-
Είναι λάθος νοοτροπία να θεωρούν τα συνεργεία ότι η διάγνωση δεν πρέπει να χρεωθεί στον πελάτη. Είναι δουλειά και χρόνος όπωε είναι πχ να αλλάξεις τακάκια.
-
Καθένας έχει τις εμπορικές μεθόδους του. Στο accent είχαν χαλάσει σε 2 περιπτώσεις 2 αισθητήρες. Έγιναν 2 διαγνώσεις, τη μία μόνο φορά τους το άφησα και πάντως στο λογαριασμό δεν υπήρχε χρέωση για τη διάγνωση.
Άλλη μια φορά που το πήγα σε άλλο συνεργείο (μη εξουσιοδοτημένο) και μου έλεγξαν τα καυσαέρια με ένα μεγάλο μηχάνημα, δεν βρήκαν κάτι [πάντως έγινε κακή διάγνωση γιατί έφταιγε ο αισθητήρας ] επίσης δεν μου πήραν χρήματα.
Πάντως πόσος πια χρόνος είναι αυτός που πρέπει να χρεωθεί οπωσδήποτε; Βγάζει ο τεχνικός ένα κάλυμμα, συνδέει το φορητό μηχανάκι και σε 2 λεπτά σου λέει τι τρέχει. Αν δεν βρεθεί κάτι και πεις 'φέρε 30 ευρώ', σιγά μην ξαναπατήσει ο πελάτης, έτσι το βλέπω εγώ. Αλλά, όπως είπα, καθένας έχει τον τρόπο του. -
Πιστεύω πως η διάγνωση με το OBD θα έπρεπε να ειναι ενα 5ευρω, όχι παραπάνω.
To διαγνωστικό ειναι όντως πανάκριβο, αλλα το κόστος του αποσβένεται πολύ σύντομα.
-
Τυπικά ο έλεγχος με το διαγνωστικό λέγεται από την Peugeot ¨αναβάθμιση¨, κάτι σαν τα WINDOWS ΑΠλά δεν ξαναπάς
Έχω μάλλον και καλά νέα
Θυμάστε τον συντονισμό που κάνει περίπου στις 2800 κια φαίνεται να ακούγεται μέσα από το ταμπλό;
Το έφτιαξα και σήμερα δεν το έκανε. Αυτό που συντονίζοταν ήταν η ντίζα του γκαζιού που ακουμπάει την λαμαρίνα κάτω από το παρμπρίζ και στις 2800 χτυπάει την λαμαρίνα ρυθμικά. Λύση; Πήρα ένα δεματικό και στήριξα την ντίζα στην σωλήνα του ac που περνάει σε βολικό σημείο κια τέλος
Προσοχή, θέλει αρκετό τράβηγμα γαι να μην ακουμπάει καθόλου στην λαμαρίνα.
επιπλέον, για τον θόρυβο από την εξάτμιση πισω, αν πέσετε από κάτω θα δείτε ότι έχει τποποθετηθει λαμαρίνα ως κάλυμμα της εξάτμισης και προστασία του αμαξώματος. Αν κουνήσετε βίαια της εξάτμιση, θα χτυπήσει εκέι και μάλιστα πίσω και δεξιά. Στρεβλώστε λίγο το κάλυμμα προς το αμάξωμα (από όλες τις μεριές) και τέλος.Ουφ, σας κούρασα
-
kospapad, λες να με έσωσες από έναν θόρυβο που έχω από πίσω στις λακούβες; Αν ναι, κερνάω καφέ!
-
Για καφέ μέσα
Πάντως δες και τα top mount των αμορτισέρ -
... με γεια τη συγχωνευση!
(καλημερες!) -
Καλα ρε παλιοχαρακτηρες τωρα τα γραφετε αυτα???
Τοσο καιρο σας ελεγα για αυτους τους θορυβους!!!!!
Τελος παντων σας συγχωρω!!!!!Πε παιδια δεν κρατιεμαι θα το γραψω....
Το 407 ειναι ετη φωτος μπροστα σε κρατημα απο το 307....Να ηταν και λιγο πιο γρηγορο
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:ysterical:Αμα σου το δωσω να το οδηγησεις να δουμε που θα βρεις φατσουλες με κλαμματα να βαλεις!!!!!
-
Δεν ξέρω αν είναι το πιο κατάλληλο μέρος να το ποστάρω εδώ το παρακάτω αλλά μια και αφορά 307...
Tο Σάββατο που μας πέρασε επιχείρησαν να κλέψουν το αυτόματο 307-1.6 μιας συναδέλφου (εταιρικό αυτ/το) το οποίο ήταν παρκαρισμένο για μερικές ώρες στο δρόμο που βρίσκεται πίσω από την Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά, έξω από σπίτι στο οποίο είχε πάει επίσκεψη.
Ευτυχώς δεν κατάφεραν να το πάρουν και έφυγαν, αφού χάλασαν την κλειδαριά της πόρτας του οδηγού, όπως φαίνεται στη φωτο. Το αυτοκίνητο δεν είχε συναγερμό, μόνο immobilizer.
Η λαμαρίνα γύρω από το χερούλι έχει τσακίσει. Πλέον η πόρτα ξεκλειδώνει μόνο με το κουμπί του τηλεχειριστηρίου και θέλει αρκετή δύναμη για να ανοίξει. Πάλι καλά που είναι εταιρικό, γιατί θέλει και φαναρτζοδουλειά...
-
Καλησπέρα στο Forum.
Ετοιμάζομαι να πάρω ένα μεταχειρισμενο 307 και θα ήθελα τις συμβουλές σας!Είμαι μεταξύ 2 μοντέλων, ένα του 2003 με 72000 χιλιόμετρα, αρκετά extra όπως ξύλινη επένδυση, ραδιο/cd με χειρισμό από το τιμόνι, 1600cc.
Τα - του είναι ότι έχει στην πόρτα του συνοδηγού μια γρατσουνιά η οποία βάφτηκε με spray, Οπότε θα χρειαστεί να ξαναβαφεί η πόρτα. Επίσης στην πλευρά του οδηγού υπάρχει ακόμα μια γρατσουνιά η οποία όμως ξεκινά από το φανάρι του και τελειώνει στη μέση της πόρτας του οδηγού.
Μπορώ να το αποκτήσω με 8200ευρώ.Το άλλο μοντέλο είναι του 2006, με 8000 χιλιόμετρα, 1400cc και νομίζω ότι είναι η αρχική έκδοση xr αν δεν κάνω λάθος. Κοστίζει 11000 ευρώ και το - του είναι ότι ο τύπος που το πουλάει , το αγόρασε από μια ασφαλιστική εταιρία για 10500 ( έτσι τουλάχιστον λέει ) , επειδή ήταν τρακαρισμένο στο πίσο φτερό και την πόρτα του συνοδηγού (3θυρο). Δεν θα το καταλάβαινα πάντως γιατί το αμάξι φαίνεται κυριολεκτικά αγρατσούνιστο.
Οπότε ο ιδιοκτήτης πήρε τα χρήματα και άφησε το αυτοκίνητο στην ασφαλιστική, η οποία το πούλησε στον τύπο που μου το δίνει για να βγάλει ένα 500αρικο.Όποιο και να επιλέξω βεβαίως, θα περάσει από εξονυχιστικούς ελέγχους στην αντιπροσωπεία της peugeot και σε έναν δικό μου.
Θα ήθελα τις συμβουλές σας επί του θέματος.
Δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερη επένδυση από τα 2 μοντέλα αλλά ίσως να μην έχω υπόψην άλλα σοβαρά θέματα τα οποία γνωρίζετε καλύτερα.Ευχαριστώ εκ των προταίρων!
-
Του 2006; Φέις-λιφτ δλδ; Τι είδους τρακάρισμα ήταν;
Του 03 ξέρεις τι επίπεδο είναι; XT ή XT premium;
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
........Το 407 ειναι ετη φωτος μπροστα σε κρατημα απο το 307....**Να ηταν και λιγο πιο γρηγορο **:whistlink:
Να σου δώσω να οδηγήσεις το δίλιτρο?
-
Ο χρήστης klou έγραψε:
Είμαι μεταξύ 2 μοντέλων, ένα του 2003 με 72000 χιλιόμετρα, αρκετά extra όπως ξύλινη επένδυση, ραδιο/cd με χειρισμό από το τιμόνι, 1600cc.
Καλώς τον! Αυτά δεν ήταν στάνταρ βρε παιδιά?
-
Επειδή πρόσφατα πήρα ένα παρόμοιο με 85000 να σου πω προβλήματα που βρήκα-έμαθα
Περίπου σε αυτά τα χλμ παθαίνουν
Κομμένη πίσω βάση μηχανής (πολλά χλμ πόλης)
ακρόμπαρα
μπαλάκια
δισκοπλακες
ιμάντα (αν δεν τον έχει αλλάξει)
δυναμό
το rcd εμφανίζει προβλήματα
τα όργανα εμφανίζουν διακοπές (δεν φτιάχνει με update)
Ευτύχώς όλα αυτά δεν συνέβησαν στο δικό μουΑυτό που θα με χάλαγε είναι η προχειρότητα του spr;ay.Μάλλον δεν ήταν ψείρας ο κάτοχος.
Με ένα καλό service σε εξειδικευμένο, όλα τα μηχανικά καθαρίζουν με 600-700 Ευρώ. Για τα άλλα
δυναμό 300 Ευρώ
rcd 400 ευρώ
όργαναΗ τιμή είναι καλούτσικα.Κόψε κάτι για τις επισκευές και χτύπα το.
-
Ο χρήστης vinman407 έγραψε:
Να σου δώσω να οδηγήσεις το δίλιτρο?
ΟΧΙ.....δεν εχω αλλα λεφτα!!!!
Παντως φιλε vinman νομιζω οτι σε λιγο καιρο θα βγει καμμια εκδοση με το μοτερ του 207 gt και θα κλαιμε και οι δυο μαζι!!!!
-
Λες; Και να καταργήσουν 1,8, 2, 2,2 λίτρα;
-
Μπα, τούρμπο-ξετούρμπο, τα 1.6 λίτρα είναι λίγα για αυτό το αμάξι (από πλευράς φιλοσοφίας).
-
Ναι δεν θα ακούγεται ωραία. Εδώ η VW είπε ότι επειδή το κοινό δίνει πολύ σημασία στον κυβισμό, έχουν επιλέξει διαφορετική προσέγγιση για το tsi/gt.
Ίσως όμως να δούμε καινούριους κινητήρες στα 1,8-2 λίτρα, μάλλον με υπερτροφοδότη.
PEUGEOT FORUM