-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Α! και βασικο, να μην εχετε καλο ηχοσυστημα στο σπιτι, γιατι τοτε την πατησατε!!από το στόμα μου το πήρες, το ίδιο ακριβώς σκεφτόμουν σήμερα το πρωί, καθώς απολάμβανα την πανδαισία ήχων που μου προσέφερε το state of the art clarion του 307 μου
σοβαρά τώρα, για κάποιο λόγο μού φαίνεται μάταιο να ξοδέψω πολλά χρήματα για την αναβάθμιση του ήχου του αυτοκινήτου, από τη στιγμή που το περιβάλλον όπου θα ακούω μουσική δεν θα είναι ποτέ ελεγχόμενο - βλ. συντονισμοί (όχι, δεν εννοώ τον περίφημο συντονισμό στις 2.800!!), αεροδυναμικοί θόρυβοι, κόρνες κ.λπ.! προς το παρόν το σύστημα του 307 με ικανοποιεί σχετικά, και ξέρω πως ό,τι και να κάνω δεν θα μπορέσω να πλησιάσω τον ήχο του συστήματός μου στο σπίτι, το οποίο δεν είναι και τίποτα πανάκριβο, αλλά τουλάχιστον εκεί είχα την επιλογή της τοποθέτησης των ηχείων εκεί που μου δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα. αφήστε που το ραδιοcd της clarion είναι αρκετά ανθεκτικό στις λακκούβες - το έχω τσεκάρει σε συγκεκριμένες λακκούβες στην αρχή της καλλιρόης, όπου το panasonic του παλιού μου αυτοκινήτου το έπιανε λόξυγκας (μη σας πω κι εγώ τι οδηγούσα πριν, γιατί θα με καθαιρέσετε και από απλό μέλος!), ενώ το clarion στο ίδιο σημείο, και με μεγαλύτερες ταχύτητες, δεν καταλαβαίνει τίποτα.dev, αν μπορέσεις να ξανανεβάσεις τις σελίδες, ο λαός θα σου χρωστάει ευγνωμοσύνη. θα μπορέσεις να ενεργοποιήσεις και την αποστολή μηνυμάτων και την εγγραφή μελών; έστω πειραματικά...
φίλε νίκο, την ίδια απορία με σένα είχα κι εγώ κάποτε, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο-μιχάλη, ο μόνος τρόπος να τα ξεχωρίσεις είναι τα ανοίξετε μαζί σε καμιά ευθεία. εξωτερικές διαφορές δεν υπάρχουν.
-
Λ Α Θ Ο Σ - Λ Α Θ Ο Σ .
Τυπογραφικο λαθος ηταν το fiat
Ferrari ηθελα να γραψω και μπερδεψα τις μαρκες και επειδη και τα δυο αρχιζουν απο F εκανα αυτο το τραγικο ολισθημα
Λοιπον επειδη αρκετα το κουρασαμε το θεμα με τα στερεοφωνικα η ουσια ειναι οτι η τα χωνεις και εχεις καλο ηχο η το αφηνεις ετσι οπως ειναι και δεν εχεις και επεμβασεις στις ταπετσαριες που αργοτερα μαλλον θα φερουν και τριξιματα.
Ομως για να ειμαι και δικαιος το αμαξι τωρα εχει καλυτερο ηχο απο πρωτα απλα δεν ειναι και κατι που αμα δεν το ειχα θα μου ελειπε.
Παντως Τριανταφυλλε τα coral ειναι μαλλον καλυτερα απο τα audax ειδικα σε αυτη την διαμετρο και το πιο σπουδαιο οτι τα coral ειχαν ακριβως τις ιδιες τρυπες με τα δικα του.Το μονο σιγουρο ειναι οτι οταν εχεις καλο ηχο σπιτι σου (και εγω εχω αρκετα καλο κατα ομολογια και ανθρωπων που ξερουν) στο αυτοκινητο δυσκολα ικανοποιησαι.
Οπως επισης θα πρεπει να σας εξομολογηθω και κατι αλλο.
Θα εχετε παρατηρησει οτι με το θεμα επιδοσεων και ιπποδυναμης ειμαι αρκετα χαλαροςκαι επιφυλακτικος ταυτοχρονα.
Η εξηγηση στο παραπανω ειναι πολυ απλη.
Ημουν κατοχος για 17 συναπτα ετη μοτοσυκλετας και τα 7 τελευταια ειδικα, ειχα μοτοσυκλετα 1000 και 1100 κυβικων(yamaha fzr 1000 και kawasaki zzr 1100 αντιστοιχα).
Οταν λοιπον εχεις βιωσει το απολυτο γκαζι(οσοι ξερουν με καταλαβαινουν) ολα τα αλλα τα βλεπεις και γελας.
Γιαυτο καλο θα ηταν σε αυτες τις περιπτωσεις να μην παιρνετε και πολυ τοις μετρητοις τα λογια μου γιατι ειμαι σαφως επηρεασμενος απο αυτο.
Η θεωρια μου ειναι, η παιρνεις ενα μηχανακι και καθαρισες απο γκαζια η δεν εχει νοημα να ασχολησαι με 5 και 10 αλογα παραπανω.
Πολυ συντομα δε, θα ξαναπαρω μια καλη μοτοσυκλετα για να αφησω το αμαξι μου ησυχο και να ξανανιωσω την ανατριχιλα το εξης γεγονοτος.
Εισαι στη Εθνικη ο τυπακος με το Χ αυτοκινητο παει μπροστα σου τελικιασμενος με 200 ειναι σε κατασταση εκσπερματωσης σκεφτεται οτι ειναι ο κυριαρχος του δρομου εκεινη την στιγμη ,και ,ξαφνικα βλεπει διπλα στο τζαμι του μηχανακι που κινειται με την ιδια ταχυτητα με αυτον ο αναβατης(κατα προτιμηση φορας κρανος με διαφανη ζελατινα για να βλεπει και το προσωπο σου) του χαμογελαει και με τριτη ανοιγει ολο το γκαζι προκλητικα και τον περναει με το πλαι σπιναροντας.
Αλλαζει σε τεταρτη με το πισω μερος να κουναει χαρουμενο την ουρα του (αν ειναι και μαγγας τραβαει και μια σουζα με 200 την ωρα,εγω δυστυχως δεν ειμαι) και εξαφανιζεται με ρυθμο ασυληπτο για κατοχο αυτοκινητου.
Επειδη την φαση την εχω ζησει απειρες φορες, ειναι ενα απο τα καλυτερα που μου εχουν συμβει στην ζωη μου.Ακομα θυμαμαι τον δυστυχο με το τουρμπο που ηρθε στα διοδια που ειχα καθυστερησει για να βρω χρηματα κατεβηκε με γουρλωμενα ματια και, γεματος ενθουσιασμο ειναι η αληθεια, μου ειπε 'ρε φιλαρα τι ηταν αυτο που μου εκανες'.
Του προσεφερα ενα θεαματικο burn out (ειναι η μοναδικη μαγγια που ξερω να κανω γιατι ειναι ευκολη!!) και συνεχισα το ταξιδι μου.
Τι να λεμε τωρα για 118 η 123 αλογα με το προγραμμα απο το Μαντσεστερ και την Μαντσεστερ Γιουναιτεντ. -
Και μιας και πιασαμε το θεμα και δεδομενου οτι ολοι οι κατοχοι 307 και ειδικα αυτοι που γραφουν εδω μεσα ειναι τυποι που δεν εχουν μονομανιες με αυτοκινητα μονο(εε καλα δεν ειναι να το κανουμε και θεμα βεβαια!!!)για πεστε τι στερεοφωνικο εχετε σπιτι σας??(η οπου αλλου τελος παντων).
το δικο μου ειναι :
πικαπ: thorens 160 βραχιονας sme κεφαλη ortofon mc 15
cd:marantz 63 kis
Προ:rotel (δεν θυμαμαι μοντελο!!)
τελικος:rotel 2x200(ουτε εδω θυμαμαι μοντελο!!!)
cdr:marantz pro(γιατι μηπως θυμαμαι εδω!!!!)
ηχεια:audio spectrum hermes.
interconect: διαφορα kimber,vdh και monster
Α και να μην το ξεχασω.
Ο τιτλος του προεδρου δεν ανηκει σε εμενα αλλα στο nakata που μας μαζεψε ολους εδω μεσα.Ευχαριστουμε Λαζαρε και περιμενουμε το site να μπορεσουμε να γραφουμε και αλλα γιατι κακα τα ψεματα εδω περιοριζομαστε απο την φιλοξενια των 4 τροχων και λογοκρινουμε και λιγο τα γραφομενα μας.(ασε που δεν γραφουμε ονοματα και μαρκες)
Οσο για το πρωτοπορος ναι , εκει που χεζ..νε οι πρωτοποροι φυτρωσα εγω -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
το δικο μου ειναι :
πικαπ: thorens 160 βραχιονας sme κεφαλη ortofon mc 15
cd:marantz 63 kis
Προ:rotel (δεν θυμαμαι μοντελο!!)
τελικος:rotel 2x200(ουτε εδω θυμαμαι μοντελο!!!)
cdr:marantz pro(γιατι μηπως θυμαμαι εδω!!!!)
ηχεια:audio spectrum hermes.
interconect: διαφορα kimber,vdh και monster...υστερα απ' αυτα που εγραψες, περιμενεις να σου πουμε ?? ΑΜ ΔΕ!
... τι λεγαμε ?? -
Eγω εχω ενα collie και το φωναζω Larry!
Αρκουμαι στον υπολογιστη μου στο σπιτι, τα handsfree του κινητου μου, οταν τυχει και περπατησω και σε ενα ικανοποιητικο για τα δεδομενα μου ηχοσυστημα που εχω φτιαξει στο hilux! Στο 307 δεν ψηνεται ο πατερας μου για τετοιες αλλαγες, οχι οτι εγω θα ξεκινουσα κατι με τη συγκεκριμενη πηγη!
-
ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΠΑΣΧΟΝΤΕΣ 307ΚΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΛΥΝΟ ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΔΩ ΑΛΕΞ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΞΕΡΕΤΕ;ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΣΙΝ ΤΖΙΝ ΤΟ ΖΟΥΑΝΑΚΙ ΟΥΤΕ 5000ΚΜ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΡΑΓΕ;ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ!ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ....ΘΕΩΡΩ ΑΣΚΟΠΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΔΩΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ hI-FI ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ!ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟ ΗΧΟ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΧΙ!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΡΕ ΣΥ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ 1000 ΕΥΡΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ;ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΦΤΕΤΟ...ΣΑΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΩ ΛΑΖΑΡΟΣ
-
ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΠΑΣΧΟΝΤΕΣ 307ΚΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΛΥΝΟ ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΔΩ ΑΛΕΞ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΞΕΡΕΤΕ;ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΣΙΝ ΤΖΙΝ ΤΟ ΖΟΥΑΝΑΚΙ ΟΥΤΕ 5000ΚΜ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΡΑΓΕ;ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ!ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ....ΘΕΩΡΩ ΑΣΚΟΠΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΔΩΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ hI-FI ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ!ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟ ΗΧΟ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΧΙ!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΡΕ ΣΥ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ 1000 ΕΥΡΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ;ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΦΤΕΤΟ...ΣΑΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΩ ΛΑΖΑΡΟΣ
-
307 S 1.4 16v with Air Conditioning
TECHNICAL
Cubic capacity (cc) 1360
Bore x Stroke mm 75 x 77
Number of valves 16
Max power bhp (Kw) at rpm 90(65)@5250
Maximum torque lb ft (Nm) at rpm 100(133)@3250
Induction Electronic Multipoint injection
Standard tyres size 195/65-R15T
Optional upgrade size -
Fuel tank capacity (litres) 60
Lock to lock 2.9
Front suspension Inverted Macpherson type struts with triangulated lower wishbone attachments and an uncoupled anti roll bar
Rear suspension Deformable U shaped cross member located by two arms and a hollow anti roll barapo peugeot.co.uk
oi times einai kata 600euro panw apo to 8v (apo lion ellas)
-
ετοιμάζεται και face-lift:
http://www.autoexpress.co.uk/?http://ww ... p?id=41332
τώρα, αν πω ότι μου αρέσει, ψέματα θα είναι...
επιβεβαιώνεται πάντως και η ύπαρξη γρήγορης έκδοσης, με τον κινητήρα του 206 rc. κάτι μου λέει ότι η τιμή του θα είναι πάνω από του type-r...
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Απλα η βλακεια μου εμενα ηταν που απο την αρχη δεν ρωτησα τα παιδια απο την Πεζω που ειναι φιλοι μου να μου πουν να παρω ενα ζευγαρι φτηνα (αρα και ευκολοοδηγητα) pioneer η sony και να καθαριζα.
Το φθηνό δεν είναι πάντα και εύκολο στην οδήγηση. Πρέπει να ξέρεις την εμπέδηση του ηχείου (το ισοδύναμο της ωμικής αντίστασης στο εναλλασσόμενο ρεύμα. Μετριέται κι αυτή σε Ohm) - και την ευαισθησία του. Αφού ο προενισχυτής του Clarion δεν δίνει πάνω από 5 watt στο κανάλι, θες ένα ηχείο με υψηλή ευαισθησία. Κατά προτίμηση, πάνω από 95 dB/Watt/m (αν θυμάμαι καλά, αυτή είναι η μονάδα για την ευαισθησία ενός μεγαφώνου: ντεσιμπέλ ανά βαττ ανά μέτρο).
Πιθανόν μάλιστα να είχες καλύτερα αποτελέσματα αν διατηρούσες τα ηχειάκια σου και άλλαζες το ραδιο-CD σου με ένα που να βγάζει περισσότερη ισχύ και, επιπλέον, να μπορεί να δώσει σήμα σε τελικό ενισχυτή που, αν θελήσεις κάτι καλύτερο, θα αναλάβει τα περαιτέρω. Γενικά, όταν το στάδιο ισχύος είναι ικανό να δώσει περισσότερο ρεύμα (πιο σωστά ισχύ) στα ηχεία, μπορούμε, σε λογικά πάντα πλαίσια, να επιτύχουμε υψηλότερες ηχητικές στάθμες με μικρότερη παραμόρφωση εκ μέρους του ενισχυτή. Για του λόγου το αληθές, ρίξε μια ματιά στις προτιμήσεις των κιθαριστών:
Όταν θέλουν να παίξουν σε πολύ μεγάλους χώρους, περνάνε τις κιθάρες μέσα από ενισχυτές 100 watt, οι οποίοι δίνουν τεράστιες εντάσεις, αλλά έχουν μεγάλο headroom και αρχίζουν να ψαλιδίζουν στο τελικό τους στάδιο σε επίπεδα εκκωφαντικά.
Για μικρότερους χώρους, αρκούνται σε 30-50 watt, γιατί θέλουν την όμορφη αυτή παραμόρφωση που προέρχεται από την υπεροδήγηση του σταδίου ισχύος να την πετύχουν σε χαμηλότερες ηχητικές εντάσεις. Και, πίστεψέ με, ακόμα κι ένας 30άρης ενισχυτής κιθάρας μπορεί, ανοιγμένος τέρμα, να κάνει πολυκατοικίες να τρίζουν, λόγω ηχητικής στάθμης και μόνον. Αυτό το ξέρω εξ ιδίας πείρας.
-
Φιλε skullone σου ορκιζομαι οτι αν κρατουσα τα ιδια ηχεια δεν υπηρχε περiπτωση να βελτιωθει ο ηχος το θεο μπαρμπα να ειχα
Στην διαθεση σου τα 'τερατα' που ειχε απο τη μανα του να τα δεις και να βαλεις τα γελια.
Το θεμα το εχεις θεσει σοβαρα και σε ολα αυτα που λες εχεις δικιο απλα εγω απλοποιοντας τα πραγματα για να καταλαβαινομαστε με ολους μιλαω γενικευοντας και χοντρικα.
Δηλ ειναι σχεδον σιγουρο (αν οχι νομος) οτι ενα φτηνο ηχειο ειναι και ευκολοδιεγερτο με την εννοια οτι εχει μικρο μαγνητη κακη κατασκευη και παιζει με φτηνοσηστηματα αρα φροντισαν πριν απο μας για μας να παιζει δυνατα.
Αν θες να ακριβολογησουμε δεν παιζει πιο δυνατα αλλα πιο 'φωναχτα'(ακομα καλυτερα πιο τσιριχτα!!)
Επειδη σημερα δεν εχω πολυ χρονο να σας τα πρηξω!!! θα σας γραψω αλλη φορα λεπτομερειες απο τον ηχο, τωρα που ηρεμησα λιγο απο την ζοχαδα με τις ταπετσαριες, την ψιλορυθμιση και την ακροαση με ενα cd της προκοποης που εβαλα μαζι με ενα φιλο hifiντελα.
Παντως φιλε skullone επειδη οι γνωσεις σου ειναι ενδιαφερουσες και πιο πολλες απο τις δικες μου θα ηταν ενδιασφερον να τις ανταλασαμε με pm η κανενα τηλεφωνακι (παλι με pm!!) -
ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 55000ΚΜ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΖΩ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΚΟ ΑΠΛΗ.....ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΕΓΡΑΨΕ 215 ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΤΗΦΟΡΙΤΣΑ!ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ 200 ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ 195!ΛΟΓΟΥ ΣΕΡΒΙΣ ΛΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΑΤΙ Η ΝΤΙΖΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 4 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ...ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΕΛΙΚΗ ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΡΕΠΡΙΖ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΝΤΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΡΙΖ ΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΑΙ?
-
οχι ρε πατρικ, τι σχεση εχει η ντιζα, εδω δεν ειχε σχεση οταν το γκαζι ηταν μηχανικο θα εχει τωρα που ειναι μουλτιπλεξ?
η τελικη ειναι η ταχυτητα στην οποια ισοφαριζει η ισχυς που παραγει ο κινητηρας (οπως φαινεται απο το διαγραμμα ισχυος) με την ισχυ που καταναλωνεται απο αεροδυναμικη αντισταση και καθε ειδους τριβες.
για μενα ειναι ανοησια να προσπαθουμε να ξεζουμισουμε 1-2 αλογα απο τον κινητηρα. αν θες περισσοτερα αλογα, παρε μεγαλυτερο κινητηρα η κανε καμια σοβαρη μετατροπη (φιλτρο προγραμμα εξατμιση) αν και για το δευτερο εχω και παλι τις αμφιβολιες μου...
-
Απο το kit της peugeot sport για το 206 cup, χρησιμοποιωντας μονο εισαγωγη, egkefalo, light εκκεντροφορους και λιγο πιο ελευθερη εξαγωγη δινει 55ps... Kοστος πανω απο 6000 euro αλλα και το κεφαλι σου ησυχο! Δεν γνωριζω αν δουλευει ο εγκεφαλος στο 307 ομως!!!
-
Σωστος ο Νικος.
Το μονο που μπορουμε να κανουμε στο παλιο 307 που ειναι το ηλεκτρονικο γκαζι μπροστα στη μετωπη και το βλεπουμε(στα καινουργια ουτε ξερω που ειναι) ειναι να μαζεψουμε λιγο τον τζογο που εχει και να εχουμε πιο ΑΜΕΣΗ αποκριση.
Το ειχα κανει στο δικο μου και οντως δουλευε.
Ο Μ Ω Σ
Μου ειπαν οτι δεν εκανα σωστα γιατι ισως να το ξεκαλιμπραρισα!!! -
Εγω λεω πως οτι δουλευει δεν το πειραζουμε! Πρεπει να το κανουμε δογμα αυτο...
Η ντιζα δεν παιρνει τετοια ρυθμιση μιας και η διαδρομη της ειναι standard. Οσο για τον τζογο κατι γινεται... -
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Απο το kit της peugeot sport για το 206 cup, χρησιμοποιωντας μονο εισαγωγη, egkefalo, light εκκεντροφορους και λιγο πιο ελευθερη εξαγωγη δινει 55ps... Kοστος πανω απο 6000 euro αλλα και το κεφαλι σου ησυχο! Δεν γνωριζω αν δουλευει ο εγκεφαλος στο 307 ομως!!!μισό λεπτό να κάνω τη σούμα: 17000 κάνει το 307 1.6 + 6000 η μετατροπή=23000 για 165 άλογα. και δεν παίρνεις με τα ίδια χρήματα ένα 206 rc, να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο; για να μην πω καμιά xsara δίλιτρη, 167 αλογάκια και μπόλικη ροπή, φτηνότερα και (το κυριότερο) αξιόπιστα...
και στην τελική, αν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος από το (οποιοδήποτε) αυτοκίνητο που έχει, προτιμότερο είναι να το δώσει και να πάρει κάτι άλλο. όταν αρχίζουμε τα πειράγματα, τα 'δρακουλέματα', και δεν ξέρω και γω τι άλλο, ειδικά για να βγάλουμε 2-3 αλογάκια από τον κινητήρα, και άλλα 5 χιλιόμετρα τελικής (που ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος να αγχωνόμαστε τόσο με την τελική) θεωρώ ότι τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, άνευ λόγου και ουσίας. για μένα, άλλες είναι οι μετατροπές ουσίας, με την προϋπόθεση ότι κάποιος έχει και τον χρόνο και το χρήμα για να πειραματιστεί. μη μου πείτε ότι αυτό που σας λείπει από το 307 σας είναι η δύναμη. ξεκινήστε πρώτα από αμορτισέρ, ελατήρια κ.λπ., και πιστεύω ότι ο κινητήρας είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των μετατροπών. όχι ότι το παρόν στήσιμο του αυτοκινήτου είναι κακό, αλλά όποιος έχει 'αγωνιστικές' ανησυχίες νομίζω πως καλύτερα να ξεκινήσει από αλλού τις επεμβάσεις...
δεν θέλω να θίξω ούτε τον φίλο patrick, ούτε κανέναν άλλο με τα παραπάνω, όπως άλλωστε λέει ο πρόεδρος, εμείς οι περήφανοι κάτοχοι 307 διακρινόμαστε για το ήθος μας , απλά είναι η ταπεινή μου γνώμη.
-
Οι συγκεκριμενες μετατροπες αν γινονται γινονται για θεμα γοητρου... Να μη σε περνα αλλο 307 ας πουμε... Και εγω της δικης σου λογικης ειμαι και το οτι ανεφερα οτιδηποτε για βελτιωση του κινητηρα εγινε για να ανοιξουμε κουβεντα να πουμε τιποτα παραπερα απο τις καθιερωμενες λεπτομερειες που μας απασχολουν. ειναι σιγουρο το οτι φτανοντας τα 165ps δεν μπορεις να μεινεις εκει. Ας ξεκινησω απο την αναρτηση και τα φρενα και ας τελειωσω στα ημιαξονια. ειναι να μη μπεις στο παιχνιδι, δεν θα τελειωσεις ποτε. Και οπως ξαναειπα οτι δουλευει δεν το πειραζουμε (αυτο πιστευω και τηρω)!!!
-
Ε Υ Γ Ε .
Τωρα νομιζω οτι μπορουμε πολυ πιο ευκολα να συνενοηθουμε.
Δηλ καταρχην ειμαστε ψυχραιμοι και χαλαροι και δεν τρελλαινομαστε με ανουσιες λεπτομερεις,
αλλα,
ειμαστε και ανοιχτοι σε οποιαδηποτε κουβεντα πρωτα για να ενημερωνομαστε και δευτερο ετσι σε κουβεντα να βρισκομαστε βρε αδερφε!!!
Μετατροπη ουσιας τωρα.
Αλουμινενιο λεβιε ταχυτητων(γνησιο της Peugeot) και εχουμε 3 δευτερολεπτα 0-100 κερδος.Πως γινεται αυτο???
Απλα ετσι νομιζουμε γιατι ολα τα γρηγορα εχουν αλουμινενιους λεβιεδες τωρα που βαλαμε στο δικο μας ,εμεις θα υστερησουμε???
Εχει κανεις αντιρηση??
(ευχαριστω αυτον που μου τον εκανε δωρο.Επιφυλασομαι....) -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Μετατροπη ουσιας τωρα.
Αλουμινενιο λεβιε ταχυτητων(γνησιο της Peugeot) και εχουμε 3 δευτερολεπτα 0-100 κερδος.Πως γινεται αυτο???
Απλα ετσι νομιζουμε γιατι ολα τα γρηγορα εχουν αλουμινενιους λεβιεδες τωρα που βαλαμε στο δικο μας ,εμεις θα υστερησουμε???Σε κοροιδεψανε!!! Εχω δει κατι ωραια λεβιεδακια με λαμπακια!!! δηλαδη και θερμαινομενα... Που να τα ξερετε ομως αυτα εκει κατω στην Αθηνα! Μιλαμε για διαφορα στο 0-100 πανω απο 3,47 sec.
Ετσι, για να μαθαινετε!
PEUGEOT FORUM