-
6αρες
-
Large τα Γαλλάκια!
Σ'ευχαριστώ, Κωνσταντίνε!
-
Oσοι εχουν καποιο μοντελο της peugeot με τον 1.4 κινητηρα των 75 αλογων ας γραψουν τι καιει ο κινητηρας αυτος μες στην πολη. Το δικο μου 206 καΙει καπου αναμεσα στα 12- 13 λιτρα μεσα στην ΑΘΗΝΑ με κανονικο τροπο οδηγησης. Εαν ειναι τετοια η καταναλωση του κινητηρα και δεν εχει καποια βλαβη την θεωρω απαραδεκτη. Γι αυτο θελω την αποψη κι αλλων ιδιοκτητων peugeot με αυτη τη μηχανη.
-
Όταν λες μέσα στην Αθήνα;
-
Οταν λεω μεσα στη ΑΘΗΝΑ εννοω κινηση μεσα σε περιοχες οπως κολωνο περιστερι αιγαλεω το δρομολογιο που κανω καθε μερα για την δουλεια μου. Να σημειωσω οτι το βιβλιο του κατασκευαστη δινει τυποποιημενη καταναλωση για την πολη 9 λιτρα αρκετα μεγαλη εαν σκεφτει κανεις οτι ειναι ιση με την τυποιημενη καταναλωση πολης αυτοκινητων του ανταγωνισμου με μεγαλυτερους κινητηρες
-
Ε τι συνθήκες συναντάς εκεί;
Μήπως έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο;
ΥΓ Τις τυποποιημένες άστες
-
Δεν συνανταω πολυ αυξημενη κυκλοφορια, κανονικα μπορω να πω γι αυτο θελω να ρωτησω και αλλους ιδιοκτητες με τον ιδιο κινητηρα ποσο καιει το δικο τους στην πολη. Οσο για το εαν εχει προβλημα οταν τα πρωτα χρονια τους ελεγα οτι το αυτοκινητο καιει μου ελεγαν οτι ετσι καινε μεσα στην πολη ενω το εβαλαν και στο μηχανημα και δεν βρηκαν τιποτα . Βεβαια ισως πραγματι να καιει ο κινητηρας αυτος λογω ηλικιας εαν δεν κανω λαθος βγηκε καπου την δεκαετια του 80 ενω ελαχιστες ειναι οι επεμβασεις βελτιωσης που εχουν κανει ολα αυτα τα χρονια οπως εψαξα
-
Το περίεργο είναι ότι τον έχουν κάνει euro 5 αν δεν κάνω λάθος
Σε γενικές γραμμές δεν θα έλεγα ότι καίει τόσο. Το νούμερο που γράφεις είναι αρκετά ψηλό, τόσα δεν καίω εγώ με +250 κιλά από εσένα και +35 άλογα. Όλα αυτά βέβαια αλλάζουν αν πέφτεις σε μποτιλιαρίσματα ή κάνεις μικρές διαδρομές. Σε ταξίδια έχεις μετρήσει καθόλου κατανάλωση;
-
Δεν ξερω εαν τον εχουν βελτιωσει τον κινητηρα αυτο σε σημερινα μοντελα αλλα στο 206 του 2001 μοντελο που εχω τοσο μου καιει. Στην εθνικη τα πραγματα βγαινουν φυσιολογικα αλλα μην ξεχναμε οτι στην εθνικη τα χιλιομετρα φευγουν αρκετα γρηγορα η μεση ωριαια ταχυτητα δεν εχει καμια σχεση με την μεση ταχυτητα στην πολη. Αποτην αλλη ομως τα 12-13 λιτρα παλι μου φαινονται παρα πολλα. Το δικο σου ποσο καει στην πολη;
-
Πάντως, ως 16βάλβιδος ο 1.4 TU, στο βαρύτερο 207 του ξαδέρφου μου, μόνο καλά λόγια μου αναφέρει στο θέμα της κατανάλωσης.
Μάλιστα εκτός πόλης, πετυχαίνει εύκολα 6-6.5άρια χωρίς προσπάθεια.
Εντός πόλης περί τα 8.5, άντε 9.
Γενικότερα, το 207 με έχει κάνει και κοιτάζω με πολύ διαφορετικότερο μάτι τα γαλλικά αυτοκίνητα, που παλαιότερα ίσως και να κοιτούσα αδιάφορα.
Έπειτα από 105Κ χλμ δεν έχει ζητήσει το παραμικρό, από άποψη ζημιών. Ουτε καν ανάρτηση δεν έχει αντικαταστήσει και πραγματικά δε μπορείτε να φανταστείτε σε τι κροκάλες το τριγυρνάει. Ο ορισμός του μαύρου σκυλιού!
Τριγμοί και λοιποί χαζοχαρούμενοι θόρυβοι, παντελώς απόντες από την καμπίνα. Η εμπρόσθιες πόρτες κλείνουν με απειλητική διάθεση (πολύ απότομη η λειτουργία των μεντεσέδων ) και σφραγίζουν στην κυριολεξία. Τα υλικά ανεπειρέαστα από τον ήλιο, που το χτυπάει καθημερινά.
Αλλά αυτό, που με έχει εντυπωσιάσει είναι η ποιότητα κύλισης (οκ έχει και 65άρι προφίλ), αλλά και η εν γένει ποιοτική λειτουργία της ανάρτησης, έπειτα από τόσα αντίξοα χιλιόμετρα. Τίποτα δε χτυπάει, τίποτα δεν τρίζει από το εμπρόσθιο σύστημα, στιβαρότατο και καλομονωμένο. Το κράτημα του, παραμένει ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΟ, οι πλεύσεις απουσιάζουν σε εκνευριστικό βαθμό στην υψηλή ταχύτητα.Σε τέτοιο βαθμό, που τον συμβουλεύω να τοποθετήσει ξανά τα εργοστασιακά. Εύγε Πεζώ!
Ενδεικτικά αναφέρω, ότι όταν στις 50Κ χλμ αντικατέστησε τα άθλια GoodYear GT3 πρώτης τοποθέτησης, τί νομίζετε, ότι πήγε και τοποθέτησε ο αφιλότιμος. Τα ίδια! Δείγμα, του ότι σε ένα καλοστημένο εξ εργοστασίου, αυτοκίνητο, ό,τι ελαστικά και αν του βάλλεις, θα συνεχίσει να στρίβει, με τον τρόπο, που έχει σχεδιαστεί. Έτσι και το 207 συνεχίζει με τα άθλια GT3 να στρίβει αψεγάδιαστα.
Πραγματικά, δυσκολεύεσαι να του βρεις ελάττωμα, αυτού του αυτοκινήτου.
Πέρα από τους μέτριους χώρους, που αφορούν τα γόνατα των πίσω επιβατών, θα εστίαζα στην ψιλοαπαράδεκτη λειτουργία του επιλογέα ταχυτήτων και τον οριακό, για το βάρος του αυτοκινήτου, 90άρη κινητήρα.Τίποτε άλλο.
-
Πού να το έβλεπες και με τον 95αρη (για να μην αναφέρω τον 120αρη )
@george: εγώ έχω 307 1,6 και είμαι Θεσσαλονίκη, λίγο δύσκολο να τα συγκρίνουμε. Πάντως σε ενδοαστικές και περιαστικές διαδρομές μέτριας κίνησης (όχι 1ες-2ες, ούτε πορεία με 70) είμαι γύρω στα 8,5-9 λίτρα.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Πάντως, ως 16βάλβιδος ο 1.4 TU, στο βαρύτερο 207 του ξαδέρφου μου, μόνο καλά λόγια μου αναφέρει στο θέμα της κατανάλωσης.Μάλιστα εκτός πόλης, πετυχαίνει εύκολα 6-6.5άρια χωρίς προσπάθεια.
Εντός πόλης περί τα 8.5, άντε 9.
Γενικότερα, το 207 με έχει κάνει και κοιτάζω με πολύ διαφορετικότερο μάτι τα γαλλικά αυτοκίνητα, που παλαιότερα ίσως και να κοιτούσα αδιάφορα.
Έπειτα από 105Κ χλμ δεν έχει ζητήσει το παραμικρό, από άποψη ζημιών. Ουτε καν ανάρτηση δεν έχει αντικαταστήσει και πραγματικά δε μπορείτε να φανταστείτε σε τι κροκάλες το τριγυρνάει. Ο ορισμός του μαύρου σκυλιού!
Τριγμοί και λοιποί χαζοχαρούμενοι θόρυβοι, παντελώς απόντες από την καμπίνα. Η εμπρόσθιες πόρτες κλείνουν με απειλητική διάθεση (πολύ απότομη η λειτουργία των μεντεσέδων ) και σφραγίζουν στην κυριολεξία. Τα υλικά ανεπειρέαστα από τον ήλιο, που το χτυπάει καθημερινά.
Αλλά αυτό, που με έχει εντυπωσιάσει είναι η ποιότητα κύλισης (οκ έχει και 65άρι προφίλ), αλλά και η εν γένει ποιοτική λειτουργία της ανάρτησης, έπειτα από τόσα αντίξοα χιλιόμετρα. Τίποτα δε χτυπάει, τίποτα δεν τρίζει από το εμπρόσθιο σύστημα, στιβαρότατο και καλομονωμένο. Το κράτημα του, παραμένει ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΟ, οι πλεύσεις απουσιάζουν σε εκνευριστικό βαθμό στην υψηλή ταχύτητα.Σε τέτοιο βαθμό, που τον συμβουλεύω να τοποθετήσει ξανά τα εργοστασιακά. Εύγε Πεζώ!
Ενδεικτικά αναφέρω, ότι όταν στις 50Κ χλμ αντικατέστησε τα άθλια GoodYear GT3 πρώτης τοποθέτησης, τί νομίζετε, ότι πήγε και τοποθέτησε ο αφιλότιμος. Τα ίδια! Δείγμα, του ότι σε ένα καλοστημένο εξ εργοστασίου, αυτοκίνητο, ό,τι ελαστικά και αν του βάλλεις, θα συνεχίσει να στρίβει, με τον τρόπο, που έχει σχεδιαστεί. Έτσι και το 207 συνεχίζει με τα άθλια GT3 να στρίβει αψεγάδιαστα.
Πραγματικά, δυσκολεύεσαι να του βρεις ελάττωμα, αυτού του αυτοκινήτου.
Πέρα από τους μέτριους χώρους, που αφορούν τα γόνατα των πίσω επιβατών, θα εστίαζα στην ψιλοαπαράδεκτη λειτουργία του επιλογέα ταχυτήτων και τον οριακό, για το βάρος του αυτοκινήτου, 90άρη κινητήρα.Τίποτε άλλο.
το 207 σου εχει τον κινητhρα σαν τον δικο μου η τον νεο 1400 αρη κινητηρα PSA BMW;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πού να το έβλεπες και με τον 95αρη (για να μην αναφέρω τον 120αρη )
...Εχω ακούσει τα καλύτερα για το 95άρι ,κοινό με το Mini, moteuer! Είναι αρκετά δυνατότερο στις υψηλές στροφές, λένε, ενώ και από θέμα κατανάλωσης, είναι στα επίπεδα του TU.
Καλά το 120άρι παίζει σε δική του κλάση, όντως!
Πάντως, δεν το χαλάει και ο ΤU, τον ξάδερφο.
Όταν βλέπεις 306 κοντοχωριανού, με τον αντίστοιχο ββάλβιδο, το οποίο συνεχίζει πεισματικά, έπειτα από 380Κ χλμ (οκ, ευλαβικής συντήρησης) δίχως να του συμπληρώνουν λιπαντικό, ε, αυτό σε προϊδεάζει θετικά για το μέλλον και την αντοχή και του δικού σου 16βάλβιδου κινητήρα. -
Αν σας ενδιαφέρει ενα 207, κάτι μπορούμε να κάνουμε
-
...Γενικότερα, το 207 με έχει κάνει και κοιτάζω με πολύ διαφορετικότερο μάτι τα γαλλικά αυτοκίνητα, που παλαιότερα ίσως και να κοιτούσα αδιάφορα.
Έπειτα από 105Κ χλμ δεν έχει ζητήσει το παραμικρό, ...
Λέγε!!!! πόσα σου έδωσαν!!!!;;;;
Τι σου έταξαν;;;;;... μήπως κανένα Γαλλικό δανειάκι για να ξεπεράσεις την κρίση;;;;
-
Εμ τόσα ποστ, σε διαφορετικά τόπικς, γιατί σου ΦΩΝΑΖΩ ότι έχεις ένα απίστευτα ολοκληρωμένο και ΜΑΜΑΤΟ αυτοκίνητο, ε Νίκο?
Άκουσες? 105Κ χλμ μέσα σε διάστημα ούτε 3 ετών. Και διαδρομές να δουν τα μάτια σου! Κάποιοι δρόμοι είναι μόνο για κάποιο pick-up. Το πάτωμά του, καθώς και τα μασπιέ είναι γεμάτα λαβουβες και βαθουλώματα, εκδορές κλπ. Στιβαρότατο και συγκροτημένο.
Και για να σε αποτελειώσω: 5θυρο , στο ίδιο χρώμα με το δικό σου.
-
Ρε συ Στέλιο μήπως πήρες το 207 και ντρέπεσαι να μας το πεις;
Μην κολλάς. Πες το. Βγάλτο από μέσα σου...
Δεν θα σου πούμε τίποτα...Θα κατανοήσουμε...υ.γ. Καλό είναι το 207. Αυτό που έλεγε πριν καιρό ο DrDino είναι γεγονός. Όσο περνά ο καιρός το αυτοκίνητο γίνεται καλύτερο, δένει περισσότερο και πράγματι έχει πολλά θετικά σημεία.
Φυσικά έχει και κάποιο αρνητικό... -
Ο χρήστης georgefoto έγραψε:
....
το 207 σου εχει τον κινητhρα σαν τον δικο μου η τον νεο 1400 αρη κινητηρα PSA BMW;Συγγνώμη φίλε μου, δεν είχα παρατηρήσει το ποστ σου.
Αυτά που έγραψα αφορούν το 207 ενός πρώτου μου εξαδέλφου. Είναι από τα πρώτα 207 με τον 16βάλβιδο 1.4 TU και 90 αλόγων.
Ρε συ Στέλιο μήπως πήρες το 207 και ντρέπεσαι να μας το πεις;
Μην κολλάς. Πες το. Βγάλτο από μέσα σου...
Δεν θα σου πούμε τίποτα...Θα κατανοήσουμε...υ.γ. Καλό είναι το 207. Αυτό που έλεγε πριν καιρό ο DrDino είναι γεγονός. Όσο περνά ο καιρός το αυτοκίνητο γίνεται καλύτερο, δένει περισσότερο και πράγματι έχει πολλά θετικά σημεία.
Φυσικά έχει και κάποιο αρνητικό...Τά'χω αρπάξει λέμε!
Πίστεψέ με, δε θα με χαλούσε καθόλου ένα 150άρι, σαν το δικό σου ή έστω το αντίστοιχο 120άρι, πάντα σε 5θυρο αμάξωμα.
Ε, μην ξεβολευόμαστε για να μπαίνουν οι πίσω επιβάτες!Ειδικά με τη διαγωγή, που έχει δείξει στα χέρια του σιδεροφάγου συγγενή μου, αυτό το αυτοκίνητο, ναι, εφόσον ελεχθεί και αποδειχθεί ατρακάριστο, το αγοράζω και μεταχειρισμένο ανετότατα.
Bulletproof!Γι'αυτό σου λέω Νικόλα, στην κατηγορία, που επέλεξες αυτοκίνητο, έκανες ίσως το καλύτερο deal, συνυπολογίζοντας μέγεθος αμαξώματος, κυβικά, ιπποδύναμη, ποιότητα, κράτημα και δεν έχει τελειωμό.
Θα τό'χεις χρόνια, πίστεψέ με και μόνο όταν το βαρεθείς, θα το σουτάρεις.Πόσα χιλιόμετρα του έχεις κάνει, αν επιτρέπεται?
-
....
Είναι από τα πρώτα 207 με τον 16βάλβιδο 1.4 TU και 90 αλόγων.Ρε συ Στέλιο μήπως πήρες το 207 και ντρέπεσαι να μας το πεις;
ET3 j4 εχει vvt και στηριζεται πανω στον ''κακο'' TU3 ΤΩΝ AX,SAXO,106
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
...
ET3 j4 εχει vvt και στηριζεται πανω στον ''κακο'' TU3 ΤΩΝ AX,SAXO,106Ξεπερασμένος και ανάρμοστος για το βάρος του 207, μάλλον. Κακός για κανένα λόγο.
PEUGEOT FORUM