-
καλημέρα σε όλους...
γύρισα χθες βραδυ απο Βωβούσα.
εντυπώσεις πολλές αλλά φεύγω πάλι για Κρήτη και γυριζω την άλλη Δευτέρα, και θα μοπυ λείψετε κωλόπαιδα...ΠΟΛΥ χιόνι, πολλά χιλιόμετρα.
Σε λιγότερο απο μήνα έχω 3000, τα 1500 απο αυτά έγιναν τις τελευταίες 3 μέρες.Παρατηρήσεις:
Πολύ άνετο ταξίδι. Εξαίρεση η πίσω ανάρτηση στις εγκάρσιες ανωμαλίες, που κοπανάει και ακούγεται σαν να σπάει το αυτοκίνητο.
Το χιόνι κι ο πάγος έχουν πολύ πλάκα, ειδικά με αλυσίδες. εύκολα γυρίσματα της ουράς με μικρές ταχύτητες.
Μετά τα 140 ακούγεται λίγο αεροδυναμικός θόρυβος απο το αριστερό τζάμι πίσω.
Πολλοί χώροι.
Τα τάσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φτυάρια για να σκάψεις το χιόνι και να απεγκλοβίσεις το αυτοκίνητο (είχε κάτσει όλη η κοιλιά στο χιόνι)Γκάζι αρκετό αλλά όχι πολύ. Το περίμενα βέβαια, απλά σε σύγκριση με το ραλύ ήμουν παντού 20 χιλιόμετρα κάτω (140-160 αντι για 160-180)
Δεν είδα πάνω από 180 (δεν είχα και το περιθόριο βέβαια, μιας κι είχα κόσμο και δεν ήθελα να αισθανθούν άβολα)
Επιταχύνσεις καλές, στις στροφές σταθερό, δεν γέρνει ιδιαίτερα και σε εμπνέει να κινηθείς γρήγορα
Έλλειψη απόκρισης από το ηλεκτρονικό γκάζι δεν παρατήρησα
Για τα φρένα τα γνωστά μην επαναλαμβάνομαι. Το ABS άψογο. απορώ γιατί μερικοί λένε ότι καποια αυτοκίνητα έχουν τόσο καλά φρένα που δεν το χρειάζονται. Σε πάγο ειδικά σε σώνει από πολλά απρόοπτα.
Είχα και το πρώτο ψιλοφίλημα. Μια μαλάκω μου κολλάει απο πίσω από το Μεσσολόγγι μέχρι το ρίο. Στο Ρίο σταματάω σε ένα ΣΤΟΠ και πέφτει πάνω μου, πολύ μαλακά ευτυχώς, χωρίς να μου αφήσει σημάδι. Βγήκα και την είπα βλακόπραμα. είχε και παιδί μέσα. Κι είχε και 307....
Εν κατακλέιδι περάσαμε πολύ όμορφα, 4 άτομα κάναμε άνετα τόσο μεγάλο ταξίδι και έμεινα πολύ ευχαριστημένος απο το αυτοκίνητο. Βέβαια, στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι και άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας να είχα, θα είχα παρόμοιες κρίσεις, μιας και τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ομογενοποιηθεί.
Απο προβλήματα δεν αντιμετώπισα τίποτα, το αυτοκίνητο αποδείχθηκε ανθεκτικό ακόμα κι όταν θάφτηκε στα χιόνια και επιπλέον, παρόλα τα 100+ χιλιόμετρα με αλυσίδες και σε λακούβες, δεν εμφανίστηκαν τριγμοί.
Η κατανάλωση κυμάνθηκε μεταξύ 8 (για τον εθνικο) και 9.5 (μέγιστη μέση) και η διαδρομή ήταν αθηνα - καταρα μετσοβο βωβούσα, βωβούσα πάπιγγο γιάννενα βωβούσα, βωβουσα γιαννενα ρίο αθήνα.
Αθήνα βωβούσα 9 ώρες, γιάννενα αθηνα 5.5 ώρες
-
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΗΓΑ ΦΑΛΑΚΡΟ ΔΡΑΜΑ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ!ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΑ ΧΑΛΑΡΑ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΕΚΑΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2.5 ΩΡΕΣ!ΕΒΑΛΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΠ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΝΟΙΩΣΑ ΔΙΑΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ 500 ΜΕΤΡΑ ΕΒΑΛΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗ?
-
Καλημέρα παιδιά και καλή εβδομαδα.
Αυτο με την Βp βενζίνη το έχω παρατηρησει και εγώ, όντως καίγεται καλύτερα και το αμάξι είναι ποιο προθυμο χαμηλά
Χτες είχα πάει για καφέ στην αγια παρασκευή. Όταν πήγα να πάρω το αμάξι το βρήκα καταχεσμένο απο περιστέρια, μιλάμε το είχανε κάνει χαβούζα
Τις καθάρισα όλες τις κουτσουλίες, αλλα σε μερικά σημεία το χρώμα εχει θαμπώσει και έχει και το σχήμα της κουτσουλιας
Υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω? -
Να το.....συνηθισεις!!!! (οπως και γω αλλωστε...)
-
Ξέρει κανείς οι 15 άρες ζάντες τι καρέ και τι ofset έχουν?
Μα καλά κανείς δεν ξέρει?
-
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
Τις καθάρισα όλες τις κουτσουλίες, αλλα σε μερικά σημεία το χρώμα εχει θαμπώσει και έχει και το σχήμα της κουτσουλιας
Υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω?Πήγαινε σε κάποιο επαγγελματικό πληντύριο αυτ/των όπως π.χ η AutoGlym.Πιστεύω θα σε βοηθήσουν .Εμένα μου αφαίρεσαν ρετσίνα χωρίς να αφήσουν κανένα σημάδι,και βέβαια θα το ξαναπάω πάλι για τον παραπάνω λόγο που είπες και σύ ,αλλά και μικροσημάδια απο πετραδάκια.
-
Υπάρχουν ειδικές αλοιφές που καθαρίζουν πίσσες κ.λ.π. Προσοχή, η αλοιφή ή κρέμα να είναι 'ψιλή', δηλαδή να μην περιέχει σμύριδα ή κάτι παρόμοιο, το οποίο τρίβει το χρώμα για να καλύψει γρατζουνιά. Ελπίζω να βρείτε λύση στο 'απεχθές' ίχνος των πουλιών. Και μην παρκάρετε κάτω από δέντρα και καλώδια!
Λάζαρε νομίζω πως δεν χρειάζεται ευθυγράμιση, φτάνει να έχεις ακολουθήσει τους κανόνες κίνησης με αλυσίδες. Δηλαδή χαμηλές ταχύτητες και όχι κίνηση σε δρόμο χωρίς χιόνι.
-
THANKS ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ 20-25 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ 500 ΜΕΤΡΑ!ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΗΝΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙΑ ΕΔΩ ΑΛΕΞ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?
-
Ο χρήστης nakata έγραψε:
THANKS ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ 20-25 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ 500 ΜΕΤΡΑ!ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΗΝΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙΑ ΕΔΩ ΑΛΕΞ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?΄
ταξιδιαρικο αυτοκινητο εχεις!
κανε μια εκδρομουλα! -
Φιλε frixos γραφεις που γραφεις αραια και που εισαι και ολο απαιτησεις!!!!
Οριστε λοιπον αυτο που χρειαζεσαι μπας και σε καλοπιασουμε και γινεις τακτικοτερος..
Οφσετ 25 η 26 (αναλογως την ζαντα)
Καρε 4Χ108
Παντως δεν υπαρχουν πολλες ζαντες σε αυτα τα νουμερα και θα πρεπει να περιοριστεις σε μερικες ε,κτος και αν θες να βαλεις προσθηκες πραγμα που δεν ειναι και οτι το καλυτερο.
Απο μια προχειρη ερευνα που εκανα για σενα υπαρχουν σε μαρκα τεκνομαγνησιο(αυτες φοραω και γω) και σε κοσεϊ.
Παρε και ενα τηλεφωνο για πιο πολλες λεπτομερεις210/4519929.Φιλε Βασιλη θα σε στεναχωρησω (και οχι τιποτα αλλο δεν θα μου γραψεις και τους σκατζοχοιρους!!) αλλα οι κουτσουλιες φαγανε το χρωμα και αυτο ειναι ανεπανορθωτο.Γιαλισετο μονος σου με ψιλη αλοιφη και απλα συνηθισετο.
Οταν αφησα το αμαξι 3 μερες στο paking του αεροδρομιου και μετα βγηκα στην Αττικη οδο αρχισε να κανει απο τα 90 και πανω ενα κραδασμο σαν να ηταν οι τροχοι αζυγοσταθμιστοι(ειναι η δευτερη φορα που συμβαινει αυτο)
Μετα απο λιγη ωρα το τρεμουλο σταματησε .
Εχει κανεις καμμια ευλογη απαντηση για αυτο το ανεξηγητο,του εχει τυχει κανενος???? -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Οταν αφησα το αμαξι 3 μερες στο paking του αεροδρομιου και μετα βγηκα στην Αττικη οδο αρχισε να κανει απο τα 90 και πανω ενα κραδασμο σαν να ηταν οι τροχοι αζυγοσταθμιστοι(ειναι η δευτερη φορα που συμβαινει αυτο)
Εχει κανεις καμμια ευλογη απαντηση για αυτο το ανεξηγητο,του εχει τυχει κανενος????Δεν σε αντεχει!!!
I'm back!
-
Eχαριστω κυριε Ανδρεα που για αλλη μια φορα μου εδωσες μια επιστημονικη και απολυτα τεκμηριωμενη απαντηση στο προβλημα που με 'ταλανιζει'..
Καλως ηρθες παλι κοντα μας, και οπως διαπιστωσα με χαρα, κεφατος. -
Φιλε frixos γραφεις που γραφεις αραια και που εισαι και ολο απαιτησεις!!!!
Οριστε λοιπον αυτο που χρειαζεσαι μπας και σε καλοπιασουμε και γινεις τακτικοτερος..
Οφσετ 25 η 26 (αναλογως την ζαντα)
Καρε 4Χ108
Παντως δεν υπαρχουν πολλες ζαντες σε αυτα τα νουμερα και θα πρεπει να περιοριστεις σε μερικες ε,κτος και αν θες να βαλεις προσθηκες πραγμα που δεν ειναι και οτι το καλυτερο.
Απο μια προχειρη ερευνα που εκανα για σενα υπαρχουν σε μαρκα τεκνομαγνησιο(αυτες φοραω και γω) και σε κοσεϊ.
Παρε και ενα τηλεφωνο για πιο πολλες λεπτομερεις210/4519929.Φιλε Βασιλη θα σε στεναχωρησω (και οχι τιποτα αλλο δεν θα μου γραψεις και τους σκατζοχοιρους!!) αλλα οι κουτσουλιες φαγανε το χρωμα και αυτο ειναι ανεπανορθωτο.Γιαλισετο μονος σου με ψιλη αλοιφη και απλα συνηθισετο.
Εχει κανεις καμμια ευλογη απαντηση για αυτο το ανεξηγητο,του εχει τυχει κανενος????Μπορεί να μην είμαι τακτικός στις ερωτήσεις και στις απαντήσεις,αλλά τακτικότατος στις αναγνώσεις!!!!
Επόμενη ερώτηση ελπίζωντας να μην γίνομαι κουραστικός,τα παραπάνω στοιχεία είναι τα ίδια και για 15αρες και για 16αρες? -
Xωρις να ειμαι 100% σιγουρος για το οφσετ(το καρε ειναι σιγουρα ιδιο) μαλλον ειναι το ιδιο .Αν θες περισοτερες λεπτομερειες για τιμες και μαρκες παρε το τηλ που σου εδωσα ζητα τον Βασιλη πες οτι ειμαστε γνωστοι και τηλεφωνεις εκ μερους μου και σιγουρα οφιλος πιστευω οτι θα σου λυσει ολες τις αποριες.
Εξαλλου και γω αυτον παιρνω και τον ζαλιζω οποτε γλιτωνω και το τηλεφωνο -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
...βγηκα στην Αττικη οδο αρχισε να κανει απο τα 90 και πανω ενα κραδασμο σαν να ηταν οι τροχοι αζυγοσταθμιστοι..Είναι αργά, και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το εξής: Ήλιος, βροχή και γενικά ατμοσφαιρικές συνθήκες βοήθησαν στο να 'καθήσουν' προσωρινά τα λάστιχα, να φτειάξουν δηλαδή μια προσωρινή επίπεδη επιφάνεια όπως το παθαίναμε παλιά σε μόνιμη βάση με επίμονο μπλοκάρισμα (πρό ABS). Αφού δούλεψαν στο δρόμο, ξαναήρθαν στα 'ίσια' τους και στρώσανε. (Μπακάλικη εξήγηση Μιχάλη, αλλά μην περιμένεις επιστημονική ανάλυση τέτοια ώρα... Πριν μισή ώρα γύρισα σπίτι, και λείπω από τις 7 το πρωί...)
-
Ρε Τακη και γω ειναι το μονο λογικο που σκεφτηκα οταν το εκανε για πρωτη φορα.
Αλλα καπακι το αμαξι εμεινε τουλαχιστον μια βδομαδα σταματημενο εξω απο το σπιτι μου και δεν το εκανε.
Ρε μπας και εχει δικιο η σιχαμενη πρασινη σαυρα και το 307 δεν με αντεχει... -
έχω κι άλλη εξήγηση, μιχάλη. μήπως φταίει η αττική οδός; σοβαρά τώρα, εγώ είχα ένα ψιλο-τρέμουλο στα 130 ακριβώς, το οποίο μετά τη ζυγοστάθμιση εξαφανίστηκε, αλλά είμαι σίγουρος ότι στην αττική οδό (και μόνο εκεί) εξακολουθεί να μου το κάνει. τελικά ή αυθυποβαλλόμαστε (αμφιβάλλω) ή το οδόστρωμα εκεί είναι τόσο τέλειο (εδώ και αν αμφιβάλλω!) που μεταφέρει στο σύστημα διεύθυνσης και την παραμικρή απόκλιση από το απόλυτα σωστό.
-
Αυτό είναι. Συμφωνώ απόλυτα με τον Tazz. Οι ελληνικοί δρόμοι είναι τόσο τέλειοι σε ποιότητα κατασκευής, που βγάζουν τις ατέλειες των αυτοκινήτων μας
-
ή μήπως τα αυτοκίνητά μας είναι τόσο τέλεια που βγάζουν στην επιφάνεια τις ατέλειες των ελληνικών δρόμων, billy;
-
Σωστός ο ποιητής
PEUGEOT FORUM