-
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
...ακούστηκε ένα μικρός ήχος (γκλονγκ) σαν να λύθηκε το χειρόφρενο , και το αμάξι ξεκίνησε κανονικά...Φίλε μήπως την προηγούμενη μέρα είχες πλύνει το αυτοκίνητο; Αν ναι, μην ανησυχείς, συμβαίνει πάντα αν πλύνεις το αυτοκίνητο και στεγνώσουν τα φρένα χωρίς να το κινήσεις... Τίποτα το ανησυχητικό...
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
...τα φρενα ειναι ΦΡΕΝΑ. Τι φρενα ειναι αυτα ρε παιδια? για 200 αλογα και βαλε... δεν φτανουν οι λεξεις για να τα περιγραψω...Λογικό φίλε... αν σκεφτείς ότι όλα τα 307 ανεξαρτήτως έκδοσης έχουν τα ίδια φρένα...
...αθορυβο... με μικρη εξαιρεση τους αεροδυναμικους θορυβους που ακουν οι πισω, ειναι απο τα πιο αθορυβα που εχω μπει. (μεχρι τα 130, δεν πηγα παραπανω)...
Έχεις απόλυτο δίκιο... ιδιαίτερα αφού προέρχεσαι από 106 όπως κι εγώ, γιαυτό και σε καταλαβαίνω...
...ο μοχλος των φλας δειχνει ανθεκτικος και συνεργασιμος, αν και δεν εχει θεση ελαστικης επαναφορας...
Δουλεύει, αλλά θέλει λίγο στρώσιμο και ευαίσθητα δάκτυλα... υπομονή...
...να πω αλλη μια φορα για τα φρενα... μαλλον και τα Dunlop βοηθουν , φαινονται αρκετα καλα, το ABS μπαινει δυσκολα...
Και πού να το στρώσεις φίλε και να φρενάρεις πραγματικά! Θα πάθεις!
-
Ο χρήστης Samael έγραψε:
...παρατηρησε κανεις δυσκολια να αναγνωρισει ή αλλη δισλειτουργια της σιντιερας...Φίλε και το δικό μου rcd/cd changer είναι Clarion/Blaupunkt και έχει τύχει 5-6 φορές να γυρίζει το cd χωρίς να το παίζει το cd changer, αλλά μόνο με ινδοπακιστανικά cds. Χρειάζεται μάλιστα τότε reboot το σύστημα γιατί δεν βγαίνει το δισκάκι. Δεν έχω κάνει ποτέ καθάρισμα στους 18 μήνες που το έχω...
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...τα φρενα ειναι ΦΡΕΝΑ. Τι φρενα ειναι αυτα ρε παιδια? για 200 αλογα και βαλε... δεν φτανουν οι λεξεις για να τα περιγραψω...
Λογικό φίλε... αν σκεφτείς ότι όλα τα 307 ανεξαρτήτως έκδοσης έχουν τα ίδια φρένα...
Το 1.6 και το 2.0 έχουν τα ίδια. Το 1.4 έχει μικρότερα.
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
...Το 1.6 και το 2.0 έχουν τα ίδια. Το 1.4 έχει μικρότερα....Πάσο!
-
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕς ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ?ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ 18000 ΕΥΡΩ!
-
Χμμμ οκ τουλάχιστον να έχω ανταλλακτικά να βάζω απο το ένα στο αλλο
-
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
Χαιρετώ τους φίλους 307κιδες.Θα ήθελα να μπορούσα να πω πως το 307 μου λειτουργεί περίφημα, χωρίς να έχει παρουσιάσει (και άλλα) προβλήματα, αλλά αυτό δυστυχώς θα ήταν ψέμα.
Ας περάσουμε λοιπόν σε μια ποικιλία νέων προβλημάτων που μου παρουσιάστηκαν.Πρόβλημα Νο 1 : Μικροδιαροή του υγρού του υδραυλικου τιμονιού την οποία έχω κλείσει ραντεβού για να επισκευάσω την επομενη τετάρτη. Τσεκάρω το υγρό τακτικά και όποτε χρειαστεί προσθέτω.
Γυρνώντας λοιπόν απόψε το βράδυ απο γνωστο μπαρακι της περιοχής χαλανδρίου, στο Νεο Ψυχικο, και καθώς έψαχνα να βρω να παρκάρω κινόυμενος με χαμηλή ταχύτητα ένιωσα το τιμόνι να μαλακώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σημείο που μου πέταξε λιγο 'μούρη' δεξιά . Το όλο σκηνικό έγινε στιγμιαία. Το τιμόνι συνέχισε να παίζει λιγάκι σε μαλακούς ρυθμους. Επίσης έγινε και το παρακάτω κουφό. Ξεκινωντας με πρώτη και αφήνωντας σιγά το συμπλεκτη και γκαζώνοντας το αμάξι δεν προχώρησε λες και ήταν δεμένο ελαφρα το χειρόφρενο. Μόλις γκάζωσα λίγο παραπάνω ξεκίνησε, και αυτό μας φέρνει στο......Πρόβλημα Νο 2 : Χειρόφρενο.
Ξεκίνωντας ένα πρωι για να πάω στην δουλεια μου, καθώς πήγα να ξεκινήσω με πρώτη, το αμάξι δεν κουνιόταν λες και ήταν δεμένο το χειρόφρενο κανονικά. Είμαι 100% σίγουρος πως το είχα λύσει, και είχε σβήσει και η λυχνια με το θαυμαστικό στο καντραν. Ύστερα από λιγο παραπάνω γκάζωμα ακούστηκε ένα μικρός ήχος (γκλονγκ) σαν να λύθηκε το χειρόφρενο , και το αμάξι ξεκίνησε κανονικά. Αυτό έγινε μόνο μια φορά και ίσως να έχει σχέση με το πρόβλημα Νο 1Προβλημα Νο 3 : Γδούπος
Την τελευταία μέρες ένας περίεργος γδούπος εμφανιστηκε στο πίσω μέρος της καρότσας του αμαξιού, όταν περνάω από ανωμαλίες του δρόμου. Δεν τον κάνει πάντα αλλα αρκετά συχνά. Σκέφτηκα μήπως κοπανάει κανά αντικείμενο, αλλα αφού τα έβγαλα όλα από το πορτμπαγκάζ, μαζί με την ρεζέρβα, διαπίστωσα οτι εξακολουθει να υπάρχει. Δεν νομίζω να είναι η πόρτα που πορτμπαγκάζ γιατι την κοίταξα και είναι αρκετά σταθερή
Πρόβλημα Νο 4 : Περίεργος ήχος
Καθώς βρίσκομαι μέσα στο αμάξι παρατηρώ πολλές φορες, ένα μυστήριο ήχο απο το μπροστινό δεξί μέρος του αυτοκινήτου, κανει σαν μοτεράκι ( ένα συνεχόμενο τακ τακ τακ τακ ) Άραγε που να ωφείλεται?
Πρόβλημα Νο 5 :
Μερικες φορές αφού έχω σβήσει την μηχανή και μετά απο κανα 5λεπτο, πάω να την ανάψω, πρέπει να γυρίσω την μίζα 3-4 φορές για να πάρει μπροστά, ενώ στην αρχή παίρνει με την πρώτη. Λέτε να φταίνε τίποτα μπουζί???
Τα νεύρα μου δεν αντέχω άλλο, σκέφτομαι να το πουλήσω το ρημάδι να πάρω καμια toyota να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και να πω οτι το σκ ίζω κιολας? Ηρεμος οδηγος είμαι, ουτε με κόφτες πάω, ούτε κανο χειροφρενιες.
Προκαλώ οποιον έχει περισσότερα προβλήματα στο 307 του να κάνουμε κόντρες
Σορυ που σας έπρηξα με την φλυαρία μου, αλλα νομίζω πως μόνο εσεις θα με καταλάβετε μπουχουχουχουυ κλαααψςςςςςς σνιφφφφφφφ
ΦΙΛΕ SuperBilly16V ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
Νο1--> ΕΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΤΟΤΕ ΕΛΕΓΞΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
Νο2--> ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤakisB
No3--> ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΑΝΩ ΣΥΝΕΠΛΟΚ ΤΩΝ ΠΙΣΩ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ, ΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20000Κμ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟ ΤΩΝ 2 ΣΥΝΕΜΠΛΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 290 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΕΚΠΤΩΣΗ.
Νο4--> ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΤΕΡΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΣΗΧΙΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΣΠΑΣΤΙΚΟ. ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ 5η ΚΑΙ 125-135Km/hr.
No5--> ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ 1,6 ΟΤΑΝ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΠΟΥΚΩΜΑ Η΄ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ 5-10΄ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ. ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΑΦΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4-5 ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
-
Για το 3, οπωσδήποτε ευθύνεται ο ημιάκαμπτος άξονας. Είναι κατασκευαστική ατέλεια. Με απλά λόγια, η κίνηση των 2 πίσω τροχών είναι εξαρτημένη και έτσι όταν συμβαίνει κάτι μόνο στον ένα τροχό, αναγκαστικά 'κοπανάει' αφού δεν μπορεί να μεταφέρει τις τάσεις και στον άλλο. Όλα τα αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο έχουν αυτό το μειονέκτημα. Λύση είναι οι υστερούντες βραχίονες που είχαν παλαιότερα τα γαλλικά αλλά σιγά σιγά τους εγκαταλείπουν για να μειώσουν το κόστος...
Άσχετο...το φίλτρο ενεργού άνθρακα τι κάνει; Τι φιλτράρει;
-
:lol: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!
Χαιρετώ τους φίλους 307κιδες.
Θα ήθελα να μπορούσα να πω πως το 307 μου λειτουργεί περίφημα, χωρίς να έχει παρουσιάσει (και άλλα) προβλήματα, αλλά αυτό δυστυχώς θα ήταν ψέμα.
Ας περάσουμε λοιπόν σε μια ποικιλία νέων προβλημάτων που μου παρουσιάστηκαν.Πρόβλημα Νο 1 : Μικροδιαροή του υγρού του υδραυλικου τιμονιού την οποία έχω κλείσει ραντεβού για να επισκευάσω την επομενη τετάρτη. Τσεκάρω το υγρό τακτικά και όποτε χρειαστεί προσθέτω.
Γυρνώντας λοιπόν απόψε το βράδυ απο γνωστο μπαρακι της περιοχής χαλανδρίου, στο Νεο Ψυχικο, και καθώς έψαχνα να βρω να παρκάρω κινόυμενος με χαμηλή ταχύτητα ένιωσα το τιμόνι να μαλακώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σημείο που μου πέταξε λιγο 'μούρη' δεξιά . Το όλο σκηνικό έγινε στιγμιαία. Το τιμόνι συνέχισε να παίζει λιγάκι σε μαλακούς ρυθμους. Επίσης έγινε και το παρακάτω κουφό. Ξεκινωντας με πρώτη και αφήνωντας σιγά το συμπλεκτη και γκαζώνοντας το αμάξι δεν προχώρησε λες και ήταν δεμένο ελαφρα το χειρόφρενο. Μόλις γκάζωσα λίγο παραπάνω ξεκίνησε, και αυτό μας φέρνει στο......Πρόβλημα Νο 2 : Χειρόφρενο.
Ξεκίνωντας ένα πρωι για να πάω στην δουλεια μου, καθώς πήγα να ξεκινήσω με πρώτη, το αμάξι δεν κουνιόταν λες και ήταν δεμένο το χειρόφρενο κανονικά. Είμαι 100% σίγουρος πως το είχα λύσει, και είχε σβήσει και η λυχνια με το θαυμαστικό στο καντραν. Ύστερα από λιγο παραπάνω γκάζωμα ακούστηκε ένα μικρός ήχος (γκλονγκ) σαν να λύθηκε το χειρόφρενο , και το αμάξι ξεκίνησε κανονικά. Αυτό έγινε μόνο μια φορά και ίσως να έχει σχέση με το πρόβλημα Νο 1Προβλημα Νο 3 : Γδούπος
Την τελευταία μέρες ένας περίεργος γδούπος εμφανιστηκε στο πίσω μέρος της καρότσας του αμαξιού, όταν περνάω από ανωμαλίες του δρόμου. Δεν τον κάνει πάντα αλλα αρκετά συχνά. Σκέφτηκα μήπως κοπανάει κανά αντικείμενο, αλλα αφού τα έβγαλα όλα από το πορτμπαγκάζ, μαζί με την ρεζέρβα, διαπίστωσα οτι εξακολουθει να υπάρχει. Δεν νομίζω να είναι η πόρτα που πορτμπαγκάζ γιατι την κοίταξα και είναι αρκετά σταθερή
Πρόβλημα Νο 4 : Περίεργος ήχος
Καθώς βρίσκομαι μέσα στο αμάξι παρατηρώ πολλές φορες, ένα μυστήριο ήχο απο το μπροστινό δεξί μέρος του αυτοκινήτου, κανει σαν μοτεράκι ( ένα συνεχόμενο τακ τακ τακ τακ ) Άραγε που να ωφείλεται?
Πρόβλημα Νο 5 :
Μερικες φορές αφού έχω σβήσει την μηχανή και μετά απο κανα 5λεπτο, πάω να την ανάψω, πρέπει να γυρίσω την μίζα 3-4 φορές για να πάρει μπροστά, ενώ στην αρχή παίρνει με την πρώτη. Λέτε να φταίνε τίποτα μπουζί???
Τα νεύρα μου δεν αντέχω άλλο, σκέφτομαι να το πουλήσω το ρημάδι να πάρω καμια toyota να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και να πω οτι το σκ ίζω κιολας? Ηρεμος οδηγος είμαι, ουτε με κόφτες πάω, ούτε κανο χειροφρενιες.
Προκαλώ οποιον έχει περισσότερα προβλήματα στο 307 του να κάνουμε κόντρες
Σορυ που σας έπρηξα με την φλυαρία μου, αλλα νομίζω πως μόνο εσεις θα με καταλάβετε μπουχουχουχουυ κλαααψςςςςςς σνιφφφφφφφ
ΦΙΛΕ SuperBilly16V ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
Νο1--> ΕΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΤΟΤΕ ΕΛΕΓΞΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
Νο2--> ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ [b]ΤakisB[/b]
No3--> ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΑΝΩ ΣΥΝΕΠΛΟΚ ΤΩΝ ΠΙΣΩ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ, ΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20000Κμ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟ ΤΩΝ 2 ΣΥΝΕΜΠΛΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 290 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΕΚΠΤΩΣΗ.
Νο4--> ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΤΕΡΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΣΗΧΙΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΣΠΑΣΤΙΚΟ. ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ 5η ΚΑΙ 125-135Km/hr.
No5--> ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ 1,6 ΟΤΑΝ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΠΟΥΚΩΜΑ Η΄ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ 5-10΄ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ. ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΑΦΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4-5 ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.....ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΟΤΜΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΗΝ ΑΓΟΡΑ.....!!! ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΚΑΝΕΝΑ ΙΑΠΩΝΙΚΟ(ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΝΙSSAN ALMERA MOD.97 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ABS....) ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ PEUGEOT ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ....???
-
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την βοηθεια σας, είναι πραγματικά πολύτιμη . Την Τετάρτη έχω κλείσει ραντεβού στο συνεργείο για να κοιτάξω τα προβλήματα
-
...το φίλτρο ενεργού άνθρακα τι κάνει; Τι φιλτράρει;...Η Peugeot το έχει βαφτίσει φίλτρο γύρης!
Συγκρατεί τη γύρη με αποτέλεσμα λιγότερα αλλεργικά φταρνίσματα ιδιαίτερα την άνοιξη. Επίσης φιλτράρει τη σκόνη με αποτέλεσμα καθαρό εσωτερικό περιβάλλον και καθαρούς αεραγωγούς και συγκρατεί ως ένα σημείο τις μυρωδιές, αν και όχι με μεγάλη επιτυχία... Προσοχή στην ολοκληρωμένη διαδικασία αλλαγής του όπως είχα γράψει στον pkst στη σελίδα 56.Πληροφοριακά υπάρχει φίλτρο ενεργού άνθρακα εμπορίου για αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν από τον κατασκευαστή. Μετά από διάφορα πειράματα με φίλτρο απορροφητήρα που είχα κάνει στο παλιό μου 106, ανακάλυψα το προϊόν το οποίο δούλεψε άριστα, και δουλεύει ακόμα στο 19 της αδελφής μου με αλλαγή κάθε χρόνο. Αντιπροσωπεία: BELLWAGEN, Ηρώων Πολυτεχνείου 19Α, Χαλάνδρι. Τηλ.: 6711988. ΑΚΟΥΣ tm;
-
Αυτό χρειάζεται αλλαγή; Κάθε πότε;
Αν ναι πρέπει να βγει το φτερό;(thanx)
-
Αυτό χρειάζεται αλλαγή; Κάθε πότε;
Αν ναι πρέπει να βγει το φτερό;(thanx)
Θεωρώ λογικό διάστημα ανάμεσα στις αλλαγές το δωδεκάμηνο όπως έχω διαβάσει και από άλλους κατασκευαστές. Για να αλλαχτεί βγαίνουν οι υαλοκαθαριστήρες και ανασηκώνεται το πλαστικό που καλύπτει τη βάση του παρμπρίζ. Πετιέται το παλιό φίλτρο, μπαίνει σπρέϋ μηκητοκτόνο στη θήκη του φίλτρου και στους αεραγωγούς, κλείνει το αυτοκίνητο για 30 περίπου λεπτά, μετά τοποθετείται το νέο φίλτρο, και δουλεύει ο ανεμιστήρας στο φούλ για 10-15 λεπτά με ανοιχτά παράθυρα για να ξεμυρίσει το σπρέϋ! Συνολικό κόστος στο εξουσιοδοτημένο που πηγαίνω: 15 €. Εγώ το άλλαξα στους 15 μήνες όταν είχε αρχίσει να βρωμάει σαν ψόφιο σκυλί!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Πληροφοριακά υπάρχει φίλτρο ενεργού άνθρακα εμπορίου για αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν από τον κατασκευαστή. Μετά από διάφορα πειράματα με φίλτρο απορροφητήρα που είχα κάνει στο παλιό μου 106, ανακάλυψα το προϊόν το οποίο δούλεψε άριστα, και δουλεύει ακόμα στο 19 της αδελφής μου με αλλαγή κάθε χρόνο. Αντιπροσωπεία: BELLWAGEN, Ηρώων Πολυτεχνείου 19Α, Χαλάνδρι. Τηλ.: 6711988. ΑΚΟΥΣ tm;
εληφθη, οβερ!! H Bellwagen ξερω που ειναι.. Βρισκεται στη διαδρομη του λεωφορειου της επιστροφης για το σπιτι!!
Παντως, να αναφερω οτι στα τελευταια 106 με Air Condition, ακομα και κλειστο να ηταν το βεντιλατερ του αερα, το μοτερακι του γυρνουσε! Το εχουν φτιαξει ετσι, ωστε να αεριζεται συνεχως το κυκλωμα, να φευγει η υγρασια για να μην αναπτυσονται μυκητες και κακη οσμη!
('Η ειναι η πιο πειστικη δικαιολογια για κατασκευαστικο ελαττωμα!!)
Αυτο ισχυει στα 307 ?? -
Ο χρήστης dimkap1 έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.....ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΟΤΜΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΗΝ ΑΓΟΡΑ.....!!! ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΚΑΝΕΝΑ ΙΑΠΩΝΙΚΟ(ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΝΙSSAN ALMERA MOD.97 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ABS....) ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ PEUGEOT ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ....???
Καλημέρα ,
καλή χρονιά και από εμενα σε όλους.
Φίλε dimkap1, κατά την άποψη μου, προβλήματα μπορούν να βγάλουν όλα τα καινούργια αυτοκινητα ακόμα και αυτά τα φημισμένα τα γερμανικά.
(περισσότερα εντός)
Το θετικότατο με την PEUGEOT ειναι οτι στο after sales είναι πολύ αξιόπιστοι και γρήγοροι..
Εγώ είχα 2 μικροπροβληματάκια στο 307 μου 1.οθόνη υπολογιστή και 2. arm rest και μου τα άλλαξαν σε 10 λεπτά χωρίς καμμια κουβέντα και χωρίς να χρειασθει στεριθώ το αυτοκίνητο.
Γιατί λοιπόν να μην παω στον γάλλο και να πάω π.χ. στον γερμανό (που ήμουν) και για αλλαγή ταμπλό,γιατί δεν δουλευε τιποτα, σε καινοργιο αυτοκίνητο να περιμένω ... μήνες?ελπίζω να κάνεις την σωστή επιλογή
-
[quote='dimkap1...ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.....ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΟΤΜΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΗΝ ΑΓΟΡΑ...[/quote]
Έχεις απόλυτο δίκιο να προβληματίζεσαι αφού είσαι έτοιμος να επενδύσεις ένα σημαντικό ποσό! Πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε ότι καλύτερο και περισσότερο μπορούμε με το όποιο ποσό διαθέτουμε, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το 307 είναι αρκετά καλή επιλογή. Αυτό δεν το υποστηρίζω εγωιστικά επειδή το πήρα εγώ αλλά επειδή συγκρίνω καθημερινά τις εμπειρίες μου με αυτές φίλων και συναδέλφων που έχουν άλλα αυτοκίνητα. Ταξιδεύει άνετα, στρίβει, κρατάει στο δρόμο, είναι ιδιαίτερα σβέλτο, φρενάρει πάρα πολύ καλά, και έχει πολύ καλούς χώρους στο σαλόνι, ιδιαίτερα μπροστά. Τα παραπάνω επισημαίνω ότι είναι πάντα συγκριτικά στην κατηγορία του. Στους 19 μήνες που έχω το αυτοκίνητο και μετά από 33.500 χλμ. εντός και εκτός Αθήνας, με φορτίο ή χωρίς και καθημερινή χρήση, έχω επισκεφθεί συνεργείο 3 φορές προγραμματισμένα: για λάδια στα 10.000 και 20.000 χλμ. και 1ο service στα 30.000 χλμ. Εκτός προγράμματος και εντός 2ετους εγγύησης: Αντικατάσταση εμπρός αμορτισέρ, πίσω top-mounts, αναβάθμιση software, αλλαγή καθίσματος οδηγού που έτριζε και 2 φορές αλλαγή com, σε 4 ή 5 συνολικά επισκέψεις, στα πρώτα 10.000 χλμ.
Δεν ξέρω αν σου φαίνονται πολλά ή λίγα τα όποια προβλήματα, αλλά νομίζω πως ποτέ δεν μπορείς να τα έχεις όλα και πρέπει να σταθμίσεις τις ανάγκες σου και να καθορίσεις τις προτεραιότητες σου. Αυτά, και ελπίζω να σε βοήθησα. Χαιρετώ, Τάκης! -
Χαιρετιζω!
Χρειαζομαι τη βοηθεια σας!
Το 106 μου εχει κλεισει 1 χρονο στα χερια μου! Μου εβγαλε, λοιπον, κλειδακι, πραγμα που σημαινει πως θελει να παει στο συνεργειο! Αν θυμαμαι καλα (που μαλλον θυμαμαι), προγραμματισμενες συντηρησεις στον υπολογιστη, του εχουν βαλει τα 20000Km. Κοιταζοντας το βιβλιο του κατασκευαστη, αναφερει οτι ο περιοδικος ελεγχος γινεται στα 30.000Km ή στα 2 χρονια... Σημειωση οτι τα λαδια τα εχω αλλαξει στα 10.000Km....
Και ερωτω:
Γιατι πρεπει να το παω εγω στο σερβις τωρα ??? (ενταξει, θα το παω για τα λαδια, αλλα λεμε!)
Αν το παω τι ελεγχο θα κανουν ??
Μηπως μας δουλευουν ??
(δε γνωριζω για το 307, αλλα η ενδιαμεση επισκεψη για να δουν αν τα υγρα ειναι ολα οκ, αν εχω σαπουνι στο νερο των υαλοκαθαριστηρων ή αν τα μακτρα μου ειναι σε καλη κατασταση, τα θεωρω τουλαχιστον γελοια!)(θα πεσει και το σχετικο τηλεφωνηματακι στη lion, γιατι μου φαινεται περιεργο!!)
-
στη LION θα σου πουν οτι χρειαζεται σερβις πιο τακτικα λογω σκληρης χρησης (σκονη στην ατμοσφαιρα και υψηλες θερμοκρασιες)
το μοτερακι του αερα δουλευει παντα και στο 307.
-
Ο χρήστης dimkap1 έγραψε:
φίλε dimkap1, οι ανησυχίες σου είναι απόλυτα κατανοητές, γιατί όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, το να επενδύσεις ένα σοβαρό ποσό για κάτι τόσο αβέβαιο όπως είναι η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, ειδικά στις δύσκολες μέρες μας, δεν είναι μια απόφαση εύκολη. τις ίδιες ανησυχίες με εσένα είχα κι εγώ πριν πάρω τη (σωστή, όπως έχει αποδειχθεί από τη μέχρι τώρα 'συμβίωσή' μου με τον γάλλο) απόφαση. η αλήθεια είναι ότι είναι απίστευτα σπαστικό να αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο και στα πρώτα χιλιόμετρα να διαπιστώνεις ότι πρέπει να επισκεφθείς εξουσιοδοτημένο για να σου λύσει μικροπροβλήματα. αλλά είναι μικροπροβλήματα, και τίποτα σοβαρό, και συνήθως λύνονται μέσα σε λίγα λεπτά. από την άλλη, μέχρι σήμερα δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα που να θέτει σε κίνδυνο το ταξίδι μου ή την ψυχική μου ισορροπία (βλ. γρύλλοι παραθύρου ). στην αγορά ισχύει ο νόμος τού 'ό,τι πληρώσεις παίρνεις'. στα αυτοκίνητα πολλές φορές παίρνεις λιγότερα από όσα πληρώνεις (βλ. γερμανοί, και όχι επειδή το γκολφ π.χ. είναι κακό, αλλά επειδή πληρώνεις πάρα πολλά, imho) και άλλες φορές περισσότερα (βλ. γάλλοι). επίσης, το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα προβληματάκια που έχει παρουσιάσει το 307 μέχρι σήμερα είναι κοινά, σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αποδείξεις στο εξουσιοδοτημένο ότι δεν είσαι ελέφαντας, και θα γίνει επισκευή ή αντικατάσταση εξαρτημάτων χωρίς γκρίνιες. όσον αφορά το θέμα του ιάπωνα, δε νομίζω ότι κανείς διαφωνεί πως στον τομέα της αξιοπιστίας οι ευρωπαίοι έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους. αν θες την προσωπική μου άποψη, το να πληρώσω γύρω στο ένα εκατομμύριο παραπάνω για να γλυτώσω μια-δυο επισκέψεις στο συνεργείο το χρόνο για χαζοπροβλήματα, και χωρίς μάλιστα ο ιάπωνας να έχει να αντιτάξει και κάποια επιπλέον οδηγική απόλαυση έναντι π.χ. του γάλλου, το θεωρώ σπατάλη. από κει και πέρα, δε θα σου πω να αγοράσεις το 307, γιατί δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. βασικό κριτήριό μας πάντα πρέπει να είναι το τι ζητάμε από αυτό που θα αγοράσουμε. αν, για παράδειγμα, βράζει το αίμα σου, παίρνεις ένα σαξόραλλο και καθαρίζεις. αν θες αίσθηση πολυτέλειας μεγαλύτερου αυτοκινήτου, τσεκάρεις τι έχουν να προτείνουν οι γερμανοί και οι ιταλοί. αν θες κάτι άνετο, σβέλτο, στιλάτο (μην ακούσω πάλι ανέκδοτα για αγουροξυπνημένους ταράνδους ), που να σου φτιάχνει τη διάθεση όταν κάθεσαι στη θέση του οδηγού, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις μια περιουσία (γιατί αν θες να πληρώσεις κάτι παραπάνω, πηγαίνεις στην άλφα), κι έχεις και λίγο χρόνο να ασχοληθείς μαζί του αν προκύψει κανένα προβληματάκι, κοιτάς προς τους γάλλους. τογιότα λέω να αγοράσω αφού σαρανταρίσω
PEUGEOT FORUM