-
Φιλε Skullone ακoμα μια φορα ευχαριστουμε για τις χρησιμες γνωσεις που μας ματαφερεις αλλα δεν νομιζω να μας πολυχαλαγε αν μας εκανες και κανα-δυο συγκεκριμενες προτασεις.
Αν δεν θες δημοσια με ενα pm θα μου εδινες και καποιες ιδεες να βαδισω πιο σιγουρα. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Φιλε skullone σου ορκιζομαι οτι αν κρατουσα τα ιδια ηχεια δεν υπηρχε περiπτωση να βελτιωθει ο ηχος το θεο μπαρμπα να ειχα
Στην διαθεση σου τα 'τερατα' που ειχε απο τη μανα του να τα δεις και να βαλεις τα γελια.
Το θεμα το εχεις θεσει σοβαρα και σε ολα αυτα που λες εχεις δικιο απλα εγω απλοποιοντας τα πραγματα για να καταλαβαινομαστε με ολους μιλαω γενικευοντας και χοντρικα.
Δηλ ειναι σχεδον σιγουρο (αν οχι νομος) οτι ενα φτηνο ηχειο ειναι και ευκολοδιεγερτο με την εννοια οτι εχει μικρο μαγνητη κακη κατασκευη και παιζει με φτηνοσηστηματα αρα φροντισαν πριν απο μας για μας να παιζει δυνατα.
Αν θες να ακριβολογησουμε δεν παιζει πιο δυνατα αλλα πιο 'φωναχτα'(ακομα καλυτερα πιο τσιριχτα!!)
Επειδη σημερα δεν εχω πολυ χρονο να σας τα πρηξω!!! θα σας γραψω αλλη φορα λεπτομερειες απο τον ηχο, τωρα που ηρεμησα λιγο απο την ζοχαδα με τις ταπετσαριες, την ψιλορυθμιση και την ακροαση με ενα cd της προκοποης που εβαλα μαζι με ενα φιλο hifiντελα.
Παντως φιλε skullone επειδη οι γνωσεις σου ειναι ενδιαφερουσες και πιο πολλες απο τις δικες μου θα ηταν ενδιασφερον να τις ανταλασαμε με pm η κανενα τηλεφωνακι (παλι με pm!!)Χμμμ, στάσου να τα πιάσουμε με τη σειρά. Ο μικρός μαγνήτης δεν συνεπάγεται και ευκολία οδήγησης. Για να είναι ευκολοοδήγητο το ηχείο χρειάζεται τα εξής:
-
Εύκολο φορτίο. Αυτό το μετράμε με την εμπέδηση (το ανάλογο της αντίστασης στο εναλλασσόμενο ρεύμα). ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ είχα γράψει ότι θέλουμε χαμηλή εμπέδηση. Ένα φορτίο 4Ω θέλει στο συνεχές ρεύμα διπλάσια ένταση ρεύματος από ένα των 8Ω. Στο εναλλασσόμενο δεν θυμάμαι τον τύπο, αλλά και πάλι, όσο ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ είναι η αντίσταση του ηχείου, τόσο πιο ΔΥΣΚΟΛΑ θα οδηγηθεί, γιατί θα θέλει περισσότερο ρεύμα από τον ενισχυτή. Έτσι, αν είχες ηχεία των 8Ω και τα άλλαξες με ηχεία των 4Ω, αναγκάζεις τον ενισχυτάκο του ραδιο-CD σου να ξεζουμίζεται πασχίζοντας να βγάλει το ρεύμα που θέλουν τα ηχεία που έβαλες.
-
Χαμηλής μάζας πηνίο φωνής.
-
Χαμηλής αδράνειας (άρα και μάζας) κώνο ή θόλο.
-
'Αράχνη' (ανάρτηση ηχείου στο σημείο που ο κώνος ή ο θόλος ενώνεται με το πηνίο φωνής) με γρήγορη απόκριση.
-
Κατάλληλα σχεδιασμένο ηχείο (καμπίνα ηχείου). Δηλαδή πρέπει η πόρτα να έχει το σωστό σχήμα. Αυτό βέβαια το αφήνουμε κατά μέρος, γιατί ζητάμε από της μυλωνούς τον πισινό καλλιγραφία. Άλλωστε, η πόρτα του αυτοκινήτου δε σχεδιάστηκε για να την κάνουμε ηχείο, αλλά για άλλη δουλειά.
Είναι μύθος αυτό που λένε ότι τα φθηνά ηχεία οδηγούνται πιο δύσκολα. Ξέρεις από δίπολα; Ειδικά τα ηλεκτροστατικά/μαγνητοστατικά έχουν αντίσταση που κατεβαίνει μερικές φορές μέχρι και στο 1Ω (!!!!), με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να απαιτούν ολόκληρο υποσταθμό της ΔΕΗ για να παίξουν σε αποδεκτές εντάσεις. Άσε τα διάφορα εξωτικά ηχεία των πολλών χιλιάδων ευρώ που έχουν πολλές φορές ευαισθησία κατώτερη των 80 dB/W/m!
Συνεπώς, όταν θες να αναβαθμίσεις τα ηχεία σου, βρες ένα σετ που να σου αρέσει και να έχουν υψηλή μέση αντίσταση (π.χ. με ονομαστική τα 8Ω να μην κατεβαίνουν στην πραγματικότητα κάτω από τα 6) και υψηλή ευαισθησία. Όσον αφορά δε την τιμή, αν το ηχητικό αποτέλεσμα είναι ευχάριστο στις εντάσεις που θες να ακούς, δε νομίζω να σε πειράξει καθόλου αν κληθείς να πληρώσεις ένα απρόσμενα χαμηλό ποσό.
Επειδη ειμαστε και ψιλοασχετοι μερικοι μπορειτε να τα λετε πιο γηινα ή εστω μεσω pm οι 2 σας... Τουλαχιστον οταν γραφεται κατι οχι τοσο και σχετικο με το συγκεκριμενο topic να το διαβαζουμε και να μας μενει κατι και ας μη μας ενδιαφερει!
Τη γνωμη μου λεω, δεν επιβαλλομαι σε κανενα!!!!
-
-
καλημέρα σε όλους,
Το 307 μου έχει φτάσει τα 2000χλμ. και αν εξερέσουμε τον 'τεμπέλη' που άλλαξα γιατί δεν έκλεινε σωστά, και την κεντρική οθονούλα που, επίσης, άλλαξα γιατί είχε πρόβλημα στην φωτινότητα,όλα φυσικά χωρίς χρέωση, πάει μια χαρά! ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΑΝ...
Αυτό όμως που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση και θέλω την γνώμη σας είναι το εξής.
Με τις πολλές υγρασίες που είχουμε αυτές τις ημέρες όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο μετα από αρκετή ώρα ακινησίας τα τζάμια από μέσα είναι μουσκέμα ,ακόμα και απόγευμα να είναι (οχι μονο το πρωι).
Αποτέλεσμα να πρέπει να ξεθαμπώνω για 5-10 λεπτά πρίν ξεκινήσω.
είναι λογικό αυτό????. Είναι λογικό να μπαίνει η υγρασία ΜΕΣΑ στο αυτοκίνητο?. Το έχει συναντήση κανείς άλλος στο δικό του 307 ή και γενικότερα?. Δεν το έχω ξανασυναντήση σε κανένα αυτοκίνητο που είχα παλαιότερα.
να είστε καλά
κώστας -
Ok φιλε hiluxboy θα το πιουμε και αυτο το πικρο το ποτηρι και θα πεσουμε στο επιπεδο σας ....οπως το ζητας
Εξαλλου εγω πρωτος δεν κρατησα αυτο που προτεινα.Χαλαρα και χωρις υστεριες για δυο βρομομεγαφωνα.
Ταπεινα ζητω συγγνωμη.
Για την υγρασια φιλε kkot παραξενο ακουγεται αλλα τωρα που το λες κατι μυστηρια εχω δει και γω εκει που εχει τους αεραγωγους στο παρμπριζ αλλα δεν του εδωσα και πολυ σημασια.
Για κανε ενα κοπο και αστο μια φορα με κλειστη την ανακυκλωση του αερα να δεις τι κανει και μας ξαναενημερωνεις. -
Μηπως εχουν κρατησει υγρασια τα πατακια, ειτε απο πλυσιμο, ειτε απο βρεγμενα παππουτσια;;;
-
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ?ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΝΑΚΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ?ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Με τις πολλές υγρασίες που είχουμε αυτές τις ημέρες όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο μετα από αρκετή ώρα ακινησίας τα τζάμια από μέσα είναι μουσκέμα ,ακόμα και απόγευμα να είναι (οχι μονο το πρωι).
είναι λογικό αυτό????. Είναι λογικό να μπαίνει η υγρασία ΜΕΣΑ στο αυτοκίνητο?. Το έχει συναντήση κανείς άλλος στο δικό του 307 ή και γενικότερα?. Δεν το έχω ξανασυναντήση σε κανένα αυτοκίνητο που είχα παλαιότερα.
να είστε καλά
κώσταςκώστα, θα έλεγα να το κοιτάξεις σε κανένα εξουσιοδοτημένο, γιατί δε μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. υγρασία είχα παρατηρήσει κι εγώ κάποια στιγμή, όταν το είχα πρωτοπάρει, αλλά μόνο στα σημεία που ανέφερε και ο Μιχάλης, δηλαδή χαμηλά στο παρμπρίζ, στο ύψος των αεραγωγών. μάλιστα, δεν μπορούσες καν να διακρίνεις τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου, στο μικρό παραθυράκι κάτω αριστερά στο παρμπρίζ. αυτό όμως συνέβη μετά από δυνατή βροχή, και από τότε δεν το έχω ξαναπαρατηρήσει να συμβαίνει.
-
Ο χρήστης patrick έγραψε:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ?από αποκλειστική πληροφόρηση που έχω, το φέρνει αύριο μαζί του ο ryan giggs και ο v. nistelroy.
-
Εχουμε αρχισει να ανεβαινουμε!!!!
Τασο αν δεν το φερουν αυτοι που ειπες να τσακωσουμε το προπονητη στο Ελ.Βενιζελος και να τον κρατησουμε ομηρο μεχρι να ερθει το προγραμμα -
Ο χρήστης kktot έγραψε:
είναι λογικό αυτό????. Είναι λογικό να μπαίνει η υγρασία ΜΕΣΑ στο αυτοκίνητο?.Κανε μια αγγαρεια να κοιταξεις το φιλτρο γυρεως μη τυχον ειναι μουσκεμο και στενοχωριεσαι χωρις λογο... Ποτε δεν ξερεις!
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
να είστε καλά
κώσταςΚα εγω το παθαινω αυτο στη Λαρισα ασχεδον παντα τωρα το χειμωνα....
Μαλλον εχει να κανει με την αυξημενη υγρασια αλλα δεν εδωσα και πολυ σημασια για να βρω λυση.... -
ευχαριστώ για τις αμεσες πιθανές αιτίες.
Hiluxboy : μακάρι να ήταν τα πατάκια. τα κοίταξα. .Φίλτρο τι?? .Θα κοιτάξω το manual . Ειπαμε, κλασσικός Ελληνάρας τα ξέρω όλα τι να μου πουν τα παλιοβιβλία?.!!!
tazz : το σκεφτόμουνα να πάω σε επίσημο service. Απλά έλεγα μήπως είναι 'bug' του 307 . και είπα να ρωτήσω πρώτα. μπορεί να μου λέγατε κάνε ενα restart και δεν θα στο ξανακάνει
Samael : και εγώ την πρώτη φορά δεν έδωσα σημασία αλλά οξοργίζομαι όταν πρέπει να περιμένω 5-10 λεπτά για να ξεκινήσω. Λες και έχω κανένα αυτοκινητο του 1970 που θέλει ζέσταμα πρώτα.![/b]
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
ευχαριστώ για τις αμεσες πιθανές αιτίες.Hiluxboy : μακάρι να ήταν τα πατάκια. τα κοίταξα. .Φίλτρο τι?? .Θα κοιτάξω το manual . Ειπαμε, κλασσικός Ελληνάρας τα ξέρω όλα τι να μου πουν τα παλιοβιβλία?.!!!
Το φιλτρο του A/C... βρισκεται πανω απο το δοχειο αναθυμιασεων του κυκλωματος ψυξης. Πρεπει να βγαλεις το ηχομωνοτικο που εχει στο συγκεκριμενο σημειο για να το βρεις.
Παρακαλω...
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Samael : και εγώ την πρώτη φορά δεν έδωσα σημασία αλλά οξοργίζομαι όταν πρέπει να περιμένω 5-10 λεπτά για να ξεκινήσω. Λες και έχω κανένα αυτοκινητο του 1970 που θέλει ζέσταμα πρώτα.![/b]
Oχι και δεκαλεπτα ρε συ....!
Με το που ανοιγω το A/C ξεθολωνει σε δευτερολεπτα..... -
Ο χρήστης Samael έγραψε:
Oχι και δεκαλεπτα ρε συ....!
Με το που ανοιγω το A/C ξεθολωνει σε δευτερολεπτα.....Ναι έτσι είναι που το λες αλλά προφανώς εδώ δεν είναι απλή θαμπάδα αλλά υγρασία που αργεί πολύ να στεγνώσει. Το έχω πάθει και εγώ. Το τζάμι μου μου σχεδόν έσταζε από τη μέσα μεριά.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ναι έτσι είναι που το λες αλλά προφανώς εδώ δεν είναι απλή θαμπάδα αλλά υγρασία που αργεί πολύ να στεγνώσει. Το έχω πάθει και εγώ. Το τζάμι μου μου σχεδόν έσταζε από τη μέσα μεριά.
Ετσι είναι μιλάμε για νερό οχι θαμπάδα γιαυτό και μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση!!
Θα βρούμε λύση τι στο καλό ΖΟΥΑΝ είναι??
-
ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΑ ΔΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.....ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ....ΔΙΟΤΙ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΜΕ 10.000ΚΜ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ 55.000 ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ 200ΣΑΡΙΣΕ ΕΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΕΛΙΚΗ 190!ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΕΓΩ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 20.000ΚΜ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΕΓΝΑΤΙΑ!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΧΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΑ 7.000ΚΜ ΤΟΝ ΙΜΑΝΤΑ ΤΟΤΕ ΕΨΑΧΝΑΝ ΚΑΤΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΩ ΤΩΡΑ?ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΚΜ?
-
Ο χρήστης nakata έγραψε:
ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ.......Ρωτησες για το κοστος της αναβαθμισης του λογισμικου; Και αν γινεται πες μας και τον αντιπροσωπο γιατι εγω ρωτησα και δεν ξερανε τιποτα στη Λαμια. Να δουμε τι γινεται τελος παντων.
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Ετσι είναι μιλάμε για νερό οχι θαμπάδα γιαυτό και μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση!!
Θα βρούμε λύση τι στο καλό ΖΟΥΑΝ είναι??
Eτσι που το λες μαλλον εχει δικιο ο Hilux και κατι παιζει με το φιλτρο....
Το κοιταξες τελικα?Ηilux στη Λαρισα ξερουν τπτ για το προγραμμα ή μπαααα.....
Θα τα παω ετσι και αλλιως γιατι τρωει κοληματα με τους υαλοκαθαριστιρες -
Ο χρήστης Samael έγραψε:
Ηilux στη Λαρισα ξερουν τπτ για το προγραμμα ή μπαααα.....
Θα τα παω ετσι και αλλιως γιατι τρωει κοληματα με τους υαλοκαθαριστιρεςΛαμιωτης ειμαι και ουτε δωθε ξιερνε τπτισ για του προγραμμα...
Στη Λαρισα σπουδαζω!
PEUGEOT FORUM