-
Καλως ηλθες.Βαλε 205/55/16 χωρις κανενα ενδοιασμο.Θα δεις οτι σου ειπε ο hiluxboy και στις επιδοσεις μαλλον προς το καλυτερο(ειναι λιγο πιο κοντα).Μονο ενα σημειο προσεξε.Να βαλεις ζαντες που ταιριαζουν σε 307 και οχι αλλες που χρειαζοντε προσθηκες.Καλα χιλιομετρα.
Γιατι δεν σκεφτεσαι και για 17αρες (καλα ρε μην βαρατε ολοι μαζι ) -
Εννοεις να βαλω ζαντα που να χρειαστει spacers?
Τι ζαντα θα ηταν καλυτερα να βαλω;
-
Ο χρήστης p307 έγραψε:
Εννοεις να βαλω ζαντα που να χρειαστει spacers?Τι ζαντα θα ηταν καλυτερα να βαλω;
Βαλε 17' που εννοειται θα ειναι πιο ομορφες αλλα να εχεις και υποψιν σου το μεγαλυτερο κοστος στα λαστιχα. Οι περισσοτερες ζαντες που κυκλοφορουν για να μπουνε στο 307 χρειζονται spacers, κατι που ο MDVQ λεει να αποφυγεις και συμφωνω μαζι του!
-
Φιλε p307 οι μονες ζαντες που δεν χρειαζονται spacers ειναι της peugeot και απο οτι βρηκα στο εμποριο(μπορει να υπαρχουν και αλλες και να μην το ξερω)οι technomagnesio(η καπως ετσι δεν θυμαμαι καλα πως γραφεται) και τις οποιες εβαλα.Κατα την γνωμη μου ειναι πανεμορφες, απο οτι μου εχουν πει ειναι'γαιδουρια' και δεν στρβωνουν με τιποτα ,αλλα ομως ειναι βαριες.Τις προτιμησα απο της peugeot γιατι ειχαν και μεγαλη διαφορα τιμης(τουλαχιστον αυτην που πετυχα εγω).
-
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που διαθέσατε από το χρόνο σας και δώσετε απαντήσεις στα ερωτήματα μου. Όμως θα ήθελα να κάνω μία τελευταία ερώτηση σχετικά με τα spacers. Γιατί θα πρέπει να αποφύγω να βάλω ζάντες για τις οποίες θα χρειαστούν spacers; Δημιουργούν πρόβλημα και αν ναι τότε ποιό;
Σας ρωτώ γιατί ένας φίλος στο 106 rallye άλλαξε ζάντα (έβαλε 15αρα) και χρειάστηκε να βάλει spacers. Έχει κάποια μικρά προβλήματα και δεν ξέρει που οφείλονται.
Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
-
Ο χρήστης p307 έγραψε:
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που διαθέσατε από το χρόνο σας και δώσετε απαντήσεις στα ερωτήματα μου. Όμως θα ήθελα να κάνω μία τελευταία ερώτηση σχετικά με τα spacers. Γιατί θα πρέπει να αποφύγω να βάλω ζάντες για τις οποίες θα χρειαστούν spacers; Δημιουργούν πρόβλημα και αν ναι τότε ποιό;Σας ρωτώ γιατί ένας φίλος στο 106 rallye άλλαξε ζάντα (έβαλε 15αρα) και χρειάστηκε να βάλει spacers. Έχει κάποια μικρά προβλήματα και δεν ξέρει που οφείλονται.
Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
Ολοι εδω μεσα γι'αυτο βρισκομαστε... Να διαθετουμε το χρονο μας για να βοηθουμε και να μας βοηθουν.
Με τους αποστατες υπαρχει περιπτωση να εχεις προβλημα ζυγοσταθμισης, λογω κακης κατασκευης οπως επαθα εγω! Εχει τις 16' του xsi αλλα εβαλα φρυδακια και επρεπε να βγουνε πιο εξω οι τροχοι να μιας και φαινοταν πολυ ασχημο. Ο ενας αποστατης δεν ηταν σωστα τορνιρισμενος και ετρεμε ολο το αυτοκινητο. Βγηκανε ολοι παλι και ελεγθηκανε! Ο ελλατωματικος διορθωθηκε καθως και το τρεμουλο! Στην αναγκη βαλε με αποστατες, εχω δει και σε αγωνιστικα να τους χρησιμοποιουν, δεν ειναι τυχαιο!!!
-
Paidia ego den exo 307, alla ena Rallye. 0elo na sas rothso ti hxo kanoun ta purakia, dioti kati akougetai apo th mhxanh, kai exo thn entuposh otan kamia fora to akouo entona oti kanei les kai einai diesel. San na einai kseru0mistes oi balbides h kati tetoio. Omos akougetai mono otan einai kruo kai to bazo mprosta. Meta apo ligo afou zesta0ei, akougetai elaxista, alla kai pali to diakrino.
Moiazoun ola auta pou leo me purakia?
Epishs kserei kaneis ean bgazei h peugeot sport bash kibotiou apo poluoure0anh? Se prohgoumeno post kapoios eipe oti brhke lush sto 106 tou me auto, alla proteine ths Powerflex. Ego rothsa, kai eixan ths Peugeot sport. Toulaxiston etsi isxuristhke autos.
Thanks.
-
Ο χρήστης kapsopod έγραψε:
Paidia ego den exo 307, alla ena Rallye. 0elo na sas rothso ti hxo kanoun ta purakia, dioti kati akougetai apo th mhxanh, kai exo thn entuposh otan kamia fora to akouo entona oti kanei les kai einai diesel. San na einai kseru0mistes oi balbides h kati tetoio. Omos akougetai mono otan einai kruo kai to bazo mprosta. Meta apo ligo afou zesta0ei, akougetai elaxista, alla kai pali to diakrino.Moiazoun ola auta pou leo me purakia?
Και εγω κατι τετοιο θεωρω οτι ειναι τα πειρακια...
Epishs kserei kaneis ean bgazei h peugeot sport bash kibotiou apo poluoure0anh? Se prohgoumeno post kapoios eipe oti brhke lush sto 106 tou me auto, alla proteine ths Powerflex. Ego rothsa, kai eixan ths Peugeot sport. Toulaxiston etsi isxuristhke autos.
Thanks.
Η peugeot sport εχει βασεις κινητηρα-κιβωτιου... Τις χρησιμοποιουν στο cup και ετυχε να το μαθω.
-
Peirakia akougontai otan gia paradeigma patiseis TERMA to gazi me 3iti ,enw prepei na pas me 1h, kai akous entono 8orybo apo tin mixani. Einai san na akous diakrotimata (xtypous).
Kai to diko mou 307 mexri na zesta8ei kanei periergous ixous !
Asxeto!
Exw kai egw ena 8orybo:
Otan afinw simplekti, i otan afinw apotoma gazi akougetai kati poy perigrafetai san:- elafro tsirigma
- Exete akousei pote a8litiko papoutsi na tribetai se parke gipedou mpasket ???
Na anisixw ???
-
Ο χρήστης Dev έγραψε:
Peirakia akougontai otan gia paradeigma patiseis TERMA to gazi me 3iti ,enw prepei na pas me 1h, kai akous entono 8orybo apo tin mixani. Einai san na akous diakrotimata (xtypous).Kai to diko mou 307 mexri na zesta8ei kanei periergous ixous !
Asxeto!
Exw kai egw ena 8orybo:
Otan afinw simplekti, i otan afinw apotoma gazi akougetai kati poy perigrafetai san:- elafro tsirigma
- Exete akousei pote a8litiko papoutsi na tribetai se parke gipedou mpasket ???
Na anisixw ???
ΖΟΥΑΝ!!!
Nα μην ανησυχεις...
-
ΟΚ,
έχω μερικές ερωτήσεις !Τι είναι το ζουάν (ποιό μηχανικό μέρος / πού βρίσκεται)
Αναφέρονται μερικές πληροφορίες σε προηγούμενα posts αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα.Πέρα από τον θόρυβο (που ακούγεται μόνο με ανοικτά παράθυρα και όταν δεν έχει άλλους θορύβους) υπάρχει κάποιος λόγος που πρέπει να πάω να το φτιάξω (πχ μπορεί να δημιουργήσει καμμία βλάβη;)
-
Ειναι κατι σαν 'φλαντζα' στην εξατμιση. Βρισκεται εκει που ενωνεται ο καταλυτης με τον υπολοιπο σωληνα της εξατμισης.
Προβλημα δεν θα αντιμετωπισεις με το αυτοκινητο... Με τα νευρα σου ισως!
-
Αγαπητε φίλε,
Εγω ειπα οτι υπάρχει κατω βαση της powerflex πολυουρεθανική και ΔΕΝ ειναι φυσικα της Peugeot sport.Αν πήρες τηλέφωνο στην condor σωστα σου ειπαν οτι δεν υπάρχει.Μπορεις να δοκιμασεις στην Autoergonomics στο Μοσχατο.H τιμη της ειναι γυρω στα 50 με 60 Ευρά
Auto Ergonomics, Αθανασίου Διάκου 22, 18344, Μοσχάτο, Αθήνα
Tel: 2109427417 - Fax: 2109425371
http://www.autoergonomics.gr -
Nai to ksero, eksalou eixa diabasei edo kai mhnes gia auth th bash ths powerflex. Phga shmera apo thn peugeot (Patra) kai rothsa. Exei h idia h peugeot sport baseis gia to sasman, omos den ksero timh, kai o mhxanikos mou eipe oti uparxoun 3 baseis. Ean tis allakso oles (opos kanoun sta agonistika), tote oloi oi kradasmoi 0a pernane mesa kai 0a tremoun oi epibates, allios mporeis na allakseis mono thn piso bash.
Plhroforiaka ola auta bebaia.
Ekei pou xalasthka htan otan phra sthn A0hna, kai mou eipan oti den uparxoun egkefaloi peugeot sport gia to trifuso montelo. 0elo na to kano proto stadio kai den ksero pou mporo na bro tetoio egkefalo. Kamia idea kaneis?
-
Φιλε p307 οι μονες ζαντες που δεν χρειαζονται spacers ειναι της peugeot και απο οτι βρηκα στο εμποριο(μπορει να υπαρχουν και αλλες και να μην το ξερω)οι technomagnesio(η καπως ετσι δεν θυμαμαι καλα πως γραφεται) και τις οποιες εβαλα.Κατα την γνωμη μου ειναι πανεμορφες, απο οτι μου εχουν πει ειναι'γαιδουρια' και δεν στρβωνουν με τιποτα ,αλλα ομως ειναι βαριες.Τις προτιμησα απο της peugeot γιατι ειχαν και μεγαλη διαφορα τιμης(τουλαχιστον αυτην που πετυχα εγω).
Δώσε μας αν θες ποιο πολλές λεπτομέριες,αν όχι την τιμή ,από που τις πήρες ή καμμιά φώτο αν έχεις
-
Nai to ksero, eksalou eixa diabasei edo kai mhnes gia auth th bash ths powerflex. Phga shmera apo thn peugeot (Patra) kai rothsa. Exei h idia h peugeot sport baseis gia to sasman, omos den ksero timh, kai o mhxanikos mou eipe oti uparxoun 3 baseis. Ean tis allakso oles (opos kanoun sta agonistika), tote oloi oi kradasmoi 0a pernane mesa kai 0a tremoun oi epibates, allios mporeis na allakseis mono thn piso bash.Plhroforiaka ola auta bebaia.
Ekei pou xalasthka htan otan phra sthn A0hna, kai mou eipan oti den uparxoun egkefaloi peugeot sport gia to trifuso montelo. 0elo na to kano proto stadio kai den ksero pou mporo na bro tetoio egkefalo. Kamia idea kaneis?
Αγαπητέ φίλε,
Αυτο ειναι το σετ βασεων μηχανης της Peugeot sport για το 106:
Αυτη με το πορτοκαλι καπακι ειναι η βαση που ειναι κατω απο τον εγκεφαλο.Η μαυρη στη μεση ειναι κατω απο την μπαταρια και το αλουμινιο πισω με τα μικρα κυλινρακια απο λαστιχο ειναι η κατω κοντρα του σασμαν.Επειδη εχω δοκιμασει ολα τα δυνατα setup μιας και εχω κοψει μεσα σε 35000 χλμ 4 απο τις πορτοκαλι θα σου πω οτι το καλυτερο setup για αντοχη και καθολου κραδασμους είναι να βαλεις κατω την powerflex κατω απο την μπαταρια την μαυρη στη μεση που φαινεται στη φωτο και την μαμα κατω απο τον εγκεφαλο.Ολα τα αλλα setup φερνουν τρελλους κραδασμους και θορυβο στην καμπινα.
Για το πρωτο σταδιο δεν χρειαζεσαι εγκεφαλο Peugeot sport αλλα σε περιπτωση που επιμενεις ιδου η επίσημη απάντηση απο την Peugeot sport France
*Mister
If you replace your ECu by an 616100-CUP you should change the camschaft and the exaust system.
However if the connection between the ECu to the engine wiring has got only one plug, it's good.
Otherwise if there are three plug, you should change the engine wiring by
an older version.Best regards.
*Οπως καταλαβαινεις ο εγκεφαλος δεν μπαινει χωρις τους εκκεντροφορους και την εξατμιση της Peugeot sport.Πληροφοριακα ο καθενας απο τους εκκεντροφορους εχει γυρω στα 360 Ευρα απο την Γαλλια παντα αρα 360Χ2=720 ευρα οι εκκεντροφοροι και γυρω στα 700 Ευρα το κπλε κιτ εξατμισης χωρις ομως καταλυτη.Αρα 1400 Ευρα+ εργατικα+300 ευρα μινιμουν ενας αγωνιστικος καταλυτης μιλαμε δηλαδη για τρελλα χρηματα.
Αν θελεις κανε μια βολτα απο το http://www.206club.gr που ειμαστε αρκετα παιδια με 106 και εχει και εκπληκτικο forum.Σιγουρα θα βρεις πολλες απαντησεις στα ερωτηματα σου.
Συγνωμη που καταχραστηκα τον χωρο του 307 club για ολο αυτο το κειμενο.
-
Ενταξει δεν σας μαλωνουμε ακομα αλλα αν το συνεχισετε θα θυμωσουμε και οταν σας βλεπουμε στον δρομο θα σας 'παταμε'.
Για τις ζαντες δυστυχως το μαγαζι που τις πηρα εκλεισε (μαλλον μου τις πουλησε ποοοολυ φτηνα) και θα ψαξω καποια στιγμη να σας δωσω πιο πολλες λεπτομερειες.Το μοντελο ειναι το Detroit και η φιρμα ειναι θυγατρικη της Speedline.Οποτε μηπως και βρισκατε κατι στο διαδυκτιο.... -
Πέρασα σήμερα απο την peugeot για τον θόρυβο που σας έλεγα. Το βάλαν να το κοιτάξουν (χωρίς ραντεβού).
Ήταν τελικά το ζουάν !! (ω τι έκπληξη)
Μου είπαν ότι δεν είχαν ανταλακτικό και μου έβαλαν απλά χαλκό και γράσο (ή κάτι τέτοιο). Μου είπαν ότι είναι πρόχειρη λύση και να περάσω σε καμμιά 10αριά μέρες να μου αλλάξουν το ζουάν.
Αυτά στην Lion Θεσ/κης.
Παρεπιπτόντως μου αναβάθμισαν και το λογισμικό (το πέρασαν από το διαγνωστικό) αλλά όταν το έβαλα μπροστά έλεγε 'ANTIPOLUTION SYSTEM FAULT'. Το ξαναπήγα μέσα και απλά το σύνδεσαν στον διαγνωστικό, άλλαξαν κάτι και όλα οκ...
Είδα τις ζάντες της peugeot. Οι 16άρες που μου άρεσαν έχουν 186ευρώ η μία. 17άρες δεν είχε στην έκθεση
ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ το μεσαίο μεγάλο στήριγμα για τα χέρια (που μπαίνει πάνω απο το χειρόφρενο και έχει και θήκη για μικροπράγματα μέσα του).
-
Ο χρήστης Dev έγραψε:
ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ το μεσαίο μεγάλο στήριγμα για τα χέρια (που μπαίνει πάνω απο το χειρόφρενο και έχει και θήκη για μικροπράγματα μέσα του).
Αυτες ςιναι οι 17αρες...
Το στηριγμα που το εχω δει τοποθετημενο μου αρεσε. Αναγκη απο επιπλεον θηκες δεν νομιζω ομως οτι υπαρχει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο... Εγω μονο σαν ακουμπιστηρι θα το χρησιμοποιουσα!
-
Το στηριγμα dev αν το βαλεις δεν θα μπορεις να κανεις γρηγορες αλλαγες ταχυτητων γιατι ακουμπαει ο αγκωνας πανω του!!!!!Βεβαια ενας φιλος μου που το εβαλε μετα απο λιγες μερες λεει οτι το συνηθησε.Στο κατω -κατω βαλτο και αν δεν μπορεις το βγαζεις.Δεν αφηνει κανενα σημαδι και ειναι και αρκετα φτηνο.Οταν το βγαλεις το κανεις και μια προσφορα στα μελη του topic και κανεις και τον 'υπερανω '
PEUGEOT FORUM