-
Ο χρήστης IONIKOS έγραψε:
Áðü áìïñôéóÝñ óå 307 Ý÷åé áëëÜîåé êáíåßò
Íá ðÜù áíôéðñïóùðåßá ãéá ôá åñãïóôáóéáêÜ Þ íá ðÜù óå Üëç ìÜñêá;
åêôéìþìåíï êüóôïò;;ÃåéÜ ÷áñÜ êáé áðï ìÝíá, ó÷åôéêÜ ìå ôá áìïñôéóÝñ êáé ãéá ôï 307 S/W áí îÝñåé êÜðïéïò ößëïò áò ìáò ðåß êÜôé..
Ç LION ðÜíôùò ãéá ôá áìïñôéóÝñ ôçò ìå ôïðïèÝôçóç èÝëåé 350 €.ÕðÜñ÷åé êÜôé êáëýôåñï óå after-market ??
Êáé êÜôé áêüìç....ôá áìïñôéóÝñ ôçò Peugeot åßíáé áÝñïò-ëáäéïý Þ óêÝôá ëáäéïý ??.
Åõ÷áñéóôþ åê ôùí ðñïôÝñùí.ÓõíÞèùò ëáäéïý ,êáôáóêåõÞò Delphi ...
-
Μαζί με τα υπόλοιπα που είχα αναφέρει νωρίτερα, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου για έναν περίεργο ήχο που άκουγα: πολλαπλή εξαγωγής.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
307 1.6, 7/2002. χλμ. 79.701
Ιμάντας χρονισμού με τα σχετικά του (βίδες, τεντωτήρα κ.λ.π.), πολλαπλή εξαγωγής και η φλάντζα της, αισθητήρας 'λ', ιμάντας αλτερνέητορ με τους τεντωτήρες του που έκαναν θόρυβο, τσιμούχα δεξιού ημιαξονίου και βαλβολίνη, φίλτρο γύρης, ζουάν και τρείς υαλοκαθαριστήρες 627,13
-
Τάκη, τι θόρυβο είχες από την πολλαπλή; Τι είχε πάθει δλδ; Ράγισε;
Περαστικά ρε γμτ...
-
Περαστικά!
-
Δεν ξέρω αν είναι λαδιού πάντως είναι Peugeot και όχι Delphi.
-
Αυτό που είπε και ο πάνω...
-
Είμαι με 85 χ χλμ και βλέπω ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους. Μέσα στην πόλη είναι αρκούντως σφικτό αλλά έξω δείχνει χαλαρό.
Κανένας δεν έχει αλλάξει ακόμα
Πάντως τα παιδιά με τα 206 και με 406 μιλάνε με καλά λόγια για τα εργοτασιακά κια με τμές παρόμοιες με τα after market.
Απ'οτι φαίνεται αντέχουν κιόλας -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τάκη, τι θόρυβο είχες από την πολλαπλή; Τι είχε πάθει δλδ; Ράγισε;Περαστικά ρε γμτ...
Στο ρελαντί, με μικρό σύντομο πάτημα του γκαζιού, ήχος 'διαρροής' αέρα, δύσκολο να στο περιγράψω, το αναγνώρισα με το αυτί γιατί μου θύμισε παρόμοιες στρατιωτικές εμπειρίες με μεγάλους βενζινοκινητήρες.
Τέλος πάντων, μπορείς απλά να ξεβιδώσεις τις τέσσερις βίδες που κρατάνε το προστατευτικό αλουμίνιο πάνω στην πολλαπλή, και χωρίς να πειράξεις τον 'λ', να ρίξεις μια εξερευνητική ματιά με τη βοήθεια φακού.
Η περίπτωσή μου ήταν ένα χάσμα ανάμεσα 1ο-2ο κύλινδρο από δεξιά και ράγισμα ανάμεσα 2ο-3ο. -
Τάκη, κατ' αρχάς με τις υγείες σου
Δεύτερον, θυμάσαι χοντρικά πόσο σου είχε κοστίσει το service των 45.000; Με έχει πιάσει ένα μικρό άγχος, τελείως ξαφνικά
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Τάκη, κατ' αρχάς με τις υγείες σουΔεύτερον, θυμάσαι χοντρικά πόσο σου είχε κοστίσει το service των 45.000; Με έχει πιάσει ένα μικρό άγχος, τελείως ξαφνικά
Τάσο πρέπει να ελέγξω το αρχείο μου στο σπίτι. Το βράδυ...
-
[quote='TakisB'] Σύνολο=870
-
Περαστικά σου Τάκη...
Εγώ την είχα αλλάξει μέσα στην εγγύηση κι ένας εγκάθετος από δω μέσα (ονόματα δε λέμε, γιορτάζει και σήμερα ο αglήτης) με κορόιδευε...
-
Aστοχία είναι αυτό;
-
Μ@λακία είναι, έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις σαν τη δική μου και του Τάκη. Εγώ απλά ήμουν τυχερός επειδή έσκασε μέσα στην εγγύηση (δηλαδή ένα μήνα μετά τη λήξη της ) και μπόρεσα να την αντικαταστήσω χωρίς κόστος.
Ομως, έκτοτε ο κινητήρας δεν ανέπνεε σωστά. Απειροελάχιστη διαφορά, που μόνο εγώ μπορούσα να αντιληφθώ (σε 5 διαφορετικά συνεργεία δεν κατάλαβαν τίποτα), κι όμως ήταν εκεί. Ισως φταίει ότι παράλληλα με την αλλαγή της πολλαπλής μου έβαλαν και το τελευταίο πρόγραμμα από τη Citroen, και επειδή τα δεδομένα της χαρτογράφησης μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν περίεργα (λόγω του ραγίσματος), δεν μπόρεσε να στρώσει ποτέ. Πολύ δύσκολο σενάριο, αλλά πιθανό.
Ευτυχώς ο τωρινός κινητήρας δεν έχει τέτοια προβλήματα. Είναι πολύ πιο ζωντανός από τον άλλον.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aστοχία είναι αυτό;Προφανώς... Σε αρκετά μοτέρ 1.6...
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Τάκη, κατ' αρχάς με τις υγείες σου
Δεύτερον, θυμάσαι χοντρικά πόσο σου είχε κοστίσει το service των 45.000; Με έχει πιάσει ένα μικρό άγχος, τελείως ξαφνικά
Τάσο πρέπει να ελέγξω το αρχείο μου στο σπίτι. Το βράδυ...
Τάσο δεν έκανα τίποτα στα 45.000 χλμ.
Κάνω τα service κάθε 30.000 χλμ. και επειδή αλλάζω λάδια κάθε 10.000 χλμ. πέφτει και ο σχετικός έλεγχος γενικώς.
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Είμαι με 85 χ χλμ και βλέπω ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους. Μέσα στην πόλη είναι αρκούντως σφικτό αλλά έξω δείχνει χαλαρό.
Κανένας δεν έχει αλλάξει ακόμα
Πάντως τα παιδιά με τα 206 και με 406 μιλάνε με καλά λόγια για τα εργοτασιακά κια με τμές παρόμοιες με τα after market.
Απ'οτι φαίνεται αντέχουν κιόλαςΈχω 80.000 και η ευπάθεια στους πλευρικούς υπάρχει από την πρώτη μέρα.
Έχω αλλάξει τα εμπρός αμορτισέρ με εργοστασιακά στα 10.000 χλμ, και άλλαξα και τα 4 με Sachs Advantage στα 50.000 χλμ με 300
-
[quote='elteo'][quote='TakisB'] Σύνολο=870
-
Kαι εγώ έχω μια σχετική ευπάθεια.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τα περαστικά!
Το μοτέρ ακούγεται τέλεια, δεν υπάρχει στον ήχο του τίποτα παράταιρο, και αν δεν με γελούν τα αυτιά μου, μετά τις 2.100 στροφές ανά λεπτό πιάνω ένα ελαφρύ σφύριγμα, κάτι σαν light turbo! Μήπως να βάλω και ηλεκτρονική σκάστρα και να πάω Μπουρνάζι για καγκουροκαφέ;
Το παρατήρησε κι ο γιός μου, και σχολίασε: με τόσα λεφτά μήπως το τούρμπισες; Για πάτα μία να δούμε πως πάει!
PEUGEOT FORUM