-
Ο χρήστης frixos έγραψε:
καλησπέρα παιδιά.
έχω ένα 206 1.6 16v και θα ήθελα τη βοήθειά σας.
1.τώρα τελευταία κάνει ένα έντονο μεταλλικό θόρυβο από το κάτω μέρος...έχω την εντύπωση ακριβώς πίσω απο τη μηχανή.πρόκειται για μεταλλικό κροτάλισμα όταν ανεβοκατεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα(κυρίως από τις 3,5 και κάτω)
2.πως καταλαβαίνεις τα πειράκια;πάντως τώρα τελευταία βάζω racing και ο κινητήρας δουλεύει πολύ καλύτερα στο ρελαντί, ενώ δεν κάνει τα διάφορα κομπίασματα που έκανε με άλλες βενζίνες σε χαμηλές στροφές
3.όταν το αυτοκίνητο έχει ζοριστεί ακούγεται ένας κτύπος στο ρελαντί από το χώρο του κινητήρα ο οποίος σταματά όταν πατάω το συμπλέκτη.καμία ιδέα;
4.πρίν να αρχίσει το μεταλλικό κροτάλισμα ακουγόντουσαν διάφορα μικροθορυβάκια από το κάτω μέρος χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω από πού
5.αρκετά συχνά μου εμφανίζει κατά την εκκίνηση το μήνυμα anti pollution fault message;καμία ιδέα;
αυτά προς το παρόν...παρακαλώ βοηθήστε.
αυτή τη βδομάδα το αμάξι θα πάει στο συνεργείο...θα σας ενημερώσω για εξελίξειςΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ANTI POLLUSION FAULT ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΑΕΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!
ποια συμπτώματα είχε στο δρόμο το αμάξι σου με αυτό το πρόβλημα;έμενα εμφανίζεται το μήνυμα αλλά δε μπορώ να εντοπίσω κάτι στη λειτουργία του κινητήρα.την προηγούμενη φορά το είχα επισημάνει στο συνεργείο και μου είχαν πει ότι μπορεί να φταίει το καύσιμο χωρίς να μου προτείνουν να αλλάξω κάτι...βοήθησε με σε παρακαλώ
EMENA TΟ ΑΜΑΞΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΜΡΟΣΤΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ
EXEIΣ ΒΑΛΕΙ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ 307?
ΠΟΤΕ-ΠΟΣΟ-ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ?
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΕ ΖΑΛΙΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Θέλω να μου πεις περισσότερες λεπτομέριες για το παραπάνω θέμα, σου έκοψαν την μόνωση του καπώ για να χωρέσει?
Είναι όντως η σκούπα για 307 ή όχι?
Γενικά έχεις κάνει κάτι άλλο στο αυτοκίνητο από μηχανικής απόψεως?
Αυταααααααααά!!!!!Η ΣΚΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 307
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΥΜΠΟΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!!
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟ ΜΝΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΑΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ -
[quote='alekos2004']καλησπέρα παιδιά.
1.τώρα τελευταία κάνει ένα έντονο μεταλλικό θόρυβο από το κάτω μέρος...έχω την εντύπωση ακριβώς πίσω απο τη μηχανή.πρόκειται για μεταλλικό κροτάλισμα όταν ανεβοκατεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα(κυρίως από τις 3,5 και κάτω)
2.πως καταλαβαίνεις τα πειράκια;πάντως τώρα τελευταία βάζω racing και ο κινητήρας δουλεύει πολύ καλύτερα στο ρελαντί, ενώ δεν κάνει τα διάφορα κομπίασματα που έκανε με άλλες βενζίνες σε χαμηλές στροφές
3.όταν το αυτοκίνητο έχει ζοριστεί ακούγεται ένας κτύπος στο ρελαντί από το χώρο του κινητήρα ο οποίος σταματά όταν πατάω το συμπλέκτη.καμία ιδέα;
4.πρίν να αρχίσει το μεταλλικό κροτάλισμα ακουγόντουσαν διάφορα μικροθορυβάκια από το κάτω μέρος χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω από πού
5.αρκετά συχνά μου εμφανίζει κατά την εκκίνηση το μήνυμα anti pollution fault message;καμία ιδέα;
αυτή τη βδομάδα το αμάξι θα πάει στο συνεργείο...θα σας ενημερώσω για εξελίξειςΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ANTI POLLUSION FAULT ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΑΕΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!
ποια συμπτώματα είχε στο δρόμο το αμάξι σου με αυτό το πρόβλημα;έμενα εμφανίζεται το μήνυμα αλλά δε μπορώ να εντοπίσω κάτι στη λειτουργία του κινητήρα.την προηγούμενη φορά το είχα επισημάνει στο συνεργείο και μου είχαν πει ότι μπορεί να φταίει το καύσιμο χωρίς να μου προτείνουν να αλλάξω κάτι...βοήθησε με σε παρακαλώ
EMENA TΟ ΑΜΑΞΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΜΡΟΣΤΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ
Θέλω να μου πεις περισσότερες λεπτομέριες για το παραπάνω θέμα, σου έκοψαν την μόνωση του καπώ για να χωρέσει?
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟ ΜΝΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΑΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩAυτή την εποχή αυτό ψάχνω, κάτι έχω ακούσει από έναν πολύ φίλο μου ο οποίος τρέχει αναβάσεις με 106 GR N και υπάρχει άνθρωπος κατ΄΄αυτόν σοβαρός επαγγελματίας που με καινούργιο πρόγραμμα σε συνδιασμό με σκούπα και φίλτρο μιλάει για 10-12 ΄΄καθαρά΄΄ άλογα.
Εντός Ιουλιου θα ξέρω και θα σε ενημερώσω...... -
Ο χρήστης frixos έγραψε:
καλησπέρα παιδιά.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟ ΜΝΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΑΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩAυτή την εποχή αυτό ψάχνω, κάτι έχω ακούσει από έναν πολύ φίλο μου ο οποίος τρέχει αναβάσεις με 106 GR N και υπάρχει άνθρωπος κατ΄΄αυτόν σοβαρός επαγγελματίας που με καινούργιο πρόγραμμα σε συνδιασμό με σκούπα και φίλτρο μιλάει για 10-12 ΄΄καθαρά΄΄ άλογα.
Εντός Ιουλιου θα ξέρω και θα σε ενημερώσω......ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.........
-
Φιλε xarissss τι εγινε??Σε πηρε κανεις τηλεφωνο η ολοι ειμαστε ευχαριστημενοι τελικα απο το αμαξι μας.Παντως εγω αν ειχα το παλιο σιγουρα θα σε επαιρνα..Το καινουργιο ομως δεν εχει βγαλει τιποτα ιδιαιτερο προς το παρον.
-
Και μια ερωτηση για οσους ξερουν(του hiluxboy συμπεριλαμβανομενου).Οταν πατας τερμα γκαζι η οταν εχεις πολλες στροφες(και ποσες??) το air condition βγαινει εκτος??Για να ειμαι ειλικρινης κατι τετοιο δεν το εχω παρατηρησει ποτε..
-
Nαι βγαινει εκτος πανω απο τις 5200rpm περιπου για λογους ασφαλειας και αποδοσης... Το οτι βγαινει εκτος σε αυτες τις στροφες ειναι ανεπαισθητο σε ενα 1600 λογω του οτι σε αυτη την περιοχη αποδιδει και τη μεγιστη αποδοση. Σε ενα 1400 ειναι εμφανης η διαφορα μιας και ειναι πιο αδυναμος ο κινητηρας.
-
egw
- eimai poly efxaristimenos apo to 307 (no problem yet)
- Den exw paratirisei na bgainei ektos to air condition (1600cc) 8a dokimasw avrio na kratisw gia miso lepto tis strofes panw apo tis 5500 kai 8a sas pw...
-
Διαβασα σε προσφατη δημοσκοπηση της εταιρειας'PSEFTIKAGALLOP SA'οτι οι κατοχοι 307 ειναι τεμπεληδες και βαριουνται να γραφουν στο forum.Ρε λες να εχουν δικιο
-
Παιδιά σήμερα έκανα την πρώτη μου μηχανική βελτίωση στο 307. Έβαλα αυτοκόλητο ΝΟS. Πρέπει να πήρα τουλάχιστον 30 άλογα. Τώρα μαζεύω λεφτά να πάρω και ένα αυτοκόλητο της Βilstein.
-
307 κηδες για χαρά !
Είμαι 206 αρης 1,6 του 2001.
Βλέπω ότι όλοι έχουμε μαθει τι γίνεται με το ζουαν
(spray-γρασσο-αλλαγή)Το ηλεκτρονικό γκάζι είναι σε κάποιες περιπτώσεις
πολύ εκνευριστικό...μου θυμίζει ειδικά με την σκούπα
το turbo lag του punto που είχα.Η σκούπα κάνει πολύ θόρυβο και ειδικά χωρίς μόνωση.
Πάντως εαν έχει λίγη δροσιά με την σκούπα οι στροφές
ανεβαίνουν ως τον κόφτη για πλάκα!!! Η 2α περίπου 105-110χλμ
κοντερίσια στον κόφτη!Με 95αρα βενζίνη και ζέστη υπαρχουν καμιά φορά πειράκια σε
χαμηλες στροφές της 2ας και 3ης ταχύτητας.τα 205/../16 τα θεωρώ υπερβολή για το βάρος και τα άλογα του 307
σε εμφάνιση σκίζουν !μην ξεχνατε οτι τα πιο ελαφριά 106, vts & punto gt φοραγαν 185/55/14
τα ξαναλέμε...
-
Το forum μας δεν ΄΄τραβάει΄΄ γιατί?
-
ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ!ΚΑΛΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ!ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΟΛΑ!!!!!ΚΑΚΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ...ΟΧΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ!
-
Καλημέρα σε όλους.
Για να συνεχίσει η κίνηση στο thread, σας ενημερώνω ότι σύντομα θα παραγγείλω το 307 1.6.
Μόνο που δεν έχω αποφασίσει ακόμα το χρώμα. Οι προτάσεις σας είναι ευπρόσδεκτες. Μόνο το χρυσαφί απορρίπτεται.
Επίσης ξέρει κανείς αν τα μικροπροβλήματα που αναφέρθηκαν έχουν διορθωθεί από το εργοστάσιο στα καινούργια μοντέλα; -
Blue Recife... Δαγκωτο!!!
Οσον αφορα τα προβληματα που εχουν αναφερθει και βεβαια εχουν διορθωθει, αλλωστε και τα προηγουμενα post αν διαβασεις θα δεις οτι οι ιδιοκτητες των πρωτων αυτοκινητων τραβηξανε το λουκι! Να εισαι σιγουρος οτι θα το απολαυσεις ενα τετοιο αυτοκινητο... Με το καλο σου ευχομαι να μπεις στην παρεα μας!!!
-
Αν διαβασεις πεντε δημοσιευσεις πιο πανω φιλε frixo θα καταλαβεις το γιατι
Περιμενετε εντος ολιγου εντυπωσεις απο 17αρες.Και ενα 'κουφο'.Επειδη βαριεμε να ξαχνω για 'καλες βενζινες ' 2 φορες τωρα του εχω βαλει απλη αμολυβδη απο κουκουρουκου πρατηριο.Απο τοτε σταματησe να χτυπαει πειρακια.H εγω δεν ειμαι στα καλα μου η το 307.Θα το ξανατσεκαρω και θα σας ενημερωσω.Ειχε κανεις την ιδια περιπτωση????? -
Διορθωνω 7 δημοσιευσεις παραπανω.Φωτια πηρε το topic...
-
Ερώτηση προς άπαντες:
Ρε παιδιά πόσο σας στοίχησε το service των 30.000 χλμ και σε ποιό συνεργείο το κάνατε???
-
Θα σου απαντησω σε 26500 χιλιομετρα!!!!Το δικο μου το πηγαινω στην Εψιλον στην Συγγρου και ειναι και καταπληκτικα παιδια.
-
Blue Recife έχω και εγώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θέλω και εγώ να βάλω 17άρες ζάντες με 205 λάστιχα οπότε περιμένω εντυπώσεις !!!!!
Ήθελα πρώτα να μάθω τον όγκο του αυτοκινήτου ώστε να μήν τις γρατζουνίσω σε παρκαρίσματα.Ξέρει κανείς αν μπαίνει το ESP μετά (ή αν μπαίνει μη εργοστασιακό)
Έβαλε κανείς νέα ηχεία? Ο ήχος δεν μπορώ να πώ ότι με ικανοποιεί (είναι όμως αρκετά αποδεκτός)
Αυτό για τις βενζίνες το παρατήρησα και εγώ. Βάζοντας κάπιοα στιγμή βενζίνη απο κάποιο πρατήριο του Μαρινόπουλου Ιωαννίνων (0.64l όταν παντού αλλού έχει 0.75l στα Ιωάννινα) παρατήρησα ότι το αυτοκίνητο δεν είχε φυσιολογικό ήχο όταν πατούσα γκάζι. Το πρόβλημα διορθώδηκε μόλις έβαλα απο αλλού βενζίνη.
Βάλτε στο 307 1.6 μία φορά Vpower Racing 99+ και πηγαίντε ταξίδι. Έχει διαφορά. Είναι όμως και πανάκριβη. Ο κινιτήρας του 307 δείχνει να υποφέρει από τις χαμηλής ποιότητας βενζίνη που έχουν κάποια ελληνικά πρατήρια. Το βιβλιαράκι του κατασκευαστή πάντως συνιστά βενζίνη 98 οκτανίων (και όχι 95-96 που έχουμε στην Ελλάδα).
-
Ο χρήστης Dev έγραψε:
[snip]
Βάλτε στο 307 1.6 μία φορά Vpower Racing 99+ και πηγαίντε ταξίδι. Έχει διαφορά. Είναι όμως και πανάκριβη. Ο κινιτήρας του 307 δείχνει να υποφέρει από τις χαμηλής ποιότητας βενζίνη που έχουν κάποια ελληνικά πρατήρια. Το βιβλιαράκι του κατασκευαστή πάντως συνιστά βενζίνη 98 οκτανίων (και όχι 95-96 που έχουμε στην Ελλάδα).Η σούπερ-αμόλυβδη (όχι Ultimate, ούτε V-Power) της BP και σε ορισμένες Shell (δεν έχουν όλες) έχει 98 οκτάνια.
PEUGEOT FORUM