-
Τρελός είσαι; Εγώ τις 16αρες θέλω (για πολλούς λόγους*) απλά θέλω να σιγουρευτώ ότι με τις 17αρες και τα 225/45 δεν θα έχουμε πρόβλημα στον θόλο στο CC...
*τιμή ελαστικού (-150 ευρώ περίπου), μάλλον καλύτερη συμπεριφορά στη βροχή, λιγότερο βάρος. Εξάλλου ποτέ δεν ήμουν των απόλυτων γραμμών, μου αρέσει να παίζω με υπο/υπερστροφή, ενώ το CC με το ESP δεν έχει και πολλές επιλογές.
-
Έψαξα νωρίτερα να βρω τις διαστάσεις ελαστικών για 17άρες που έδινε η Peugeot αλλά δεν τα κατάφερα. Μήπως υπάρχει κάτι σχετικό σε γαλλικό φόρουμ;
π.χ. http://www.forum307.com/!7άρες το cc και παίρνεις τις 16άρες να υποθέσω;
-
Το βρήκα!
-
Ο συλλογισμός σου είναι σωστός.
Ναι, ξέρω ότι το 205/50 ήταν το στάνταρ, αλλά πολλοί έχουν βάλει 225/45 χωρίς πρόβλημα από όσο είδα. Επίσης, στο forum307 υπάρχει ένας τρελός με ένα μελιτζανί 5θυρο που έχει βάλει τις 18αρες του 308 με 235 πλάτος ελαστικού.
-
Περνάει έντονα απο το μυαλό μου, να διώξω το Peugeot...
Είναι μοντέλο 4/07 1.6 έκδοση sport με το μπλε εσωτερικό και την πανοραμική και τα χιλιομετρά του λίγο κάτω απο τα 29Κ.
Πόσο λέτε να πιάσει;
-
Το σύστημα κοστολόγησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο περίπου στα : 9664 €
κάντο κ εσύ : http://www.autolist.gr/car_cost_results/car_cost.php
-
Όμορφα...
Άντε να ανέβει λίγο ακόμα, λόγο της πανοραμικής...
Σε ευχαριστώ για την σελίδα Σάββα.
-
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα σας.
Νέος στο forum σας (αλλά παλιός στο μοτο-forum mybike.gr) θέλω να θέσω την εξής ερώτηση:
Εχω εδώ και 6 χρόνια ένα Toyota Corolla 1.4 VVTi από το οποίο είναι απόλυτα ευχαριστημένος. Λόγω όμως οικογενειακών αναγκών, σκέφτομαι για κάτι μεγαλύτερο (προς πολυμορφικό θα έλεγα). Από τα υπάρχοντα μοντέλα της Toyota δε με ενθουσιάζει κανένα και πλέον έχω στο μυαλό μου το Peugeot 3008. Πήγα και το είδα, το έκανα test drive και με ικανοποίησε. Μιλάω για το 1.6 με το turbo (που, όπως λέει η Peugeot, εξελίχθηκε από κοινού με τη BMW). Αποδίδει 150 άλογα και στην οδήγηση μου φάνηκε πολύ ζωντανό και απότελεσματικό.
Τα ερωτήματα:- Αξίζει να ρισκάρω να πάρω ένα τόσο νέο κινητήριο σύνολο και μάλιστα υπερτροφοδοτούμενο;
- Ισχύει ότι οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες 'καίνε λάδι' και έχουν περισσότερα προβλήματα από τους ατμοσφαιρικούς;
- Τα μόλις 2 χρόνια εγγύηση δεν είναι πολύ λίγα για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 24.000 ευρώ (μιλάω για το 3008 στην έκδοση 1.6 με τούρμπο καυσαερίων).
Περιμένω απόψεις.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το 3008 έχει απίστευτο όμορφο εσωρτερικό...στα πολύ +του αυτοκινητου μιας και πρόκειται για οικογενειακό.
Τώρα όσο αφορά το μοτέρ...
Τα turbo γενικά δεν καίνε λάδια , το 1,6 της psa bmw όμως καίει...
είναι το ίδιο μοτέρ που φοράει και το 207 rallye/gt και αρκετοί κάτοχοι έχουν πρόβλημα με τα λάδια..
μπες και εδώ ...www.psclub.gr -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Περνάει έντονα απο το μυαλό μου, να διώξω το Peugeot...Είναι μοντέλο 4/07 1.6 έκδοση sport με το μπλε εσωτερικό και την πανοραμική και τα χιλιομετρά του λίγο κάτω απο τα 29Κ.
Πόσο λέτε να πιάσει;
κρίμα δεν είναι να δώσεις ένα τόσο καλό αυτοκίνητο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα??
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Περνάει έντονα απο το μυαλό μου, να διώξω το Peugeot...
Είναι μοντέλο 4/07 1.6 έκδοση sport με το μπλε εσωτερικό και την πανοραμική και τα χιλιομετρά του λίγο κάτω απο τα 29Κ.
Πόσο λέτε να πιάσει;
κρίμα δεν είναι να δώσεις ένα τόσο καλό αυτοκίνητο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα??
Δεν ξέρω... αν μπορούσα να παρω λίγα παραπάνω χρήματα θα το έδεινα...
Με έχει απογοητεύσει κάπως... -
Για αυτούς που αναφέρουν ότι καίνε λάδια υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που δεν αναφέρουν τίποτα. Το θέμα είναι αρκετά ρευστό, εγώ πχ που εχω αρκετά τουρμπάτα 207/308 γύρω μου δεν έχουμε δει κάποιο τέτοια θέμα. Φυσικά κατανάλωση 200-300 ml στα 10k χλμ δεν είναι θέμα για ανησυχία, έτσι;
Πολλοί από αυτούς που έχουν κατανάλωση φοράνε πρόγραμμα, κόντρες κλπ κλπ.
-
τι επαθες ρε htanso? η αληθεια ειναι οτι δε πιανει σπουδαια λεφτα αλλα μπορεις να βαλεις μια τιμη και να περιμενεις...δε ξες ποιος μπορει να το θελει...
-
Για ακόμα μια φορά πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά του...
Με την δυνατή βροχή, άρχισε πάλι τα κουλά.Άναμα τα εμπρός φώτα (οχι τα πισω τα κοκκινα) στην μεγάλη σκάλα και οι υαλοκαθαριστήρες.
Όλα αυτά ενώ το αμάξι ήταν κλειδωμένο.Με έχει κουράσει... δεν μπορούν να βρουν τίποτα.
Και απο την άλλη δεν μπορώ εγώ να είμαι με το αγχος αυτό συνέχεια... μην το ξαναπάθει και τα λοιπά...Σκατά...
-
Με την δυνατή βροχή, άρχισε πάλι τα κουλά.Άναμα τα εμπρός φώτα (οχι τα πισω τα κοκκινα) στην μεγάλη σκάλα και οι υαλοκαθαριστήρες.
Όλα αυτά ενώ το αμάξι ήταν κλειδωμένο.Με έχει κουράσει... δεν μπορούν να βρουν τίποτα.
Και απο την άλλη δεν μπορώ εγώ να είμαι με το αγχος αυτό συνέχεια... μην το ξαναπάθει και τα λοιπά...Σκατά...
σε καταλαβαίνω απόλυτα.
-
πρέπει να έχεις διαβάσει τι εχω περάσει με το 206,κουράγιο φίλε htanso21 το έχουν τα πεζω να μας ταλαιπωρούν.
-
δε προτεινει καποιος κανα καλο ηλεκτρολογο να το τσεκαρει...βασικα δε νομιζω να μπορεις να το δωσεις και ετσι...το μπελα σου θα βρεις
απο την αλλη αμα δε φαινεται τπτ στα τσεκαρισματα θα μου πεις..υγ. μαστορες οι γαλλοι στα ηλεκτρικα...
-
Θανάση με τον Αργύρη μίλησες; Αν όχι, asap τότε. ΠΜ στο psclub ή σου δίνω του τηλ του αν δεν τον βρεις.
-
Είχα μιλήσει τότε που το είχε ξανακάνει.
Για Βsi είχε κάνει λόγο το παλικάρι αλλα δεν μπορούσε να ηταν και σίγουρος.
Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει φραγκο... εχθές έδωσα 100+ ευρώ απλά για την ανανέωση του διπλώματος.
Ότι βρέξει ας κατεβάσει.
-
η πλάκα είναι οτι στο Citroen forum μιλάνε για περασμένα μεγαλεία και στο Peugeot μονίμως για βλάβες
-
Λέτε να φταίει ο συναγερμός και να τα κάνει όλα αυτά;
Το λέω γιατί αφενός είναι περασμένος στην Ελλάδα, με αρκετά πρόχειρη δουλεια και αφετέρου τις προηγούμενες φορές που το είχε πάθει (οχι αυτή όως) πρώτα βάραγε ο συναγερμός και μετά έκανα όλα αυτά τα κόλπα...
PEUGEOT FORUM