-
Δεν έχετε κάτι παρόμοιο στα Πεζό;
http://oecc.nexenservices.com/Narizin/tech/orga.php
http://www.citroenet.org.uk/resources/organr.htmlεμένα φτιάχτηκε Δευτέρα (έτσι εξηγείται το κιβώτιο ).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τελικά το 207GT είναι σκληρότερο στο δρόμο από το Hyundai Coupe;Έκανες την κατάλληλη ερώτηση την κατάλληλη ημέρα γιατί χθες έκανα 100χιλιόμετρα!...!
Λοιπόν απαντώ στην ερώτησή σου και μετά θα πω και ορισμένα ακόμα πράγματα.
Σκληρό; Το Hyundai Coupe ήταν ποιο απόλυτο.
Ενα απλό παράδειγμα. Σε σαμαράκι όταν πέρναγα με το Coupe πάταγα και φρενάκι λίγο. Στο ίδιο σαμαράκι το 207 περνά και χωρίς φρένο και αποροφά πολύ καλύτερα τον κραδασμό. Απλά ακούγεται ένα υπόκωφο 'γδουπ'...
Φυσικά το 207 είναι καινούριο οπότε όλα παίζουν ρόλο.Από εκεί και πέρα. Οι 17άρες στο 207GT είναι ΘΑΝΑΤΟΣ. Εκτός από ηχητική βαβούρα (θόρυβο κύλισης), στις ανωμαλίες οι ζάντες και το σασί κλαίνε στην κυριολεξία. (ελαστικό 205/45/17)
Πρώτη φορά έχω επαφή με 17άρα ζάντα. Αυτό που φοβόμουν επιβεβαιώθηκε. Οι δρόμοι μας δεν είναι για 17άρες.
Είμαι σε σκέψη να βάλω κάποια στιγμή 16άρα με 195/55/16 ελαστικό.
Σε αυτό το τομέα το Hyundai ήταν πολύ καλύτερο (ελαστικό 205/55/16). Σε ανωμαλίες ή οδόστρωμα με μπαλώματα το Hyundai ήταν ποιο φιλικό στους επιβάτες.Σε καλό οδόστρωμα το 207GT είναι μία χαρά απλά ο θόρυβος κύλισης λόγω ζαντών είναι υπαρκτός.
Από εκεί και πέρα. Οπως έχω ξαναπεί το Hyundai Coupe στις λεπτομέρειες είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ αμάξι. Είναι ΑΝΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Και αυτό το εννοώ. Ακόμη και τα πετάλια στο 207 είναι μάλλον σχεδιασμένα για γυναικεία πόδια.
Αλλά και αν κάποιος προσέξει καλά το 207 θα δει ότι έχουν γίνει 'μαϊμουδιές' για να ρίξουν το κόστος του αυτοκινήτου. Το οποίο φυσικά δεν υπήρχε στο Hyundai Coupe.Παραδείγματα και παρατηρήσεις:
- Οι θόλοι πάνω από τα ελαστικά είναι ψευτοκαλλυμένοι με ένα υλικό σαν ύφασμα που με μία κίνηση του χεριού βουλιάζουν εντελώς. Αποτέλεσμα; Οταν πετραδάκια χτυπούν στον θόλο, ο ήχος περνά στο εσωτερικό του 207 σαν πετροπόλεμος.
- Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου πάνω από τα πετάλια το χάος!...! Καλώδια, κονέκτορες όλα σε κοινή θέα! Λίγο να μην προσέξεις με το πόδι και τα έχεις πάρει όλα σβάρνα!
- Προβολάκια μπροστά ... Ομορφα αλλά οι Γάλλοι θα μπορούσαν να καλύψουν γύρω-γύρω τις λάμπες με ένα λάστιχο ή πλαστικό, γιατί φαίνεται σαν να είναι στον αέρα μέσα σε διακοσμητικό ασημένιο πλαίσιο. Σαν αμπαζούρ είναι... Το άσχημο; Περνάνε όλα τα νέρα μέσα στα προβολάκια!...
- Συναγερμός. Μεγάλη πίκρα... Τι να πρωτοπώ για αυτό; ...
- Τόσα λεφτά, δίνουν ένα σωρό 'ψιψιψίνια και κοκοψόψαρα' εξοπλισμό και δεν δίνουν την δυνατότητα να ρυθμίσεις την ένταση του φωτισμού στο ταμπλό. Χθες βράδι μου πέταξε τα μάτια έξω ο πορτοκαλίς φωτισμός.
- Καλή η δυνατότητα να ανάβουν extra φώτα στις στροφές ή με το στρίψιμο του τιμονιού ... αλλά μάλλον ρόμπα γίνεται κάποιος με αυτό παρά τελικά ωφελεί σε κάτι γιατί ο φωτισμός είναι τόσο δυνατός που οι μπροστινοί και οι απέναντι βλέπουν ένα αυτοκίνητο σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο να ανάβουν και να σβήνουν φώτα με το στρίψιμο του τιμονιού συνέχεια...
- Ζώνες ασφαλείας. Αν δεν την βάλεις 'το έχασες το κορμί πατριώτη' ... Ο beeper σου πέρνει τα αυτιά και οι ενδείξεις παντού σου σπάνε τα νεύρα ...
Φυσικά τα παραπάνω είναι απλές παρατηρήσεις και δεν μειώνουν σε τίποτα όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει το αυτοκίνητο.
Κλείνω προς το παρόν λέγοντας ότι άλλη η αίσθηση με την κουπεδιά και άλλη η αίσθηση με το 207GT ...
-
Ωραία όλα αυτά! Δείχνουν επίσης πως είσαι και αντικειμενικός. Κι εμένα μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση το εσωτερικό του Coupe, αλλά στο δρόμο μου φάνηκε σκληρό, ενώ το 207 που οδηγώ τώρα, νομίζω έχει καλύτερα ρυθμισμένη ανάρτηση, αν και δεν συγκρίνεται με παλαιότερες υλοποιήσεις των γάλλων..
Αυτό για το θόρυβο από τα 17άρια, ίσως το ζήτημα είναι τα λάστιχα και όχι τόσο η διάσταση. Σε εταιρικό Astra , μόλις αλλάχτηκαν τα EcoContact (16άρια σε 205 πλάτος αν θυμάμαι...) με Pirelli P7 ο ΠΟΛΥ ενοχλητικός θόρυβος κύλισης εξαφανίστηκε! Αφού ήταν τόσο εντυπωσιακή η διαφορά που ήμουν έτοιμος να βάλω κι εγώ στο δικό μου τα Πιρέλια! Ευτυχώς που δεν βγαίνουν!
Πάντως στο δρόμο ο Πέζουλας εμπνέει τρελή εμπιστοσύνη, εγώ στην καθημερινή μου διαδρομή προς το εργοτάξιο το πηγαίνω τέζα!
Μάλιστα μια μέρα σε μια κωλ στροφή γλίστρησε μία με το πίσω (άφησα γκάζι επειδή έρχονταν από απέναντι), το επανέφερα διόρθωσε μόνο του και όλα καλά (εκτός από τους απέναντι που έγιναν κομμάτι πράσινοι ). Εντωμεταξύ στην συγκεκριμένη στροφή είδα άλλα 3 αυτοκίνητα να γλιστράνε ΠΟΛΥ εντός 2 ημερών με μόνον....1 να την γλιτώνει (είχε ιταλικό γι' αυτό! ). Ενα Polo κι ένα Accent δεν τα κατάφεραν, το τελευταίο έφαγε μια καλή τούμπα!
-
Εγώ πάντως θα το πω... και ας παρεξηγηθώ.
Το Hyundai όταν έβγαινα από το γκαράζ με προκαλούσε να το οδηγήσω και να το πατήσω ... Άλλη αίσθηση ρε παιδί μου! Σπορ αίσθηση!Με το 207GT μέχρι στιγμής όταν βγαίνω από το γκαράζ αισθάνομαι σαν να οδηγώ τον 'ΡΟΜΠΟΚΟΠ με ρόδες'. Είναι τόσο ήσυχο και τόσο 'ηλεκτρονικό' που προσωπικά δεν με προκαλεί να το οδηγήσω σβέλτα. Και δεν νομίζω να το οδηγήσω και ποτέ σβέλτα.
Αλλά όλα παίζουν ρόλο. Από την θέση οδήγησης, το εσωτερικό το αμάξωμα, όλα...
Άλλο πράγμα η κουπεδιά και άλλο το 207GT...
Και όποιος τα βάζει ή τα χώνει στο Hyundai Group μάλλον θα πρέπει να αρχίζει να αναθεωρεί... Προσωπικά επειδή κοιτώ τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες εκεί κερδίζει η Κορέα πολύ εύκολα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
- Ζώνες ασφαλείας. Αν δεν την βάλεις 'το έχασες το κορμί πατριώτη' ... Ο beeper σου πέρνει τα αυτιά και οι ενδείξεις παντού σου σπάνε τα νεύρα ...
Σόρι μαν αλλά εδώ είσαι άκυρος! Οχι και μειονέκτημα η προειδοποίηση να κάνεις το αυτονόητο.
-
Δικό μου Hyundai δεν είχα ποτέ. Το Coupe ήταν το μόνο που μπήκα μέσα και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Τα υπόλοιπα (ακόμη και κάτι SantaFe πρώτης γενιάς...) ήταν για τον φούτσο κατ' εμέ... Όχι βέβαια πως είναι καλύτεροι οι γάλλοι, αλλά να θυμίσω πως θα έπρεπε να συγκρίνεις το 207 με το Getz ή το i20 γιατί μπορεί εσύ να πήρες την ακριβή έκδοση, αλλά και αυτή βγαίνει δίπλα στα αδελφάκια του σαν το δικό μου το νοικιάρικο με τα 1.4 λίτρα...
Και πρέπει ν' ανταγωνιστεί τα Getz κλπ κλπ στις πωλήσεις...
Θέλω να πω πως το 207 έχει κάμποσα κουσούρια και προχειρότητες, αλλά είναι άδικο να το συγκρίνουμε με ένα αυτοκίνητο χαμηλής γενικά παραγωγής σαν το Coupe που θα είναι πιο προσεγμένο, αναγκαστικά...
Τώρα για την ησυχία που λες... Εγώ ΑΠΑΙΤΩ την ησυχία και την άνεση στο αυτοκίνητό μου! Με ενδιαφέρουν τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και όχι η φασαρία, ιδανικά, θέλω να τρέχω και να μην το καταλαβαίνει κανείς άλλος εκτός από εμένα!
Βλέπεις; Δύσκολο να έχεις τον πελάτη ευχαριστημένο σήμερα! Η συμβουλή μου είναι πως τελικά θα συνηθίσεις σε διαφορετικό τρόπο οδήγησεις, όταν καταλάβεις πως πηγαίνεις ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ γρήγορα, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι! Έτσι παθαίνω κι εγώ όταν οδηγώ την Xsara μετά από πολύ καιρό, βρίσκομαι να πηγαίνω με 200 στην Εγνατία, όταν δεν κοιτάω το κοντέρ!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σόρι μαν αλλά εδώ είσαι άκυρος! Οχι και μειονέκτημα η προειδοποίηση να κάνεις το αυτονόητο.
Ανάλογα πως βλέπεις τη ζωή ...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
... Η συμβουλή μου είναι πως τελικά θα συνηθίσεις σε διαφορετικό τρόπο οδήγησεις, όταν καταλάβεις πως πηγαίνεις ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ γρήγορα, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι! ...Αυτό γιατί εγώ το βλέπω ως αρνητικό;
Χθες πήγαινα στο Κηφισό με 130Km/h με 3.500στροφές περίπου, στις 12.30 το βράδι και το κατάλαβα όταν πέρασα κάποιους σαν να ήταν σταματημένοι ... Αλλιώς δεν θα το είχα πάρει είδηση. Και μετά πάτησα φρένο ... -
E καλα με 130 πηγαινες, αυτοι σερνοντουσνα αν τους περασες σαν σταματημενους δεν ειναι οτι πηγενες εσυ ταπα.
Εγω το κουπε που λες ποτε δεν το συμπαθησα, ασε που τα ξεβρακωνα/ωνω οπου τα πετυχω, γενικα δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης τους
-
Στορμ:
ο φωτισμός του πίνακα οργάνων φυσικά και ρυθμίζεται, είναι το ένα από τα δύο κουμπάκια που έχεις στον πίνακα οργάνων. Ο ένας μηδενίζει τα χιλιόμετρα και ο άλλος τον φωτισμό.
Τα φώτα στροφής από όσο θυμάμαι απενεργοποιούνται από το μενού.
Ο συναγερμός τι έχει; Για να το πήρες το αμάξι σε τόσο λίγο, προφανώς δεν είναι ο εργοστασιακός, ε;
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
E καλα με 130 πηγαινες, αυτοι σερνοντουσνα αν τους περασες σαν σταματημενους δεν ειναι οτι πηγενες εσυ ταπα.Εγω το κουπε που λες ποτε δεν το συμπαθησα, ασε που τα ξεβρακωνα/ωνω οπου τα πετυχω, γενικα δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης τους
130km/h στο Κηφισό; ... Ούτε στον ύπνο μας δεν βλέπουμε τέτοιες ταχύτητες στον Κηφισό που συνήθως έχει μποτιλιάρισμα...
Αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να πηγαίνει με μεγάλες ταχύτητες χωρίς να το καταλαβαίνει ο οδηγός ή οι επιβάτες. Αν χθες π.χ. με σταμάταγε κάποιο περιπολικό και μου την έλεγε εγώ μάλλον θα αναρωτιώμουν ... Αυτά...υ.γ. α! για το κουπέ ... δεν έχω να πω και πολλά ... είχα το παλιό τον καρχαρία του 1999 και είχα και το συγκλονιστικό του 2005 και αρκεί αυτό και για τα δύο:
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στορμ:ο φωτισμός του πίνακα οργάνων φυσικά και ρυθμίζεται, είναι το ένα από τα δύο κουμπάκια που έχεις στον πίνακα οργάνων. Ο ένας μηδενίζει τα χιλιόμετρα και ο άλλος τον φωτισμό.
Τα φώτα στροφής από όσο θυμάμαι απενεργοποιούνται από το μενού.
Ο συναγερμός τι έχει; Για να το πήρες το αμάξι σε τόσο λίγο, προφανώς δεν είναι ο εργοστασιακός, ε;
Για τον φωτισμό δεν έχω πάρει είδηση το κουμπί!...! Θα το κοιτάξω! Βρε λες το αριστερό κουμπί να είναι για το φωτισμό και όχι τον χιλιομετρητή;;;; Θα'χει πλάκα!...
Τα φώτα στροφής πράγματι απενεργοποιούνται από το μενού. Αυτό το μενού που σε υποχρεώνει να έχεις το εργοστασιακό ραδιοCD ...
Ο συναγερμός (όπως έχω γράψει και στο psclub.gr) είναι και αντικραδασμικός της Gemini και έχει μπει σε συνεργασία με τον εγκέφαλο. Ενεργοποιείται αυτόματα άσχετα αν κλείσω με κλειδί ή με τηλεχειρισμό. Το γκαράζ μου είναι ανοιχτό. Ο συναγερμός έχει χτυπήσει δύο φορές (μάλλον από τα φυσικά φαινόμενα -χαλάζι/κεραυνός) εγώ απουσίαζα, ο συναγερμός χτύπαγε, οι γείτονες τα πήραν στο κρανίο και μου τα έχωσαν. Αστυνομία/ηχορύπανση κλπ...
Και έχουν δίκιο. Μέσα στο γκαράζ ο συναγερμός είναι άχρηστος ειδικα όταν το αυτοκίνητο είναι κρυμμένο και όταν περιμετρικά στα 4 και 5 μέτρα είναι τα σπίτια γειτόνων.Η Peugeot μου είπε ότι θα πρέπει να ζήσω με αυτό το άγχος. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
Εγώ το πρωί φεύγω πάω στη δουλειά και φοβάμαι ότι πίσω μπορεί να αρχίσει να χτυπά ο συναγερμός.
Ζήτησα να μην μπαίνει ο συναγερμός όταν κλείνω με το κλειδί (όπως στο Cordoba του πατέρα μου) αλλά έφαγα άκυρο.
Οδηγίες χρήσης του Gemini δεν έχω. Ούτε έχω δυνατότητες και specifications ώστε π.χ. να δω αν μπορώ να ακυρώσω το αντικραδασμικό. Και εκεί έφαγα άκυρο.
Μοντέλο Gemini δεν ξέρω. Ασε που δεν ξέρω και που είναι ο συναγερμός...Τι κάνουμε; Μπέρδεμα.
-
Hθελα να ξερα γιατί βάζετε συναγερμούς...ΓΙΑΤΙ! Μια ολική κλοπή και τελείωσες. Λες κ με τον συναγερμό δεν θα σου σπάσουν το τζάμι ή δεν θα στο κλέψουν... ...κούνια που σε κούναγε.
-
δεν είναι τόσο η έλλειψη αίσθησης του 207 GT, όσο η έλλειψη ηχητικής υπόκρουσης είτε πηγαίνεις με 2000 είτε με 6000.... καμιά σχέση με τους TSI που φυσάνε και ξεφυσάνε...
πάντως αντικειμενικά το 207 GT είναι πολύ αποτελεσματικό αυτοκίνητο σε ρεπρίζ, στον αυτοκινητόδρομο... απλά θυμίζει λίγο diesel (2000-4500) σε απόδοση, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό για οικογενειακή χρήση... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Hθελα να ξερα γιατί βάζετε συναγερμούς...ΓΙΑΤΙ! Μια ολική κλοπή και τελείωσες. Λες κ με τον συναγερμό δεν θα σου σπάσουν το τζάμι ή δεν θα στο κλέψουν... ...κούνια που σε κούναγε.Γιατί ήταν δώρο ...
Και έχω και ολική κλοπή, και μερική κλοπή και κρύσταλλο και χαλάζι και τρομοκρατική και φωτιά και κατούρημα και όλα ...
Αλλά έχω και GT ...
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
δεν είναι τόσο η έλλειψη αίσθησης του 207 GT, όσο η έλλειψη ηχητικής υπόκρουσης είτε πηγαίνεις με 2000 είτε με 6000.... καμιά σχέση με τους TSI που φυσάνε και ξεφυσάνε...
πάντως αντικειμενικά το 207 GT είναι πολύ αποτελεσματικό αυτοκίνητο σε ρεπρίζ, στον αυτοκινητόδρομο... απλά θυμίζει λίγο diesel (2000-4500) σε απόδοση, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό για οικογενειακή χρήση...Συμφωνώ ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Hθελα να ξερα γιατί βάζετε συναγερμούς...ΓΙΑΤΙ! Μια ολική κλοπή και τελείωσες. Λες κ με τον συναγερμό δεν θα σου σπάσουν το τζάμι ή δεν θα στο κλέψουν... ...κούνια που σε κούναγε.
Γιατί ήταν δώρο ...
Και έχω και ολική κλοπή, και μερική κλοπή και κρύσταλλο και χαλάζι και τρομοκρατική και φωτιά και κατούρημα και όλα ...
Αλλά έχω και GT ...
ωραίο δώρο σου καναν...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ωραίο δώρο σου καναν...Ζήτησα μία Γαλλιδούλα αλλά o πωλητής με κοίταξε έτσι:
Φοβερή φάτσα ...
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Τελευταία, όταν είναι κρύο το αυτοκίνητο και πατήσω συμπλέκτη, νιώθω κραδασμούς οι οποίοι σταματούν μόλις ανέβει η θερμοκρασία.
Μάλλον πάω για το σετάκι δίσκου-πλατώ σιγά-σιγά...Πιστεύω ότι τα έχει παίξει το ρουλμάν του συμπλέκτη για τον κραδασμό που νιώθω στο πόδι και για τη φασαρία που ακούω όταν είναι κρύος ο κινητήρας΄ ο ήχος αλλάζει σημαντικά όταν πατάω το πεντάλ του συμπλέκτη.
Έκλεισα ραντεβού στο ράφτη μου Πέμπτη πρωί, για το κουστουμάκι!Συνάδελφος για δίσκο-πλατό πριν 10 μέρες σε Xsara Picasso 1.6 8v έδωσε 350€, σε σιτροενά μάστορη, μη εξουσιοδοτημένο...
-
Aν νιώθεις απλά κραδασμό ρε συ, τρέναρε το... Είναι σαν τρίξιμο; Αν ναι, πολύ πιθανό να είναι από το τρομπάκι του συμπλέκτη.
PEUGEOT FORUM