-
πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι εχει γινει λαθος στο βιβλιαρακι, αυτα ισχυουν για το 307!!!
Καθε χρονο ή καθε 20000 θελει ελεγχο και στο ενδιαμεσο εχω δωρεαν ελεγχο για το αν το αυτοκινητο μου ειναι ενταξει!! ....
Δηλαδη, πληρωνεις 110 ευρω για τον ελεγχο Α ο οποιος ουσιαστικα ειναι αλλαγη λαδιων, φιλτρου λαδιου και κοιτανε αν τα υγρα σου γενικως εινα οκ, λες και εγω θα περιμενα απο τη πεζω να το κοιταξει!!!
... Μυριζομαι πολυ δουλεμα...
γνωμες ?? -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
...τογιότα λέω να αγοράσω αφού σαρανταρίσω...Εγώ πάντως στα σαράντα πήρα 307!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
...Δηλαδη, πληρωνεις 110 ευρω για τον ελεγχο Α ο οποιος ουσιαστικα ειναι αλλαγη λαδιων, φιλτρου λαδιου και κοιτανε αν τα υγρα σου γενικως εινα οκ, λες και εγω θα περιμενα απο τη πεζω να το κοιταξει!!!
... Μυριζομαι πολυ δουλεμα...Πιστεύω πως τα 110 € τα πληρώνουμε και για το ειδικευμένο στα Peugeot έμπειρο μάτι του εκπαιδευμένου μηχανικού που μπορεί να μας προφυλάξει από πιθανά μελλοντικά ή ήδη υφέρποντα προβλήματα τα οποία δεν έχουμε εμείς τη γνώση ή την εμπειρία να τα διαπιστώσουμε και τελικά αξίζει!
-
μετα που θα χονευθει η αρση του καμποταζ και θα μπορεις να πηγαινεις σ οποιο συνεργειο θες χωρις να χανεις την εγγυηση, θα πεσει πολυ γελιο με τα εξουσιοδοτημενα.
για λαδια που σου λενε να τα αλλαζεις καθε 20.000 χμ, καντο μονο αν θες να κρατησεις το αυτοκινητο για 4-5 χρονια. Αυτο ειναι γνωμη ανθρωπου απο εδω μεσα που ξερει κατι παραπανω, κι οχι δικη μου. Τη δευτερα γυρναει απο αδεια και μπορει και να σου τα πει κι ο ιδιος.
Το μονο που εχουν τα εξουσιοδοτημενα ειναι το προγραμμα του εγκεφαλου, αλλα κι αυτο νομιζω θα υποχρεωθουν να το δωσουν και σ αλλους.
Για μενα, αν βρεις αξιοπιστο συνεργειο, αποχαιρετα τα εξουσιοδοτημενα και τις υπερβολικες τους χρεωσεις, αν και στη λαιον θα δεις οτι ειναι πιο φτηνοι απο αλλες μαρκες.
Και κατι τελευταιο. Τα αναλωσιμα να τα αγοραζεις μονος σου. Θα εισαι σιγουρος για το τι παιρνεις και τι σου βαζουν.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Πιστεύω πως τα 110 € τα πληρώνουμε και για το ειδικευμένο στα Peugeot έμπειρο μάτι του εκπαιδευμένου μηχανικού που μπορεί να μας προφυλάξει από πιθανά μελλοντικά ή ήδη υφέρποντα προβλήματα τα οποία δεν έχουμε εμείς τη γνώση ή την εμπειρία να τα διαπιστώσουμε και τελικά αξίζει!
Τακη, εσυ στο βιβλιαρακι του 106 σου, θυμασαι καθε ποτε ανεφερε να κανεις σερβις ? Μου φαινεται περιεργο ρε γαμωτο να εχουν γινει λαθος τα βιβλιαρακια και της χρησης και της συντηρησης!!!
Δεν τιθεται θεμα, τα 110 θα παω να τα δωσω, γιατι σε διαφορετικη περιπτωση δεν θα εχω εγγυηση. Για το εμπειρο ματι συμφωνω, αλλα απ' την αλλη, με τοσα αυτοκινητα που ελεγχουν την ημερα, διατηρω επιφυλαξεις για την σχολαστικοτητα του ελεγχου... -
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
μετα που θα χονευθει η αρση του καμποταζ και θα μπορεις να πηγαινεις σ οποιο συνεργειο θες χωρις να χανεις την εγγυηση, θα πεσει πολυ γελιο με τα εξουσιοδοτημενα.για λαδια που σου λενε να τα αλλαζεις καθε 20.000 χμ, καντο μονο αν θες να κρατησεις το αυτοκινητο για 4-5 χρονια. Αυτο ειναι γνωμη ανθρωπου απο εδω μεσα που ξερει κατι παραπανω, κι οχι δικη μου. Τη δευτερα γυρναει απο αδεια και μπορει και να σου τα πει κι ο ιδιος.
Το μονο που εχουν τα εξουσιοδοτημενα ειναι το προγραμμα του εγκεφαλου, αλλα κι αυτο νομιζω θα υποχρεωθουν να το δωσουν και σ αλλους.
Για μενα, αν βρεις αξιοπιστο συνεργειο, αποχαιρετα τα εξουσιοδοτημενα και τις υπερβολικες τους χρεωσεις, αν και στη λαιον θα δεις οτι ειναι πιο φτηνοι απο αλλες μαρκες.
Και κατι τελευταιο. Τα αναλωσιμα να τα αγοραζεις μονος σου. Θα εισαι σιγουρος για το τι παιρνεις και τι σου βαζουν.
Για τα λαδια δεν τιθεται θεμα! Ειχε γινει συζητηση εδω και το θεμα ξεκαθαρισε!!!
Απο ποτε θα ισχυσει αυτο που αναφερεις στην αρχη ??
Τα μονα αναλωσιμα που χρειαστηκε το αυτοκινητο ηταν τα λαδια, που μου βαλαν αυτα που βαζει η πεζω, τα shell -
Most Viewed Topics
Rank Αναγνώσεις Θεματική Ενότητα
1 21899 Alfa 147 forum
2 19043 Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!
3 17243 Ελληνικά αγωνιστικά νέα
4 15751 CLUB PEUGEOT 307
5 15476 Διάφορα Νέα...
6 11515 Ενα συνταρακτικο ντομυκαντερ του πολιτισμου ΜΑΣ
7 10721 Γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητα
8 10528 Skoda Octavia 1.8 T
9 9460 Aπευθείας μετάδοση F1
10 9113 Γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητα IIMost Active Topics
Rank Απαντήσεις Θεματική Ενότητα
1 1198 Alfa 147 forum
2 990 Γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητα II
3 983 Γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητα
4 902 CLUB PEUGEOT 307
5 895 Ενα συνταρακτικο ντομυκαντερ του πολιτισμου ΜΑΣ
6 819 Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!
7 748 Skoda Octavia 1.8 T
8 682 Διάφορα Νέα...
9 654 Γερμανια-Ιταλια 1-0
10 560 ΓΕΝΙΚΩΣ!!!ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
...στο βιβλιαρακι του 106 σου, θυμασαι καθε ποτε ανεφερε να κανεις σερβις ? Μου φαινεται περιεργο ρε γαμωτο να εχουν γινει λαθος τα βιβλιαρακια και της χρησης και της συντηρησης...Είχα το παλιό 106 του '94. Έγραφε ότι για κανονική χρήση του οχήματος service κάθε 15.000 χλμ. ενώ για σκληρή χρήση (ταξί κ.λ.π.) κάθε 10.000. Και στη σχετική μου ερώτηση στη Lion, ήρθε η κλασσική απάντηση: η κυκλοφορία στην Ελλάδα θεωρείται σκληρή χρήση, service κάθε 10.000 χλμ. Το ακολούθησα λοιπόν και άλλαζα και λάδια κάθε 5.000 χλμ. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε ακολουθήσει κι αυτός την ίδια τακτική ( το πήρα μεταχειρισμένο με 33.000 χλμ περίπου). Να σημειώσω ότι στα 4,5 χρόνια που είχα το 106 και στα 90.000 χλμ. που έκανα μαζί του, πήγα στα κεντρικά της Lion για service μόνο μία φορά και έφυγα τρέχοντας. Το αυτοκίνητο μέσα στο συνεργείο 4 ώρες, ενώ μαζί του ασχολήθηκε ένας πιτσιρίκος για 10 λεπτά (λάδια και φίλτρα λαδιού-αέρα). Παρακολουθούσα από μακριά (απαγορεύεται από κοντά!) και όχι μόνο δεν έβγαλαν τροχούς, αλλά ούτε και το σήκωσαν για να δούν έστω τα τακάκια!
-
tm στείλε mail στην Peugeot.fr νομίζω πως αυτοί είναι περισσότερο αξιόπιστοι ενώ συνήθως απαντούν άμεσα.
-
το καμποταζ εχει ηδη αρθει. περισσοτερες πληροφοριες στο http://www.autotriti.gr
meta αρχειο τευχων, τευχος 51 του 2003. -
Διαβάζω στο http://www.channel4.com ότι το 307 θα εφοδιάζεται από την άνοιξη του 2004 με τον δίλιτρο ντιζελοκινητήρα που φορά το Ford Focus C-Max 2.0 TDCi. Υπενθυμίζω: Ροπή 32,6 χλγμ. Στις 2.000 στροφές, διαθέσιμη άμεσα, όποτε και όπου τη χρειαστείς. Η νέα έκδοση του 307 θα ονομάζεται 2.0 HDi 136.
Ο κινητήρας εξελίχτηκε από κοινού από Ford και γκρουπ PSA. Θα συνδυάζεται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο για προσπεράσεις αστραπιαίες. Στο παραπάνω site υπάρχουν πολύ κολακευτικά σχόλια για απόδοση, θόρυβο κινητήρα, κατανάλωση, οδική συμπεριφορά.
Στους 4Τ Δεκεμβρίου (σελ.110-118) δείτε τι κάνει αυτός ο φοβερός κινητήρας στο βαρύτερο Ford. Είναι σίγουρο ότι το 307 θα επωφεληθεί πολύ από αυτό τον κινητήρα και θα γίνει αισθητά πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
Ξεχάστε νεκρό κινητήρα χαμηλά και κατεβάσματα για προσπεράσεις...
Τελικά το ντίζελ είναι το (κοντινό) μέλλον.
Jacob
-
Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει καμία καινούρια έκδοση λογισμικού για το 307?
-
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει καμία καινούρια έκδοση λογισμικού για το 307?ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΦΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΓΑΖΕΙ 'ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΕΣ' ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ (ΑΡΧΕΣ 12/03) ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ SERVICE ΤΩΝ 75000Κμ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ.
-
Ο χρήστης ΝΙΠΑ έγραψε:
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΦΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΓΑΖΕΙ 'ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΕΣ' ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ.
Ok αλλά οι αναθυμιάσεις επιτρέφουν στην εισαγωγή στα περισσότερα αυτοκίνητα. Μήπως τις φιλτράρει προκειμένου να επιστρέψουν καθαρότερες στην εισαγωγή και κατά συνέπεια να καούν από τον κινητήρα 'καλύτερα' και χωρίς στερεά κατάλοιπα; Ξέρεις αν χρειάζεται αλλαγή;
-
Το φιλτρο ανθρακα χρησιμοποιειται για να συγκρατει τα επιβλαβη αερια απο τις αναθυμιασεις της βενζινης. Το φιλτρο γυρης για να αλλαχθει και να γινει και ψεκασμος με αντισηπτικο-μηκυτοκτονο κ.τ.λ. spray δεν ειναι αναγκη να βγει τιποτα, παρα μονο δυο κοπιτσες απο την ηχομονωση πισω απο το δοχειο εκτονωσης του κυκλωματος ψυξης του κινητηρα.
Οσο για την καινουρια εκδοση λογισμικου επαναλαμβανω πως οτι δουλευει δεν το πειραζουμε καθως επισης το DIAG για να εγκαταστησει καινουρια εκδοση λογισμικου θα πρεπει να υπαρχει καινουρια για το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Αυτο επαληθευεται αυτοματα απο τον αριθμο παραγωγης του αυτοκινητου. Γινεται καταχωρηση αυτου του αριθμου οταν συνδεθει το αυτοκινητο και μετα η αναζητηση τυχον νεας εκδοσης.
Οταν κανεις service σε καποιο εξουσιοδοτημενο συνεργειο αυτοματα εκεινοι εχουν αναλαβει και την ευθυνη της καλης λειτουργιας του αυτοκινητου σου. Το οτι πρεπει να ριξουν λιγο τις χρεωσεις τους ειναι αλλο θεμα και οπως παντα, και σε αυτη την περιπτωση πληρωνεις το ονομα! Ασχετα με το ποιος εχει τη χαρη! Απο την αλλη ενα συνεργειο που ασχολειται με 307 διαφορετικες μαρκες αυτοκινητων δεν μπορει να ξερει το ιδιο καλα ενα peugeot με καποιο εξουσιοδοτημενο συνεργειο. Ξερω ανθρωπους κατοχους αυτοκινητων και αλλων εργοστασιων οι οποιοι συντηρουν το ιδιο αυτοκινητο επι 20 χρονια σε εξουσιοδοτημενο... Αν υπαρχει εμπιστοσυνη, που ευκολα πιστευω αποκταται απο εναν σωστο επαγγελματια, του εμπιστευεσαι το αυτοκινητο σου και εχεις και το κεφαλι σου ησυχο για το αν θα παθει κατι σε ποιον θα απευθυνθεις!
-
θα συμφωνησω οτι η εμπιστοσυνη στο συνεργειο ειναι το παν. απλα, επειδη στην αγορα υπαρχουν πολλοι καραγκιοζηδες , και μερικοι απο αυτους εχουν εξασφαλισει το ονομα του εξουσιοδοτημενου, εχουν χαλασει το ονομα και για τους 'καλους' - οπως συμβαινει παντου εξαλλου.
κατι αλλο τωρα που θελω βοηθεια... αυτο το ζουαν ακουγεται σαν κροταλισμα? σαν κατσαρολικα? κατι τετοιο μου ακουγεται απο κατω απο το αυτοκινητο απο την εξατμιση, αλλα θυμαμαι παλιοτερα που λεγατε οτι ακουγεται σαν τριξιμο σολας πανω στο παρκε και φοβαμαι οτι αυτο που ακουω δεν ειναι ζουαν. ακουγεται μονο οταν το αυτοκινητο ειναι ζεστο..
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
κατι αλλο τωρα που θελω βοηθεια... αυτο το ζουαν ακουγεται σαν κροταλισμα? σαν κατσαρολικα? κατι τετοιο μου ακουγεται απο κατω απο το αυτοκινητο απο την εξατμιση, αλλα θυμαμαι παλιοτερα που λεγατε οτι ακουγεται σαν τριξιμο σολας πανω στο παρκε και φοβαμαι οτι αυτο που ακουω δεν ειναι ζουαν. ακουγεται μονο οταν το αυτοκινητο ειναι ζεστο..Μπορει να βρισκει η εξατμιση πανω σε καποια θερμομονωτικη λαμαρινα.
-
Να σας ρωτησω κατι??
Αν αντι να ριξουμε το σπραιυ στο φιλτρο το ριξουμε μεσα στην μυτη μας, δεν ειναι το ιδιο και γλυτωνουμε και το συνεργειο??
(οπως καταλαβατε ΓΥΡΙΣΑ ) -
ΓΥΡΙΣΕΣ και με ορεξουλες βλεπω! Αν το ριξουμε στη μυτη μας οντως ειναι καλυτερα! Πεθαινουμε και ουτε μυριζουμε, ουτε ακουμε τιποτα!
-
Καλημέρα σε όλους
Μια ερώτηση στα γρήγορα ( γιατί είμαι στην δουλειά μην με πάρει χαμπάρι το αφεντικό μου )
Τον τελευταίο καιρό παρουσιάστηκε ένα προβληματάκι, το οποίο μέχρι στιγμής έχει γίνει 3 φορες.
Καθώς παω να ξεκινησω με πρώτη, παταω γκάζι και αφηνω συμπλεκτη ταυτοχρονα αλλα το αμάξι δεν προχωράει. Αν πατήσω ποιο έντονα το γκάζι ή αν ξαναπατήσω τον συμπλέκτη ξεκινάει κανονικά. Τι λετενα φταίει? μήπως ο συμπλέκτης? Το πετάλι είναι λιγάκι μαλακό, αλλά δεν έχω κάνει και τοσα πολλα χιλιόμετρα (30000 περιπου)
PEUGEOT FORUM