανένα παιχνίδι είναι απόλυτα ρεαλιστικό, απλά συγκρίνοντας τα, μεταξύ τους, μπορείς να πεις πιο είναι το πιο ρελαστικό πιο φτάνει δηλ. πιο κοντά στην πραγματικότητα. Στο κάτω κάτω αυτά τα παιχνίδια φτίαχτηκαν για να μας ψυχαγωγούν και όχι να μας κάνουν 'οδηγούς'*.- (πάντως τα δικά μου αντανακλαστικά έχουν βελτιωθεί πολύ σε πραγματικές συνθήκες χάρη σε αυτά τα παιχνίδια )
Φυσικά και το 15% είναι υποκειμενική άποψη και ως τέτοια αναφέρθηκε Γιάννη. Δεν θυμάμαι να είπα πουθενά ότι είναι αντικειμενική άποψη. Το αντίθετο μάλιστα, έγραψα 'δεν μπορώ να το αποδείξω αλλά έχω την αίσθηση ότι...'
-
Αριστοτέλη, κατά αρχήν ευχαριστώ για το inside info και πολλά συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε στο netKar (στο έχω ξαναπεί το τελευταίο, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετό )
Επί της ουσίας, τώρα, γιατί ειλικρινά έχω πολλές απορίες:
-
Εξομοιώνει το netKar την ακαμψία του πλαισίου?
-
Εξομοιώνει το netKar τον αεροδυναμικό-συντελεστή των αμαξωμάτων?
2α. Λαμβάνει υπόψη την ταχύτητα και τη διεύθυνση του αέρα? -
Εδώ θα σε ρώταγα για τα ελαστικά, αλλά με πρόλαβες... τα είπες μόνος σου
-
Εξομοιώνει το netKar την πραγματική ανθεκτικότητα των διαφόρων μερών του αμαξώματος του εκάστοτε αυτοκινήτου που εξομοιώνει (δεν εννοώ μόνο σε συγκρούσεις, αλλά και σε φθορές... π.χ. ελαστικών, αναρτήσεων και λοιπών μηχανικών μερών).
-
Εξομοιώνει το netKar τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ συντελεστές τριβής για την οποιαδήποτε επιφάνεια πατά ανά πάσα στιγμή το αυτοκίνητο?
Έχω κι άλλες ερωτήσεις, αλλά σε πρώτη φάση ας μείνουμε σε αυτές.
Και η κύρια απορία είναι η εξής:
Είναι δυνατόν η ΙΔΙΑ μηχανή-εξομοίωσης να εξομοιώνει ΠΙΣΤά (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εννοώ) την οδηγική συμπεριφορά ΚΑΙ της GTO ΚΑΙ της SUPRA ΚΑΙ της F3000 ΚΑΙ του Pagani χωρίς ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ υπεραπλουστεύσεις?
ΥΓ. Ποιο είναι το βημα των rpm βάσει του οποίου εξομοιώνετε το γράφημα του κινητήρα (με άλλα λόγια, κάθε πόσες στροφές/λεπτό περνάτε data στη μηχανή-εξομοίωσης για να εξομοιώσετε τη δύναμη του κινητήρα... εννοείται ότι το κάνετε για όλο το εύρος των στροφών, αλλά με τι βήμα?)
-
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
α! και κατι ακομη.Χμμμ.. εδώ μου τα χαλάς πολύ
Το να οδηγεις γενικα (οχι στο οριο χρονων) ενα ρεαλιστικο σιμ ειναι ΣΑΦΩΣ πιο δυσκολο απο την πραγματικοτητα για 3 βασικους λογους
- δεν υπαρχουν φυσικες δυναμεις!
Αυτό κάνει δυσκολότερη την πραγματική οδήγηση, όχι την εξομοιωμένη. Και μόνο ότι η εξομοίωση επιβαρύνει ΛΙΓΟΤΕΡΟ τη φυσική κατάσταση του οδηγού (αλλά και την κατάσταση το υαυτοκινήτου) αρκεί
- δεν υπαρχει περιφερειακη οραση
Αυτό είναι σωστό.
- δεν υπαρχει ο παραγοντας φοβος (ξεπερναμε τα ορια μας και του αυτοκινητου συνεχως χωρις προβλημα)
Κι αυτό κανει δυσκολότερη την πραγματική οδήγηση, όχι την εξομοιωμένη.
Στα παρακάτω συμφωνούμε!
Το να οδηγεις στην πραγματικοτητα στο οριο χρονων οπως στο σιμ ειναι ακομη πιο δυσκολο!
- νιωθεις επιταχυνσεις που σε ενοχλουν στο να εισαι ακριβεις στους χειρισμους
- ΦΟΒΑΣΑΙ!
αυτα...
-
Ουφφφ μολις τελειωσα εναν αγωνα νασκαρ2003 100 γυρων... αρα λοιπον 8α σου απαντησω μονο στο τελευταιο σου ποστ γρηγορα και αυριο λεπτομερος στο πρωτο.
Χμμμ.. εδώ μου τα χαλάς πολύ
οχι βρε δεν στα χαλαω...δεν καταλαβες καλα τι ειπα.
Δεν ειπα οτι ειναι δυσκολοτερη η βιρτουαλ οδηγηση στο οριο (προσεχε στο οριο)
Ειναι δυσκολοτερη σαν πρωτη επαφη. παιρνεις εναν οδηγο κανονικο και τον βαζεις σε ενα οποιδηποτε αυτοκινητο (πραγματικο) εεε δεν θα βγει απ τον δρομο!
Βαλτον τωρα στον ΚΑΛΥΤΕΡΟ εξωμοιωτη (δεν υπαρχει ακομη αλλα λεμε)
εεε σε δυο τρεις στροφες θα εχει βγει απ τον δρομο γιατι- δεν νοιωθει τις φυσικες δυναμεις (αρα δεν καταλαβαινει τι κανει αμεσως...)
- Δεν φοβαται! αρα παταει τερμα γκαζι!
τωρα με καταλαβες
Λοιπον αυριο ολα τα υπολοιπα στοιχεια με λεπτομερειες. (θα εκπλαγεις)
-
Ένα είναι το 100% σίγουρο σε όσα λέμε!
Μην παίξετε με τον Αριστοτέλη online -
Wraia sizitisi. Telos pantwn, me peisate na dokimasw ayto to NetKar... An kai eimai polemios (h toulaxiston na to pw aploustera den mou aresoun) ta mods kai ta sims xwris 'big-company' support 8a kanw mia prospa8eia.
Elpizw na min vrw dipsifio ari8mo apo glitches (=provlimata oxi γκλίτσες) opws egine sthn periptwsh toy 'Racer' (kai oxi 'Driver' opws to eixa pei).
Episis to kolima mou me to GPL einai toso megalo mono kai mono logw toy pa8os pou exw me ta retro mono8esia (kai odhgous). Alliws an h8ela kati pio realistiko 8a epelega to teleytaio Nascar...
kati allo: kapote eixa ftasei sto simperasma oti Arcade einai ena paixnidi eksomoiwshs pou otan odhgas exei mousiki. An den exei sini8ws einai simulation (kalo etsi? ) To sizitisa me polla atoma se forums p.x. gia to NFS 5 kai simfwnisame oti pio poly einai heavy arcade para light sim...
migf1: me ekanes na koitaksw kai mia fora panw stous xronous pou exw stis pistes tou Nfs 5 kai gia ta pirinea pou eipes exw 1.58.late. An 8es replay, kserw gw 8a sou kanw ena. Steile mou mail me to diko sou na antallaksoume.
Telos, exw tropopoiisei etsi thn karta mou pou meta vias dexetai panw apo 2-3 paixnidia. Ennow configuration periergo (30.82 nvidia drivers), win 98 kai UNDERclocking sthn karta VGA gia na min kanw panw apo 10 reset thn hmera meta apo kollimata. 8elw na pw, ka8e neo paixnidi 8elei psaksimo sto configuration tou kai egw....'gerasa pia gia ayta...'
Ayta.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ένα είναι το 100% σίγουρο σε όσα λέμε!
Μην παίξετε με τον Αριστοτέλη onlineΓιατί;
Άρη 'bring it on'!Kατέβασα χτες και το Nordschleife. Θέλει ακόμα ΠΟΛΛΗ δουλειά.
Ήμουν κι εγώ της άποψης πως 'αν παρατηρείς το περιβάλλον και τα γραφικά σου φαίνονται μέτρια, τότε δεν πας αρκετά γρήγορα', αλλά μετά το Nurburgring αναθεώρησα. Δεν υπάρχουν σημάδια, λείπουν αντικείμενα (ολόκληρη γέφυρα λείπει!!!), αριστερά και δεξιά του δρόμου το χάος, τρύπες εδώ και 'κει, τρομερό jitter στα addon textures (το ξεπέρασα τελικά βάζοντας το anisotropic filtering στο 8x(!!!))... Κρίμα.
Άρη υπάρχει περίπτωση να το συμμαζέψει κανείς; -
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
τωρα με καταλαβες
Ναι Συμφωνώ φυσικά.
Λοιπον αυριο ολα τα υπολοιπα στοιχεια με λεπτομερειες. (θα εκπλαγεις)
Thanks.
-
Ο φιλος sirgus υπερβαλει χεχεχε...
Φιλε cavallino (ωραιο nick) το ring που κατεβασες ειναι ουσιαστικα μια πολυ παλια εκδοση και που κι εγω δεν ξερω πως εγινε public. Παντως τωρα που μιλαμε δουλευουμε μια πολυ καλη εκδοση που πιστευω να βγαλουμε μες το καλοκαιριΟκ παμε με τις ερωτησεις του migF1
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Wraia sizitisi. Telos pantwn, me peisate na dokimasw ayto to NetKar... An kai eimai polemios (h toulaxiston na to pw aploustera den mou aresoun) ta mods kai ta sims xwris 'big-company' support 8a kanw mia prospa8eia.Elpizw na min vrw dipsifio ari8mo apo glitches (=provlimata oxi γκλίτσες) opws egine sthn periptwsh toy 'Racer' (kai oxi 'Driver' opws to eixa pei).
Κάνε μια δοκιμή. Είναι σίγουρα ξεχωριστό από οτιδήποτε άλλο έχεις δοκιμάσει. Χρςειάζεσαι όμως οπωσδήποτε DirectX 9.0 (αλλιώς δεν πάιζει).
[snip]
kati allo: kapote eixa ftasei sto simperasma oti Arcade einai ena paixnidi eksomoiwshs pou otan odhgas exei mousiki. An den exei sini8ws einai simulation (kalo etsi? ) To sizitisa me polla atoma se forums p.x. gia to NFS 5 kai simfwnisame oti pio poly einai heavy arcade para light sim...Μμμμ... ωραία συζήτηση και μεγάλη νομιζω. Προσωπικά όταν αναζητάω ρεαλισμό τον αναζητάω σε όλα, όχι μόνο στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινητου (ίσως γιατί έχω γεράσει πια, οδεύω ακάθεκτος προς τα... 37 ). Δηλαδή, και οδηγική συμπεριφορά, και γραφικά, και τοπία, και καιρικά φαινόμενα και υλοποίηση μέρας/νύχτας και τύφλωμα από τον ήλιο και ρυθμίσεις και ήχο κλπ. Εννοώ, ότι είμαι διατεθειμένος να παραβλέψω ορισμένες ατέλειες στον ένα τομέα αν με ικανοποιεί κάποιος άλλος, και ούτω κάθ' εξής.
Υπό αυτό το πρίσμα, το NFS5 ίσως και να είναι light-sim, ίσως να είναι και heavy-arcade. Προσωπικά νομίζω πως αιωρείται ανάμεσα στις δυο κατηγορίες, γέρνοτας μια προς τη μια και μια προς την άλλη.
migf1: me ekanes na koitaksw kai mia fora panw stous xronous pou exw stis pistes tou Nfs 5 kai gia ta pirinea pou eipes exw 1.58.late. An 8es replay, kserw gw 8a sou kanw ena. Steile mou mail me to diko sou na antallaksoume.
Δεν χρειάζεται replay ρε συ, σε πιστεύω. Με τι αμάξι και με τι ρυθμίσεις τον έκανες το χρόνο. Μιλάμε πάντα για κανονική φορά της πίστας, έτσι? forward (τελικά πρέπει να έχω γεράσει πολύ )
Btw, Monaco-5 = 0.49.8x, με 911 GT1 race version (με ελαφρά τροποποιημένες τις σχέσεις του κιβωτίου... δεν τις θυμάμαι απ' έξω)
Telos, exw tropopoiisei etsi thn karta mou pou meta vias dexetai panw apo 2-3 paixnidia. Ennow configuration periergo (30.82 nvidia drivers), win 98 kai UNDERclocking sthn karta VGA gia na min kanw panw apo 10 reset thn hmera meta apo kollimata. 8elw na pw, ka8e neo paixnidi 8elei psaksimo sto configuration tou kai egw....'gerasa pia gia ayta...'
Ayta.
Ίδιους drivers χρησιμοποιώ κι εγώ και ίδιο λειτουργικό (εννοείται SE, ε?). Δεν αντιμετωπίζω όμως προβλήματα με κολλήματα και επανεκκινήσεις.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
- Εξομοιώνει το netKar την ακαμψία του πλαισίου?
Ναι μεν αλλα. Πρωτον η ακαμψια του πλαισιου ειναι ενα νουμερο το οποιο ομως ειναι ακομη ενα διαφημιστικο 8εμα. Διοτι η κατασκευαστες μας δινουν ενα νουμερο σαν να ηταν το αυτοκινητο μια ραβδος ομοιογενης. Ομως δεν μας λεει τιποτα αν υπαρχει διαφορετικη ακαμψια στο υποπλαισιο της αναρτησης, εκει που η αναρτηση ειναι σε επαφη με το συγκεκριμενο σημειο του πλαισιου κλπ κλπ. Για παραδειγμα η αλφα σπιντερ στρεβλωνει σαν τρελη... αλλα... κραταει καλα στο δρομο. γιατι? γιατι η αναρτηση ειναι στηριγμενη πολυ καλα και χρησιμοποιει την στρεβλωση υπερ της. Παραδειγμα τραβηγμενο αλλα επιτυχημενο. Εμεις βαλαμε την γενικη ακαμψια του πλαισιου στον κωδικα αλλα δεν ειμαστε ευχαριστημενοι απο τα δυναμικα χαρακτιρηστικα που απεδωσε. Γιαυτο και μελεταμε τωρα να εξωμοιωσουμε ακαμψιες πανω στην αναρτηση.
. Εξομοιώνει το netKar τον αεροδυναμικό-συντελεστή των αμαξωμάτων?
2α. Λαμβάνει υπόψη την ταχύτητα και τη διεύθυνση του αέρα?Αααα εδω ειναι ολα τα λεφτα. Το νετκαρ εχει ισως το πιο ανεπτυγμενο αεροδυναμικο engine ξεπερνοντας σε μερικα σημεια ακομη και το Nascar2003 (ισως το καλυτερο σιμ) Εξωμοιωνουμε, Cx, μετωπικη επιφανεια, πυκνοτητα αερα, αντωση με δεδομενα NACA για τις πτερυγες, pitch&roll sensitivity για το ground effect, παρενοχλημενο αερα απο για παραδειγμα μπροστινη πτερυγα σε μεγαλη κλιση (η πισω πτερυγα θα εχει παρενοχλημενο αερα και θα αποδιδει λιγοτερο οπωτε τρικ τιπο gp2 με τερμα πτερυγα μπροστα και λιγο πισω δεν δουλευει στο νετκαρ)
Επισεις οπως ειπα το νετκαρ στον πυρηνα του εχει θερμοκρασια αερα,ταχυτητα αερα, πυκνοτητα,κλπ Ολα αυτα μπορουν να μεταβαλονται σε πραγματικο χρονο αλλα προς το παρον ειναι σταθερα (γιατι ετσι μπορουμε να δοκιμαζουμε με σταθερα αποτελεσματα μεχρι να καταληξουμε στο μοντελο)
Στο δικτυακο παιχνιδι το αυτοκινητο που κινειται μπροστα μας δημιουργει ενα κωνο αερα με λιγοτερη πυκνοτητα. Αν εμεις μπουμε σε αυτο τον κωνο τοτε αμεσως παιρνουμε το slipstreaming και επιταχυνουμε. Η μικροτερη πυκνοτητα ομως επιδρα και στην αρνητικη αντωση με αποτελεσμα η f3000 να υποφερει απο ελειψη grip αλλα για παραδειγμα η GTO που εχει αντωση θετικη να βρισκει λιγοτερο αερα να καθεται καλυτερα και να κερδιζει grip!- Εδώ θα σε ρώταγα για τα ελαστικά, αλλά με πρόλαβες... τα είπες μόνος σου
να αναφερω μονο οτι γνωριζουμε οτι σε χαμηλες ταχυτητες εχουμε 10% περιπου λιγοτερο grip απο οσο θα επρεπε να εχουμε... αλλα στην επομενη εκδοση θα ειναι διορθωμενο
- Εξομοιώνει το netKar την πραγματική ανθεκτικότητα των διαφόρων μερών του αμαξώματος του εκάστοτε αυτοκινήτου που εξομοιώνει (δεν εννοώ μόνο σε συγκρούσεις, αλλά και σε φθορές... π.χ. ελαστικών, αναρτήσεων και λοιπών μηχανικών μερών).
Οχι ακομη σε οσον αφορα τις αναρτησεις, το αμαξωμα και αλλα γιατι απλα δεν εχουμε χαλασει χρονο να βρουμε δεδομενα για αυτους τους τομεις.
Ομως εχουμε μεγαλη προσοχη στα λαστιχα. Τα λαστιχα στο νετκαρ λειτουργουν με βαση την ενεργεια που περνουν απο το δρομο και τις δυναμεις που ασκουνται σε αυτα. Ετσι ανεβαζουν 8ερμοκρασια αναλογως το στυλ οδηγησης, το σεταρισμα του αυτοκινητου, τα χαρακτηριστηκα τους κλπ. Δηλαδη τα λαστιχα της φ3000 κρατουν για 300χμ και δουλευουν αποδοτικα απο τους 80 βα8μους μεχρι τους 110. πανω η κατω χανουν πολυ προσφηση. τα λαστιχα της GTO ομως κρατουν για πανω απο 3000χμ και δουλευουν καλα απο 65 εως 90. κατω απο 65 κρατουν λιγο λιγοτερο αλλα αν υπερθερμανθουν υποφερουν αρκετα.- Εξομοιώνει το netKar τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ συντελεστές τριβής για την οποιαδήποτε επιφάνεια πατά ανά πάσα στιγμή το αυτοκίνητο?>
Ναι και μαλιστα στο μελλον θα ενεργοποιησουμε και διαφορετικο grip για την τροχια που ειναι πατημενη με γομα και εκτος τροχιας. το οποιο μαλιστα 8α αλαζει σε πραγματικο χρονο μες τον αγωνα. Προς το παρον ασφαλτος, kerbs, γρασιδι (βρεγμενο) εχουν διαφορετικο grip
Έχω κι άλλες ερωτήσεις, αλλά σε πρώτη φάση ας μείνουμε σε αυτές.
Και η κύρια απορία είναι η εξής:
Είναι δυνατόν η ΙΔΙΑ μηχανή-εξομοίωσης να εξομοιώνει ΠΙΣΤά (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εννοώ) την οδηγική συμπεριφορά ΚΑΙ της GTO ΚΑΙ της SUPRA ΚΑΙ της F3000 ΚΑΙ του Pagani χωρίς ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ υπεραπλουστεύσεις?ειναι! Η καινουργια σχολη εξωμοιωτων (οπως το νετκαρ αλλα και το racing legends που ετοιμαζετε και 8α ειναι πολυ ανωτερο) βασιζει σε ενα κεντρικο πυρηνα ολη την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ φυσικη. Επειτα δημιουργουνται οχηματα και τα εξαρτηματα τους (οπως διαφορικα,αναρτησεις,λαστιχα, τα παντα) σαν εξωτερικα plugins τα οποια περνουν την φυσικη απο τον πυρηνα, αντιδρουν με αυτη, βγαζουν αποτελεσματα, τα δινουν στον πυρηνα και αυτος ξανακανει τις τελικες εξισωσεις. Οπωτε αν θελουμε να εξωμοιωσουμε ενα καινουργιο διαφορικο τοτε 'απλα' παμε στον κατασκευαστη, παιρνουμε τα δεδομενα για την λειτουργια του, τα εισαγουμε σαν plugin και ω του θαυματος (μακαρι χεχε) θα το δουμε να λειτουργει μεσα στον εξωμοιωτη! Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι καινουργοι εξωμοιωτες ΔΕΝ βασιζονται σε pre rendered στοιχεια για την φυσικη τους (οπως για παραδειγμα το gp1-gp2-gp3, colin κλπ) αλλα εχουν μεσα στον πυρηνα τους πραγματικες εξισωσεις φυσικης οι οποιες εκτελουνται σε πραγματικο χρονο. Το προβλημα ειναι ο πραγματικος χρονος εκτελεσης και φυσικα τα διαθεσιμα δεδομενα.
ΥΓ. Ποιο είναι το βημα των rpm βάσει του οποίου εξομοιώνετε το γράφημα του κινητήρα (με άλλα λόγια, κάθε πόσες στροφές/λεπτό περνάτε data στη μηχανή-εξομοίωσης για να εξομοιώσετε τη δύναμη του κινητήρα... εννοείται ότι το κάνετε για όλο το εύρος των στροφών, αλλά με τι βήμα?)
συνηθως μας ερχεται ενα γραφημα και απλα το αντιγραφουμε μεσα στον εξωμοιωτη αφου μπορουμε να εισαγουμε γραφηματα για τον κινητηρα. Αν εχουμε λιγες τιμες τοτε χρησιμοποιουμε αλλους εξωμοιωτες κινητηρων του εμποριου οπου βαζουμε κυβικα, κυλινδρους, ροπη, αλογα και οτι αλλο εχουμε και μας κανουν ενα interpolation δινοντας μας ενα γραφημα αρκετα πιθανο.
-
MigF1 : me to idio 911 turbo 996 kai tis idies ry8miseis sou.
Ante... apo poy to katevazw ayto to Netkar???
-
Akyro... to katevasa, eida to link sthn prwth selida. Twra, add ons apo pou??
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Akyro... to katevasa, eida to link sthn prwth selida. Twra, add ons apo pou??http://forum.racesimcentral.com/showthread.php?s=4d928104e55e7e9ec96ba87ab24a95bb&threadid=61482
F1 Games/Simulators