-
καλημερα σας,
χθες το απόγευμα παρέλαβα, επιτελους, το 307 μου 1.6 χσ 5θ γκρι sidobre. εκανα τα πρωτα μου 50 χιλιομετρα. Μου αρεσε πολυ η ανεση και η θεση οδηγησης. Ελπιζω να μην συναντισω τα προβληματα που διαβασω εδω. Παντος παρατηρησα οτι η θερμοκρασία δεν ειναι σταθερη στους 90 βαθμους αλλα φτανει και μεχρι τους 100 πρεπει να ανησυχω?. .
Να σας πω τι δεν μου αρεσε ,μαλλον εχει να κανει με την peugeot και οχι με το αυτοκινητο. Οταν πηγα να το παραλαβω και καθησαμε μεσα με τον πωλητη για να μου πει δυο λογια για τις λειτουργιες φτανοντας στον υπολογιστη και στην μεση καταναλωση ειδα οτι σαν ενδειξη ειχε 26 λιτρα στα 100 χλμ!!!! (ο χιλιομετριτης εχει ενδειξη 2.8 χλμ). Κατα την γνωμη μου αυτο σημαινει ότι όποτε χρειασθηκε να μετακινήσουν το αυτοκινητο,οδηγοντας το και οχι φορτωμενο, το έκαναν αδηγοντας στο στον κοφτη!! και μαλιστα κρυο και φυσικα με πρωτη ταχυτητα ααντε δευτερα!!! Το θεωρω απαράδεκτο να 'πινουν το αιμα' στα αυτοκίνητα μας,εστω και για λιγο, πριν μας τα δωσουν . Τελος νας σας πω ότι ο τεμπελης που ζητησα να μου τοποθετησουν ειναι της πλακας και το καπακι δεν κλεινει καλα με αποτελεσμα αν βαλω πραγματα μεσα και τον τοποθετησω στην ορθια θεση θα τα μαζευω απο τα πισω πατακια φυσικα θα τους πω να μου τον αλλαξουν και αν ειναι ολοι ετσι να τον παρουν πισω!!αυτα ,συγνωμη αν σας κουρασα
-
Φιλε κωστα μαλλον δεν πρεπει να ανυσυχεισ. Με το που κανεις reset στον υπολογιστη η πρωτη ενδειξη που σου δινει ειναι 30 λιτρα/100χλμ. Μετα σιγα σιγα πεφτει και ερχεται σε λογικα επιπεδα. Αυτοι μαλλον εκαναν καποα εκατονταδες μετρα τα οποια ηταν ισως αυτα που χρειαζεται το αυτοκινητο για να μετακινηται σε αποθηκες,αντιπροσωπειες κ.α.
ΕΡΩΤΗΣΗ.. εφτασα τις 45000 χλμ. Αξιζει να βαλω συνθετικες βαλβολινες στο κιβωτιο? Ακομα και τωρα μερικες φορες ειναι απαραδεκτο ειδικα στην οπσθεν.Αλλαξε κανεις μακτρες και τι εβαλε?Τακακια ποτε αλλαξατε? -
Ο χρήστης kkot έγραψε:
καλημερα σας,χθες το απόγευμα παρέλαβα, επιτελους, το 307 μου 1.6 χσ 5θ γκρι sidobre. εκανα τα πρωτα μου 50 χιλιομετρα. Μου αρεσε πολυ η ανεση και η θεση οδηγησης. Ελπιζω να μην συναντισω τα προβληματα που διαβασω εδω. Παντος παρατηρησα οτι η θερμοκρασία δεν ειναι σταθερη στους 90 βαθμους αλλα φτανει και μεχρι τους 100 πρεπει να ανησυχω?. .
φίλε κωνσταντίνε, κατ'αρχάς καλορίζικο και καλοτάξιδο! για τη θερμοκρασία μην ανησυχείς, είναι φυσιολογική για τον 16V της PSA, ειδικά αν τα περισσότερα χιλιόμετρα τα έκανες μέσα σε κίνηση. μόλις βγεις στο highway θα πέσει η θερμοκρασία αισθητά.
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
καλημερα σας,χθες το απόγευμα παρέλαβα, επιτελους, το 307 μου 1.6 χσ 5θ γκρι sidobre.
Καλορίζικο και από μένα.... Αύριο παραλαμβάνω και εγώ το δικό μου (και μάλλον και απο τον ίδιο dealer με τον δικό σου- αν επέλεξες τον πιό κοντινό σου). Δεν έχω παραγγείλει 'τεμπέλη' ώστε να συγκρίνουμε την ποιότητα αλλά αυτό με την μέση κατανάλωση θα το προσέξω και θα σου πώ ....
-
Καλοριζικα τα 307 σας αγαπητοι φιλοι, καλα χιλιομετρα να κανετε και χωρις προβληματα.Για τον τεμπελη εγω καλα σας ταλεγα και τα βρισκατε παραλογα!! Σοβαρα τωρα, δεν υπαρχει προβλημε με την επολογη ταχυτητων??Δεν χτυπαει ο αγκωνες πανω του??(βεβαια μετα απο 1 εβδομαδα το συνηθιζεις).Παντως ο φιλος μου που τον εχει δεν εχει κανενα προβλημα ποιοτητας.Οποτε καλα θα κανεις να ζητησεις αντικατασταση με αλλο .
Με τη ευκαιρια που γραφω εδω, θα ηθελα να εκφρασω την βαθια μου λυπη για τον θανατο του αγωνιζομενου Κολιοπανου και
την εξισου βαθια μου αγανακτηση για το καραγκιοζιλικι των καναλιων που δεν σεβαστηκαν ουτε την μνημη του παλικαριου ουτε την οδυνη της οικογενειας του. -
Kαλημερα σας. Εχω χασει αρκετα επεισοδια άλλα θα τη βρω τη σειρα μου και παλι! Καλοταξιδα τα 307 σας παιδια και μην ανησυχειτε για τιποτα. Εδω μεσα τουλαχιστον στην αναγκη θα μπορεσετε να βρειτε παρηγορια!!!
Κkot το θεμα της θερμοκρασιας θα εξελιχθει οπως αναφερανε και αλλοι αλλα μη ξεχνας οτι ο κινητηρας σου ειναι σφιχτος ακομη και παιζει ρολο αυτο στη θερμοκρασια λειτουργιας του. Ειναι αποδεδειγμενο και μη σε ανησυχει! Οσο για τον hand rest προφανως κατι δεν πηγαινει καλα εφοσον δεν κλεινει αλλα μην περιμενεις και την τελεια στηριξη του. Στηριζεται πολυ χαμηλα σε σχεση με το σημειο που ακουμπας και θα υπαρχει καποιος μικρος τζογος.
Τα 1,4 δεν εχουν καμμια απολυτως διαφορα με τα 1,6 παρα μονο τα SW!!!
Τα 1,4 δεν εχουν οροφη και ειμαι σιγουρος οτι κανεις δεν το εχει παρατηρησει !!! Τι σας μαθαινω εεε;;; -
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Καλημέρα σε όλους και
ΒΟΗΘΕΙΑ
Ρε παιδιά στις πόσες στροφές μπαίνει ο κόφτης στο 307 1.6. Ρωτάω γιατι χτές στην Εθνική και σε προσπέραση μπήκε στο δικό μου στις 5800 και κόντεψα να δώ τον Χριστό φαντάρο.
Το έλεγξα πάλι μετά στο σπίτι και όντως εκεί μπαίνει ενώ το κόκκινο στο στροφόμετρο είναι στις 6500. Όλα αυτά χωρίς καμμία άλλη ένδειξη.
Πήρα τηλέφωνο την Lion και θα τους το πάω την Παρασκευή να το δούν αλλά έλεγα μήπως έχει τύχει και σε κανέναν άλλο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Update για το πρόβλημα παίδες
Πήγα το αυτοκίνητο σήμερα λοιπόν. Παίρνω την Lion 2 η ώρα και μου λένε οτι είναι οκ και να παω να το πάρω. Πάω, και ρωτάω τον μηχανικό τι είχε . Λέει ο άνθρωπος τίποτα δεν είχε, ό κόφτης δουλευεί κανονικά στα 6200.Μπαινουμε όντως μέσα παρέα βάζω μπρός, να η γκαζιά και όντως κόφτης στα 6200.
Σαν βρεγμένη γάτα, παίρνω το αμάξι και φεύγω αποδίδοντας το πρόβλημα στα χρόνια που παιρνάνε. Ανεβαίνω τον Κηφισσό με αρκετή κίνηση και μετα απο κάνα εικοσάλεπτο μπαίνω στην Αττικη οδο στην Μεταμόρφωση και λέω δεν του τα χώνω να δούμε. Γκάζι και κόφτης στα 5800!!
Τηλέφωνο στην Lion επιτόπου, μιλάω με τον μηχανικό και του λέω περίμενε έρχομαι πίσω να το δείς κι εσύ. Άντε ξανά 20 λεπτά να κατέβω το Κηφισο, τέλος πάντων φτάνω παρκάρω βγαίνει ο άνθρωπος έξω βαζουμε μπρός του τα χώνει κόφτης στα 6200.!! Εκεί βέβαια αρχίζει και πιστεύει ότι είμαι τρελλός.Άντε ξανα μανά το παίρνω πάλι Κηφισο πάλι Αττικη οδο πάλι γκαζιά, ΠΑΛΙ ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΑ 5800
Τα έχω παίξει που λέτε φτάνω στο πάρκινγκ, παρκάρω κι όπως πάω να βγώ λέω δεν ξαναδοκιμάζω. Ανοίγω διακόπτη γκαζιά και κόφτης στα 6200!!
Έχει κανείς καμμιά ιδέα ρε παιδιά γιατι θα τα παίξω τελείως.
Update του update ω update
Το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει on & off. Τελικά χτές το έκανε ενώ ήμουν κοντά στη Lion και πήγα κατευθείαν και το είδε και ο μηχανικός τους. Διάγνωση: Αισθητήρας στροφών που θα αντικατασταθεί αύριο. ϊδωμεν λοιπόν.
-
ευαχριστώ για τις άμμεσες απαντήσεις στις πρώτες μου απορίες και για τις ευχές έχω κανει μόνο 200 χλμ. Σαν αισθηση και συμπεριφορα είναι πολύ ωραίο. Τον τεμπελη θα μου των αλλάξουν την τεταρτη αν και όντος ο μικρός τζόγος θα παραμείνει. Δεν με ενοχλή καθόλου, τουλαζιστον στους ρυθμούς που το οδηγό τωρα ,στρωνω στρωνω Τωρα αργοτερα που θα πηγαινω που και που πιο σβέλτα βλέπουμε.
-
ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩΣΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΑΣΙΚΑ ΤΟ ΦΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΖΟΥΑΝ ...ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
ΤΙ ΕΝΝΟΩ!ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΟΥΑΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΑΚΙ ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΕΝΑ ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 2800!ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΙΑΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΖΟΥΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ?ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΑΝ ΝΑ ΣΚΑΛΩΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΦΛΑΣΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΓΥΡΝΑΩ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ 4 ΣΗΜΕΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΣΚΑΛΩΝΕΙ ΚΑΠΟΥ!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ12 ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΚΟΜΑ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ>?ΤΙ ΝΑ ΠΩ -
Το τρανταγμα μου το εκανε και εμενα στο παλιο 307 στις 2500rpm αρκετα εντονα και στο καινουργιο στις 2800pm πολυ πιο λιγο και δεν εχω αλλαξει και ζουαν.Μαλλον ειναι κατι που το κανουν σχεδον ολα ,αλλα πολυ και αλλα λιγο,πρεπει να οφειλεται στον σχεδιασμο της εξατμισης και θα πρεπει να ζησουμε με αυτο.Μετα απο λιγο καιρο δεν θα το καταλαβαινεις καθολου.Το φλας μαλλον δεν στο τοποθετησαν σωστα και σου κανει αυτα τα κολπα.Πρεπει να πας και να στο ξαναφιαξουν.
Το ραδιοcd σας δουλευει καλα γιατι το δικο μου εχει αρχισει να μην 'ρουφαει ' με την μια το δισκακι. -
λοιπόν, ή εγώ είμαι αναίσθητος ή το δικό μου 307 δεν κάνει τον περίφημο συντονισμό στις 2.800 στροφές, που αναφέρετε. όσο για τα δισκάκια, μια-δυο φορές μόνο αρνήθηκε να τα παίξει, και ήταν δισκάκια με αυτοκόλλητο επάνω (κοινώς αγορασμένα από...το δρόμο). όλα τα άλλα δισκάκια (εταιρείας ή cd-r) τα παίζει κανονικά. βέβαια, εξακολουθούν να χάνονται οι σταθμοί από τη μνήμη ανά τακτικότατα διαστήματα. υπάρχει software upgrade γι' αυτό το πρόβλημα ή μαθαίνουμε να το αγαπάμε κι αυτό;
-
Καλημέρα σε όλους. Φίλε Νakata είχα αλλάξει και εγώ πριν μερικούς μήνες το σύστημα του φλας, και όντως το τιμόνι είχε μια αίσθηση σαν να έβρισκε κάπου, αλλά μου είχαν πει τότε πως ήταν φυσιολογικο, και είχε να κάνει με κάποιο πλαστικό που είχε προστεθεί. Με την χρήση του τιμονιού όμως μου είπαν πως σε μια με δύο μερες θα ερχόταν στα ίσα του. Και όντος έτσι εγινε, μετά απο 2 μέρες σταμάτησε να 'βρίσκει το τιμονι'. Πολύ καλύτερο σε αίσθηση το καινούριο φλας, αλλα εμένα τουλάχιστον οταν κόβω το τιμόνι πολύ δεξιά, και το επαναφέρω γρήγορα, καμιά φορά αντί να σβήσει το δεξί φλας, ανάβει το αριστερό.
-
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
Πολύ καλύτερο σε αίσθηση το καινούριο φλας, αλλα εμένα τουλάχιστον οταν κόβω το τιμόνι πολύ δεξιά, και το επαναφέρω γρήγορα, καμιά φορά αντί να σβήσει το δεξί φλας, ανάβει το αριστερό.join the club νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα επαναφοράς στην ευθεία, αλλά με τις στροφές του τιμονιού - το κάνει όταν το στρίβεις πάνω από δύο φορές. εγώ πάντως δεν το ξαναλλάζω, έχω το καινούργιο φλας περίπου δύο μήνες και μου έχει παρουσιάσει το πρόβλημα αυτό γύρω στις πέντε φορές, και για να είμαι ειλικρινής δεν το ρισκάρω, γιατί φοβάμαι ότι θα μου βάλουν κανένα από τα παλιά φλας, και άντε βγάλε άκρη μετά...
-
Φιλε tazz δεν το συζηταω καθολου.ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ.Πως γινεται να μην το κανει το δικο ΣΟΥ και να το κανει το δικο ΜΑΣ???Με πιο δικαιωμα μας πικραινεις?? Σοβαρα τωρα υπαρχει περιπτωση να στο κανει και σενα αργοτερα οπως μου το εκανε και μενα, πραγμα φυσικα που δεν στο ευχομαι καθολου.Τα cd το δικο μου δεν κανει διακρισεις.Η τα ρουφαει η οχι, οτι και να ειναι.Παντως για το θεμα της μνημης κοιταξε το λιγο πιο επισταμενα μην ειναι καμμια γειωση γιατι απο οτι θυμαμαι(δεν ειμαι και πολυ σιγουρος)κανενας εδω μεσα δεν εχει αυτο το προβλημα.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Παντως για το θεμα της μνημης κοιταξε το λιγο πιο επισταμενα μην ειναι καμμια γειωση γιατι απο οτι θυμαμαι(δεν ειμαι και πολυ σιγουρος)κανενας εδω μεσα δεν εχει αυτο το προβλημα.ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ???? ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ! Λοιπόν, ανταλλάσσω χαμένες μνήμες ραδιοφώνου, με συντονισμό εξάτμισης στις 2.800. κανείς ενδιαφερόμενος???
-
Γεια σας,
και στο δικο μου χανονται οι μνημες που και που... καθως επισης και το προβλημα με το φλας διορθωθηκε μετα την αντικατασταση του απλα ορισμενες φορες κατι σαν να γρατζουναει στο τιμονι οταν στριβω...αλλ δεν νομιζω οτι ειναι κατι ανησυχητικο.
Ηρθε και η σειρα μου να αλλαξω ζουαν (αλλα τον συντονισμο μου τον κανει και σε χαμηλες στροφες και οταν εχει ζεσταθει). Για την αλλαγη του ζουαν θα πρεπει να περιμενω μια βδομαδα μου ειπαν γιατι εχουν ελλειψη ...αν ειναι μια εβδομαδα να περιμενω..μην γινει σαν το φλας που περιμενα δυο μηνες να μου το αντικαταστησουν...
-
ΕΓΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!
(Να σου πω ομως φιλε tazz την αληθεια δεν με νοιαζει καθολου η μνημη γιατι δεν πολυακουω ραδιο οποτε μαλλον σε ριχνω)
Εχεις κατι αλλο ευκαιρο για ανταλαγη???Κανα διλιτρο μοτερ ας πουμε??? -
Καλησπέρα και πάλι!
Μπήκα σήμερα στο 206 ενός φίλου μου που έβαλε καλά ηχεία. Μπορώ να πώ ότι η ποιότητα του ήχου έχει αναβαθμιστεί πολύ. Έβαλε ηχεία με ξεχωριστό tweeter και woofer στις ίδιες θέσεις. Άλλαξε τα ηχεία μόνο στις μπροστινές πόρτες. Ο τύπος που τα πέρασε έβαλε μόνωση και στις πόρτες για να μην κοπανάνε... ΔΕΝ άλλαξε player ούτε έβαλε ενισχυτή...
Είμαι αρκετά ευχαριστημένος και μάλλον θα βάλω και εγώ.
Μία φορά έχασα τις ρυθμίσεις του radio αλλά αυτό έγινε μετά απο software update. Υποθέτω ο λόγος ήταν ότι έκαναν reset τον υπολγιστή. Ούτε εγώ παρατηρώ κάποιον περίεργο ήχο στις 2800 στροφές...
Είστε μέσα να φτιάξουμε κανένα δικό μας FORUM τελικά ??
Ξέρω πολύ καλή PHP και γενικά web design. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμα πράγματα (πχ phpnuke + phpbb).
(είμαι μεταπτυχιακός πληροφορικής).
Εναλλακτικά μπορούμε να προτείνουμε στο 206club να... επεκταθεί... -
Το πρόβλημα με τις μνήμες του ραδιοφώνου μου το έκανε και εμένα στην αρχη, αλλά με το software update εξαφανιστηκε. Τελικά τι γίνεται με αυτά τα ζουαν βρε παιδιά, άλλαξα για δεύτερη φορά πριν 2 μήνες και τις 3 τελευταιές μέρες έχει αρχίσει πάλι τα τριξίματα. Δεν έχει βγάλει η peugeot κανα ζουαν της προκοπής
? -
ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!
Φιλοι μου ζητω παρηγοριά!! Το παραξενο ειναι οτι αυτο που θα σας πω ΔΕΝ το εχω διαβάσει μεχρι τωρα εδω!!! Φυσικα και ειμαι πρωτοπορος !!!! τι κερδίζω??
Το προβλημα που αντιμετωπίζω έχει να κανει με την οθόνη του radio και του υπολογιστη.Η φωτινοτητα της εχει προβληματα ειδικα στο κεντρο, της οθόνης, δεν βλεπεις και πολλά!!!! Το πήγα στην peugeot και μου ειπαν να παω καθημερινή (πήγα σαββατο) για να κανουμε παραγγελία για αντικατασταση. Το ερώτημα είναι για να μου την αλλάξουν θα βγάλουν όλο το ταμπλό ή μονο εκείνο το καμμάτι?
Επίσης παρατήρησα ότι η στιγμιαία κατανάλωση 'παίζει' μόνο αν πατάς γκάζι και αν πηγαίνεις με περισσότερα από 30 χλμ.. Δηλαδή αν δεν πατάς γκάζι και 'ρολαρης' σε κατηφόρα ο υπολογιστής 'λεει' 0 λιτρα στα 100!
έτσι είναι ή δεν το είδα καλά?
Τέλος μου κάνει εντύπωση που λέτε για τριγμούς. Το αυτοκίνητο δείχνει να είναι πολύ στιβαρό ...θα δείξει
PEUGEOT FORUM