-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Τα SachsΣτέλιο μάλλον θέλω βόλτα...
-
Ελα αυριο το απογευμα για καφε κτλ...
-
οκεικ!
-
Κωνσταντίνε πως σου φάνηκαν τα Sachs του Στέλιου; Του έβαλαν από τα καλά;
-
Nαι, το πήρα μια ήρεμη βόλτα (ευχαριστώ Στέλιο )... Κοίταξε, ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορώ να βγάλω καθώς τώρα το δικό μου έχει 58k και 3 πίστες, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχει πολύ καλή απόσβεση και επαναφορά στις λακκούβες/ανωμαλίες. Θα έλεγα ότι είναι κατά κάτι σφιχτότερο από το εργοστασιακό.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση πάντως είναι η φοβερή κατάσταση του αυτοκινήτου. 150+ χιλιάδες και χωρίς υπερβολή φαίνεται σαν να έχει 10k. Δεν το περίμενα αυτό από το 307... Φτου φτου!
-
Συμφωνούμε λοιπόν αφού και το δικό μου συμπέρασμα ήταν ίδιο όταν τα έβαλα.
-
Από διάρκεια άραγε πώς πάνε αυτά;
-
Εγώ τα έβαλα μαζί με τα SportContact II στα 50.000 χλμ. και τώρα στα 102.000 χρειάζονται και τα δυο αντικατάσταση. Δεν είναι τραγική η κατάσταση των αμορτισέρ, αλλά δεν είναι και ευχάριστη η αίσθηση. Το αυτοκίνητο στρίβει μια χαρά, αλλά μου λείπει η αίσθηση στιβαρότητας...
-
Ας ξαναγράψω ακριβώς ένα μήνα μετά...
Σάββατο πρωί έμεινα από μπαταρία.
Η μπαταρία στο 307 μου διαρκεί τρία χρόνια ακριβώς!
Το πήρα 16/7/2002, άλλαξα μπαταρία στα 3 χρόνια, το 2005, και τώρα πάλι στα 3 χρόνια!
Δεν είχα ξεχάσει τίποτα αναμμένο, το αυτοκίνητο δούλευε όλη τη βδομάδα και Σάββατο πρωί με το γύρισμα του κλειδιού, η πρώτη ένδειξη: Μηδενισμένη ημερομηνία και ώρα στην οθόνη.
Ξεκίνησα με τη βοήθεια της οδ.βοήθειας, πήγα σε γείτονα ηλεκτρολόγο όπου είδα ότι γινόταν κανονικά φόρτιση όταν λειτουργούσε ο κινητήρας, αλλά όταν έσβηνε, το όργανο μέτρησης της μπαταρίας έπαιρνε ταχύτατα τον κατήφορο...Τοποθετήθηκε μια Bosch, 80 €.
-
Καλά, μιλάμε Τάκη, όταν βλέπω το nick σου στο συγκεκριμένο τοπικ, λέω 'Για να διαβάσουμε τι έπαθε πάλι το Peugeot του Τάκη!'!
Για καλό ποτέ δεν γράφεις! Μήπως αλήθεια να σκεφτείς να το πουλήσεις να το φορτωθεί κάνας άλλος πιο τυχερός από σένα μπας και σταματήσει να χαλάει;
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ας ξαναγράψω ακριβώς ένα μήνα μετά...Σάββατο πρωί έμεινα από μπαταρία.
Η μπαταρία στο 307 μου διαρκεί τρία χρόνια ακριβώς!
Το πήρα 16/7/2002, άλλαξα μπαταρία στα 3 χρόνια, το 2005, και τώρα πάλι στα 3 χρόνια!
Δεν είχα ξεχάσει τίποτα αναμμένο, το αυτοκίνητο δούλευε όλη τη βδομάδα και Σάββατο πρωί με το γύρισμα του κλειδιού, η πρώτη ένδειξη: Μηδενισμένη ημερομηνία και ώρα στην οθόνη.
Ξεκίνησα με τη βοήθεια της οδ.βοήθειας, πήγα σε γείτονα ηλεκτρολόγο όπου είδα ότι γινόταν κανονικά φόρτιση όταν λειτουργούσε ο κινητήρας, αλλά όταν έσβηνε, το όργανο μέτρησης της μπαταρίας έπαιρνε ταχύτατα τον κατήφορο...Τοποθετήθηκε μια Bosch, 80 €.
3 χρόνια είναι λιγα ρε Τάκη....εγώ πάω για 4 και δεν το βλέπω να έχει κάποιο πρόβλημα. Στο σάξο την είχα κρατήσει για 5,5 χρόνια και την είχα αλλάξει προληπτικά.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλά, μιλάμε Τάκη, όταν βλέπω το nick σου στο συγκεκριμένο τοπικ, λέω 'Για να διαβάσουμε τι έπαθε πάλι το Peugeot του Τάκη!'!Για καλό ποτέ δεν γράφεις! Μήπως αλήθεια να σκεφτείς να το πουλήσεις να το φορτωθεί κάνας άλλος πιο τυχερός από σένα μπας και σταματήσει να χαλάει;
Υπερβολικέ Γρηγόρη!
Μετά από έξη χρόνια και 104.000 χλμ, δεν βρίσκω τίποτα υπερβολικό. έτσι νομίζω τουλάχιστον! Και έχω μια αρχή: Τα λέω όλα, δεν αγιοποιώ εταιρίες μοντέλα κ.α. Όλο και κάποιος θα ενδιαφέρεται...
Να το πουλήσω; Μπα, δεν... Για να πάρω πάλι ένα μικρομεσαίο στα ίδια περίπου, θα πρέπει να προσθέσω τουλάχιστον 12.000 και δεν με παίρνει, ιδιαίτερα τώρα που βλέπω να ανοίγω κι άλλο σπίτι στην Πάτρα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
3 χρόνια είναι λιγα ρε Τάκη....εγώ πάω για 4 και δεν το βλέπω να έχει κάποιο πρόβλημα. Στο σάξο την είχα κρατήσει για 5,5 χρόνια και την είχα αλλάξει προληπτικά.Σάββα κι εγώ στο 106 την άλλαξα στα 6-6,5 χρόνια. Το 307 έχει άλλες καταναλώσεις...
Εξάλλου και τις δυο φορές δεν έδειξε κανένα πρόβλημα νωρίτερα...Ήταν sudden death!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
3 χρόνια είναι λιγα ρε Τάκη....εγώ πάω για 4 και δεν το βλέπω να έχει κάποιο πρόβλημα. Στο σάξο την είχα κρατήσει για 5,5 χρόνια και την είχα αλλάξει προληπτικά.
Σάββα κι εγώ στο 106 την άλλαξα στα 6-6,5 χρόνια. Το 307 έχει άλλες καταναλώσεις...
Εξάλλου και τις δυο φορές δεν έδειξε κανένα πρόβλημα νωρίτερα...Ήταν sudden death!
ωχχχχ μην μου λες τέτοια....και δεν έχω οδική....
-
μπορεί κάποιος να προτείνει ένα συνεργείο προκοπής για Peugeot (μη γαμήσω κανένα μάστορα)
Θεσσαλονίκη
-
(θα) Έχεις πμ.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Σάββα κι εγώ στο 106 την άλλαξα στα 6-6,5 χρόνια. Το 307 έχει άλλες καταναλώσεις...
Κι εγώ στα ίδια με το Σάββα είμαι με τη μαμά μπαταρία αλλά στο τελευταίο σέρβις που τη μέτρησαν πριν το καλοκαίρι τη βρήκαν ελάχιστα πεσμένη ως προς το μέγιστο φορτίο που μπορούσε να δώσει. Τώρα αν αυτό λέει κάτι για το πόση ζωή της έχει μείνει δεν ξέρω. Θα τη μετρήσω πάλι να δω τι θα δείξει αυτή τη φορά (στο μαραφέτι με τα LEDs που έχω δείχνει να είναι ΟΚ, αλλά αυτό δε λέει κάτι) και βλέπουμε.
Τάκη, από περιέργεια, οι δικές σου που έφυγαν με sudden death τι μπαταρίες ήταν?
[EDIT]
Η μαμά μπαταρία (VARTA L1 300 / 480A - κατά λάθος έγραψα BOSCH νωρίτερα) με μια πρόχειρη μέτρηση με το πολύμετρο από τα ~12.8 volt που έχει χωρίς φορτίο πέφτει στιγμιαία σχεδόν μέχρι τα 8 volt όταν μιζάρω για να πάρει εμπρός. Δυστυχώς δεν την είχα μετρήσει όταν ήταν ακόμα καινούργια και δε θυμάμαι πόσο έπεφτε η τάση τότε, αλλά σύμφωνα με φίλο ηλ/γο τα 8 volt είναι λίγα.... -
ασχετο αλλα οι τουρμπατες εκδοσεις του 207, χωρις να χω δει τις ταξινομησεις, νομιζω οτι ειναι το Α και το Ω για την πεζω ελλαδας...
καλα ναναι ο 1.6Τ!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Κι εγώ στα ίδια με το Σάββα είμαι με τη μαμά μπαταρία αλλά στο τελευταίο σέρβις που τη μέτρησαν πριν το καλοκαίρι τη βρήκαν ελάχιστα πεσμένη ως προς το μέγιστο φορτίο που μπορούσε να δώσει. Τώρα αν αυτό λέει κάτι για το πόση ζωή της έχει μείνει δεν ξέρω. Θα τη μετρήσω πάλι να δω τι θα δείξει αυτή τη φορά (στο μαραφέτι με τα LEDs που έχω δείχνει να είναι ΟΚ, αλλά αυτό δε λέει κάτι) και βλέπουμε.
εμένα έχει έναν μετρητή απέξω...τώρα πόσο αξιόπιστος είναι;
[EDIT]
Η μαμά μπαταρία (VARTA L1 300 / 480A - κατά λάθος έγραψα BOSCH νωρίτερα) με μια πρόχειρη μέτρηση με το πολύμετρο από τα ~12.8 volt που έχει χωρίς φορτίο πέφτει στιγμιαία σχεδόν μέχρι τα 8 volt όταν μιζάρω για να πάρει εμπρός. Δυστυχώς δεν την είχα μετρήσει όταν ήταν ακόμα καινούργια και δε θυμάμαι πόσο έπεφτε η τάση τότε, αλλά σύμφωνα με φίλο ηλ/γο τα 8 volt είναι λίγα....ναι είναι λίγα τα 8....
-
emena που εκανε ακριβως το ιδιο -επεφτε στα 8 οταν μιζαρε
την ειχα ακουσει το αμαξι
αναβαν λαμπακια αεροσακων
και κουνιοντουσαν στην εκκινηση οι βελονες περειργα
παρολα αυτα μιζαρε
οποτε καλο να την αλλαξεις συντομα
PEUGEOT FORUM