-
-
Αυτό με το σκουπόξυλο μου θύμισε ιστορία. Γνωστός μηχανικός του πατέρα μου (της παλιάς σχολής) ο οποίος δεν είχε πόδια και εκινείτο με καροτσάκι (μια πλατφόρμα με ροδάκια ήταν βασικά). Είχε μια μεταλλική βέργα μαζί του, την οποία ακουμπούσε σε συγκεκριμένα σημεία του κινητήρα και την άλλη άκρη είχε στο στόμα του. Σας πληροφορώ ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έβρισκε βλάβες που δεν έβρισκαν άλλοι μηχανικοί.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=fast-newsΘα δούμε όργια!
-
Τάκη το ρουλεμάν σίγουρα αλλάζει, ρώτησα σήμερα.
-
Στο 206 1.4 της κυρίας μου, μυρίζει βενζίνη όταν εκκινεί το μοτέρ και -είπε- οτι είδε μαύρο καπνό από την εξάτμιση....
Θα το κοιτάξω κι εγω αλλά πάντα έβλεπα λίγο μαύρο καπνό όταν το έβαζε μπροστά το πρωί (και τύχαινε να κοιτάω)...μιλάμε για πολύ λίγο. Θεωρούσα ότι είναι υπόλοιπα καύσης από την εξάτμιση...
Θα πάω συνεργείο αλλά έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι?
-
Μήπως θέλει απλά ξεμπούκωμα?
Πες της Αλίκης να το πάει μια βόλτα στα Μέγαρα.
-
και μια ΑΟ είναι αρκετή...
-
Το σκέφτηκα αλλά μόλις είχε γυρίσει από Κύμη....
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στο 206 1.4 της κυρίας μου, μυρίζει βενζίνη όταν εκκινεί το μοτέρ και -είπε- οτι είδε μαύρο καπνό από την εξάτμιση....Είναι ΠΟΛΥ διαφορετική η μυρωδιά της άκαφτης βενζίνης από την εξάτμιση και της μυρωδιάς της βενζίνης από διαρροή.
Έχει κάποιο πρόβλημα ο κινητήρας, δεν είναι διαρροή (εκτός αν έχει ΚΑΙ διαρροή) και βγάζει άκαφτη από την εξάτμιση. Μη ξεχάσεις να αλλάξεις πολύ νωρίτερα τα λάδια τα οποία ξεφτιλίστηκαν από το υπερβολικά πλούσιο μείγμα.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ù÷ ù÷... ëÝãå ìïõ ôÝôïéá ñå ÔÜêç... ëåò áðü åêåß íá ìïõ áêïýãåôáé ï èüñõâïò; ÂÝâáéá åìÝíá ÷ùñßò ôï êëéìáôéóôéêü äåí êÜíåé ôßðïôá.
Êùíóôáíôßíå, ôé íá óïõ ðù...
Ç äéÜãíùóç ôïõ ãéáôñïý åß÷å êáé ìéá Üó÷çìç óõíÝ÷åéá...
Ôï ñïõëåìÜí ôçò ôñï÷áëßáò ôïõ óõìðéåóôÞ ôïõ êëéìáôéóìïý Ý÷åé ôá ó÷åôéêÜ ôïõ 'ìðüóéêá'... áëëÜ êñáôÜåé áêüìá. Êáé åßíáé áêñéâü ôï ñçìÜäé ãéáôß áëëÜæåé üëï ôï êïìðñåóÝñ ìáæß!Ôï 307 óå 4 ìÝñåò êëåßíåé ôá 5 ôïõ ÷ñüíéá.
Ôï ðñüâëçìá áõôü åßíáé êïììáôÜêé ãíùóôü êáé äéáäåäïìÝíï óôá ðåæþ éäáéôÝñùò ôá 206 1600 16v ...Ý÷åé íá êÜíåé ìå ôçí ôïðïèÝôçóç ôïõ óõìðéåóôÞ áñêåôÜ ÷áìçëÜ ìå áðïôÝëåóìá õãñáóßåò íåñÜ êáé Üëëá ëïéðÜ íá êÜíïõí ôï ñïõëåìÜí êáé ôïí óõìðéåóôÞ (ðÜíå ðáêÝôï) ãéá ôá óêïõðßäéá .
Óôéò âïñåéüôåñåò ÷þñåò ðáñáäßäüôáí ôï 206 ìå åðéðëÝïí ðïäéÜ ,ç ïðïßá ðïôÝ äåí Þñèå ÅëëÜäá ,óôá 307 ôï ðñüâëçìá åßíáé ëéãüôåñï äéáäåäïìÝíï ëüãï ôïõ ìåãáëýôåñïõ ðñïöõëáêôÞñá êáé åîáéôßáò ôïõ ãåãïíüôïò üôé äçìéïõñãåß óôï êÜôù ìÝñïò ôïõ ìéá -êáôá êÜðïéï ôñüðï- ðïäéÜ.êüóôïò ãéá ôï åí ëüãù êïìðñåóóÝñ ðÝñóé óôá 500 åðßóçìá ãïýñãéá ðåñßðïõ ,áëëÜ÷ôçêå ìå 400 áíåðßóçìá
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Óôï 206 1.4 ôçò êõñßáò ìïõ, ìõñßæåé âåíæßíç üôáí åêêéíåß ôï ìïôÝñ êáé -åßðå- ïôé åßäå ìáýñï êáðíü áðü ôçí åîÜôìéóç....
Åßíáé ÐÏËÕ äéáöïñåôéêÞ ç ìõñùäéÜ ôçò Üêáöôçò âåíæßíçò áðü ôçí åîÜôìéóç êáé ôçò ìõñùäéÜò ôçò âåíæßíçò áðü äéáññïÞ.
¸÷åé êÜðïéï ðñüâëçìá ï êéíçôÞñáò, äåí åßíáé äéáññïÞ (åêôüò áí Ý÷åé ÊÁÉ äéáññïÞ) êáé âãÜæåé Üêáöôç áðü ôçí åîÜôìéóç. Ìç îå÷Üóåéò íá áëëÜîåéò ðïëý íùñßôåñá ôá ëÜäéá ôá ïðïßá îåöôéëßóôçêáí áðü ôï õðåñâïëéêÜ ðëïýóéï ìåßãìá.
Ãéá ôá Ýíôïíá ìÜëëïí áíôëßá êáé ðéèáíüí êÜðïéåò ôóéìïý÷åò ,
ãéá ôá õðïãñáìéóìÝíá üôé ëÝåé êáé ï leonp ...ôçí åðßóêåøç óå óõíåñãåßï äåí ôçí ãëõôþíåé -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Ωχ ωχ... λέγε μου τέτοια ρε Τάκη... λες από εκεί να μου ακούγεται ο θόρυβος; Βέβαια εμένα χωρίς το κλιματιστικό δεν κάνει τίποτα.
Κωνσταντίνε, τι να σου πω...
Η διάγνωση του γιατρού είχε και μια άσχημη συνέχεια...
Το ρουλεμάν της τροχαλίας του συμπιεστή του κλιματισμού έχει τα σχετικά του 'μπόσικα'... αλλά κρατάει ακόμα. Και είναι ακριβό το ρημάδι γιατί αλλάζει όλο το κομπρεσέρ μαζί!Το 307 σε 4 μέρες κλείνει τα 5 του χρόνια.
Το πρόβλημα αυτό είναι κομματάκι γνωστό και διαδεδομένο στα πεζώ ιδαιτέρως τα 206 1600 16v ...έχει να κάνει με την τοποθέτηση του συμπιεστή αρκετά χαμηλά με αποτέλεσμα υγρασίες νερά και άλλα λοιπά να κάνουν το ρουλεμάν και τον συμπιεστή (πάνε πακέτο) για τα σκουπίδια .
Στις βορειότερες χώρες παραδίδόταν το 206 με επιπλέον ποδιά ,η οποία ποτέ δεν ήρθε Ελλάδα ,στα 307 το πρόβλημα είναι λιγότερο διαδεδομένο λόγο του μεγαλύτερου προφυλακτήρα και εξαιτίας του γεγονότος ότι δημιουργεί στο κάτω μέρος του μια -κατα κάποιο τρόπο- ποδιά.κόστος για το εν λόγω κομπρεσσέρ πέρσι στα 500 επίσημα γούργια περίπου ,αλλάχτηκε με 400 ανεπίσημα
Αν πας σε επίσημο συνεργείο λογικό είναι να το αλλάζουν πακέτο. Ο δικός μου εξειδικευμένος μηχανικός μου είπε πως αλλάζει σκέτο το ρουλεμάν πάντως.
-
..........
-
Για να μην σας πιανει στεναχωρια με τα 307,σας πληροφορω οτι ηδη αλλάχτηκε το κομπρεσερ του κλιματιστικου απο το 407.
Μιλαμε για αυτοκινητο 6 μηνων και χρηση κλιματιστικου ελαχιστη.
Βγαλτε συμπερασμα τωρα για την ποιοτητα των κλιματιστικων της Πεζω.Εκτος και αν πετυχα παλι το κελεπουρι και αφου τα αλλαξουμε ολα θα ειναι οκ!!! (ας το ελπισουμε )
-
Πάντως, το κλιματιστικό του 206, συνεχίζει για 7ο χρόνο την καλή λειτουργία του! (φτου...φτου...)
-
αυτη η οροφη...
-
..και αυτή μια χαρά δουλεύει, πλέον....
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
..και αυτή μια χαρά δουλεύει, πλέον....... και σπραίυ σιλικόνης στα λάστιχα....
PEUGEOT FORUM